Állatbarátok

Több
21 éve 7 hónapja #113131 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Restellem is magam,de naon rég nem voltam és nem tom miről van szó :oops:
Hoztam pár aranyos képet:
kiscicc alszik
kinyúlt:o)
szép felemás szemű cicc
naon arik!
cegény szamár!
alszik a cicc
Noé bárkája:o)
Ennyi és boccsa,hogy Ltüntem! :oops:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 7 hónapja #113061 Írta: nenya
nenya válaszolt a következő témában: Állatbarátok
A kirgiz teknôs egy sivatagban élô teknôsfajta: a páncélja szürkésbarna homokszín

"There are many powers in the world, for good and for evil. Against some I have not yet been measured."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 7 hónapja #112938 Írta: Nefadar
Nefadar válaszolt a következő témában: Állatbarátok

nenya írta: Nefadar: találtam képet Malátáról, küldöm mailben.

Köcci. Nem tudom Marciról mikor tudok csinálni, de igyekszek...

Nefi

Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:

Több
21 éve 7 hónapja #112902 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Állatbarátok
nenya: Akkor a miénk sem olvasta a szakkönyveket. :D Ugyanis a hideg beálltával megkeresi a lakás leghidegebb részét és elalszik. Mi ekkor a kamrába szoktuk berakni, ahol nincs fűtés, de azért fagy sem. Február-március elején szokot mocorogni: időnként felébred, kap egy kis kaját, de ha hideg van még, visszaalszik. Igazából 1-2 hete van csak ébren a Lajos jelenleg.

Milyen az a kirgiz teknős? 8O

Brisa

Több
21 éve 7 hónapja #112891 Írta: nenya
Brisa: nekünk egy kirgiz teknôsünk van (a kutya, a macska, a törpenyúl és a patkány mellett - a létszám folyamatosan alalulóban :lol: ). Ti teleltetitek pincében a teknôst? A mi Samunk októberben teljesen magától elvonul a cipôsszekrénybe, és februárban üdén és kipihenten újra megjelenik: fütyül a szakkönyvekre, amelyek szerint a lakásban tartott teknôs nem alszik téli álmot, csak ha rásegítünk. Nálatok ez hogy m

"There are many powers in the world, for good and for evil. Against some I have not yet been measured."

Több
21 éve 7 hónapja #112878 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Állatbarátok

xyz:-))) írta: Nektek magyar fajtáitok vannak nem?(Puli,pumi,mudi,stb?)valamelyik
Vagy valamit félreolvastam? 8O
Mert ha magyar pásztoraitok vannak, akkor azok elméletileg nem vadászhatnának, csak tereéhetnének!
Ha az én kutyám vadászik, akkor azt mondom, hogy oké, de ha a magyar pásztorok, akkor ott már valami gáz van.

Mert elméletileg ezeket a kutyákat a régi parasztok, a juhok mellet tartották az ólban, vagy istállóban.
Ebből kifojólag a kutya azt hidte, hogy a családja, ezért védelmezte a nyájat! (Lásd pl a Komondor!)
Egy ilyen kutyát a gazda- aki maga a parasztember- rögtön lelötte. :cry:
Tehát, lehet hogy ők nem vadásztak, csak tereltek, de mivel nem tudják, hogy hogyan is kell, úgy nézett ki, mintha vadásznának.
Ezt jobban el tudom képzelni!
[/color]

Félreolvastad bizony.
Azt írtam, hogy az én kutyáim (3 db) totális keverékek, csak az egyikről tudom, hogy nagyrészt tacskó vér folyik az ereiben, ami ugye vadászkutya.
A másik kettőről halvány sejtésem sincs, kisebbek mint a németjuhászok, de hasonló felépítésűek. (távolról hasonló...)
És: egy mezei nyulat fogtak meg, méghozzá olyan rövid idő alatt, -a két nagyobb, gyönyörűen összedolgozva- hogy mire közbeszólhattunk volna, már kész volt. Aztán a fiatalabbik, amelyik végül elkapta, meg is ette.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 7 hónapja #112837 Írta: Brisa
Nekünk van egy görög teknősünk, aki eleinte Lujza volt, de később kiderült, hogy ő mégiscsak Lajos. :mrgreen:

Tipikus hüllő: a mozgásra nagyon érzékeny. Most ébredt fel téli álmából, így jelenleg még egy kicsit lassú. De egy kis napsütés nagyon fel tudja turbózni. Ilyenkor képes mindenhová követni a lábodat. Ugyanis sokszor szabadon mozog lakásban.

A húgomnak van egy ékszer teknőse is (3 volt, egy elpusztul egy meg egyszerűen köddé vált). Eléggé el van hanyagolva a szerencsétlen. Azt tervezzük, hogy odaadjuk az Állatkertnek. Esetleg köztetek nincs olyan ember, aki szeretne egy férfi tenyérnyi teknőst (Bélának hívják)? Akváriumostul megkaphatja. Nos? (De csak akkor adjuk, ha az illetőnél jobb sora lesz, mint nálunk.)

Brisa

Több
21 éve 7 hónapja #112794 Írta: xyz:-)))
xyz:-))) válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Nem szabotálod a kutya, macska gazdikat.
Képzeld nekem is volt halam is, meg teknőbékám is.
Ám mivel még kicsi voltam, ezért nem nagyon emlékszem rá!
Csak azt tudom, hogy minden éjszaka k...a hangos volt!
Ja és mindíg tök hamar koszolódott.
A halaim, azonban szépek voltak, de hamar meguntam, ezért hanar odaadtam az akkori isztálytársamnak.(Mindez 7.-be volt)Most idősebb vagyok egy pár évvel!

Hát mára ennyi a hal- és teknős témához!

Ui.: Ha valakinek van hullámospapagája, és esetleg fiú, és még beszélni is tud, akkor az mondja már meg nekem, hogy hogy az istembe csinálta, mert az egyény csak csipogni akar, de beszélni nem!Pedíg- oké hogy csak februárba vettem-minden nap legalább 45 percet, de biztos hogy 30 percet beszélek hozzá!!!

Ha valaki tud, akkor az adjon már jó tanácsot, hogy hogy tanítsam meg beszélni!

Több
21 éve 7 hónapja #112757 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Nekem volt két halam. Egy betta pár. Mindíg veszekedtek, fészket építettek, és gyerekeket csináltak. Aztán megdöglöttek. Nem valami nagy dolog, és még nehéz is takarítani. :roll:

'Is there anybody out there?'

Több
21 éve 7 hónapja #112737 Írta: Cúthalion
Cúthalion válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Hogy legyen egy kis változatosság szólhatnátok valamit a teknősökről és a halakról is! De nem akarom szabotálni a kutya és macska gazdikat, mivel én is nagyon szeretem ezeket a "dögöket"!

Több
21 éve 7 hónapja #112723 Írta: xyz:-)))

Alyr Arkhon írta: Eddig csak vadászni láttam őket...

Alyr:Nektek magyar fajtáitok vannak nem?(Puli,pumi,mudi,stb?)valamelyik
Vagy valamit félreolvastam? 8O
Mert ha magyar pásztoraitok vannak, akkor azok elméletileg nem vadászhatnának, csak tereéhetnének!
Ha az én kutyám vadászik, akkor azt mondom, hogy oké, de ha a magyar pásztorok, akkor ott már valami gáz van.

Mert elméletileg ezeket a kutyákat a régi parasztok, a juhok mellet tartották az ólban, vagy istállóban.
Ebből kifojólag a kutya azt hidte, hogy a családja, ezért védelmezte a nyájat! (Lásd pl a Komondor!)
Egy ilyen kutyát a gazda- aki maga a parasztember- rögtön lelötte. :cry:
Tehát, lehet hogy ők nem vadásztak, csak tereltek, de mivel nem tudják, hogy hogyan is kell, úgy nézett ki, mintha vadásznának.
Ezt jobban el tudom képzelni!

Több
21 éve 7 hónapja #112703 Írta: Alyr Arkhon
xyz: azt nem tudom, mennyire terelők, mert eddig csak vadászni láttam őket...

Egyébként nem a sajátaimból indulok ki, itt a faluban elég sok kutya van, és az utcában sokukkal vagyok jóban. -kivéve biciklin

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 7 hónapja #112419 Írta: xyz:-)))

Alyr Arkhon írta:
De mért utálják a kutyák a bicikliseket?

Alyr: A kutyák már kölyök koruk óta üldözik, és ha módjukban áll elkapják, azt ami elsuhan melletük, vagy gyorsabban mozog.
Azt most pontosan nem tudom, hogy ki írta- ezért elnézést is kérek tőle- hogy a kutyák a vadászösztönük miatt üldözik a gyorsabb tárgyakat.

De ebbe az üldözésbe beletartozik egy kis játék is.

Esetleges probléma okozása ellen jót tesz a kutyának, ha a gazdája amikor jó idő van, akkor nem csak sétálni viszi le, hanem egy kicsit megmozgatja! (Mondjuk bicajozás közben!)
Azok a kutyák, akik a gazdival bicigliznek, azok nem fogják kergetni a biciglit.

De gondolom Alyr te a saját kutyáidból indulsz ki.
Azt viszont ne feledd, hogy a te kutyáid terelő kutyák, ezért ők mégjobban érzékenyek a gyors mozgásra. (nézz meg e birkacsordát. Össza-vissza robognak a juhok, és a kutya tereli össze, mert üldözi, és visszatereli a csapathoz!)-A te kutyáid, lehet hogy a biciklist- ösztönükből kifolyólag- is birkának nézik!

De vannak kutyák, akiknek rossz élmény miatt nem szimpik a biciklisek.
Az én kutyám a motorosokra alergiás, mert amikor kicsi volt egy motoros belerugott. (De jól megjárta, mert a msik kutya ami a nagyimé volt kicsit az 55 kilójával megdöntötte!)-Ez a súlyos kutya egy óriás schnauzer volt!De már nem él :( SAJNA :(

Szóval több oka is lehet annak, hogy a kutyák ne csípik a bicajosokat!

Több
21 éve 7 hónapja #112323 Írta: Nefadar
Alyr megtaláltam.
Én sajnos nem tarthatok kutyát, pedig szívesen tartanék...
Annak az arany retiviernek taáltatok már gazdát?

Nefi

Több
21 éve 7 hónapja #112321 Írta: Alyr Arkhon
Nézz körül kicsit lejjebb

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 7 hónapja #112291 Írta: Nefadar
Alyr milyen kutyáid vannak?

Nefi

Több
21 éve 7 hónapja #112271 Írta: Alyr Arkhon

nenya írta: A biciklisek azért váltanak ki ugatást és rohanást a kutyából, mert gyors mozgásukkal felkeltik a zsákmányszerzô ösztönüket. A tapasztalt biciklis ilyenkor megáll: ezzel mint "zsákmányállat" érdektelenné válik a kutya számára. A tapasztalatlanabbak viszont belehúznak, ami nemcsak további üldözésre készteti a kutyát, de sikerélményt is ad neki: "hú, olyan félelmetes vagyok, hogy csak ugatok egy kicsit, és ez az izé máris elmenekül!" A sikert pedig újabb üldözési kísérlet fogja követni a következô bringásnál...

A kutya, ha nem hajt vadat, akkor halkan vadászik.
És egész addig morog, amíg le nem szállok a bicikliről, de amint leszálltam, hirtelen "megismer"...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 7 hónapja #112269 Írta: nenya
A biciklisek azért váltanak ki ugatást és rohanást a kutyából, mert gyors mozgásukkal felkeltik a zsákmányszerzô ösztönüket. A tapasztalt biciklis ilyenkor megáll: ezzel mint "zsákmányállat" érdektelenné válik a kutya számára. A tapasztalatlanabbak viszont belehúznak, ami nemcsak további üldözésre készteti a kutyát, de sikerélményt is ad neki: "hú, olyan félelmetes vagyok, hogy csak ugatok egy kicsit, és ez az izé máris elmenekül!" A sikert pedig újabb üldözési kísérlet fogja követni a következô bringásnál...

Több
21 éve 7 hónapja #112234 Írta: Brisa

nenya írta: "Egy kutyaiskolai nevelőnek és egy gazdának máshogy viselkedik a kutya, és nem biztos hogy a nevelőnél lesz rosszabb a viselkedése..."

Lehet, hogy én vagyok naiv, de szerintem egy kutyaiskolában a GAZDIT tanítják meg arra, hogyan foglalkozzon a kutyával, azaz a kiképzô tanítja a gazdit, a gazdi pedig a kutyát a kiképzô felügyelete mellett...

Pszichológilag közelítve a dolgokat: egy kutyaiskolában ún. operáns kondiconálással nevelik a kutyákat, ami annyit jelent, hogy megjutalmazzák a jó húzásait és büntetik a rosszakat. A gazdikat arra tanítják meg, hogyan kondicionálják szakszerűen a kutyáikat.

Brisa

Több
21 éve 7 hónapja #112139 Írta: Alyr Arkhon

Xyz: kösz, de azt még mindig nem mondtad meg, hogy ki is foglalkozik egy kutyaiskolában a kutyával, a kiképző, vagy a gazda?

Az én kutyáim nagyon szépen tudnak leülni, csak nem hajlandóak általában...
Az egyik még pacsit is adott, de újabban vmi miatt nem akar, adni ad, de ha megkérem rá, úgy eldugja a bal mancsát (amivel adni szokott) mintha ott se lenne...

A többi kutyám, ha odatartom a kezem, belenyal... :D

Ettől függetlenül normális kutyák, és ha olyan a helyzet, akkor szófogadók...
Utcán nem támadnak, barátságosak, utazni meg nem utazunk velük...

De mért utálják a kutyák a bicikliseket?

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 7 hónapja #112103 Írta: Nefadar
Mostmár értem, de azért holnap elmagyarázhatod jobban xyz... :wink:

Nefi

Több
21 éve 7 hónapja #112082 Írta: xyz:-)))

Nefadar írta: Én meg azt nem értem, hogy miért jó ez a kutyának vagy a gazdájának... :roll: :roll: :oops:

Kedves Nefi!

Elösször is had dícsérjem meg az új avatárodat!
Szerintem jó!(Kicsit jobban tetszik mint az előző!)
Másodszor, válaszolok a "kérdésedre"(mert hogy ez egy költői kérdés)
A kutyának max abba jó- látva néha az enyémet- hogy látja örülni a gazdáját!
A gazdának, pedíg abba jó az egész kutyasuli, mert a saját kutyájából tud csinálni egy jól összerakott- mert ez így mondják-, értelmes, és nem egy idegbeteg kutyát!
Mert már csak akkor is fejlődik a kutya, ha gazdi messzebbről jön, és BKV-n szállítja a kutyát!
A legtöbb kutya így nem fog az emberek közelébe egy idegbeteg álat módjára viselkedni! (Feltéve, ha nem éri valami sérelem- lásd az enyém-!)-Mert sajna az én kutyám a jáműről való leszálláskor örjöng, mert régebben jól megtaposták, és így jelzi az emberek fel, hogy ha valki rálép, akkor azt megharapja, vagy a szájkosarával odavág egy kisebbfajta fájdalmasabb ütést!
Még a másik, hogy a kutya a tanultakat soha nem fogja elfelejteni, csak néha nem akar rőla tudomást venni!-Ilyenkor a gyakorlás jót tesz a lelkivilágának!
Dióhélyban ezért jó a kutyát megnevelni!

Ui.: És még azért jó, mert mindenki megdícséri, hogy milyen jófej és jólnevelt kutyád van. És ez minden embernek jól esik! Nem??????
Most mondja valaki, hogy nem esik jól az embernek, ha dícsérik!!! : :lol:

De mi majd holnap dumcsizunk a suliba :wink:
Szia!!!!!!!!!!!!

Több
21 éve 7 hónapja #111993 Írta: Nefadar
Én meg azt nem értem, hogy miért jó ez a kutyának vagy a gazdájának... :roll: :roll: :oops:

Nefi

Több
21 éve 7 hónapja #111914 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: Állatbarátok
húúú,ezt a kutyás témát aztán rendesen kifejtettétek. Sajna, én már nem tudok mit hozzáfűzni. Nincs kutyám.

'Is there anybody out there?'

Több
21 éve 7 hónapja #111873 Írta: xyz:-)))

Alyr Arkhon írta:

nenya írta: Szerintem egy kutyaiskolában a GAZDIT tanítják meg arra, hogyan foglalkozzon a kutyával, azaz a kiképzô tanítja a gazdit, a gazdi pedig a kutyát a kiképzô felügyelete mellett...

Nem tudom, még sosem voltam kutyaiskolában, majd Xyz megmondja.

Én nem vagyok az a tipikus magyarázós egyén,de röviden levázolom a helyzetet.
A gazdi vesz vagy kap egy kutyát.Az cseperedik, rosszalkodik, és betölti a 8. vagy 9. hónapját. A rutinos kutyások ilyenkorra már megpróbálják megtanítani a kutyinak, hogy bírja a nykörvet-pórázt, és ha lehet a tömegbe emberek között nem legyen agresszív vagy félős.(Mondjuk az én véleményem, az az, hogy a kutya ne legyen támadós, ám de védja meg magát, és ne féljen az emberektől, de ne is menjen oda mindenkihez!De mondom, ez csak az én elképzelésem!)
Továbbá megpróbálja leülésre bírni. (Ez a LEGFONTOSABB!!!)
Tehát utána, belép egy kutyasuli kapuján, és beiratkozik!
Ott fogja fogadni, egy csomó olyan egyén, aki már régebb óta oda jár, és a szabályokkal tisztába van.
Utána fújnak egy ösznépi sorakozót!(Ilyenkor minden ember egymás mellé beáll, a kutya a BAL lábához beül, és várnak. Addíg, amíg a kiképzők szét nem szedik a társaságot külön.külön kis csoportokba!)-Innentől kezdődik a kiképzés.
A kiképző a foglalkozás elején elmondja a kiképzés menetét, pórázkezelést, kutyák forgatását, stb.
A gazdiknak elmesélik, hogy a kutyáktól mit várnak, és hogy ezért mit kell tenni. (Én személy szerint mindíg elmondom, hogy a kutyákat nem püföljük, de ha tell, akkor egy-két tockost lehet finoman adagolni!)
A foglalkozás végén elmondjuk, hogy mik a hibák, és hogy ki mit gyakoroljon otthon aszerint, hogy a kiképző hogy és mit mondott neki!
Hát kb ilyen a sulis élet!
De ez csak dióhélyba van leírva.
Sokkal jobb élőben kipróbálni!

Sziasztok!

Több
21 éve 7 hónapja #111868 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Sziasztok!

xyz:-))) írta: De vegyünk egy kistestű kutyát. (pl.: a spanit) Olvastam, hogy valaki akar egy spanit.Szerintem a spanciknál csak a pekingi palotapincsi a makacsabb.A spanit egy tök öntörvényű és akaratos kutya,ami szintén csak egy pár jól irányzott pofonból tanul!
Nekem egy Jagd terrierem van,és én mondom,hogy ez a fajta a terrierek között a legagresszívebb,de egy kis NEVELÉSSEL bármit el lehet velük érni!Én például nem gondoltam volna,hogy ezt a kutyát képes leszek így kiképezni :) (és ezt nem azért mondtam,hogy hencegjek)

Én vagyok az, aki "spanit" szeretne. :) Igen arról hallottam, hogy nagyon egyértelműen ki kell nyílvánítani, hogy ki az Úr, mert ugye makacsok. Elterjedt az az ostoba nézet, hogy a spániel társasági kutya :evil: , holott ez egy ősi vadász.
A verés mindig fajtól, mérettől és egyéntől függ szerintem.
Abarátnőmnek rottweilere van és mondta, hogy bizony erős fenyítést kell alkalmaznia, mert egy ember által erősnek vélt csapás kb. olyan, ahogy ő fogalmazott, hogy a kutya ránézés azt mondja: "Üss egy kicsit arrébb, mert ott viszket."
De úgy gondolom, hogy egy "jelképes" ütés a legtöbbször hatásos lehet...

Több
21 éve 7 hónapja #111823 Írta: Nefadar
Tudom Alyr, de még mindig van bennük valami vad...

Nefi

Több
21 éve 7 hónapja #111803 Írta: Alyr Arkhon

nenya írta: "Egy kutyaiskolai nevelőnek és egy gazdának máshogy viselkedik a kutya, és nem biztos hogy a nevelőnél lesz rosszabb a viselkedése..."

Lehet, hogy én vagyok naiv, de szerintem egy kutyaiskolában a GAZDIT tanítják meg arra, hogyan foglalkozzon a kutyával, azaz a kiképzô tanítja a gazdit, a gazdi pedig a kutyát a kiképzô felügyelete mellett...

Nem tudom, még sosem voltam kutyaiskolában, majd Xyz megmondja.
De a szövegemben kiképző helyett érthetünk állatorvost vagy hasonlót.

Árnyelf: igen, ez igaz, de itt is a gazda a hibás... valamilyen szinten a kutya fel akarta hívni magára a figyelmet, ilyen embereknél is előfordul...
a nagyobb testvérek féltékenyek a kisebbre... úgy érzik, vele többet törődnek...

Nefadar: a vadállatokat nem lehet teljesen megszelidíteni, a kutya már több tízezer éve él velünk...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 7 hónapja #111795 Írta: Nefadar
De ugyanígy elvadulhat egy közönséges kutya is ha nem tartják keményen...

Nefi

Több
21 éve 7 hónapja #111792 Írta: Supersonica
Supersonica válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Nefadar írta: Nem igazán értek a akutyákhoz, de azt tudom, hogy az oroszlánoknál (volt osztálytársamnak volt) általában, ha nem kapnak ki moindent játéknak vesznek nagy korukra vagy rosszabbnak, mert magukat tartják főnöknek, a gazdájuknak támadhatnak. Az v. osztálytársam ott rontotta el, hogy amikor az a "cic" még kicsi volt, bármit tett nem kapott érte, csak babusgatást, és mire felnőtt nekitámadt és veszélyes lett...

GRATULÁLOK... talán azért, mert az oroszlán nem házimacska... ragadozó... ha még nem hallottak róla...

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.090 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére