Lothlórien - Tündék

Több
21 éve 6 hónapja #116157 Írta: jinx
jinx válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

Galadhriel írta: A Gonosz sosem tűnik el. Az lehet, hogy nem mutatja magát, de nem tűnik el. Ha Tolkien folytatta volna, lehet, hogy lett volna megint egy Sötét Úr.

ja. dualizmus (asszem).

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 6 hónapja #116148 Írta: Galadhriel
Galadhriel válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

Eleira írta: Azon még senki nem gondolkozott, hogy megváltozhattak a "szabályok"? Talán a gyűrűhordozók meg a többiek is megtették a magukét. Talán elnyerték a jutalmat, hogy beléphessenek a Valák Földjére. Elvégre most, hogy Szauron legyőzetett, a "Gonosz" eltűnt. Szerintem mind elmentek Amanba.

A Gonosz sosem tűnik el. Az lehet, hogy nem mutatja magát, de nem tűnik el. Ha Tolkien folytatta volna, lehet, hogy lett volna megint egy Sötét Úr.

Namarie!

Galadhriel

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 6 hónapja #116144 Írta: Galadhriel
Galadhriel válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Valakitől kölcsönkérhetném Az elveszett mesék könyvét? Vagy legalább tudnátok valamit mondani, hogy hol lehet megszerezni?

Namarie!

Galadhriel

Több
21 éve 6 hónapja #116098 Írta: Prérifarkas
Prérifarkas válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Azt írja a gyu vége, hogy meglátták a partot.
De azt nem írja, hogy minek a partját...

Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"

Több
21 éve 6 hónapja #116087 Írta: jinx

Eleira írta: Azon még senki nem gondolkozott, hogy megváltozhattak a "szabályok"? Talán a gyűrűhordozók meg a többiek is megtették a magukét. Talán elnyerték a jutalmat, hogy beléphessenek a Valák Földjére. Elvégre most, hogy Szauron legyőzetett, a "Gonosz" eltűnt. Szerintem mind elmentek Amanba.

perszehogy elmentek: ld. még GYU vége...

Több
21 éve 6 hónapja #116051 Írta: Eleira
Eleira válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Azon még senki nem gondolkozott, hogy megváltozhattak a "szabályok"? Talán a gyűrűhordozók meg a többiek is megtették a magukét. Talán elnyerték a jutalmat, hogy beléphessenek a Valák Földjére. Elvégre most, hogy Szauron legyőzetett, a "Gonosz" eltűnt. Szerintem mind elmentek Amanba.

Maybe I can find a place
I can call my home
Maybe I can find a home
I can call my own

Több
21 éve 6 hónapja #115732 Írta: jinx

Nefadar írta: Layla: a tündék nem Amanba térnek vissza, csak a noldák(de még ők sem biztos). Mindenki aki Nyugatra hajózik az Tol Eresseára megy...

ezt pontosan hol írják?
nem kekeckedés, de most már tényleg érdekel a kérdés[/size]

Több
21 éve 6 hónapja #115662 Írta: Nefadar
Nefadar válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Gandalf maia volt, így ő biztos, hogy oda ment vissza...

Nefi

Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:

Több
21 éve 6 hónapja #115620 Írta: Prérifarkas
Layla: csatlakozom Nefhez, a tündék nem Amanba mennek, csak Tol Eresseára, és Frodó és Elrond is. (ez szinte 100%) Gandalf visszatérhetett Amanba, hisz őt onnan küldték, és semmi oka nem volt rá, hogy ne menjen vissza.

Galadh

Több
21 éve 6 hónapja #115618 Írta: Nefadar
Layla: a tündék nem Amanba térnek vissza, csak a noldák(de még ők sem biztos). Mindenki aki Nyugatra hajózik az Tol Eresseára megy...

Nefi

Több
21 éve 6 hónapja #115535 Írta: Misteq
Misteq válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Galadh:véleményem szerint Frodó Amanba ment mert Elronddal volt egy hajón nem?Elrond meg Amanba ment ... ebből következik-gondolom én...-hogy Frodó is Amanba ment!/Sztem akit beengednek Amanba nem nagyon engedik el mivel 1:nem akarják hogy megtudja a többi halhatatlanságra vágyó merre is van a hallhatatlan föld 2:tuti ha már ott vannak akik bebocsátást nyertek vissza is akarnak majd jönni-Númenoriak-mert hiányozna nekik a saját megszokott földjük!

"Soha nem hittek semmiben!Most semmivé lettek!"
"a hervadás fölé hajolva mosolygok tehetetlen"

Több
21 éve 6 hónapja #115427 Írta: Prérifarkas
Aman... hát, nem tudom, hogy nevezhetjük e földrésznek...
Ami Frodóékat illeti, korántsem biztos, hogy Amanba mehetnek. Véleményem szerint csak Eresseára, de ki tudja...?

Galadh

Több
21 éve 6 hónapja #115375 Írta: Nefadar
Tol Eressea egy sziget, és Aman pedig földrész. Csak ennyi a kettő között a különbség. :wink:

Nefi

Több
21 éve 6 hónapja #115373 Írta: jinx

hobbit írta: Lehet hogy az én felfogásom nehéz de ez akkora szívás. Ha Frodó elmegy Nyugatra meghal? Dehát ő nem Tol Eresseába ment? Oda mehet nem? Vagy ott is meghal ha meglátja a partokat?

Hát pont ezért írtam, hogy aki halandó, előbb-utóbb Amanban is meghal, de semmiképp sem azonnal!!!!
most komolyan, minek menne el Frodó, Bilbó, Samu & Gimli, ha azonnal meghalnának, ahogy megpillantják a partot? Ez elvileg jutalom, nem kivégzés.... És nem hinném, hogy Tol Eressea és Aman között vmi nagy különbség lenne. De ha mégis így van, cáfoljatok meg.

Amanba az léphet be, akinek a Valák ezt megengedik, így a tündék (és szvsz nem csak a noldák, hanem pl. a sindák is, mivel Legolas is elment), és a maiák. Azt is megbeszéltük már, hogy halandókat azért nem látnak szívesen, mert azoknak, látva az ott lévő boldogságot, tökéletességet, nem akaródzott meghalni, márpedig nekik ez a sorsuk (és ez elméletileg jobb sors ugye, mert nincsenek a Világhoz kötve és haláluk után Eruval lehetnek). Ebből következően hatalmas kegy volt, hogy a fent említett 4 "személyt" "beengedték", függetlenül attól, hogy ezek után Frodóéknak ugyanúgy meg kellett halniuk, mintha bárhol máshol éltek volna.

Több
21 éve 6 hónapja #115165 Írta: Nefadar
Amanba a maiák, de ekkor már a Noldák is, mert megbocsáltottak nekik a Valák...

Nefi

Több
21 éve 6 hónapja #115159 Írta: hobbit
hobbit válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Amanba ki léphet be a tündéken kívül? És az vili hogy a Noldák nem, léphetnek be?

Az alagútban ismerkedtünk meg.Mikor kiértünk megláttam,hogy ronda és öreg.Akkor már késő volt.Megszerettem.
-üdv-

Több
21 éve 6 hónapja #115149 Írta: Nefadar
Nem hal meg a meglátja, de igen Tol Erresára ment, mert Amanba soha sem léphetett volna be...

Nefi

Több
21 éve 6 hónapja #115147 Írta: hobbit
hobbit válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Lehet hogy az én felfogásom nehéz de ez akkora szívás. Ha Frodó elmegy Nyugatra meghal? Dehát ő nem Tol Eresseába ment? Oda mehet nem? Vagy ott is meghal ha meglátja a partokat?

Az alagútban ismerkedtünk meg.Mikor kiértünk megláttam,hogy ronda és öreg.Akkor már késő volt.Megszerettem.
-üdv-

Több
21 éve 6 hónapja #115144 Írta: Nefadar
Ezüstszellő: sok olyan kimaradt a filmből ami az ilyenekben benne van. Ajánlom nézd meg a bővített változatát, abban nagyon jó sok + dolog van. :wink:

Nefi

Több
21 éve 6 hónapja #115132 Írta: Eleira
Eleira válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
A második rész betétdala Emiliana Torrelini Gollam's song-ja. Nekem tetszett, bár messze lemarad Enya May it be-jétől. Sejtelmes és tükrözi Gollam lelkivilágát. Eleget tesz a címnek, de én mondjuk valami szebbet vártam.

Maybe I can find a place
I can call my home
Maybe I can find a home
I can call my own

Több
21 éve 6 hónapja #115114 Írta: Prérifarkas

Cerebrum írta:

verya olórea írta: ...észrevettem egy hibát a filmben (többet is, de ez illik ide). Amikor Galadriel Lórienben átadja Frodónak a csillag-üvegcsét, azt mondja, hogy Elendil fénye van benne, de mi tudjuk, hogy Erendilé, mert ő hajózik az égen a SZILMARILLAL.

Hmmm. Ez gondolom a szinkron verzióban van, mert az eredetiben emlékeim szerint helyesen mondja: "I give you the light of Earendil, our most beloved star."

Akkor a szinkron cs*szték el. Mert magyarul biztos vagyok benne, hogy Elendilt mond, és nem Earendilt.

Galadh

Több
21 éve 6 hónapja #115092 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

verya olórea írta: ...észrevettem egy hibát a filmben (többet is, de ez illik ide). Amikor Galadriel Lórienben átadja Frodónak a csillag-üvegcsét, azt mondja, hogy Elendil fénye van benne, de mi tudjuk, hogy Erendilé, mert ő hajózik az égen a SZILMARILLAL.

Hmmm. Ez gondolom a szinkron verzióban van, mert az eredetiben emlékeim szerint helyesen mondja: "I give you the light of Earendil, our most beloved star."

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
21 éve 6 hónapja #115088 Írta: Niph
Niph válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Üdv Mindenkinek!
Én nem tudom ki hogy van vele de nekem a könyv jobban tetszett.Mivel ott a saját elképzelt világban történnek az események míg a filmben PJ ízlése szerint változtatott a dolgokon.Pl a tündék a Helm-szurdokban amire nem emlékszem a könyvben.Másik hogy Galadriel sokkal kedvesebb a könyvben a filmben pedig szerintem egy kicsit távolságtartó.
Aztán egy csomó jeéenetett kihagytak a filmből amit ugyan felvettek pl: tündék kergetöznek ami az ENYA:May it be cimű klipjében benne van.
Tényleg a második résznek mi a hivatalos betétzenéje??
Amúgy köszike a kérdéseimre adott válaszokat!!!!

“A gyermektársaság gyógyír a lélekre.” (Dosztojevszkij)

Több
21 éve 6 hónapja #115087 Írta: Niph
Niph válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Üdv Mindenkinek!
Én nem tudom ki hogy van vele de nekem a könyv jobban tetszett.Mivel ott a saját elképzelt világban történnek az események míg a filmben PJ ízlése szerint változtatott a dolgokon.Pl a tündék a Helm-szurdokban amire nem emlékszem a könyvben.Másik hogy Galadriel sokkal kedvesebb a könyvben a filmben pedig szerintem egy kicsit távolságtartó.
Aztán egy csomó jeéenetett kihagytak a filmből amit ugyan felvettek pl: tündék kergetöznek ami az ENYA:May it be cimű klipjében benne van.
Tényleg a második résznek mi a hivatalos betétzenéje??
Amúgy köszike a kérdéseimre adott válaszokat!!!!

“A gyermektársaság gyógyír a lélekre.” (Dosztojevszkij)

Több
21 éve 6 hónapja #115041 Írta: Barazkibil
Barazkibil válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

verya olórea írta: ...és utána meg is hal. De az volt a sorsa, hogy előtte a partra érjen.

Tény és való. De akkor sem igaz az állítás, hogy mindenki meghal amint meglátja a Taniquetilt. Sőt, még azt is megkockáztatnám, hogy mivel csak a legkülönlegesebb emberek jutnak el olyan messze, valószínűleg mindannyian egyéni elbírálás alá esnének.

Több
21 éve 6 hónapja #114961 Írta: Prérifarkas
...és utána meg is hal. De az volt a sorsa, hogy előtte a partra érjen.

Galadh

Több
21 éve 6 hónapja #114947 Írta: Barazkibil
Barazkibil válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

verya olórea írta: Aki halandóként amanba megy, az is meghal (állítólag már akkor, amikor meglátja a partokat és a Taniquetilt),
kivétel Erendil.

Emlékezz: Ar-Pharazónék nemcsak hogy látótávolságon belülre hajóztak, de partra is szálltak Valinorban.

És "Eärendil".

Több
21 éve 6 hónapja #114900 Írta: Prérifarkas
Galadriel azért nem ment (vsz.) Amanba, mert Noldaként saját akaratából távozott, és nem tanúsított megbánást, és amikor esélye lett volna bocsánatot kérni, nem tette.

Nem hiszem, hogy Frodó azért ment volna nyugatra, hogy örökké éljen...

Galadh

Több
21 éve 6 hónapja #114894 Írta: jinx

verya olórea írta: Aki halandóként amanba megy, az is meghal (állítólag már akkor, amikor meglátja a partokat és a Taniquetilt),
kivétel Erendil.

Úgy érted, akkor, ha a Valák nem engedték meg neki, vagy minden esetben? (Csak mert az elég nagy kib*szás lenne Frodóékkal...)

verya olórea írta: Galadriel vsz csak Tol Eresseára mehetett, de ez nem bizti.

Miért ne mehetett volna tovább? Hol olvastad ezt? (csak mert most olvasom újra a Szilt, és semmi ilyesmi nem rémlik...

verya olórea írta: Ja, és észrevettem egy hibát a filmben (többet is, de ez illik ide).
Amikor Galadriel Lórienben átadja Frodónak a csillag-üvegcsét, azt mondja, hogy Elendil fénye van benne, de mi tudjuk, hogy Erendilé, mert ő hajózik az égen a SZILMARILLAL.

aha, ez nekem is feltűnt... csak én azt hittem, süket vagyok, és félrehallottam :lol:

Több
21 éve 6 hónapja #114876 Írta: Prérifarkas
Aki halandóként amanba megy, az is meghal (állítólag már akkor, amikor meglátja a partokat és a Taniquetilt), kivétel Erendil. Galadriel vsz csak Tol Eresseára mehetett, de ez nem bizti. Aki Tol Eresseára ment, mint halandó, természetesen meghalt. Az Arwen-nyaklánc, amit Frodónak adott, csak emlék volt, de Frodónak enyhítette a fájdalmait, amit pl.: a Nazgúl-támadásnál szerzett. Röviden ennyi...

Ja, és észrevettem egy hibát a filmben (többet is, de ez illik ide).
Amikor Galadriel Lórienben átadja Frodónak a csillag-üvegcsét, azt mondja, hogy Elendil fénye van benne, de mi tudjuk, hogy Erendilé, mert ő hajózik az égen a SZILMARILLAL.

Galadh

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.715 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére