Könyv kerestetik

Több
17 éve 6 hónapja #323704 Írta: Ilweran
Ilweran válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

Inferno írta:

Sil írta: Megint van a Vaterán Elveszett Mesék:
www.vatera.hu/ritkasag_tolkien_a ... 48297.html

Én kértem a fórumban, de egy kicsit sokallom érte a 8000FT-ot, most megtudtam venni egy másik helyen a második kötetet 1000Ft-ért, esetleg nincs meg valakinek az első, amitől megválna? :)

Esetleg nem válnál meg te a másodiktól, nekem meg az kéne...??? :wink:

"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 6 hónapja #323695 Írta: Inferno
Inferno válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

Sil írta: Megint van a Vaterán Elveszett Mesék:

Én kértem a fórumban, de egy kicsit sokallom érte a 8000FT-ot, most megtudtam venni egy másik helyen a második kötetet 1000Ft-ért, esetleg nincs meg valakinek az első, amitől megválna? :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 6 hónapja #323682 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
Megint van a Vaterán Elveszett Mesék:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
17 éve 6 hónapja #323659 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
"Nyitott könyvek éjszakája a Bookline-on

Április 25-én, szerdán 16 órától április 26-án, csütörtökön reggel 10 óráig
30% kedvezménnyel rendelheti meg a Kossuth Kiadó összes kapható könyvét

(több mint 480-féle) a készlet erejéig - a jelenlegi 15% kedvezmény helyett!"

...és mint tudjuk, A hobbit hangoskönyv is Kossuth Kiadós ;)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
17 éve 6 hónapja #323493 Írta: Gandalf

Több
17 éve 6 hónapja #323488 Írta: Sil
Na, felkerült a David Brawn-chatlog:
tolkiengateway.net/wiki/Intervie ... 4-16-07%29

<David_Brawn> For CoH, we wanted to publish during the London Book Fair, because of the international appeal. Originally it was March, but the Fauir moved dates, so we had to. It's publishing in eight languages tomorrow, with another 20 in the pipeline over the next year.
[...]
<Sil> is Hungarian among those other 20? *is hopeful*
[...]
<David_Brawn> Hungarian was agreed in the last couple of weeks, I think.

Lassan tényleg jó lenne egy külön topic...

Tears unnumbered

Több
17 éve 6 hónapja #323482 Írta: Ilweran
Ilweran válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
Azért remélem, a mi silány kis könyvpiacunkon is megjelennek ezek előbb-utóbb... :?
Persze, ha nagyon akarom, elolvasom angolul, de mégiscsak ott a helye a magyar Tolkien-gyűjteményekben is.

"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."

Több
17 éve 6 hónapja #323445 Írta: Ecthelion
Ecthelion válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

Sil írta: (Brawn mondott valami olyasmit, hogy nem akarják nagyon telezsúfolni ezt az évet ilyen drága könyvekkel, mert nem mindenki engedheti meg magának).

Höhö. Adják olcsóbban. :D

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."

Több
17 éve 6 hónapja #323443 Írta: Sil
Bizony, azt is várom már nagyon. Rateliff is vendég volt a chaten, de annak csak a végén voltam ott sajna. Szeptember lesz belőle majd egy gyűjtőknek szánt dobozos verzió is (a két kötet + a Hobbit), az évforduló alkalmából. A Szilmariloknak meg 30 éves évfordulója lesz idén, de abból csak jövőre várható díszkiadás (Brawn mondott valami olyasmit, hogy nem akarják nagyon telezsúfolni ezt az évet ilyen drága könyvekkel, mert nem mindenki engedheti meg magának).

Tears unnumbered

Több
17 éve 6 hónapja #323436 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
És aki már túltette magát azon a szenzáción, hogy a The Children of Húrin legyűrte maga alá a Harry Potter 7-et is az előrendelési listákon ( :twisted: ), azoknak itt egy új hír, egy újabb hamarosan megjelenő Tolkien-könyvről (idén 70 éves A Hobbit):

The History of The Hobbit:
www.tolkienlibrary.com/press/his ... hobbit.htm
www.tolkienlibrary.com/press/his ... obbit2.htm
en.wikipedia.org/wiki/The_History_of_The_Hobbit
Amazonon már megrendelhető mindkét kötete (I. Mr. Baggins, II. Return to Bag-End)

Több
17 éve 6 hónapja #323306 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

Sil írta: Meg sorban vették Ebayen az Alan Lee és Christopher Tolkien által aláírt Children of Húrinokat, nem is egyet, pedig akár többszáz dollárt is elkérnek most egy ilyenért.

Na igen, ehhez azért nem éppen vékony pénztárca is kell... :P :roll:

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
17 éve 6 hónapja #323295 Írta: Sil

Szméagol írta: Legalább tudom, hogy van hová fejlődni...az én Tolkien gyűjteményem 14db-os :wink: :wink: :cry: :cry:

Nyugi, az igazi gyűjtőkhöz én is kismiska vagyok a kis másfél polcommal. A chaten akinek a legkevesebb volt, az is kb 400-at említett, és persze volt nekik első kiadásoktól kezdve mindenféle finomság. Meg sorban vették Ebayen az Alan Lee és Christopher Tolkien által aláírt Children of Húrinokat, nem is egyet, pedig akár többszáz dollárt is elkérnek most egy ilyenért.

Tears unnumbered

Több
17 éve 6 hónapja #323293 Írta: Szméagol
Szméagol válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

Sil írta:

Sil írta:

Olosta írta: ... sok-sok érdekes vendéggel [size=9:3ntwyi3n]- közte egy kifejezetten neked valóval, majd berakom a transcriptet, amint felkerül a netre...[/size]

Nekem? :hein:

Az utolsó, és az általános vélemény szerint legérdekesebb vendég Matt Blessing volt, aki a Marquette University speciális gyűjteményekkel foglalkozó részlegének feje. Ott található a világ legnagyobb Tolkien-gyűjteménye , közte több tízezer oldalnyi eredeti kézirat. Mesélt róla pl, hogy hogyan tárolják, kezelik, stb ezeket, neked pedig tudomásom szerint ez szakmába vág... :wink:

Legalább tudom, hogy van hová fejlődni...az én Tolkien gyűjteményem 14db-os :wink: :wink: :cry: :cry:

A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.

Több
17 éve 6 hónapja #323277 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

Liliom írta: Kedves Gyerekek!

Liliom segítséget kér.
Szükségem lenne netről letölthető mai magyar drámákra. Találtam pár használható lap.hu-s oldalt, de nem sok mindent raknak fel, ha van ötletetek, kérlek szépen küldjétek el a mailcímemte ( zsuzsi.schneider@gmail.com ), vagy priviben. Főként magyar dráma érdekel a rendszerváltozástól fölfelé. Fontos lenne.
Előre is köszönöm.

A Magyar Elektronikus Könyvtáron már szétnéztél? Ott biztos sok dráma is van fent! :wink:

Sil: istennő vagy!!!!!! :D Köszönöm!!!!!!!!! Alig várom, hogy elolvashassam (ha angolul az sem baj, majd sokat szótárazok).

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Több
17 éve 6 hónapja #323274 Írta: Liliom
Liliom válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
Kedves Gyerekek!

Liliom segítséget kér.
Szükségem lenne netről letölthető mai magyar drámákra. Találtam pár használható lap.hu-s oldalt, de nem sok mindent raknak fel, ha van ötletetek, kérlek szépen küldjétek el a mailcímemte ( zsuzsi.schneider@gmail.com ), vagy priviben. Főként magyar dráma érdekel a rendszerváltozástól fölfelé. Fontos lenne.
Előre is köszönöm.

...

Több
17 éve 6 hónapja #323272 Írta: Sil

Sil írta:

Olosta írta: ... sok-sok érdekes vendéggel [size=9:1fkipr6h]- közte egy kifejezetten neked valóval, majd berakom a transcriptet, amint felkerül a netre...[/size]

Az utolsó, és az általános vélemény szerint legérdekesebb vendég Matt Blessing volt, aki a Marquette University speciális gyűjteményekkel foglalkozó részlegének feje. Ott található a világ legnagyobb Tolkien-gyűjteménye , közte több tízezer oldalnyi eredeti kézirat. Mesélt róla pl, hogy hogyan tárolják, kezelik, stb ezeket, neked pedig tudomásom szerint ez szakmába vág... :wink:

Tears unnumbered

Több
17 éve 6 hónapja #323271 Írta: Olosta

Sil írta:

Olosta írta:

Gandalf írta: www.tolkienlibrary.com/press/The_Childre...rin_translations.php

Hm..... itt van egy magyaros cuccmák is. Ki fogja lefordítani???

