Legolas (Orlando Bloom)

Több
18 éve 5 hónapja #294981 Írta: Eleniel (csillaglany)
Eleniel (csillaglany) válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Tegnap szereztem be a Calcium Kid-et, újságosnál, 990 HUF-ért. Érdemes megnézni, jópofa vígjáték. És míg tündeként túl sok arcjátékra nem volt szüksége Orlandónak, ebben a filmben azért megmutatja, hogy van neki olyan is. :wink:
Meg humora. 8)

Szóval ajánlom, jó szívvel. :D

Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen) :(

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 5 hónapja #294375 Írta: Eleniel (csillaglany)

Gwendir, a Ferneyi Pátriá írta: És a bakacsinerdei uralkodóház van valamilyen rokonságban a nagy uralkodóházakkal (mármint Finwéével, Thingoléval, Elrondéval, Elroséval stb.)?

Nem tudni. De Legolas ereiben sinda vér csörgedez, úgyhogy ősei bizonyára Thingol birodalmából jöttek. Tehát Thingolra van esély oldalágon, de kábé ugyanannyi, mint más sindának. :wink:

Hogy Elrond uralkodó volt-e? Hm... Mit értesz uralkodón? Bölcs vezetője volt azoknak, akik Imladris erősségében kerestek és találtak menedéket. De az utolsó nagykirálya a noldáknak Ereinion Gil-galad volt. Mondhatjuk, hogy Elrond az ő tanítványa, munkájának folytatója, de "trónörökös" nem. (Bár úgy sejtem, Elrond ereiben is csörgedez Finwe vére, oldalágon... ajj, nincs nálam családfa.)

Elronddal kapcsolatban inkább Silt keresd, az Elrond-topicon. :wink:

Sail away, sweet sister

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 5 hónapja #294298 Írta: Gwendir, a Keresztapa
Gwendir, a Keresztapa válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)

Alyr Arkhon írta:

Gwendir, a Ferneyi Pátriá írta: És a bakacsinerdei uralkodóház van valamilyen rokonságban a nagy uralkodóházakkal (mármint Finwéével, Thingoléval, Elrondéval, Elroséval stb.)?

Nem valószínű.

A bakacsinerdeiek laiquendek. (tkp moriquendek)

Elrondnak egyébként sose volt uralkodóháza.

De Elrond maga uralkodó volt, nemde?

Candide: Hát akkor miért teremtették a világot?
Martin: Hogy legyen min mérgelődnünk.

Több
18 éve 5 hónapja #294227 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)

Nem valószínű.

A bakacsinerdeiek laiquendek. (tkp moriquendek)

Elrondnak egyébként sose volt uralkodóháza.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
18 éve 5 hónapja #294196 Írta: Gwendir, a Keresztapa
És a bakacsinerdei uralkodóház van valamilyen rokonságban a nagy uralkodóházakkal (mármint Finwéével, Thingoléval, Elrondéval, Elroséval stb.)?

Több
18 éve 5 hónapja #294138 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)

Alyr Arkhon írta: Kis kiegészítés: Tudtommal Glorfindel is Valinorban született újjá, és Gandalfékkal érkezett Szürkerévbe HK 1000 körül.

Más verziók szerint pedig még a Másodkor folyamán (númenori hajóval), 1200 vagy 1600 körül, Gil-galad és Elrond segítségére.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
18 éve 5 hónapja #294129 Írta: Alyr Arkhon
Kis kiegészítés: Tudtommal Glorfindel is Valinorban született újjá, és Gandalfékkal érkezett Szürkerévbe HK 1000 körül.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
18 éve 5 hónapja #294112 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Különösen, maikor azt emlegette, hogy ő milyen idős... :P

Mandos: igen, Nienna vigazstalja a népeket

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
18 éve 5 hónapja #294086 Írta: Eleniel (csillaglany)
A tündék halála biztos sokszor felmerült téma, de lusta vagyk keresgélni. 8)

A saját véleményem:

Ha egy tündét megölnek Középföldén, Mandosba kerül. Nem tudom, dívik-e ott a sakk (póker, pasziánsz, miegyéb), de egy darabig elvan ott. Mondhatjuk, hogy "megerősödik", hogy készen álljon az újjászületésre, tekintve, hogy valójában nem tud meghalni, az a halandók ajándéka. Aztán az érettebb lélek, amelyik erre érdemes (bármit jelentsen is ez) újjászületik (ami Glorfindel kivételével Valinorban történik a jelek szerint), és ahogy felnő, egyre jobban hasonlít régi önmagára, mind testben, mind az emlékeit tekintve, de persze már új tapasztalatokkal is bír. De nem szabadul meg előző léte minden nyűgétől s nyilaitól. Tehát valódi halálról még így sem beszélhetünk szvsz.

Ez a trónörökös-dolog így nem túl fair, persze. Bár jó kérdés, nem olyannak gondolom Legolast, mint aki hatalomra vágyik, és arra, hogy vezető legyen. Aragornnak is simán alárendelte magát, nem csinált ügyet abból, hogy ki a rangidős. :D

De ha megfordítjuk a kérdést, és feltételezzük, hogy az uralkodás a tündéknél nem hatalom, hanem felelősség, és mondjuk Thranduil belefáradt volna Középföldébe, és elhajózik, valószínűleg ő vette volna át a stafétát.
Szerencsére nem így történt.

Ja, egyébként szerintetek Thranduil mikor hajózott el?
[size=9:o7sycqe0](A készülő sztorimban van erről egy verzió... :roll: )[/size]

Sail away, sweet sister

Több
18 éve 5 hónapja #294078 Írta: Feanor Faelivrin
Feanor Faelivrin válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Halhatatlannak lehet hogy halhatatlan de ha megölik akkor mehet Mandoshoz sakkozni.

"A mosoly a leger

Több
18 éve 5 hónapja #294070 Írta: Sil

Alyr Arkhon írta:

Gwendir, a Ferneyi Pátriá írta: Legolas voltaképpen a bakacsinerdei trónörökös volt? Nemde?

Elvileg.
De mivel Thranduil is halhatatlan...

Szvsz nem tudjuk, voltak-e testvérei...

Tears unnumbered

Több
18 éve 5 hónapja #294065 Írta: Alyr Arkhon

Gwendir, a Ferneyi Pátriá írta: Legolas voltaképpen a bakacsinerdei trónörökös volt? Nemde?

Elvileg.
De mivel Thranduil is halhatatlan...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
18 éve 5 hónapja #294062 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)

Igen. Miért kérded?

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
18 éve 5 hónapja #294029 Írta: Gwendir, a Keresztapa
Legolas voltaképpen a bakacsinerdei trónörökös volt? Nemde?

Több
18 éve 5 hónapja #293844 Írta: Simbelmyne_nrogara
Simbelmyne_nrogara válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Igen, nekem meg is van dvd-n!
A helyzet az, hogy megértem, miért nem adták a magyar mozikban, nem nagy durranás.
Vannak benne jó poénok, az igaz. Az egész film úgy van megcsinálva, mintha egy dokumentumfilm lenne.
Orlando tök helyes benne,jól alakít, mégha a forgatókönyv (szerintem) elég silány is.

- Simbelmyne -

" A hajnal mégis az emberek örök reménye " (Aragorn)

Több
18 éve 6 hónapja #292937 Írta: Draug
Draug válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
(mégis van új téma!)
Látta már valaki a Kalcium Kölyköt? Milyen volt? Én még sajna nem láttam.(Remélem ez a magyar címe)

"gondolkodj mielőtt beszélsz, mérlegelj mielőtt cselekszel..."

Több
18 éve 6 hónapja #292843 Írta: Draug
Draug válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Csodálod? Már nincs téma amit még ne érintettek volna.

"gondolkodj mielőtt beszélsz, mérlegelj mielőtt cselekszel..."

Több
18 éve 6 hónapja #292792 Írta: Gwendir, a Keresztapa

Sil írta:

Serrana/Taurin írta: Én Diana vagyok anyu meg Erika...továbbra se értem, de szép nevet "generált" nekem/nekünk. (Gilraen Elanesse)

Tetszőleges D, E vagy F kezdetű, A-ra végződő keresztnévre a Gilraent fogja kidobni. De ez már nagyon off.

Hát, azért Orlando Bloom és Legolas is kezd kimerülni 600 oldal után.

Több
18 éve 6 hónapja #292754 Írta: Sil

Serrana/Taurin írta: Én Diana vagyok anyu meg Erika...továbbra se értem, de szép nevet "generált" nekem/nekünk. (Gilraen Elanesse)

Tetszőleges D, E vagy F kezdetű, A-ra végződő keresztnévre a Gilraent fogja kidobni. De ez már nagyon off.

Tears unnumbered

Több
18 éve 6 hónapja #292749 Írta: Serrana/Taurin
Serrana/Taurin válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)

Sil írta:

Serrana/Taurin írta: Nekem meg anyumnak ugyanazt dobja ki... pedig más a keresztnevünk.

Ez egy névgenerátor, csak játékra jó. A név első és utolsó betűjét figyelembe véve generál egy nevet, nem fordít.

Én Diana vagyok anyu meg Erika...továbbra se értem, de szép nevet "generált" nekem/nekünk. (Gilraen Elanesse)

-A szerelem olyan mint az alkohol...
-Elbódít?
-Nem! Öl, butít és nyomorba dönt!

Több
18 éve 6 hónapja #292705 Írta: Gwendir, a Keresztapa
Hát, mégis jobb a Parf-en-Ereglass...

Több
18 éve 6 hónapja #292702 Írta: Sil

Serrana/Taurin írta: Nekem meg anyumnak ugyanazt dobja ki... pedig más a keresztnevünk.

Ez egy névgenerátor, csak játékra jó. A név első és utolsó betűjét figyelembe véve generál egy nevet, nem fordít.

Tears unnumbered

Több
18 éve 6 hónapja #292699 Írta: Gwendir, a Keresztapa
Nekem pedig Elrohir Singollo-t, miközben én Bárány Dávid vagyok, s a Singollo szerintem nem Bárány jelent (Lambet írtam a vezetéknévnek). A Máma jelenti quenyául a bárányt, a Gwendir pedig sindául a Dávidot. Hogyha pedig Bárányt írok, akkor pedig Elrohir Arnatuile-t. Szerintem Elrohir nem egyenlő Dávid.

Több
18 éve 6 hónapja #292565 Írta: Serrana/Taurin
Serrana/Taurin válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Nekem meg anyumnak ugyanazt dobja ki... pedig más a keresztnevünk.

-A szerelem olyan mint az alkohol...
-Elbódít?
-Nem! Öl, butít és nyomorba dönt!

Több
18 éve 6 hónapja #292546 Írta: Annedun
Annedun válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)

Alyr Arkhon írta:

Annedun írta: látom, érted amit mondtam... :lol:

nem tudom, hova linkeljem be: www.chriswetherell.com/elf/ -megkereshetitek az elf neveteket. Fent pedig a hobbitra kattinta a hobbit neveteket.

Légyszíves tünde helyett ne írjatok elfet.

Tudom, hogy magyarban is megvan már ez a szó, de Tolkiennél maradjunk a fordításnál, mivel az ő tündéi némileg különböznek a fantasy elfektől.
Ez olyan mint a törp és törpe.

bocs. javítottam :oops:

szeretni és szeretve lenni

Több
18 éve 6 hónapja #292510 Írta: Alyr Arkhon

Annedun írta: látom, érted amit mondtam... :lol:

nem tudom, hova linkeljem be: www.chriswetherell.com/elf/ -megkereshetitek az elf neveteket. Fent pedig a hobbitra kattinta a hobbit neveteket.

Légyszíves tünde helyett ne írjatok elfet.

Tudom, hogy magyarban is megvan már ez a szó, de Tolkiennél maradjunk a fordításnál, mivel az ő tündéi némileg különböznek a fantasy elfektől.
Ez olyan mint a törp és törpe.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
18 éve 6 hónapja #292483 Írta: Feanor Faelivrin
Köszi már megtörtént (ahogy a mellékelt ábra is mutatja => Feanor Faelivrin)

"A mosoly a leger

Több
18 éve 6 hónapja - 18 éve 6 hónapja #292461 Írta: Annedun
látom, érted amit mondtam... :lol:

nem tudom, hova linkeljem be: www.chriswetherell.com/elf/ -megkereshetitek az tünde neveteket. Fent pedig a hobbitra kattinta a hobbit neveteket.

[size=9:23ub24vr]javítva. Annedun, 2006. 04. 23. 14. 33.[/size]

Több
18 éve 6 hónapja #292399 Írta: Feanor Faelivrin
Vagy a smink nélküli sztárok :wink:

"A mosoly a leger

Több
18 éve 6 hónapja #292396 Írta: Annedun

Feanor Faelivrin írta: De külsőre hasonlísd össze az orkokat a tündékkel.......megnézted?.......akkor már te is látod.

nem biztos... csúnyának képzelte az orkokat PJ, és ezzel mindenki csúnyának képzeli őket. Pedig mikor a könyvet olvastam, nem olyannak képzeltem őket, hogy ronda dögök ordítoznak, nyálkás a testük, meg ilyesmi, ez undorító.
én is csúnyának képzeltem el, csak valami megfoghatatlan legyen bennük. Hiszen tündék :wink: . Ja és nézzétek meg a mai kifestett nőket. nem csak lélekben, testben is... :roll:

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.530 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére