MTT Kórus
- Rabyn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Cueddo
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Én mindenekelőtt szeretném MINDENKINEK megköszönni a rengeteg biztatást, meg szeretetet, amit kaptam Jó érzés, hogy rávettem magam, hogy kiálljak egyedül, és énekeljek... még akkor is, ha hat sorba képes voltam kétszer belesülni
Mindenképp fogok még "edzeni", Dalárdában is ott szeretnék lenni, és szeptemberben újra megpróbálom!
Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.
(Dylan Thomas)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Silcucc
- Nem elérhető
"...valamiben hinni kell, akkor is, ha nem felel... melléd ül és koccint veled az Isten..."
- Rayan
- Nem elérhető
"Ami fontos, az, hogy úgy legyen
Az, hogy mindenki másmilyen,
A zene is csak ettől igaz,
A dal csak így lesz szép"
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Eleniel (csillaglany)
- Nem elérhető
Így utólag is elnézést kérek tőletek, de kicsit sűrű félévem lesz, most nem lenne időm az énekkarra... időnként egy-egy dalárdára azért benézek, ígérem... Nagyon kíváncsi leszek rátok a farsangon, szóval hajrá!
Eleniel
Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen)
- kriszana
- Nem elérhető
- A válasz az, hogy talán. És ez végleges.
Először is – egy kicsit megkésve – szeretném mindenkinek megköszönni a részvételt. Óriási dolog, hogy kiálltatok mindannyian! Meg is lepődtem, hogy ilyen sok lelkes emberke jelent meg.
Jók voltatok, és – ahogy Rabyn mondta – szeptemberben újult erővel lehet nekivágni a következő felvételinek! Addig is várunk benneteket az Énekes-találkozókra (volt Dalárda ), ahol együtt fogunk és sokat énekelni.
Szeretném még megköszönni a zsűri (Gillz és Rayan) áldozatkész munkáját. Hihetetlen, hogy mindhárman teljes egyetértésben választottuk ki a Kórus tagjait.
Az énekkar tagjai pedig felvételi sorrendben:
Angwen
Elodyke/Előd
Szú
Estel
Ringbearer
Ladislas
Sissee
Drizzt
Laurelen
Aeglos
Rayan
Gillz
Leguan
Eszter
S Léli, ahogy ügyesen betette a próbaidőpontokat - köszönjük.
Ma délután találkozunk először 17:00 kor a Zöld Macskában
"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)
- Artemisz
- Nem elérhető
Ez a "Dalárda" alapelnevezésű társulás pedig remek alkalom lesz arra, hogy egymástól tanulhassuk a szebbnél szebb énekeket, a létező összes stílusban.
Egyébként én főképp Laurelent, Szút és Angwent emelném ki, egy katarzishoz fogható élmény volt az énekük! 8O
(Gábor Áron by Szú: :itscool: :up: :biggrin2: )
Drizzt, te leszel az új főállású István a Kerál!!!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
Ez tenyleg nagy szo!
Sajnalom hogy csak a vegere ertem be, de negyed 5-ig probam volt.
En is szivesen enekeltem volna de sok ertelme nem lett volna mert most ugysem lenne idom eljarni enekkarra. Inkabb majd a Nóta-klán -ban
Beleg
"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"
- Leguanember
- Nem elérhető
Sajnálom, hogy nem lehettem ott, hát még mikor Ana elmesélt mindent. De azt hiszem, ma délutánra összeszedem magam...(Kicsit később: szülői féltés, félkész torok és viharos szél okán ma is kimaradok a buliból )
Üdv a Dicső Énekkarnak!
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Drizzt
- Nem elérhető
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"
- Drizzt
- Nem elérhető
:Galadh írta: Én is szeretnék gratulálni minden énekkarosnak, és mindenkinek, aki kiállt elénk énekelni, egytől egyig nagyon jók voltatok!
Van vki, akit külön ki szeretnék emelni, mert még nem hallottam énekelni: Drizzt, valami eszméletlen jó hangod van!!!
- Julcsi_
- Nem elérhető
Szeretnék mindenkinek nagyon gratulálni, aki tegnap énekelt nekünk Zöld Macskában. Kivétel nélkül igazán szép hangotok van, érdemes vele foglalkozni, művelni... Ja, és persze az sem semmi, hogy voltatok olyan bátrak egyedül kiállni ennyi ember elé. Főleg ezért becsüllek Titeket, én pl. gyáva nyúl voltam ehhez...
Sok sikert a továbbiakhoz!
Nólindir
argh
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Van vki, akit külön ki szeretnék emelni, mert még nem hallottam énekelni: Drizzt, valami eszméletlen jó hangod van!!!
Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"
- Rabyn
- Nem elérhető
- Léli
- Nem elérhető
Csak gondoltam, erre szükségetek lehet....
kriszana írta: megosztom veletek a próbák időpontját a bálig
február 9. hétfő 17-20-ig Zöld Macska
február 16. hétfő 17-20-ig Zöld Macska
február 21. szombat 14-18-ig Zöld Macska
február 23. hétfő 17-20-ig Zöld Macska.
Majd fellépés a bálon február 28-án, szombaton.
Szóval k**va gyorsan meg kell tanulnotok néhány dalt (ilyenkor örülök, hogy nem vagyok énekkaros )
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Rabyn
- Nem elérhető
Szinjátszós cuccok mikor kezdődnek?
- Rabyn
- Nem elérhető
- kriszana
- Nem elérhető
- Ladislas
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- kriszana
- Nem elérhető
- Olosta
- Nem elérhető
Lenne egy kérdésem:
kriszana írta: A beszédtechnika órákat bárki látogathatja, egyetlen feltétele lesz: folyamatosan jelen kell lenni. Tehát, ha valaki azt mondja, hogy szeretne szépen, tisztán, artikuláltan, színpadi beszédet tanulni, az legyen ott a beszédórákon. Profi tanárt fogunk fizetni, aki foglalkozik mindenkivel, aki fejlődni szeretne. Tehát Léli, és a többiek aggodalma fölösleges. Mindenkinek lesz alkalma egy év múlva ugyanolyan jónak lenni.
Nos, én vidéki vagyok, de ha minden jól megy ősztől Pestre kerülök [size=9:14jx9yzj](tanulás ürügyén)[/size]. Így kb. szeptembertől tudnék járni a színjátszós "előkészítőbe". Ez ugye nagy lemaradás lenne???
Viszont: 4 éven át színjátszóztam (középsuliban) + rendszeresen szavalok esküvőkön, névadókon. [size=9:14jx9yzj](És nagyon lelkes is vagyok, meg nagyon szeretnék bekapcsolódni a munkátokba, de ugye a távolság esetemben akadályt jelent.)[/size]
[size=9:14jx9yzj]Tudom, hogy szeptember még nagyon messze van, meg megeshet, hogy mégsem kerülök Pestre, de mi van, ha mégis. Na, csak kíváncsi vagyok.[/size]
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
Mar nagyon varom! :bounce:
"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"
- kriszana
- Nem elérhető
Elnézést kell kérnem tőletek, túl kemény voltam szombaton. Kimoderálom magam, és válaszolnék újra a felmerült kérdésekre. Bocsánat azoktól, akiknek a hozzászólását szintén töröltem, hogy áttekinthető és letisztult legyen a topic.
A beszédtechnika órákat bárki látogathatja, egyetlen feltétele lesz: folyamatosan jelen kell lenni. Tehát, ha valaki azt mondja, hogy szeretne szépen, tisztán, artikuláltan, színpadi beszédet tanulni, az legyen ott a beszédórákon. Profi tanárt fogunk fizetni, aki foglalkozik mindenkivel, aki fejlődni szeretne. Tehát Léli, és a többiek aggodalma fölösleges. Mindenkinek lesz alkalma egy év múlva ugyanolyan jónak lenni.
Rabyn, Dodiee: tudom, hogy egy darab kevés. Tudom, hogy nem elég a Feanor. Készülünk új darabbal, ez soha nem volt kérdés. Viszont azt is tudom, hogy - többen úgy érezzük - a Feanor még nem lett eléggé kiaknázva. Lehet ennél is jobb. És még csak egy előadás volt! még legalább 3 lesz nyár végéig! Engedjétek meg nekünk, hogy élvezzük ezt a darabot, ha már annyi energiát, időt beletettünk.
Lesznek új darabok, ötletek is folyamatosan jönnek. És igen Dodiee, el tudom képzelni, hogy más is szeretne rendezni. De kérlek, ne beszéljetek más nevében. Ha valakinek valami nyűgje van, jöjjön ide, személyesen/fórumon és mondja el. Beszéljük meg. Akartok még darabot? Legyen. Írjátok meg, hozzátok össze! Itt az alkalom! Ez most komoly! Csináljátok meg!
Az énekkarba való jelentkezés: időnként lesznek meghallgatások. Bárki eljöhet, mindenkit meghallgatunk. Különös tekintettel azokra, akik az előtte lévő meghallgatáson pl. mutáltak. Tehát a fejlődést értékeljük. Folyamatosan is lehet bekerülni az Kórusba.
A Közösséget ápolni kell, és szeretném, ha minőségi munkát hoznánk létre. Jó lenne, ha egyik sem menne a másik rovására.
Ehhez a ti segítségetek is kell!!! Tudjátok, egyedül nem megy
Szóval, várunk mindenkit szeretettel, aki tud/akar jönni, van kedve/ideje.
- Rabyn
- Nem elérhető
az az, hogy oké van nekünk Feanorunk hurrá egy kész darab. De szvsz nem csak EGY darab kéne hanem több. azt is elmondom miért (ja és kellenének ilyen árnykékok hogyha valaki lesérül, lesebesül akkor legyen váltás! Velem már volt olyan, hogy be kellett ugranom mert az aki játszott volna egy szerepet beteg lett..)
Kéne egy vidámabb darab is. (akár egy új akár s NHEs vagy a Hc-s)
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- Rayan
- Nem elérhető
kriszana írta: Nincs abban semmi rossz, ha valaki ebben vagy abban nem jó. Ott kell kamatoztatni a tehetséget, a tudást, ahol van.
Így igaz. Erőltetni semmit sem szabad!
Persze keresgélni igenis kell, az ember általában csak egy bizonyos idő elteltével bukkan rá azokra a dolgokra, amikben a legjobbak között van a helye
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- kriszana
- Nem elérhető
Így van, állandó színjátszókör fog működni, de magára a csoportra nem lesz válogatás. (Nyilván a csoport tagjai azok az emberek automatikusan, akik szereplői a Feanornak: -) De az egyes darabokhoz válogatunk majd szereplőket.Vénia írta: Már nagyon sok szó esett a Kórusról, annak a válogatásáról, de a Színjátszókörrel kapcsolatban csak annyit találtam, hogy ha lesz Feanor szereplőválogatás, akkor az itt lesz meghirdetve. De Ankalimon írásából én azt vettem ki, hogy ez a Színjátszókör nem csak egyes darabokra fog összeállni, hanem állandóan működni fog és hogy itt is lesz valamiféle válogatás. Erről hallhatnék/olvashatnék kicsit bővebben is?
köszke
Beleggel is szeretnék majd egyeztetni a humoros előadásokat illetően.
Feanoros válogatás pedig nem lesz, hiszen megvannak a szereplőink. Legközelebb az új darabra válogatunk, de az nem most lesz.
- Rabyn
- Nem elérhető