Könyv kerestetik

Több
17 éve 11 hónapja #305447 Írta: Koko
Koko válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

Irmo/MissKarrde írta:

Koko írta: De mivel van benne több mint a Szilmarilokban? Mert ahhoz meg sok aza 2000 h csak dísznek ottlegyen a polcon.

Szerintem ez nem sok érte. Ha mégis megveszed, és nem tetszik, tuti, hogy találsz rá itt vevőt :wink:

Ha megveszem nem válok el tőle az biztos. :D
Csak most nem úgy állok a zsebpénzzel merthát lassan karácsony.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 11 hónapja #305439 Írta: Irmo/MissKarrde
Irmo/MissKarrde válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

Koko írta: De mivel van benne több mint a Szilmarilokban? Mert ahhoz meg sok aza 2000 h csak dísznek ottlegyen a polcon.

Szerintem ez nem sok érte. Ha mégis megveszed, és nem tetszik, tuti, hogy találsz rá itt vevőt :wink:

Something's happening. I'm not the Jedi I should be. I want more, and I know I shouldn't.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 11 hónapja #305419 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
Az elveszett mesék könyve I-II. A Középfölde története (Histori of Middle-Earth, azaz HoME) első két kötete. Gyakorlatilag A szilmarilok néhány történetének igen korai (1917-es asszem) változatai vannak meg benne sok jegyzettel megszabdalva. Elég nehéz anyag, csak azoknak ajánlott, akik nagyon mélyen bele akarják ásni magukat A szilmarilok keletkezéstörténetébe!

De tényleg könyvritkasának számít.

Több
17 éve 11 hónapja #305416 Írta: Koko
De mivel van benne több mint a Szilmarilokban? Mert ahhoz meg sok aza 2000 h csak dísznek ottlegyen a polcon.

Több
17 éve 11 hónapja #305414 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

Koko írta: Az Elveszett mesék könyve miket tartalmaz? Lenne egy lehetőségem megvenni 2000Ft-ért az 1. kötetét, fogalmam nincs mennyibe kerülhet, de reális ár szerintetek?

Sztem reális, főleg azt nézve, hogy igazi ritkaság a könyv (én 1996-ban vettem az enyémet 990 Ft-ért, azóta azért volt infláció, a könyv így simán megér 2000 HUF-ot). Tulajdonképpen a Szilmarilok történeteit tartalmazza a kezdeti változatukban, sok-sok jegyzettel (amúgy ez a History of Middle-Earth sorozat első kötete)

Több
17 éve 11 hónapja #305408 Írta: Koko
Az Elveszett mesék könyve miket tartalmaz? Lenne egy lehetőségem megvenni 2000Ft-ért az 1. kötetét, fogalmam nincs mennyibe kerülhet, de reális ár szerintetek?

Több
17 éve 11 hónapja #305235 Írta: Laurelen
Laurelen válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

*Nessa* írta: Üdv!
Nem tudja véletlenül valaki, hogy Szombathelyen. v. a közelében hol lehet megtalálni a Gyűrű Keresését?

esetleg rendeld meg:) www.antikvarium.hu

"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)

Több
17 éve 11 hónapja #305224 Írta: Nessa
Nessa válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
Nagyon szépen köszönöm :wink: majd tájékozódom...

*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"

Több
17 éve 11 hónapja #305223 Írta: Gelmir
Gelmir válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
Üdv!
Nessa-nak üzenem, habár nem túl eredeti ötlet, de nézzen szét a szerepjátékboltban (valahol a piac közelében ha gyér :( szombathelyi ismereteim nem csalnak), vagy: www.silverland.hu :wink: .

Üdvözlettel, Gelmir

Több
17 éve 11 hónapja #305210 Írta: Nessa
Nessa válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
Üdv!
Nem tudja véletlenül valaki, hogy Szombathelyen. v. a közelében hol lehet megtalálni a Gyűrű Keresését?

*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"

Több
17 éve 11 hónapja #304991 Írta: cortez71

Gandalf írta:

Vanwahilion írta: Nos lehet, hogy a kérdésem nagyon gyerekes, de azért mégis megkérdezem.
Kezdő angolos vagyok ezért nemtudok utánajárni, hogy a Göntcz Árpád féle fordítás hű-e az eredeti Tolkien műhöz.
Előre is köszönöm a választ. Üdv Vanwahilion :aragorn3:

Szia!

Sajnos mind Göncz Árpád, mind Réz Ádám és Tandori Dezső követett el hibákat a fordításkor. Ezeket egyébként a Középfölde-fórumokon belül a Pontatlanságok a Tolkien-művek fordításaiban-topicban összegyűjtjük.
Ugyanakkor úgy tűnik, mindhárman azért törekedtek arra, hogy megfelelő színvonalon adják vissza a művet, már amennyire a magyar nyelv engedte.

Igen, vannak hibák, ahogy mondtad Gandalf, de egyik sem annyira vészes (talán egyedül az Éowyn-Trufa-Witch-king jelenet adhat okot egy kis félreértelemzésre). Sokkal rosszabbat is láttunk már a könyvpiacon (George R. R. Martin: Lázálom című könyvének fordítása pl nagyon rossz). Szvsz a mostani állapotok szerint ez a magyar fordítás nagyon jó :)

Több
17 éve 11 hónapja #304981 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

Vanwahilion írta: Nos lehet, hogy a kérdésem nagyon gyerekes, de azért mégis megkérdezem.
Kezdő angolos vagyok ezért nemtudok utánajárni, hogy a Göntcz Árpád féle fordítás hű-e az eredeti Tolkien műhöz.

Szia!

Sajnos mind Göncz Árpád, mind Réz Ádám és Tandori Dezső követett el hibákat a fordításkor. Ezeket egyébként a Középfölde-fórumokon belül a Pontatlanságok a Tolkien-művek fordításaiban-topicban összegyűjtjük.
Ugyanakkor úgy tűnik, mindhárman azért törekedtek arra, hogy megfelelő színvonalon adják vissza a művet, már amennyire a magyar nyelv engedte.

Több
17 éve 11 hónapja #304970 Írta: Vanwahilion
Vanwahilion válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
Nos lehet, hogy a kérdésem nagyon gyerekes, de azért mégis megkérdezem.

Több
17 éve 11 hónapja #304953 Írta: Gelmir
Gelmir válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
Kösz az infót!
Megpróbálom kivárni.

Üdvözlettel, Gelmir

Több
17 éve 11 hónapja #304705 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
Hopp, megjelent az új fordítású, Alan Lee által illusztrált Hobbit:
www.alexandra.hu/scripts/cgi/web ... kID=197663

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
17 éve 11 hónapja #304599 Írta: Niphredil Eleanor
Niphredil Eleanor válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

Glorlyg írta: Tud valaki valami árat erre az Alan Lee vázlatkönyvre? Én megőrülök az albumkönyvekért, úgyhogy szívesen megvenném!

Nekem már megvan, három napja vettem meg 4900 Ft,-ért a Libri Könyvpalotába, a Blaha és az Astoria között, de szerintem bármely más Libribe be tudod szerezni. :wink:

Lothlórien virágai; Niphredil és Elanor

Több
17 éve 11 hónapja #304572 Írta: Glorlyg
Glorlyg válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
Köszi! Akkor meg is tudom venni. Azt hittem ennél sokkal többet elkérnek. Tudjátok a Boris Valejo és a Todd Lockwoodos albumomért sokkal többet kellet kiperkálnom, de megérték!

Gilran Thalion Glorlyg

=^ . ^=

Több
17 éve 11 hónapja #304568 Írta: Sil

Ancalima Anarórë írta: Internetes kedvezmény: 15%
Internetes ár: 4 165 Ft

www.bookline.hu

;)

Az Alexandránál ugyanez csak 3675, mert ott alapból 25% kedvezmény van. :wink:

Tears unnumbered

Több
17 éve 11 hónapja #304563 Írta: Ancalima Anarórë
Ancalima Anarórë válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

Glorlyg írta: Tud valaki valami árat erre az Alan Lee vázlatkönyvre? Én megőrülök az albumkönyvekért, úgyhogy szívesen megvenném!

Lee, Alan :
A Gyűrűk Ura vázlatkönyve

Várható szállítási idő: 3 - 6 munkanap
Ár: 4 900 Ft

Internetes kedvezmény: 15%
Internetes ár: 4 165 Ft

www.bookline.hu

;)

"... And that was the beginning of fairies..."

Több
17 éve 11 hónapja #304562 Írta: Glorlyg
Glorlyg válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
Tud valaki valami árat erre az Alan Lee vázlatkönyvre? Én megőrülök az albumkönyvekért, úgyhogy szívesen megvenném!

Gilran Thalion Glorlyg

=^ . ^=

Több
18 éve 2 órája #304550 Írta: Irmo/MissKarrde

Sil írta: :megnéz: Eredetileg 578, volt egy kis infláció azóta... :lol:

Igen, annyi volt eredetileg, sajna ritkább könyvek esetében negatív az infláció :)

Something's happening. I'm not the Jedi I should be. I want more, and I know I shouldn't.

Több
18 éve 15 órája #304530 Írta: Sil

Irmo/MissKarrde írta:

Nóli i linantea írta: Köszi :)
Nekem csak a Fa és levél kéne, az meg baráti árú :P

Szívesen. Megnéztem idehaza, 900 volt :)

:megnéz: Eredetileg 578, volt egy kis infláció azóta... :lol:

Tears unnumbered

Több
18 éve 18 órája #304510 Írta: Irmo/MissKarrde

Nóli i linantea írta: Köszi :)

Szívesen. Megnéztem idehaza, 900 volt :)

Több
18 éve 1 napja #304475 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
Köszi :)

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
18 éve 1 napja #304472 Írta: Irmo/MissKarrde

Nóli i linantea írta: És meg szabad kérdezni hogy ezen kötetek mennyibe fájtak a pénztárcádnak? :oops: :oops:

Hogyne szabadna :D A Fa és levél 1000 körül volt (nem otthon vagyok, nem tudok rákukkantani, de kb. erre emlékszem), az Elveszett mesék egyben 6000 volt, a második kötet önmagában 2000. Azt hiszem, nincs bebetonozott ára, változhat, de ennél kevesebb valószínűleg nem lesz, tekintve, hogy nem egy sűrűn előforduló kötetről van szó.

Több
18 éve 1 napja #304456 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

Irmo/MissKarrde írta: Az Elveszett meséket és a Fa és levél című kiadványt is sikerült megvennem antikváriumban nem is olyan régen. A Nyugati aluljárójában van egy Eiffel antikvárium, ott volt. Mivel vidéki vagyok, csak néha járok Pestre, és így is sikerült itt megvennem. Ha arra jártok, nézzetek be mindig, hátha akad. Ja, és az Elveszett mesékből a második kötetet kétszer is meg tudtam venni, de annak már akkor volt gazdája.
A Elveszett mesék az eladó mögötti polcon "szokott" lenni, de lehet kérni is, a Fa és levél meg a T betűnél volt a maga sorában a polcon a zsumbujban :)
Még nem volt szerencsém elolvasni az Elveszett meséket, mert nem olyan olvasmány, amit egy éppen meglévő lyukas fél órában olvas az ember lánya, majd a karácsonyi nyugis időszakban. A karácsony egyébként is mindig Tolkien olvasással telik :)

És meg szabad kérdezni hogy ezen kötetek mennyibe fájtak a pénztárcádnak? :oops: :oops:

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
18 éve 1 napja #304441 Írta: Irmo/MissKarrde
Az Elveszett meséket és a Fa és levél című kiadványt is sikerült megvennem antikváriumban nem is olyan régen. A Nyugati aluljárójában van egy Eiffel antikvárium, ott volt. Mivel vidéki vagyok, csak néha járok Pestre, és így is sikerült itt megvennem. Ha arra jártok, nézzetek be mindig, hátha akad. Ja, és az Elveszett mesékből a második kötetet kétszer is meg tudtam venni, de annak már akkor volt gazdája.
A Elveszett mesék az eladó mögötti polcon "szokott" lenni, de lehet kérni is, a Fa és levél meg a T betűnél volt a maga sorában a polcon a zsumbujban :)
Még nem volt szerencsém elolvasni az Elveszett meséket, mert nem olyan olvasmány, amit egy éppen meglévő lyukas fél órában olvas az ember lánya, majd a karácsonyi nyugis időszakban. A karácsony egyébként is mindig Tolkien olvasással telik :)

Több
18 éve 1 napja #304413 Írta: cortez71

Niphredil Eleanor írta: Jut eszembe! Van esetleg valakinek bármiféle ötlete, hogy az Elveszett Meséket honnan tudnám beszerezni? :confused2:

Mondjuk antikváriumból :) Érdemes szétnézni Pesten, mert valahol kell, hogy legyen belőlük.
Egyébként egy csöndes megjegyzés: nem sokat veszítesz vele, ha ez kimarad az életedből... Elég kitartó olvasónak tartom magam és a Szilmarilokkal sem volt gondom, na de az Elveszett mesék... A sztori a sok Christopher Tolkien jegyzet miatt sokszor félbeszakad, aztán érdekesen veszi fel a fonalat. Én eladnám az én példányomat, mert mint olvasmány szerintem borzasztó, de hát ez is a Tolkien-örökség része ;)

Több
18 éve 1 napja #304409 Írta: Niphredil Eleanor
Niphredil Eleanor válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
A Fa és Levél nekem is kéne majd, de szerintem én szép csöndesen kivárom azt a januárt. :wink:

Jut eszembe! Van esetleg valakinek bármiféle ötlete, hogy az Elveszett Meséket honnan tudnám beszerezni? :confused2:

Lothlórien virágai; Niphredil és Elanor

Több
18 éve 1 napja #304402 Írta: Sil

Prisca írta: Hali!
Gelmirnek üzenem, hogy én A gyűrű nyomán - Fa és levélt a tavalyi
Tolkien-szülinapon tudtam megszerezni! Ha tud várni, akkor januárban biztosan megint lesznek könyvesek...

Ha meg nem tud, akkor elmegy a Silverlandbe... :wink:

Tears unnumbered

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.635 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére