- Köszönetek: 0
J. K. Rowling: Harry Potter
- Finwe
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Hogy ne lett volna. Csak az állatoknak nincsen lelkiismeretük. Tom Denem egy értelmes intelligens emberi lény volt, az egy dolog hogy nem tanították meg szeretni, de felnevelték és ember lett belőle. Aztán meg szörnyeteg.Voldemortnak egyébként szvsz sosem volt igazi lelkiismerete mert az egy tanult dolog, neki meg senki sem tanított effélét (ez a gyerekkori viselkedéséből szerintem elég jól kiderül).
Basszus ha nem lenne lelkiismerete akkor az egész sztori teljesen értelmetlen lenne. Attól gonosz valaki hogy tudja hogy rosszat tesz és mégis meg teszi.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Finwe
- Nem elérhető
Most még csak annyit hogy találtam egy weboldalt:
www.dumbledoreisnotdead.com
kevéssé tudok angolul csak kicsit olvasgattam bele, valszeg spekulációk vannak itt is. Egy elég húzós is pl: Fawkes mint Dumbledore horcruxa
Nem tudom szerintem D nem rimánkodott volna Pitonnak, és Piton meg nem veszekszik vele ha tudja hogy valójában nem kell megölnie őt, csak látszatra! Különben is a sztori szvsz így lesz kerek: Harry most már egyedül van, nem védelmezi senki.
Piton egyébként véleményem szerint rengeteget segíthet azáltal hogy V közel engedi magához D meggyilkoása miatt.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Bocs.
De ez naggyon nem teccik.
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Rion Pendragon írta:
Ilweran írta:
Rion Pendragon írta: lezsirozhatták?! micsoda? ekkora áldozatra még Dumbledore se lenne képes. Ha halott, akkor már nem mindegy neki, hogy mi lesz tovább?
Ezt most nem gondoltad komolyan, ugye???
Dumbledore pont attól olyan nagy ember, hogy mindig másokra gondol, és nem magára, képes ekkora áldozatra, és "ha már meghalt" akkor is a világ jobbá tételén fáradozik.... Egyébként meg ő maga mondja az ötödik könyv végén Voldinak, hogy nem a halál a legrosszabb dolog...
(e tekintetben is párhuzamba állítható egy másik általunk kedvelt mágussal, aki azt mondta...a halál csak egy újabb ösvény, amelyre mind rálépünk)
Amúgy meg: gondolod, hogy Lilynek is mindegy volt, hogy ha már meghal, mi lesz a fiával?
igaz no. de azért akkor is. "holnap akkor kinyirlak jó?"-össszösszöhhhöösszz. nagyjából igy?
Próbáld meg végiggondolni a dolgot.
A zöld folyadékos dolog nem rossz ötlet, de nem illik bele a medálban talált levélke.
Én továbbra is az egyik elsődeleges dolognak tartom, hogy ki írhatta azt, mert E/1ben írta, azaz képes volt _egyedül_ megszerezni.
Voldemortnak egyébként szvsz sosem volt igazi lelkiismerete mert az egy tanult dolog, neki meg senki sem tanított effélét (ez a gyerekkori viselkedéséből szerintem elég jól kiderül).
Viszont lehet, hogy Dumbledore a saját lelkiismeretével szembesült, a saját rossz emlékeivel, elvgére az ő gyerekkoráról semmit nem tudunk.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Tirion Equniel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
A Dumbledore halálával is volt valami. Asszem valami olyasmi volt hogy Piton igazából sokkal erősebb és hatalmasabb mágus mint hinnék, és hogy mikor kimondta az Avadát, teljesítette az Esküt, de valami nem kimondott varázslattal igazából megvédete Dumbyt. A temetéskor meg elteleportálták.
És az indok valami olyasmi hogy így a halálfalók viszik a hírt Voldinak, aki úgy találja hogy minden akadály megszűnt. De Dumby titokban felkészíti Harryt a végső küzdelemre.
Ez is elég "érdekes".
Továbbá valami olyasmi hogy mikor Harry megtudja hogy Dumby él visszatér az iskolába tanulni.
Nah ennyi.
"Rendre csak a kis szellemnek van szüksége, a zseni a káoszt is át tudja"
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Lilynek nem volt mindegy, hogy túléli-e őt a fia. De ő védelmezte Harryt azáltal hogy meghalt érte. Dumbledore esetében ez nem mondható el.
Piton hogy szeghette meg a Megszeghetetlen esküt hogyha az megszeghetetlen abban az esetben, ha jó és Dumbledore kifejezett kérésére ölte meg őt?
Nem hiszem hogy a folyadék amiben az ál-horcrux úszkált Voldemort lelkiismerete lett volna. Szvsz neki nem nagyon volt lelkiismerete. Hisz már az árvaházban egész kiskorában is művelt szörnyű dolgokat, és akkor még tuti nem volt ereje hogy kiszakítsa a lelkiismeretét, valszeg csak akkor tette volna meg, amikor a Horcruxot elhelyezte a tálban. És ha az Voldemort lelkiismerete volt, akkor hogy termelődött újra? Hisz bizonyos R.A.B. egyszer már megitta (? - vagy valamilyen módon eltűntette).
Kül én is sokat gondolkodtam mi lehet. Szerintem... Áh. nemtom.
Ha Harry az uccsó horcrux, akkor tök jogosan felmerül a kérdés, hogy miért akarná Voldemort megölni a saját lélekdarabját. Erre egy választ tudok elképzelni: nem tud róla hogy az, mert nem szándékosan csinálta.
Ez beleillene abba a képbe, hogy Voldemort egyes képességei átszálltak Harryre amikor megpróbálta megölni. Hogy hasonlóak a képeségeik és hogy belelátnak egymás fejébe.
Ez már nagyon hülyén hangzik, de mi van ha nem harry a horcrux, hanem csupán a sebhelye?
- Rion Pendragon
- Nem elérhető
Ilweran írta:
Rion Pendragon írta: lezsirozhatták?! micsoda? ekkora áldozatra még Dumbledore se lenne képes. Ha halott, akkor már nem mindegy neki, hogy mi lesz tovább?
Dumbledore pont attól olyan nagy ember, hogy mindig másokra gondol, és nem magára, képes ekkora áldozatra, és "ha már meghalt" akkor is a világ jobbá tételén fáradozik.... Egyébként meg ő maga mondja az ötödik könyv végén Voldinak, hogy nem a halál a legrosszabb dolog...
(e tekintetben is párhuzamba állítható egy másik általunk kedvelt mágussal, aki azt mondta...a halál csak egy újabb ösvény, amelyre mind rálépünk)
Amúgy meg: gondolod, hogy Lilynek is mindegy volt, hogy ha már meghal, mi lesz a fiával?
igaz no. de azért akkor is. "holnap akkor kinyirlak jó?"-össszösszöhhhöösszz. nagyjából igy?
- Ilweran
- Nem elérhető
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
- Rion Pendragon
- Nem elérhető
- Ilweran
- Nem elérhető
Hogy miért jó? Most őszintén, miért lenne szüksége lelkiismeretre? Csak gátolná... Azt nem tudom, mennyi lehet benne az emlékeiből, gyengeségeiből, de nem tudom elképzelni, hogy ez egyáltalán felmerülne benne, elvégre sérthetetlennek tartja magát, és ez sok esetben tévútra vezethet...
Egyébként szerintem a legnagyobb taktikai hibát ott véti, hogy jelentős tárgyakba teszi a horcruxokat, és élete fontos helyein rejti el. Így megtalálhatóak... A helyében én egy gémkapocsba tenném és elrejteném a londoni metróban, ahol tutira senki nem keresi.... (Jó, valami erős mágikus gémkapocsba...)
- Finwe
- Nem elérhető
Kivéve persze ha arra gondol, hogy ebbe bárki belehalhat.
Vagy pedig egyszerűen a lelkiismerete olyannyira kínozta hogy csak úgy tudott megszabadulni tőle hogy kiszakította magából
- Ilweran
- Nem elérhető
Harry mint hatodik horcrux népszerű elképzelés, de elég meredek ez is....nagyot kéne csavarintani a sztorin, hogy ez kijöjjön, és még túl is élje...
- Finwe
- Nem elérhető
- Finwe
- Nem elérhető
Nem hinném hogy a saját életéért könyörgött volna, kész volt föláldozni az életét is Harryért és azért hogy Voldemort elpusztuljon ez ebből a kötetből egyértelműen kiderül: pl ahogy kiitta azt a zöld folyadékot. Ilyen ember nem könyörög az életéért.Még Dumbledore is lehet kimerült meggyötört és BORZALMASAN csalódott. Ha te valakinek bizalmat szavazol a világ ellenében támogatod, és egyszercsak ott áll előtted és az életedre tör... Mit tennél? Dumbledore is csak ember, akármekkora is.
Nem a saját élete érdekelte, hanem vagy az hogy védelmezhesse még Harryt vagy pedig tényleg az hogy Piton ölje meg, ahogy azt lent valaki már említette, az elég logikusnak tűnik.
Dumbledorenak biztos alapos oka lehetett abban hogy bízzon Pitonban, főleg azután hogy beárulta a jóslatot Voldemortnak. Ezek után nem lehetett olyan hülye Dumbledore hogy csak úgy emberbaráti szeretetből megbízzon Pitonban. Valszeg lezsírozták a gyilkosságot, hogy Pitonban továbbra is megbízhasson Voldemort. Ha belegondoltok D tudta hogy Voldemort képtelen még csak elképzelni is hogy valaki föláldozza az életét valakiért (jó képes elképzelni, de nem tartja az önfeláldozást valami hatásos eszköznek). A sötét nagyúr ellen a szeretet a legnagyobb fegyver, Harry anyja is életét adta a fiáért így védte meg, ezt ugyanígy D is meg tehette.
Egyébként érdekes amiket D kiabál amikor kiitta a zöld folyadékot. Vajon mi lehetett az, mit élhetett át? Ha van ennek egyáltalán jelentősége
- Rion Pendragon
- Nem elérhető
Remzy_mama/Tünde írta: Pitonban nagyon bizonytalan vagyon, de a regényírás fordulatossága miatt kiderülhet, hogy mégis jó. Végig nagyon bizonytalan a figura.
jó?! megölte Dumbledoret! hogy lehetne ezek után még jó?
- Cerebrum
- Nem elérhető
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Pitonban nagyon bizonytalan vagyon, de a regényírás fordulatossága miatt kiderülhet, hogy mégis jó. Végig nagyon bizonytalan a figura.
Dumbledore nem térhet vissza, olyan lenne, mint mikor a Dallasban feltámadt a Bobby. Legalábbis nekem biztos nem tetszene, öreg volt, kicsit tesze-tosza, egyszer mindenkinek meg kell halnia.
Ez csak az én véleményem, bocsi a közbelocsogásért.
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Thereon
- Nem elérhető
Thereon, a vándorló varázsló
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
- Lin
- Nem elérhető
Piton nehéz kérdés. Annyira azt sugallja minden a 6. részben, hogy gonosz, hogy már csak ezért sem hiszem el. De egy biztos, Dambledore soha nem könyörögne az életéért!!!
"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
- Tirion Equniel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Ha nem akkor elnézést a közbeszólásért:)
(Meg hát a jóslatok se mindig válnak valóra...)
"Rendre csak a kis szellemnek van szüksége, a zseni a káoszt is át tudja"
- Thereon
- Nem elérhető
Piton meg akármilyen jó fiu lehet ezután, Harry biztos nem fog megocsájtani neki... énse tenném.
Érdekes elmélet hogy Harry a lélekdarabka, megható befejezése lenne hogy miután Harry felkereste és elpuszítottam a lélekdarabkákat, végez magával vagy valami... de akkor mindketten meghalnak nem? És az egyikük életben marad, a jóslat szerint.
Thereon, a vándorló varázsló
- Noredhel
- Nem elérhető
Más: A sw.hu-s Potty topicban valaki előjött azzal, hogy ő már Lupinban se bízik... hát azért mégis...
Én hiszek Pitonban, mert hinni akarok, ahogy Bandika mondaná.
Toujours pur
kiejtés: "liedesz"
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Fanficekben találkoztam már ezzel az elmélettel...Nellas írta: Most nincs időm nagyon utánaolvasni, hogy volt-e már ilyen felvetés errefelé, de szvsz Harry az egyik horcrux.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Harry mostmár tusztában van annak jelentőségével, hogy létezik. A 6.ban meglehetősen hisztérikus önelégült és kikérimagánakeztazegészetmindenkimásravalótekintetnélkül gondolkodású volt. Immáron nyugisabb és próbál felelőségteljesebb is lenni. Egy picit felnőtt a jóslat értelmének megtudásától.
- cortez71
- Nem elérhető
Fogalmazzunk úgy, hogy Harry kicsit határozottabb lett, mégis maradt töketlen és teszetosza?Nellas írta: Harry kifejezetten szimpatikusabb, mint az előző részben. De a felelősségteljes gondolkodás még mindig nem jellemző rá...
Ja, az rpg.hu-n egyik fórumozó jó kis elméletet gyrátott amellett, hogy Harry-e a 7. horcrux avagy sem. Ha kéri a nép, bemásolom
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Ja, az más... Szóval Főnix rendjének megmaradt tagjai...Alyr Arkhon írta: Nóli: És Lupin, Tonks, McGalagony, Mordon? Ők mostantól elmennek nyaralni? Én DS alatt a Harryhoz húzó varázslókat értem, nem kifejezetten csak azokat akik DSre jártak.
Nellas: még mindíg bízol Pitonban???? Mondjuk az valóban roppant vicci lenne ha a hetedik részben bejelentené a visszatért Dumbledore, hogy ja, igen, én kértem meg Pitont, hogy öljön meg... De attól még nevetséges is lenne... Vagy csak én vok földhözragadt?
- Nellas
- Nem elérhető
Ez meglehetősen zavaros.
"Csak engedj élni... tüzekbe nézni...
tilinkószónál... mesét mesézni..."
- Nellas
- Nem elérhető
Ancalima Anarórë írta: Különben nálam is voltak ilyen "érzelmi elragadtatások", teljesen rosszullettem a halálától... Ugyanez volt Siriusnál is.
Engem Sirius halála sokkal jobban megrázott, de talán csak mert Dumbledore-ról előre tudtam, hogy meg fog halni. Most fejeztem be a könyvet...
Én is bízom még Pitonban, bár kezdek cseppet kételkedni.
Fura, de nem nagyon várom a 7. részt. Illetve igen, de mi jöhet ezután?!
Harry kifejezetten szimpatikusabb, mint az előző részben. De a felelősségteljes gondolkodás még mindig nem jellemző rá...
"Csak engedj élni... tüzekbe nézni...
tilinkószónál... mesét mesézni..."
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.