Legolas (Orlando Bloom)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19659 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
<a href=http://www.full-bloom.net/fanart/sebi1.jpg>Nekem nagyon tetszik ez a rajz :)

Celebdringwen: már megint szuper képek! :) ))

Vic: imádunk, most mondom el hatszázezredszer :) )) Mi is szeretjük, ha megtalálsz valamit! ;) Nagyon érdekes ez a dupla név dolog, ugyanakkor nagyon kifejező is.
Hehe :) ) Tök poén, amit Berenről meg Lúthienről ír az öreg Tolk. :) )
Még nem olvastam A Szilmarillokat, kettejük történetét is csak kb.-re ismerem. De azt tudom, hogy Tolkient sem faragták fából, és benne is volt egyfajta perverz humor :) ) A GYU-ban tényleg nem nagyon találni hasonló példát, de a remek humor már ott is megnyilatkozik-azt hiszem a hobbitoknál van egy pár jó leírás, csípős megjegyzés, amin speciel remekül lehet röhögni :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19658 Írta: Anonymous
Vic: nem semmi kutatómunka! Nagyon köszönjük:)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19657 Írta: Anonymous
Celebdringwen, Morgana: csak kijavítok valamit, nem kukacoskodom :) ))))<br> <br> A golden globe-s kép nem a Golden Globe-on készült, hanem egy évvel ezelőtt, a Cannes-i fesztiválon, amikor a LOTR stábja kibérelt egy kastélyt... Van róla videóm, és vannak még képek is róla<br> <a href=http://www.full-bloom.net/images/rccannes.html> pl. itt

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19656 Írta: Anonymous
Szeretem, amikor megtalálok valamit :) ))<br> <br> <B>ELVESZETT MESÉK KÖNYVE - LEGOLAS </B><br> <br> Nem tudom, hogy Ti tudtátok-e - én mindenesetre nem - hogy <B>Legolasé volt az első olyan név, amelyet J.R.R. Tolkien papírra vetett a Gyűrűszövetség tagjai közül </B>- még 1917 körül. (Utána a következő név Gimlié volt... :) ) (lsd. Mesék, II. kötet, 242. old.)<br> Ez mindenesetre nagyon bíztató.... :) ) <br> <br> Az elveszett mesék könyvében Gondolin bukása címen találunk egy ''mesét'', amelyben nem a mi Legolasunk, hanem egy hasonló nevű tünde szerepel... ebből a karakterből alakította ki később Tolkien A Gyűrűk Ura Legolasát. <br> <br> Hát akkor lássunk innen egy idézetet:<br> ''Gandor és egy csapatnyi dárdás ment elől, és velük volt Legolas, szeme, akár a macskáé a sötétben, sőt, még annál is messzebbre látott.'' Mesék, II. kötet, 219. old.<br> <br> A Gondolin bukása névlajstromában pedig az alábbiakat lehet találni róla:<br> <br> Legolas - ''vagy Zöldlevél, a Fa embere volt, aki a menekülőket Tumladinon át a sötétségben vezette, mert éjlátó volt, és egyre Tol Eresseában él, nevezik pedig őt az eldák így: Laiqalasse, de erről Rúmil könyve mond többet.'' (lsd. I. kötet, 398. old. a Tári-Laisi címszónál)<br> Több se kellett nekem, persze én is megnéztem ezt a címszót az első kötetben:<br> <br> ''Tári-Laisi: A gnoma szavak laib (glaib is) 'zöld', laigos 'zöldség'(zöldsége valaminek, mint szín)=quenya laiqasse, lair (de glair is) 'rét, legelő, liget'. <br> A következő bejegyzés nagyon érdekes: Laigolas=zöld levél (lsd. Gar Lossion), archaikussá válik, mert a végső forma laib lett, ebből adódik Legolast, vagyis éleslátás (last: látás, nézés; leg, lég: merész, éles, látható). <br> De talán mindkettő a neve volt, mivel a gnomák szerettek két hasonlóan hangzó, de más nevet adni, pl. Laigolas Legolast, Túrin Turambar stb. Legolas a ''normál''forma a kettő összekavarása. <br> Zöldlevél Legolas a Gondolin bukásában bukkan fel; gondolini tünde volt ő, s mert éjszaka is jól látott, ő vezette ki a városból a menekülőket a síkságra a sötétben. A meséhez kapcsolt jegyzet szerint: 'ma is Tol Elesseában él, és az ottani eldák így nevezik: Laiqalasse.''<br> <br> Na mit szóltok ehhez? A pasim(nk)-nak dupla neve van, egyrészt jelenti azt, hogy zöld levél, és azt is, hogy éleslátó. Hmmm.....

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19655 Írta: Anonymous
A Golden Globe-os képhez: azt ugye tudjátok, hogy főleg a fiúk akkor simítanak végig a fejükök és fogják a nykukat, a zavarba jönnak... ;) <br> Vajon mit kérdeztek éppen?...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19654 Írta: Anonymous
Most már értem, hogy miért vagyok négy éves korom üta kutyabolond:-)<br> hihi:-)<br> dejó

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19653 Írta: Anonymous
Lhunhrive: nagyon jó témát vetettél fel, köszönjük Neked. Amint lesz egy kis időm, én is megírom rá a választ, de addig is várjuk a többiek véleményét is.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19652 Írta: Anonymous
Rég látott barátaim! Mielőtt visszavonulnék hétköznapi teendőimhez:<br> <a href=http://azhurerose.tripod.com/id271.htm> Orli készül a Nagy Szerepre (?)
gyakorlás közben
itt is edz éppen
itt őrült jól néz ki
aranyos
golden globe
valami díjjal
Legolas
szintén
egy gyönyörű Legolas kép
klikk ide még egy Legolasért

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19651 Írta: Anonymous
Rayan: Te aztán értesz hozzá, hogyan kell az ember lányát felcsigázni... :) )))<br> Ez a grafológiai elemzés... hát, igencsak elgondolkodtató ;) ))))<br> <br> Más, mert ezt muszáj Veletek megosztanom (OFF TOPIC lesz, tudom, hogy máshol lenne a helye, ne haragudjatok rám, de tündés)<br> Tulajdonképpen egy jót röhögni szeretnék Veletek, de ehhez kell egy kis kommentár... Aki olvasta a Szilmarilokat, az tisztában van azzal, hogy mit is jelent Beren és Lúthien neve, kettejük megható története pedig minket lányokat igazi bőgésre inspirál. <br> Nos, én az Elveszett mesék könyvét lapozgatva ismét elolvastam Beren és Lúthien történtét (Tinúviel meséje egyébként ott a címe), de azt hozzá kell tennem, hogy ez a sztori jóval korábbi, Tolkien maga is többször átírta, kézírásban és gépelt szövegként is tele van javításokkal, míg végül A szil-ben kapott egységes külalakot. <br> Ennyi bevezető után a tárgyra térek, mert röhögni akartok... nos, elég sok a változatás a mese és A szil. között, pl. ebben a történetben Beren nem ember, hanem tünde, Huan, a kutya végig tud beszélni, és Beren nem Szauron börtönében várja, hogy kiszabadítsák, hanem Melkor gonosz és hatalmas szörny-macskájának, Tevildónak, vagy más néven Tiberthnek a rabszolgájaként él addig, amíg meg nem jelenik Tinúviel, hogy kiszabadítsa onnan. (azt tudtátok, hogy a tündék ezért nem szeretik a macskákat és imádják a kutyákat???)<br> <br> Vic, térj a tárgyra, mert még inkább OFF leszel....<br> Tinúviel a mesében Berent macskajelmezbe öltözteti: Tevildo kinyírt macskaszolgájának, Oikeroinak bundáját adja rá. És itt az idézet:<br> ''Tinúviel... tanítgatta őt, hogyan üljön, nyújtózzék, mint járjon, hajlongjon, hogyan hasonlítson hát egy igazi macskához - míg a végén Huan bajsza is meredezni kezdett a dolog láttán, s ezen Beren és Tinúviel szívből nevetett..'' ''.... Akkor búcsút intettek Huannak, s nekivágtak. Melkor csarnokai felé igyekeztek, ha nem is túl sebesen, mert Berent gáncsolta a macskabunda, nem mozgott valami fürgén, ennek ellenére Tinúviel szíve könnyebb volt, mint jó ideje bármikor, és örömmel simogatta szerelmese szőrét és farkát, és Beren csak azért volt mérges, mert ezt a bizonyos farkat sem tudta olyan hevesen csóválni, ahogy szerette volna...'' Vic: :) )))) Ilyet sem olvastam még Tolkien-világában!!! :) )))) Vagy csak én vagyok túlságosan mocskos fantáziájú?<br> <br> Ja, de még egy idézet nagyon jó, ez is off topic, de szerintem tetszeni fog Nektek (kimaradt A szil-ből):<br> ''- Nagyuram - fordult akkor (Beren) Thingolhoz - még most is kezemben a szilmaril.''<br> - Mutasd akkor - szólt ámulva a király.<br> - Nem tehetem - válaszolta Beren - mert a kezem nincs velem....''<br> (Vic: jó a pasi, de itt még tünde is :) ))<br> <br> Christopher Tolkien egyébként utal arra az Elveszett mesék könyvének elején, hogy ''az éleslátó Zöldlombi Legolas előrevetülése a Gondolin bukása c. mesében'' található. Ha elolvastam, nyilatkozom....

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19650 Írta: Anonymous
Ezzel már kicsit elkéstem, mindenesetre olvastam a tegnapi termést, és eléggé kiakadtam azon a két pocskondiázó dögön, aki ilyen mocskosszájú, az kotródjon innen. Különben elviszem :) Még ahhoz is hozzászólnék, hogy mi lesz Orlival később. Talán ez a nagy hűhó elül körülötte egy-két hónap múlva, de nem hiszem, hogy le kellene mondanunk róla, hiszen nagyon jó színész és biztos sok filmben fog még nagyot alakítani :) )) Ja, és amit Rayan Orli írásából kihozott az fantasztikus!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19649 Írta: Anonymous
ha elolvasod a Szilmarilokat, abban majd meglátod, hogy a tündék közt ugyanúgy élnek az érzelmek: hüség, árulás, barátság, állhatatosság, hiúság, kérkedés, elbizakodottság, hösiesség, szerelem

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19648 Írta: Anonymous
Sziasztok. Felvetnék egy témát, amiről lehet, hogy már volt szó vagy esetleg alapjaiban hülyeség. Igazság szerint én eddig még csak a Gyűrűk Urát olvastam, amiben valljuk be, a tündékről nem esik sok szó. Én arra lennék kiváncsi, hogy mennyiben különbözik az ő lelkiviláguk -érzelmi szinten- esetleg az emberekétől. Ezalatt azt értem, hogy vajon ugyanazok a pozitív és negatív tulajdonságok jellemzőek-e rájuk. Mint tudjuk, a szerelem náluk is igen elöl van a fontossági listán. (Na igen, nem tudok fogalmazni. Bocs. :-) )<br> De vajon fajtájukon belül az igaz barátság, a feltétlen hűség,stb vagy esetleg az önzés, féltékenység, stb megnyilvánul-e.<br> Kérlek, ne röhögjetek ki, ha nagy butaságot írtam. Várom a válaszokat. <br> Lhunhrive

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19647 Írta: Anonymous
Szia Rayan! Jó olvasást!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19646 Írta: Anonymous
Jaja Celebdringwen! Pacsi! ;) <br> Bár az én elemzésem is felületes.<br> Tényleg kéne ide egy vérbeli grafológus :) <br> <br> Szia Celebdringwen, meg mindenki! Megyek olvasni a Könyvet :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19645 Írta: Anonymous
Rayan: Örülök! És ha megfigyelted, én kissé hányaveti módon, de ugyanazt hoztam ki Orli írásábaól! Egy húron pendülünk;)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19644 Írta: Anonymous
Celebdringwen, szívemből szóltál! Kb. én is ugyanilyennek képzeltem el Legolas szerelmét. (ld. néhány lappal hátrébb)<br> A Gyűrűháború után, mikor együtt kalandoznak Gimlivel, a véletlen eléjük sodor egy nőt...DE hadd ne folytassam, ez már a fan fic része. Vic, már nagggyon kíváncsiak vagyunk! :P <br> <br> Gandalf: köszi, hogy eloszlattad a homályt ;) <br> <br> Esgalfanawen: nagyon szép idézetek! Egyébként tényleg ideillőek.<br> <br> ÉSzAH: Kösz :) )))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19643 Írta: Anonymous
Vic: JÓ HÍREM VAN! Aki így ír, mint Orlando, hmm.. :) Szóval, amint megfigyeltétek, a betűk felső szára roppant magas, de az alsó szárat is néhol igencsak lehúzza: Önérzetes személyiség. Intenzív szellemi életet él, az érzelmi élet emellett némileg háttérbe szorul. Szépen kerekíti a magánhangzókat: precíz, alapos munkát végez, esztétikai érzéke fejlett. (Gondoljunk csak a ruháira ;) ))) Álló íráskép; határozott személyre vall, vagy kiegyensúlyozottságot mutat. A betűk felső szára néhol elhajlik: enyhe bizonytalanságot vagy hanyagságot jelent. És, ha megfigyeltétek, tényleg egybeírja a nevét: ez a füzéres írásmód, különben tipikus. Lobbanékony, impulzív embert mutat, tele szenvedéllyel és akarással. És most jön a lényeg: <I>a füzéres írásmód a FIZIKAI és ÉRZELMI potencia legegyértelműbb jele. Fogalmazzunk úgy, hogy fantasztikus szerető :) )))</I>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19642 Írta: Anonymous
Az idézetek egyébként egyébként Fodor Ákostól vannak.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19641 Írta: Anonymous
A Legolas = Orlando Bloom? kérdéskört olvasgatva gondoltam beillesztek néhány idézetet, nem tudom, kicsit átvitt értelműek, de talán ide is illenek.<br> Tehát:<br> <br> Axioma:<br> Akiben Isten<br> hisz: teljesen mindegy,hogy<br> hisz-e Istenben.<br> <br> A másik:<br> <br> Életrecept:<br> Végy egy Ezt-vagy-Azt<br> emeld föl a szívedig<br> - s vigyázva tedd le.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19640 Írta: Anonymous
Köszönöm! Legalább valaki ír nekem...<br> <br> Jó éjt!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19639 Írta: Anonymous
Tényleg?<br> Húúúú, én ezt nem mondanám:-)<br> Amúgy írtam néked levélkét.<br> Remélem, nem haragszol.<br> Megyek aludni.<br> puszi: Míriel

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19638 Írta: Anonymous
Mert csak ritkán van olyan motíváció, amely egy nőt harcra kényszeríthetne.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19637 Írta: Anonymous
Igen:-)<br> Még azt szeretném megtudni, hogy Éowynon kívül miért nincs nagyon harcos nő?<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19636 Írta: Anonymous
Akkor Te egy boldog ember lehetsz, mert képes vagy az élet apróbb örömeire is odafigyelni.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19635 Írta: Anonymous
Kedves Gandalf!<br> Ismételten köszönöma választ.<br> Akkor ez nagyon jó hely lehet, bár engem az olyan apróságok is boldoggá tennének, hogy íjászatot tanulhatnék, vagy az erdőben (Lórien, v. Bakacsin, tök mindegy) kószálhatnék.<br> pussz: Míriel

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19634 Írta: Anonymous
Minek kéne ott bármit is csinálni? ;-) ) <br> Hallgatod naphosszat az ősi tünde-balladákat a telerek csodás hangján, akárcsak Eriol. Érezheted magadon az Áldott Birodalom Szentséges Fényét, a valák jelenléte nyújtotta tökéletes biztonságot, a szíved túlcsordul az örömtől, a lelked örök békét talál, s annyi Tudásban lehet részed, amennyire csak vágysz! S olyan legendás alakok és természetfölötti lények társoságában, akiknek még a saruját megoldani sem vagyunk méltók! Hát kell ennél több? :-)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19633 Írta: Anonymous
Gandalf: köszönöm a választ. De mit művelnek Nyugatföldén?<br> Mit lehet ott csinálni a harcos népeknek, ha nincs ott kaland?<br> pussssz:Míriel

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19632 Írta: Anonymous
Míriel: nem, szó sincs lélekvándorlásról. A tündék lelek (miképp a sorsuk is) örökre a Világ kereteihez van kötve, haláluk után Mandos Csarnokába kerülnek.<br> Az emberek lelke csak ideiglenesen marad Mandosban, végül lelkük eltávozik örökre a Világ keretein kívűlre (senki sem tudja, hova).

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19631 Írta: Anonymous
Sziasztok!<br> Áááááááááá, mennyi bejegyzés!!! Hogy fogom én mindezt elolvasni!!!!<br> Hozzászólnék a Valinor témához: Nem maga a föld különleges, hanem azok, akik lakják. A Szentségesektől lett megszentelt föld, s azért Halhatatlanfölde, mivel halhatatlan lkények otthona. Senki sem lesz örök életű attól, hogy Valinorba lép. Vagy Tol Eress

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19630 Írta: Anonymous
Remélem, ez most elmegy.<br> Szerintetek mit csinálnak Nyugatföldén? Ha nincs veszély ott, akkor érdemes olyan lényeknek ott lenni, mint pl. Legolas és Gimli?<br> Mármint: ők harcosok, és veszély nélkül mit sem ér számukra a kaland.<br> Morgana-nak: vhol olvastam, hogyha a tünde Középföldén hal meg, elszáll a lelke. Az emberé meg egy másik lény testébe száll (lélekvándorlás-gyanús teória).<br> Tehát ha vmelyik tünde meghal, azt csak erőszakos halállal hal meg,nem?<br> De akkor mi van Arwennel (v. Míriellel /aki olvasta a Szilmarilokat, az tudja/), az ő lelkükkel mi történik?<br> pussz: Míriel

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.581 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére