Aragorn (Viggo Mortensen)

• Anna
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #50635 Írta: Anna
Anna válaszolt a következő témában: Aragorn (Viggo Mortensen)
Tiszta ciki, hogy Svindler elírta Viggo nevét a fórumbelépőben... :roll:

<a href="www.oberongirl.com/viggo/photos.htm">
Pár kép, nyálatcsorgatni... :o

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 7 hónapja #50609 Írta: n8n
n8n válaszolt a következő témában: Aragorn (Viggo Mortensen)
Igen, azt tudom, hogy miért Elessar :)
Kérdések topic? nemtom, én oda sokat jártam :) nagyon renélem, h nem lett 'archiválva' , mert azt lezérták :cry:
nekem elváltak valahogy, de ez az idézet tetszett, nagyon :)
namarie:
n8n

n8n returns

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 7 hónapja #50543 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Aragorn (Viggo Mortensen)
Nekem nem válik el ilyen élesen Aragorn és Elessar. Szerintem egyáltalán nem nagyképű, egyszerűen csak különleges (azt akartam írni, hogy felsőbbrendű, de az olyan pejoratív :( ). Más, mint a többi ember, ő dúnadán. A tündék sem nagyképűek, csak mert szépek és halhatatlanok. Neki ez a sorsa. És attól még ugyanolyan rendes, közvetlen ember marad, mint volt. Amikor megérkeznek Vasudvardba, és pihennek, az egyik hobbit valami olyasmit mond, hogy "Nicsak, visszajött a Vándor!", ő pedig azt válaszolja: "Sose is ment el."

n8n: az Elessar nevet (=Tündekő) arról a nagy zöld kőről kapja, amit Galadriel ad neki Lothlórienben. Tényleg, hova tűnt a Kérdések fórum? Mintha nem láttam volna sehol. Csak nem az Archívumba került? :cry:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
22 éve 7 hónapja #50455 Írta: n8n
Igen, nekem is Vándorként, vagy Aragornként jobban tetszett, mint Elessar kirtályként...honnan elessar? nemtudom, valahogy nekem a harmadik könyvben lett túlságosan királyi, vagy nemtudom...Vándor, és Aragorn aki a szövetség tagja volt, jobban tetszett...még egy: sokszor voltak olyan részek a könyvben, h "akkor Arathorn fián, Aragornon hirtelen látni lehett a h királyi vér csörgedezik, az ereiben..."vagy valami hasonló, és akkor kezdi leírni, h nem görnyedt vállú, mint Vándor, hanem fölséges, királyi, stb...ezeknél a részeknél? :)

n8n returns

Több
22 éve 7 hónapja #50454 Írta: xany
xany válaszolt a következő témában: Aragorn (Viggo Mortensen)
Nos ez nem kapcsolódik ide, de ezt nézéttek meg az öszeset Viggo minden mennyiségben.( de lehet, hogy már ismeritek)[/url]www.houseoftelcontar.com Egyébként nekem Aragorn tatszett jobban. Elessar túl elérhetetlen, Vándor viszont jó mert titokzatos.

"Elmúlt, mint száz más pillanat,
De tudjuk mégis, hogy múlhatatlan,
Mert szívek őrzik, nem szavak."

Több
22 éve 7 hónapja #50451 Írta: Cicaful
Cicaful válaszolt a következő témában: Aragorn (Viggo Mortensen)
Ja és a legfontosabbat el is felejtettem, ami miatt elkezdtem írni:

aieless: nagyon jó a fordítás! Nagy munka lehetett! :lol: Köszönjük szépen! Ez alapján (mondjuk eddig se gondoltam mást) egy rém aranyos ember lehet! Az a csau-csaus kép illik rá a leginkább, amit egyszer láttam Róla!

"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"

Több
22 éve 7 hónapja #50450 Írta: Fereste
Fereste válaszolt a következő témában: Aragorn (Viggo Mortensen)
nekem Vándorként és Elessarként is szimpatikus volt, de ha választanom kéne a kettő közt, a Vándor mellett döntenék. Úgy sokkal közvetlenebb -és ahogy Cicafül írta- titokzatosabb volt. bölcsessége és nemessége "mindkét formában" megmutatkozott. Vándorként viszont vhogy szabadabbnak tűnt..

Több
22 éve 7 hónapja #50445 Írta: Cicaful
Nos akkor kezdjük az elején:

Szerintem sem egoista, és nem is nagyképű, önteltnek meg semmiféleképpen nem nevezném. Benne van az a királyi nemesség és méltóság, ami királlyá emeli. Hisz egy király azért nem átlagos ember.
De gondolj csak bele, egy nagyképű, öntelt király bement volna az ispotályba, hogy gyógyulást hozzon a betegeknek? Valószínű hogy nem! Igaz, hogy a Holtak ösvényén a többiek is végig mentek, de ha ő nem megy, akkor senki. (és ezzel nem a katonák és Gimliék érdemét akarom lebecsülni - Isten ments!)

Nekem Vándorként jobban tetszett, de lehet hogy csak amiatt, mert benne volt az a furcsa titogzatosság. Igazából az elején nem lehetett tudni, csak sejteni, hogy jó-e vagy rossz, és pláne, hogy hogy kerül a képbe. De mégis egy átlagosabb embernek sejtjük.
De az viszont jó kérdés, hogy honnan "számítjuk", hogy Elessar király? :idea: Ha onnan, amikor ténylegesen megkoránázzák, akkor nem kérdés, hisz végig azt az Aragornt ismertük, aki még nem volt király. De nézhetjük onnan is, hogy Elrondnál fényderül a titokra. Akkor meg Elessar a nyerő, hisz Vándort nem ismertük meg eléggé, szinte mellékszereplő lesz Elessar mellett. A legoptimálisabb megközelítés, ha Gondortól nézzük. És én nem azt mondanám, hogy Vándor és Elessar, hanem hogy Aragorn és Arathorn fia, Elessar király.
Ha ez utóbbit veszem figyelembe, akkor nálam Araforn nyert. De NEM azért mert Elessarként öntelt lenne. :!: Hanem mert Aragorn emberibb, egy király, az király - nekem. A méltóság, a hatalom, a bátorság, az együttérzés megtestesítője. (Asszem Mátyás királlyal sem álltam volna le kvaterkázni :) )

"A kihívás:

Több
22 éve 7 hónapja #50435 Írta: aieless
aieless válaszolt a következő témában: Aragorn (Viggo Mortensen)
Erről jut eszembe (én mindkettőt bírtam)...
Vándorként az a legjobb, mikor ,,elnyúlik"!! :)
Ezt olyan beleérzéssel tudja csinálni.
pl: ,,A hobbitok lefeküdtek, és Aragorn is elnyúlt a földön."
Ja, meg Bríben kapásból a hosszú lábaival indít!!! Na most egy mix:
,,Aragorn elnyúlt a földön, hogy kinyujtóztassa hosszú lábait"
Ezt így elképzelni jólesik!! :) :oops:

So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain

Több
22 éve 7 hónapja #50426 Írta: n8n
Szerintem aragorn semmiképpen sem egoista...
Bríben még a Vándor volt, akiben senki nem bízott volna meg(egy furcsa külsejű idegen...) a Holtak ösvényén pedig már ő volt Arathorn fia, Aragorn, Elessar király a trón jogos örököse...
"Kit" szerettetek jobban? Vándort vagy Elessar királyt? értitek? :)

n8n returns

Több
22 éve 7 hónapja #50422 Írta: Fereste
Bríben nyilván nem bízott meg benne, én se tettem volna meg.. egy tök idegennel szemben én sem éreznék bizalmat. attól, hogy mindenki őt dísérte a Holtak Ösvényén, már egyértelműen egoista? őt dícsérték, nem ő dícsérte saját magát..

Több
22 éve 7 hónapja #50421 Írta: Galadriel Úrno
Galadriel Úrno válaszolt a következő témában: Aragorn (Viggo Mortensen)
fereste: Aból hogy mindenki öt dicséri, mint írtam a Pl. a Holtak ösvényén, vagy, akárhol mindig öv an közép pontban, még akkor is ha éppen ö nem beszél nem valami szimpatikus alak, teljesen egyetértek samuval, hogy briben még nem bízott benne én is ezt tetem volna.

Ai! laurie lantar lassi súrinnen!
Aratsirien

Több
22 éve 7 hónapja #50419 Írta: n8n
Milyen a 28 nap? én nem láttam, de nagyon kíványcsi vagyok, néhányan azt mondták, nem olyan jó... :?:

n8n returns

Több
22 éve 7 hónapja #50417 Írta: Fereste
hát én abszolút nem ezt szűrtem le Aragorn személyiségéből.. az egoistát abszolút nem látom benne, de úgy néz ki ezzel egyedül vagyok..

Több
22 éve 7 hónapja #50416 Írta: aieless
Remélem most írni fog!!!
ugyanis elkészültem az interjúfordítás FELÉVEL!!!! ROhadt hosszú...
Sztem elég érdekes, nem szokványos interjú Viggoval. na, itt van:

,,Viggo Hollywoodból"

A sajtóügynök ideges: ,, Azt mondta, egy parkban fog találkozni veled a hegyekben. Szerinted megtaláljátok egymást?"

Persze, miért ne?

,,Hát, ő nem az a típus, aki mobillal járkál. Sőt, egyáltalán nincs is neki..."

Ez Hollywoodban nagyjából olyan, mintha pulzus nélkül járkálnál.

De vannak még csodák. Gond nélkül megtaláljuk egymást a beverly hills-i TreePeople Parkban, udvariaskodunk - dánul - majd leülünk a porszáraz földre az eukaliptuszfák tövében.

Közben egy páran elfutnak mellettünk. Az egyikük azonban megfordul, mégegyszer elfut előttünk, és egy nő azt suttogja a társának:
- Úristen, ez Viggo Mortensen.

És Úristen. Ez tényleg Viggo Mortensen.

Lt. Wepps a Crimson Tideból, Urgayle őrmester a G.I. Janeből, David Shaw a Tökéletes gyilkosságból. Melléksztár több mint 30 filmben, olyanok mellett, mint Michael Douglas, Al Pacino, Demi Moore, Denzel Washington, Gene Hackman, Nicole Kidman és Gwyneth Paltrow. Félig dán, anyanyelven beszél dánul, A-listás, és most Aragorn, a GyU megfilmesítésének egyik fő szereplője.

Az a Viggo Mortensen.

Biztonságosan megállapítható, hogy a dán-amerikai színész sikeres.
De amint az köztudott, egy személy sikere nem csak a szerencsén múlik, hanem önmagán is.
Elvis Presley sikeres volt. Ugyanígy Marilyn Monroe vagy Kurt Cobain. De mi végre?

Viggo sikere nagyon másféle. Nem villog neonosan és nem üvölt hangszóróból - csak egy halk, szerény siker, és sokszor egy interjú alatt szinte kényszert érzel, hogy egy kicsit erősítsd az egóját.

,,Hát, én nem vagyok egy nagy sztár, nem vagyok egy nagy név" állapítja meg többször.

Tömegesen vannak rajongóid a neten, a legjobbakkal és legnagyobbakkal játszottál, és washingtoni szomszédasszonyom szerint szuper szexi vagy... <<hmmm van esze a szomszédnak:)) - ai>>

,,Tényleg? - Viggo meglepődik- hát, ez kedves tőle. Na jó, talán híres vagyok, de nem olyan, mint Brad Pitt vagy Tom Cruise vagy az ilyen kaliberűek."

Egy másik újságíró, Cindy Pearlman is ugyanezzel a szerénységgel szembesült. Ő is meginterjúvolta a színészt, de alig hallotta, mit mondott. ,,Ő egy lenyűgöző személyiség, de BESZÉLJ KICSIT HANGOSABBAN" írta az újságban. "Mortensenből nyilvánvalóan teljesen hiányzik a hollywoodi egó." <<De azért az ,,én Khirály vagyok!" fazon jól megy neki:))>>

Cindy megkérdezett olyan színészeket is, akik Viggoval játszottak, például Michael Douglast vagy Gwyneth Paltrowot, akik ugyanezt mondták. Douglas szerint: ,,Ha kell, tud ő üvölteni - nézd meg pl. a G.I. Jane-t. Ő egy kitűnő, de félénk színész."

Gwyneth szerint: ,,Viggo egy igazi művész. Azért él, hogy alkosson és elmerüljön benne, nem azért, hogy beszéljen."

Egy ilyen péntek délután a parkban sincs körülötte csillogás vagy szuperegó. Farmerben van, egy pár poros fekete bakancsban, és egy túlmosott feketefehér pólóban. Arcán semmi jele festéknek, a borosta is túlélte a mai reggelt, homokszínű haja vállig érő. Karcsú, de izmos, átlagos magassággal, de átlagon felüli fizikai vonzerővel. <<*leolvad székről*>>

Nem lófrálnak testőrök a háttérben, egyedül jött ide egy kisteherautóval.

Nem túlzás azt mondani, hogy Viggo egyáltalán nincs itthon ebben a városaban, hogy ő túl sok Hollywoodnak, és hogy egyáltalán nem része a városnak. Ezt maga is megerősíti. Egy ideig másokhoz hasonlóan ő is egy beverly hills-i villában élt, de rövidesen Venice-be költözött, Los Angeles egy másik negyedébe, és annyi időt tölt az Észak-Idaho hegyei közti vidéki házában, amennyit csak tud.
,,Ha néhány vidéki hét után visszajövök a tiszta levegőről, egyszerűen érzem Los Angelest. Érezni lehet a várost. Szörnyű"-mondja.

De nem csak a várost nem szereti, hanem a filmes élet nagy részét sem élvezi. Ritka vendég a filmes fogadásokon és eseményeken. Ma este az Apocalypse Now Redux megnyitójára megy, de csak mert a fia, Henry szeretne elmenni.

,,Nem akarom az időmet olyan fogadásokra, egyéb sekélyességekre és minden hétvégén egy filmes díjátadásra pazarolni, amik több módon zülleszti az egész ipart. van elég fontos dolog az életben - a fiam, természet, művészet utazások- és én ezekre szeretném fordítani az időm."-mondja.

Viggo Mortensen elmerül a hátizsákjában, és sajttal, kivivel, naranccsal, keksszel, montanai ásványvízzel, új-zélandi borral, valby-i sörrel bukan elő. Végül kezdün úgy kinézni, mint egy csendélet.

Dán sajt, dán sör, dán beszéd, egy dán rokonról elnevezett gyerek, évi több látogatás haza. Mi van Viggoval és Dániával?

,,Eszméletlenül sokat utaztam életemben. Gyerekként vagy 5-6 országban áltem -Dániától USA-ig, Argentínától Egyiptomig- és felnőttként beutaztam a fél világot. A filmszakma vándorló szakma. <<Ja a kis kósza!!!>> Az utóbbi két évet Zélandon töltöttem a GyU miatt, és azelőtt is volt, hogy hetente 5 városban fordultam meg. Valahol kell, hogy legyen egy lehorgonyzási pontod, amit a hazádnak hívsz, és számomra ez Dánia."

Mi jut eszedbe Dániával kapcsolatban?

,,Egy gyönyörű táj, egy vidék, ahol önmagam lehetek és találkozhatom a családommal, ahol az unokatestvéreim ,,Viggo Ringstedből" néven tartanak számon és állandóan cukkolnak, ahogy mindenki mást is - nyilvánvalóan a cukkolás a barátság kifejezésének dán módja. Ebből a szempontból Dánia leírhatatlanul sokat jelent nekem."

Viggo apja (akit szintén Viggo Mortensennek hívnak) farmercsaládból származik, és Oslóban találkozott jövendőbeli feleségével . Az USA-ba utaztak, ahol Viggo született. Az apa közgazdász szakmája miatt beutazták a világot, de Viggo és két öccse/bátyja <<brother>> minden évben Dámiában töltötte a nyári szünidőt. Felnőttként Viggo visszatért ide, és többször élt itt. Dolgozott ácsként, kamionsofőrként, egy híres szakács pincérjeként, fuvarosként Esjbergben.

Esbjergben?

,,Volt egy barátnőm, egy nagyon aranyos lány, akihez közel akartam élni. Ő Outrupban lakott."

Outrupban? <<hülye ez a riporter vagy csak süket??>>

,,Outrup. Akkoriban a motorkerékpár-központjáról volt híres. Elég nagy volt."

Hosszabb beszélgetésbe kezdünk a motorversenyekről, de ezt kissé gátplja, hogy egyikünk se nagyon ért hozzá. Végül megakadunk annál a kérdésnél, hogy mi történt Ole Olsennel (híres dán versenyző).

,,Vegyél még sajtot" - mondja Viggo, és örömmel váltunk témát. Rátérünk a filmekre és a filmszakmára.

(Itt következik néhány off topic tény a vézna filmtermésről, a GyU pénzügyi hátteréről és a New Line beszállásáról, ami nektek már ismerős.) <<ezt nem én mondtam!!! Ez volt az interjú szövegében, nemtom ki rakta bele.<<

Viggo nemsokára a befejezett forgatás és az ,,Új Star Wars"-á válás lehetősége téma boncolgatásánál találja magát - ezt a párhuzamot gyakran hallani Hollywoodban.

Megcsináltad a munkád. Mindent beleadtál a zélandi forgatásba, majdnem 2 évet töltöttél ott, és most minden PJ kezébe került. Milyen érzés ez?

,,Iszonyú"- nevet Viggo. ,,Neeem, PJ egy fantasztikus rendező. abszolút megbízok benne, és biztosra veszem, hogy vmi remek dolgot fog összehozni."

Legalább a vágatlan anyag kész van.

,,Időnként nemm volt valami könnyű. mint mondtam, Zélandon forgattunk. Úgy volt, hogy a forgatás kb. 1 évig fog tartani, és 3havonta hazamehetünk. De gondolom, már kitaláltad, hogy ez nem így ment. 18 hónapig forgattunk, és nem voltak szünetek. mindannap forgattunk, volt 45 perc ebédszünet - aztán vissza a munkába!"

A színészek egy istenhátamögötti táborban voltak összezárva. Még a zélandi színészeknek is honvágyuk volt, mert ők sem mehettek haza.

Hogy bírtatok annyit együtt élni dührohamok nélkül?

,Ki kellett belőle hozni a legjobbat. Az ebédszünetben volt, hogy fogtam a pecabotom meg az ebédem, és elmentem egy tóhoz, hogy kicsit egyedül legyek. Volt, hogy elmentem sétálni a hegyekbe. De mindent fogyelembe véve, jól ment a dolog. Egy jó csapat voltunk, aki jól együtt dolgozott, nagy egók nélkül, akik felügyeletet igényeltek volna. Részben azért, mert nem voltak nagy sztárok, csak mi, a dolgozó nép." Remélem most írni fog!!!
ugyanis elkészültem az interjúfordítás FELÉVEL!!!! ROhadt hosszú...
Sztem elég érdekes, nem szokványos interjú Viggoval. na, itt van:

,,Viggo Hollywoodból"

A sajtóügynök ideges: ,, Azt mondta, egy parkban fog találkozni veled a hegyekben. Szerinted megtaláljátok egymást?"

Persze, miért ne?

,,Hát, ő nem az a típus, aki mobillal járkál. Sőt, egyáltalán nincs is neki..."

Ez Hollywoodban nagyjából olyan, mintha pulzus nélkül járkálnál.

De vannak még csodák. Gond nélkül megtaláljuk egymást a beverly hills-i TreePeople Parkban, udvariaskodunk - dánul - majd leülünk a porszáraz földre az eukaliptuszfák tövében.

Közben egy páran elfutnak mellettünk. Az egyikük azonban megfordul, mégegyszer elfut előttünk, és egy nő azt suttogja a társának:
- Úristen, ez Viggo Mortensen.

És Úristen. Ez tényleg Viggo Mortensen.

Lt. Wepps a Crimson Tideból, Urgayle őrmester a G.I. Janeből, David Shaw a Tökéletes gyilkosságból. Melléksztár több mint 30 filmben, olyanok mellett, mint Michael Douglas, Al Pacino, Demi Moore, Denzel Washington, Gene Hackman, Nicole Kidman és Gwyneth Paltrow. Félig dán, anyanyelven beszél dánul, A-listás, és most Aragorn, a GyU megfilmesítésének egyik fő szereplője.

Az a Viggo Mortensen.

Biztonságosan megállapítható, hogy a dán-amerikai színész sikeres.
De amint az köztudott, egy személy sikere nem csak a szerencsén múlik, hanem önmagán is.
Elvis Presley sikeres volt. Ugyanígy Marilyn Monroe vagy Kurt Cobain. De mi végre?

Viggo sikere nagyon másféle. Nem villog neonosan és nem üvölt hangszóróból - csak egy halk, szerény siker, és sokszor egy interjú alatt szinte kényszert érzel, hogy egy kicsit erősítsd az egóját.

,,Hát, én nem vagyok egy nagy sztár, nem vagyok egy nagy név" állapítja meg többször.

Tömegesen vannak rajongóid a neten, a legjobbakkal és legnagyobbakkal játszottál, és washingtoni szomszédasszonyom szerint szuper szexi vagy... <<hmmm van esze a szomszédnak:)) - ai>>

,,Tényleg? - Viggo meglepődik- hát, ez kedves tőle. Na jó, talán híres vagyok, de nem olyan, mint Brad Pitt vagy Tom Cruise vagy az ilyen kaliberűek."

Egy másik újságíró, Cindy Pearlman is ugyanezzel a szerénységgel szembesült. Ő is meginterjúvolta a színészt, de alig hallotta, mit mondott. ,,Ő egy lenyűgöző személyiség, de BESZÉLJ KICSIT HANGOSABBAN" írta az újságban. "Mortensenből nyilvánvalóan teljesen hiányzik a hollywoodi egó." <<De azért az ,,én Khirály vagyok!" fazon jól megy neki:))>>

Cindy megkérdezett olyan színészeket is, akik Viggoval játszottak, például Michael Douglast vagy Gwyneth Paltrowot, akik ugyanezt mondták. Douglas szerint: ,,Ha kell, tud ő üvölteni - nézd meg pl. a G.I. Jane-t. Ő egy kitűnő, de félénk színész."

Gwyneth szerint: ,,Viggo egy igazi művész. Azért él, hogy alkosson és elmerüljön benne, nem azért, hogy beszéljen."

Egy ilyen péntek délután a parkban sincs körülötte csillogás vagy szuperegó. Farmerben van, egy pár poros fekete bakancsban, és egy túlmosott feketefehér pólóban. Arcán semmi jele festéknek, a borosta is túlélte a mai reggelt, homokszínű haja vállig érő. Karcsú, de izmos, átlagos magassággal, de átlagon felüli fizikai vonzerővel. <<*leolvad székről*>>

Nem lófrálnak testőrök a háttérben, egyedül jött ide egy kisteherautóval.

Nem túlzás azt mondani, hogy Viggo egyáltalán nincs itthon ebben a városaban, hogy ő túl sok Hollywoodnak, és hogy egyáltalán nem része a városnak. Ezt maga is megerősíti. Egy ideig másokhoz hasonlóan ő is egy beverly hills-i villában élt, de rövidesen Venice-be költözött, Los Angeles egy másik negyedébe, és annyi időt tölt az Észak-Idaho hegyei közti vidéki házában, amennyit csak tud.
,,Ha néhány vidéki hét után visszajövök a tiszta levegőről, egyszerűen érzem Los Angelest. Érezni lehet a várost. Szörnyű"-mondja.

De nem csak a várost nem szereti, hanem a filmes élet nagy részét sem élvezi. Ritka vendég a filmes fogadásokon és eseményeken. Ma este az Apocalypse Now Redux megnyitójára megy, de csak mert a fia, Henry szeretne elmenni.

,,Nem akarom az időmet olyan fogadásokra, egyéb sekélyességekre és minden hétvégén egy filmes díjátadásra pazarolni, amik több módon zülleszti az egész ipart. van elég fontos dolog az életben - a fiam, természet, művészet utazások- és én ezekre szeretném fordítani az időm."-mondja.

Viggo Mortensen elmerül a hátizsákjában, és sajttal, kivivel, naranccsal, keksszel, montanai ásványvízzel, új-zélandi borral, valby-i sörrel bukan elő. Végül kezdün úgy kinézni, mint egy csendélet.

Dán sajt, dán sör, dán beszéd, egy dán rokonról elnevezett gyerek, évi több látogatás haza. Mi van Viggoval és Dániával?

,,Eszméletlenül sokat utaztam életemben. Gyerekként vagy 5-6 országban áltem -Dániától USA-ig, Argentínától Egyiptomig- és felnőttként beutaztam a fél világot. A filmszakma vándorló szakma. <<Ja a kis kósza!!!>> Az utóbbi két évet Zélandon töltöttem a GyU miatt, és azelőtt is volt, hogy hetente 5 városban fordultam meg. Valahol kell, hogy legyen egy lehorgonyzási pontod, amit a hazádnak hívsz, és számomra ez Dánia."

Mi jut eszedbe Dániával kapcsolatban?

,,Egy gyönyörű táj, egy vidék, ahol önmagam lehetek és találkozhatom a családommal, ahol az unokatestvéreim ,,Viggo Ringstedből" néven tartanak számon és állandóan cukkolnak, ahogy mindenki mást is - nyilvánvalóan a cukkolás a barátság kifejezésének dán módja. Ebből a szempontból Dánia leírhatatlanul sokat jelent nekem."

Viggo apja (akit szintén Viggo Mortensennek hívnak) farmercsaládból származik, és Oslóban találkozott jövendőbeli feleségével . Az USA-ba utaztak, ahol Viggo született. Az apa közgazdász szakmája miatt beutazták a világot, de Viggo és két öccse/bátyja <<brother>> minden évben Dámiában töltötte a nyári szünidőt. Felnőttként Viggo visszatért ide, és többször élt itt. Dolgozott ácsként, kamionsofőrként, egy híres szakács pincérjeként, fuvarosként Esjbergben.

Esbjergben?

,,Volt egy barátnőm, egy nagyon aranyos lány, akihez közel akartam élni. Ő Outrupban lakott."

Outrupban? <<hülye ez a riporter vagy csak süket??>>

,,Outrup. Akkoriban a motorkerékpár-központjáról volt híres. Elég nagy volt."

Hosszabb beszélgetésbe kezdünk a motorversenyekről, de ezt kissé gátplja, hogy egyikünk se nagyon ért hozzá. Végül megakadunk annál a kérdésnél, hogy mi történt Ole Olsennel (híres dán versenyző).

,,Vegyél még sajtot" - mondja Viggo, és örömmel váltunk témát. Rátérünk a filmekre és a filmszakmára.

(Itt következik néhány off topic tény a vézna filmtermésről, a GyU pénzügyi hátteréről és a New Line beszállásáról, ami nektek már ismerős.) <<ezt nem én mondtam!!! Ez volt az interjú szövegében, nemtom ki rakta bele.<<

Viggo nemsokára a befejezett forgatás és az ,,Új Star Wars"-á válás lehetősége téma boncolgatásánál találja magát - ezt a párhuzamot gyakran hallani Hollywoodban.

Megcsináltad a munkád. Mindent beleadtál a zélandi forgatásba, majdnem 2 évet töltöttél ott, és most minden PJ kezébe került. Milyen érzés ez?

,,Iszonyú"- nevet Viggo. ,,Neeem, PJ egy fantasztikus rendező. abszolút megbízok benne, és biztosra veszem, hogy vmi remek dolgot fog összehozni."

Legalább a vágatlan anyag kész van.

,,Időnként nemm volt valami könnyű. mint mondtam, Zélandon forgattunk. Úgy volt, hogy a forgatás kb. 1 évig fog tartani, és 3havonta hazamehetünk. De gondolom, már kitaláltad, hogy ez nem így ment. 18 hónapig forgattunk, és nem voltak szünetek. mindannap forgattunk, volt 45 perc ebédszünet - aztán vissza a munkába!"

A színészek egy istenhátamögötti táborban voltak összezárva. Még a zélandi színészeknek is honvágyuk volt, mert ők sem mehettek haza.

Hogy bírtatok annyit együtt élni dührohamok nélkül?

,Ki kellett belőle hozni a legjobbat. Az ebédszünetben volt, hogy fogtam a pecabotom meg az ebédem, és elmentem egy tóhoz, hogy kicsit egyedül legyek. Volt, hogy elmentem sétálni a hegyekbe. De mindent fogyelembe véve, jól ment a dolog. Egy jó csapat voltunk, aki jól együtt dolgozott, nagy egók nélkül, akik felügyeletet igényeltek volna. Részben azért, mert nem voltak nagy sztárok, csak mi, a dolgozó nép."

We still can find a way
Even cold November rain

Több
22 éve 7 hónapja #50413 Írta: aieless
Mér nem ír ékezetet??? :(

We still can find a way
Even cold November rain

Több
22 éve 7 hónapja #50411 Írta: aieless
Ezt abb?l lehet lesz?rni (sztem) hogy egyp?rszor j?l megaszondja, hogy : ,,?n vagyok Arathorn fia Aragorn, elendil ?r?k?se, ez itt az And?ril, m?s n?ven ?n vagyok T?ndek?, gondori kir?ly, nektek meg KUSS!" :D
na j?, persze nem ?gy..
de szerintem nem is baj! ?n nem vetem meg az egoist?kat (?n is kiss? magam fel? hajlok:))), pl?ne, ha van r? okuk! ?s azt hiszem, jelen esetben van:)

We still can find a way
Even cold November rain

Több
22 éve 7 hónapja #50404 Írta: Fereste
Aragorn nagyképű öntelt király??? hát ez szentem a lehető legmeszebb áll tőle.. ezt te hogy szűrted le a könyvből?

Több
22 éve 7 hónapja #50395 Írta: Galadriel Úrno
Galadriel Úrno válaszolt a következő témában: Aragorn (Viggo Mortensen)
Szrintem ö egy öntelt nagyképü király, :evil: mint minden más király. Ö van mindig középpontban, mert ö a nagy Aragorn. Mikor végig megy a Holtak ösvényén akkor mindenki öt dicséri, pedig Legolas és Gimli meg a többi katona is végig ment. Valoszínüleg azért nem lett híres mert már elég öreg bár a filmben fiatalabb néz ki. :?

Ai! laurie lantar lassi súrinnen!
Aratsirien

Több
22 éve 7 hónapja #50356 Írta: Fereste
nekem spec sehogy nem tetszik Viggo, CSAK a LOTRben... ott sármos, meg oan férfias megjelenése van.. de egyébként.. hát nem is tudom.. ebben a 28 napban is elég érdekesen néz ki...

Több
22 éve 7 hónapja #50327 Írta: naughty
naughty válaszolt a következő témában: Aragorn (Viggo Mortensen)
sziasztok!! :D

viggo-nak a 28 napban szőke a haja és szerintem olyan nyomi szőkén!!!
mondjuk nekem amúgy sem tetszik, de a GYu -ban azéé jöbban néz ki!!
az eredeti hajszíne szőke, ugye???

"He drew a deep breath,
-Well, I'm back-he said"

Több
22 éve 7 hónapja #50311 Írta: Narië
Narië válaszolt a következő témában: Aragorn (Viggo Mortensen)
Vad Szenvedélyek?Szerintem abban nem játszott,de nem vagyok benne biztos......Különben a 28 napot mindenki nézze meg,aki Viggos az azért mert oltári helyes benne és nagyon jól játszik,aki meg nem az azért mert nagyon jó a film is és Sandra Bullock is aranyos benne....

Narië

No more blood for oil!

Több
22 éve 7 hónapja #50299 Írta: Cicaful
És ez a film (28 nap) ápr. 21én, vasárnap lesz az HBOn :!:

"A kihívás:

Több
22 éve 7 hónapja #50297 Írta: xany
Nem ez egy másik film a címe:Vad szenvedélyek.

Több
22 éve 7 hónapja #50294 Írta: shaira
shaira válaszolt a következő témában: Aragorn (Viggo Mortensen)
28 nap a film címe

Több
22 éve 7 hónapja #50293 Írta: Fereste
ez a Sandra Bullockos film lesz? asszem annak vmi 28 óra a címe.. de szentem abban egy picit nagyob szerepet játszik.. :)

Több
22 éve 7 hónapja #50290 Írta: xany
Ha valakit érdekel ápr. 10-én lesz egy Viggos film a HBO-n 13:00-kor sztem nem nagy szerep, de legalább játszik benne. :wink:

Több
22 éve 7 hónapja #49861 Írta: Narië
Narië válaszolt a következő témában: Aragorn (Viggo Mortensen)
Aha,én a Cinemában láttam az ajánlónál.....Különben drukkoljatok,a hétvégén nézem + a GI Jane-t....Haverjaim azt mondták,hogy borzasztó.Nem baj,Viggoért én minden szenvedésre képes vagyok :D .....De azóta a kép úta én folyamatosan vele álmodom......Ami mondjuk azelőtt is így volt csak a témája.....hmmmmm......1 picit más.... :oops: .......

Narië

No more blood for oil!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #1327 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Aragorn (Viggo Mortensen)
Igen, most kaptunk egy áprilisi DVD újdonságok katalógust és abban szerepel. Leírom azt ami oda van írva:<br> >Indián vér (Indian runner): Frank Roberts (Viggo Mortensen) mögött nagyon kemény élet áll: eloször Vietnamot, majd a börtönt kellett túlélnie, hogy visszatérhessen szülovárosába a családjához, ahol mindig is o volt a fekete bárány. Bátyja, Joe (David Morse), a helyi seriff legnagyobb törekvése a családja, s a városiak életének jobbá tétele - természetesen testvérén is segíteni szeretne.<br> Ám úgy tunik, hogy a gyökereken túl semmi közös nincs bennük.<<br> <br> Hát ennyi, én sajna többet nem tudok. Azt hittem, hogy majd Ti... Ja különben még Charles Bronson is játszik benne.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #1326 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Aragorn (Viggo Mortensen)
Abban is Viggo szerepel??

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.182 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére