Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.

Több
15 éve 4 hónapja #382227 Írta: Orsie
Orsie válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
talált tárgyak listája lesz valamikor közzétéve?
én a termoszbögrém tetejét nem találom, így valószínűleg ott hagytam valahol, de a házban nem hagytam semmit, az biztos. fekete, műanyag kör alakú tető, van rajta egy reteszféleség is. esetleg tud róla valaki valamit?

ja, még azt is akartam írni, hogy lehetett volna több és többféle zene is. tavaly jó volt a metálos szekció a sok headbangelő pasival^^

és Julcsi baba egy tünemény!

"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 4 hónapja #382226 Írta: 3.Aragorn
3.Aragorn válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Hát ja. Általában ha 2 - 2 és fél adag kaját összevadásztam, sikerült jóllakni. A minőséggel nem lett volna baj, hogyha hús van, adnak is húst, és ha nem csak a vegások kapnak rántott zöldséget meg gombát. Akkor meglett volna a változatosság is.
Mondjuk nem vagyok válogatós: szinte mindig mindent megettem.

E!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 4 hónapja #382225 Írta: Lyona
Lyona válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Köszönet a hiperfantasztikus rendemnek, a szuperfantasztikus csapatomnak, és az überfantasztikus szobatársaimnak, meg a környékbeli sátrasoknak, akikkel fürdőszobaközösséget alkottunk! :)

Van nálam ellenben:
- egy csomag fehér szigszalaggal összefogott sátrocövek
- egy 30 faktoros fehér tubusos Hauschka naptej, a raktárral szembeni szobából

Keresem még mindig:
a kicsi fehér műanyag vágódeszkámat

Nem szenvedek őrültségben... Minden percét élvezem!

Több
15 éve 4 hónapja #382221 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.

Maverick írta: a felajánlásoknak, s a visszaúton levadászott tányéroknak köszönhetően a mennyiség is barátságos méretűre dagadt a legtöbb esetben :P s a bő 6-7 éves kollégiumi képzés megtette a hatását, s ha nem is minden alkalommal, de a bajszom alatt megbúvó elégedett mosollyal, s vidám köszöntéssel
búcsúztam az étkezések után konyhás néniinktől :)

Ezzel bizony szóról-szóra így voltam én is. ;) (Az ebédlővel kapcsolatos egyetlen panaszom a klímája miatti, főleg ebédkor... :/)

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
15 éve 4 hónapja - 15 éve 4 hónapja #382218 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Azt hiszem, hogy ott hagytam a büfés asztalon egy kb. 3 dl fekete bögrét, aki megtalálja, az nagy örömet fog szerezni nekem. :)

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
Utolsó szerkesztés: 15 éve 4 hónapja által.

Több
15 éve 4 hónapja #382216 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
megvan az usb - lemaradtatok a csokiról - dorw megnyerte :D

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
15 éve 4 hónapja #382212 Írta: Maverick
Maverick válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
a felajánlásoknak, s a visszaúton levadászott
tányéroknak köszönhetően a mennyiség is barátságos méretűre
dagadt a legtöbb esetben :P
s a bő 6-7 éves kollégiumi képzés megtette a hatását,
s ha nem is minden alkalommal, de a bajszom alatt
megbúvó elégedett mosollyal, s vidám köszöntéssel
búcsúztam az étkezések után konyhás néniinktől :)

Több
15 éve 4 hónapja #382208 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
A kajához:
Nemtom, én kifejezetten szeretem a mákostésztát és a tejberizst is, bár a táborban elég gyenge minőségben voltak fellelhetőek.
Viszont a mennyiség az tényleg kritikán aluli volt.
És igen, én is elég válogatós tudok lenni, ha annyira nem is mint némelyek, pont ezért vittem egy üveg nutellát, májkrémet meg kenyeret meg vifonlevest.

Büfé:
Elég felemásan sült el, főleg hogy nem csak a tábori haszonkulcs volt rajta hanem a kinti júliusi áremelés is.

A táborról meg csak annyit, hogy - Mikes Kelement kicsit átírva:
"Úgy szeretem Pestet, hogy soha nem feledem Aerriont"

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
15 éve 4 hónapja #382207 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Királylányszabadítás foreva...

:cool:

Our knees do not bend easily

Több
15 éve 4 hónapja #382201 Írta: Remzy
Remzy válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
MAZSOLAAAAAAAAAAAAAAA

OHTARI!! MAN TARASSELYA!!?

neköss bele a hejesirásomba ;>

Több
15 éve 4 hónapja #382200 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
A családi vetélkedőt én nagyon élveztem csak a fel-le rohangálást nem. A feladatok tetszettek, még a királylány szabadítós is, mert kreatívnak kellett lenni. :)

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
15 éve 4 hónapja #382197 Írta: Remzy
nem a minöséggel volt a gond ... ez menzához képest sztem jo volt mondjuk a rántásos borso, vagy ahogy az étlapon volt: borsofözelék, az kicsit lehetett volna borsósabb :D igazábol mennyiség volt kicsit a bibi meg hogy idén se volt hus a husosba :D ugy érzem ez már marad MTT-s hagyomány :P
amugymeg KÉREK KÉPEKET SOKAT !!!! mert eddig csak a kirándulásrol meg a dzsindzsafutrinkákrol láttam képeket :D btw, táboros képes DVD ?

Több
15 éve 4 hónapja - 15 éve 4 hónapja #382195 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Nos, végre kialudtam magam annyira, hogy képes vagyok értelmes mondatokat írni, és mondani.
Nekem az első kácsárdi tábor után/mellett ez volt a második legjobb táborom!

Köszönöm MINDEN szervezőnek, a rendvezeknek, családfőknek, Pálpistának, konyhásnéniknek, a Professzornak, a valáknak, és Eru Iluvatarnak, hogy volt ez a tábor, és lehetőségem volt rá elmenni (ezt a családomnak is köszönöm.)

Nemzetségemnek a sok nevetést, Kisjulcsinak, hogy van, és hogy egy tündér,
-SÚ-nak a felbecsülhetetlen segítséget és azt, hogy egy életre helyretett írás és önbizalom szempontjából
-Lyonának a törődést és a türelmét
-Cellofánnak a biztatást
-a harcosknak, hogy nem rekvirálták a cuccainkat, sőt (t. 3. Aragorn parancsnok! bánhatod, hogy nem ettél a KÜRTŐSKALÁCSBÓL!)
-a miséket- csodálatos élmény volt!
-az esti beszélgetést Attilának
- az éjszakai túrát, amikor is a harcosok gyűrűjében hihetetlen nyugalom és biztonságérzet szállt meg
- mindenkinek, aki türelme volt hozzám, és a szeretetét bármilyen módon kifejezte

és még rengeteg mindent, ah eszembe jut, megírom

amire szerintem figyelni kéne
- jövőre ne legyen ennyire hosszú a nap (esetleg, a kisebbek lekötésére esti gyerekprogramokat lehetne szervezni, én benne vagyok!)
- étrend összeállítása (az én anyukám ígérte, hogy segít, ha gondoljuk, de szerintem érdemes lenne kinek- kinek a családját megkérdezni, tuti akad vállalkozó kedvű anyuka és nagymama Kriszana édesanyja és naygija mellett)
- a "kedves jóember" NE verje a disznókat

Szvsz a családihoz hasomló vetélkedővel jövőre nem lezs gond, mert tudjuk, hogy mi hol van, de a királylány/királyfiszabadítóshoz hasonló, potenciálisan balesetveszélyes dolgokat inkább mellőzük!

és még valami:
hálás köszönetem Newrának, Ickének és Alyrnak, hogy segítettek a táskámat visszaszerezni!!!!! Sára édesanyjának külön köszönet, hogy szinte a kapuig vitt.

Azért rémültem meg annyira, mert az összes létező tartalék allergiacuccom abban a táskában volt, a másik pedig az, hogy ha valaki pl. veszprémi markolta fel, akkor mi a fenét fogok csinálni???

ÉN megismerem a saját cuccomat, de amire nem számítottam, hogy ennyi hasonló tatyó van. tanulság: jövőre ki- ki tegyen rá valamit, amivel tuti meg lehet különböztetni.
-

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
15 éve 4 hónapja #382194 Írta: Náda
Náda válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
heh nekem nem volt különösebben problémám az étel minőségével,mert finom volt.Egyszer nem ettem,amikor mákos tészta volt,de csak azért mert nem szeretem a mákot. :D A változatosságáról pedig no comment :D Azért tésztán,főzeléken és levesen kívül létezik más is :P

"A lovasok az esőfelhőkkel jönnek, az égen hallani fogod a patáik mennydörgését."

Több
15 éve 4 hónapja #382192 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.

Dodiee írta: ha pl mákostészta van, akkor szokott lenni üres tészta azoknak, akik nem szeretik. Én eskü megettem volna az üres tésztát is cukorral, csak mákot ne kelljen enni.

Ja igen, ez volt a másik, amit nem ettem meg. Én is örültem volna akár az üres tésztának is. Bármit, csak mákot ne.

A káposzta mennyiségével nem volt most különösebb bajom, tavaly sokkal több volt belőle, úgyhogy idén nem tűnt fel annyira. Most a tojás tűnt soknak (még úgy is, hogy első nap rögtön nem jutott se nekem, se Ankalimonéknak, mert sikeresen kiadták a vegáknak szánt tojást a nemvegáknak is), szinte mindenhez tükörtojás volt, vagy főtt tojás.

Ancalima: de ha eleve brutálisan sós a tészta, mint pl a tejfölös és a káposztás tésztánál is az volt, akkor egyáltalán minek tesznek ki mellé cukrot? És miért ők döntik el, hogy cukrosan vagy sósan szeressem (illetve cukros-sósan vagy sósan)? Az tényleg minimális különbség lenne, gyakorlatilag nem kerül semmibe, még főzni sem kell külön.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
15 éve 4 hónapja #382191 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.

Ankalimon írta: Én is beállnék a kajával mérsékelten elégedettek sorába (noha én is ettem már sokkal rosszabbakat MTT táborokban is - igazából kizárólag akkor volt érezhetően jobb a kaja a mostaninál, amikor Kriszana anyukája főzött ránk).

Szerintem egyébként nem a főzés minőségével volt gond, de az étrend összeállítására jövőre több figyelmet kell fordítanunk. Jöhetnek majd az ötletek, meg a tervezett menüt is időben közzétesszük, hogy lehessen csócsálni.

Ez biztos csak az én problémám a vegások közül, de jövőre nem szeretnék minden ételhez tojást enni. Finom az, egyszer-egyszer, de, hogy a 11 nap alatt nyolcszor tojás legyen...ehhh.

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
15 éve 4 hónapja #382190 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Kérés: Akinek van képe a mesterdarab köpenyemről, légyszi jutassa el nekem a dodietook qkac gmail pötty com e-mail címre!

Előre is köszi!

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.

Több
15 éve 4 hónapja #382189 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Én is beállnék a kajával mérsékelten elégedettek sorába (noha én is ettem már sokkal rosszabbakat MTT táborokban is - igazából kizárólag akkor volt érezhetően jobb a kaja a mostaninál, amikor Kriszana anyukája főzött ránk).

Szerintem egyébként nem a főzés minőségével volt gond, de az étrend összeállítására jövőre több figyelmet kell fordítanunk. Jöhetnek majd az ötletek, meg a tervezett menüt is időben közzétesszük, hogy lehessen csócsálni.

Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.

Több
15 éve 4 hónapja #382185 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Nekem alapvetően nem azzal volt gondom, hogy tészta volt, meg főzelék. Szeretem a tésztát, igen, akár minden nap. És szerencsére sikerült kiválasztaniuk azt a kevés főzeléket, amit szintén megeszek. De Rabyn, menza és menza között is óriási a különbség, és a legtöbb menzán, ha pl mákostészta van, akkor szokott lenni üres tészta azoknak, akik nem szeretik. Én eskü megettem volna az üres tésztát is cukorral, csak mákot ne kelljen enni. Meg az a rengeteg káposzta, hát csoda hogy nem gázosítottuk el Szanticskát! Sajnálom, jobbhoz vagyok szokva, még a "szar" kategóriában is. Az meg, hogy a konyhás nénik gyerekekre vannak ráállva (nade nem ÚGY!), úgy a tábor felénél eléggé megszűnt mentségnek lenni. Ha nem vették észre hogy kb 120 emberből 60 sorba áll repetáért, nem érezték ennek a jelzés értékét, az ne legyen már lelegyintve. Meg hogy amikor a fél adag (de komolyan, fél tányérnyi) grízes tészta után a táborban először beálltam repetáért, és az orrom előtt fogyott el, na akkor ha azt mondja a konyhás néni hogy mindjárt raknak ki zsíros kenyeret... Na azért ezt ne :D Én értem ám hogy úgy gondolták kevesebb tészta is elég, mert előző alkalmakkor sok maradék maradt, de ha lehet, ne ők döntsék el hogy mi mennyit akarunk enni. A moslékot majd megeszik a disznók, ki van fizetve, ennyi. Szóval igen, a kaja egyértelmű negatívum. Volt nekem is még pár, mint például a zuhanyzó, amiben masszívan bokáig felduzzadt a víz fürdés közben, ilyeténképpen értelmetlenné téve a zuhanyzós papucs létét. Ha bokáig áll a víz, és úszik benne a mindenféle baktérium meg lábgomba, akkor kvázi kra mindegy van e rajtam papucs :P

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.

Több
15 éve 4 hónapja #382183 Írta: Ancalima Anarórë
Ancalima Anarórë válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Banyek, velem van a baj, hogy szeretem a tejfölös tésztát is? :D (aki megcukrozza arra meg most épp lesújtóan nézek) Sürgősen revideálnom kell a kajával szembeni elvárásaimat. :D

"... And that was the beginning of fairies..."

Több
15 éve 4 hónapja #382180 Írta: Rabyn
:D
A diktatúra napján én nem is ebédeltem mert az enyémet nem hozták utánunk, a vacsim meg 5 falásnyi tészta volt.
Egyébként lehet adni ötleteket jövőre, hogy mit főzessünk. :)

Több
15 éve 4 hónapja #382178 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
A tavalyinál határozottan jobb volt a kaja (bár a nemvegát elnézve én továbbra is maradok a vegánál táborban), a 2005-ös táborban meg nem voltam, de szvsz az azért mond valamit, hogy az emberek simán elhitték a hetedik napon, hogy azt a borzalmas cukros-tejfölös(+sós!) tésztát komolyan gondolják, a diktatúrától függetlenül. (És ez még a tükörtojás-rizs kombó előtt volt. És idén nem lehetett sajnos cserélni sem, mert amit elcseréltem volna - a tejberizst, amit a nép kb 10%-a kifejezetten utál - az pont egységesen volt vegáknak és nemvegáknak egyaránt, de szerencsére Ring megszánt egy zacskóslevessel.)

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
15 éve 4 hónapja - 15 éve 4 hónapja #382174 Írta: Ancalima Anarórë
Ancalima Anarórë válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Szerintem sem volt gáz a kaja, nekem nagyrészt ízlett.
Gandalf: LOL (ill LÓL)! :D

"... And that was the beginning of fairies..."

Több
15 éve 4 hónapja #382171 Írta: Orsie
Orsie válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.

Rabyn írta: Nem azt mondtam, hogy isteni volt a kaja meg ilyesmi, hanem, hogy túlsokat rinyáltak érte az emberek, hogy nem jó. Szvsz egy középkategóriás kaját kaptunk.

Rabyn, volt olyan nap, amikor nem ettem semmit, mert ami volt, azt nem szerettem (tarhonya ebédre, káposztás tészta vacsorára). persze ilyen előfordul, de hogy minden nap vagy tészta van vagy főzelék (amúgy utóbbiak egész jók voltak,), és semmi változatosság, az már baj. a levesek mondjuk minden nap ízlettek. de az is igenis gáz, hogy a büfében sem volt mindig kaja, és egyszer pl Rózsa mondta, hogy menjek be a konyhába és kérjek vajaskenyeret, és a konyhásnéni úgy nézett rám, mint a véres rongyra, hogy miért akarok én délután fél 6-kor enni, mire közöltem, hogy különben el fogok ájulni...
1 jó dolog van ebben, lefogytam kb 1-másfél kilót és megint beleférek a korábbi nadrágjaimba :D

"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."

Több
15 éve 4 hónapja #382170 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Über dieses Tolkien-Lager werden wir noch sehr viel LACHEN(N)! :P

(Javítva helyesírásilag, thx Anca)

Több
15 éve 4 hónapja #382166 Írta: Araniel
Araniel válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
A sok élménybeszámolót olvasva már szinte én is kedvet kaptam hozzá^^"

Odi et amo. Quare id faciam, fortasse requiris: nescio, sed fieri sentio et excrucior.

Több
15 éve 4 hónapja #382163 Írta: InsanekismanO
InsanekismanO válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Fizettem bankkártyával.
Rendeltem pizzát a neten.
Saját ágyamban aludtam, bogarak és csigaszar nélkül.
Elfelejtettem órát állítani és elkéstem a munkából.
Útfelbontás miatt két megállót gyalogoltam.
Majdnem elütöttek a zebrán.
Letaposták a lábamat a buszon.
Dolgozom.
Blogoltam.
Folyamatosan be van kapcsolva a mobilom.
Hamburgert ebédeltem sültkrumplival.
Szóval... visszatértem a civilizációba.

Nem tudok maradéktalanul örülni.

Hiányoztok basszus!

E!

Пиф-паф ой-ой-ой • Умирает зайчик мой

Több
15 éve 4 hónapja #382162 Írta: Remzy
ismét hus nélkül xP

Több
15 éve 4 hónapja #382160 Írta: Rabyn
Nem azt mondtam, hogy isteni volt a kaja meg ilyesmi, hanem, hogy túlsokat rinyáltak érte az emberek, hogy nem jó. Szvsz egy középkategóriás kaját kaptunk.

Több
15 éve 4 hónapja #382159 Írta: Finduilas
Finduilas válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Biztos az én hibám, hogy nem a legszarabb tábori kajákhoz viszonyítottam, hanem ahhoz amikor táborban irtó jókat és mindig eleget ehettünk. Nem voltak különleges kaják, nem volt drágább, és mégis több, mint ehető volt. A mostanival sem a minőség volt a legnagyobb gond... Tehát igenis a kaja nagyon nem volt rendben idén. :rolleyes:

A táborról most csak annyit, hogy nálam bekerült közvetlenül Velem 2 mögé, ami nem kis szó ;) Hihetetlenül pozitív volt végig. A negatívumokat is inkább kritikának tudnám említeni, de a fantasztikus hangulatot és pozitív élményt, ami a tábor közben volt és még most is itt van, semmi nem tudta elnyomni. Azt hiszem tényleg Velem után hiányzott utoljára ennyire a társaság. És most mindjárt sírok :(

Nagy-nagy köszönet a szervezőknek, hogy kidolgozták a belüket is!!! :)
Meg a sok-sok új embernek. Szerintem nagyon felfrissítették a tábort!

"I can love
But I need his heart.
I am strong even on my own
But from him I never want to part."

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.555 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére