- Köszönetek: 0
Könyv kerestetik
- Koko
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Irmo/MissKarrde írta:
Szerintem ez nem sok érte. Ha mégis megveszed, és nem tetszik, tuti, hogy találsz rá itt vevőtKoko írta: De mivel van benne több mint a Szilmarilokban? Mert ahhoz meg sok aza 2000 h csak dísznek ottlegyen a polcon.
Ha megveszem nem válok el tőle az biztos.
Csak most nem úgy állok a zsebpénzzel merthát lassan karácsony.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Irmo/MissKarrde
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Szerintem ez nem sok érte. Ha mégis megveszed, és nem tetszik, tuti, hogy találsz rá itt vevőtKoko írta: De mivel van benne több mint a Szilmarilokban? Mert ahhoz meg sok aza 2000 h csak dísznek ottlegyen a polcon.
Something's happening. I'm not the Jedi I should be. I want more, and I know I shouldn't.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
De tényleg könyvritkasának számít.
- Koko
- Nem elérhető
- cortez71
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Sztem reális, főleg azt nézve, hogy igazi ritkaság a könyv (én 1996-ban vettem az enyémet 990 Ft-ért, azóta azért volt infláció, a könyv így simán megér 2000 HUF-ot). Tulajdonképpen a Szilmarilok történeteit tartalmazza a kezdeti változatukban, sok-sok jegyzettel (amúgy ez a History of Middle-Earth sorozat első kötete)Koko írta: Az Elveszett mesék könyve miket tartalmaz? Lenne egy lehetőségem megvenni 2000Ft-ért az 1. kötetét, fogalmam nincs mennyibe kerülhet, de reális ár szerintetek?
- Koko
- Nem elérhető
- Laurelen
- Nem elérhető
esetleg rendeld meg:) www.antikvarium.hu*Nessa* írta: Üdv!
Nem tudja véletlenül valaki, hogy Szombathelyen. v. a közelében hol lehet megtalálni a Gyűrű Keresését?
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- Nessa
- Nem elérhető
*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"
- Gelmir
- Nem elérhető
Nessa-nak üzenem, habár nem túl eredeti ötlet, de nézzen szét a szerepjátékboltban (valahol a piac közelében ha gyér szombathelyi ismereteim nem csalnak), vagy: www.silverland.hu .
Üdvözlettel, Gelmir
- Nessa
- Nem elérhető
Nem tudja véletlenül valaki, hogy Szombathelyen. v. a közelében hol lehet megtalálni a Gyűrű Keresését?
*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"
- cortez71
- Nem elérhető
Igen, vannak hibák, ahogy mondtad Gandalf, de egyik sem annyira vészes (talán egyedül az Éowyn-Trufa-Witch-king jelenet adhat okot egy kis félreértelemzésre). Sokkal rosszabbat is láttunk már a könyvpiacon (George R. R. Martin: Lázálom című könyvének fordítása pl nagyon rossz). Szvsz a mostani állapotok szerint ez a magyar fordítás nagyon jóGandalf írta:
Szia!Vanwahilion írta: Nos lehet, hogy a kérdésem nagyon gyerekes, de azért mégis megkérdezem.
Kezdő angolos vagyok ezért nemtudok utánajárni, hogy a Göntcz Árpád féle fordítás hű-e az eredeti Tolkien műhöz.
Előre is köszönöm a választ. Üdv Vanwahilion :aragorn3:
Sajnos mind Göncz Árpád, mind Réz Ádám és Tandori Dezső követett el hibákat a fordításkor. Ezeket egyébként a Középfölde-fórumokon belül a Pontatlanságok a Tolkien-művek fordításaiban-topicban összegyűjtjük.
Ugyanakkor úgy tűnik, mindhárman azért törekedtek arra, hogy megfelelő színvonalon adják vissza a művet, már amennyire a magyar nyelv engedte.
- Gandalf
- Nem elérhető
Szia!Vanwahilion írta: Nos lehet, hogy a kérdésem nagyon gyerekes, de azért mégis megkérdezem.
Kezdő angolos vagyok ezért nemtudok utánajárni, hogy a Göntcz Árpád féle fordítás hű-e az eredeti Tolkien műhöz.
Sajnos mind Göncz Árpád, mind Réz Ádám és Tandori Dezső követett el hibákat a fordításkor. Ezeket egyébként a Középfölde-fórumokon belül a Pontatlanságok a Tolkien-művek fordításaiban-topicban összegyűjtjük.
Ugyanakkor úgy tűnik, mindhárman azért törekedtek arra, hogy megfelelő színvonalon adják vissza a művet, már amennyire a magyar nyelv engedte.
- Vanwahilion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Gelmir
- Nem elérhető
Megpróbálom kivárni.
Üdvözlettel, Gelmir
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
www.alexandra.hu/scripts/cgi/web ... kID=197663
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Niphredil Eleanor
- Nem elérhető
Glorlyg írta: Tud valaki valami árat erre az Alan Lee vázlatkönyvre? Én megőrülök az albumkönyvekért, úgyhogy szívesen megvenném!
Nekem már megvan, három napja vettem meg 4900 Ft,-ért a Libri Könyvpalotába, a Blaha és az Astoria között, de szerintem bármely más Libribe be tudod szerezni.
Lothlórien virágai; Niphredil és Elanor
- Glorlyg
- Nem elérhető
Gilran Thalion Glorlyg
=^ . ^=
- Sil
- Nem elérhető
Az Alexandránál ugyanez csak 3675, mert ott alapból 25% kedvezmény van.Ancalima Anarórë írta: Internetes kedvezmény: 15%
Internetes ár: 4 165 Ft
www.bookline.hu
Tears unnumbered
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Glorlyg írta: Tud valaki valami árat erre az Alan Lee vázlatkönyvre? Én megőrülök az albumkönyvekért, úgyhogy szívesen megvenném!
Lee, Alan :
A Gyűrűk Ura vázlatkönyve
Várható szállítási idő: 3 - 6 munkanap
Ár: 4 900 Ft
Internetes kedvezmény: 15%
Internetes ár: 4 165 Ft
www.bookline.hu
- Glorlyg
- Nem elérhető
Gilran Thalion Glorlyg
=^ . ^=
- Irmo/MissKarrde
- Nem elérhető
Igen, annyi volt eredetileg, sajna ritkább könyvek esetében negatív az inflációSil írta: :megnéz: Eredetileg 578, volt egy kis infláció azóta...
Something's happening. I'm not the Jedi I should be. I want more, and I know I shouldn't.
- Sil
- Nem elérhető
:megnéz: Eredetileg 578, volt egy kis infláció azóta...Irmo/MissKarrde írta:
Szívesen. Megnéztem idehaza, 900 voltNóli i linantea írta: Köszi
Nekem csak a Fa és levél kéne, az meg baráti árú
Tears unnumbered
- Irmo/MissKarrde
- Nem elérhető
Szívesen. Megnéztem idehaza, 900 voltNóli i linantea írta: Köszi
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Irmo/MissKarrde
- Nem elérhető
Hogyne szabadna A Fa és levél 1000 körül volt (nem otthon vagyok, nem tudok rákukkantani, de kb. erre emlékszem), az Elveszett mesék egyben 6000 volt, a második kötet önmagában 2000. Azt hiszem, nincs bebetonozott ára, változhat, de ennél kevesebb valószínűleg nem lesz, tekintve, hogy nem egy sűrűn előforduló kötetről van szó.Nóli i linantea írta: És meg szabad kérdezni hogy ezen kötetek mennyibe fájtak a pénztárcádnak?
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
És meg szabad kérdezni hogy ezen kötetek mennyibe fájtak a pénztárcádnak?Irmo/MissKarrde írta: Az Elveszett meséket és a Fa és levél című kiadványt is sikerült megvennem antikváriumban nem is olyan régen. A Nyugati aluljárójában van egy Eiffel antikvárium, ott volt. Mivel vidéki vagyok, csak néha járok Pestre, és így is sikerült itt megvennem. Ha arra jártok, nézzetek be mindig, hátha akad. Ja, és az Elveszett mesékből a második kötetet kétszer is meg tudtam venni, de annak már akkor volt gazdája.
A Elveszett mesék az eladó mögötti polcon "szokott" lenni, de lehet kérni is, a Fa és levél meg a T betűnél volt a maga sorában a polcon a zsumbujban
Még nem volt szerencsém elolvasni az Elveszett meséket, mert nem olyan olvasmány, amit egy éppen meglévő lyukas fél órában olvas az ember lánya, majd a karácsonyi nyugis időszakban. A karácsony egyébként is mindig Tolkien olvasással telik
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Irmo/MissKarrde
- Nem elérhető
A Elveszett mesék az eladó mögötti polcon "szokott" lenni, de lehet kérni is, a Fa és levél meg a T betűnél volt a maga sorában a polcon a zsumbujban
Még nem volt szerencsém elolvasni az Elveszett meséket, mert nem olyan olvasmány, amit egy éppen meglévő lyukas fél órában olvas az ember lánya, majd a karácsonyi nyugis időszakban. A karácsony egyébként is mindig Tolkien olvasással telik
- cortez71
- Nem elérhető
Mondjuk antikváriumból Érdemes szétnézni Pesten, mert valahol kell, hogy legyen belőlük.Niphredil Eleanor írta: Jut eszembe! Van esetleg valakinek bármiféle ötlete, hogy az Elveszett Meséket honnan tudnám beszerezni? :confused2:
Egyébként egy csöndes megjegyzés: nem sokat veszítesz vele, ha ez kimarad az életedből... Elég kitartó olvasónak tartom magam és a Szilmarilokkal sem volt gondom, na de az Elveszett mesék... A sztori a sok Christopher Tolkien jegyzet miatt sokszor félbeszakad, aztán érdekesen veszi fel a fonalat. Én eladnám az én példányomat, mert mint olvasmány szerintem borzasztó, de hát ez is a Tolkien-örökség része
- Niphredil Eleanor
- Nem elérhető
Jut eszembe! Van esetleg valakinek bármiféle ötlete, hogy az Elveszett Meséket honnan tudnám beszerezni? :confused2:
Lothlórien virágai; Niphredil és Elanor
- Sil
- Nem elérhető
Ha meg nem tud, akkor elmegy a Silverlandbe...Prisca írta: Hali!
Gelmirnek üzenem, hogy én A gyűrű nyomán - Fa és levélt a tavalyi
Tolkien-szülinapon tudtam megszerezni! Ha tud várni, akkor januárban biztosan megint lesznek könyvesek...
Tears unnumbered
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.