Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
- Orsie
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
nincs citromailes címem, volt, de miután kb 1 éven át nem működött, és hiába írtam a supportnak, csesztek csinálni bármit is, így töröltem.. nem regelek újat. most gmail van. azért kösz a tippet.Tünde írta:
tudom megint belepof, de a citromaillel lehet egy gigát óriáslevélben küldeniOrsie írta: hát 1 gigát nem nagyon tudok elküldeni óriáslevélben
ha lesz időm, felpakolom valahová a képeket, ha nem, akkor akit érdekel, az nézegeti őket a neten, és nem lesz rajta a tábori DVD-n. mellesleg van vmi határidő?
lehet tudni már, hogy mikor lesz a tábori tali egyáltalán?
"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Aeglos
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
áá, neeeeee!Remzy írta: omfg, Maglor képei nagyon kemények DD partyphoto rulez :D
nagyon mély és LOL egyszerre. de pont ettől volt jó ott és akkor.
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Aeglos
- Nem elérhető
Egyetértek, a világ legeslegjobb ingyenes képmegosztója.Ryana írta: Személy szerint a picasa-t javaslom, mert nézegető is, meg le is lehet tölteni egyben... (Persze annak aki még nem töltötte fel sehova.)
És egyben pofonegyszerű is.
Használjátok hát!
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Remzy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
OHTARI!! MAN TARASSELYA!!?
neköss bele a hejesirásomba ;>
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
tudom megint belepof, de a citromaillel lehet egy gigát óriáslevélben küldeniOrsie írta: hát 1 gigát nem nagyon tudok elküldeni óriáslevélben
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- nn ms.j sAw
Viszont ezt gondoltam annak idején, 2002-ben az alakuló konferenciára is, azt megcsináltuk. Úgyhogy álmodni azért érdemes, és ha valaki módszert is álmodik hozzá, az még jobb!
Még valami: 2004-ben az átlagos képfájlok mérete alig haladta meg az 1 MB-ot. Jobbára 3,5 MPx-es gépekkel dolgoztunk, aprócska kártyákra, és igyekeztünk a legkisebbre szabni a fájlméretet. Most, 2009-ben Attila azért nem tudta feltölteni hozzám a képMutatóra a képeit, mert darabja több, mint 3-4 MB. Ahogy a (nem Attila, hanem mások által) feltöltött képeket elnézegettem, a legtöbbnél semmi szükség sem volt ekkora fájlméretre, a sok sötét, bemozdult, életlen képről az életben nem fog eszünkbe jutni, hogy nyomtassunk. Ha pedig nem nyomtatunk a képekről, akkor bőségesen óriási a 2,1MPx-nek megfelelő 1600×1200-as méret is, ami normál esetben, megfelelő tömörítéssel nemigen lehet 800kb-nál nagyobb, de rendszerint megáll 400kb körül. Na persze ott vannak a határeset-képek, amelyek már elég jók ahhoz, hogy egy-két ember bizony nyomtatni is akarja, és elég érdekes is ahhoz. Nem merném vállalni, hogy én húzzam meg a határt, milyen minőségtől kell sok megapixeles képeket feltölteni, és meddig elég a kis méret.
Viszont az sem véletlen, hogy a képMutató tárhelyszolgáltatója fél megában határozta meg az egyidejűleg feltölthető képek méretét - ami webre megfelelően előkészített képek esetében bőségesen elég.
Ha meg arról van szó, hogy a táboros DVD-re kerüljön fel a kép, akkor is gondoljátok meg: az elfogadhatóan lecsökkentett fájlméret azt jelenti, hogy több jó kép fér a DVD-re. Egy 8Mpx-es, szinte tömörítetlen kép négy-hat 3,5Mpx-es, közepesen tömörített kép helyét foglalja el. Nem véletlenül kérte oly határozottan icke, hogy mindenki, aki a DVD-re képeket akar szolgáltatni, 1600×1200, vagy a körüli felbontásban, közepes tömörítéssel fotózzon, és ne sokmegás fájlokkal zaklassa.
Egy másik probléma azzal, amikor a megapixelekkel dobálózunk, a képalkotók mérete. A legtöbb digitális fényképezőgépben körömhegynyi, egynegyed hüvelykes CCD van, ekkora felületre raknak fel nyolc-tízmillió pixelnek megfelelő érzékelőt. A miniatürizálásnak ez már olyan foka, hogy rossz megvilágítási körülmények között, amikor hosszabb idő alatt alakul ki a CCD-n a kép információja, az elekronika hibázik, kisülések, áthúzások miatt irgalmatlan zaj keletkezik a képeken (ezzel most a végletekig leegyszerűsítettem a tényleges folyamatot). Minél nagyobb a felbontása a gépnek, annál zajosabb a sötétben, hosszú idővel, vagy nagy érzékenységre állítva készült kép. És hiába veszed vissza a képméretet, a fizika az fizika marad, az érzékelők túlzott közelsége áthúzást, kisüléseket eredményez akkor is, és ugyanolyan zaj marad. A nagy felbontás csak parasztvakítás, ne dőljetek be. Ami ténylegesen számít, az az optika és a CCD (vagy CMOS) képérzékelő mérete.
- Dindae
- Nem elérhető
egyébként, kreatív voltam, és megtaláltam Sen albumát: picasaweb.google.hu/senebula
"No one knows, what the future holds, if we just hold on, maybe life could be sweet"
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
- Köszönetek: 19
- Gandalf
- Nem elérhető
Valóban, jó lenne, ha lenne ftp lehetőség a Tolkien.hu-n, és tudnánk bizonyos keretek között képeket feltenni.
De gondolkodjunk el egy percre az alábbiakon:
- Csak egy ember készített most kb. egy gigányi fotót.
- Csak a táborról készített fotókról van szó.
- Gondoljunk arra, hogy évente ez hány giga lenne a különféle rendezvények után egy ember esetében!
- A fenti adat tehát egy ember egy éves feltöltésére vonatkozik. És az MTT már most 7 éves... kell tehát több évre számolnunk!
- Ezt az összeget még szorozzuk meg mondjuk a Tolkien.hu-n regisztrált MTT-tagok számával (és akkor a példa kedvéért csak ők kapnának jogot a feltöltésre)!
Szerintetek mekkora tárhely kéne ehhez? Szerintem óriási. Akkora, amellyel jelenleg kifejezetten képek feltöltésére specializálódott oldalak rendelkeznek általában.
A régi ftp-lehetőség visszaállítása tehát nem oldaná meg a jelenlegi problémákat. Az MTT már réges-rég kinőtte a 2004-es kereteket.
A megoldáson tehát még sokat kell gondolkodnunk.
- Sen
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Maglor képeinek egy része hozzám is fel lett másolva. Ha töröltetni szeretnétek onnan valamit, akkor neki írjatok. A buli képek a 8. mappában vannak! Remélem Ti is olyan jót fogtok rötyögni rajta, mint mi!
picasaweb.google.hu/home?tab=mq
- Ryana
- Nem elérhető
Szép hely a boldogság! Úgy odavitorláznék! Ott napfürdőzik egy szál tangában az összes műanyag játék!
- Olosta
- Nem elérhető
Öhm... egy javaslat: fel lehet tölteni Rapidshare-ra, vagy Megaupload-ra, vagy egyéb ilyen helyre is. Ha meg méretkorlát van, hát több darabba zippelitek.Orsie írta:
hát 1 gigát nem nagyon tudok elküldeni óriáslevélben, mert ahhoz már fizetős helyre kell regelnem (you sendittel szoktam küldözgetni de náluk is ekkora méretnél már fizetős van, mellesleg pedig tegnap is kb 5 órán át ftp-ztem a tár.hu-ra, éljen az ADSL, ami amúgy gyorsan tölt le csak lassan tölt fel )Sötét Úr írta:
Van. Regisztrálsz egy megfelelő tárhelyet, bezippeled a képeket egyetlen csomagba és feltöltöd oda. Vagy elküldöd óriáslevélként ickének. Vagy egyeztetsz egy időpontot ickével, és a lemezre írt képeket elküldöd neki HajtiPajtival.Nóli i linantea írta: Legyen már valami netizen megoldás amihez nem kell elmozdulni a gép mellől... :/
Azt nem mondom, hogy ezek a megoldások tökéletesek, de aki nem akar kimozdulni, annak megoldás lehet. (Bár némelyik elég költséges.)
amúgy meg nem tudom ezeknek a tárhelyeknek mekkora a kapacitása.
az MTT-nek kellene biztosítania vmi tárhelyet, ahová kényelmesen lehet le és feltölteni a képeket. aztán imádkozhatok, hogy be tudja zippelni az 1 gigát...
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
- Orsie
- Nem elérhető
hát 1 gigát nem nagyon tudok elküldeni óriáslevélben, mert ahhoz már fizetős helyre kell regelnem (you sendittel szoktam küldözgetni de náluk is ekkora méretnél már fizetős van, mellesleg pedig tegnap is kb 5 órán át ftp-ztem a tár.hu-ra, éljen az ADSL, ami amúgy gyorsan tölt le csak lassan tölt fel )Sötét Úr írta:
Van. Regisztrálsz egy megfelelő tárhelyet, bezippeled a képeket egyetlen csomagba és feltöltöd oda. Vagy elküldöd óriáslevélként ickének. Vagy egyeztetsz egy időpontot ickével, és a lemezre írt képeket elküldöd neki HajtiPajtival.Nóli i linantea írta:
Legyen már valami netizen megoldás amihez nem kell elmozdulni a gép mellől... :/nido írta: posta?
amúgy nincs valami ftp-lehetőség?
legutóbb, amikor fotóztam, még volt (2004)
Azt nem mondom, hogy ezek a megoldások tökéletesek, de aki nem akar kimozdulni, annak megoldás lehet. (Bár némelyik elég költséges.)
amúgy meg nem tudom ezeknek a tárhelyeknek mekkora a kapacitása.
az MTT-nek kellene biztosítania vmi tárhelyet, ahová kényelmesen lehet le és feltölteni a képeket. aztán imádkozhatok, hogy be tudja zippelni az 1 gigát...
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Van. Regisztrálsz egy megfelelő tárhelyet, bezippeled a képeket egyetlen csomagba és feltöltöd oda. Vagy elküldöd óriáslevélként ickének. Vagy egyeztetsz egy időpontot ickével, és a lemezre írt képeket elküldöd neki HajtiPajtival.Nóli i linantea írta:
Legyen már valami netizen megoldás amihez nem kell elmozdulni a gép mellől... :/nido írta: posta?
- Orsie
- Nem elérhető
amúgy csatlakozom az előttem szólókhoz, legyen már megoldható, hogy icke leszedi valahonnét a képeinket...
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Milendoria
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Én még mindig adós vagyok egy köszönlistával, ahogyan minden tábor végén, és valahogy sosem tudom rávenni magam, ahogyan most is csak próbálkozom...
elsőként: elvesztettem a fekete mp3-usb kábelemet... elég szimpla, egyik vége usb, másik vége pici mp3 bemenet, szinte majdnem mindenhez ilyen kell...
nade.
ez a tábor nekem eddigi egyikhez sem volt hasonló... egyszerűen annyit pörögtem, pörögtem és pörögtem, hogy nem hittem volna hogy bírom szuflával. de még élek:)
Minden tábor egy kis halál és egy kis újjáéledés, egy kicsit más testben más tudattal. ez a mostanira fokozottan igaz volt. természetesen a sok fölösleges hiszti nekem is az agyamra ment, de mégis fel tudtam fogni, hogy ez egy olyan hozzátartozója a tábornak mint a szúnyog és a hidegvíz. olyan szükséges rossz.
hiányoznak nagyon a rendi vezetői gyűlések amikor néha gillzzel nevetünk vagy sírunk, attól függően mi a hangulat...
vagy az éjszakai titkos küldetéses dzsindzsamászás, amire fokozottan igaz hogy jó társaságban gyorsan megy az idő
vagy az esti spontán szervezőiszobás beszélgetés és nutellázás és egyéb elitista tevékenységek folytatása...
vagy grt megölelése mielőtt felszáll a buszra... olyan szomorú volt és akkor éreztem át én igazán mennyi mindent lehet adni az embereknek, nektek egy ilyen táborral... ott aztán elfelejtettem minden pillanat rosszabb hangulatot, hiszen megérte...
vagy a spontán válaszok; bármikor bárki azt mondta 'Hador népe', mi egyből üvöltöttük hogy 'Lacho Calad!'
és a 'Hador dalos nép', amikor csakúgy dalokat, dallamokat és hangzatokat teremtettünk, legalább öt szólamban, és élvezetes volt és gyönyörű...
vagy megtudni hogy a két imádnivaló balett-növendék márpedig írsztepp mestervizsgát akar tenni, és szinte sikongattam az örömtől amikor egy-egy (nekem több évbe került) mozdulatomat elsajátítják kettő egész másodperc alatt...
vagy a csocsózás Ancával, két rendkívül ügyetlen csocsóbajnok-lány, és Remzy aki üvöltve biztat minket mi meg dőlünk jobbra-balra a röhögéstől...
vagy az imádnivaló összes táncosommal a táncórák... minden egyes embernek köszönöm hogy ottvoltatok, remélem ti is élveztétek az órákat, én nagyon igyekeztem...
vagy a telefoncsúsztató verseny ahová Gandalfék kedvesen beinvitáltak, és le is győztem mindenkit
vagy az utolsó két este a pult mögött, ahol ugyan azt hittem hogy nem fogom bírni, mégis ment és még koktélokat is kitaláltam, vagy kitaláltunk együtt...
vagy a kevés, ám pont ezért annál értékesebb beszélgetések kettesben-hármasban...
vagy az összekacsintás Narbbal a mestervizsga avatáson, ami nekem rendkívül jól esett...
vagy a számtalan ölelés, amik erőt adtak, hogy tovább, tovább...
és Dani utólagos köszönete, szintén jól esett...
és az utolsó performansz-blokk levezetése
és a gyásztánc
és a fáklyástánc
és az esőtánc
és a meglepődés hogy az esőtáncpadon a szemben lévő félmeztelen férfiak egyike az öcsém
és az illegális batyuzás
és az éjjeli őrködés a sok vívni vágyóval
és az éjjeli illegális kajameghammolás
és a kettes szoba
és éjjeli kettes szoba beszélgetések
és racka erra-arra vándorló hajtömegei
és ring beszélgetések és ring vigasztalások
és loituma, sok-sok loituma
és végre lúthien
és és és és MTT...
In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
- nido
- Nem elérhető
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Alternatív megoldás lehet, ha kiírod a képeket lemezre, és elhozod a Népligethez csütörtök reggel, amikor Sočába indulunk - ha Pesten vagy. Ha Székesfehérváron, akkor a vasútállomásra vidd, Starának. Ma máshol helyezkedsz el a térben, akkor sajnos nincs újabb tippem.Sil írta:
Na jó, de valószínűleg icke nem fog nekiállni egyenként letöltögetni galériánként többszáz képet. Csak kéne valami mód, hogy hogyan juttassuk el neki egyben.Esgal írta:
'icke' a helyes írásmód egyébként ja, de lehet, egyszerűbb, ha feltöltöd a netre valahová, így mi is láthatjuk, meg a link egyszerűbben át is megy, mint egy csomó kép.Cedomir írta: valszeg már kérdezték, sőt az sem kizárt, hogy én is kérdeztem már, de nem tudom, szóval hogy ha azt akarjuk, hogy a tábori dvd-n fenn legyenek a képeink (legalábbis ami arra érdemes), akkor Itzkének kell elküldeni őket?
- Patiszon
- Nem elérhető
- Ismerd meg magad!
Jelentem, megtaláltam, nálam pihen. A többit priviben.Bagira írta: hát fekete... lent aahol van a tó azzal szembeni első házban első szobában laktam és azt hiszem egyszéken volt és a töltőn van egy piros és egy zöld pötty ami amikor töltöm világít
A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Na jó, de valószínűleg icke nem fog nekiállni egyenként letöltögetni galériánként többszáz képet. Csak kéne valami mód, hogy hogyan juttassuk el neki egyben.Esgal írta:
'icke' a helyes írásmód egyébként ja, de lehet, egyszerűbb, ha feltöltöd a netre valahová, így mi is láthatjuk, meg a link egyszerűbben át is megy, mint egy csomó kép.Cedomir írta: valszeg már kérdezték, sőt az sem kizárt, hogy én is kérdeztem már, de nem tudom, szóval hogy ha azt akarjuk, hogy a tábori dvd-n fenn legyenek a képeink (legalábbis ami arra érdemes), akkor Itzkének kell elküldeni őket?
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Esgal
- Nem elérhető
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Cedomir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Ki vezet? MAEDHROS!
Fél kéz ... HARCRA KÉSZ!
E!
- Bagira
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Ma reggel arra ébredtem, hogy már nem alszom.
- Esgal
- Nem elérhető
Klikk ide
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Miért, nincs áram nálatok?Erdariel írta: ...most sötétben nem tudok nyomtatott szöveget keresni!):...
Egyébként a központozás majd' mindegy, annyira nem változékony jelentésű szöveg. Igazából a zenének kell megadnia, hogy hogyan központozzuk.
Ami, Alyr: nagyon szívesen!
---8<
Utólag rájöttem, hogy az első reakcióm kissé korszerűtlen poén. Notebook és vezetéknélküli mobilinternet segítségével teljesen értelmetlenné is válik... (Vö. "ha nem lenne áram, most gyertyafénynél nézhetnénk a tévét" koncepció.)
- Fimbrethil
- Nem elérhető
Vár reánk, vár reánk
Ott, hol a nap nyugodni tér
Mégis van remény
Nézd ezer év köt ide már
Szép hazánk, szép hazánk
Mégis elér még a homály
Nincs, hol béke vár
Nézd, lehet hogy örökké tart
Balsorunk, balsorunk
Mégis hisszük, hogy ez a harc
Egyszer véget ér
By Mau
Aki Istenhez beszél, arról azt mondjuk, imádkozik,
akihez Isten beszél, arról azt mondjuk, megőrült.
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Én pedig személy szerint arra a szövegre lennék kíváncsi, amelyet a 'gently as she goes' dallamára énekelt Hador nemzetsége.
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Ó ezért nagyon köszi, elsősorban SÚNak hogy megírta, másodsorban mindazoknak akik előadták, harmadsorban amiért most ide betetted.Erdariel írta: SÚ szövege (Mégegyszer köszönjük:D! A központozás nem valószínű hogy így van, de most sötétben nem tudok nyomtatott szöveget keresni!):
"Hősök voltak ők csatában
Életünkért haltak bátran
Értük ragyogjon a fény
Gyászon túl is van remény!
Atánok és Quendek népe
Vérrel írott szövetsége
Sötét éjbe gyúló fény
Gyászon túl is van remény"
Ami
A tünde rap pedig.
öööö... "beleillik a Tolkieni mitológiába... szááz százalékig! " )))
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Erdariel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Üdv!
Én így emlékszem:
"Miruvort iszunk Aerrion javára
Éjjel-nappal reppelünk bármi is az ára.
Miruvort iszunk mert ez a kedvenc piánk,
Feanor esküje az ideológiánk."
És az első versszakban tündék helyett noldákat is lehet mondani.
SÚ szövege (Mégegyszer köszönjük:D! A központozás nem valószínű hogy így van, de most sötétben nem tudok nyomtatott szöveget keresni!):
"Hősök voltak ők csatában
Életünkért haltak bátran
Értük ragyogjon a fény
Gyászon túl is van remény!
Atánok és Quendek népe
Vérrel írott szövetsége
Sötét éjbe gyúló fény
Gyászon túl is van remény"
Ami
Édes Víz és Kacagás!