- Köszönetek: 0
A 2. rész - A Két Torony
- Telcontar
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Antares, várj harminc évet és figyelj.Antares írta: Nekem van egy (jó?) ötletem/gondolatom, de az tutifix, hogy csak ötlet marad. Meg kéne csináltatni PJ-vel az egész történetet ugyanilyen komolysággal és költségvetéssel. Úgy értem, teljes részletességgel, jelenetrol-jelenetre, szóról-szóra követve a könyvet, és ebbol TV-sorozatot csinálni. Akkor nem lenne PJ-nek megkötve a keze, olyan hosszú filmet csinálhatna, amilyet akarna. Mondjuk 25-30 preces részekre lehetne tagolni, kijönne egy-kétszáz rész biztosan.
De nem sorozatot és nem Peter Jacksonnal. Ö már megmutatta, mit tud és mit nem. Én másvalaki munkájára vagyok kíváncsi.
Sorozatból pedig sokkal inkább az Óidök történeteit tudom elképzelni. Azok pont megfelelöek ahhoz, hogy egy-egy karakter kalandjait tíz-tizenöt részen keresztül meséljék. Hmm, ki játszhatná Lúthient? Aria Giovanni? (Na jó, csak vicceltem, de ? tényleg szép...)
- shark
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Múlt héten felrakott valaki egy jópofa paródiát.
A Gyűrű Szövetségének megalakulását (tünde tanács, Elrond vezetésével) parodizálja ki. De sajna már nem tudom, hol van az a link.
Ha vki tud vmit, rakja már fel a címet, léci, léci!
Konkrétan mire gondolsz, mert sok ilyen link működik
üdv a fogadóban!
pajkosponi.bixerver.hu
- Prisca
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Az erő velem van!
Thaurwathiwen írta: Elza: a Gyürük Ura az rövid u
Én úgy emlékszem, h PJ gyerekei az 1. részben is benne voltak
mint hobbit gyerekek
bocs nem ír hosszú ü-t
Ők voltak a hobbitgyerekek, akiknek Bilbó mesélt a trollokról + nem a menekülő gyerkőcök, hanem akikre a Helm-szurdoki barlangba ráközelítenek (különös ismertetőjel: hatalmas szemek) + Peter Jackson is szerepel a filmben! Ő dobja az első dárdát a Helm-szurdoki falról a kapu fölött! Szemüveg nélkül, láncingben!!! :up:
"Indul a küszöbről az Út:
ha nem vigyázok, elszelel;
felkötöm én is a sarút,
gyerünk utána, menni kell..."
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
Én úgy emlékszem, h PJ gyerekei az 1. részben is benne voltak
mint hobbit gyerekek
bocs nem ír hosszú ü-t
"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."
- Eliza
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
CUTE ROHAN REFUGEE CHILDREN: Billy Jackson & Katie Jackson.
Elég érdekes egybeesés, hogy mind a két gyereket úgy hívják mind a rendezőt. Ezek nem véletlenül Peter Jackson gyerekei akik a filmben szerplő két kisgyereket játszák - ők azok akik hozzák a hírt Edorasba, hogy az orkok megtámadták a falujukat.
Ha tényleg PJ gyerekei, akkor már az egész Jackson család benne van a Gyűrűk Úrába. Papa rendező-forgatókönyvíró. Mama-forgatókönyvíró. Gyerekek- Rohani gyerekek a filmben. Egész érdekes kis családi válalkozás.
Kiváncsi vagyok a véleményetekre.
Ki lesz még a családból benne esetleg a 3. filmben?
- Elryn
- Nem elérhető
És a színészek ugyanazok maradnának? És Faramir sem lenne annyira genyó? Mert az nagyon szupi lenne!
"Hajamba hét csillagot és szalmát tűztem én"
- Prisca
- Nem elérhető
- Az erő velem van!
Antares írta:
Nekem van egy (jó?) ötletem/gondolatom, de az tutifix, hogy csak ötlet marad. Meg kéne csináltatni PJ-vel az egész történetet ugyanilyen komolysággal és költségvetéssel. Úgy értem, teljes részletességgel, jelenetrol-jelenetre, szóról-szóra követve a könyvet, és ebbol TV-sorozatot csinálni. Akkor nem lenne PJ-nek megkötve a keze, olyan hosszú filmet csinálhatna, amilyet akarna. Mondjuk 25-30 preces részekre lehetne tagolni, kijönne egy-kétszáz rész biztosan.
Elonyök:
- A világ tolkienistái tökéletesen elégedettek lennének, és végre leszállnának PJ-rol
- Egy ilyen sorozat talán kiszoríthatná az idétlen valóságshowkat
Hátrány:
- Elvenné a kedvet a könyv olvasásától
És mi lenne, ha képregény készítenének... sok-sok kicsi füzet? Vagy rajzfilmben? Köszörüljünk Bakshi "bukásán"
felkötöm én is a sarút,
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Nem szó "szerint" értettem azt, amit leírtam.
Áfonya!
Hol találtad ezeket az audiókat? Én is szívesen meghallgatnám.
Én, hogy őszinte legyek nem vagyok valami nagy ha majd megkapom CD-n megnézem, de a moziban mindig az egésszel vagyok elfoglalva! A látvánnyal...
Utolsó OFF:
Hagyjátok a moderátorokat. Ők csak a munkájukat végzik és igazuk van.
- Gekko
- Nem elérhető
Megváltozott a világ.
Érzem a földben.
Érzem a vízben.
Érzem az illatát a levegőben.
- birefi
- Nem elérhető
A Gyűrű Szövetségének megalakulását (tünde tanács, Elrond vezetésével) parodizálja ki. De sajna már nem tudom, hol van az a link. :
Ha vki tud vmit, rakja már fel a címet, léci, léci!
- Sorel
- Nem elérhető
- Supersonica
- Nem elérhető
Áfonya írta: Minas Morgul teljes pompájában látszani fog a ROTK-ban
a ROTK csaknem fele Minas Tirithnél fog játszódni
(Hajrá, PJ!)
Hát, jogos is, ha a 20 oldalas Helm Szurdoki csatából fél órás küzdelmet kreáltak így legalább látszik, hogy a másik csata mennyivel nagyobb!
Ja, és ez a 100. hozzászólásom
- Eszterprise-Estel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Amúgy most már figyeltem a korábban leírt bakikra, tényleg Legolas hol elenged, hol megfogja Gandalf karját, és tényleg a falon belül van a létra. Mondjuk, erre van egy magyarázatom. Oké, bejutottak, de fentről még mindig szórták fejükre az áldást, ezért nem várták meg, míg a kintiek-sokkal nehezebben-feljutottak, vagy azon az egy lépcsőn felvergődnek, hanem még beállítottak egy pár létrát is.
A remény hal meg utoljára
- Lord Maul
- Nem elérhető
We will drive the machinery of war with the sword and the spear and the iron fist of the orcs!
- Antares
- Nem elérhető
Szméagol írta: Sziasztok!
Oszintén szólva nagyon el vagyok keseredve rajtatok.
Nem tudom mire jó az, hogy a bakikat, az apróságokat figyelitek egész nap, mint egy elmebeteg. Hogy mi rossz benne?! (És hogy mi JÓ, azzal nem is törodik senki?) Azt hiszem mi mindannyian a Könyveket szeretjük jobban és elfogultak lettetek/ünk kissé.
Ha örökké a Könyvhöz akarjuk hasonlítgatni, nem jutunk semmire, csak arra, hogy a Könyvek billioszor jobbak.
Nekem van egy (jó?) ötletem/gondolatom, de az tutifix, hogy csak ötlet marad. Meg kéne csináltatni PJ-vel az egész történetet ugyanilyen komolysággal és költségvetéssel. Úgy értem, teljes részletességgel, jelenetrol-jelenetre, szóról-szóra követve a könyvet, és ebbol TV-sorozatot csinálni. Akkor nem lenne PJ-nek megkötve a keze, olyan hosszú filmet csinálhatna, amilyet akarna. Mondjuk 25-30 preces részekre lehetne tagolni, kijönne egy-kétszáz rész biztosan.
Elonyök:
- A világ tolkienistái tökéletesen elégedettek lennének, és végre leszállnának PJ-rol
- Egy ilyen sorozat talán kiszoríthatná az idétlen valóságshowkat
Hátrány:
- Elvenné a kedvet a könyv olvasásától
Tégy amit akarsz, csak ne árts másoknak
- Teron
- Nem elérhető
Teron
"Creating a paradise in a cursed world... It's meaningless."
- Áfonya
- Nem elérhető
Ery írta: Ezek nagy és fontos hírek!
Köszönöm Áfonya!
Szívesen! Még eléggé az elején vagyok a kommentárnak - lehet hogy még felbukkannak majd egyéb kis információk...
Persze aztán hogy a végső ROTK-vágást mi éli túl, és mi nem, az más kérdés (lehet, hogy még PJ se tudja előre).
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- Ery
- Nem elérhető
Köszönöm Áfonya!
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Áfonya
- Nem elérhető
Kicsit OFF, kicsit nem: belekukkantottam az extended DVD-n a PJ/Fran/Philippa-audiókommentárba, egy-két érdekesség, amire felfigyeltem.
PJ elmondása szerint:
Minas Morgul teljes pompájában látszani fog a ROTK-ban
a ROTK csaknem fele Minas Tirithnél fog játszódni
Na jó, mondhatnánk, ez evidens, de az elosztás elgondolkodtató... így már lehet arra spekulálni, hogy mennyi palantír, mennyi Szarumán, és mennyi Megye megtisztítása, stb....
Jah, és állítólag a ROTK Galadriel monológjával zárul, pont úgy, mint ahogy a FOTR kezdődik.
(Ha ezt már mind tudtátok, akkor bocs, de nekem bizony új volt! 8O)
Egyébként meg sztem az az audiókommentár nagyon tanulságos, elég jól rávilágít, hogy mennyi nehézség adódhat egy könyvadaptációnál - melegen ajánlom mindenkinek, aki szó szerint szeretné viszontlátni a könyvet a vásznon. (Hajrá, PJ!)
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- Prisca
- Nem elérhető
- Az erő velem van!
Kincső: Egy haveromnak van meg... vele néztem... Hogy ő honnan szerezte meg, azt nem tudom! Néha bevillan egy-egy angol felirat, hogy "az önök szorakozására" ...vagy valami ilyesmi...
De majd megkérdezem tőle! Jó?
Szméagol: IGAZAD VAN!!! Keresük a jót a filmben!
Nekem például nagyon is bejöttek a tündék Helm-ben! Nem is beszélve Gimliről, aki fantasztikusan oldotta a gyomorgörcsöt a film alatt! És Gollam kidolgozása egyszerűen lenyűgöző - hasonlít Andy Serkisre :up:
Amúgy - való igaz - Arwen felbukkanása a Helm-szurdokban kissé nagy megdöbbenés lett volna, DE azt nektek is el kell ismerni - és ezt maga Tolkien is megmondta - nincs igazán jó női karakter a könyvben, aki ellensúlyozná a férfioldalt!
felkötöm én is a sarút,
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Őszintén szólva nagyon el vagyok keseredve rajtatok.
Nem tudom mire jó az, hogy a bakikat, az apróságokat figyelitek egész nap, mint egy elmebeteg. Hogy mi rossz benne?! (És hogy mi JÓ, azzal nem is törődik senki?) Azt hiszem mi mindannyian a Könyveket szeretjük jobban és elfogultak lettetek/ünk kissé.
Ha örökké a Könyvhöz akarjuk hasonlítgatni, nem jutunk semmire, csak arra, hogy a Könyvek billioszor jobbak.
Most próbáljátok, egy kívülálló szemével nézni a filmet.:
A film a barátságról, a kitartásról, a reményről és a lovagias eszmékről mesél nekünk, ezt sugározza. Mit sugároz a Könyv? Azt sugározza mindkettő amire a mi sötét világunkban szükség lenne. Mi lesz ebből? JÓ ÉRZÉS, KELLEMES HANGULAT!
Nem kell figyelni a kis hibákra, apróságokra FELÜL KELL EMELKEDNI AZOKON. Nem ez számít. A hangulat a fontos.
Nekem a Könyv a támaszom a Film a jó kedvem.
Nem is tudtam, hogy nem lesz HP... 8O
OFF:
A Matrixot még nem láttam... Érdemes megnézni?
Swen!
Hol lehet azt megnézni, hogy milyen a netem?
- Teron
- Nem elérhető
Teron
"Creating a paradise in a cursed world... It's meaningless."
- Swen
- Nem elérhető
Supersonica írta: Ezek szerint a GyU meghozta a trendet, most már mindenki több részes filmeket fog forgatni, csak győzzük kivárni
Amúgy Mátrix rulez, és már nagyon várom azt is!
Nem a GYU film hozta a trendet ( utálom ezt a szót ) mert előtte már volt egy pár ( sőt sok) sorozat, és a 99 ben a Matrix is trilogiának készült, csak gondolom vártak a technika miatt...egyébként a 2. és 3. részt egyben forgatták ugy mint PJ a GYU-t.
A Matrix meg tényleg rulez:))
A TTT meg a neten biztos fönt van, csak meg kell kereseni és le kell tölteni, igaz nem árt egy szélessávú internet kapcsolat, én speciel megse próbálom az 56kmmal:)))
bye
- hódica
- Nem elérhető
Swen írta: Nah a FOTR és a TTT is azért csúszott Januárba, mert a HP is csúszott Decemberbe. Mint tudjuk mindkét filmet a Warner forgalmazza, és meg értem őket hogy nem akarnak két ekkora ütös-filmet(bevételi szempontból) alig két hét különbséggel vetiteni, a mozik nem is birnák el a tömeget...és fele annyi bevétel se lenne...
Ilyenkor örülnék annak, ha nem lett volna ekkora sikere, és csak a fanoknak csinálta volna PJ a filmet...persze, ennek nincs semmi valóságalapja, mert ugye csak akkor kap PJ pénzt, ha sok a néző, meg ha úgy vesszük 1 hónap késés nem olyan nagy idő
"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
- Supersonica
- Nem elérhető
Amúgy Mátrix rulez, és már nagyon várom azt is!
- hódica
- Nem elérhető
Áfonya írta: A ROTK miatt még ráérünk szidni PJ-t, egyelőre én azért megdícsérem Arwen eltávolításáért is...
A bővített változat miatt nem aggódom, visszapakolni már csak nem fogja Arwent a Helmbe ott sem.
Hát az sz.tem a minimum, hogy mégsem tette bele Arwent a csatába...az összer Tolkien-fan, aki a világon fellelhető enyhén nehezményezte volna
"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Prisca írta: Már ötször láttam moziban a szinkronizáltat, és most lett vége a feliratosnak cd-ről...
Most egy kicsit OFF és nagyon buta kérdés következik : honnan van meg CD-n? Letöltötted valahonnan? Hogyan? Honnan? Kell valamilyen program hozzá? (Hát ez nem is egy kérdés. ) Nekünk megvolt a FoTR tavaly, de ajándékba kaptuk, és nem tudom hogyan szerezte az illető. Szóval, valaki sötétítsen föl légyszi, mert nagyon alul-informált vagyok...
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Supersonica
- Nem elérhető
Nem értem: a HP és a GyU közönsége nem azonos, és szerintem kicsi az átfedése a közönségnek (8-10 éves gyerekek nem lesznek - egyenlőre - GyU rajongók). Pláne egy lapon sem kéne említeni a két filmet, mert tök más kategória. Szóval, miért nem lehet bemutatni őket egy hónapban : (a bevételen kívül persze!) LÁZADJUNK
- Swen
- Nem elérhető
Nah már most föllehet háborodni hoy akkor miért nem a HP csúszott hát azért mert azt maga a Warner gyártotta, azaz a HP az ő "kisfia" mig a LOTR ugyebár New Line, de itthon( és keletebre) a Warnernak van joga forgalamznia e gyártó filmjet., azaz ez a ő "mostohafia".
Viszont a reményre okod ad hogy ugyebár idén nem lesz HP3(jövöre lesz a 3 meg a 4 is), de nyomban el is száll a remény ha belegondolunk hogy lesz a szintén Warner által gyártott Matrix 3(amerikai premier november, ugy mint a HP volt), szóval a remény megint elszáll ha belegondolunk hogy a Matrix 3 is lehet hogy át csúszik itthon Decemberbe, és biztos vagyok benne hogy ha igy lesz akkor a GYU megin csak Januárban lesz. Szóval reménykedjünk abban hogy a Matrix 3 nálunk is az amerikai premierrel egyidőben lesz, és akkar talán lehet a GYU is világpremier. Viszont én gyanitom hogy ha csúszik a Matrix 3 hanem a GYU-t akkor is csak Januárban fogják bemutatni mert itthon már igy szokta meg a nép!!
bye
- Ezüstliliom
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Sesy Olórea írta: Hja, kiderülne, és vmi oasmi kerekedne belőle, hogy Arwen férfinek öltözve harcolt... és akkor le van lőve a poén Éowynnal kapcs..
És ahogy a Vox írta, még a nyilat és az íjat sem tudja egyszerre megfogni... már alig vároma bőv.vál.ton levő poénokatNem csak a rajongók miatt Livnek nem állt jól a Xéna-stílus
A VOX azt is írta (vagyis a Jackson-interjúban volt), hogy valószínűleg ezek a forgatási bakik, hibák ott lesznek a bővített DVD csemegéi között. :hello: :itscool:
"...Ha játszol gitáron, zongorán,
érezd, hogy lehetnél vidám!
A húrok benned feszülnek..."
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.