- Köszönetek: 0
Elrond (Hugo Weaving)
- Artemisz
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Még vmit kifelejtettem az idézetből: amikor Aragorn ezt mondja:
"De uram, Elrond! Végül a te itteni időzésednek az évei is elfogynak, és gyermekeidnek nemsokára választaniuk kell, hogy tőled válnak meg, vagy Középföldétől!"
Nekem személy szerint ez a mérvadó, és én Csillaglánynak adok igazat. Celeborn.. hisz te is tudod, hogy ő "tisztavérű" tünde volt.. ehen, ezt jól megasszontam..
Jó, jó, igaz, a bátyjait ebből a szempontból meg se említik, erre nem tudok más magyarázatot, mint a "lányos apák"-szindrómáját, hogy nem akarják a lányukat elengedni. Hisz Elladan meg Elrohir már folyton a kószákkal kóricáltak, és sztem inkább húztak az emberekhez, mint ahogy Beren, Erendil meg Elros.
Nimrodel, igazad van, sose lehet eleget tudni a tündékről általában, főleg Elladanékról, "lévén hogy a Völgyzugolyi Elrond fiai" (V.könyv; A Szürke Sereg távozása)
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Coralie
- Nem elérhető
Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...
- Artemisz
- Nem elérhető
Az ikrek az idősebbek, Arwen kb. 100 évvel született később.Nimrodel Melian írta: Tudom, hogy roppant feledékeny vagyok, de most sajnos ha agyonütnének se jutna eszembe: Melyikük az idősebb? (Vagy ez a sorrend a születési sorrend is - mindig ilyen sorrendben mondják a nevüket.) És mennyi a korkülönbség közöttük (és esetleg Arwen között)?
Ja, vagy te nem is tudtad, hogy ikrek? Esetleg ennyire fontos az a pár perc-óra, amennyi különbséggel születtek?
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Coralie
- Nem elérhető
Nagyon szép kép!Sil írta: Ezt meg gondolom, mutattam már, a kedvenc Elladan-Elrohir fanartom:
elfwood.lysator.liu.se/loth/z/e/ ... n.jpg.html
Tudom, hogy roppant feledékeny vagyok, de most sajnos ha agyonütnének se jutna eszembe: Melyikük az idősebb? (Vagy ez a sorrend a születési sorrend is - mindig ilyen sorrendben mondják a nevüket.) És mennyi a korkülönbség közöttük (és esetleg Arwen között)?
Nimrodel
- Artemisz
- Nem elérhető
csillaglany írta: Elrond gyermekeivel kapcsolatban:
A valák úgy határoztak, hogy Elrond gyermekei - apjukhoz hasonlóan - választhatnak, hogy emberként v. tündeként élnek majd. A döntést akkor kellett meghozniuk, amikor Elrond elhajózott...
Mindhárman maradtak.
Nos, vkinek más a véleménye, ha még emlékszel. És sztem is ez a legvalószínűbb, lásd: Aragorn és Arwen históriája: *körülbelüli idézet*
"- Miféle sors az? - kérdezte Aragorn
- Hogy amíg én itt vagyok, ő [t.i.:Arwen ] az eldák fiataljai között éljen. Ha pedig elmegyek, ő is velem jöjjön, ha úgy akarja."
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Sil
- Nem elérhető
Érdekes Elrond-fanart (de egész ari szvsz):
elfwood.lysator.liu.se/fanq/k/e/ ... 2.jpg.html
Ezt meg gondolom, mutattam már, a kedvenc Elladan-Elrohir fanartom:
elfwood.lysator.liu.se/loth/z/e/ ... n.jpg.html
Tears unnumbered
- Artemisz
- Nem elérhető
Jaaj, de drága vagy!!!! Könnyekig meghatódtam!!Sil írta: Artemisz: Miért? 8O Nagyon is jó kis novella volt. (Csak kicsit lehetett volna benne még több Elrond... )
Nem, lehet, hogy kicsit félreértetted: vhogy tündésebbre akarom venni a figurát! Most, hogy figyelmesebben elolvastam a Szilmarillokat, szükségét érzem bizonyos változtatásoknak. A nevekben, meg efféle. Most már érted? Egyébiránt még messze nincs kész, és az a röhej, hogy az eleje meg a vége van kész!! Vagyis hogy hogyan hajózok el én is, és hogyan találunk újra egymásra apámmal "Tenger-túl Nyugaton".
Azt azért ne feledd, hogy Elrond az apám, és a főszereplő én vagyok!
Mindazonáltal, mondják az okosok: "Minden nagy mű felháborodásból születik."
Az én novellám 3 okra vezethető vissza.
a) Imádom Elrondot.
b) Ahogy Kira is fogalmazott anno, Elrond karakteréből többet is ki lehetett volna hozni, bővebben kifejteni. Csillaglány ezt meg is tette nagyjából.
c) Iszonyú nagy kiszúrásnak tartom, hogy Elrond egyik gyermeke sem tartott az apjával Nyugatra. Hát ezért határoztam el, hogy én vele megyek. De hosszas vívódás után, mely főleg Éomer-rajongásomban keresendő, végül is nem vele mentem, csak utána. De talán az is jó!
1ébként érlelődik bennem 1 vers is Elrondról, de mindeddig nem mertem nekivágni...
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Artemisz
- Nem elérhető
KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY!!!!
Mivel már követni se tudom, kiknek küldtem el a novellám részleteit "kritizálásra" , felkérném alázattal mindőjüket, hogy töröljék ki, felejtsék el, ugyanis alapjaiban fogom átdolgozni egyes részeit!
Köszike!!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Sil
- Nem elérhető
Hogyhogy nem? 8O Nekem működik...Artemisz írta: [size=9:3ux4t6w9]Csillaglány, nem tudnád priviben elküldeni nekem azt a csodaszép Elrondos novelládat? A Kószák Könyvéhez képtelen vaok hozzáférni!!! [/size]
213.157.100.65/~tolkien/view.php?m=&c=7&a=177
Tears unnumbered
- Artemisz
- Nem elérhető
Hopp.. ehe.. az télleg nem is függöny, hanem egy ablak a falban!! Csak most tűnt fel, eddig Elrondra koncentráltam...Artemisz írta: Jaj, hát tudod, mikor két függöny közül néz ki, és Galadriel beszél hozzá!
De azt ti se tagadjátok, hogy a könyvben másképp áll hozzá a dolgokhoz!!!
"Talán úgy van megírva, hogy az emberek királysága az én veszteségem árán támadjon fel újra"
Kíváncsi vagyok, hogy fogja csűrni-csavarni a dolgot PJ, hogy megmagyarázza a nézőknek Elrond pálfordulását!
[size=9:1zyr9sti]Csillaglány, nem tudnád priviben elküldeni nekem azt a csodaszép Elrondos novelládat? A Kószák Könyvéhez képtelen vaok hozzáférni!!! [/size]
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Sil
- Nem elérhető
Igen, tulajdonképpen ugyanaz a szerepe, hiszen Aragorn és Arwen története nagyon hasonlít Beren és Lúthien történetére. (Meg persze mindkettő Tolkien és Edith életére, hiszen arról mintázta... )Aeglos írta: Épp ezért én Elrondot szeretem párhuzamba állítani Thingollal
Tears unnumbered
- Aeglos
- Nem elérhető
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Eleniel (csillaglany)
- Nem elérhető
Nyáron volt alkalmam jó párszor megnézni a TTT-t feliratosan, úgyhogy meg kell állapítanom, hogy Elrondnak nemcsak a keze szép, de a hangja is eszméletlen!)
Különösen ott hallható, ahol Arwennek jósolja a jövőt. Na, az a jelenet fájdalmasan szép...
Ami meg az emelt hangot illeti: nem találtam benne semmi különöset. Oké, Aragornt a fiaként szereti, de ő mindig is a maga útját járta, róla mindig is tudta, hogy mi a sorsa, hisz ember. De Arwent érthető módon nehezen engedi el.
Egyébként már az első részben is felelmeli párszor a hangját, pl. amikor Gandalfnak mondja, hogy "Nem szállhatunk szembe egyszerre Mordorral és Orthanccal!" (vagy valami ilyesmit), vagy Isildurral szemben.
Szerintem a tündéket a bölcsességük és a szépségük még nem teszi érzelemmentessé - és ez így van jól. Ugyanúgy éreznek szeretetet és haragot, mint az ember. Ráadásul egyik legnagyobb hibájuk a büszkeség, ami okozott már egy-két galibát (elég, ha az alqualondei testvérmészárlásra gondoltok).
Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen)
- Artemisz
- Nem elérhető
Finarfiel írta: pölö
CUPPP!!!!!!
Megint megnéztem a B&H-t!! Hát igen, arcjátékban Jim Carrey se múlja felül imádott Hugónkat!!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Finarfiel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Végy egy Ezt-vagy-Azt, emeld föl a szívedig
s vigyázva tedd le. (Fodor Ákos)
- Artemisz
- Nem elérhető
Namármost: persze, belegondoltam, érthető is, na de a könyvben szó sincs ilyesmi szövegről!!! Az Aragorn és Arwen históriájá -ban Elrond, minden bánata ellenére totál máshogyan áll a dolgokhoz. No, nem? És, mint ahogy már többször meg is vitattuk itt, Aragornnal való kapcsolata is sokkal szeretetteljesebb a könyvben, itt meg úgy tekint rá, mint vmi bitorlóra! Oké, hogy minden szülő meg akarja óvni a gyerekét a szenvedéstől, de a szerelemmel nem lehet vitába szállni, és ezt 6500 év után Elrondnak is illene tudnia!
A képek? Tökjók, de annak örülök legjobban, hogy hála Neked, én is élvezkedhetek Elrond képén! ( Egyébiránt ezen a képen mindig is Odüsszeuszra emlékeztetett! )
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Sil
- Nem elérhető
Megint nézegettem kicsit a Decipher kártyákat nosztalgiából, és találtam egy jó kis Gil-galadot (persze ritka lap ):
katt ide
Ez meg még mindig a kedvenc Elrondos lapom (szerencsére ez meg is van nekem):
katt ide
Tears unnumbered
- Artemisz
- Nem elérhető
Kétség sem fér hozzá, Hugo szenzációsan játssza a PJ által megálmodott Elrondot. Az a függönyös jelenet naon király, mert ebben tűnik fel az, amit mindnyájan világosan érzünk, hogy mennyit tépelődhetett Elrond egymagában Völgyzugolyban, míg a Szövetség úton járt. Ezt mindenki érzi, hogy ez így lehetett, még ha Tolkien erről nem is tesz említést.
Azonban a többi... hát.. sztem azok számára, akiknek tudatában nem itatja át Elrond egyéniségét a könyvbeli Elrond, inkább vmi undok zsarnoknak tűnik. Habár kétségtelen, egyértelműen érezhető rajta az a sebezhetőség, amit Tolkien is sokszor megsejtet velünk a könyvben.
Viszont ami abszolúte el van szúrva: énszerintem Elrond SOHA, SENKIVEL SZEMBEN NEM EMELI FEL A HANGJÁT!!! Oan kiábrándító egy "kiabálós" Elrond, no nem?
Nahát, itt a téma, véleményeket várok! Puusz!
Ui: Remélem, mindenkinek jó volt a nyara!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Sil
- Nem elérhető
Na igen, ott (is) nagggyon jó... (És neki van a legjobb tünde kiejtése, meg a hangsúlyozása is tökéletes... Az az "Isildur!" nagyon ott van...) Völgyzugolyban tűnik nagyon öregnek, amikor Gandalffal beszél, de már rájöttem, hogy az direkt van, hiszen "a tündék ideje lejárt"...Aeglos írta: Nekem kifejezetten tetszett viszont a Végzet hegye-jelenetben.
Nem tudom, hogy miért nem lehetett a film többi részében is olyan kifejezetten( ) tündés...
Tears unnumbered
- Aeglos
- Nem elérhető
Nem tudom, hogy miért nem lehetett a film többi részében is olyan kifejezetten( ) tündés...
Tudom, hogy 3000 év telt el, de egy eldán ennek nem szabadna látszódnia... Tolkien ki is hangsúlyozta, hogy se Celeborn se Galadriel nem volt öreg, csak a szemük ült mélyen.
Pedig Galadriel az évek számát tekitnve enyhénszólva fölényben van Elronddal szemben...
- Sil
- Nem elérhető
A könyvbeli Elrondom kb. így nézett ki:
katt ide
Tears unnumbered
- Coralie
- Nem elérhető
Tulajdonképpen nekem semmi bajom nincs vele. Igazából neki a Filmbeli alakját éppúgy szerettem, mint a Könyvbelit.Aeglos írta: Ti meg vagytok elégedve a filmbeli Elronddal??
Mert én nagyon nem így képzeltem el...
Inkább valahogy így (a "valahogy" az ki van hangsúlyozva)
img-fan.theonering.net/rolozo/im ... elrond.jpg
Nimrodel
- Aeglos
- Nem elérhető
Mert én nagyon nem így képzeltem el...
Inkább valahogy így (a "valahogy" az ki van hangsúlyozva)
img-fan.theonering.net/rolozo/im ... elrond.jpg
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Coralie
- Nem elérhető
Pár szép kép.
www.spaceports.com/~albion/Elron ... choice.jpg Szegénynek nagyon elege van már a világból.
Háttérképek:
www.location.no/img/tema/ringen/ ... d_1024.jpg
www.ninecompanions.net/wallpaper ... rond2.html
www.ninecompanions.net/wallpaper ... rond3.html
magic-poison.net/elrond02.jpg
nexus.mythicdesigns.net/graphics/elrondwall.jpg
nexus.mythicdesigns.net/graphics/elrondwall2.jpg
nexus.mythicdesigns.net/graphics/havenwall.jpg
nexus.mythicdesigns.net/graphics/elrondwall3.jpg
Nimrodel
- Sil
- Nem elérhető
Csöndben rajongunk...Arwena írta: Nagyon kihalt mostanában ez a topic hol vagytok???
Tears unnumbered
- Arwena
- Nem elérhető
Hatan jönnek sorjában
Sorsukat még nem sejtik
Égnek pokol lángjában
Bosszúm sosem feledik.
- Coralie
- Nem elérhető
Nimrodel