... sok-sok érdekes vendéggel [size=9:1x3kfejf]- közte egy kifejezetten neked valóval, majd berakom a transcriptet, amint felkerül a netre...[/size]

Több
17 éve 6 hónapja #323269 Írta: Sil

Olosta írta:

1. Azt én küldtem be 1-2 hete, mert Beren talált egy címet egy .hr-re végződő című oldalon, és azt hitte, hogy az magyar. Persze horvát volt, úgyhogy írtam neki, hogy HA lesz magyar (ki is hangsúlyoztam, hogy egyelőre még ez sem biztos), akkor mi lesz a címe, és ez alapján javította.
2. Viszont az időközben lezajlott Children of Húrin Release Party-n (ami egy többnapos esemény volt chaten nyereményekkel meg sok-sok érdekes vendéggel [size=9:jiifox1i]- közte egy kifejezetten neked valóval, majd berakom a transcriptet, amint felkerül a netre[/size]) a HarperCollins kiadótól David Brawn (Publishing Director) azt mondta, hogy idén 8 nyelven jelenik meg a Children of Húrin, utána meg kb még 20-on. Rákérdeztem, hogy esetleg a magyar is benne lesz-e abban a 20-ban, és nagyjából azt mondta, hogy úgy emlékszik, épp az utóbbi hetekben született róla megállapodás. (Majd pontosítom, szintén a transcript alapján, türelem.)

Egyelőre ennyit tudunk. Pénteken kérdeztem Ankalimont is, ő sem tudott semmi konkrétumot. Azt mondta, hogy majd mi is javasoljuk a kiadóknak.

Tears unnumbered

Több
17 éve 6 hónapja #323268 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

Olosta írta:

És mikor? :lol:

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
17 éve 6 hónapja #323260 Írta: Olosta

Több
Több
17 éve 6 hónapja #323211 Írta: Nóli i linantea
szívesen

Több
17 éve 6 hónapja #323146 Írta: beezolee1
beezolee1 válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
Megjött.
Köszike!
:lol:

Több
17 éve 6 hónapja #323105 Írta: Nóli i linantea

beezolee1 írta: Ezer köszönet és hála.
A címem látható de azért leírom: beezolee1@gmail.com
Mégegyszer köszike!
Bye!

már elküldtem a profilodban levő címre.

Több
17 éve 6 hónapja #323102 Írta: beezolee1
Ezer köszönet és hála.
A címem látható de azért leírom: beezolee1@gmail.com
Mégegyszer köszike!
Bye!

Több
17 éve 6 hónapja #323101 Írta: Nóli i linantea

beezolee1 írta: Esetleg nem tudja valaki hogy letölthető e valahonnan a Gyűrűk Ura e-book formában vagy pdf formátumban magyar nyelven?
PDA-m van és így nem kéne magammal vinni a könyvet mindenhova(pl. suli) ha olvasni akarok.
Köszi!

Elküldöm neked emilben :)

Több
17 éve 6 hónapja #323077 Írta: beezolee1
Esetleg nem tudja valaki hogy letölthető e valahonnan a Gyűrűk Ura e-book formában vagy pdf formátumban magyar nyelven?
PDA-m van és így nem kéne magammal vinni a könyvet mindenhova(pl. suli) ha olvasni akarok.
Köszi!

Több
17 éve 6 hónapja #322944 Írta: Olosta

Sil írta:

Olosta írta: Hű... nekem elég lenne csak 5 db ilyen könyv. De nagyon megköszönöm, ha beszkenneled! Köszike!!!!! :D

Na, akkor ez a rész a bibliográfiából: 1 - 2 - 3 .

Millió hálám neked, Sil!!!!! :D

Több
17 éve 6 hónapja #322919 Írta: Sil

Olosta írta: Hű... nekem elég lenne csak 5 db ilyen könyv. De nagyon megköszönöm, ha beszkenneled! Köszike!!!!! :D

Na, akkor ez a rész a bibliográfiából: 1 - 2 - 3 .

Tears unnumbered

Több
17 éve 6 hónapja #322800 Írta: Liliom
Liliom válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
Én sem szeretek neten rendelni.
Majd bepróbálkozok az Alexandránál, mert a Libriben nem volt.

...

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.725 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére