Vélemények, kritikák

Több
22 éve 5 hónapja #61949 Írta: Undómiel
Undómiel válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Nagyon tetszik! És végül is nem elképzelhetetlen! Egy jó ötvösnek szerintem semmiből sem tartana! Érdemes lenne ilyet csináltatni, mert szerintem nagyonjól néz ki! :wink:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 5 hónapja #61912 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák

Vic írta: Mi a véleményetek erről a képről :?:
home.attbi.com/~klarfax/onering.jpg
Szerintetek létezik, hogy igazi, vagy csak manipuláció :?:

:lol: :lol: :lol: Naggyon jó!!!! :lol: :lol: :lol:

Manipuláció, és a humor topicban a helye :P

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 5 hónapja #61911 Írta: Vic
Vic válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Mi a véleményetek erről a képről :?:

home.attbi.com/~klarfax/onering.jpg

Szerintetek létezik, hogy igazi, vagy csak manipuláció :?:

Több
22 éve 5 hónapja - 22 éve 5 hónapja #61899 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák

Telella írta: Sztem az ien emberek még a filmet se látták! Bár ez alapjában véve is hülyén hangzik,:roll: úgyhogy már nem is fogják...
"Szauron lovai már mozgolódnak. Megtalálják az aranyat."
Milyen aranyat?? Ez a mithrilről beszél?:oops: (Ezt télleg nem tudom!)
Szauron lovai... 8O :D

:D :D :D Szauron lovai! Behalok!!! :D :D :D
A szöveg valahogy így hangzik angolul (egyébként Szarumán mondja):

"Sauron's forces are already moving. They will find the ring and kill the one who carries it."

Szó szerinti fordításban:
"Szauron erői már mozgásban vannak. Megtalálják (majd) a gyűrűt és megölik azt, aki hordozza."

Tehát szó sincs lovakról :lol: A fordító ( :?: :!: ) félrehallotta (forces - horses) :P

Több
22 éve 5 hónapja #61873 Írta: Vic
Vic válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Sil: csak most olvastam el... ez brutális :D :D :D
De ez a legjobb:

Frodó: "Egyedül nem fog sikerülni!"
Aragorn: "Vidd a kardomat!"
Legolas: "Vidd a nyilamat!"
Gimli: "Vidd a fejszémet!"

Behalok... :D :D

Istenem, de sajnálom, hogy mi nem fogjuk a Viasatot...

Több
22 éve 5 hónapja #61870 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák

Undómiel írta: Dobjuk át a humorba! Ez eszméletlen! Sil, nem ismétlik meg? Fel lehetne venni videóra aztán úgy, ahogy van, berakhatnátok a humorba! Ez kész! Telella! Ez a puszipuszi nagyon jó volt! Szerintem kicsit mondjuk elkeserítő, hogy ilyen emberek dolgoznak a TV-nél. Én mindig a feliratos filmeken szoktam rosszul lenni! Van, hogy igeidőket fordítanak félre, dehogy egy egész műsort! Ez nagyon nagyon durva!

Nem tudom, milyen műsor volt, az újságban nem volt benne. Véletlenül kapcsoltam oda.
Először megörültem a Gy.U. előzetesnek, aztán rögtön utána ledöbbentem. A harmadik reakcióm az volt, hogy benyomtam a videón a REC-et. :) De már nincs meg, le kellett törölnöm.
A szinkronhangok is nagyon durvák voltak, örülhetünk, hogy nem ez a cég csinálta a film szinkronját. Ennél még a felirat is jobb lett volna. Érdekes módon a nyilatkozatokat nem fordították ennyire félre.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
22 éve 5 hónapja #61866 Írta: Sil

Telella írta: Sztem az ien emberek még a filmet se látták! Bár ez alapjában véve is hülyén hangzik,:roll: úgyhogy már nem is fogják...

Nem, a Gyűrűről van szó. Tudod, a "megtalálják a Gyűrűt, és megölik a Hordozót" rész.

Tears unnumbered

Több
22 éve 5 hónapja #61461 Írta: Undómiel
Dobjuk át a humorba! Ez eszméletlen! Sil, nem ismétlik meg? Fel lehetne venni videóra aztán úgy, ahogy van, berakhatnátok a humorba! Ez kész! Telella! Ez a puszipuszi nagyon jó volt! Szerintem kicsit mondjuk elkeserítő, hogy ilyen emberek dolgoznak a TV-nél. Én mindig a feliratos filmeken szoktam rosszul lenni! Van, hogy igeidőket fordítanak félre, dehogy egy egész műsort! Ez nagyon nagyon durva!

Több
22 éve 5 hónapja #61448 Írta: Ihsahn
Ihsahn válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Sziasztok!

Ne itélj a kűlsőm alapján...az életben még szörnyűbb vagyok!

Több
22 éve 5 hónapja #61414 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák

Telella írta: Júúúj,de bééna...8O

Sil írta: Frodó: "Egyedül nem fog sikerülni!"

Ezt akár folytathatnánk is: Aztán légy ügyes! És vigyázz Móriánál!
Puszi-puszi, majd kidobják őt Völgyzugolyból,1 halom fegyverrel, amiket
el sem bír! :lol: :lol:

:P :P :P Ez naon yóóó! Egyébként nekem is ez ugrott be! Mostanában több ien GYU-hoz nem értő ember próbálkozott vmit csinálni, de nem ment nekik!! Először ez a Középfölde teremtményei, aztán ez! :P :lol: :P

Több
22 éve 5 hónapja #61411 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák

Sil írta: Gandalf: "A köznyelvben azt mondják:
Egy gyűrű, hogy urald őket,
Egy gyűrű, hogy megtaláld őket,
Hogy újra egyesítsd őket,
és aztán jöhet a sötétség."

ÚRISTEN!!! 8O ez.. ez... *nem találja a szavakat* mekkora idióták ezek?? Azért ez nem egy filmbeli szöveg, ez a könyvnek a fordítása! Lehet, hogy vki életében nem olvasta, de könyörgöm, akkor azt ne engedjék GYU feliratot csinálni!

:lol: :lol: :lol:
Erről nekem is az jutott eszembe, mint Telellának: "Fogd a cuccot, aztán húzzál elfele!" :lol: 8)

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Több
22 éve 5 hónapja #61319 Írta: Telella
Telella válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Sztem az ien emberek még a filmet se látták! Bár ez alapjában véve is hülyén hangzik,:roll: úgyhogy már nem is fogják...

Nagy célhoz hosszan vezet az út.

Telella

Több
22 éve 5 hónapja #61315 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Te jó ég Sil! 8O Ez nem semmi...rakhattad volna Humorba is... ;)

Azért sztem figyelhettek volna egy kicsit, akik ezt a műsort csinálták...

I feel complete when I feel sick inside

Több
22 éve 5 hónapja #61305 Írta: Telella
Telella válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Júúúj,de bééna...8O

Sil írta: Frodó: "Egyedül nem fog sikerülni!"

Ezt akár folytathatnánk is: Aztán légy ügyes! És vigyázz Móriánál!
Puszi-puszi, majd kidobják őt Völgyzugolyból,1 halom fegyverrel, amiket
el sem bír! :lol: :lol:

Nagy célhoz hosszan vezet az út.

Telella

Több
22 éve 5 hónapja #61301 Írta: Sil
Láttam tegnap a Viasat3-on egy bűnrossz Gy.U. bemutatót valami filmes műsorban. Egy teljesen szokványos, régi (olyan januári kb.) előzetes volt, de a szinkronja valami szörnyű (ráadásul alámondás 3 hanggal). :evil: Kiírtam pár mondatot belőle:

Boromir: "Ott van egy rossz, amelyik nem alszik."

Elrond: "A gyűrűt a tűzbe kell dobni a hegyről."

Gandalf: "A köznyelvben azt mondják:
Egy gyűrű, hogy urald őket,
Egy gyűrű, hogy megtaláld őket,
Hogy újra egyesítsd őket,
és aztán jöhet a sötétség."

Gandalf: "Ó, már csak el kell döntenünk, mihez kezdjünk a megmaradt időnkkel."

Tears unnumbered

Több
22 éve 5 hónapja #60851 Írta: Undómiel
Nekem sem különösebben. De az még pont azon a határon volt, hogy elbírta a film... :?

Több
22 éve 5 hónapja #60729 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Nekem a randa zöld Galadriel nem tecc. :P

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"

Több
22 éve 5 hónapja #60108 Írta: Palati
Palati válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Üdv!

Nos, még egy megjegyzés a digitális trükkökkel kapcsolatban: valahol olvastam, hogy Peter Jackson a Két Torony vágásával meg akarja várni egyrészt a FOTR fogadtatását, másrészt minnél később csinálják meg, annál olcsóbb és jobb lesz a számítástechnika gyors fejlődése miatt... :cry: :cry: :cry:
Csak remélni tudom, hogy inkább az első érvet (mármint a rajongók reakcióit) figyeli majd árgus szemekkel, mint a most divatos (ld. SW) digitális "önkielégítést"... :oops:
Nekem, megmondom őszintén, sokat jelentett az a tény is, hogy egyes jeleneteket VALÓBAN hóesésben, viharban forgattak, és nem játszották meg. Véleményem szerint ez a valódiság átjött a FOTR-on, és ezért volt esetleg zavaró a barlangi trollos Lightvawe4.0-show. Mert kilógott egy kicsit. De nem nagyon.

Innen távolról szugerálom a Két Torony készítőit, hogy ne nézzék a népszerűségi listákat (I. SWII.) és ne keressenek összefüggéseket (még nagyobb, látványosabb robbanások, stb.), mert ez számomra a Két Torony filmes értékét csökkentené. :?

Több
22 éve 5 hónapja #59876 Írta: Yavanna
Yavanna válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Emberek! A helyzet az, hogy Svin' kicsit megelégelte, hogy futótűzként terjed az SW Tma különböző topicokban (Ennek a 'Találkozások'-ban hangot is adott!), ezért létrehozott egy SW topicot a 'Vegyes'-ben! Hálás köszönet érte!
Szóval, akit érdekel az ügy, az léccike ezzel kapcsolatban mostantól oda írjon!

"Aure entuluva!"

Több
22 éve 5 hónapja #59809 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Nagyon igazatok van, abban, amit leírtatok itt előttem!

Szvsz. a mostani SW filmek nagyon látványosak, sok akcióval, érdekes jelenetekkel, és ez eddig nem, is baj, hiszen az eredti trilógia is ilyen, de akkoriban nagy szó volt ilyen filmet csinálni, ez volt az első ilyen, amiben pl. már számítógéps technikát is alkalmaztak (talán nem az eslő, de az elsők között, és kétségkívül a leghíresebb ilyen). Ma már nem nagy cucc látványos filmet csinálni. És éppen ezért veszik el kicsit a varázsa. Akkoriban ez nagy számnak számított az akkori technikai adottságokkal, egy ilyen színvonalas filmet csinálni. Most ez nem nehéz dolog, de ennek ellenére úgy látom, hogy Lucas inkább megint erre fektette a hangsúlyt.

I feel complete when I feel sick inside

Több
22 éve 5 hónapja #59803 Írta: Tar-Ancalime
Tar-Ancalime válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Na kb pont ez az én bajom is,amit az előttem szólók mondottak.A régi trilógiának számomra nagyrészt abban rejlett a varázsa,hogy azokat amolyan "ósdi",átlátszó trükkökkel csinálták meg(amik egyébként akkor korszakalkotóak voltak) Nem tudom,láttátok-e az Így készült az SWt(a régi részek verkfilmjéről beszélek),de egyszerűen szenzációs.Akkor tényleg rengeteget dolgoztak 1-1 jeleneten,az egyes tárgyakat pl Millenium Falcon több méretben is elkészítették és rengeteget pepecseltek mendennel.Most azonban átestek a másik oldalra:mindent szgéppel csináltak,és ez annyira érződik az egészen hogy az már zavaró.
Amit Xany mondott az teljesen igaz:engem is baromira zavar hogy az új részekben minden annyira modern.Az ember egyszerűen nem tudja elképzelni,hogy ez azelőtt kb 20 évvel történt....

"A képzelet fontosabb,mint a tudás."
Albert Einstein

Több
22 éve 5 hónapja #59761 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Nekem egyátalán nem tűnt nyálasnak. Szerencsére nem vitték túlzásba a dolgokat. Megmaradtak az eredeti trilógiában is szereplő 1-2 csóknál. Tény, hogy most nem a Falcon szürkéje, hanem egy szép panoráma adta a hátteret, de ettől még szvsz nem nyálas. Az is tény, hogy "a fiatalok játszották az eszüket", hogy "nagyon kellesz, de nem lehet" és időnként gyerekesre sikeredett, de ez Anakin miatt nem volt nagy gond (ugyanis a srác is elég éretlen még).

A Baljós árnyaknál azért egy fokkal jobb ez a film. De azért jópár "kegyeledöfés" volt benne. Különösen, ami Yodát illeti meg az eszeveszett fénykardozókat...

Amúgy teljesen egyetértünk, egyik új sem ér az eredeti poros nyomába se! Nem értem, miért nem veszik észre, hogy a számítógépes figurákkal csak mindent elrontanak? Annyira nem hitelesek! A bábok meg a modellek sokkal jobbak.

(Kíváncsi vagyok, Thripio hogyan nem fogja tudni, hogy a majdani Darth Vader készítette. Lehet, hogy törlik a bukósisakjában lévőket, amikor a kis Leia mellé rendelik?)

Brisa

Több
22 éve 5 hónapja #59759 Írta: xany
xany válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Ha nem baj, akkor én is hozzá szólnék.
Én is egyaránt vagyok SW és GYU rajongó, ami szerintem egyáltalán nem zárja ki egymást. Mint sok más embernek nekem is az SW 4.,5.,6. része volt a kedvencem. Az újakban úgy tűnik, mintha a múlt fejletebb lenne a jövőnél a lekerekített fotmák meg hasonlók.Jarjar szerintem túl idióta volt egy ilyen filmhez.Az EpisodI valóban elég lapos volt. A II. már jobb sőt a vége felé még élvezhető is, de az elején az amikor ObiVan keresi a fejvadászt és össz- vissza küldözgetik az olyan, mint az amcsi krimikben ( remélem értitek mire céloztam).Na és az Anakint játszó színész Hayden ugye? na mint egy popsztár, akinek elég kevés a színészi tehetsége.
Anakin és Amidala: szerelmére valóban szükség volt, hisz' ha kihagyják sehol nem vagyunk ott állunk mint a régi részekben, még mindig nem értenénk Anakin vívódásait. de néhol valóban túl csöpögős lett( pedig lány vagyok :) ).
Aragorn és Arwen: szerelme viszont ezzel ellentétben valóban hanyagolható lett volna, finpbbann adagolva rejtélysebben, hogy még megmaradjon az ami nekem a könyvnél, hogy Aragonr lehet összejon Éowynnal, de így ez a kis homály már nincs meg, túl világos lett ki kicsoda.
Nos remélem nem mondtam túl sok hülyeséget, de végre én is kifejtettem a gondolataimat. :roll:

"Elmúlt, mint száz más pillanat,
De tudjuk mégis, hogy múlhatatlan,
Mert szívek őrzik, nem szavak."

Több
22 éve 5 hónapja #59758 Írta: Tar-Ancalime
De akármilyen szép sztori legyen Anakin és Amidala szerelme,Hant és Leiát úgysem tudják túlszárnyalni.Nem azért,mert az ő szerelmük annyra "szép" hanem mert megkapóan emberi-legalábbis számomra.Imádom őket!!!!

Albert Einstein

Több
22 éve 5 hónapja #59750 Írta: Tar-Ancalime
Amennyire időm engedte(nem nagyon),visszaolvastam a témában(később majd tüzetesebben átvizsgálom)
Nos,elöljáróban annyit:nagy SW rajongó vagyok mint említettem,de ez nálam szigorúan csak a trilógiára(4.,5.,6.) vonatkozik.Az Episode1ben sokakhoz hasonlóan nagyot csalódtam,egyszerűen azért mert nemcsakhogy teljes mértékig hiányzott belőle a régi jó Csillagok Háborúja "fíling",hanem mert maga a történet és a film is egyszerűen silány,nevetséges és taralmatlan volt.Értem ezalatt a sekélyes sztorit,az üres párbeszédeket,az idétlen,túlnyomatott Jarjart és a túl sok digitális effektet-de aki láttaúgyis tudja ,miről beszélek.Éppen ezért nem is sietek annyira megnézni a 2.t.Bátyám szerint ezzel a résszel "megadták a kegyelemdöfést"-de magam majd csak akkor mondok véleményt ha már láttam(ami reményeim szerint kb jövő héten esedékes)
És hogy a témához is szóljak:sztem Aragorn és Arwen románcának megjelenítése nem volt feltétlenül szükséges,de ha mégis,nem így kellett volna,hanem finomabban,utalásokból,ahogyan a könyvben van megírva-de amcsi barátainknak bizonyára kellett a láv,ezért nem lehetett kihagyni.
Amidala-Anakin: ez viszont szükséges hogy megértsük,honnan lesz Luke és Leia-tényleg olyan nyálasak azok a szerelmi jelenetek?ugye nem?!

Albert Einstein

Több
22 éve 5 hónapja #59738 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
És az én álláspontomat? :lol:

Arra az erőtér - fénykard kapcsolatra én is kíváncsi lennék.

Artu bőrébe valóban ember bújt. Legalábbis az eredeti trilógiában. A mostaniban már nem vagyok biztos. (Feltűnt, hogy Artu a múltban többet tudott, mint a jövőben?)
És Gollam valóban 100%-ig számítógépes figura lesz.

És az is igaz, hogy a GyU az évszázad könyvének nyilvánították.

Mostanság (tavaly, idén, és jövőre) 3 film kavar óriási port: a GyU, a SW és a HP. (Érdekes módon mindegyika második részt fogja leadni a következő hónapokban. Jól időzítenek, nem? :roll: ) Hogy ezek közül melyikre vesznek több jegyet, arra én is kíváncsi lennék...

Brisa

Több
22 éve 5 hónapja #59730 Írta: Yavanna
Oh, egy újabb résztvevő a pályán! :D
Üdv Tar! Ha visszaolvastál, szeretettel várjuk a te álláspontodat is! :wink:

"Aure entuluva!"

Több
22 éve 5 hónapja #59726 Írta: Undómiel
Tar! Nem vagy pofátlan! Csak éppen nem bírom rávenni magam, hogy itt az elmúlt pár nap eseményeit összefoglaljam! Egyszerűbb lenne, ha visszaolvasnál, de aztán írd ám le a véleményedet, mert igen kíváncsiak vagyunk Rád! És nem fogunk cikizni, az biztos, mert a kettő tényleg összeegyeztethető!!!

Több
22 éve 5 hónapja #59718 Írta: Tar-Ancalime
Hali!Most néztem meg ezt a topicot és örömmel láttam,hogy itt végre az SWről is lehet vitatkozni+véleményt nyilvánítani anélkül,hogy leszólnák az embert!Ez óriási! Én is nagy SW fan és GYU fan vagyok,csak némelyek nem bírják felfogni,hogy ezt a kettőt is össze lehet egyeztetni...
na akkor én is örömmel beszállnék-hadd!miről is van szó?-csakhogy akkor már pofátlan is legyek...

Albert Einstein

Több
22 éve 5 hónapja #59706 Írta: Yavanna
Örülök, hogy eredményre vittük ezt a dolgot! :wink:
Júni 17 után várom a beszámolódat, akár mailben is, mert engem is nagyon izgat ez a Tma! :D Nyelvvizsgára egy nagy kalappal! (Engem januárban meghúztak! :evil: )
A szimpátia kölcsönös! :wink:

"Aure entuluva!"

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.766 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére