Könyv kerestetik

Több
17 éve 8 hónapja #318078 Írta: Altaris
Altaris válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
haladás. a német kötettel már mennék vmire.. :D sok sikert a további kutatáshoz!! :P :wink:

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 8 hónapja #318006 Írta: Szméagol
Szméagol válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

Galadriel14 írta:

Szméagol írta: Keresem Philip Pullman: Lyra's Oxford című könyvét, angolul. Ha valaki esetleg hallot róla, megvan neki, és eladná, vagy tudja, hogy hol kapható, az kérem szóljon nekem.
Előre is kösz

ha megtalálsz róla vmit én is szeretnék tudni róla.. bár nem mintha az angol verzióval sokra mennék. :D amúgy azt hiszem van fent néhány info róla Lyra(evi) honlapján... majd megnézem...

Igen, a misztikus.hu-t én is néztem, valójában Lyrától hallottam róla először, de ott sincs fent, hogy hol lehetne kapni. (Pontosabban az derült ki Lyra oldalán, hogy Németországban kapható a könyv :D )

A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 8 hónapja #317995 Írta: Altaris
Altaris válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

Szméagol írta: Keresem Philip Pullman: Lyra's Oxford című könyvét, angolul. Ha valaki esetleg hallot róla, megvan neki, és eladná, vagy tudja, hogy hol kapható, az kérem szóljon nekem.
Előre is kösz

ha megtalálsz róla vmit én is szeretnék tudni róla.. bár nem mintha az angol verzióval sokra mennék. :D amúgy azt hiszem van fent néhány info róla Lyra(evi) honlapján... majd megnézem...

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Több
17 éve 8 hónapja #317888 Írta: Szméagol
Szméagol válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
Keresem Philip Pullman: Lyra's Oxford című könyvét, angolul. Ha valaki esetleg hallot róla, megvan neki, és eladná, vagy tudja, hogy hol kapható, az kérem szóljon nekem.

Előre is kösz

A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.

Több
17 éve 8 hónapja #317887 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

cortez71 írta:

Olosta írta:

cortez71 írta: Köszönöm a tippeket és Gandalf aggodalmát (egyébként szerencsére az egész könyvből dolgoztam, lapszám így nem kell)!

Ha jól csal az emlékezetem, akkor a bibliográfiába akkor is oda kell írni, hogy hány oldalas a könyv, ha az egészből dolgoztál (ezt szintén megtudhatod az OSZK katalógusából, mmint az oldalszámot).

Hm, én kérdeztem a könyvtárosnéninket, aki országos szaktekintélynek számít, nem mondta, hogy írni kéne... Csak akkor, ha valamire konkrétan hivatkozok, de ez persze evidens :)

Ó igen, valóban. Bocsáss meg, tévedtem. Ha az egész könyvre hivatkozol, akkor nem kell oldalszám (összekevertem a bibliográfiai leírással, ahova meg minden esetben kell.... így jár, aki könyvtár szakon tanul).
Segítség a bibliográfiai hivatkozások elkészítséhez. (MSZ ISO:690:1991. szabvány) :wink:

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Több
17 éve 8 hónapja #317830 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

Olosta írta:

cortez71 írta: Köszönöm a tippeket és Gandalf aggodalmát (egyébként szerencsére az egész könyvből dolgoztam, lapszám így nem kell)!

Ha jól csal az emlékezetem, akkor a bibliográfiába akkor is oda kell írni, hogy hány oldalas a könyv, ha az egészből dolgoztál (ezt szintén megtudhatod az OSZK katalógusából, mmint az oldalszámot).

Hm, én kérdeztem a könyvtárosnéninket, aki országos szaktekintélynek számít, nem mondta, hogy írni kéne... Csak akkor, ha valamire konkrétan hivatkozok, de ez persze evidens :)

Több
17 éve 8 hónapja #317810 Írta: Olosta

Több
17 éve 8 hónapja #317729 Írta: cortez71
Köszönöm a tippeket és Gandalf aggodalmát (egyébként szerencsére az egész könyvből dolgoztam, lapszám így nem kell)!

Több
17 éve 8 hónapja #317725 Írta: Olosta

cortez71 írta: Töriszakos egyetemisták, bennetek van minden bizodalmam!
Nem tudja valaki, hogy pontosan melyik évben adták ki Bánlaky József: A magyar nemzet hadtörténelme című sorozat IX. kötetét? Kéne a bibliográfiám elkészítéséhez, de én a CD-n megjelent anyagról dolgoztam. Előre is köszönöm a segítséget!
Update: időközben tárgytalan lett :)

Ilyen esetekben ajánlom az OSZK katalógusát itten . Beírod a keresett könyv címét, vagy az író nevét, kidobja a könyvet, és megnézed a legkorábbi kiadási dátumot. :wink:
Az OSZK-ban úgy is megvan minden könyv, ami megjelent/megjelenik, mert a kötelespéldány rendelet miatt megkapják.

Több
17 éve 8 hónapja #317683 Írta: Gandalf

Több
17 éve 8 hónapja #317682 Írta: cortez71

Gandalf írta: Az első kötet 1929-ben, a huszonnegyedik 1942-ben. A kilencedik valahol a kettő között.

Ja, csak az OKTV-hez pontos adat kellett, de már megtaláltam, 1935 és minő meglepő, beleillik az időintervallumba :)

Több
17 éve 8 hónapja #317679 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
Az első kötet 1929-ben, a huszonnegyedik 1942-ben. A kilencedik valahol a kettő között.

Több
17 éve 8 hónapja #317675 Írta: cortez71
Töriszakos egyetemisták, bennetek van minden bizodalmam!
Nem tudja valaki, hogy pontosan melyik évben adták ki Bánlaky József: A magyar nemzet hadtörténelme című sorozat IX. kötetét? Kéne a bibliográfiám elkészítéséhez, de én a CD-n megjelent anyagról dolgoztam. Előre is köszönöm a segítséget!
Update: időközben tárgytalan lett :)

Több
17 éve 8 hónapja #317508 Írta: ystray
ystray válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
hmmmm
még filózok rajta...
de pár antikváriusnak leadtama drótot h kellene a darab.

Több
17 éve 9 hónapja #316790 Írta: Olosta
Elveszett mesék könyve ismét a Vaterán! Villámáron is még olcsó, szerintem. :wink:

Több
17 éve 9 hónapja #316391 Írta: Prisca
Prisca válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
...hát sikerült! hogy mi is? jogos kérdés, de mindjárt megtudjátok!
sikerült megszereznem a Gyűrűk Ura Európás puhakötésű kiadás csak harmadik kötetét! 8) három és fél éve üldözöm, és jelentem márciusban a kezeim közé kapom...
üzenem Dínchamionnak: Földim, vendégem vagy egy "borsos billentyűzetre" - ígéretedhez híven!
s ha most nem jutna eszedbe miért is írtam ezt, akkor lapozz vissza úgy 40-42 oldalt ... 2003. június 16.

megeszem a billentyűzetemet, ha kapsz puha kötésű GyU-t

:lol: :lol: :lol:

"Indul a küszöbről az Út:
ha nem vigyázok, elszelel;
felkötöm én is a sarút,
gyerünk utána, menni kell..."

Több
17 éve 9 hónapja #316384 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

Gandalf írta: www.vatera.hu/4db_ritka_tolkien_mu_egybe...cs_mna_19130266.html
Az elveszett mesék könyve I.-II., A sonkádi Egyed gazda és A wootoni kovácsmester egyben eladó a Vaterán! Együttes kikiáltási áruk 9 000 Ft, villámáruk 12 000 Ft, lehet licitálni!

Hmm... mi a ritka A sonkádi Egyed gazda és A wootoni kovácsmester legújabb kiadásában, ami még simán kapható a boltokban is? Eléggé lehúzásnak tűnik így egyben árulni őket... :?

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
17 éve 9 hónapja #316379 Írta: Gandalf
www.vatera.hu/4db_ritka_tolkien_ ... 30266.html
Az elveszett mesék könyve I.-II., A sonkádi Egyed gazda és A wootoni kovácsmester egyben eladó a Vaterán! Együttes kikiáltási áruk 9 000 Ft, villámáruk 12 000 Ft, lehet licitálni!

Több
17 éve 9 hónapja #315376 Írta: Gandalf
Csináltam egy új GYIK-et a Tolkien.HU főoldalára Könyvek-kategóriába a HoME-mal kapcsolatosan:
www.tolkien.hu/view.php?&c=5&a=2221

Arra kérek minden hozzáértőt, hogy nézze át, és ha javítanivalókat talál benne vagy kiegészítené valamivel, szóljon! Köszönöm!

Több
17 éve 9 hónapja #314223 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
Nekem csak ez az utolsó kéne:) A többi megvan.) (a Három testőr nagyon csúnya kiadásban...)

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
17 éve 9 hónapja #314221 Írta: Gandalf

Rabyn írta: Szeretném a segítsétek kérni. Keresem Dumas, Alexandre: Bragelonne vicomte vagy Tíz évvel később-et. Elektronikusan már megvan de a kezembe kéne:) vagyis Anya kezébe. A vaterán van, de hiányos, máshol pedig nem lehet kapni.

ha esetleg látjátok valahol szóltok?

A Szukits Kiadó kiadta Alexander Dumas összes D'Artagan történetét, nem tudom, az első kötetben benne van-e már a Tíz évvel később, vagy az csak a 2. kötetbe kerül bele, azt kéne megnézni (bár jóóóóó borsos ára van ennek a rendkívül vaskos kiadásnak).

Több
17 éve 9 hónapja #314216 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
Szeretném a segítsétek kérni. Keresem Dumas, Alexandre: Bragelonne vicomte vagy Tíz évvel később-et. Elektronikusan már megvan de a kezembe kéne:) vagyis Anya kezébe. A vaterán van, de hiányos, máshol pedig nem lehet kapni.

ha esetleg látjátok valahol szóltok?

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
17 éve 9 hónapja #314202 Írta: Acho
Acho válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
akkor széleskörű reklámhadjárat kell!más megoldás nincs... és ez se egyszerű! meg ha már az első kettőt lefordították...

Több
17 éve 9 hónapja #314201 Írta: Gandalf
Nem az előállítás kerül sokba, PIACOT kell teremteni ezeknek a könyveknek, mert az MTT nem vásárolhatja fel mind az összes példányt (még ha lenne is rá pénze).

Több
17 éve 9 hónapja #314189 Írta: Voronwe
Voronwe válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
Tehát az egész "csak" pénz kérdése.
Kiváncsi lennék mennyi az annyi.
Mindenesetre jó lenne, ha felbukkanna egy hozzánk hasonló kiadó-vezető/mecénás.
A jogdíjakból pedig páran biztosan jól meggazdagodtak, ez pedig lehetne egy nemes cél...

Több
17 éve 9 hónapja #314132 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
Hozzátenném, hogy más nyelvekre sem igazán fordították le a HoME köteteit, általában csak az első kettőig jutottak el. Franciául még a harmadik is megjelent, de a teljes sorozat eddig csak spanyol nyelvre lett lefordítva.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
17 éve 9 hónapja #314129 Írta: Gandalf
Igen, a HoME első két kötete Az elveszett mesék könyve két kötete, jól értetted! :wink:

A többi infó az angol kötetekből van.

Harcolunk, mi, gondolhatjátok, de a könyvkiadókat nagyon nehéz meggyőzni, hogy megéri nekik a dolog... 12 ilyen nehezen emészthető, bonyolult könyvet kiadni együtt...

Több
17 éve 9 hónapja #314128 Írta: Voronwe
Voronwe válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
Összezavarodtam:
A HoME első két, magyarra lefordított kiadása megegyezik az Elveszett Mesék 2 Könyvével?

És honnan az a sok infó a hroáról, feáról, meg az ilyenekről?

És miért nem harcolunk a HoME-ok magyar kiadásaiért? Mi is (magyar Tolkieniták-vagy hogy is mondod Gandalf) összedobhatnánk vmennyit, talán az angol szervezetek is segíthetnének, + Eu-támogatások, Kultúrális Minisztérium - mittudomén?

Vagy naív vagyok?
Vagy nem ér annyit?

Több
17 éve 9 hónapja #314114 Írta: Gandalf

Acho írta: most már magyarul is Hobbit a címe?

Ezek közül keresd az egyik kiadást:
www.tolkien.hu/view.php?&c=3&a=2033
vagy
www.tolkien.hu/view.php?m=11&c=3&a=2158

(Sajnos egyik sem olcsó.)

Több
17 éve 9 hónapja #314113 Írta: Acho
Acho válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
most már magyarul is Hobbit a címe?

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.634 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére