- Köszönetek: 0
Elrond (Hugo Weaving)
- Nilraen
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Orlando írta:
Finarfiel írta:
Orlando írta: kicsit off leszek:
tegnap láttam a Mátrix 2-őt.nem sokat yátszik benne.
De amikor színen van,akkor sok van belőle.
Lehet hogy sokan van, de sose elegen
nem mondtam,hogy elegen vannnak.SŐT!...
Én is láttam a Mátrix2-őt,és tényleg jó sok "Elrond ügynök" volt benne.... (a harmadik részben is játszik majd ugye?)
"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Orlando
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Finarfiel írta:
nem mondtam,hogy elegen vannnak.SŐT!...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Finarfiel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Végy egy Ezt-vagy-Azt, emeld föl a szívedig
s vigyázva tedd le. (Fodor Ákos)
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
www.theonering.net/scrapbook/group/797/view/6689
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Artemisz
- Nem elérhető
Jobban pezseg a topic, mint amikor tízen-húszan nyomultak itt anno.... na persze igencsak hellyel-közzel! Királyok vagyunk!!! Csak így tovább, csajok!!!! :itscool:
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Artemisz
- Nem elérhető
A legtöbb képen elég morcinak tűnik...Finarfiel írta: Kezdenek szivárogni a Matrix premier képek
És végre nem lila ingben
Szegény! Biztos fáradt volt!
A kiemelt kép NAGYON ÉDES!!!! Köszi, Fin! Nincs több?
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Finarfiel
- Nem elérhető
- Finarfiel
- Nem elérhető
- Orlando
- Nem elérhető
- Finarfiel
- Nem elérhető
- Agoura
- Nem elérhető
Mesés kaland az élet,s benne a legnagyobb rejtély Te vagy!
Niq
- Artemisz
- Nem elérhető
Az egyetemi újságban megjelent 1 cikk a Matrix-Reloaded-ról.
Idézem:
"Az akciójeleneteket tovább színesíti Smith ügynök megsokszorozódása.... a régi szereplők is sokkal profibbak: Morpheus már kezdi elérni Smith ügynök szintjét.... Neoról nem is beszélve, aki Bud Spencer módjára hajigálja széjjel az ügynököket, ahogy Szauron golfozott a tündékkel még anno A Gyűrű Szövetségében..."
8O
Mit szóltok ehhez?!! Megverjük? :evil3:
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Eleniel (csillaglany)
- Nem elérhető
A valák úgy határoztak, hogy Elrond gyermekei - apjukhoz hasonlóan - választhatnak, hogy emberként v. tündeként élnek majd. A döntést akkor kellett meghozniuk, amikor Elrond elhajózott...
Mindhárman maradtak.
Elrond a filmben:Nekem nem tűnt hidegnek a filmben. Szerintem csak nagyon megfontolt és szomorú volt, amit viszont nem akart igazán kimutatni. Ő tudja, milyen magányosnak lenni - nem akarta ezt a sorsot szánni Arwennek is. Kétszeresen nehéz lehet annak, aki ennyie képes belelátni a jövőbe.
Aragornnal való viszonya tényleg nem igazán jön át a filmen: talán csak akkor, amikor az 1. részben az anyja szobránál beszélnek.
Még valami: szerintem tök mindegy, hogy valaki 3000 v. 25 éves - az érzelmek kortalanok. Arwen ugyanúgy reagál, mint ilyen helyzetben bármely érző lény - nem volt "hisztis", egyszerűen csak nem tudott uralkodni a veszteség felett érzett fájdalmán: vagy az apja és a népe és a halhatatlanság összes szépsége Valinorban, vagy a szerelme... Borzasztó döntés...
Az álmokért pedig mindenkit irigylek, a történetek jöhetnek!!
Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen)
- Neframíel
- Nem elérhető
Köszi, hogy érdekel titeket az álmom! Majd tényleg berakom, csak... össze kell szednem a gondolataim... eléggé megviselt akkor.
Pussz: Nefra.
- Artemisz
- Nem elérhető
Fini, én a filmben is feltétel nélkül imádtam Elrondot, hiszen a FotR-ban szerettem meg! Csak miután elolvastam a könyvet, meg a topicon 1 csomó ember gáncsoskodását, tűnt fel valójában ez a dolog. De még mindig csak mentegetni tudom, és kösz, hogy mellém állsz!! :hello:
Nefra, én ennél a biz. beszólásánál zokogni kezdtem, valszeg nagymértékű apakomplexusom miatt, mint már korábban többx is említettem.
(Vhogy így: Bühühűűű :bawling:, disznóság, Arwennek lehet apucija, nekem nem!!! *hüpp-hüpp*) - ezt viccen kívül értsétek, tényleg rémes érzés volt!!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Agoura
- Nem elérhető
Niq
- Finarfiel
- Nem elérhető
Arwennek és nekünk persze nem kellett feltétlenül az a kiselőadás a halandóságról, de az olvasatlan nézőknek talán így kézzelfoghatóbb Arwen döntésének súlya. Nekem a filmben is inkább tűnt féltő atyának, mint zsarnoknak, aki mindent elkövet, hogy ne veszítse el a lányát. (halkan jegyzem meg, nekem inkább Arwen tűnt hisztisnek)
- Neframíel
- Nem elérhető
Szval, habár imádom P.J.-t /rendezőként is és emberként is egy különleges embernek tartom/ Elrondunkat tényleg elszúrta. Olyan, mint egy féltékeny kis izé... ez a mondata pedig /nem tudom, mintha angolul nem így hangzott volna el, de magyarba már így fordították/ hogy: "Engem nem szeretsz ugyanúgy??" ccc... ettől eldobtam az agyam. Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek /aztán mindkettő megtörtént, egyik a kétértelműsége miatt, a másik hogy mennyire félreformálták a tünci személyiségét.../.
De az is biztos, hogy Elrondnál jobban csak Faramirt formázta el... Amellett imádom a két filmet, rendezői szempontokból is [size=9:dzbxy7yy]/mondjuk volt néhány magánkifogásom, pölö a nazgulok se tetszettek, és - amiért néhányan meg fogtok kövezni - Haldírcica se igazán... később már elment, de elsőre nekem nagyon nem illett bele a tünciszerepbe./[/size]
Nna. Kicsit hosszúra sikeredett. De úgy kb. ennyi
/Jah, Artemisz: arra értettem, hogy én kíváncsi vagyok rá; mikor kérdezted ki kíváncsi az álmodra. De valszeg egy időben voltunk fenn, mert amire én megírtam azt a hozzászólást, te már beraktad az álmodat. /
Köhöm, ha már az álmoknál tartunk... ígértem az álmomat, csak hogyismondjam... eléggé ciki. Most ne vmi perverzre gondoljatok csak maga a szitu volt rázós álmomban... de ha tényleg kíváncsiak vagytok rá, nektek megmutathatom...
- Artemisz
- Nem elérhető
Hát, vhogy úgy! De különben is minek majrézik, nem sok apukának adatik meg, hogy a pici lánya 3000 éven át mellette legyen! :evil3:Agoura írta: PJ sztem is túl negativizálta Elrondot,a könyvben "csak" szerető és féltő apa,de a filmben inkább akadályozza őket,mintha féltékeny lenne Aragra,nem?
No, nem?
Meg hát ne feledjük, mi tudjuk a könyvből, hogy Gornit is Elrond nevelte fel, "és úgy megszerette, mintha tulajdon fia volna"!! Erről meg a filmben persze szó sincs....
Ago, az álmod azért így is klassz!!! :up:
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Agoura
- Nem elérhető
Az álmok mint rendszerint csodálatosak Egyszer-elég régen,mert már nem emléxem rá pontosan-gyilkoltam Középföldén 8O vmi műsorvezetőt,mert nem konferált be,de a nézőtéren(az erdőben) ott volt a szövetség,de nem láttak...nem vettek észre,aztán Elrond előtt álltam és azt mondta hogy tudja hogy nem én voltam a gyilkos hanem vki más és hogy hajózzak el vele,mert az uncsitesója vaok Na?Zavaros,mi?
PJ sztem is túl negativizálta Elrondot,a könyvben "csak" szerető és féltő apa,de a filmben inkább akadályozza őket,mintha féltékeny lenne Aragra,nem?
Niq
- Artemisz
- Nem elérhető
Gondolom, sokan olvastátok a topicban PJ elleni kifakadásomat. [size=9:365jyint]Ha nem, annál jobb, mert már kicsit szégyellem is... [/size]
Elrond a filmben sokkal-sokkal negatívabb, mint a könyvben. Ti nem így látjátok?
Egyebek között ő a kegyetlen apa, akivel dacolnia kell a lányának a szerelméért. A könyvben emlékeztek, ezt mondja:
"Talán így van megírva, hogy az emberek királysága az én veszteségem árán támadjon fel újra..." . Vagyis ezt is a szokásos bölcs nyugalmával intézi el. És még meg is mondja Aragornnak, hogy szereti őt. Az, hogy feltételt szab ("kisebb ügyért, mint a sötétség legyőzése, Arwen Undómiel nem adhatja oda élete kiváltságát",stb.) sztem teljesen helyes és jogos. Ezzel sem a saját malmára akarja hajtani a vizet (nem abban reménykedik, hogy Aragorn majdcsak elesik valamelyik csatában ). Csak tudni akarja, hogy ha már a lánya nem tart vele, akkor is úgymond "jó kezekben" lesz.
Véleményeiteket kíváncsian várom!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Artemisz
- Nem elérhető
Eleira! FOGJUNK KEZET!!!!Eleira írta: De láttam Erendil hajóját is, ahogy a habokat hasítja és közben ezüsthomályba burkolóznak Valinor partjai. Vagy Minas Tirithet a Szökőkúttal és a Fával. De sorolhatnám még. És amit e mellett érzek az pedig egyszerűen leírhatatlan. Álmon kívül nemigen lehet ilyet érezni. Mintha egy egészen más ember élne akkor bennem. Pedig nem vagyok fanatikus. Nem mondhatnám, hogy állandóan erre gondolok. És mégis álmaim 80 %-át ez teszi ki. De jó, mert most úgyis ez az egyetlen menedékem.
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Eleira
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Más: Álmodtatok már olyat, hogy madarak vagytok? Én mostanában sorozatban azt álmodom, hogy madárként repülök Arda felett. De olyan is van, hogy leszállok és utána már ember leszek. Vagy valami más. Egyszer példul láttam fentről, hogy Fingolfin miként kel át A Zajló Jég birodalmán át Középföldére. De láttam Erendil hajóját is, ahogy a habokat hasítja és közben ezüsthomályba burkolóznak Valinor partjai. Vagy Minas Tirithet a Szökőkúttal és a Fával. De sorolhatnám még. És amit e mellett érzek az pedig egyszerűen leírhatatlan. Álmon kívül nemigen lehet ilyet érezni. Mintha egy egészen más ember élne akkor bennem. Pedig nem vagyok fanatikus. Nem mondhatnám, hogy állandóan erre gondolok. És mégis álmaim 80 %-át ez teszi ki. De jó, mert most úgyis ez az egyetlen menedékem.
Maybe I can find a place
I can call my home
Maybe I can find a home
I can call my own
- Artemisz
- Nem elérhető
Nyilván emlékszel a novellámra!Ellana írta: Vagy ha egy tünde hozzámegy egy halandóhoz, akkor mindenképp elveszíti a halhatatlanságát? :
Nos, a hangulatához több forrásból is merítettem, ezek közt tán legfontosabb Jókai Mór volt. Nekem ebben a kérdésben az ő véleménye a mérvadó. (Az ő véleménye pedig a népé és a legendáké is egyben! )
Elbeszéléseiből idézetek:(most hogy tünde vagy tündér, azon lécci, ne akadjatok fenn
"A leányka az ifjú szemeibe tekintett, és szebb tengermélységet, szebb egész világot pillantott meg annak két csillagában, mely erősebb vala minden tündérhatalomnál....
.... és a tündérnek többé nem volt hatalma a földi ifjú felett, mert földi szerelmet érzett iránta, és ez az érzés sok tündért lefegyverze már..."
/A tengerszem tündére/
"Azonban a fiú jól tudta, hogy a tündért semmi sem változtatja annyira emberré, mint az emberi ölelés, az emberi csók, minélfogva e kettőt nem sajnálta meghódított tündérére pazarolni..."
/Az istenhegyi székely leány/
Ugye, nem voltam nagyon OFF? Rettentően szeretem Jókait, ezért is tüntettem fel a forrásokat, ha vkinek kedve szottyanna, olvassa el, nem fog csalódni!!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Ellana
- Nem elérhető
csillaglany írta: Figyu! Eszembe jutott valami!Lehet, hogy már volt, akkor bocs.
Nem furcsa, hogy Elrond mindhárom gyermeke a halandó létet választotta? Vajon miért?
Mondjuk Arwennél érthető, de Elrohir és Elladan? Ők is halandót szerettek meg? Esetleg belefáradtak a világba - 3000 éves kor körül már ez sem lenne olyan meglepő...
Én is úgy emlékszem, hogy nem lettek halandók, csak ittmaradtak Középföldén. Legalábbis, nem tudom, miért lettek volna azok. Mert nem tudom, de szerintem a tündék tündék maradnak, ha akarják, ha nem. (Kiv. egyes különleges eseteket, pl.: Lúthien, Arwen.) vagy nem? Vagy ha egy tünde hozzámegy egy halandóhoz, akkor mindenképp elveszíti a halhatatlanságát? :
"Szállani, szállani, szállani egyre
Új, új Vizekre, nagy szűzi Vizekre..."
/Ady: Új vizeken járok/
- Artemisz
- Nem elérhető
Juj, de ciki!!! Meg szegénynek már bizti káprázott a szeme a kameravillogástól! Vacak lehet!Finarfiel írta: Mátrix premier mintha pukedlizne
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Finarfiel
- Nem elérhető
- Artemisz
- Nem elérhető
Mi érdekel? Lemaradtam! 8ONeframíel írta: Igeeen!! Érdekel, Artemisz!
Az álmodat meg azonnal írd be!!!!!!
Ez a viziofób dolog abszolút nem off sztem, inkább érdekes!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Neframíel
- Nem elérhető
Álom-témával kapcsolatban, lehet még néhányan emlékeztek rá /habár nem hiszem / arra az Elrondos, kissé cikis álmomra... na az tisztán spontán jött, úgy hogy nem is gondoltam semmi ilyesmire. [size=9:3gsm1tia]/Asszem vmi vámpíros film után álmodtam azt, tehát egyáltalán nem volt köze az ébrenlét benyomásainak az álmomhoz/ [/size]
Azonban /és most sokan irigyelni fogtok / ahányszor csak elhatározom hogy velük álmodok, általában összejön. Ezt most ne úgy képzeljétek el, hogy állandóan ezt mondogatom magamban; hanem egyfajta józan, hideg elhatározás - és általában /kb. 80%-ban/ bejön. [size=9:3gsm1tia] Egy ismerősöm, aki ilyen dolgokkal foglalkozik, azt szokta rám mondani, hogy akaratlagos álmodó vagyok, víziófóbista. Ez most gondolom elég hihetetlenül hangzik, de ne nagyon irigyeljetek; mivel azt is mondta, hogy általában a víziofób emberek az életükben akaratszegények ami sajna igaz is... Ja, és a "másik jó dolog", hogy pl. egy súlyosabb baleset hatására nekem kb. 20-szor nagyobb az esélyem, hogy kómába essek, mint a nem víziofób embereknek. Most már nem is olyan jól hangzik, mi? [/size]
Ez most off volt, bocs. Viszont megint álmodtam... gondolom rájöttök, kivel kíváncsi vki az álmomra?? Szóljatok, ha nagyon offolok!!
Pussz: Neframíel o Immenell.
- Artemisz
- Nem elérhető
Este a GYU-t olvastam, míg ki nem esett a kezemből, utána pedig....
Először Erendilt láttam, aki homlokán a szilmarillal hajózik a messzi tájakra; hajója kék-ezüst vakító fényben tündököl; vörös északi fény fölötte és izzó lávaömlés alatta, közbül meg a sötét égen üstökösök száguldoznak. (Apokalipszis, hm.... nem volt ám vicces, nehogy azt higgyétek! Vajh'drága Viggokánk meg tudná festeni ezt a látomást?)
Aztán sorban jöttek a képek: Gandalf partraszállása Középföldén, mikor Círdan átadja neki a Naryát; Aragorn vezeti csapatát a Holtak Ösvényén, nyomukban az árnyak; Elrond és Arwen Gondorba érkezik Nyárközép napján, előttük a Szépek Népének serege; a Megyében virágzó mallornfa;s végül a búcsú, mikor megérkeznek Szürkerévbe, eléjük jön Círdan, az öreg hajóács, és felszállnak a csodálatos hajóra, melynek vitorlája fehér fénnyel ragyog, és én a partról nézem, és a szívem majd meghasad. Pedig tudom, hogy így kell lennie. Se Elrondtól, se Galadrieltől nem kívánhatnánk, hogy maradjanak. A mi szemünkkel felfoghatatlanul hosszú életük alatt annyi csúfságot láttak, amit a tünde-lét minden szépsége se képes ellensúlyozni. Csak az a furcsa, hogy eddig minden álmomban apámmal együtt mentem Nyugatra, míg most Samuékat kísértem haza Hobbitfalvára az aranyló naplementében; s bekukkantottam az ablakon, és láttam, ahogy Rozival vacsoránál ülnek, és ettől valahogy elmúlt a szomorúságom.
Hát, ennyi. Legszívesebben fel se ébredtem volna!
Kiegészítés: A Holtak Ösvényén tisztán láttam magam előtt a fáklyavivő Elladant, amilyennek a könyvben leírta Tolkien, szintúgy a Minas Tirithbe érkezéskor is mindkettőjüket! Csodálatos volt!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!