Legolas (Orlando Bloom)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19689 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Nos, rengeteg minden szóba került tegnap este, alig győztem végigolvasni és végigrágni mindent, de annyira, de annyira köszönöm Nektek a sok értelmes és megható hozzászólást, hogy le sem tudom írni....<br> <br> ÉSzAH: Az elveszett mesék könyve tulajdonképpen egy két kötetes könyv, amely felfogható A szilmarilok kezdeti verziójának. Tolkien az 1916-20-as években mindenféle papírokra (kézírással, gépírással stb) írta meg ezeket a meséket (a sztori szerint egy eltévedt tengerésznek tündék mesélik el ezeket a történeteket) amelyeket Christopher Tolkien rendezett sorrendbe, majd hasonlította össze A Szil-ben leírtakkal. <br> (A fejezetek nevei a mesékben és A szil-ban szinte pontosan megegyeznek) <br> Sajnos - szerintem - az Elveszett mesék még A Gyűrű keresésénél is nehezebben olvasható - mert még több jegyzetet tartalmaz, ráadásul Tolkien sokszor kijavította a saját korábbi verzióit új nevekre stb. és a Mesék tartalmazzák az összes verziót is, egymás után. <br> Én most jelenleg azt teszem, hogy kiválasztok egy fejezetcímet A szil-ból, végigolvasom, majd megteszem ugyanezt a Mesékben is, így könnyebben követhető.<br> Glorfindel és Legolas neve együtt szerepel a Gondolin bukásában (a Mesékben), együtt vándorolnak. Nem semmi, mi?<br> <br> Valinorról annyit ír A szil - ha jól emlékszem, mert megint könyv nélkül vagyok itt - hogy ott soha semmi nem rohad meg, semmi sem pusztul el magától. Ezért elképzelhetőnek tartom, hogy ott minden és mindenki örök életű, aki rálép a Megszentelt Földre. De a valák nem szállhatnak szembe Ilúvatar akaratával, aki ugye az embernek halált ajándékozott. Ha tehát feltételezzük, hogy Aragorn Arwennel együtt elment volna oda, szerintem nem engedték volna be őket. De ha valami csoda útján igen, Aragorn akkor is meghalt volna Valinorban. De ez az én véleményem, ha Gandalf megtalálja azt, amit ígért, többet fogunk tudni.<br> <br> Dodie: az álmodon itt a munkahelyemen majdnem elbőgtem magam. De a vers sem volt semmi...<br> <br> Celebdringwen: amit írtál ma reggel a mai világról... hát, én sem írhattam volna le jobban azt, amit gondolok a témáról. A tündéktől kaptunk ajándékba, és elcsesztük. De mit várunk az emberi fajtól?<br>

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19688 Írta: Anonymous
Bocs. TISZTA HÜLYE VAGYOK: A régebbi üzeneteket néztem és nem vettem észre, csak gépeltem...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19687 Írta: Anonymous
A francba! Nem rakta abe a bejegyzésem, így begépelem még1x:<br> <br> Szerintem Valinort úgy is fel lehet fogni, mint egy menyországot, ahová a test is bejut.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19686 Írta: Anonymous
Valinort szerintem úgy is fel lehet fogni, mint egy menyországot, ahová a test is bejut.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19685 Írta: Anonymous
A Valinor kérdéshez: pont ma volt egy furcsa álmom. Azt álmodtam, hogy egy ember meghal, de ezt gyakorlatilag nem veszi észre. Szóval a világ, amibe érkezik halála után, olyan mintha folytatná az előző életét, és cak szépen, lassan ébresztik rá, hogy tulajdonképpen mi is történt vele, és ez már a úlvilág. Álmomban olyan érzés volt (és így képzelem Valinort is), mintha a másvilág a halál után ugyanolyan maradna, mint amiből eljöttél, de a régi világnak csakis az erényeit hordozza, és minden fényes, és ragyogó. De ez amolyan minden entitásbók szétterjedő belső sugárzás. Nehéz megfogalmazni.<br> <br> Talán jól ellensúlyozza a kérdést Dodie álma. Az BORZASZTÓ! Hát így is lehet látni a mai világot (valószínűleg tényleg ilyen...). Számomra az egész GYU-ban pont ez volt a legszomorúbb: a világ legklasszabb teremtményei harcolnak egy világért nekünk. Hogy miénk, az embereké lehessen. És nekem ezért fájt baromian a könyv vége: már tudtam mi lett a világgal.<br> <br> De rendületlenül hiszek a tündékben, hisz még mindig tele van a világ csodákkal!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19684 Írta: Anonymous
Nahát ÉSzAH! Két remek téma, amiről viszont nem nagyon merek véleményt alkotni :) De logikusan: valószínű, hogy a két Glorfindel azonos. Szerintem -ha G. valóban meghalt Gondolin bukásánál- a kettő elvileg nem lenne összeegyeztethető, de mint tudjuk, Tolkien fantáziájának nincs határa. És valószínű az az igazság, amit mondtál, hogy Tolk. utólag értékelte át az ő fontosságát.<br> Én Valinort úgy képzelem, mint a paradicsomot, vagy az elisiumi mezőket. Aki nézte/nézi a Herkulest és a Xenát, tudja, mire gondolok ;) )<br> <br> Dodie: nagyon megdöbbentő álom! Sajnos nagyon igaz, hogy a mai világban egy tünde belehalna a szomorúságba :( <br> <br> Vic: sajnálom, hogy nem láttad jó minőségben! :( De az tényleg nagyon édi, mikor ott simogatja a nyakát, annyira zavarban van :) ) Jézusom, szegény Szövetség, mit össze nem gagyogott ott az a japán újságírónő!! :) )<br> <br> Morgana: teljesen egyetértek Veled!<br> <br> Na és még valami: egy röpke idézet Legolastól a Caradhrason:<br> <I>-Nos! A napot nem hoztam magammal. Most épp dél kék mezőit járja, s ez az aprócska hótorlasz itt e vakondtúrásnyi Vörös-fokon egy csöppet sem érdekli őt. De azoknak, akik gyaloglásra ítéltettek, hoztam egy fénylő reménysugarat.</I><br> ÓÓ, NEEM, drága Legolas, most az egyszer tévedsz. <br> A tündöklő nap fényét hoztad el nekünk! :) )))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19683 Írta: Anonymous
ÉSzAH: a gy. keresése és az elveszett mesék k.-e nem u.az!<br> tudom, már olvastam mind2t<br> bár van 1-2 1ező dolog

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19682 Írta: Anonymous
Például it van egy ilyen link:<br> <br> www.daimi.aau.dk/~bouvin/tolkien ... ortal.html <br> <br> Még keresek párat!<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19681 Írta: Anonymous
Te, Vic, ezen a Mulimedián nekem egy Legolas követi az egeret állandóan és semmit sem enged megnyitni...<br> <br> VIC, ÉSzAH, ÍRTAM NEKTEK!!!!<br> <br> Dodie: Nagyon szíven ütött az álmod. Akár önmagában is megállná a helyét, mint egy figyelmeztetés. Pár napja, mikor Vickel beszéltünk telefonon, szóba jött, hogy vajon mit tenne egy tünde, ha a mi világunkba tévedne ma, akkor azt mondtam, hogy valószínűleg belehalna, de amit Te írsz az még ennél is torokszorítóbb...<br> <br> Tudjátok, és úgy gondolom, az a Valinor, ami a Gy.U.-ban van, már nem az a Valinor, ahonnan az eldák számüzetésbe indultak... Mégis, valahogy a megtestesült tökéletesség lehet, ahol már nincs is értelme annak a fogalomnak. A Nirvána megközelítées nekem egy kicsit veszélyes, mert a tündék, mindig is az alkotásban találták legnagyobb gyönyörűségüket, és azt nam a saját hasznukra, nem a hiúságuk kiélésére tették, csak Morgoth ármánykodása nyomán. A Szépséget sokkal könnyebb megrontani, mint tisztása mostni. nem is lehet többé ugyanolyan makulátlan, de valahogy, ha túllép önnön hibáin, ereje erényévé válik és a Szépség, ha nem is olyannyira ragyogó, mint annakelőtte, éretté lesz és ez egészen új úton növeli mindazt benne, ami jó. <br> Jó, hogy a Valák megbocsátottak, jó, hogy a tündék ismét bebocsátást nyerhettek...<br> ...rossz nekünk, hogy itt maradtunk.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19680 Írta: Anonymous
ÉSzAH: Nem emlékszem már, hol olvastam, de biztos vagyok benne, hogy valahol olvastam (Nem Fórumon!). Még utánanézek... lehet, hogy egy külföldi Tolkien-honlapon.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19679 Írta: Anonymous
nem tom, ki olvasta már, és nem emlékszem melyik vers, de nagyon leképezi az emberek változását, miután Númenor vére kiveszett belőlük:Vándor állj meg! Korcs volt anyja vére,<br> Más faj állott a kihunyt helyére,<br> Gyönge fővel, romlott, szívtelen;<br> A dicső nép, mely tanúlt izzadni,<br> S izzadás közt hősi bért aratni,<br> Névben él csak, többé nincs jelen.<br> <br> és egy vers, én írtam Legolasról:Sirály rikolt a messzeségben,<br> Csendesen, hívón zúg a tenger árja.<br> Nincs már nyugovás a hársak enyhében,<br> Szívben a vágynak most sós szél lett a társa.<br> <br> Középfölde táján már minden szépség fakó,<br> Ó a tenger, a szél, a sirályok!<br> Minden, minden hazug, csak ez az egy a való.<br> A föld maradjon tiétek, hatalmas királyok. <br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19678 Írta: Anonymous
Volt tegnap egy álmom. Életemben először álmodtam Legolassa. Ne ijedjetek meg, nem valami ölelkezős nyálas sztori következik, csak muszály elmesélnem. <br> A helyszín maga is elég különös, egy kiégett, lakatlan nagyváros, árad belőle a Mad Max hangulat...Egy összefirkált romos tömbház tövében ülök, előttem kis tábortűz lobog, és a tűz túloldalán Legolas ül, kockás ingben, farmerben, mezítláb. Mégse mondanám, hogy Orlando lenne az, egszerűen tudom, hogy Legolas. A haja hosszú, szőke, de nem az a fonottas-lenge, mint a filmben, egszerű lófarokba kötve lóg a hátára. Egy íj van az ölében, és az arcán szomorú kifejezés. Semmit sem csinál, csak bámul a tűzbe, mégis árad belőle valami szemrehányással telt szomorúság. Fájdalmasan nem illik abba a környezetbe, és ez a ruha is annyira idegen tőle, mintha egy kisfiút öltöztetnénk öltönybe...<br> És a furcsa az, hogy érzem, tudom,hogy nem csak ez az egy város ilyen kihallt, hanem az egész világ. Ahogy Dínchamion(bocs, ha nem jól írtam..)mondaná, ez az Emberek Alkonya.. És itt van ez a tünde, egy más világ szülötte, és szinte hallom, ahogy arra gondol: Ezért harcoltunk? Ezér kellett annyi vérnek hullani? Ennyi maradt az örökségetekből...<br> Nagyon furcsa álom volt, nem tudom megmagyarázni, de... valahogy azt érzetem, ilyen lehetne egy tünde a mai világban.. bocs ha valakit untattam a sztorival, de muszály volt elmondani...<br> Dodie

