- Köszönetek: 4
Könyv kerestetik
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Pedig 1992-es Cicerós a második kiadás (Tolkien születésének 100. évfordulójára jelent meg), nekem az van. Van az elején egy rövid Tolkien-életrajz is. Tök ugyanaz a Roger Garland-féle Glaurung-ábrázolás van rajta, mint a Babó-kiadások többségén (a 2-5. kiadásig). Az ISBN-száma 963 7744 04 5. Hol írja a tied, hogy 3. kiadás, és hogy 1992? Nem lehet, hogy csak hivatkozik rá, hogy annak az utánnyomása?Inferno írta: Üdv!
Nem tudjátok véletlenül, hogy a Hobbit 2. kiadás melyik kiadónál és mikor jelent meg, mert most van nálam egy Cicerós 1992-es, amelyiken egy ilyen gyíkszerű valami van ebben az van, hogy 3. kiadás, de a második kiadással még nem találkoztam és kíváncsi lennék rá?
Köszi előre is a segítséget!
Ja, megvan közben a listám, nézzétek meg, láttok-e valami hibát benne (illetve van pár adat, ami még hiányzik, ha ki tudjátok egészíteni, jó lenne):
sil.uw.hu/tolkien-magyar.doc
Az állítólagos 1985-ös Gy.U-t nem vettem bele, mert az OSZK katalógusában sem találtam.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Inferno
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Köszönetek: 0
Nem tudjátok véletlenül, hogy a Hobbit 2. kiadás melyik kiadónál és mikor jelent meg, mert most van nálam egy Cicerós 1992-es, amelyiken egy ilyen gyíkszerű valami van ebben az van, hogy 3. kiadás, de a második kiadással még nem találkoztam és kíváncsi lennék rá?
Köszi előre is a segítséget!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sil
- Nem elérhető
Bár nem láttam, ha jól emlékszem, azt John Howe bácsi illusztrálta/rajzolta. Ő ilyesmi térképeket szokott elkövetni:Tulkas írta: Múltkor láttam a Silverland honlapján a Maps of Beleriand and the land of the north című könyvet. Tud valaki valamit róla? Érdemes megvenni?
img-fan.theonering.net/rolozo/im ... owemap.jpg
(Nem konkrétan abból a könyvből van, csak példa.)
Tears unnumbered
- Tulkas
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Ilweran
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Sil írta: Szerintem érdemes megnézni, a két kiadó általában ugyanazt ugyanakkor jelenteti meg. Persze lehetnek eltérések is - pl a jubileumi díszkiadás külseje eléggé eltér (az angol ugye a bordós, lekerekített kivágású dobozzal, az amerikai meg bőrkötéses, csicsás aranyozott lapszélekkel).
Grrr... Az az amerikai díszkiadás tényleg borzalmasan arany... :dead: Mennyivel szebb az angol!!!
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
- Sil
- Nem elérhető
Szerintem érdemes megnézni, a két kiadó általában ugyanazt ugyanakkor jelenteti meg. Persze lehetnek eltérések is - pl a jubileumi díszkiadás külseje eléggé eltér (az angol ugye a bordós, lekerekített kivágású dobozzal, az amerikai meg bőrkötéses, csicsás aranyozott lapszélekkel).Ilweran írta: Hmmm...ez tényleg elgondolkodtató. Arra nem jöttem rá, hogy kétféle van, majd szétnézek a brit amazonon is...
Tears unnumbered
- Ilweran
- Nem elérhető
Sil írta:
Szép, szép, de azt írják róla, hogy túl nagy a mérete, meg hogy a szöveg is fényes papírra van nyomva, szóval nem túl praktikus. Meg hát Houghton Mifflin kiadás, én megnézném ugyanezt brit verzióban. Főleg, hogy dobozos, az amerikaiaknál jellemző, hogy nehéz kivenni a dobozból.Ilweran írta: Mindenesetre szép kis darab, erre fáj a fogam már egy ideje.
Hmmm...ez tényleg elgondolkodtató. Arra nem jöttem rá, hogy kétféle van, majd szétnézek a brit amazonon is...
- Sil
- Nem elérhető
Szép, szép, de azt írják róla, hogy túl nagy a mérete, meg hogy a szöveg is fényes papírra van nyomva, szóval nem túl praktikus. Meg hát Houghton Mifflin kiadás, én megnézném ugyanezt brit verzióban. Főleg, hogy dobozos, az amerikaiaknál jellemző, hogy nehéz kivenni a dobozból.Ilweran írta: Mindenesetre szép kis darab, erre fáj a fogam már egy ideje.
Tears unnumbered
- Ilweran
- Nem elérhető
Mindenesetre szép kis darab, erre fáj a fogam már egy ideje.
- Ilweran
- Nem elérhető
Sil írta: Az a J.R.R. Tolkien - Artist and Illustrator, a Wayne G. Hammond - Christina Scull párostól. Tolkien saját rajzai és festményei vannak benne, jó kis részletes magyarázatokkal a keletkezésükről.
Na ezt nagyon irigylem, már én is régen szeretném!
- Sil
- Nem elérhető
Az a J.R.R. Tolkien - Artist and Illustrator, a Wayne G. Hammond - Christina Scull párostól. Tolkien saját rajzai és festményei vannak benne, jó kis részletes magyarázatokkal a keletkezésükről.Ilweran írta: Ez igen! Mi az a fehér/vajszínű könyv a legalsó sorban, ami az angol nyelvű Sketchbook és a három The art of... között van? Nem tudom elolvasni a címét.
[size=9:1zzebakj]Van egy hasonló könyv, a Pictures, ha jól emlékszem, abban csak képek vannak minimális szöveggel, egész oldalas verzióban, de az már nagyon régen jelent meg. Ennek az anyaga van fent neten. Ankalimonnak sikerült tavaly megszereznie.[/size]
A Letters from Father Christmas? Gratula. Nekem is rajta van a listámon (még csak neten olvastam, de nagyon aranyos), de szegény mindig tolódik. Most is itt lesz még előtte a History of the Hobbit, meg a HoME-val is elég gyászosan állok még...
Tears unnumbered
- Ilweran
- Nem elérhető
Sil írta: Ja, és csináltam egy kis helyet a polcomon, amíg várok a Children of Húrin megérkezésére:
img.photobucket.com/albums/v127/sil02/polc3.jpg
Ez igen! Mi az a fehér/vajszínű könyv a legalsó sorban, ami az angol nyelvű Sketchbook és a három The art of... között van? Nem tudom elolvasni a címét.
Képzeljétek, nemrég sikerült megszereznem Tolkientől a The Father Christmas Letters-t. Ebben azok a levelek vannak összegyűjtve, amiket Tolkien a gyerekeinek írt a Mikulás nevében 1925-től 1938-ig. Minden évben leírja, mi minden történt egy év alatt az északi sarkon a Mikulással, segítőjével, Polar Bear-rel és a manócsapattal. Saját maga illusztrálta őket, tüneményes rajzokkal. Szinte egy egész kis (újabb) mesevilág bontakozik ki a levelekből. Nagyon örültem neki, különleges helye van a gyűjteményben. Slusszpoén: 1000 ft-ért adták az antikvárban, szerintem azt se tudták, mit árulnak. 8O
- Inferno
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
A Creating the LotR Symphony. A RotK bővítetthez járó extra-DVD.Inferno írta: Akkor mi az a DVD a rajzfilm kazettája mellett,
Tears unnumbered
- Inferno
- Nem elérhető
Akkor mi az a DVD a rajzfilm kazettája mellett, ja a rajzfilmek nekem is megvannak, feliratom van a Gyűrűk ura rajfzilmhez, meg a Hobbithoz, a Király visszatér meséhez nincs , ha kell esetleg valamelyikhez szólj, a rajzfilmet DVD-n meg sok helyen lehet kapni olcsón, bár az is angolul van csak vaterán is van több is!
- Acho
- Nem elérhető
- Köszönetek: 5
- Sil
- Nem elérhető
A rajzfilm csak kazettán. (Illetve majd kiírom DVD-re mind a három rajzfilmet, de az ugye angol nyelvű verzió.) Persze, a DVD-ket később vettem, mert sokáig nem volt lejátszóm hozzá.Inferno írta: Hm, Sil ez aztán a szép kis polc én is gyűjtögetem, de ez nem rossz gratulálok hozzá, jól látom a film bővítetten kazettán és DVD-n, a rajzfilm kazettán és DVD-n is meg van?
Tears unnumbered
- Inferno
- Nem elérhető
A listádat meg szívesen megnézném, köszi előre is a fáradozást, ha esetleg tudok segítek képekkel bármivel, ja és a woottoni kovácsmester 1994-es kiadás most nálam van kihoztam könyvtárból, Roger Garland illusztrációival, Fátum-Ars kiadó, vajszínű, mint a Giles, a sárkány ura.
- Sil
- Nem elérhető
A listámmal már egész jól állok, csak van pár olyan könyv, aminek az ISBN-számát kicsit keverik a könyvtári adatbázisok, és nem tudom, melyik a jó (pl a Gy.U. 2001-es és 2002-es kiadásainál).
Illetve kérdés, hogy a 94-es Wooton-i kovácsmesterben tényleg Roger Garland illusztrációi szerepelnek-e. Ez nem az a vajszínű kiadás, ami hasonlít a Giles-re? (És amit anno nem sikerült megszereznem...) Mert akkor a borítón tuti nem, de belül passz...
Ja, és csináltam egy kis helyet a polcomon, amíg várok a Children of Húrin megérkezésére:
img.photobucket.com/albums/v127/sil02/polc3.jpg
Tears unnumbered
- Inferno
- Nem elérhető
Ez tényleg drága, de gondolom szinte mindig együtt kínálják, és nekem csak az első van meg. Szóval ha látsz valahol olcsó(bba)n kétkötetest, szólj (privi/mail), és megvehetnénk együtt, tied az 1. enyém a 2.
Szia!
Hát lehetne valamit összehozni, rajongók tartsanak össze, nem tudom már erre is rászánnám magam 4000FT-ot már esetleg kifizetnék mondjuk nem lenne meg a két kötet, de mivel meg lesz a 2. valamikor a jövő héten, így meg lenne mindkettő, na gondold át én is meggondolom és megbeszélhetjük!
- Kincső
- Nem elérhető
Inferno írta:
Sil írta: Megint van a Vaterán Elveszett Mesék:
www.vatera.hu/ritkasag_tolkien_a ... 48297.html
Én kértem a fórumban, de egy kicsit sokallom érte a 8000FT-ot, most megtudtam venni egy másik helyen a második kötetet 1000Ft-ért, esetleg nincs meg valakinek az első, amitől megválna?
Szia!
Ez tényleg drága, de gondolom szinte mindig együtt kínálják, és nekem csak az első van meg. Szóval ha látsz valahol olcsó(bba)n kétkötetest, szólj (privi/mail), és megvehetnénk együtt, tied az 1. enyém a 2.
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Inferno
- Nem elérhető
Sil egyébként melyik 1990 előttiekre gondolsz, lehet adhatok egy-két tippet, a hétvégén www.antikvarium.lap.hu -n megnéztem mindent, onnan esetleg amit értelmesnek találtam:
www.regikonyvek.hu
www.antikva.hu
www.antikvarium.hu
www.konyvmoly.hu ez Szegedi nekem helyben van csak ezért érdekes.
Ezeken van legalább pár könyvre előjegyzési lehetőség. Amúgy amiket 1990 előttről kerestem én Gyűrűk ura első kiadás, A babó ez gondolom nem újdonság, Sonkádi Egyed gazda ebből megtaláltam itt az 1988-as első kiadást ez esetleg érdekel, ha nincs meg itt fent van kicsit drága:
www.antikkonyv.hu/index.php?p=ko ... _azon=4560
Én meg a www.teszvesz.hu-n most vettem meg 500FT-ért szerencsém volt
Én pedig lehet összedobok majd egy kívánságlistát ide, hátha megválna valaki bizonyos kötetektől, engem most a A babó 1975-ös kiadás hajt, könyvtárban megnéztem nagyon bejött.
Az elveszett mesék könyve egyben a vaterán 7500Ft-os minimáláron fut, a gyerek egy kicsit sokat kér érte, másrészt nem értem akkor minek tette fel ebben a formában, ha 7500-ért adja csak oda.
- Ilweran
- Nem elérhető
Sil írta: Egy kérdés: a Gy.U. első kiadása elvileg 1981, Móra. Az 1990-es (kék) viszont egy 1985-ösre hivatkozik, és ilyennek nem találtam nyomát, most ez micsoda? Valami utánnyomás, vagy elírás?
A Gy.U. első kiadása 1981, Gondolat Kiadó, nem Móra
Na, könyvszakmában jártas ismerősöm szerint:
1985-ben az Európa átvette a Gondolattól a Gy.U. jogait, és változatlan kiadásban megjelentette. (Tehát tök ugyanúgy néz ki, mint a Gondolatos, csak Európa van beleírva.) Ezt követte a kék 1990-ben, ezek szerint a saját "első" kiadásukra hivatkoznak. Érdekesség: a '90-es kék tulajdonképpen nem volt teljesen jogtiszta, mert az Európánál addigra lejártak a jogok, utána kötöttek újabb szerződést a külföldi jogtulajjal. Úgyhogy nekünk is van "kalózkiadásunk".
- Sil
- Nem elérhető
Jó, bocs, persze. Elírtam (most nem otthon vagyok, nincs nálam semmi). De mi van azzal az 1985-ös dátummal? Ilyennek nem találtam nyomát.Gandalf írta: A GyU. elős kiadása: 1981, Gondolat! A babó volt Móra (1975).
Tears unnumbered
- Gandalf
- Nem elérhető
A GyU. elős kiadása: 1981, Gondolat! A babó volt Móra (1975).Sil írta: Most már én is kezdem gyűjteni a régebbi kiadásúakat (értsd: 1990 előtti), meg azokat, ami még nincs meg (legalább egyféle verzióban minden megvan, szerencsére). Pont a hétvégén kezdtem vacakolni egy listával is, megpróbálom összeszedni az összes kiadást valami használható formában, minél részletesebb adatokkal meg lehetőleg képpel.
Egy kérdés: a Gy.U. első kiadása elvileg 1981, Móra. Az 1990-es (kék) viszont egy 1985-ösre hivatkozik, és ilyennek nem találtam nyomát, most ez micsoda? Valami utánnyomás, vagy elírás?
- Sil
- Nem elérhető
Egy kérdés: a Gy.U. első kiadása elvileg 1981, Gondolat [size=9:2dngxkmb](mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa)[/size]. Az 1990-es (kék) viszont egy 1985-ösre hivatkozik, és ilyennek nem találtam nyomát, most ez micsoda? Valami utánnyomás, vagy elírás?
Tears unnumbered
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
van minimálár... és nem érték még el. 11 Ft-nál tart. nyolcezerért viheted, csak mostmár nincs kiírva, hogy nyolcezer.Olosta írta: Hehe, ha megnézitek megint a Vaterát, drága eladónk újraírta az árát: 1 FT-os az aukció, és nincs minimálár. Javaslom, ne verjétek fel feleslegesen az árát! Utolsó pillanatban licitáljatok!!!
"Well, I'm back."
- Olosta
- Nem elérhető
Inferno írta: Egyébként lehet elsőre hülye kérésnek tűnik, de most kezdtem begyűjteni régebbi kiadású Tolkien-könyveket, az újabbak már szinte mind meg vannak, pár régi már itt csücsül a polcon, és több folyamatban van, de megkérhetném a szakikat, hogy akinek kedve van beírná ide melyik Tolkien-könyv mikor jelent meg Mo-n, ha lehetne kiadóval együtt, könnyebb lenne nézelődni így antiváriumban és neten? Tudom perverz gondolat, de pl. az is érdekel, hogy ugyanaz a könyv mikor jelent meg, mert van amit másik kiadó adott ki másik időpontban és azokat is megnézném, Hobbitból is van már kettő, de pl. az első kiadást azt még hajszolom.
Segítséget előre is köszi, örök hálám azoknak, akik segítenek!
Nem hülye kérés, én is gyűjtöm az első kiadású Tolkien-könyveket.
OSZK katalógusába beírod, hogy Tolkien, és az összes Magyarországon, ill. magyarul megjelent Tolkien könyvet kiadja neked, kiadóstul, évszámostul, mindenestül.
Hehe, ha megnézitek megint a Vaterát, drága eladónk újraírta az árát: 1 FT-os az aukció, és nincs minimálár. Javaslom, ne verjétek fel feleslegesen az árát! Utolsó pillanatban licitáljatok!!!
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
- Inferno
- Nem elérhető
Hát, még nem kaptam meg, folyamatban van, de megbeszélhetjük, lehet eladom ezt és megveszem 8000FT-ért a kettőt egyben a fene egye meg legalább meg lesz!
Egyébként lehet elsőre hülye kérésnek tűnik, de most kezdtem begyűjteni régebbi kiadású Tolkien-könyveket, az újabbak már szinte mind meg vannak, pár régi már itt csücsül a polcon, és több folyamatban van, de megkérhetném a szakikat, hogy akinek kedve van beírná ide melyik Tolkien-könyv mikor jelent meg Mo-n, ha lehetne kiadóval együtt, könnyebb lenne nézelődni így antiváriumban és neten? Tudom perverz gondolat, de pl. az is érdekel, hogy ugyanaz a könyv mikor jelent meg, mert van amit másik kiadó adott ki másik időpontban és azokat is megnézném, Hobbitból is van már kettő, de pl. az első kiadást azt még hajszolom.
Segítséget előre is köszi, örök hálám azoknak, akik segítenek!
- Olosta
- Nem elérhető
Sil írta: Megint van a Vaterán Elveszett Mesék:
www.vatera.hu/ritkasag_tolkien_a ... 48297.html
Hmm..... én is ettől a felhasználótól vettem meg tavaly nyáron, ennyiért. Érdekes módon kb. 1 hónapja egymás után hirdették meg többen, többször is az EMK-t a Vaterán, és a legdrágább is fele ennyibe került (a két kötet egyben). Úgy gondolom, hogy ez a felhasználó felvásárolja ócsóért, aztán ezen a pofátlanul magas áron kínálja. Pfujj.
Ha valakinek nagyon kell, vegye meg, de szerintem érdemes még várni, hátha más is felteszi olcsóbban.
(Igen, én hülye voltam, és türelmetlen, de pont akkor volt a szülinapom is, és így a felét nővérem állta, ezért tehettem meg, hogy megveszem, különben hagytam volna másnak.)
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.