- Köszönetek: 0
Humor
- Namarie
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Drága, egyetlen, imádott Úrnőm!
Örömmel jelentem, hogy kamuleveleink egész jól beváltak: Celebrimbor úgy vigyorog, mint törp-pék kutyája a langyos cramra. Sajnos az az érzésem, hogy a száműzetséed elérésen túl megfogamzott az agyában az ötlet, hogy nem is lennél te rossz feleség- az ő számára... kinek is a vérvonala???
Persze fennhangon ezt terjeszti:"Örülök, hogy vége ennek a nolda- teler házasságnak, már apám is megmondta, hogy ez mennyirre undorító. És jó, hogy ez a sápkóros Celeborn itt van szem előtt, legalább nem
szervezkedik...itt ÉN uralkodom.. én, a nolda..." Uralkodik is, már ha azt, hogy egész nap a kovácsműhelyében kotlik a gyűrűkön, uralkodásnak lehet nevezni..
Az itt maradt pár szál megfélelmített sindát jófajat retorikával győzködö, erősítem bennük a hiányodat... (elég autentikus vagyok, mivel, ugye, hiányzol... nem is akárhogy.. minden téren.. csak egyszer legyek a közeledben... na jó, nem szeretném, hogy elpirulj).Szóval győzködöm a sindákat, hogy Annatar kell a fenének, de nem nekünk...]
Utasításodnak megfelőlen fegyverzem felfelé a sindákat... azért jó, hogy ennek módszertanát elnézted Feanortól...
Vigyázz magadra, és ne mássz túl magas fára... nem vagyok ott, hogy leszedjelek...
Ölel: szerető férjed
Celeborn
Válasz:
Drága, egyetlen, kedves férjem!
Tudom, hogy lelked, mint a tűz mardossa a kétségbeesés a sok eszement nolda között: elég jó vagy-é nekem? Igen az vagy, különösen, amikor nem teszed fel ezt a hülye kérdést, és nem bosszantasz vele.. Celebrimbor marhaságaival ne törődj, de azért kémleld ki, ha tudod, miféle gyűrűk is azok? Naggyon nem szeretem, ha Feanor vérvonala ékszert készít.. sok jó nem származott belőle. (Jól van, tudom, számodra, hogy a feleséged vagyok, az egyik legfőbb jó, de most nem az egyedit, hanem az általánost nézzük...) Bár, ha valamit elszúr a drága kovácsmester, Iluvatar majd helyreteszi. Legalábbis nagyon remélem.
Sindák csak óvatosan győzködd, különösen azokat, akiknek már volt találkozása Celebrimbor kedves édesapjának és nagybátyjainak kardjával....
Magadra is vigyázz, és te meg ne menj mély vízbe! Inkább tartsanak gyávának, pipogyának, minthogy megfulladj. Te is hiányzol.. és te is elpirulnál, ha tudnád, mennyire...
Ölel szerető feleséged, Galadriel..
P.s: Itt van egy kis lembas, oszd szét, és egyél belőle te is! Nagyon jó fogja emlékeztetni a kedves népet bizonyos dolgokra... ha lehet, anoldáknak is adjál, valahogy úgy, mintha a konyha egy rejtett zugában fedeznéd fel. Gyerekek miatt ne aggódj, a fiunk fülig szerelmes...
És:
Galadriel naplójának újabb része:
www.tolkien.hu/view.php?&c=1&a=1526
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ery
- Nem elérhető
Barad-Dur Irányító a Nazgul 4-nek. Kezdje meg felderítő útját a Holtláp felett!
Nazgul 4 a Barad-Dur irányítónak: Vettem az adást. Megkezdem az őrjáratot.
Nazgul Vezér a Nazgul 4-nek: Mi van csimotám? Lógunk-lógunk?
Nazgul 4 a Nazgul Vezérnek: Ugyan főnök! Csak Osgiliath felett teljesen berekedtem. betegszabit meg nem akartam kivenni, így egy nyugodt szolit kértem.
Nazgul 5 a Nazgul 4-nek: No persze! Mi meg itt gürizzünk mi?! Lógós!
Nazgul 3 a Nazgul 5-nek: Jah! A 4-es már a Széltetőnél sem állt a helyzet magaslatán!
Nazgul 4 a Nazgul 3-nak: De hát ti mondtátok, hogy maradjak lent a lovaknál! Én nem tehetek róla, hogy leégtetek!
Nazgul 5 a Nazgul 4-nek: De akkor se álltál a helyzet magaslatán!
Nazgul 4 a Nazgul 5-nek: De ha mondom, hogy lenthagytatok!
Barad Dur irányító minden Nazgulnak: Ne cseteljétek szét az étert, mert a Főnök ideges lesz! Háború lesz vagy mi a ványad!
*rövid csönd*
Nazgul 4 a Barad-Dur irányítónak: Életjeleket fogtam!
Nazgul 3 a Nazgul 4-nek: Életjel a Holtlápon? Milyen érdekes. Nem a hátasodat érzékeled?
Nazgul 5 a Nazgul 4-nek: Jah! nem ittál túl sok Leckwar-t? He?
Nazgul 4 a Nazgul 5-nek: Ivott ám az a jó bámulós öreganyád, az amelyik a ványadtakkal barátkozik! Szolgálatban sose iszom! menj inkább és szórakozz egy tharkkal vagy Olórinnal jó!
Nazgul 5 a Nazgul 4-nek: Jóvanna! Ne kapd fel a vizet mert az árt neked. emlékezz a gázlóra!
Nazgul Vezér minden Nazgulnak: Tényleg hagyjátok abba, mert szétcsapok közöttetek! 4-es te folytasd az őrjáratot! 3-as és 5-ös zárkózzatok fel mellém, rácsapunk Ithiliára! A többiek...
A felvétel itt megszakadt.
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
"HoME is behind, the Word ahead..." (Pippin éneke után szabadon)
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
A Mindentudás Egyeteme Középföldén
2. előadás
Előadás címe: Hogyan jöttek létre az orkok?
Előadó: Anatand Raollon - Gondori Osgiliath Tudományegyetem Professzora
Hogyan is keletkeztek az orkok? Bizony eza kérdés már tudósok egész generációit foglalkoztatta, hogy a híresebbeket említsem: Mithrlillhajú Milleas doriathi professzor, akinek a munkássága sajnos elveszett mert a vízálló csomagolás elfogyott az ékszerekhez, vagy a númenori Ar- Arphagúr, akinek a fentebb említett okok miatt szintén egy betű sem maradt meg munkáiból, vagy a kevéssé ismert ám kincset érő feljegyzéseket hátrahagyott Lurtz, Szarumán első uruk-hai orkja, aki részletes anatómiai ismereteket szerzett más orkok felszabdalása során, és ezeket nem átallott feljegyezni a szálláshelye melletti falra. Később éppen ezen megdöbbenve dolgozta át Szarumán az uruk-hai 2.1-est úgy hogy a két mondatnál hosszabb gondolatokba automatikusan belezavarodjon.
Tehát:
Az orkok keletkezését a a témában kevéssé jártas lények előtt homály fedi, mivel hogy ezen lények nem jártasak a témában. Ám most kiderül az igazság.
Az orkok a tündékből jöttek létre, mégpedig Melkor roppant gonoszsága folytán. Hosszasan kísérletezett és kutatott a leges-leges-legsötétebb Úr, hogy megfelelő katonákat találjon, mert bár balrogjai voltak, őket egyrészt fűtésre alkalmazta, másrészt hajlamosak voltak feleselni vele, valamint néha olyannyira belebonyolódtak a filozófiai fejtegetésekbe*, hogy égni is elfelejtettek, úgy kellett újragyújtani őket.
Melkor sokáig figyelte a tündéket, de egyrészt túl intelligensnek másrészt túl hiúnak találta őket, s akit meg is tudott nyerni magának az is fontosabbnak tartotta a fekete ruhák és páncélok szabásmintáját mint azt hogy mennyire praktikusak.
Ezért aztán fondorlathoz folyamodott.
Éjjel, mikor senki sem figyelte, belopakodott egy kisebb tünde városba és megmérgezte a vizeket. Ezzel egyidőben kirakta mindenhova az új, Roklem néven futó plasztikai sebészetének hirdetését és várta a kuncsaftokat. Másnapra az összes tündének begöndörödött a haja.
A tündék mérföldes sorokban álltak az orvosi rendelő előtt, de aki bement azt többé senki sem látta. Lefújták őket láthatatlanná tévő festékkel.
Thangorodrimban aztán elkezdődtek a műtétek. Lelki átneveléssel kezdődött, a foglyoknak addig olvastak fel gyermeteg meséket amíg megvadultak tőlük és mindenhogy szabadulni igyekeztek. Ezután jött az újabb lépés, a spenótízű lembas.
Később több hasonló lépéssel folytatódott, melyeket a hallgatóság zsengébb korú tagjai miatt most kihagynék, lényeg a lényeg, a fogoly tündék, mire lemosták róluk a láthatatlanná tevő festéket, teljesen kiábrándultak önnön kultúrájukból, mi több a többhetes láthatatlanság heveny paranoiás és kisebbrendűségi rohamokat váltott ki belőlük.
Persze mindettől nem lettek orkok csak nagyon mérges tündék.
Ám ekkor odaadta nekik Morgoth (aki egyébként ekkor inkább Hörgöth de ez egy másik előadás témája) a fondorlatos bőrszínező festékét. A festék csodálatos színekre festette a használójának bőrét, ám amint napfény éri elsötétedik és ragyás lesz. Mellékesen nem lehet lemosni. Ez volt a végső lépés. A tündék az élőlények végső reakciójához folyamodtak. Az agresszióhoz.
Ez után már csak ki kellett önteni őket a megfelelő helyen és kész volt a háború.
Mint később kiderült, a festék nem csak lemoshatatlan, de öröklődik is.
Így jöttek létre az orkok, akik lelkük mélyén tündék, de minden növényről a spenót jut eszükbe, és engesztelhetetlenül gyűlölik a tündéket a "Hónoldácska és a hét törp", a "Csipkenipredilke" és a "Feanor a fények pogácsa" miatt. Ezeket ugyanis minden este előadta az öntevékeny színikör Thangorodrimban, az egész Első Kor folyamán**.
*= mert ám ezek amolyan lángeszű fickók voltak. Az értelem szikrái pattogtak kifele a fejükből, nemritkán balesetet is okozva.
**= Több más művel együtt, úgymint: "R' obin Hood, a nolda jók fejedelme" "Sindiana Jones és az elveszett kisfácska osztogatói"
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Idhren/Ryelnya
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
it shouldn't hurt me to be free-emilíana torrini
- Noredhel
- Nem elérhető
By Szarumán
1. Szedd le róla a rongyot.
2. Állj elé.
3. Csukd be a szemed.
4. Jobb kezeddel végezz rituális mozdulatokat, ügyelve rá, hogy kínaicsászárnős manikűröd érvényesüljön.
5. Szólalj meg: "Barad-dur, Barad-dur, vétel!"
6. Várd meg, míg Szauron bejelentkezik.
7. Mondjad patetikusan: "Orthancc* hatalma rendelkezésedre áll, Szauron, a Föld Ura!"
*Az Orthancc c-vel ejtendő. Kettővel.
Denethor megjegyzése Szarumán listájához
Szarumán már megint túlbonyolítja. Odáig oké, hogy szedd le a rongyot, de utána csak annyit kell mondanod, hogy "Helló, haver, ráérsz egy kicsit dumcsizni?"
Pippin kommentárja: Én még egyszerűbben megoldottam: Ellopod, belenézel, kifekszel...
Aragorn: Inkább nem szólok semmit. Szerintem ez egyszerű. Szerintem.
Toujours pur
kiejtés: "liedesz"
- Noredhel
- Nem elérhető
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
Lemilien írta: "aztán hógolyóztunk.... szilmarilgolyóztunk. ezt már bent játszottuk. kibányásztam a koronámból a szilmiket, és egy rakat üveggólyót öntöttem hozzájuk. tökre jó volt!!! Nerwenke elvert. "
Nem ajánlom hogy megpróbált Melkor helyett megírni a naplóját. Nagyon nem.
Épp mondani akartam. De azért nem rossz.
- Idhren/Ryelnya
- Nem elérhető
- Woland
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Ke'rde's: Mit ke'rsz Kara'csonyra?
Frodo - 1 karko'to't az e'kszereim melle'
Aragorn-Nekem egy mo'kuskibelezo"szett jo'ljo"nne
Bilbo- 2 ma'zsa pipafu"vet akarok a fa ala'
Samu -Nekem nem kell semmi, inka'bb vigyen Frodo u'rnak,
Legolas- Mostma'r azt hiszem, egy sminkesta'ska jo'ljo"nne, mert a tu"ko"r nem mutat olyan yooool
Gimli -Egy feno"ko"vet a to"rpefenyo" ala'
Gandalf- Egy vara'zslo' mindent megkap amit akar, tu"nj innen
Arwen -Szeretne'k 1 ha'lo'inget GPRS-el, mert mindi'g eltu"nnek
Ez az elso" sza'rnypro'ba, kritika'k elo"nyben, va'rom, e's ha lehet ke'rek folytata'st
[size=9:3tqxi2tf]*Az emotikonok nevekké alakítva by Alyr*[/size]
Mindenek felett,
s3.bitefight.hu/c.php?uid=43202
- Idhren/Ryelnya
- Nem elérhető
Niéla: szintén..... :hello: :bounce: :dance: :itscool: :cheers:
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Lemilien írta: "aztán hógolyóztunk.... szilmarilgolyóztunk. ezt már bent játszottuk. kibányásztam a koronámból a szilmiket, és egy rakat üveggólyót öntöttem hozzájuk. tökre jó volt!!! Nerwenke elvert. "
Nem ajánlom hogy megpróbált Melkor helyett megírni a naplóját. Nagyon nem.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Noredhel
- Nem elérhető
D., B. Mae. & G. továbbra is kicsi a rakást játszanak
G: Ssszörrccc! Drááágaszááág!
Mae: Mormog!!! Ne zavarjon, hogy a *sípszó*mon térdelsz!
B: Bocs... /odébbmegy/
G: Hhhh... khhhrr... ki nyomta meg az extraadagoxigén-gombockámat?
D: Nem én voltam, esk... aú!!! Maedhros, te állat!
B: Szerintem talán álljunk fel...
/felkelnek, leporolják magukat/
Mae: Ennyit a verekedésről.
D: Gollam, benned felejtettem a késem...
G: Miii? Bennünk??? Egy készt???? Szegíccég...
B: Én olvastam, hogy bent kell hagyni...
D: De nekem az kell!
G: De akkor meghalunk, drágaszág, meghalunk!!!
D: Gondolkozz, Gollam... mi itt mind halottak vagyunk...
G: Ja... tényleg...
Mae: Mivel nem hajózhattunk el...
B: Nem volt rá pénzetek? Húú... *szaval* "Ne félj, hajóm, rajtad a Holnap hőse, röhögjenek a részeg evezősre..."
Mae: Hát hiába vertünk meg?
G: Cúnya, kormosz balrog!!! Mindig szaval!
D: A barátom előadóművész!!!! És ha nem hagyjátok békén, hát... /felkap egy izzó vasat, fenyegetően nyomul Maedhrosék felé/
Mae+G: Jajjj! S(z)egíts(z)ég! Tűz!!!
D+B: /balrog előkapja a tüzesostorát is, majd nekihevülve ordibálnak/ TŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mae+G: /sikítva menekülnek/
B+D: Na, ezzel megvagyunk...
/visszaülnek megszokott helyükre/
B: Ó, drága barátom... olyan jó, hogy így kiállsz mellettem... /heves átölelés/
D: Sssz... Mormog... a FRIZURÁM!!!
B: Ja, bocs... /feláll egy parázstartóra, és elkezd énekelni/ Ha férfi lelkedet egy hölgyre föltevéd... *stb.*
B+D: Gondold meg és ihigyááál, örökké a vilááág sehem áll...
Toujours pur
- Lemilien
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
"Az embernek csak az arca ismerhető, de az arca nem ő. Ő az arca mögött van. Láthatatlan."
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
- Lemilien
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
- Noredhel
- Nem elérhető
- Ery
- Nem elérhető
Iktatószám P/I./13/396
Újabb csatát vívtam a produktív népséggel. Maedhros kigründolt egy jó kis tervet, ami sikerülhetett volna, ha nem tudom meg. De megtudtam. S mivel éppen akkor kezdtem jópontokat gyüjtögetni a ványadtaknál, hát nem akartam egy vérengzéssel elrontani. Éppen ezért - mivel legyőzetni nem hagyom magam (még csak az kéne, hogy holmi bámulósok arassan felettem diadalt!) - szóltam Nerwenkének, hogy adja tudtul Maedhrosnak: Melkor tud mindenről. Ezek szerint Maedhros nem fújta le az akciót. Lelke rajta. Meg a hadserege...
Mint megtudtam a bámulósok ezt "Számtalan Könnyek Csatájának" nevezték el. Nos a számtalan könnyekhez Szauronnal együtt magam is hozzájárultam. Igen jól szórakoztunk ugyanis, mikor palantíron élő egyenes adásban követtük az eseményeket. Pláne azt a részt amikor Maedhros rájön arra, hogy hűségesnek tartott emberei mind-mind az én szolgáim. Ezt naponta többször végignézem, mert rögzítettem az eseményeket.
13/398
Micsoda forgalom van itt. A kapuőrök jelentik, hogy egy bámulós/prodiktív hölgy van a kapunál és dühös. Ez úgytűnik a korábbi látogatók szintézise. Fingolfin dühös produktív, Luthien pedig khöm... ugyebár... No és mit gondolsz kedves naplóm ki volt a látogatóm? Úgy bizony! Nerwenke! Bár elsőre nem igazán ismertem rá mert dühében zöld-fehér volt (ja és fekete is mikor árnyékba borul). Hát mit mondjak, elég szexi... Szóval így fest egy produktív ha dühös?
Gyorsan megnéztem, hogy Durcifiú milyen volt, mikor megtudta, hogy az apját, a kincseit a szilmariljait és a házát ad acta tettem (ebben a sorrendben). Akkor ugyanis az üvöltése a Helcaraxe jegéig hallatszott. Szóval Durcifiú lila-fehér volt, csoda, hogy meg nem ütötte a guta! Megjegyzem kezdem sejteni, hogy Durcifiú és Nerwenke a haj afféron túl miért is utálta annyira egymást.
De visszakanyarodva, személyesen invitáltam be Nerwenkét a fogadócsarnokba, és kamillateával kínáltam. Erre az arcomba loccsintotta. Már éppen meg akartam fegyelmezni amikor hirtelen elmúlt a multkori csata óta tartó szemgyulladásom (kissé sokszor kacagtam könnyesre magam) így nem bántottam. A beszélgetésünk ennek megfelelően fagyosan indult.
N: Mond, nem volt elég a vérből?
M: De igen.
N: Akkor meg?
M: Nézd Nerwenke, én igazán nem tehetek róla. Én próbáltam Maedhrost figyelmeztetni de...
N: Node ennyi halott...
M: Tisztességes temetést kaptak. igaz ráment az összes tőled kapott talajjavító, fűmag és virág. Apropó nem küldenél még?
N: Lehet róla szó, de mi a helyzet a rabszolgáiddal?
M: Miféle rabszolgáimmal? Jah a szociális munkásaimra gondolsz? Élnek és virulnak.
N: Szociális munkások?
M: Igen. Teljes közöttük az egyenlőség. Ugyanannyit dolgoznak, ugyanannyit kapnak enni...
N: Mennyit?
M: Hát izé, ők elég kisigényűek. De eddig nem panaszkodtak...
N: Figyelj! Ha jóba akarsz lenni velem, akkor bánj velük rendesen!
M: Jó a te kedvedért megteszem.
N: De ha megtudom, hogy rosszul bánsz velük...
M: Nem fogod megtudni.
N: Meg fogom tudni mert figyelni fogom a türön keresztül.
M: Jó rendben...
Mindezek után enyhült a hangulat cseverésztünk. felidéztük Nerwenke első korcsolya élményét (közben etika órát is tartott az arny középszerről, nem tehetek róla de közben egy Arisztotelész nevű fickón járt az eszem). Ezen felbuzdulva szabadnapot rendeletem el a birodalomban. A produktív népség a kialakított hó terembe ment (nosztalgia a Helcaraxén) és ott vívott hócsatát és épített hótündét. Én Nerwenkével korcsolyáztam egy jót, majd Jégmelkort építettünk. Kár, hogy hamar elolvadt.
Nerwenkének ismét megigértem, hogy Doriath királyságát békén hagyom, de az okát nem árultam el. Megígértük, hogy továbbrais telepatikus kapcsolatban maradunk. Végül Nerwenkét személyesen kísértem el a határig.
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Mirlen Mírdain
- Nem elérhető
- Idhren/Ryelnya
- Nem elérhető
- Noredhel
- Nem elérhető
Na, akkor egy kis...
B: Pihennem kell. A legutóbbi magas cé kicsit megerőltette a kényes hangszálaimat.
D: /helyet foglal Feanor üllőjén/ Szerinted ogy néznék ki tünderuhában?
B: JÓÓÓÓL! A hiúságod egyre fejlődik, Helytartó uram... például kölcsönkérhetnéd Elrondtól a lánya lila ruháját... ugye...
D: /kissé bizonytalanul/ Biztos, hogy a lila megy a fekete-vörösre melírozott hajhoz?
B: /meggyőződéssel/ Abszolút! Tökéletes!
*szünet: elmennek, felhajkurásszák Elrondot, kölcsönkérik, Elrond kiakad, egész Mandos és egész Valinor összeszalad, hogy mi baja a derék völgyzugolyi tündének, végül Melian kegyesen odaadja a Helytartónak egyik saját, lila-bíbor csíkos ruháját*
D: Te Mormog... nem gondolod, hogy egy kicsit... túl CSÍKOS lettem?
B: Ugyan, dehogy! Remekül nézel ki! Mint egy tündésített harci tigris!
D: Ha te mondod...
B: /feláll, láthatóan szavalni készül/
D: /visszaül a korábbi helyére/ Ez jobb, mint a régi székem. És azt különben is elfoglalta Gimli...
B: "Itt a nyilam, mibe lőjjem, királyi szék áll előttem..."
D: Ez NAGYON SZÉP vers! Azonban Khirályi. Húú, de kinyírnám azt a jöttment csövest...
B: Ugyan, uram... Hát nem jó itt, ahol imádhatjuk a TÜZet, az irodalmat és a zenét?
D: Te, énekeljünk a Trubadúrból... abban mindez benne van...
/énekelnek.../
majd
belép két fura alak. Az egyik tünde lehetett valaha, ám fekete páncéljától ez nem látszik. A másik kicsi, szintén fekete páncélos, és többnyire négykézláb jár...
Nagyobbik fekete páncélos: Hhhhh... szörrrcccs... apu hol van?
D: Izé... te ki vagy?
N. f. p.: Maedhros... hhh...
B: De miért hordod ezt a randa páncélt?
Mae: Muszáj... hhh...
D: Milyen cuki gombjaid vannak, ezek mire valók?
Mae: Ssszörrcccs... ne nyhúlj hhozzá... mivel némi károsodást szevedtem a vulkánban, Morgoth rakott össze... meg őt is... /int a kisebbik fekete páncélos felé/
Kisebbik fekete páncélos: Úgy ám, minket isz, Drágaszág, minket isz! Hhh...
B+D: Jajajaj... anyuuu... /egymásnak esnek a röhögéstől/
B: Darth Maedhros és Darth Gollam?
G: Darth SZMÉAGOL, drágaszág!!! Ssszörrccc.
D: ÚrEru! Még szörcsögni is csak pöszén tud!!!
B: És ti mi járatban?
Mae: Apám?
D: Darth Vadernek nem volt apja! Ja, hogy tiéd? Á, a szokásos éves szabadságát tölti az idegosztályon...
B: Mint Juhász Gy...
Mae: Teee... irodalommániás áruló! Ssszörccshhhh... te juttattad oda...
G: Úgy ám, ez az osztoba dagadt kormosz balrog volt!
D: BESZÓLTÁL A BARÁTOMNAK?
Mae: Ideje, hogy tisztázzuk az erőviszonyokat!
/kitör az általános tömegbunyó. Denethor mindenekelőtt benne felejti Gollamban a kését. Aztán Maedhros szebeszáll a balroggal/
Mae: Mhost mhegfhizetsz az apámért, teee...
/a verekedés folytatódik/
Toujours pur
- Namarie
- Nem elérhető
de azért Ulmon esernyőt kerseni se semmi, különösen, ha a Galdriel naplójának írója, kit melian fuvaroz, keresi még pluszba Felagundot meg a Melkor naplóját író illetőt...
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Phaedra/Namarie írta: Felhívom Ulmot:
-Ulmo, ne haragudj, de nem találtatok véletlenül egy esernyőt? Melian vitt ki az állomásra, és nem volt időnk keresni, de ha véletlenül ott van Felagund vagy Ery, akkor ők... ...úgyis elhasználják
-és itt fulladt a dolog röhögésbe....
AÚÚÚÚÚÚÚ!
Our knees do not bend easily
- Namarie
- Nem elérhető
Nam: kérek mindenkinek egy bögre teát!
Papi: sajnálom, de fiatalkorúakat nem szolgálunk ki.
Nam: kérek mindenkinek egy bögre teát, magamnak meg szívem legkedvesebb tündéjét!
Papi: Egy kis türelmet Namarie...
Nam megismétli a kérést
Papi: Parancsolj Namarie! Mással is szolgálhatok estleg? Egy puha ágy talán?
Vasárnap este Melian vitt ki a keletihez, de az esernyőmet nem találtuk meg.
Felhívom Ulmot:
-Ulmo, ne haragudj, de nem találtatok véletlenül egy esernyőt? Melian vitt ki az állomásra, és nem volt időnk keresni, de ha véletlenül ott van Felagund vagy Ery, akkor ők...
-és itt fulladt a dolog röhögésbe....
Niéla: ez fáájj...
- Noredhel
- Nem elérhető
- Idhren/Ryelnya
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Mirlen Mírdain írta:
Niéla Alondriel írta: Akkor újabb adag...
B: /énekel/ Meghalt a cselszövő, nem dúl a rút viszály, országunk élni fog, mert Elesszár nagy Khirály...
Ez fájt!
Tulképp, ha az eredetihez hasonlóan akarjuk a ritmust akkor 'Lesszár kéne legyen...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Noredhel
- Nem elérhető
- Mirlen Mírdain
- Nem elérhető
Niéla Alondriel írta: Akkor újabb adag...
B: /énekel/ Meghalt a cselszövő, nem dúl a rút viszály, országunk élni fog, mert Elesszár nagy Khirály...
Ez fájt!
- Noredhel
- Nem elérhető
F: /továbbra is az üllőre borulva zokog/
D: Na, mester... ne sírj... nézz rám...
F: /ránéz. Tündefrizura, a balrog szelíd erőszakának engedve vörös-feketére melírozva, lenge kovácscucc, ezen az elmaradhatatlan láncing, továbbá egy méretes kalapács a kezében/ Jajj édesanyám... neeee... meghalok... /most már a röhögéstől sír/
D: Te, Mormog... biztos vagy benne, hogy nekem ez a melír jól áll?
B: Persze. Hasonlítasz a régi főnökömre vele. Már csak egy vaskorona kéne, három szilm...
F: /felugrik, s egy hatalmas pöröllyel a balrogra ront/ Teee... Morgoth-bérenc, tündegyihilkohos... még meg mered említeni???? /pofán önti egy kosár parázzsal/
B: Köszi, már úgyis hiányzott a hidratálás...
F: /fanatikusan/ TŰŰŰŰŰŰŰŰŰZ! TŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰZ! Halál Morgothra... khh... jajj... /elvágódik/
/Ápolók be/
Melian: Nyugszik, tündécske, nyugszik... most szépen elmegyünk...
Lúthien: De előtte szépen felvesszük ezt a csini fehér kabátkát...
F: Nem akarok, nem akarok... brühühüüü...
/ráadják a kényszerzubbonyt, és elviszik/
B: Na, Helytartó uram... most olyan két hétig nyugtunk lesz... nem kell dolgozni... lehet VERSEKET SZAVALNI... /felcsillan a szeme/
D: Szavalj, balrogom, szavalj...
B: Suttog fia Mormog vagyok én, hiába döngetek kaput, hidat... és mégis megkérdem tőletek: szabad-e sírni a Caradhras alatt?
D: Ady Ent?
B: Mormog átköltötte! /büszke/ Énekeljek is?
D: Persze! Addig énekelj, míg Feanort be nem nyugtatózzák...
D: /sötéten/ Ezt inkább ne! Amúgy se jön ki a ritmus...
B: Akkor... /énekel/ La ci darem la mano, la mi dirai di si... vedi non e lontano, partiaaaam beeen míííííío daa qui...
D: (ÚrEru, én legyek Zerlina?) Vorrei, e non vorrei, mi trema un poco il cooor...
Eol: /be/ Hol van Feanor? Jézusom, mi ez??? Ainulindalét játszotok???
D+B: NEM! Don Giovanni és Zerlinát...
B: Nem akarsz Masetto lenni?
D: Esetleg Donna Elvira?
E: /sikítva kimenekül/
B: /letérdel Denethor előtt/ Ölj meg engemet Bánk, ó kérlek ölj meheg...
*felirat: nem csoda hogy Feanor megkattant*
folyt. köv.
Toujours pur
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.