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19677 Írta: Anonymous
Vic, naaaagyon érdekel a fanfiksönöd, amint kész vagy, kérek egy dedikált példányt!!!:))<br> <br> Én is megpróbálom a magamét szállítani, csak sehogy nem tudom összerakni a földrészem történelmét... a középkortól kezdve nem nagyon szerettem a törit, hát még ha írni kell ilyet... De hát istenem, egy nép attól nép, attól lesz hihető, ha törénelme van. Majd vázlatosan összefércelem. :) <br> <br> ÉSzAH: hát nem tudom. Valinor nekem is zavaros egy kicsit. Egyik barátom azt mondta, ez tkp csak rossz a tündéknek, mert ha kitör vmi csetepaté, nem tudnak más népeket hibáztatni miatta. :) Egyébként az Elveszett mesék könyve, nem ugyanaz, mint a Gyűrű keresése.<br> <br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19676 Írta: Anonymous
Gandalf, valamit nem értek. Valinorban a halandók meghalnak? Ők nem lesznek örök életűek? Ez nekem nagyon sántít. Hol olvashatok erről? Hol találom azt a leírást, amit te így értelmezel?<br> Tényleg Tol Eresseába hajóznak? Hogyhogy nem Valinorba? Én eddig végig azt hittem. Gandalf kérlek világosíts fel minket egy rövid összefoglalóval a témával kapcsolatban. <br> <br> Míriel, szerintem Legolas nem harcos. Ő egy tünde, aki harcol ha szükséges, de nem hiszem, hogy örömét leli benne, nem hiszem, hogy magáért a harc kedvéért, öncélúan harcolna. Szerintem nagyon jól meglenne harc nélkül, szinte kizárt, hogy Valinorban a harc lehetőségének hiánya bármiféle hiányérzetet keltene benne. <br> <br> Hogy mit lehet Valinorban csinálni? Elég ellentmondásos képem van erről. Eredetileg úgy képzeltem, hogy Valinor olyasmi lehet, mint a Nirvána. A végső megnyugvás helye, ahol a lélek már NEM VÁGYIK bármit is tenni, hanem tökéletesen kielégíti saját létezésének csodája. Viszont a Szil.-t olvasva ez a kép megváltozott. Hiszen ott a tündék építenek, vigadnak, lázadnak, stb. Minden tevékenység jelen van, ami az emberi, vagy mondjuk inkább úgy középföldei életet jellemzi. Szóval nem tudom. <br> Ti mit gondoltok erről?<br> (Tudom, hogy mostanában gyakran kérdezem ezt, de csupa olyan témák merülnek fel itt a fórumon - hála az isteneknek - melyek igencsak elgondolkoztatják az ember lányát és egyátalán nem biztos, hogy van rájuk válasz.)<br> ÉSzAH<br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19675 Írta: Anonymous
Egyébként az Elveszett Mesék ugye = a most megjelent Gyűrű Keresése. Vagy félreértek valamit?<br> ÉSzAH

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19674 Írta: Anonymous
Emlékeztek még arra, ami Glorfindellel kapcsolatban vita tárgyát képezte? <br> <br> Vajon a Szilmarilok Glorfindele = GyU Glorfindele?<br> <br> Ezt a kérdést egészen más megvilágításba helyezi az, amit Vic Legolasszal kapcsolatban előásott. Mert ugye itt is arról van szó, hogy egy korábban megalkotott karaktert JRR átdolgozott a GyU számára. Szerintem Glorfindellel is ez történhetett, mint ahogy azt már jeleztem ott is, amikor ez szóba került. A Szilmarilos Glorfindel annyira összeegyeztethető a GyU-ban szereplő Glorfindellel, hogy szinte kiállt belőle a megoldás: JRR egy korábban vázlatosan kidolgozott szereplőben látott annyi fantáziát, hogy egy későbbi - a korábbihoz képest akár ellentmondásos - szerepben kicsit jobban kidolgozza. Persze, persze, az eredeti Glorfindel meghal Gondolin bukásánál ha jól tudom (érdekes, hogy Legolas is eredetileg ott kerül elő) és ebből logikusan következne, hogy a GyU-ban szereplő Glorfindel nem azonos a Szil.-ben szereplővel. De szerintem mégis. JRR ugyanis utólag átgondolhatta ennek a karakternek a jelentőségét. Hogy ellentmondásos? Erre én mindig azt mondom, hogy az ellentmondást önmagában kell értékelni és nem feltételenül kell törekedni a feloldására. Nem arra való. <br> Mit gondoltok?<br> ÉSzAH

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19673 Írta: Anonymous
míriel: hajrá!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19672 Írta: Anonymous
Tudom, egy kicsit le vagyok maradva, de aki írásnál fölfele megy, annak nagy az önbizalma.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19670 Írta: Anonymous
szabad

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19671 Írta: Anonymous
Hát meséld el!<br> Hajrá!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19669 Írta: Anonymous
Szeretnék Nektek elmesélni vmit. Már napok óta ezt álmodom. Szabad?<br> puszi: Míriel

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19668 Írta: Anonymous
ez a kép!!<br> olvadozik....

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19667 Írta: Anonymous
Tényleg szép.<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19666 Írta: Anonymous
Vic, ez aranyos :-D De tudod ezt a tünde csaj adja a pasinak, nem fordítva :-D <br> Esgalfanawen, ez tényleg nagyon szép vers!<br> Na pussz drágáim!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19665 Írta: Anonymous
Csak két mondat, aztán rohanok el, mert nagyon sok még a dolgom :) <br> <br> Az ORLANDO BLOOM MULTIMEDIA ÁTKÖLTÖZÖTT MÁS SZERVERRE,<br> <br> <B> Régi címe: <br> orlandomultimedia.cjb.net/ <br> <br> Új címe:<br> orlandomultimedia.net/ <br> </B><br> vagy <a href=http://orlandomultimedia.net/> klikk ide érte

Változás nem történt a lapon, a videókat, képeket ugyanúgy meg lehet nézni, és szerencsére a régi linkek is élnek még, tehát azokat a képeket, amiket a régi szerveréről pakoltunk be pl. ebbe a topicba, még mindig lehívhatók... remélem, hogy ez így is marad.

Rayan: én is láttam a japán sajtókonferenciát végül, tényleg nagyon helyes a fiú a videón, de sajnos a kép nekem baromira szaggatottan, homályosan jött be. A japán honlapra klikkelve még a hang is torzult... hiába, lassú az internet csatlakozásom. (De a legjobb rész a végén van, amikor röhögnek mindannyian azon a Viggos megjegyzésen, és a kezét a nyakára teszi - lsd. pont a fenti honlapon jobb oldalon a kis képet....
De szegény mennyit ivott zavarában, miközben a japán szinkrontolmács mondta a magáét :) ))

Na, ez sem két mondat volt....

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19664 Írta: Anonymous
ez a vers GYÖNNYÖRÜÜ még nem is olvastam :(

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19663 Írta: Anonymous
szép...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19662 Írta: Anonymous
Talán nem most illik ide ez a vers, de annyira szép, hogy muszály beraknom:<br> <br> Szabó Lőrinc<br> <br> 110. Szonett: Veszélyek<br> <br> Ahogy a rétet megrohanja száz <br> s száz s ezer méh és lepke s kirabolja,<br> ezerfele úgy hordja, messzehordja<br> minden szó, kép, rezzenet s kézfogás<br> kóbor lelkünket, sóvár s glóriás<br> álmainkat, s talán épp ezzel oldja<br> vissza a mámorba, a legnagyobba,<br> az ős istenbe: villámként cikáz<br> nő s férfi körűl, míg él szüntelen<br> a jó vagy rossz veszély, a szerelem<br> a jó-rossz vonzás, a könyörtelen,<br> a vágy a másra, ujra, a gyönyörre,<br> az Igazibbra...S tán így teszi tönkre<br> az Igazit, egy perc alatt, örökre!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19661 Írta: Anonymous
Jaj, d eszeretnék én is egy ilyent...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #19660 Írta: Anonymous
<a href=http://a1928.g.akamai.net/v/1928/2164/24h/images.escalate.com/images/products/nl90101/000/004/000004189.jpg>Bocsi, hogy OFF, de egyszerűen gyönyörű. 75 dollárért vesztegetik!(kb.22500 Ft!!) Tudom, hogy ez Arwené, de Istenem, milyen szép eljegyzési medál lenne Legolastól... :) ))

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.506 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére