- Köszönetek: 0
Vélemények, kritikák
- Undómiel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Ne pirulj el, ha valaki megdícsér! Ha jobban megismersz, rájössz, hogy én ilyet tényleg csak annak mondom, aki igazán megérdemli! És Te olyan vagy! Meg itt mindenki!!! És durva sem voltál! Ellenkezőleg!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Yavanna
- Nem elérhető
"Ha azt írod, hogy a máguspárbajt ,,mintha csak a SW-ból vették volna", akkor az én fogalmaim szerint igenis azt mondod, hogy abból meríthették És hogy ,,az említett párhuzamok miatt akár így is történhetett volna". Szerintem ez teljesen egyértelmű. Ne haragudj, de Te ezt mondtad, és ezt én csak egy módon tudtam értelmezni. Ha ezzel nem ezt akartad kifejezni, az egészen más, de a szavaidból ez tükröződik egyértelműen!"
Szerintem nem, de ezzel úgysem lehet mit kezdeni. A lényeg pont ott van, hogy akár "abból is merítHették"! Elviekben fennáll a lehetősége, de ez még nem feltételez bizonyosságot. Számomra ugyan egyértelmű a különbség, de lehet, hogy én látom rosszul, mert másoknak nem az. Legközelebb majd megpróbálok egyértelműbben fogalmazni!
(Haragról természetesen szó sincs!!! De ha már így belemásztunk ugye...)
"Nem értem, hogy merülhet fel benned a kérdés, hogy honnan tudni, mi a jedikard és az erőtér között a különbség! Ezt Te sem gondolhatod komolyan!!!"
De hidd el én komolyan nem tudom! Ha te igen, akkor lécci' oszd meg velem is! Egyébként most, hogy így jobban belegondolok, egyre inkább azt gondolom, hogy a jedik ereje és a mágusoké is valamiféle egyetemes felsőbb erőből táplálkozik. Szerintem a lényeg itt is, ott is ugyanaz, csak a két történet más-más irányból közelíti meg.
"Én nem pont R2-ra gondoltam! Hiszen őt azt hiszem az eredeti részekben is számgéppel keltették életre! JarJar, akit eleinte egy néger srác játszott, szinte teljes egészében (95%) a technikának köszönheti életét! Ez olyan, mintha egy, az események szempontjából fontos szerplőt (pl. Gollam) KIZÁRÓLAG számgéppel csináltak volna meg!"
Hát számítógéppel biztosan nem keltették életre R2-t! Én azt hiszem (kb 90%-ig vagyok benne biztos), hogy egy élő ember bújt R2 bádogbőrébe-- egy törpe. JarJarral kapcsolatban igazad van, de azt kell, hogy mondjam, tudtommal Gollam is 100% számítógépgrafika lesz!
"Ugye Te sem gondolod komolyan, hogy a GYU-t annyian látták, mint a SW-t???!!! A GYU egyrészt sokkal mélyebb, ezt maguk a szerplők is állítják, mint a SW!!! Ez van! Nem lehet vele mit csinálni! Nem tudom, milyen listákról írsz, de nem valószínű, hogy a GYU lenne minden idők legnépszerűbb könyve!!! Mára talán igen, de az, hogy a könyv eladási adatai ugrásszerűen megnőttek az elmúlt egy évben, nagyban köszönhető a filmnek! És ne legyünk elfogultak! Naná, hogy nagy port kavart a GYU, de a SW még nagyobbat"
Persze, hogy a GYU-t nem látták annyian, mint az SW-t! Nem is láthatták, hiszen -mint azt már mondtam- az SW-nek komoly filmes múltja van, ellentétben a GYU-val. a jelenlegi felállás szerint igaz amit mondassz! Mostani állapotában az SW 5 része, és a GYU egész storyja vonatkozásában ez így van. De ha meglesz az SW-ből is mind a 6 epizód, akkor igenis lesz benne mély mondanivaló! A politikai rendszerekről, az emberi korruptcióról, a hatalomról, arról, hogy az emberek mennyire manipulálhatóak és hogy a 'jó' akarata ellenére, mégis hogyan szolgálja időről időre a 'gonoszt' (És itt most nem csak Vaderre gondolok!)! Én ezt tartom, akkor is, ha az összes szereplő cáfolja! De ebből a szempontból nem szívesen hasonlítanám össze a két filmet; mindkettőnek megvannak a maga értékei és mondanivalója. Listákkal kapcsolatban én sem pontosan tudom, hogy miről írok , de az biztos, hogy valamelyik ilyen lista a világ legnépszerűbb könyvének hozta ki a GYU-t!
Az is igaz, hogy most még az SW nagyobb port kavart, de ez még 10-15 éves időtávlatban változhat! Ki tudja?
"Az viszont boldoggá tesz, hogy sok mindenben egyezünk! Mória, Boromir, mind olyan dolgok, amik sokkal közelebb tudják az arra fogékony embereket hozni egymáshoz, mint amennyire a propaganda a SW vs. GYU vitákkal képes őket egymástól eltávolítani!"
"Én az olyan embereket szeretem, mint Te, Yavanna! Akikkel lehet egy jót vitatkozni anélkül, hogy bármi következménye lenne, ugye! Remélem nem voltam túl durva, senkit nem akartam megbántani! Ha mégis, bocsi, így előre is!"
Köszönöm, most egészen elpirulok: Igen-igen! Értelmes emberekkel, érdekes Tmákról én is szeretek eszmét cserélni! És nem! Nem voltál durva (remélem én sem), és ez nagyon távol áll a megbántástól! Ez csupán véleménynyilvánítás, se több, se kevesebb!
"Aure entuluva!"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Undómiel
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Undómiel
- Nem elérhető
1, Ha azt írod, hogy a máguspárbajt ,,mintha csak a SW-ból vették volna", akkor az én fogalmaim szerint igenis azt mondod, hogy abból meríthették (ragozhatnánk még tovább, hisz a magyar nyelv gyönyörű, s rengeteg szinonímát lehetne felsorolni). És hogy ,,az említett párhuzamok miatt akár így is történhetett volna". Szerintem ez teljesen egyértelmű. Ne haragudj, de Te ezt mondtad, és ezt én csak egy módon tudtam értelmezni. Ha ezzel nem ezt akartad kifejezni, az egészen más, de a szavaidból ez tükröződik egyértelműen! De jó, hogy Te is többre tarod Peter Jacksont ennél, ebben egyezünk!
2, Azt mondod SW és Gyűrűk Ura fan is vagy! Nem értem, hogy merülhet fel benned a kérdés, hogy honnan tudni, mi a jedikard és az erőtér között a különbség! Ezt Te sem gondolhatod komolyan!!! Az erőtér-villám hasonlatod jó, de ez a jedikard-dolog nagyon sántít, s szerintem ezt Te is érzed!
3, Másolás nem történt, ebben megegyezhetünk!
4, Nagyon tetszik, ahogy a ,,majdnem főgonosz" vs. jókról írsz! Én is, ha nagyon akarnék kukacoskodni, mondhatnám, hogy a jellegük megegyezik, viszont semmi más (hogy a Földön maradjak, az egyikben 2 szereplő van, a másikban 3, de ezt talán hagyjuk). ÉN NEM MONDOK ILYET!!!
5, A számgép-kérdés! Itt megint egy félreértés! Én nem pont R2-ra gondoltam! Hiszen őt azt hiszem az eredeti részekben is számgéppel keltették életre! JarJar, akit eleinte egy néger srác játszott, szinte teljes egészében (95%) a technikának köszönheti életét! Ez olyan, mintha egy, az események szempontjából fontos szerplőt (pl. Gollam) KIZÁRÓLAG számgéppel csináltak volna meg! Naná, hogy kellett a balrog és a troll! De ez megint nem egy kategória a szerplők súlyát tekintve!!!
6, Ugye Te sem gondolod komolyan, hogy a GYU-t annyian látták, mint a SW-t???!!! A GYU egyrészt sokkal mélyebb, ezt maguk a szerplők is állítják, mint a SW!!! Ez van! Nem lehet vele mit csinálni! Nem tudom, milyen listákról írsz, de nem valószínű, hogy a GYU lenne minden idők legnépszerűbb könyve!!! Mára talán igen, de az, hogy a könyv eladási adatai ugrásszerűen megnőttek az elmúlt egy évben, nagyban köszönhető a filmnek! És ne legyünk elfogultak! Naná, hogy nagy port kavart a GYU, de a SW még nagyobbat (nekem ezt hetekbe tellett megemésztenem)! És ezen kár vitatkozni! Furcsa, hogy milyen gondolatokat látsz meg a betűim mögött! Én csupán az ELADÁSI ADATOK alapján mértem össze a két filmet, és mint a statisztikák az esetek zömében (mondahatnám mindig) a SW-t hoztam ki győztesnek! Kategorizálásról pedig szó nem volt! Nem tudom, milyen kategóriákba kellene Téged besoroljalak! Ha arra gondolsz, hogy a GYU mélységéből kiindulva MAJDNEM különbséget tettem SW és GYU rajongók között, nem állsz messze a valóságtól, de ez így nem igaz! Senkire sem fogom azt mondani, hogy HÜLYE, csak mert a SW-t is szereti!!! Családom férfitagjai azt hiszem, kellemetlenül éreznék magukat, mivel mindeketten SW és GYU rajongók is!
7, Az viszont boldoggá tesz, hogy sok mindenben egyezünk! Mória, Boromir, mind olyan dolgok, amik sokkal közelebb tudják az arra fogékony embereket hozni egymáshoz, mint amennyire a propaganda a SW vs. GYU vitákkal képes őket egymástól eltávolítani! Én csak otthon láttam a filmet, mert mire el tudtam volna menni moziba, már nem játszották, de nagyon sírtam! És jó tudni, hogy ezzel nem vagyok egyedül!
8, Én az olyan embereket szeretem, mint Te, Yavanna! Akikkel lehet egy jót vitatkozni anélkül, hogy bármi következménye lenne, ugye! Remélem nem voltam túl durva, senkit nem akartam megbántani! Ha mégis, bocsi, így előre is!
- Yavanna
- Nem elérhető
"Kíváncsi lennék, hogy Yavanna miért írta azt, hogy a máguspárbajt a SW-ból merítették! Szerintem ez így nem igaz! Mert a jedikardok és az erőterek szerintem nem egyformák, és még csak egy lapon sem lehet említeni! Hogyan is lehetne!!! A máguspárbajhoz hasonlót én sem láttam még soha, pedig aztán elég sok filmet volt szerencsém megnézni! És a zene... Hát Istenem! Hallgassuk inkább azt, hogy törik a két mágus csontja a márványpadlón???!!! És nekem ez a fimből az egyik kedvenc jelenetem!!! A másik meg ugye Boromir halála!"
Itt kérem félreértés van kialakulóban! Egy szóval sem mondtam, hogy a máguspárbajt az SW.-ből vették! (Azért PJ.-t ennél többre tartom! )
Csak azt akartam mondani, hogy nekem teljesen az jutott róla eszembe és az említett párhuzamok miatt akár így is történhetett volna (ELMÉLETILEG)!
Azt hogy milyenek a jedi kardok illetve az erőterek, azt te honnan tudod?
Ettől függetlenül a máguspárbaj szerintem sem volt rossz és az is igaz, hogy ilyen típusú párbajt még nem láthattunk! Ez alatt azt értem, hogy 2 végtelenül bölcs aggastyán erőterek segítségével vív meg! (Bár ha nagyon akarnék kukacoskodni akkor az SW 6-ban is 'erőteret'/villámot (vagy mit) használ az Urakodó Luke ellen. DE ETTŐL MÉG NEM MONDOM? HOGY BÁRKI BÁRMIT MÁSOLT!!!)
A máguspárbaj és az Darth Maul +jedik összecsapás közötti párhuzam inkább a milyenségükből fakad! Mindkét helyen fontos küzdelmet vív a 'majdnem főgonosz' a jók képviselőjével! A jó valamennyire nindkét helyen elbukik. Mindkettő parádés küzdelem a maga nemében, tele különleges erők, technikák alkalmazásával! Tehát a külsőségek... És mindkét jelenet alatt gigantikus zene szól, amelyekben a kórusé a főszerep! Ez pedig mindkettőhöz nagyon passzol!
Ja és Boromir halála nálam is ott van a kedvenc jelenetek listáján!
"Nem tudom, láttátok-e a múlt héten, vagy valahogy így, az Így készült az Episode 2 c. kiváló rövidfilmet! Szerintem a filmezés halála, a legutolsó stádium az, ha egy szereplőt, legyen az ember, állat, vagy a kettő határán, számgéppel csinálnak meg! Ez a színészi tehetség és a munka megkérdőjelezése!"
Láttam és imádtam! (Te is arra gondolsz amelyikben R2-ról van a végén egy nagyon aranyos 'riport'?)
Természetesen abban egyetértek ,hogy ha a szereplőket mindenhol számítógép generálta 'figurák' helyettesítenék, az nagyon szomorú esemény lenne ! De az SW esetében nem egészen erről van szó! Ahol a film engedte élő szereplőkkel dolgoztak pl: C-3PO esetében! De az SW nem lenne egy messzi-messzi galaxis idegen lények nélkül! Márpedig ezeket vagy bábok, vagy számítógép által lehet csak kreálni! Ez sem ember és az sem! De ugye szerinted se lett volna at igazi a GYU barlangi troll és barlog nélkül?
"Tényleg a népnek szól a SW, míg a GYU egy szűkebb rétegnek! Most mondhatnánk, hogy persze, mi jobbak vagyunk, stb.(bár ez nem biztos, hogy igaz, és távol álljanak tőlem az ilyen és az ehhez hasonló kijelentések), de a bevételek alapján azt mondhatjuk, hogy valóban többeket vonz a jedikard, mint az erőterek!"
Ez az elképzelés szerintem több szempontól is hibáddzik! A GYU hogyan szólhatna csupán egy szűk rétegnek, amikor a világ egyik (van amelym lista szerint: a) legnépszerűbb könyvéből készült? Ahoz képest, hogy még csak a FOTR jött ki máris óriási port kavart! Flmként még nincs múltja, de várjuk csak ki, hogy mi lesz 10 év múlva! Ezzel szemben az SW alapvetően film és csak azután könyv! Azért nem csoda, hogy '77 óta szerzett némi rajongótábort! (szvsz nem véletlenül...)
Ezek a kategorizálások és általánosítások különben elég veszélyesek... Pl engem ennek alapján hova sorolnál? Én nagyon-nagyon szeretem mindkettőt!!!
"Azokra meg nem is érdemes szót vesztegetni, akik divatból kedvelik bármelyik filmet,"
Azokra tényleg nem...
"Móriában és Boromir halálán 10 percig zokogtam, érzelmileg a SW nem érintett olyan mélyen."
Az említett jeleneteket én is megkönnyeztem! (De csak itthon, a moziban nem engedtem szabad folyást az érzelmeimnek...) De engem az SW is nagyon szíven ütött néhány jelenetnél! (Ezt most mind az 5 részre mondhatom!)
DE MINT MÁR MONDOTTAM, A LÉNYEG HOGY A GYU.-T MIND SZERESSÜK!!!
"Aure entuluva!"
- Undómiel
- Nem elérhető
A párhuzamok szerintem a SW-ra nézve cikik! Mondjuk teljesen mindegy, hogy melyiket forgatták előbb, mert egy Peter Jackson és egy George Lucas szintjén szerintem nem dívik a plagizálás, már ha ezt filmes berkekben is lehet így mondani! Kíváncsi lennék, hogy Yavanna miért írta azt, hogy a máguspárbajt a SW-ból merítették! Szerintem ez így nem igaz! Mert a jedikardok és az erőterek szerintem nem egyformák, és még csak egy lapon sem lehet említeni! Hogyan is lehetne!!! A máguspárbajhoz hasonlót én sem láttam még soha, pedig aztán elég sok filmet volt szerencsém megnézni! És a zene... Hát Istenem! Hallgassuk inkább azt, hogy törik a két mágus csontja a márványpadlón???!!! És nekem ez a fimből az egyik kedvenc jelenetem!!! A másik meg ugye Boromir halála!
Nem tudom, láttátok-e a múlt héten, vagy valahogy így, az Így készült az Episode 2 c. kiváló rövidfilmet! Szerintem a filmezés halála, a legutolsó stádium az, ha egy szereplőt, legyen az ember, állat, vagy a kettő határán, számgéppel csinálnak meg! Ez a színészi tehetség és a munka megkérdőjelezése! És nagyon nem értek vele egyet! Butty digitalizálásról szóló szösszenete nagyon tetszett! Tényleg a népnek szól a SW, míg a GYU egy szűkebb rétegnek! Most mondhatnánk, hogy persze, mi jobbak vagyunk, stb.(bár ez nem biztos, hogy igaz, és távol álljanak tőlem az ilyen és az ehhez hasonló kijelentések), de a bevételek alapján azt mondhatjuk, hogy valóban többeket vonz a jedikard, mint az erőterek! Azokra meg nem is érdemes szót vesztegetni, akik divatból kedvelik bármelyik filmet, bár attól tartok ők vannak a legtöbben! Sajnos!
Nem szeretnék elfogultnak látszani, tényleg nem! Például ez az Arwen-dolog nekem (is) határozottan nem teszett! Meg az sem, hogy Glorfindelt vele akarták helyettesíteni! Más hirtelen nem jut eszembe, azt viszont tudom, hogy míg Móriában és Boromir halálán 10 percig zokogtam, érzelmileg a SW nem érintett olyan mélyen. Egyáltalán nem! És remélem a bőgés miatt nem nevettek ki! Tegnap megkaptam érte a magamét: TE bőgtél a GYU-n? Igen! ÉS???
- Palati
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Lehet, hogy túl szigorú voltam, de friss volt az élmény. Így párnappal később már felcsillant néhány jó dolog is a SWII-ben, pl. nekem a kicsit komorabb hangulata tetszett, meg egy-két színész is. De összességében nekem annyira nem jött be.
Viszont azóta beszéltem pár barátommal, olyanokkal, akikkel kardinális kérdésekben egyetértünk és nekiki TETSZETT!
Ebből (és a hozzászólásokból) leszűrhető, hogy valóban minden relatív!
(Egyébként valóban nem jó a GYU/I. kifejezés, jobb a FOTR, kösz Cicafül.)
Vissza a filmekhez: nem azt értettem az összehasonlításon, hogy másolás történt esetleg, hanem azt szerettem volna kiemelni, hogy atonos jellegű jelenetekben mennyivel kidolgozottabb, számomra "kellemesebb" volt a FOTR. Félve bevallom, hogy nekem is tetszett a máguspárbaj
Ja, és sokat vitatkoztam már a film (FOTR) elején látható jelenetről, melyben Szauront legyőzik és Isildur elveszi a Gyűrűt. Nehezen tudtam meggyőzni arról embereket (főleg azokat, akik nem olvasták a Szilmarilokat), hogy Szauron buzogányos jelenete nem túlzás, hanem Szauron erejét, maia létének erejét jelenti.
De azt leszögezem, hogy szerintem is értékmérő volt a FOTR-ban a sok "nemdigitális" jelenet.
Palati
- Yavanna
- Nem elérhető
Nekem spec mindkettő!
"Aure entuluva!"
- Butty
- Nem elérhető
Régen Lucasnak volt egy álma, és kevés pénze, de csak azért is elkészítette a filmjét. Ma itt a mítosz, ami termeli a pénzt, pedig nem is lenne rá szüksége.
És talán nekünk tényleg annyira hiányzott. : Eddig is tudtuk, hogy mi a helyzet a Skywalker családban (ki kinek az apja), csak most még szép digitális trükkökkel illusztrálják is nekünk...
Bocs, ha valakit nagyon megsértettem, az első (középső) három részt imádom.
A máguspárbajról már egy csomó olyan véleményt hallottam, hogy ciki, de mostmár szeretném elmondani én is, mit gondolok.
Szerintem szuper! Mégpedig azért, mert ilyen még nem volt. A filmekben harcoltak már ököllel, bírkóztak, karatéztak,kardoztak, bokszoltak, volt vadnyugati pisztolypárbaj és fénykardos is stb. De ilyen még NEM! Ilyen párbajt még soha senki egy filmben sem mutatott be, hogy "két öreg bácsi a botjaikkal dobálja egymást". És szerintem ez itt a lényeg, és innentől kezdve nem érdekel ki szerint ki kitől lopott jelenetet. Egyébiránt a SWII-őt később kezdték forgatni, mint a GYU/FOTR-t. (Szerintem se hívjuk I.-nek!)
Bocs, már megint hosszú voltam.
- Yavanna
- Nem elérhető
Ery írta: az új SW részeket teljesen agyonnyomja a digitális trükk (az EP-II-t még nem ellenőriztem) és eltűnik a lényeg.
Ugyanez a GYU -nál nem érzékelhető.
Az biztos, hogy az SW új részeiben 'többet nyomnak' a trükkök, mint a GYU.-ban! De az EP. II.-ben a story már egyáltalán nem hagyja magát 'lenyomni', ellentétben az EP. I.-el!
"Aure entuluva!"
- Ery
- Nem elérhető
Ugyanez a GYU -nál nem érzékelhető.
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Cicaful
- Nem elérhető
Aragornékéra azért volt szükség (ezen rengeteget gondolkodtam, miután megnéztem a filmet), hogy aki életében elöszőr kerül kapcsolatba GYUval, az is tudja, hogy miről van szó. Így utólag visszagondolva nem is olyan gáz.
És egy film sose lehet ugyanolyan, mint egy könyv. Mondjuk érdekes, hogy más filmek adaptálásánál senki nem szokott így felháborodni (mondjuk nekem a Suttogó nagyon ilyen - ott még a történet vége is más ) Nem mondom, néhány változás engem is érzékenyen éríntett, főleg Glorfindel eltűnése, és "amazon" Arwennel való helyettesítése, de például Boromir halála nekem az egyik kedvenc jelenetem.
Kérlek! Ne legyen a Gyűrű Szövetsége GYU/I. (Akkor legyen mondjuk FOTR - Fellowship of the Ring)Éppen azon izgulok, hogy majd a mozikba ne Gyűrűk Ura II. címen fusson majd, hanem Két torony címen. Legalább mi, akik szeretjük és ismerjük ezt a történetet, tudjuk, hogy ez egystory, és kezeljük is úgy!
"A három "nem" egyike: ...nem trilógia..."
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- Yavanna
- Nem elérhető
Palati: Én is GyU. és SW. rajongó vagyok és nekem is a GYU. áll közelebb a szívemhez!
De nem vagy te egy csöppet szigorú?
A 2 hasonlattal kapcsolatban:
Amikor egyik kedves barátnőmmel kijöttünk A GYU premierről, az első gondolatunk az volt, hogy ez egy ÁLLATI JÓ film!!! A második viszont az, hogy a máguspárbajt, mintha csak az SW-ből vették volna! Nem csak magát a jelenetet, hanem még a zenei jelleget is! Nagyon illett hozzá a kórus, de tény, hogy ugyan ez volt az (általam az Ep II.-nél kevésbbé kedvelt) EP I.-ben is, a végén Darth Maul és a két jedi küzdelménél!!! Tehát a 'másolás' akár fordítva is igaz lehet...
A szerelmi szálakkal kapcsolatban is lehet igazságod, de amíg ez nyugodtan kihagyható lett volna a GYU.-ból, addig az EP II szerves részét képezte, hiszen nagyon fontos volt Amidala szerepe Anakin életében és Vaderrré válásában! Valahogy csak össze kellett jönniük...
És az is megfontolandó, hogy a 2 filmet egyszerre forgatták, tehát nem nagyon vehettek példát egymásról...
Szerintem mindkét film fantasztikusan jó volt! A GyU. természetesen nálam is szinte max pontos! Az SW II. után pedig azt mondtam, hogy végre egy epizód, ami méltó a régi trilógiához!
"Aure entuluva!"
- Palati
- Nem elérhető
Nos, nem tudom, hogy mennyire szokványos ezen a fórumon, de lenne egy röpke felvetésem a GYU/I-el kapcsolatban.
Most néztem meg a Star Wars II-t, és ennek kapcsán ragadtam "tollat".
Előrebocsátom:
1. GYU és SW rajongó vagyon, de a GYU közelebb áll a szívemhez
2. Magas volt várakozásom mindkettő iránt.
Tehát ezúton szeretném átértékelni a GYU/I. filmmel kapcsolatos eddigi véleményemet.
A film kapcsán (nagyon halványan) voltam ellenérzéseim, kicsit leegyszerűsítve 95%-ra értékeltem a rendező/színészen/stb munkáját. Ellenérzéseim a következő témákban voltak: máguspárbaj, Arwen-Aragorn románcának megjelenítése, Boromir halála, trollos jelenet. de asszem legtöbbünknek ezek sántítottak leginkább.
Megnéztem a SWII-és és hálát adok Eru-nak, hogy a GYU/I.-et nem Lucas csinálta. De hálát adok Lucasnak is, hogy a filmje kapcsán jóleső érzésekkel gondolhatok a GYU/I.-re.
Kérlek, vessétek össze a következő jeleneteket (nagyon hasonlóak...):
-máguspárbaj (Szarumán vs. Gandalf) - Joda vs. Dooku (halál ciki)
-Aragorn és Arwen "szerelmi" jelenete - Anakin és Amidala tök hasonló erkélyes jelenete
-feszültségkeltés egy olyan film kapcsán, melynek minden fordulatát betűre tudtuk - ugyanez egy ismeretlen történetű SW II-nél (egy barátom elaludt a premieren...)
-biztos tudnátok még párhuzamot vonni
Azért írtam le ezt ilyen hosszan, mert bennem felmerült egy rémkép: mi lett volna, ha a GYU/I-et is ilyen "sziruposan/sablonosan" adaptálják át filmre. Szerintem a SWII állati ciki volt (ezt megerősítette a kedvesem is, aki egyes jelenetekben KÉPTELEN volt nézni a férfi főszereplőt, és a közhelyek tömkelege miat kínjában végigszenvedte a filmet), és visszatekintve azt kell mondanom, hogy a GYU/I. (szintén leegyszerűsítve) 99 % volt!
Ja, ez nem egy SWII cikiző hozzászólás akart lenni, hanem annak jegyében írodott, hogy minden relatív.
Még egyszer: köszönöm Peter Jackson.
(most pedig várnom kell néhány napot, hogy "leöblítsem" a GYU/I mégegyszeri megnézésével ezt a gagyit...)
- Butty
- Nem elérhető
Egyet értek veled. Nem állítottam egy szóval sem, hogy aki kevesebbszer látta a filmet, vagy olvasta a könyvet az "kisebb" GYU/Tolkien rajongó nálam. Sőt biztos vagyok benne, hogy én csak max. valahol középtájon mozognék egy képzeletbeli mércén. Ezt a "ki hányszor látta" kérdést nem azért tettem fel, hogy felvágjak, csak egyszerűen érdekelt. (Sőt, ha elolvastad az eredeti kérdésem, nem is engem érdekelt, hanem a szobatársamat.)
Szóval sosem mondtam, hogy több vagyok nálatok,(és remélem, nem ezt érezted a kérdésemből) és nagyon örülök, hogy ilyen sokan ilyen nagy GYU rajongók.
- Fereste
- Nem elérhető
- Butty
- Nem elérhető
- Ery
- Nem elérhető
Nem túl jó anyagi helyzetem miatt. Bár ha volna rá elég már én is kb. 10-nél tartanák.
Καναπή!
- Yavanna
- Nem elérhető
"Aure entuluva!"
- Telella
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Ja, és még azt tenném hozzá, hogy sztem egyáltalán nem hülyeség 13x megnézni egy ilyen jó filmet
Nagy célhoz hosszan vezet az út.
Telella
- Butty
- Nem elérhető
Ne haragudjatok, hogy nem a fórum témájához szólok hozzá, de a segítségeteket szeretném kérni.
A szobatársam meg van róla győződve, hogy nincs még egy olyan őrült „A Gyűrűk Ura” rajongó, mint én. Ezt arra alapozza, hogy 13-szor láttam MOZIBAN a filmet (10-szer szinkronizálva, 3-szor eredeti hangon). Én mondtam neki, hogy korántsem vagyok olyan fanatikus, hogy ne lenne nálam még olyanabb.
Segítsetek bebizonyítani!
Légy szíves írjátok meg, hogy TI hányszor láttátok a filmet. Egyetlen kritérium, hogy csak a MOZIBAN látott előadások száma számít. (Azért, mert barátnőm azon van kiakadva, hogy adhatok ki pénzt ugyanannak a filmnek a megnézésére 13-szor.)
Előre is köszönöm, ha reagáltatok rá! További jó beszélgetést!
Butty
- Tar-Ancalime
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
"A képzelet fontosabb,mint a tudás."
Albert Einstein
- Elanor
- Nem elérhető
I feel complete when I feel sick inside
- Ragoran
- Nem elérhető
- shaira
- Nem elérhető
- !!kihaénnem!!
- Nem elérhető
KI HA ÉN NEM??? AKKOR SENKI!!!!!!
- Ery
- Nem elérhető
Καναπή!
- Sesy
- Nem elérhető
ezt most tényleg nem én vcoltam!!!!!!!!
~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~
- Sesy
- Nem elérhető
Gandalf először tűnik fel a szekerével, ekkor lehet, látni, hogy a szekér bal oldalán van egy rongy, vagy mifene, ami a széltől lobog, ez kicsivel később átkerül a szekér jobb oldalára.
Amikor a gyerekek futnak Gandalf kondérja után, akkor van a pofákat vágó férfi a háznál, mellette a felesége. A feleség az érdekes módon kétszer rakja a derekára a kezét.
A gyerekek futnak Gandalfhoz, háttérben a pofákat vágó stupid bácsi, lehet látni, hogy egy piros ruhás kislány is fut velük, később egy darab piros ruhás kislányt nem lehet már látni.
A gyerekek örülnek, amikor Gandalf elsül, lehet látni hogy a gyerekeket hátulról mutatja a kamera, jobbról a második nagyon randa kislány felemelt kézzel ugrál, következő képen meg már az látszik, hogy a kislány mozdulatlan, a keze is lent van.
Bilbó készül elhagyni a Megyét, ledobja a Gyűrűt a földre, elbúcsuzik Gandalftól a ház előtt, lehet látni, hogy a lyuk ajtaja teljesen nyitva, amikor Gandalf visszatér a Gyűrűhöz, akkor kinyitja a nyitott ajtót.
Frodó és Gandalf beszélgetnek, Gandi ül, Frodesz pedig éppen teát kezd el tölteni magának, érdekes módon Frodó 3 másodperccel később már a teával teli poharat szorongatja magánál.
Amikor a hobbitok leesnek a kukoricásból, akkor Frodónak a fejin van két kis gallyacska, amikor nézi az utat, akkor ezek néha eltűnnek, majd megint előjönnek.
Frodó a Galyatetőn (tudom, hogy nem az, de képtelen vagyok megjegyezni, hogy Széltető) a talpával oltja el a tüzet, és meg se égeti magát.
Ribanc átkel a folyón a lóval, és fordul a nazgulok felé, akkor megfigyelhető, hogy a beteg Frodó úgy csinál mint a kelj fel jancsi, bológat, mint állat.
Film végén, amikor Samu elkezd fuldoklani, akkor körülbelül a csónak felénél tarthat. Nem úszik, nem csinál semmit a kezeivel, amiből az következik, hogy merülnie kell végig. Frodó két dolgot nem tehet meg: ennyi idő alatt nem tud odaevezni, nem is mutatták, hogy evezne, és persze a kezét sem tudja olyan mélyre lenyújtani, amennyire Samu elsüllyedt addig.
Ribanc átkel a folyón a lóval, és fordul a nazgulok felé, akkor megfigyelhető, hogy a beteg Frodó úgy csinál mint a kelj fel jancsi, bológat, mint állat.
Ribanc a kardját felfelé tartja, amikor látszik, hogy jön a víz, akkor lent van a karja, pár másodperccel később megint fent.
Amikor Aragorn és a büdös ribanc éppen emeli fel Frodót, akkor Trufa megkérdi, hogy "Hova viszitek?" itt lehet látni, hogy Samu és Pippin ott áll mellette. A következő képkockán az egyik hobbit (tán Samu) már vagy öt méterre áll a másik kettőtől. Megint pár másodperccel később Samu újra a helyén, mint aki meg se mozdult vóna.
~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~