Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.

Több
16 éve 3 hete #372752 Írta: Annis
Annis válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.

Alyr Arkhon írta: Sikondával már volt egy igen hosszú levelezésünk.
Láttunk róla képeket meg minden.

A sátrazás sarkalatos probléma, sokan igénylik a személyes teret ami el van zárva a külvilágtól.
Arról sem szabad megfeledkezni, hogy sokan nem tudják megfizetni a faházas szállást.
És egyik csoporttal sem akarunk kitolni, gondolom ez érthető, és ezen szempontokból tökmindegy, hogy a tábortulaj gonosz és nem hagy sátrazni, vagy nem lehet a terep miatt.

Az anyagiak tekintetében sem akarunk senkivel kitolni. Válság van még mindig, kétszer is meggondolja az ember, hogy mire költ. Szorospatak sokkal olcsóbb.

(A Pesttől való távolság az nem indok. A pécsieknek meg Sikonda van közelebb. Ilyen alapon tarthatnánk a Holdon, az mindentől egyforma messze van...)

A másik apróság ami felmerült: Ha nincs egy sátornyi sík terep, hol akarunk mi 100-150 embert népgyűlésre összerántani?

A főzésről meg annyit, hogy többször átfogalmazott kérdésünkre sem tudtak mást mondani, minthogy az ő konyhájukba ugyan be nem engednek senkit, mert jön az ÁNTSZ.

Ettől függetlenül Annis ha tudsz velük személyesen beszélni, az jó, én írok erről Ankalimonnak.

Nem azért csápolok Sikonda melett mert közel van, hanem mert jó tapasztalataim vannak. Nem önzés...
100-150 embert az ebédlő előtti lépcsőkön lehet összerántani, az direkt amfiteátrum szerűen van kialakítva. Gólyatáborban is annyian voltunk kb és elfértünk.
A főzést nemtom mert akkor nem ez volt a legfőbb problémánk.

Sátrazásnál ha jól láttam fölmerült hogy lehet az ebédlőben aludni, hogy ne kelljen annyit fizetni, elkülönült személyes térhez meg annyit, hogy sztem több szoba van mint amennyire szükség van úgyhogy nem kell majd 10 embernek egy szobában audni, hanem ennél kevsebb fog osztozni a helyen...

De az tény, hogy én pl házba mennék és amit Szorospatakról hallottam nem szeretném kb a tábordíj negyedét mégutiköltségként kifizetni hogy utána meg alig férjek el... továbbra is tartom azt a véleményt hogy ha valaki szabadságot vesz ki, vagy összespórolja a pénzt a útra (átlag hogy mindkettő) az igenis hajlandó valamivel többet fizetni hogy utána élvezze is... mert egy tábornak szvsz erről is szólnia kell...

(mmint arról hogy élvezi a környezetet amiben "él" abban az x napban)

Nem minden vándorút céltalan /J.R.R. Tolkien/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 3 hete #372749 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Sikondával már volt egy igen hosszú levelezésünk.
Láttunk róla képeket meg minden.

A sátrazás sarkalatos probléma, sokan igénylik a személyes teret ami el van zárva a külvilágtól.
Arról sem szabad megfeledkezni, hogy sokan nem tudják megfizetni a faházas szállást.
És egyik csoporttal sem akarunk kitolni, gondolom ez érthető, és ezen szempontokból tökmindegy, hogy a tábortulaj gonosz és nem hagy sátrazni, vagy nem lehet a terep miatt.

Az anyagiak tekintetében sem akarunk senkivel kitolni. Válság van még mindig, kétszer is meggondolja az ember, hogy mire költ. Szorospatak sokkal olcsóbb.

(A Pesttől való távolság az nem indok. A pécsieknek meg Sikonda van közelebb. Ilyen alapon tarthatnánk a Holdon, az mindentől egyforma messze van...)

A másik apróság ami felmerült: Ha nincs egy sátornyi sík terep, hol akarunk mi 100-150 embert népgyűlésre összerántani?

A főzésről meg annyit, hogy többször átfogalmazott kérdésünkre sem tudtak mást mondani, minthogy az ő konyhájukba ugyan be nem engednek senkit, mert jön az ÁNTSZ.

Ettől függetlenül Annis ha tudsz velük személyesen beszélni, az jó, én írok erről Ankalimonnak.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 3 hete #372744 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Hú, ezek a képek nagyon biztatóak, főleg a térkép!

Valóban, max. egy-két sátor állítható fel a focipálya melletti részen.

Több
16 éve 3 hete #372742 Írta: Annis
Üdv!

Ecthelion talált képeket, itten vannak:
web.t-online.hu/zagi85/index1.htm

Ő is ott volt gólyatáborban :wink:

Sátrazni tényleg azért nem lehet mert egy lejtős erdő...

Több
16 éve 3 hete #372712 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.

Annis írta: Képeim nincsenek, és pontos részleteket se tudok, de ha Sikonda lehetséges helyszín akkor fölkeresem őket, és odamegyek egyik nap körülnézni meg fotózni, csak szóljatok hogy van-e erre igény.

Nekem úgy tűnik, hogy érdemes lenne, bár ez a sátorozási lehetőség hiány elég komoly visszatartó erő lehet.

Több
16 éve 3 hete #372699 Írta: Annis

Ery írta: Nem tudom ki hogyan van vele, de én igénylem a személyes teret egy 10 napos táborban. Tömegszálláson, sokágyas szobákban ez nehezen elviselhető.

Én csak Kácsárdon táboroztam, de ahhoz képest semmivel nincs kevesebb személyes tér, a táborhely meg erdő-jellegéből adódóan zegzugos és el lehet vonulni...

Több
16 éve 3 hete #372698 Írta: Annis

Gandalf írta:

Annis írta: a lakószobák tágasak, és normálisak (finoman szólva)

Mekkora "intim szférát" engedélyeznek ezek a szobák? Lennénk-e annyira benne egymás hegyén-hátán, mint Velemben vagy Várgesztesen, vagy annál tágasabb és jobban elkülönülnek az alvórészek?
Szerk.
A kérdés vonatkozik a külön elit-szállásra és a tömeges lakótermekre is!

Jó kérdés... vannak kisebb-nagyobb szobák, én egy 10 ágyasban voltam, de kicsit sem volt zsúfolt. 5 emeletes ágy volt bent, szekrénysorral, asztallal, 3 székkel, és még maradt hely mászkálni is (több mint Kácsárdon)
Szóval nem egymás hegyén hátán aludtunk, az ágyak pedig kényelmesek és nem kell attól félni hogy összedőlnek.

Az meg külön jó pont hogy házsoronként külön vizesblokk van 2-2 WC-vel és zuhnyzóval és természetesen külön női és férfi. És szerintem a vizesblokkok kifejezetten jó állapotúak.

Képeim nincsenek, és pontos részleteket se tudok, de ha Sikonda lehetséges helyszín akkor fölkeresem őket, és odamegyek egyik nap körülnézni meg fotózni, csak szóljatok hogy van-e erre igény.

Több
16 éve 3 hete #372697 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Nem tudom ki hogyan van vele, de én igénylem a személyes teret egy 10 napos táborban. Tömegszálláson, sokágyas szobákban ez nehezen elviselhető.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
16 éve 3 hete #372680 Írta: Gandalf

Annis írta: a lakószobák tágasak, és normálisak (finoman szólva)

Mekkora "intim szférát" engedélyeznek ezek a szobák? Lennénk-e annyira benne egymás hegyén-hátán, mint Velemben vagy Várgesztesen, vagy annál tágasabb és jobban elkülönülnek az alvórészek?
Szerk.
A kérdés vonatkozik a külön elit-szállásra és a tömeges lakótermekre is!

Kíváncsian várunk fotókat Sikondáról!

Ádám kérésére:
Szorospatak azért jó, mert a Mátrában van, ami tolkieni hangulatú. (Én anno a Mátrában olvastam először A Gyűrűk Urát és számomra azóta ez a vidék az igazi Középfölde). Negatívumokat már én is mondtam, mások is.

Több
16 éve 3 hete #372668 Írta: Annis
Üdv!

Én táboroztam Sikondán, és a helyet látva tudom miért drágább... mert szép.
Vannak közösségi helyek, vannak szobák raktárnak, a lakószobák tágasak, és normálisak (finoman szólva), Komló és Pécs között van ergo elég távol mindenkitől, csak egy horgásztó van a közelben ami viszont csak emeli a táj szépségét, meg egy vendéglátóipari egység, és azért nem lehet sátrazni, mert az egész a mecsek oldalában található és nem kell kimenni a kapun ahhoz hog erdőben legyünk, mert az egész tábor konkrétan az erdőben épült, ergo a terepviszonyok miatt nem lehet sátrat verni.
És utolsó két nap igencsak hideg volt ott de ezt a szobákban nem nagyon lehetett észrevenni.

És a tájat nézve nem véletlenül mondtam Alyrnak hogy olyan mintha Tolkien álmodta volna meg.
(Szóval szerintem Szorospatak nem fog azzal nyerni hogy szép helyen van)

Azt még hozzátenném hogy mi gólyatáborozni voltunk ott, ahol rendesen igénybevettük a táborhelyet, ha erre odaadták a tulajok akkor szerintem elé rugalmasak hogy lehessen beszélni velük.

Szóval lehet hogy kicsit drágább, de 11 napra érdemes olyan helyre menni ahol emberi kürölmények között lehet lakni, és Sikonda pontosan ilyen hely...Ez mindenkinek a nyaralása szabadsága amit élvezhető helyen és körülmények között szeretne eltölteni és nem nyomorogva. Én is egy évig spórolok rá, de akkor már legyen olyan hogy megéri és nem sírunk utána hogy hű de rossz volt ott aludni...

Ádám kedvéért: Szorospatak: azért jó, mert még nem voltam ott és így nem tudok rosszat mondani róla :wink:

Több
16 éve 3 hete #372666 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Másik kérdés az, hogy a nép többsége hajlandó-e x ezer forinttal többet fizetni azért, hogy ne 5 nmteren nyomorogjon 10 napig. Én spec hajlandó vagyok.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
16 éve 3 hete #372664 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Igeeen Szorospatak azért jó, mert gyönyörű helyen van! Kilépsz a kapun és már az erdőben vagy, nem úgy mint pl. Kácsárdon... Ja és tényleg közel is van, nem kell sokat utazni.
Továbbá van jól elkülöníthető raktár és vezetőségi szoba, ahol jól elfér minden és mindenki, nem kell egy faházat használni erre a célra (ami berendezésénél fogva kissé alkalmatlan, ld. Kácsárd).
A sátor vs. ház vitához nem tudok hozzászólni mert sátraztam. Hideg van de lehet "LSD"-zni :D (én durván megfáztam annó de ez semmit nem rontott a tábor élvezeti értékén számomra)
És szerintem fontos hogy lehessen magunkra főzetni kriszanaanyukájásan, és nem menzakosztot enni.
Persze nekem alacsonyak a komfortigényeim egy táborban, de legalább sok poziítvummal gyarapítottam a listát :P

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
16 éve 3 hete #372661 Írta: Rabyn
www.hanyi-istok.hu/index.php?pag ... &article=3
ennek nézzetek utána. Elférni elférnénk, szvsz sátrazni is lehet, nemtudom közösségi helyiség van-e de Ry már táborozott itt (ha akarjátok utána kérdezek még pár embernél aki volt itt táborozni) és szerinte jó hely.

Több
16 éve 3 hete - 16 éve 3 hete #372659 Írta: Alyr Arkhon
Drága pici gyermekeim.
(bocs a megszólításért de ez jött)

1. Mi se szeretjük Szorospatakot. Ankalimon se. (igen, meggyőztük)

2. Az egyetlen eddigi igazi ellenfele Sikonda, de ott nem lehet sátorozni és nem főzhetünk magunkra (tudtommal). Ezenkívül drága.

3. Ha tudtok jobb helyet, ne habozzatok szólni. Mi is folyamatosan keresünk. Az utóbbi hetekben több ígéretes helyszín is szóba került, de vagy mégse jó (mint pl a zebegényi) vagy egyszerűen nem lehet elérni őket (se telefonon se ímélben).

4. Ameddig ez a helyzet addig - vészmegoldásként - marad Szorospatak. Tudrjuk hogy kicsik a faházak, gondolkodunk rajta h csökkentsük a faházas helyek számát, hogy felszabaduljon némi hely a cuccoknak.

UI1: Kácsárdon nem főzhetünk magunkra. Az ottani kaja meg... Plusz én nem várnám meg amíg szétesik a tábor a használattól.

UI2: Azért jó Szorospatak mert erdő közepén van vadregényes helyen.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
16 éve 3 hete #372653 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Persze lehet Somogydöröcskére is menni 8 ezer forinttal többért, vagymi.
Na az profi hely, de látjátok ennyi a diff. árban, és még itt is vannak nemjó dolgok, mint mindenhol... :(
( somogyifeszer.hu/ )

Amúgy Szorospataknál még Kácsárd is jobb a kidőlő ajtókkal, ott legalább nem fagytunk meg éjszaka és melegvíz is volt.

szerk.: Ádám kedvéért :D
Szorospatak közelebb van Budapesthez, ezért nem kell egy napot végigutazni, és szép kirándulóhelyek vannak a tábor közelében.

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
16 éve 3 hete #372652 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Szeretném, ha a következő felkérést megvalósítanátok:

Írjátok le azt is ide a topikba, hogy miért jó táborhely Szorospatak!

Nekünk segít a döntésben, és hogy kicsit jobban érezzük magunkat, nektek pedig segít megbarátkozni vele, és hogy kicsit jobban érezzétek magatokat.

Köszönjük!

én kezdem:

Azért jó táborhely Szorospatak, mert a legjobban félreeső hely az eddigiek közül, tényleg csak magunk vagyunk.

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.

Több
16 éve 3 hete #372651 Írta: Gandalf
Huh, Szorospatak tényleg elég hervasztó, de tudom, mondjak jobbat... :roll: Az a baj, hogy sokat nézelődtem, de netről nagyon nehéz megállapítani, melyik milyen.

Szorospatakon még jó időben is iszonyatosan hidegek az éjszakák, nincsen elegendő gyülekező hely minden csapatnak és nemzettségnek (ne feledjük, most lesz kb. 5 nemzettség és mindegyik két-három csapatra oszlik), és csak egyetlen egy darab nagy, zárt helység van.

És ha saját "konyhát" viszünk, akkor mindenképpen kéne mosogatószemélyzetet is külön bérelnünk!

Több
16 éve 3 hete #372649 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.

Rabyn írta: Én nagyon utálnék szorospatakra menni...

Szó mi szó, szerintem is eléggé nemtúljó hely, de egyesek nagyon szeretik...

Our knees do not bend easily

Több
16 éve 3 hete #372647 Írta: Rabyn
Egyébként én úgy láttam, hogy több táborhelyszínt is betettek ide a népek azokkal mi van?
Én nagyon utálnék szorospatakra menni...

Több
16 éve 3 hete #372644 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Hát Szorospatak elég egy hervasztó ötlet.
De ez van gondolom olcsóért.
Nem baj, majd megoldom, hogy hogyan vezessem ki az áramot a sátramba. Mert az fix, hogy azokban a házakban többet nem alszom... :?

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
16 éve 3 hete #372642 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.

Felagund írta: Ezért kell sátorban aludni :P

Az én öreg csontjaimnak bőven elég volt a földönalvásból ez a három éjszaka most hétvégén, köszi.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
16 éve 3 hete #372638 Írta: Narbeleth
Narbeleth válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.

Felagund írta: Ezért kell sátorban aludni :P

Igen nagy valószínűséggel valóban ez lesz, csakhogy száz valahány ember akkor is házban fog aludni, ha meg nem, akkor nem lesz hely a réten... :wink:

"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"

Avartho i gadw, hebo i faer!

Több
16 éve 3 hete #372636 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Ezért kell sátorban aludni :P

Our knees do not bend easily

Több
16 éve 3 hete #372635 Írta: Narbeleth
Narbeleth válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Hmmm... aktívan utánanézek én is, hogy tudok-e valami más helyszínt, mert Szorospatak enyhén szólva nekem sem volt a szívem csücske. Voltam már pár helyen táborozni, de nem emlékszem máshol annyira koszos és szűkös szobákra, amik ilyen tekintetben überelték volna Szorospatakot...

"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"

Avartho i gadw, hebo i faer!

Több
16 éve 3 hete #372632 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Azok a házak nemcsak iszonyat picik, de át is fúj rajtuk a szél éjszaka. És igazi csapathelynek való sincs ott nagyon. Igaz, hogy van nagy, tágas, füves tér, de fás-árnyékos rész pl alig.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
16 éve 3 hete #372631 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
150 főnek nemcsak aludnia kell valahol, azoknak is kell ugyanúgy program, meg az esti előadásoknál általános probléma, hogy melyik csapat hol adja elő a saját előadnivalóját, és azt körbeállni nem biztos, hogy jó. Meg hát annyi embert elcsalogatni a táborba nem tudom, hogy lehet-e 2009-ben :) Ennyi emberrel gond az is, hogy a csapatok hány fősek legyenek: kis csapatok, ezáltal sok csapat, vagy nagy létszámú kevés csapat, és nem mindegy, mert akkor borul az egész keretterv iylen apró hülyeségek miatt.
Bár gondolom, ezt totál feleslegesen írom le, mert a szervezők tisztában vannak vele :D

"Well, I'm back."

Több
16 éve 3 hete #372630 Írta: Rabyn
Ne tervezzetek 150 főre:P Vagy közöljétek, hogy ennyi ház hely van és slussz.

Több
16 éve 3 hete #372629 Írta: Alyr Arkhon

Rabyn írta: azért nagyobb ne legyen:D 2006-ban volt akivel nem is találkoztam tíz napig:))
Esetleg a házak lehetnének nagyobbak. Ezzel kapcsoltban lenne egy kérésem: Tudom, hogy a házak 10 személyesek, de nem férnek el benne tízen, maximum 4-5-en, mert iszonyatosan picik. Idén nem szeretnék a ruháimon aludni. Szóval ezzel számoljatok légyszives amikor a házas férőhelyeket számoljátok. Szerintem nem vagyok egyedül ezzel az igénnyel. (kisebb az egy főre jutó hely a házakban mint egy 4személyes sátorban 2 ember részére... és mielőtt bárki felajánlaná nem nem fogok sátrazni mivel én nem tehetem (és nem a sátorhiány miatt) )

Na igen, ezt én is felvetettem a megbeszélésen, az van h ha tényleg 150 főre tervezünk akkor ez nem lesz lehetséges, ha meg mégse akkor talán.
Dolgozunk az ügyön.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
16 éve 3 hete #372628 Írta: Rabyn
azért nagyobb ne legyen:D 2006-ban volt akivel nem is találkoztam tíz napig:))
Esetleg a házak lehetnének nagyobbak. Ezzel kapcsoltban lenne egy kérésem: Tudom, hogy a házak 10 személyesek, de nem férnek el benne tízen, maximum 4-5-en, mert iszonyatosan picik. Idén nem szeretnék a ruháimon aludni. Szóval ezzel számoljatok légyszives amikor a házas férőhelyeket számoljátok. Szerintem nem vagyok egyedül ezzel az igénnyel. (kisebb az egy főre jutó hely a házakban mint egy 4személyes sátorban 2 ember részére... és mielőtt bárki felajánlaná nem nem fogok sátrazni mivel én nem tehetem (és nem a sátorhiány miatt) )

Több
16 éve 3 hete #372627 Írta: icke
icke válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Üdvözletem!

A táborszervezők hosszú osztozkodás után Szorospatakot találták a 2009-es évi tábor legmegfelelőbb helyszínének. Ez azonban semmiképp nem egy végleges döntés, csak a kiindulási pont; arra kérünk mindenkit, hogy ha nagyobb, szebb, olcsóbb, általában véve: jobb helyről tud, vagy ilyet talál az elkövetkező mintegy két hónapban, azt mielőbb jelezze a táborszervezői gárda felé. Akármelyikünknek, akármilyen úton-módon. Az ígéretes felvetéseknek nem leszünk restek utánajárni, de december-január környékén véglegesíteni kell, és ha addig nem szóltok az elrejtett, mindenki számára ismeretlen csodahelyszínről, akkor Szorospatakra szervezzük a tábort.

icke

ignis sum quae contra frigus ardet

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.550 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére