Állatbarátok

Több
21 éve 7 hónapja #109467 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Area:Akkor a veréb viszonylag könnyen szelidül :roll: *szerencséjére*

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 7 hónapja #109465 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Mondom, az elején, csak ült és nézett. Már arra is fáradt volt, hogy ellenkezzen. Amikor meg a családját kerestük, már megbízott bennem.

'Is there anybody out there?'

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 7 hónapja #109459 Írta: Ragoran
Area:Ez naon cukor!! :lol:
Hogy tudtad újra +fogni?

Több
21 éve 7 hónapja #109454 Írta: Erda niire (Area)
Én egyszer egy verebet találtam. Csak ült, és nézett. Én szó nélkül fölkaptam, és hazavittem. Kapott inni, meg kanárimagot is evett, aztán másnap visszavittem oda ahol találtam. Leültem a közeli padra, és figyeltem, hogy mennek oda sorra a verebek, és nézegetik. Aztán az egyik megbúbolta, és elkezdte a többi is verni. Persze én közbeléptem, és egy kicsivel odébb letettem egy másik verébcsapat közelébe. Azok sem látták szívesen, és így mentünk csapatról csapatra. Végül megtaláltuk az ő családját, és nagyon boldognak tünt. Teljesen felépült..... :D

Több
21 éve 7 hónapja #109426 Írta: Ragoran
Nerw:
Még mindíg ragaszkodok az álláspontomhoz,miszerint elő fognak kerülni! :wink:

Én egyszer találtam egy kismadarat,amelyik a hátán feküdt a kövön.Nem festett túl jól,de még pislogott.A lábai az égnek meredve.Amikor az ujjamat a lábához raktam +fogta,ezért úgy gondoltam,hogy csak nem reménytelen a kicsike szal összekanalaztam a földről,pátyolgattam,vittünk neki kaját.Egy óra mulva már össze-vissza totyogott,aztán egyszer elrepült.Nem ment neki semminek,tök egyenesen elrepült.Kutya baja se volt! Azért megköszönhette volna! :lol:

Több
21 éve 7 hónapja #109409 Írta: Fimbrethil
Fimbrethil válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Ma sétálgattam a városban (Szentendre, nem pest)és egy pasi sétáltatott 3 kutyát, és az egyik megtámadott egy galambot.mondjuk rendes volt a pasi, megállitotta a kutyut,de a galamb már elég furán tartotta az egyik szárnyát.
renélem nem sulyos :(
csak ezt akartam, amugy pedig tök jo a kép,különösen a birkás :twisted:

Aki Istenhez beszél, arról azt mondjuk, imádkozik,
akihez Isten beszél, arról azt mondjuk, megőrült.

Több
21 éve 7 hónapja #109402 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Sziasztok!

Nerwen: :cry:

A lépcső alatt van két sebesült rigó. Az egyik még tud szállni valmennyire, az elmenekült. A másik elszaladt nagyon gyorsan, így hát hagytam, mert nem akartam, hogy nyílt terepre fusson.
Levittem nekik müzli magot meg kenyérhéjat (nem volt más itthon semmi madárnak való :oops: ) és ha még itt lesznek holnap megpróbálok valami tervet kieszelni az elfogásukra. :?

Több
21 éve 7 hónapja #109391 Írta: [Nerwen]
[Nerwen] válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Ragoran írta: Nerw:az húzós..
ciccek? V ne is kérdezzem?

Semmi :cry: már kb 2 hónapja, h eltűntek...
Szinte biztos, h már meghaltak...el kéne fogadnom :cry: :cry:
Azért köcc h tartottad bennem a lelket...

1x a telkünkön találtam egy varjút, még élt, de úgy egy órára rá meghalt, pedig próbáltam segíteni neki, csak hát...nem vagyok állatorvos meg minden, szóval Őt is eltemettük az orgona bokor alá :cry:

"In my sleep unsuspecting put a gun to my head.
I hate my pathetic life"

Több
21 éve 7 hónapja #109381 Írta: Nefadar
Nefadar válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Az erdő is jó hely.
Vagy a sulim melletti dombba, a rajztanár azt mondta, hogy oda lehet temetni. De túl sok a kutya a röppentyű utcában. :(

Nefi

Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:

Több
21 éve 7 hónapja #109379 Írta: Ragoran
Nefadar:Ahogy akarod!nem szóltam!!

Szméag:háát.én inkább találok neki akkor vmien erdőben helyet..majd lesz vmi.

Több
21 éve 7 hónapja #109377 Írta: Nefadar
Ragoran\n

Nefadar]

Akkor marad a szemetes :crying:

Nefi

Több
21 éve 7 hónapja #109373 Írta: Ragoran
Nefadar:Én tuti nem temetném a szigetre,mert ott tuti kiássa vmi,meg nem is túl nyugis hely szegénykének..

Nerw:az húzós..
ciccek? V ne is kérdezzem?

Több
21 éve 7 hónapja #109368 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Ragoran írta: Én itt Pesten nem naon tudtam eltemetni őket.A Kriszit eltemettem még,de sztem kiásta egy kutyi/macs.Szal azóta inkább egy szép dobozba pakolom és irány a szemetes :cry: Tök rossz érzés,hogy végülis kidobod az állatodat,de nem tok vele mit csinálni.. :bawling:

Hamvasztás... Urna... :cry:

Én inkább nem gondolkodok még ezen, de szerintem már tudom, hol lesz Mary végső nyughelye: a telkünkön. A kedvenc pihenő helyén.
Most meg elakarják venni tőlem a macskámat. Allergiás vagyok rá és az orvos azt szajkózza, hogy csak a macskától lehet. Nem bírja tudomásul venni, hogy én a fűfélékre és a porra vagyok a legjobban allergiás. "Hát persze. A macska kavarja fel a port." :x :rmad2:
Nem érdekel! Felveszem az anya tigris szerepét és ráugrok arra, aki megpróbálja elvenni tőlem. :twisted: :?

Több
21 éve 7 hónapja #109360 Írta: [Nerwen]
Nekem két pintyemet, Csőrikét és Pákót ásta ki a macsunk :cry:

I hate my pathetic life"

Több
21 éve 7 hónapja #109356 Írta: Nefadar

Ragoran írta: Én itt Pesten nem naon tudtam eltemetni őket.A Kriszit eltemettem még,de sztem kiásta egy kutyi/macs.Szal azóta inkább egy szép dobozba pakolom és irány a szemetes :cry: Tök rossz érzés,hogy végülis kidobod az állatodat,de nem tok vele mit csinálni.. :bawling:

Én is így vagyok szegény egerekkel, de Pesten a beton dzsungelben más mód sajnos nincs. :bawling:
Talán a cicámat majd a Margit szigeten eltemetem, ha nem büntetnek meg rongálás miatt. :cry:

Nefi

Több
21 éve 7 hónapja #109344 Írta: Ragoran
Én itt Pesten nem naon tudtam eltemetni őket.A Kriszit eltemettem még,de sztem kiásta egy kutyi/macs.Szal azóta inkább egy szép dobozba pakolom és irány a szemetes :cry: Tök rossz érzés,hogy végülis kidobod az állatodat,de nem tok vele mit csinálni.. :bawling:

Több
21 éve 7 hónapja #109343 Írta: Nefadar
Nerwen Te legalább el tudod őket rendesen temetni, én soha sem tudom, hogy hova, mert a belvárosban elég nehéz dolgom van... :(

Nefi

Több
21 éve 7 hónapja #109337 Írta: [Nerwen]
Sziasztok!

Túrórudival még nem etettem...csak sütivel meg ilyenekkel...

Én is megsirattam minden állatom. Nagyon rossz érzés...1ik tm-hoz és Donátóhoz (a papagájom), búcsúlevelet is írtam...
Amikor meghaltak bátyám kis koporsót csinált nekik. A kert tele van kis elferdült, elázott fakeresztekkel.

Rago: naon arik :lol:

I hate my pathetic life"

Több
21 éve 7 hónapja #109327 Írta: Nefadar
Rago ezek a képek :lol: :lol:
Tényleg nem tudom, hogy van e ellene oltás

Nefi

Több
21 éve 7 hónapja #109316 Írta: Ragoran
Nefadar:Nekem sincs kutyám,de sztem van ien oltás,legalábbis úgy rémlik..

Hogy utaztassuk a barit?
kep.tar.hu/norbi2k/images/pic2009607.jpg
alszik:
www.supergames.hu/kep/2003_03/sleepycat.jpg
www-2.cs.cmu.edu/~hde/images/cori-belly-bed.jpg

Több
21 éve 7 hónapja #109299 Írta: Nefadar
Rago asszem sajnos nncs, de ehhez nem igazán értek, mert soha sem volt kutyám, fővárosban a 3. emeleten szerintem állatkínzás.

Nefi

Több
21 éve 7 hónapja #109297 Írta: Ragoran
Szaszó!

Beleg:Mért pont a túró rudi van rossz hatással az emésztésükre?? :oops: Mivel rosszabb,mint pl a Balaton szelet?

Szméag:Amikor az első állatom meghalt,tök szomorú voltam és eddig minden állatomat megsirattam,de nem halsz bele.Persze ez csak én vaok.

Amikor a Cézi kicsi volt este sírt. a Nagymamám kiment hozzá a kertbe,hogy kiengedje egy kicsit mászkálni. A kutyi meg csak elaludt a lábán amíg a szomszéddal beszélgetett :lol:

Nefadar:A parvó vírus ellen nincs oltás?

Több
21 éve 7 hónapja #109235 Írta: Nefadar

jocii írta: Nefadar: hát igen a parvo az elég veszélyes.Bár én ismerek egy kuytust aki tulélte.A kutyusom anyukájának a testvére egy csodaszép barna dobi volt.
Ö elkapta a parvot , a gazdija sokat virasztot vele , ápolgata , szeretgete.A kutyus felgyogyult.
szerintem egy kutyus érzi azt , hogyha neki "életbe kell maradni" , és küzd a betegség ellen.

Az jó, örülök, hogy életben maradt. De gondolom az a kutyus nem 10 hetes volt.

Nefi

Több
21 éve 7 hónapja #109187 Írta: Beleg Cúthalion
Beleg Cúthalion válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Turorudi ugyben vigyazzatok. Kutyafulueknel hasnyalmirigy meg epeproblemakat okozhat.
Nalunk is apa mindig vett naponta egy-ket turorudit vagy csokit a kutyanknak es bizony szegenynek nem tett jot. Jo, mondjuk mar 15 eves de mar 10 eves kora ota kuszkodik az emesztesevel.
Szal inkabb valami massal kenyeztessetek a "kicsiket".

Beleg

"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"

Több
21 éve 7 hónapja #109157 Írta: Cicaful
Cicaful válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Nem tudom, hogy mennyire lehet másképp felfogni egy állat halálát, ha az effektíve nem az enyém, hanem a tesómé... (mondjuk akkor, ha azzal az állattal nem laksz együtt - magyarul a tesód nem Veletek lakik)
Emlékszem, mikor 6dikos voltam hazahoztam egy kiskutyát, az iskola udvarra jött be. Kb 10 napig volt nálunk - amíg gazdit találtunk neki (most Pécelen lakik a "kis" drága, helybol ugorja a kerítést és kb akkora, mint egy borjú...a konyhabútor még mindig viseli Fidó nyomait). Na mindegy, egy szó, mint száz, mikor oda kellett adni nagybátyáméknak (akik elvitték a szomszédjuknak), én nagyon-nagyon sírtam...pedig nem is pusztult el...sot! jobb helyre került! ... :roll: :wink: :D

"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"

Több
21 éve 7 hónapja #109127 Írta: Erda niire (Area)
Nekem még saját állatom nem halt meg, csak úgy, hogy a tesómé....

Több
21 éve 7 hónapja #109090 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy mág sosem volt részem egy számomra kedves állat elvesztésében. Azt hiszem azért kímélt meg ettől a Sors, mert nagyon nehezen élném túl (azért nem mondom, hogy nem élném túl bár az is lehet). Már akkor is teljesen kiborulok és sírok, ha idegen élőlényt látok meghalni. Már attól is könnyes lesz a szemem, ha a tigris (vagy bármely más állat) bőrét látom, a vadászatról nem is beszélve. (Ha állatorvos leszek...)
A minap arról álmodtam, hogy Mary meghal és én símogatom és szólongatom, de nem ébred fel és ott ülök és nem tudok segteni... Sírva ébredetem. Á! Hagyjuk!

A féregbe bizony bele lehet halni. A Ragoran által említett okok miatt...

Több
21 éve 7 hónapja #109031 Írta: Jocii
Jocii válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Nefadar: hát igen a parvo az elég veszélyes.Bár én ismerek egy kuytust aki tulélte.A kutyusom anyukájának a testvére egy csodaszép barna dobi volt.
Ö elkapta a parvot , a gazdija sokat virasztot vele , ápolgata , szeretgete.A kutyus felgyogyult.
szerintem egy kutyus érzi azt , hogyha neki "életbe kell maradni" , és küzd a betegség ellen.

Ragoran: szerintem egy kis szeretgetés jot tesz neki , de nem szabad elkényeztetni. Sajna mi a Fifit elég elkényeztetuk ma már kiveri a balhét ha nem kap simit vagy nem kapja meg a napi finomját pl: turorudi
egyszer kiprobáltuk mit csinál ha nem kap ...
Fifike szépen hátaforditot nekunk és elballagot.
leultunk TV-zni erer Fifike hopp elvette a távkapcsolot és nem engedte hoyg TV-zunk.addig nem adta oda amig meg nem kapta a turorudiját :)

Több
21 éve 7 hónapja #108934 Írta: Nefadar
Megkérdeztem, parvos volt a kutya, és abba több, mint a 90 százaléka belehal a kutyáknak. :cry:

Nefi

Több
21 éve 7 hónapja #108910 Írta: Ragoran
joci:
Hát,ha nem törődnek a férgeivel belehalhat.Mivel nem tudja a táplálékot felszívni a férgek miatt és tök gyenge lesz,meg gebe lesz,pedig eszik rendesen.Mondjuk biztos van többféle kutyi féreg.. :roll:

Örök kérdés,hogy mit is kell csinálni egy kis kutyival,ha sír az első időben éjszaka. Erre sztem mindenkinek megvan a maga verziója,de érdekelne a Ti vélaményetek is.

cica:
www.supergames.hu/kep/2003_03/DontForgetMe.jpg
www.supergames.hu/kep/2003_03/stoppushing.jpg
elkaptam az egeret!
www.supergames.hu/kep/2003_03/catandmouse.jpg

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.348 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére