Vélemények, kritikák

Több
22 éve 4 hónapja #66321 Írta: Telumehtar
Telumehtar válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Szerintem meg vagy Trufa vagy Pippin....

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 4 hónapja #66252 Írta: shaira
shaira válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Szerintem az Boromir volt. Egyébként észrevettétek, hogy mikor Frodóék Lórien előtt voltak és Galadriel beszél Frodóhoz, csipás a szeme. :roll: :oops: 8O

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 4 hónapja #66249 Írta: Sequator
Sequator válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Üdv !

Csak egy kérdésem lenne... Lórienben Legolas a tündék éneke alatt azt mondja hogy "Gandalfot siratják" Ezután egy hang megkérdezi mit énekelnek vagy mit mondanak vagy valami ilyesmit. A problémám csak az hogy miután kilencedszerre is megnéztem még akkor sem jöttem rá hogy az kinek a hangja aki visszakérdez...

Több
22 éve 4 hónapja #65379 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
A filmbeli szinkronja szerintem jó Arwennek, majdnem pontosan olyan, mint az eredeti.

Ebben a szörmedvényben viszont minden szinkronhang pocsék :(

Több
22 éve 4 hónapja #65376 Írta: Telumehtar
Telumehtar válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Azt én is láttam.....
Igy néztem: 8O

Ez a ,,forditó" hülye.....
Nagyon....
És az a hülyeség még benne hogy most Arwennek még szörnyübb ,,szinkronja" volt....

Több
22 éve 4 hónapja #65371 Írta: Penngaladiel
Tegnap sikerült felvennem a Viasatról a Hollywood Stars GYU részét. Majd megpusztultam a röhögéstől :lol: - és sírtam kínomban :cry:

Csak néhány kiegészítés az előzőekhez:

Aragorn nem is azt mondja, hogy "vidd a kardom", hanem: "vidd a karom!" :lol: Ez így még izgalmasabb... elképzelem a szitut, amint Aragorn fogja Gimli fejszéjét, lecsapja vele a jobb karját és átnyújtja Frodónak :twisted:

De a kedvencem (még Szauron lovainál is jobb): Gandalf eme mondata: You cannot pass! így van lefordítva: Te... Szauron... ide! 8O

A fordító (bár ez a cím nem igazán illeti meg :evil: ) nem tud angolul. Olyan nyilvánvaló dolgokat ért félre, hogy az már döbbenetes. De hogy a dolog még szebb legyen, az illető magyarul sem tud rendesen, de legalábbis túl sok fogalmazásgátlót szed :twisted:

Azóta próbálom kinyomozni a szinkront készítő cég telefonszámát :wink: , ennél ezerszer jobb fordítást tudok prezentálni - inkább én kapjak pénzt :wink: .

Több
22 éve 4 hónapja #64615 Írta: Narië
Narië válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Szerintem borzasztó volt....

Narië

No more blood for oil!

Több
22 éve 4 hónapja #64304 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Nekem már a reklám sem tetszett, böáááá. Persze ne ítélj elsőre...

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"

Több
22 éve 4 hónapja #64245 Írta: Penngaladiel
Amikor először láttam, nagyon tetszett. De az jó régen volt :wink:
Amúgy nem rossz film, csak nagyon zavart a túlzott hasonlóság, ami miatt elkezdtem a témát...

Több
22 éve 4 hónapja #63405 Írta: Undómiel
Undómiel válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Az volt a film egyetlen jelenete, amit elcsíptem, és azonnal feltűnt, hogy ott valami nagyon ismerős nekem! Feltűnően ismerős! De annyira nem izgatott, hogy végignézzem! Azért jó volt?

Több
22 éve 4 hónapja #62884 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák

Penngaladiel írta: Gondolkodtam rajta, vajon melyik topicba illene a mondandóm, de talán leginkább ebbe.

Tegnap volt a tévében a Willow c. fantasy film. Annak idején, amikor a mozik játszották, nagy élmény volt - és hát ebben láttam Val Kilmert először :oops: , de ez már nagyon off lenne :D
Szóval, jó volt látni. Már csak azért is, hogy az ember lássa, mennyi mindent megalapozott Tolkien munkája... Ugyebár van egy aprócska nép, amelynek egyik apró tagjára hatalmas feladatot bíz a sors. Útján segítők kísérik és ellenségek üldözik - ismerős? :twisted:

Eddig OK, de ami engem igazán zavart, az a fogadójelenet volt. Hősünk szakadó esőben megérkezik egy barátságtalan fogadóhoz, ahol a nagyok félrelökdösik stb... Felmerült bennem a kérdés :?: : csak nem innen vette PJ az ötletet, hogy a barátságos, hobbitok utolsó menedéke Bríből, a vidám Pajkos Póniból, ahol hobbitok és emberek békességben megvannak egymással, zord és barátságtalan helyet teremtsen :?: :!:

Nekem is feltűnt tegnap a Willow hasonlósága a GyU-vel. (Én a SW-os topikban adtam hangot a véleményemnek, lévén, hogy a sztori G. Lucasé).
Szrintem PJ fogadós jelenetével nem volt gond, hisz Tolkien is adott a Pajkos Póninak egy kissé "zord" hangulatot. Frodóék feszengtek is eleget miatta.
De tény, hogy ez a jelenet a két filmben már több, mint hasonló... :roll:

Brisa

Több
22 éve 4 hónapja #62878 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Szerintem is jó volt a fordítás, Gönczé még mindig jobb, mint Rézé. Rézé olyan... parasztos, már bocsi. :) Meg Tandori versei... Olvastátok az Elveszett mesék könyvét? Tandori rulez! :)

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"

Több
22 éve 4 hónapja #62875 Írta: Undómiel
Undómiel válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Szerintem is nagyon jó a vers, meg az egész GYU fordítás. Tökéletes! Amanibhavamnak igaza van, a hangulatot és a lényeget kell megragadni! Mint ahogyan Tóth Árpád Őszi chanson c. műfordításában. Nem a szavakat fordította le, hanem a hangulatát ragadta meg magyarul. Ha ismertek olyat, aki tud franciául, mert hangzásra a kettő szinte megegyezik. Az angol annyival másabb, hogy eléggé montoton. Én is eléggé jól tudok angolul, és a könyv magyar fordítása van ahol jobb, mint az eredeti! A vers pedig az egyik kedvenc részem és szerintem nagyon jó!

Több
22 éve 4 hónapja #62828 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
A hétvégén nekem is sikerült véletlenül "beletávírányítani" :D abba a valóban bűnrossz fordítású GYU előzetesbe... állítom, megállná a helyét a szinkron-topikban is, ha viccként fogjuk fel... :lol: ha nem, akkor viszont :P :P :P !

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
22 éve 4 hónapja #62823 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
én elég jól tudok angolul, megitélésem szerint a magyar Gyürüvers-forditás nagyonis megállja a helyét
a müforditás nem tükörforditás

love is the shadow that ripens the wine

Több
22 éve 4 hónapja #62821 Írta: Penngaladiel
Innen letölthető a GYU angolul:
www.tolkien.ru/texts/eng/
(Kicsomagolásnál a jelszó: tolkien)

A Hobbit olvasását pedig kifejezetten eredeti nyelven ajánlom, mert annak a magyar fordítását nagyon elszúrták. Nem csak az elnevezések miatt, hanem a stílusa nagyon béna...

Egyébként a Gyűrűvers műfordítása szerintem nagyon jó. Kifejezi azt, amit az eredeti mond.

Több
22 éve 4 hónapja #62815 Írta: Astragan
Astragan válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Én is csak a kirakatban szemeztem az angol változattal...Nincs 6000 HUF-om.

Több
22 éve 4 hónapja #62810 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Astragan: Mondjuk nekem nincs meg angolul, de nem is naon merültem el eme nyelv rejtelmeiben (magyarul szókincsem a yes,no,exit,cats,dogs,sorry szavakkal be is fejeződik!)

Több
22 éve 4 hónapja #62805 Írta: Astragan
tévedni emberi dolog. Inkább mindenki vegye elő az angol Gyűrűk Urát...

Több
22 éve 4 hónapja #62803 Írta: Penngaladiel

Astragan írta: Rég tudhatta volna bárki, aki tud angolul, hogy a gyűrűverset a magyarok olyan nyomorékul fordították le, ahogy csak lehet!

Hajrá Viasat! Ott bár szar volt a szereplők hangja, de azt mondták, ami valóban a szöveg, nem a költői szinkrondumát.

Sajnos tévedsz. Nem azt mondták, ami valóban a szöveg, mert a fordító nem tud angolul, és szinte mindent félreértett - ld. Szauron lovai :twisted:

Több
22 éve 4 hónapja #62790 Írta: Ragoran
Nekem a könyvbeli azért jobban tetszett!

Több
22 éve 4 hónapja #62789 Írta: Astragan
Olvasta valaki Terry brooks könyveit? Ott is erős tolkieni hatás uralkodik... A druidák lehetnek akár az istarok is...

Több
22 éve 4 hónapja #62787 Írta: Astragan
Rég tudhatta volna bárki, aki tud angolul, hogy a gyűrűverset a magyarok olyan nyomorékul fordították le, ahogy csak lehet!

Hajrá Viasat! Ott bár szar volt a szereplők hangja, de azt mondták, ami valóban a szöveg, nem a költői szinkrondumát.

Több
22 éve 4 hónapja #62786 Írta: Ragoran
Ez nekem is feltünt! Meg volt több rész ami erősen a FOTR-ra ütött. Pl. a végénél volt vmi szörny és pont ugyanúgy győzték le, mint Móriában a trollt...Gyanus, feletébb gyanús...

Több
22 éve 4 hónapja #62766 Írta: Penngaladiel
Gondolkodtam rajta, vajon melyik topicba illene a mondandóm, de talán leginkább ebbe.

Tegnap volt a tévében a Willow c. fantasy film. Annak idején, amikor a mozik játszották, nagy élmény volt - és hát ebben láttam Val Kilmert először :oops: , de ez már nagyon off lenne :D
Szóval, jó volt látni. Már csak azért is, hogy az ember lássa, mennyi mindent megalapozott Tolkien munkája... Ugyebár van egy aprócska nép, amelynek egyik apró tagjára hatalmas feladatot bíz a sors. Útján segítők kísérik és ellenségek üldözik - ismerős? :twisted:

Eddig OK, de ami engem igazán zavart, az a fogadójelenet volt. Hősünk szakadó esőben megérkezik egy barátságtalan fogadóhoz, ahol a nagyok félrelökdösik stb... Felmerült bennem a kérdés :?: : csak nem innen vette PJ az ötletet, hogy a barátságos, hobbitok utolsó menedéke Bríből, a vidám Pajkos Póniból, ahol hobbitok és emberek békességben megvannak egymással, zord és barátságtalan helyet teremtsen :?: :!:

Több
22 éve 4 hónapja #62671 Írta: manó
manó válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Nnna! Ugye??? Szörnyű volt. Én már nagyjából elfelejtettem hogy miket mondtak,csak most hogy visszaolvastam amit ti írtatok.Vidd a kardomat... És Gandalf hangja is nagyon béna volt.Ilyen nyálas fuldoklós öregember hang. Egyedül az volt jó hogy Lij nevét úgy mondta a narrátor ahogy rendesen ejtik.

...összeforr a törött szablya,s koronás lesz a király.

Több
22 éve 4 hónapja #62631 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Tegnap megint láttam a Viasat3-on azt a műsort, amiről meséltem. A címe Hollywood Stars volt. Megint vasárnap este, a Buffy előtt. Vajon az ismétlés előtt is adják? :?:
Már láttam más filmelőzeteseket is abból a sorozatból a hétvégén, és mindnek pocsék volt a szinkronja. Bár ennyire azért nem. És az elejét megint nem sikerült elcsípnem. :( De most nem fogom letörölni azt a 6 percet, ami megvan.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
22 éve 5 hónapja #62111 Írta: Vic
Vic válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Már átraktam a humorba. 8) Köszi a tippet! :D

Több
22 éve 5 hónapja #62020 Írta: Nyulhopsz!
Nyulhopsz! válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Nagyon látszik! Túl éles a kép, és Bush keze tisztára mintha gumiból lenne!

Több
22 éve 5 hónapja #61976 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Szvsz. biztos, hogy csak manipuláció.
Ha jobban megnézitek, kicsit látszik, hogy számítógéppel van megcsinálva.

Attól függetlenül nagyon jóó! ;) Kéretik átrakni a Humorba! :lol:

I feel complete when I feel sick inside

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.684 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére