Humor

Több
19 éve 11 hónapja #229784 Írta: Idhren/Ryelnya
Idhren/Ryelnya válaszolt a következő témában: Humor

Ancalima Anarórë írta:

Esgal írta:
Szvsz ezen nem megsértődnöd kéne, hanem elgondolkodni, és megoldásokat keresni. Biztos vagyok benne, hogy itt a fórumon is akadnak, akik a priviben/e-mailben elküldött cuccokat szívesen elolvassák, és róluk építő jellegű kritikával szolgálnak. Vagy, gondolom, vannak barátaid, osztálytársaid, egyéb ismerősök, netán rokonok (unokatesók, satöbbi), akik mind nem a szüleid, és szerintem nem lakoltatnak ki sehonnan. Ha meg abban sem vagy biztos, hogy nekik tetszeni fog, akkor miért gondolod, hogy nekünk igen? Tényleg ne sértődj meg, ez csak magánjellegű "hangosan" gondolkodás. Tudom, hogy Ancalimával lerendeztétek priviben, nem is azért írom, javaslat akart lenni (többek közt), hogy fejleszthesd az írásaidat.

Pontosan ezt mondtam neki én is priviben, bár azt mondja, nem ismer olyat, aki ismeri a LotR- t, de az elküldős javaslatomra azt mondja, eszébe se jutott. És azt hiszem, a végére megértette a problémánkat, és egyetért. :wink:

[size=9:1kku61l5]Javíts ki, Idhren, ha tévedek, és bocs az OFF- ért, Alyr... [/size]:oops:

Esgal: Kössz, örülök a kritikának....

Ancalima: Nem tévedsz, igazad van!!! Egyébként: a problémát már úgy - ahogy előtte is értettem, csak hát, az emberi hangulatok változóak... Most is inkább csak "komolyakat" írok, mert nincs, ami ihletet adjon.... De már gondolkozom egy új művön, megvan az alapötlet, de azért némi bátorítás nem árt... :) Úgyhogy, léccilécci, mondjátok meg, h akarjátok-e a műveimet olvasni.... :| Ahhoz, h tervezett akármit meg is írjam, kellene némi jótanács. :roll:

it shouldn't hurt me to be free-emilíana torrini

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 11 hónapja #229761 Írta: Lutrz hadnagy
Lutrz hadnagy válaszolt a következő témában: Humor
Esgal: Pont kritikára vártam! A helyesírásom sose volt fényes. Ami pedig az áttekinthetőséget illeti, a következőben (ha lesz), majd úgy írom. És a hágó nevét direkt írtam hibásan.

[size=9:1vjkii7u]*javítva by Ery*[/size]

"Amit írtam megírtam!"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 11 hónapja #229722 Írta: Ancalima Anarórë
Ancalima Anarórë válaszolt a következő témában: Humor

Esgal írta:
Szvsz ezen nem megsértődnöd kéne, hanem elgondolkodni, és megoldásokat keresni. Biztos vagyok benne, hogy itt a fórumon is akadnak, akik a priviben/e-mailben elküldött cuccokat szívesen elolvassák, és róluk építő jellegű kritikával szolgálnak. Vagy, gondolom, vannak barátaid, osztálytársaid, egyéb ismerősök, netán rokonok (unokatesók, satöbbi), akik mind nem a szüleid, és szerintem nem lakoltatnak ki sehonnan. Ha meg abban sem vagy biztos, hogy nekik tetszeni fog, akkor miért gondolod, hogy nekünk igen? Tényleg ne sértődj meg, ez csak magánjellegű "hangosan" gondolkodás. Tudom, hogy Ancalimával lerendeztétek priviben, nem is azért írom, javaslat akart lenni (többek közt), hogy fejleszthesd az írásaidat.

Pontosan ezt mondtam neki én is priviben, bár azt mondja, nem ismer olyat, aki ismeri a LotR- t, de az elküldős javaslatomra azt mondja, eszébe se jutott. És azt hiszem, a végére megértette a problémánkat, és egyetért. :wink:

[size=9:v6muuugd]Javíts ki, Idhren, ha tévedek, és bocs az OFF- ért, Alyr... [/size]:oops:

"... And that was the beginning of fairies..."

Több
19 éve 11 hónapja #229719 Írta: Meleth_lin
Meleth_lin válaszolt a következő témában: Humor
Én nem akarok semmit írni túlsokaazemotikon vagy csökkenaszínvonal ügyben. [size=9:3jnfge7s](Véleményem egyezik Esgaléval, Ickéével, stb.)[/size]Csak megkérném Eryt, hogy keressen még néhány Melkor naplójából elveszett oldalt, meg Alyrbátyót, hogy írjon többet, ha lehet!!! :wink: Kösz előre is!

"(...)That's the most important part of the story: the ending.
This one... is very good. This one's perfect."

Több
19 éve 11 hónapja #229716 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: Humor
Nos. Nem mintha sok közöm lenne a topikhoz (/me csendes olvasó errefelé), és nem is akarom újra felhozni az eddigi témát (elvégre éppúgy lerágott csont, mint Legolas homoerotikus hajlamai), de. Volna néhány megjegyzésem.

Niéla Alrondiel írta: Arról nem is beszélve, hogy másutt slasheket írok, és KIZÁRÓLAG LotR szereplőkkel... úgyhogy ne vegyétek már rossznéven, ha piszkos a fantáziám...

Meg ne haragudj miatta, de ez nem fogadható el érvnek. Az, hogy a szabadidőt humorosnak szánt írások létrehozásán kívül mivel töltöd, az a te dolgod. De ez nem jelenti azt, hogy a komikumot is kizárólag ezzel az eszközzel érheted el - pláne, hogy a szereplők közti összesféle kombinációt kitalálták már előtted, ha visszaolvasol, főleg a kezdetekben. Szvsz próbálj valami egyedibbet kitalálni. A kommunista verzió például nem is lett volna rossz ötlet, de én a helyedben (ha megengedsz némi építő jellegűnbek szánt kritikát) egy kicsit finomítottam volna még a propagandastíluson. És még valami: nem ajánlott "kis poénok átvétele nagy klasszikusoktól"-opció használata indokolatlan esetben (mint pl. az a Grímás rész) - adott esetben persze felerősíthet egy önmagában is jó poént, vagy át lehet venni egy stílust, de magának a humornak az ennyire szó szerint való idézése szvsz nem szerencsés.

Lemilien írta: az eltelt fél év után mit csináljak vele?!?!?!?!?! kenjem kenyérre, vagy csak magában, esetleg vágjam egy nazgúl képébe... ié köpenye nyílásába, vagy dobáljam meg vele az enteket (ez mondjuk mindegy, mert még az egész kövektől se félnek, nem hogy a lekvar.... légvártól... ) naaaa vmi ötlet, esetleg adjam oda Éowynnak (-kegyelmezz nekünk, ó hatalmas felség, csa ezt neeeeeeeeeeeeeeeeeeee! )

Ezt minek szántad? Nem mintha az én dolgom lenne felügyelni a topik off-mennyiségét, de humorosnak nem humoros (már bocsánat), véleménynek nem vélemény...nemigen lehet vele mit kezdeni. Felmerülhet a kérdés, hogy volt-e értelme; de tőlem...

Idhren írta: Na most már elegem van! Nem fogom mindenkinek leírni, hogy mi is a problémám!!!!!!! Jobb lenne elfelejtenenm ezt az egész GyU-t. Nem idegesítenék senkit, és nem lenne probléma... Lehetnék újra nyolc éves!!

Szvsz ezen nem megsértődnöd kéne, hanem elgondolkodni, és megoldásokat keresni. Biztros vagyok benne, hogy itt a fórumon is akadnak, akik a priviben/e-mailben elküldött cuccokat szívesen elolvassák, és róluk építő jellegű kritikával szolgálnak. Vagy, gondolom, vannak barátaid, osztálytársaid, egyéb ismerősök, netán rokonok (unokatesók, satöbbi), akik mind nem a szüleid, és szerintem nem lakoltatnak ki sehonnan. Ha meg abban sem vagy biztos, hogy nekik tetszeni fog, akkor miért gondolod, hogy nekünk igen? Tényleg ne sértődj meg, ez csak magánjellegű "hangosan" gondolkodás. Tudom, hogy Ancalimával lerendeztétek priviben, nem is azért írom, javaslat akart lenni (többek közt), hogy fejleszthesd az írásaidat.

Lurtz hadnagy írta: Az előzőre semmi reakció nem érkezett, de nincs is kitörölve. Tehát berakom a 2. részt is de he nektek nem tettszik, írjátok meg és nem folytatom tovább.

A fent idézett megjegyzésedből úgy véltem, kritikát vársz, úgyhogy tessék, most kapsz, ha érdekel, akár meg is fogadhatod a benne foglaltakat.
Nos. Elsőnek, szvsz az "így láttam a történéseket" jellegű, szereplőszemszögű írásokat már igen sokan lelőtték és kipróbálták, leginkább übertitkosnapló és jelentések formájában. Igazából itt nemigen tudom eldönteni, ezt minek is szánod, mert beszámolónak kicsit párbeszédes. Ha már itt tartunk: a könnyebb áttekinthetőség kedvéért talán a dialógusokban kirakhatnád, hogy éppen ki beszél. Nem mondom, hogy nem értem, mert olyan buta nem vagyok, de szvsz nem valami ütőképes így.
Aztán: helyesírás. Vannak hibák, nem is kicsik (pl. a bebulytam a "bebújtam" helyett nagyon erős volt). Tudom, hogy nem mindenkinek megy az ilyesmi olyan könnyen, ezért javaslom, hogy előbb írd meg Wordben, és futtasd rajta végig a helyesírásellenőrzőt, így szebb lesz a cucc. Vagy ha az a humorforrás akar lenni, hogy helytelenül írsz, akkor legyél következetesebb, mert ez nem néz ki úgy, mintha direkt csináltad volna.
Aztán: fentebb említettem, hogy itt-ott áttekinthetetlen. Pl, az a harmadik mondat a zárójelekkel elég zavaros.
Aztán: azt, hogy az a hágó miért Aranasz, azt nem értem. Lehet persze, hogy az én műveltségem hiányos. De alapvetően az eredeti Caradhrast akkor érdemes átírni, ha van helyette olyan verziód, ami vicces. Szvsz ez itt nem az. Ja: a "hágólya" is j kellene, hogy legyen.

Na, tömören és röviden ennyi voltam. Szigorúan magánvélemény, nem sértegetni akarok, satöbbi, amit ilyenkor mondani/írni szoktak. Ha Alyrt nem zavarja, itt, ha igen, akkor priviben nálam lehet reagálni. Köszönöm.

Ja, és még valami.

Halálvirág írta: Na, ha mindenki leírta a véleményét, jöhetne egy kis HUMOR is!!!

A magam részéről támogatom a javaslatot. ;)

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/

Több
19 éve 11 hónapja #229693 Írta: Lutrz hadnagy
Az előzőre semmi reakció nem érkezett, de nincs is kitörölve. Tehát berakom a 2. részt is de he nektek nem tettszik, írjátok meg és nem folytatom tovább.

Frodó beszámolója a Szöv útjáról:

(2. rész)

Az út eleje:

-Na most. Itt vagyunk a Gandalf! Hol is vagyunk?
-Tudja a mittommi. Az a fő, hogy messze Mordortól.
-Nembaj szóval itt ülünk a köveken, szépen nyugodtan >> Au ! A kezem!<< Vita nélkül,<< De én a bányákba akarok menni!<< és békében.<< Verjük meg.<<
-LEGOLAS!!!!!!!! Hányszor mondjam, hogy ne akrobatikálj? Mivan ha leesel arról a kőről?
-Mi az?
-Semmi csak Gimli szakállát sodorja a szél. Elég költői volt?
-Lassan mozog.
-Széllel szembe.
-Griffmadarak Afrikából!
- Elrejtőzni!
Könnyü azt mondani! Hova bujjak? Hova bujjak? Á a kő! Gyorsan bebulytam egy kő alá. Samu!!!! Menj innen! Ez az én helyem! Az enyém, sajátom, drágaságom!!!!
Huh ezek elmentek!
-Siessünk át kell jussunk Aranasz hágólyán!
- Az hol van?
-Itt az orrod elött.
-De ez nem az. Ez a...
-Csönd! Nekem az.
-Indulás!
10 perc múlva: -Boromir ne maradj le!
-Könnyü azt mondani! Hozzad te a pajzsomat!

10 perc múlva: -Gandalf! Ne maradj le! Hol van Gandalf?
-Boromir segíts neki.

5 perc múlva: -Boromir cseréljük vissza a pajzsot.

"Amit írtam megírtam!"

Több
19 éve 11 hónapja #229687 Írta: Ancalima Anarórë

Idhren írta: Bocs az előzőért. Egy kissé beidegeltem :oops:

OFF
Én bocs. Priviben megbeszéltük. ;)
ON

[size=9:1bpgp75s]Alyr ezt miiindet törölni fogod, mi?[/size] :D

Több
19 éve 11 hónapja #229684 Írta: Idhren/Ryelnya
Bocs az előzőért. Egy kissé beidegeltem :oops:

Több
19 éve 11 hónapja #229677 Írta: Idhren/Ryelnya

Ancalima Anarórë írta:

Idhren írta:
Én nagyon szívesen olvastatnám bárkivel. Anyuék viszont asszem megtépve, lefejezve, végtagtörve abban a pillanbatban kilakoltatnának. Mit vártok egy 12 éves lánytól???? :?

Hát drága, akkor írj úgy, hogy anyukádék ne lakoltassanak ki, hanem nevessenek nagyokat. Ha meg nem megy, akkor inkább magadnak írogass, és ha úgy érzed, hogy megcsináltad, akkor írd be ide, hadd kacagjunk mi is egy jót. ;)
Bocs, ha túl kemény voltam, tényleg építő jellegűnek szántam... :oops:

Na most már elegem van! Nem fogom mindenkinek leírni, hogy mi is a problémám!!!!!!! :evil: Jobb lenne elfelejtenenm ezt az egész GyU-t. Nem idegesítenék senkit, és nem lenne probléma... Lehetnék újra nyolc éves!!

Több
19 éve 11 hónapja #229662 Írta: Mirlen Mírdain
Mirlen Mírdain válaszolt a következő témában: Humor
Na jó, szerintem ne veszekedjünk, hanem lássunk újra 'munkához'!
Alyr: nos, nagyon szégyellem :oops: :oops: :oops: , de amikor először olvastam a kritikádat, hm, kicsit mérges voltam, de hid el, most már nem vagyok az, és rájöttem, hogy igazad van, és csak a topik színvonalát szeretnéd emelni :idea: . Ezek után én megígérem, hogy igyekszem, színvonalas dolgokat írni és mellőzni az általam annyira szeretett :frodo2: -s emotikonokat. És amiket írsz....
Hát asszem világbajnok lehetnél, most komolyan.

Több
19 éve 11 hónapja #229653 Írta: Ancalima Anarórë

Idhren írta:
Én nagyon szívesen olvastatnám bárkivel. Anyuék viszont asszem megtépve, lefejezve, végtagtörve abban a pillanbatban kilakoltatnának. Mit vártok egy 12 éves lánytól???? :?

Hát drága, akkor írj úgy, hogy anyukádék ne lakoltassanak ki, hanem nevessenek nagyokat. Ha meg nem megy, akkor inkább magadnak írogass, és ha úgy érzed, hogy megcsináltad, akkor írd be ide, hadd kacagjunk mi is egy jót. ;)
Bocs, ha túl kemény voltam, tényleg építő jellegűnek szántam... :oops:

Több
19 éve 11 hónapja #229650 Írta: icke
icke válaszolt a következő témában: Humor
Üdvözletem!

Azt a jó édes udvarias anyámat, hogy nem lövöm be a ziccereket...
Ehelyett. Szóval népek. A topicgazda nem teheti, megteszem én, az MTT ügyeletes taplója. Volt réges-rég egy Humor topic, ahova írtak a népek sűrűn, olvasták a népek sűrűn, és mindenki jól mulatott. Aztán az írogató népek ez-az miatt nem írogattak, jöttek helyettük olyan népek, akik a harmincadik bőrt húzzák le ugyanazon témákról, melyek már elsőre se okoztak az olvasók nagy százalékánál sikoltó röhögőgörcsöt, és a sokadik, három topicnyira izzadságszagló változat végképp nem vált ki semmiféle mulattató hatást. Nem emelek ki személy szerint senkit, akinek inge öltözzön fel, de valami oka biztosan van azon jelenségnek, hogy manapság a Humor topicot olvasva napokon át el sem mosolyodom, viszont annál inkább fokozódnak nálam a különböző öncsonkítási és -károsítási hajlamok. A régi nagyok egy-egy szórványos beírása néha rövid életű szivárványként felragyog a topic egén, aztán visszatér az ólmos novemberi felhőtakaró. Nem tudom miért, de engem nem érdekel ötszáznegyvenhatodjára egyetlen Gyűrűk Ura-szereplő feltételezett szexuális viselkedése sem, nem vonz különösebben a gondolat, hogy nyelvhasználatilag kiemelkedően inkozisztens feljegyzéseket olvassak, amelyet szerzője nem átall valamely szereplő "napló"-jának kinevezni, satöbbi, satöbbi, nem kívánom sorolni sem.
Annyit kérek mindössze plusszban a reménybeli szerzőktől (az eddigi kérések jogosságát abszolút elismerve, de megismételni nem szándékozva), hogy művük papírra (képernyőre) vetése után olvassák egyszer-kétszer vissza az aktuális opuszt. Ennek megcselekvése után pedig, ha úgy tűnik, hogy a leírtakra valamennyire is hasonlító írás már napvilágot látott, akkor süllyesszék szép emlék gyanánt az asztalfiókba, és ne a mi idegeinket rongálják vele.
Köszönöm. Anyázásokat, sértődött és személyeskedő hangvételű véleményeket privátban, e-mailen, chaten, ICQ-n várok, illetve azon szerencsés inkrimináltak, akik tudják a telefonszámomat, ilyen úton is közölhetik gondolataikat.

icke

ignis sum quae contra frigus ardet

Több
19 éve 11 hónapja #229630 Írta: Idhren/Ryelnya

Idhren írta:

Alyr Arkhon írta:
A helyzet nem menthetetlen szerintem, de kérek újra mindenkit, amikor megír valamit, olvassa át, olvastassa el valakivel, milyennek találja.

Na jó, túloztam. :oops:

Több
19 éve 11 hónapja #229602 Írta: Idhren/Ryelnya

Alyr Arkhon írta:
A helyzet nem menthetetlen szerintem, de kérek újra mindenkit, amikor megír valamit, olvassa át, olvastassa el valakivel, milyennek találja.

Több
19 éve 11 hónapja #229595 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Humor

Lemilien írta: az eltelt fél év után mit csináljak vele?!?!?!?!?! :hein: kenjem kenyérre, vagy csak magában, esetleg vágjam egy nazgúl képébe... ié köpenye nyílásába, vagy dobáljam meg vele az enteket (ez mondjuk mindegy, mert még az egész kövektől se félnek, nem hogy a lekvar.... légvártól... :evil: ) naaaa vmi ötlet, esetleg adjam oda Éowynnak (-kegyelmezz nekünk, ó hatalmas felség, csa ezt neeeeeeeeeeeeeeeeeeee! :cry: )

Fogyaszd egészséggel.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 11 hónapja #229592 Írta: Lemilien
Lemilien válaszolt a következő témában: Humor
az eltelt fél év után mit csináljak vele?!?!?!?!?! :hein: kenjem kenyérre, vagy csak magában, esetleg vágjam egy nazgúl képébe... ié köpenye nyílásába, vagy dobáljam meg vele az enteket (ez mondjuk mindegy, mert még az egész kövektől se félnek, nem hogy a lekvar.... légvártól... :evil: ) naaaa vmi ötlet, esetleg adjam oda Éowynnak (-kegyelmezz nekünk, ó hatalmas felség, csa ezt neeeeeeeeeeeeeeeeeeee! :cry: )

"Az embernek csak az arca ismerhető, de az arca nem ő. Ő az arca mögött van. Láthatatlan."

Több
19 éve 11 hónapja - 19 éve 11 hónapja #229587 Írta: Alyr Arkhon

A Mordori Kőlekvár Elkészítési útmutatója:

Nazgúlok számára:

1. Végy egy szakácsot.

2. Szedd ki a szárnyasod szájából.

3. Főzesd meg vele a lekvárt.

Szauron számára:

1. Szólj egy nazgulnak, hogy hozzon egy szakácsot.

2. Ld a Nazguloknak készült Útmutatót.

Orkok számára:

1. Végy egy szakácsot.

2. Fenyegesd meg.

3. Vedd be az ellenmérget.

Fekete Númenoriak számára

1. Biztos, hogy kőlekvárt akarsz enni?!

2. Ld Az 1. pontot.

Szakácsok számára:

1. Végy egy követ.

2. Végy egy trollt.

3. Rendezz viadalt közöttük.

4. A vesztest tedd ki reggel a napra (biztos, ami biztos)

5. Amennyiben a vesztes a nap végére még nem tört elég apróra, ismételd meg a 2. és 3. pontot.

6. A konyhakészen apró darabokra tört követ porítsd tovább kalapáccsal de vigyázz, hogy egy esetleges túl nagy ütéstől ne szennyeződjön az asztal vagy a kalapács anyagával.

7. A porított követ keverd össze vízzel és add hozzá a LEKWAR [size=9:3116byy4](TM)[/size] esszenciát.

8. A keverékhez adj sót, cukrot, ecetet ízlés szerint, majd főzd 12 órán át.

9. Lezárt üvegben legalább fél évig érleld.

Figyelmeztetés: Azon Mordori állampolgároknak akik nem főzik meg a saját lekvár fejadagjukat, az állami készletből utalunk ki megfelelő mennyiséget.

A lekvár más célokra való alkalmazása szigorúan tilos! Az ilyen eseteket a Morguli LEKWAR bizottság soron kívül, prioritással vizsgálja.

Figyelmeztetés No2: Mordor állam közútjain bármely közlekedő egyént felkérhetnek az Ellenőrök hogy vérvizsgálat segítségével igazolja a napi lekvárfogyasztást. Amennyiben a vérkő szintje a megengedett határérték alatt van, a személy további vizsgálatokra és jogi következményekre számíthat.
Vérrel nem rendelkező személyek alternatív vizsgálati módszerekre jogosultak

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 11 hónapja #229582 Írta: Halálvirág/Gemini
Halálvirág/Gemini válaszolt a következő témában: Humor
Bár én nem vagyok igazán Humor-topicos, azért szeretnék hozzászólni.
Igaz, hogy én eddig itt inkább csak örültem, de az is igaz, hogy nem mindegyik alkotás hengerelt le. Viszont ízlések és pofonok. Vkinek bejön bizonyos emberek stílusa, vkinek meg nem. Ez van.

Emotikonok: Valóban lassítják a netet! Sztem senkinek sem árt, ha csökkentjük a számukat. Ezentúl én is jobban figyelek erre, mert hajlamos vagyok elragadtatni magam. Én kedvelem ezeket a figurákat, de hát úgy látom sokakat idegesít, rájuk is figyelni kell. Viszont mi a fenének vannak itt, ha nem használjuk őket?! A hangulatemok meg kifejezetten jól jönnek néha, pölö ha olvasok egy olyan cuccot, ami után nem jutok szóhoz és egy ép gondolat nem áll össze a fejemben. 1ébként előttem már elmondták a véleményemet.

Engem határozottan zavar, ha egy írásban a viccet mindenféle szexuális irányú dolog jelenti, de ezt is lehet úgy leírni, hogy roppant szórakoztató legyen. Tehetség, kreativitás kérdése.

Még annyit mondanék, hogy szerintem Legolas hiúságáról, kissé "meleg" viselkedéséről már minden bőrt lehúztak, nem jó dolog ezt tovább erőltetni. Persze ha van egy erős poén, akkor jó, de én egy ideje ilyet nem látok. Szerintem ezt inkább melőzni kéne. 1szerűen uncsi, semmi extra. Meg aztán nem is magáról a karakterről van szó, hanem Orliról....

Remélem senki nem bántódott meg, mert még csak azt kéne, hogy elmenjen a kedvetek az írástól. Meg aztán több kritika kéne erre az oldalra, az rengeteget fejleszt. Tapasztaltam már!

Na, ha mindenki leírta a véleményét, jöhetne egy kis HUMOR is!!!

Csók
GemO

darált Halál
bang bang

Elvakít a napfény.

Több
19 éve 11 hónapja #229578 Írta: Noredhel
Noredhel válaszolt a következő témában: Humor
Sokan mondták, hogy Szauron = Hitler. Elgondolkodtam, milyen lenne a LotR, ha a szovjetek filmesítik meg? :P

Nos... megírtam a Titkár visszatér-t ilyen szellemben, eredetileg a sw.hu komcsitopicjának belső használatára, de ide is berakom, vajh' tetszik-e a NéPnek.

A nagybetűs szavak a topic terminológiáját követik.
Visszautasítok minden aktuálpolitikai áthallást, nem érdekel a politika, itt a negyvenes évekről van szó.

Szóval: milyen lenne a RotK, mint partizánfilm?

A Titkár visszatér
A Gyűrűk Ura 3. részét a szocialista ifjúság számára átdolgozta: Niéla Alondriel, a NéP szolgálóleánya
Előszó

A Gyűrű a rothadó KAPITALIZMUS szimbóluma, khm, mint az közismert. Eme történet azt meséli el, miként győz a dicső KOMMUNIZMUS eszméje Középföldén (ami természetesen a Szovjetunió allegóriája) és miként győzetnek le a hitvány imperialisták.
Ebben a részben különösen fontos szerep jut a bátor hobbitoknak (Középföldén így hívják az úttörőket) és a dicső Titkár elvtárs visszatér ősei PáRTközpontjába, a NéP pedig megszabadul a sötét BURZSOÁ Szauron uralmától.
Éljen a KOMMUNIZMUS!

Előzmény
Két gondtalan, ifjú úttörő horgászott békésen a nősziromföldei tavon. Egyszer csak Déagolnak horgára akadt egy hatalmas, 200%-os hal.
-Juhé! Hála legyen Lenin elvtársnak! Éljen Sztahanov! - rikkantotta. - Szméagol pajtás, nézd csak, mit fogt&#8230;
Zsupsz! Az alattomosan halnak álcázott mordori tengeralattjáró kirántotta Déagolt a csónakból. Az úttörő azonban nem ijedt meg. Ha már így esett, körülkukkolt a tó fenekén. Meglátott valami csillogót, gyorsan felkapta, majd a felszínre rúgta magát. Épp kezdte levakarni az iszapot szerzeményéről, mikor ott termett Szméagol:
-Mid van? Mutiiii&#8230;
-Nem! Enyém!
-Na de elvtársam! Nem tarthatod meg, a közt illeti&#8230; - ekkor azonban meglátta a valamit&#8230; - Nem is. Az örsvezetőt illeti, vagyis ENGEM!
-Nem is te vagy az örsvezető&#8230;
-De ma van a szülinapom! Na, lécci, add nekem&#8230; - kunyerált az ifjú úttörő, nem sejtve, hogy az IMPERIALIZMUS átkos kísértése kerítette hatalmába.
-Nem! Én találtam!
Erre Szméagol előkapta a PáRTtagsági könyvét, Déagol viszont a &#8222;kiváló dolgozó&#8221; kitüntetését, és csépelni kezdték egymást. Végül Szméagolnak sikerült az apjától örökölt, Sztálingrádot megjárt rohamsisakkal úgy lecsapni barátját, hogy az eme inzultus következtében elhunyt.
Ekkor Lenin elvtárs hangja szólt vala az felhők közül:
-Szméagol, Szméagol! Mit cselekvél, te marha? Most már örökre az átkos KAPITALIZMUS rabja maradsz!
-Kit érdekel, mikor végre enyém a Gyűrű?! Teszek a KOMMUNISZMUSZra! Drágaszágom! Drágaszágom!
Nem tudni, vajon Lenin elvtárs bocsátotta-e a pöszeszéget Szméagolra, a hitehagyott exKOMMUNISTÁra, de nagyon valószínűnek tűnik&#8230;

A történet
Szméagol felriadt, és nyomban sürgetni kezdte a két úttörőt:
-Gyerünk, elvtárszak! Sziesszünk!
-Mér&#8217;? - kekeckedett Samu, aki határozottan rühellé ezt a skizofrén exKOMMUNISTÁt.
-Lekésszük a randit a Bany&#8230; upsz, majdnem elszóltam magam&#8230; szóval jó lesz elhúszni innen, ezektől a cúnya gonosz emberektől, akik bántottak minket.
(Való igaz: az előző részben a Titkárhelyettes fia jogellenesen fogságban tartotta őket, de aztán győzött szívében a KOMMUNIZMUS eszméje&#8230;)
Elindultak hát a sötét, náci lelkületű Szauron földjére. Minas Morgulból épp akkor indultak el a hitvány IMPERIALISTA hordák, vezetőjük pedig ama hírhedt lidérc volt, akit életében Aranypolgárként ismertek, ám miután Szauron szolgálatába állt, Boszorkányúr néven futott. Szokásához híven sikoltozott, úgy, hogy a saját orkjai is kis híján frászt kaptak&#8230;
A két úttörő és Gollam fedezékből bámulták az IMPERIALIZMUS eme vívmányát. Frodó szokás szerint késztetést érzett, hogy felhúzza a FEHÉR bagázs hitvány csecsebecséjét.
-Ne, elvtársz, ne tedd! - ijedezett Gollam, akiben azért még volt valami a KOMMUNISTÁból. A Gyűrű nem tudta teljesen kiirtani belőle.
-Fogjatok le, elvtársak!
Lefogták. Mikor végre elvonult a Gondort anslusszolni készülő sereg, továbbmentek, és elérték Cirith Ungol - ez középföldei németséggel annyit tesz: Spinne&#8217;s Höhle - lépcsőit. Frodó elcsüggedt ennek láttán.
Szméagol&#8230; ugye nem gondoltad komolyan, hogy ezt meg kell másznunk?
-Elvtárszak! Ninc mász út! Előre! FEL!
Nekiálltak hát FELmászni.

A kürtgrádi csata győzedelmes hősei - Rohan VÖRÖS Hadserege, a Lórieni SZSZK munkás tündéi és Éomer VÖRÖS Gárdája - felvonulást tartottak, és az INTERNACIONÁLÉt zengve érkeztek Vasudvardra, a hitvány osztályáruló FEHÉR Szarumán erődjéhez, melyet az ent elvtársak - a Független Államok Közösségének vitéz harcosai - letaroltak, és odavezették a Volga anyácska vizét.
A vízben két úttörő lebzselt, vodkát iszogatott és grúzföldi pipafüvet szítt. Peregrin Szemjonics Tukov és Trufa Iljics Borbakov úgy ültek ott, mint akik épp most vették be a Téli Palotát.
-Hát ti mit csináltok itt, ifjú elvtársaim? - kérdezte Aragorn Arathornovics Elesszár, Lenin örököse.
-Vodkázgatunk&#8230; Szarumán odafent van. A vodkáját lefoglaltuk a NéP nevében.
-Ez bölcs cselekedet volt - jegyezte meg Théoden Éorlovics, a rohani PáRTelnök. - A kulturális forradalom első lépése, hogy a hitvány KAPITALISTÁktól megvonjuk a nemes szovjet nedűt&#8230;
-Szarumán most megkapja a magáét! - szólt a VÖRÖS mágus. - Hé, te! Hitehagyott gazember! Jöjj elő, és állj a PáRT színe elé! - kiáltotta.
-Nem gyüvök! - hallatszott bentről.
-Másodszor hívlak, Szarumán!
-Nem gyüvök!
-Harmadszor hívlak, én, VÖRÖS Gandalf, hogy jöjj elő!
-Akkorse gyüvök!
-Na, akkor ott egyen meg a rosseb, ahol vagy, mert én többet nem hívlak&#8230;
Erre Szarumán kirontott az erkélyre.
-Mi a jófenét akarsz?
-Add meg magad!
-Hogyne! É sose fogok magatokfajta KOMMUNISTÁknak pitizni!
-Te már nem vagy mágus! Lefokozlak! És eltöröm a botodat!!!-
RECCS. A VÖRÖS Gandalf az Erővel eltörte a botot. Szarumán bambán bámult, aztán sírni kezdett.
-Megmondalak az óvó néninek!
-Várj, főnök! - hallatszott valamelyik felsőbb szintről Gríma hangja. - Majd adok én nekik&#8230; hú de nehéz ez az elcseszett labda&#8230; ZSUPSZ! Francba, mellé&#8230;
Egy fekete gömb landolt a vízben Gandalftól nem messze. Mindenkit lefröcskölt. Pippin nyomban utána kapott.
-Hú, de baró! Megtarthatom?
-NEM! - rántotta el tőle Gandalf. - Az egy veszélyes, káros KAPITALISTA eszköz, a sátán műve! - azzal betette a cucctáskájába az USA gyártmányú palantírt.
Odabentről váratlanul hangos anyázás hallatszott. Szarumán most jött rá, mit dobott ki Gríma.
-Állat! Hogy tehetted ezt??? Ha legalább eltaláltad volna!
-Hallottátok? - futott ki Gríma az erkélyre. - Azt mondta rám, hogy állat!
-KINYÍRLAK, te állat! - rontott rá Szarumán egy bézbólütővel.
-Hallottátok, már megint, én nem vagyok álat!
-Az vagy, Gríma, nyugodj bele, az vagy&#8230; - kiabált FEL neki Théoden.
Közben a dulakodás hevében a FEHÉR osztályáruló, kulák, klerikális, trockista etc. Szarumán elvesztette az egyensúlyát, és kiesett az ablakon. Persze rittig egy frankó ejtőernyőscsapdán landolt, és felnyársalódott. Gríma azonban nem sokáig örülhetett győzelmének, mert Legolas izibe lekaszálta a Kalasnyikovjával.
Ezután elénekelték a &#8222;Meghalt a cselszövő&#8221; c. népszerű operarészletet, majd hazavonultak az edorasi PáRTközpontba.

Folyt. köv. ha tecc!

Toujours pur

kiejtés: "liedesz"

Több
19 éve 11 hónapja #229576 Írta: Alyr Arkhon

Niéla Alondriel írta: Bővítve lesz helyessz, helyessz, helyessz! Niéla szereti Alyrt!!!!!!!!!!!

VÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉR!
Muscátlic!
LEKWAR!
Szauron Szája és a Hangszálak!

ARAGORN!!!!!!!!!

A máglyás rész is bővítve lesz ugye?? Mert ha jól emléxem, annyi volt h Beregond felkap egy poroltót és beront...

Bővítsd, Drágaszág! Ksac gyorsan!

Az eddigi felkerültek is bővítve vannak.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 11 hónapja #229575 Írta: Noredhel
Bővítve lesz helyessz, helyessz, helyessz! Niéla szereti Alyrt!!!!!!!!!!!

VÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉR!
Muscátlic!
LEKWAR!
Szauron Szája és a Hangszálak!

ARAGORN!!!!!!!!!

A máglyás rész is bővítve lesz ugye?? Mert ha jól emléxem, annyi volt h Beregond felkap egy poroltót és beront...

Bővítsd, Drágaszág! Ksac gyorsan!

Toujours pur

Több
19 éve 11 hónapja #229566 Írta: Alyr Arkhon
Niéla: Te kezdted el az emotkont, de egy idő után túlságosan divat lett. És te is egyre többet használtad. AZ én netem gyors, csak a látvány zavart egy idő után.

A Kalandot ne is keresd mert az extended kerül fel, azért is nincs fent végig.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 11 hónapja #229564 Írta: Noredhel
Nekem csak jó, ha nem kell emotikon, legalább nem kell félórát mentulázni 1-1 levéllel...

Toujours pur

Több
19 éve 11 hónapja #229563 Írta: Noredhel
Érdekes, mikor én elkezdtem a levelezésben az emotikonozást, még senki nem nyavalygott, sőt.
Alyr, szerinted én se vagyok jó? Mascalzone e sciagurato siete, e le vostre parenti sii cortigiane! (Nem fordítom le! Aki tud olaszul, jó, aki nem, az is jó...) Nálam nem a drogról meg a szexről szól (leszámítva a palantírszexet, ami amúgy is saját szabadalom)...
Arról nem is beszélve, hogy másutt slasheket írok, és KIZÁRÓLAG LotR szereplőkkel... úgyhogy ne vegyétek már rossznéven, ha piszkos a fantáziám...

Egyébként, itt is kérdezem: mikor kerül fel a maradék Kaland az oldalra? Semmi kedvem itt keresgélni a többszáz oldalon elszórt töredékeket...

Addig is: írjak még Gyűrűfogót? Esetleg egyebet?

Toujours pur

Több
19 éve 11 hónapja #229561 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Humor
Alyr, szerintem nem tévedsz. és igazad van. Nem kell bocsánatot kérned. Szerintem. Az, hogy kimondd, hogy gubanc van, jogod és kötelességed, nekünk meg érdekünk. Én a magam részséről köszönöm.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
19 éve 11 hónapja #229540 Írta: Alyr Arkhon

Nos...

Lehet, hogy kicsit elvetettem a sulykot tegnap, de egyelőre mégsem kérek bocsánatot.

Azt szeretném ugyanis, ha ki-ki elgondolkodna az olvasottakon és a többiek hozzászólásain, meg hogy mindez őrá mennyiben vonatkozik.

Van, hogy az ember valamiben nem jó. Van hogy érzi mit kell írnia csak nem találja a helyes szavakat. Van hogy még nem nagyon érzi, de némi gyakorlással ráérezhet. Ami nem megy, azt nem kell erőltetni, viszont ha szikra, a tehetség jelen van de még nem tud kibontakozni, akkor erőltetni kell. Gyakorolni kell. (és el kell olvastatni másokkal)

Szvsz: Van akinek az itt olvasható írásai még kiforratlanságról tanúskodnak. Van aki nem találja a helyes hangot. És van aki írói válsággal küzd. És van akinek egy fikarcnyi érzéke sincs a dologhoz.
Nem mondom meg melyik kategóriánál kire gondoltam, ki-ki gondolkodjon el rajta.
Jaigen: Ez csak szvsz, könnyen lehet hogy tévedek.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 11 hónapja #229536 Írta: Lutrz hadnagy
Nekem se tettszenek annyira ezek az emotikonok, bár nekem nem veszik el a kedvem az olvasástól. Csak néha elég idegesitőek. Én nem nagyon használtam idáig egyet se. Bár kemény 7 hozzászólással. Egész jó arány.

"Amit írtam megírtam!"

Több
19 éve 11 hónapja #229530 Írta: Timona
Timona válaszolt a következő témában: Humor
Örülök, hogy szóbakerült ez az emotikonprobléma, mert meg kell valljam őszintén, amióta elharapódzott errefelé az efféle humorműfaj azóta nem nagyon olvasom a topicot, ezért nagy valószínűséggel olyan alkotásokról is lemaradok amik igenis nagyon jók... ezt én sajnálom a legjobban, de változnak az idők... [size=9:39x00y7m]mostmár én is mondhatok ilyet?! 8O :roll: [/size]

Mindenképp egyetértek az előttem szólókkal abban, hogy a mimikát kifejező emotikonok igenis kellenek, de egy teljes alakos Aragorn, Legsi... emo nekem elveszi az olvasás örömét... Ezek szerint ezzel nem vagyok egyedül, ezért az érintettek ne sértődjenek meg, ha kérhetem, hanem inkább gondolják át a dolgot!

"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos

Több
19 éve 11 hónapja #229523 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Humor
Alyr, Kincső: Teljes mértékban támogatom az elképzeléseteket.

Többiek: A túlzott emotikon használat sok esetben nem a kívánt hatást éri el, hiszen ezáltal éppen a lényeg sikkad el. Az emotikon elszort jelenléte valóban emelheti a mű értékét, de kérlek gondoljatok bele, hogy a humor nem Fórum műfaj. Éppen ezért az a mű, mely humorosságának jórészét az emotikonoknak köszönheti féloldalas. Miért is? Gondoljatok csak bele, hogy ha az ilyen művet felolvassák, akkor a humor csorbul, mert az, az emotikonhoz van kötve. Éppen ezért kérek tiszteletteljesen mindenkit, hogy ezeket csak ésszerűen használja. Legyen az emotikon a hab a tortán, s ne maga a torta.
Köszönöm.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
19 éve 11 hónapja #229474 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Humor

Gumipók írta: Sziasztok,

Mivel már többen kérték, ezért felteszem ide a Musical Esten előadott "Hallo NewLine..." című bohózat szövegkönyvét. Jó szórakozást hozzá. ::::)

www.leplap.hu/ftp/hallonewline.doc

Gumipók: az, hogy kifeküdtem, nem túl értelmes, és színvonalas kritika, de igaz.

Más:

Mostanában örökké elkések a hozzászólással, de már rég akartam az emotikonokkal kapcsolatban véleményt írni:
Szerintem itt is alapelv kéne legyen a mindent mértékkel. Van, ahol VALÓBAN kell, hogy az adott szereplőnél egyértelművé tegyük a hangulatot, lelkiállapotot, mellékgondolatot stb.
Viszont: túlzásba víve feleslegesen lassítják az olvasást, megtörik a szöveget, adott esetben összezavarják- különösen a nem túl jó szeműek számára.

Megoldás: gondolkodjon mindenki, mielőtt ír, emotikont tezs be, stb. Persze a túl sok töprengés se jó.

Színvonal: Alyr, hidd el, igyekszem. Csak sajnos mostanában bármit nézek, inkább a fájdalmas fele jön elő, mint a dolog iróniája...

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.566 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére