- Köszönetek: 4
A 3. rész - A király visszatér
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Isildur Örököse. Isildur Átka a Gyűrű...Lara írta: Ott Legolas elmondja,hogy a jóslat szerint Isildur Átka sértetlenül halad keresztül az úton. Híresztelés:15 %
A Megyéé.Lara írta: Valamilyen földek felszabadítása (ezt nem értem)
Arról van szó (amit eddig is tudtunk...), hogy a Megye megtisztítását teljesen kihúzták a filmből, Szarumán pedig már előbb meghal. (Megerősített, 100%.)
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Lara
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 0
Szóval úgy olvassatok tovább.Forrás:Tolkien Online,de én a német Herr der Ringe honlapról szedtem le: innen
Narsil újrakovácsolása
A harmadik film a kettétört kard újrakovácsolásával fog kezdődni.Arwen fogja a kardot Aragornnak vinni.
Megerősített:90 %
Éowyn nem tud Arwennel szemben helytállni
Amikor Arwen a rohír táborba érkezik,hogy Aragorn kardját "kézbesítse",Éowyn megérti,hogy soha nem lesz esélye Arwennel szemben helytállni.
Híresztelés:10-20 %
(Kankras Lauer)Banyapók odúja(azthiszem)
Ellentétben a regénnyel,Banyapók a harmadik rész elején lesz látható.Megmérgezi Frodót,akit aztán az orkok elhurcolnak.
Megerősített:100 %
Szarumán halála
Már a film elején meg fog halni.Miután Gandalf eltöri a botját,Gríma lelöki az idős "mágust" az erkélyről,aki egy hatalmas kerék fokára szúródik.
Szarumán és a palantír
Esése közben Szarumán "átöleli"(magához ragadja) a palantírt,majd mikor felnyársalódik,a gömb elgurul a kezeiből és a vízbe esik.
Megerősített:55 %
Pippin és a palantír
Mikor Szarumán a palantírt elveszti,Pippin találja meg,majd elrejti mások elől. Híresztelés:20 %
Legolas öli meg Kígyónyelvű Grímát
Ez ugyanúgy van leírva,mint ahogy mi már hónapok óta tudjuk.Tehát Legolas lenyilazza,miután Gríma lelökte Szarumánt az erkélyről.
Híresztelés:20 %
Trufának nincs uralma a lova felett
Egy szórakoztató részben Trufa megpróbál lovagolni,ami nem sikerül.
Megerősített:65 %
Trufa felajánlja kardját Théoden királynak
Ez a jelenet a regénnyel ellentétben az Arany Csarnokon kívül fog lezajlani egy megható(?) jelenetben. Megerősített:90 %
Trufa és Pippin Edorasban ébred
Egy reggel a két hobbit Edorasban ébred fel.A regényben ők soha nem éjszakáztak a városban. Megerősített: 35 %
Mielőtt Aragorn a Holtak Útjára lépne,belekeveredik egy csatába(?)
Híresztelés:15 %
Legolas jövendöl
Aragorn tanácstalan mielőtt a Holtak Útjára lép,hogy valóban meg kell -e kockáztatnia ezt az utat.Ott Legolas elmondja,hogy a jóslat szerint Isildur Átka sértetlenül halad keresztül az úton. Híresztelés:15 %
Faramir és Pippin
Amikor Faramir Minas Tirithbe érkezik,találkozik az utcán Pippinnel.Ezt gyorsan közli Gandalffal,avval a ténnyel együtt,hogy nem Pippin volt az első félszerzet akivel már találkozott.
Miután Faramir meglátja Pippint a kis fegyverzetében,mind a ketten nevetni kezdenek.Aztán Pippin megkérdezi miért olyan elkeseredett Faramir apja,Denethor. Megerősített: 40 %
Amikor Faramir Osgiliathban megsebesül egy nyíltól,lova elvonszolja a városba.Imrahil valószínűleg nem fog szerepelni a filmben. Megerősített: 40 %
Gondor felszerelése,fegyverzete
Tolkien írásával ellentétben a filmben minden gondori nehéz lemezespáncélt hord.Tolkien-nál azonban legfeljebb láncingről lehet szó.
Csata Minas Tirithben
A regénnyel ellentétben a hordák a városkaput betörik (felrobbantják),majd Minas Tirith főterén elkeseredett harcot vívnak.
Megerősített:99 %
Találkozás Denethor Csarnokában
A csata után,Pelennor mezején tanácskozik Aragorn,Éomer,Gandalf,Legolas és mások.Aragorn azt javasolja,hogy szálljanak szembe a Sötét Úr seregével a Morannon kapunál,hogy eltereljék a figyelmét. Megerősített:40 %
Aragorn és a palantír
Aragorn Denethor Csarnokában a palantírba néz,hogy a Sötét Úr figyelmét elterelje.Megerősített:40 %
Trufa Morannonnál
Míg Trufa a regényben az Ispotályban van,a filmben ellovagol a szövetség többi tagjával Morannonhoz. Híresztelés:5 %
Szauron megtestesülése
A harmadik részben Szauront testi valójában is láthatjuk,nem csak lángoló szemként. Híresztelés:50 %
A Gyűrű egyre nehezebbé válik
Míg a regényben a Gyűrű súlyáról egyre szimbolikusabban van szó,a filmben valóban nehezebb lesz,hogy a lánc lassan Frodó nyakát véresre "vágja". Híresztelés:60 %
Frodó az Ispotályban ébred
A regényben Frodó a Gyűrű elpusztítása után,Aragorn sátortáborában ébred Ithiliában.A filmben az Ispotályban foglya szemeit felnyitni(?).
Megerősített:80-90 %
Aragorn koronázása
Ellentétben a regénnyel,Arwen már Aragorn koronázásán is jelen lesz,és nem csak két hónappal később találkoznak.Megerősített:40 %
Valamilyen földek felszabadítása (ezt nem értem)
Aragorn és Arwen halála
Mind Aragorn halála Gondorban,mind Arwen halála Lothlórienben bemutatásra kerülnek,mialatt az epilógust látjuk.Galadriel ezalatt beszélni fog.Megerősített:90 %
Szürkerév
A film utolsó részében Cirdan hajója elhagyja Szürkerévet és a naplementében elvitorlázik.Megerősített:90 %
Ne haragudjatok,ha vmi mégsem az lenne,mint amit én írtam,ezért azt kérem,hogy egy német tudással rendelkező emberke javítson ki.
I make my own luck.
- lázadó
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Nilraen
- Nem elérhető
Ulmo írta: Egyébként PJ azt mondta a FotR bőített DVD-jén, hogy a harmadik rész fele Minas Tirithnél fog játszódni. Ebből már látszik, hol lesz a hangsúly. Nem ott, ahol szeretnénk
hát ez kár
de ne felejtsük hogy nem csak csata volt Minas Tirithben...
"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
- Ulmo
- Nem elérhető
- Ghargoqurk
- Nem elérhető
Pl a Pelennori csatárol semmi képet nem lehetett még látni ha jól tudom, csak ezt a pár Gondori íjászt, ami nem túl hátborzongató kép. De bízom benne tudnak mág megdöbbentőbb csatát csinálni mint a Helm-szurdok (ezt is igérik), holott elvileg talán Fordóék útjára kéne fektetni a hangsúlyt hogy a könyv szelleméhez jobban hasonlítson.
Vita Verus Nunquam Com Morte Sum
- Lara
- Nem elérhető
I make my own luck.
- Gandalf
- Nem elérhető
- Ulmo
- Nem elérhető
lázadó írta: Teli vagytok jó ötletekkel: párhuzam, két tetőpont, meg minden. De beletörődtem a film végébe, érdekelne, mivel fogják kezdeni a 3. részt.
Ki vesz szelvényt?
Az eddigi infok szerint a Narsil újrakovácsolásával kezdik. Banyapókkal kapcsolatban igaz a két tetőpont is, de nézd meg a GyU függelékében, mi örtént a Banyapók sztorival párhuzamosan Minas Tirithnél.
- Nilraen
- Nem elérhető
Legolin írta: Egy OFF: nem tudok rájönni, hogy minek a rövidítése a szvsz. Szóval?? :evil2:
szerény véleményem szerint=szvsz
- lázadó
- Nem elérhető
Ki vesz szelvényt?
- Legolin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
A 2 tetőpontos dologban is lehet vmi... végülis egy csomó mindennel meg magyarázható, hogy a Banyapók miért kerül át, akár mindegyik is igaz lehet.
Majd nyerünk a lottón, és mehetünk Új-Zéléandra! Ilyen egyszerű!
Ez a közös DVD-nézés mikor és hol lenne?
Egy OFF: nem tudok rájönni, hogy minek a rövidítése a szvsz. Szóval?? :evil2:
... - very mátalo...
- Hold me.
- I can't.
/Edward Scissorhands/
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Hát, Prisca, egy kicsit tényleg félre írtam. Szóval azt szeretném, hogy Frodó minél többet szerepeljen. Vajon Bilbó tényleg aluszékony lesz? Ha egyáltalán benne lesz
A cikkhez: Nem akarok szegény Ulmonak gondot okozni, úgyhogy csak ennyit: Néhány dologban igaza van és építő kritika lehetne, ha nem lenne ennyire szélsőséges. Anyukám egyszer olvasta nem volt és nem rajongó mégis azt mondja, hogy ez az ember nem komplett... Szvsz egy érzéketlen tapló.
Megyek nyaralni, úgyhogy visszlát!!! :bawling: :closed:
- Adelard
- Nem elérhető
Legolin írta: Mae govannen!
lázadó: én persze hogy mennék!!! Mikor indulunk? :confused2:
A Banyapókhoz visszatérve én olyan érveket is hallottam, hogyha azt nem a 3. részre hagyják, túl eseménytelen lett volna Frodó és Samu bolyongása Mordorban. És ebben lehet, hogy van vmi, mert azokat a részeket filmen elég nehéz érdekesen megcsinálni.
Igen, ez tényleg elképzelhető! bár én úgy hallottam azért nem rakták bele mert ott volt ugye a Helm Szurdok, hatalmas, monumentális csatajelenet, és nem akartak, úgymond "2 tetőpontot" a filmben.
Lázadó:én is megyek szívesen, ha vki kifizeti
Caress the one
The never-fading rain in your heart
The tears of snow-white sorrow
- Prisca
- Nem elérhető
- Az erő velem van!
Raven írta: Ja, az előzőhöz: a szerző védelmében: ő is egy több regényt, publikálást, novellát, stb megírt, elismert író (én is több munkáját olvastam, és télleg egész jó író)
Ez tényleg off egy kicsit... szvsz nem ebbe a topicba illik...
egyébként már olvastam Reniertől, a Pokol csúcs, akárhogy is... van némi igazság a kritikájában: a nők semmitmondósága, a fekete-fehér, jó-rossz jellemek abszolút elkülönülése... az Uglúgról és Boromirról írtakkal is egyetértek... és bár én nem olvastam az eredeti angolt, de... a magyar mindig is sokkal kifejezőbb és szebb nyelv volt az angolnál. egy dolgot is száz mással lehet helyettesíteni... dallamosabb...
Közös dvdzésre én is benevezek
"Indul a küszöbről az Út:
ha nem vigyázok, elszelel;
felkötöm én is a sarút,
gyerünk utána, menni kell..."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Ulmo írta: Bár nem teljesen idetartozik, azért elmondom: ahogy tavaly novemberben, idén is szeretnénk egy közös DVD-nézést csinálni, ahol a TTT bővített változata lenne a műsor. Jövőre, ha kijött a RotK bővítettje, meg lehetne csinálni a három rész közös vetítését is (természetesen megfelelő szünetekkel). Egésznapos program, csak rajongóknak
Megjegyzem, a nov 16-i bővített DVD nézés volt az első tali amin ott voltam.
Az ötlet jó, és remélem lesz olyan hogy egymás után megnézzük a Trilógiát.
Moziban viszont igen kicsi az esély hogy adni fogják, mivel már a FotR vetítésére sincs joguk, jan 3 volt az utolsó hivatalos filmvetítés.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ulmo
- Nem elérhető
- Ery
- Nem elérhető
Ezért, ha megrendezik, akkor valószínűleg egy monstre DVD parti lesz belőle.
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Nefadar
- Nem elérhető
Nefi
Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:
- Prisca
- Nem elérhető
- Az erő velem van!
Csatlakozom Szméagolhoz! Én is az elsők között lennék, hogy valamelyik mozi úgy döntene, hogy egyben leadja a három részt! Nekem semmi problémám nem lenne a kb. 10 órányi ott üléssel! persze halkan megjegyzem, hogy azért a részek között tarthatnánk ötpercnyi szünetet
Ezt a "nem szeretném elhinni ... hogy Frodóéknak azért több szerepe lesz a 3. részben" szóvel ezt most nem értem... mire gondolsz egészen pontosan ez alatt?Szméagol írta: Hát, Prisca, én remélem, hogy az a dolog igaz, amiben a párhuzam szerepel. Ugyanis nem szeretném elhinni (védekező mechanizmus ), hogy Frodóéknak azért több szerepe lesz a 3. részben. Kíváncsi leszek mennyi lesz benne a Hazafelé, meg a Búcsúzik mindenki-ből... :
felkötöm én is a sarút,
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
lázadó írta: Szméagol, nem tudom, mennyire vagyok fanatikus, de szeretem az óriási dolgokat, mint a mozivászon is. 9 órát csak ott bírnék ki. Hallottam már olyat, hogy P.J. nagy álma, hogy minden részt egyszerre leadjanak a mozikban. Nem sokan mennének el...
Hohó! Ez már más. Ha filmet egyben leadják moziban, akkor én az elsők között leszek, akik jegyet vesznek rá... De én olyan változatra gondoltam, mint mondjuk az extra jelenetek DVD-n. Mondjuk moziban szerintem az is jobb lehet.
Hát, Prisca, én remélem, hogy az a dolog igaz, amiben a párhuzam szerepel. Ugyanis nem szeretném elhinni (védekező mechanizmus ), hogy Frodóéknak azért több szerepe lesz a 3. részben. Kíváncsi leszek mennyi lesz benne a Hazafelé, meg a Búcsúzik mindenki-ből... :
- Nilraen
- Nem elérhető
lázadó írta: Nem sokan mennének el...
hát nem...az tuti,de szerintem egy mozi se lenne ami levetitené,nem érné meg nekik.nem sok ember tud végigülni 9órát(pláne ha nem olvasta a könyvet...)ezért föl kell emelni a jegy árát hogy azért ha valaki megnézi azzal is nyerjenek vakamit,és hát elég drága lennne....
- lázadó
- Nem elérhető
- Prisca
- Nem elérhető
- Az erő velem van!
Szerintem nem lesz extra-extra változat jó ideig. Talán majd valamikor 8-10 év múlva kiadják az egészet egyben díszdobozban, kicsit átalakítva, új kommentárokkal, visszaemlékezésekkel... talán valami neves évfordulón...
Legolin írta: A Banyapókhoz visszatérve én olyan érveket is hallottam, hogyha azt nem a 3. részre hagyják, túl eseménytelen lett volna Frodó és Samu bolyongása Mordorban. És ebben lehet, hogy van vmi, mert azokat a részeket filmen elég nehéz érdekesen megcsinálni.
Az tényleg igaz, hogy amíg a könyvben nagyon jól le van írva Frodóék útja, addig a filmben elég nehezen lehetne ezt a közönségnek megmutatni, mivel inkább a belső nehézségek domborodnak... de nem hiszem, hogy emiatt tették volna a harmadik részbe... én jobban hajlok a "párhuzamos futás"-elmélet felé.
felkötöm én is a sarút,
- Nefadar
- Nem elérhető
Nefi
Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
DVD-n még elmenne, de videón semmi esetre sem. Már bocs, de a DVD lejátszó még nem olyan evidens. :bawling: Én nem örülnék neki. Aki képes 9 órát végig ülni az vagy fanatikus, vagy alszik.
Könyvben még lehet, de filmen én nem bírnám ki.
Gandalf: Megfogalmaztad a lényeget. "Izé"...
- Gandalf
- Nem elérhető
- Lyana
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Én is szívesen mennék Új-Zélandra. Vigyetek engem is! Úgy szeretném megnézhetném azokat a gyönyörű tájakat ahol a filmet forgatták.
"A tűzből parázs lesz - majd az is kialszik,
De, ha lehunyod a szemed, a fényét újra látni fogod..."
- lázadó
- Nem elérhető
- Lalaith Scarlett
- Nem elérhető
Én semmiképp nem örülnék egy ilyen extra-extra változatnak
1.nincs DVD lejátszónk
2.rohadtdrága
3.nem bírnák tévé előtt 9 órán keresztül
De asszem ezeket már leírták előttem...
Nagy király hangja zeng a messzeségbe,
Kit akár a halálba is követne a népe...
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.