- Köszönetek: 0
Frodó
- gilloth
- Látogató
Ellana írta:
Nimrodel (Melklerien) írta:
Toma házának sajátos varázsára?Ellana írta: Toma: milyen helyre gondolsz?
Végül is, esetleg eben is lehet valami...
Szvsz ott sem a hely volt varázslatos, hanem maga Toma bírt olyan képességekkel, amiknek köszönhetően nem hatott rá a Gyűrű.
Kire? Frodóra, vagy Tomára? :hein:
Mert izé, először nem arról volt szó, hogy mi okozta/idézhette elő Frodó különleges álmait? (Ugye több is volt neki? Gandalfról, meg Valinorról... )
De lehet, h csak nem értem az összefüggést, bocsi.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ellana
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Toma házának sajátos varázsára?Ellana írta: Toma: milyen helyre gondolsz?
Végül is, esetleg eben is lehet valami...
Szvsz ott sem a hely volt varázslatos, hanem maga Toma bírt olyan képességekkel, amiknek köszönhetően nem hatott rá a Gyűrű.
"Szállani, szállani, szállani egyre
Új, új Vizekre, nagy szűzi Vizekre..."
/Ady: Új vizeken járok/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Coralie
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Ellana
- Nem elérhető
trinkler/niotissza írta: Szerintem a gyűrű hatása; mint ahogy nagyon sok minden mást is meglát, illetve megérez, amíg a gyűrű birtokában vam; olyan dolgokat, amiket azelőtt nem (Ha jól emlékszem )
Szvsz az, hogy olyat is meglát, amit mások nem, az arra vonatkozik, hogy ő is láthat a lidércvilágban, mint a nazgulok... nem hiszem, hogy ilyen jóstehetséggel ruházná fel a Gyűrű...szerintem inkább Nimrodelnek van igaza.
Toma: milyen helyre gondolsz?
- Toma gazda
- Nem elérhető
: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :
- Coralie
- Nem elérhető
Én nem hinném, hogy a Gyűrűnek olyan sok köze lett volna ehhez. Szerintem ilyen bárkivel történhet, még a hobbitokkal is, csak nem gyakori.Ille / Illewen írta: Akkor egy kérdés. Tudjátok, miért van az, hogy Frodó álmaiban meglát olyan eseményeket, amik még nem következtek be, vagy olyan helyszíneket, ahol még nem járt? (Pl.Bombadil Toma házában.) Tudtommal a hobbitoknak nincs semmiféle látnoki képességük. Vagy ez a gyűrű hatása miatt történik?
Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...
- Trinkler
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Ille Lórien
- Nem elérhető
Akkor egy kérdés. Tudjátok, miért van az, hogy Frodó álmaiban meglát olyan eseményeket, amik még nem következtek be, vagy olyan helyszíneket, ahol még nem járt? (Pl.Bombadil Toma házában.) Tudtommal a hobbitoknak nincs semmiféle látnoki képességük. Vagy ez a gyűrű hatása miatt történik?
:frodo4:
"Elen síla lúmenn' omentielvo."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Oh, ez kellemetlen... :blackeye: Én minden évben 22-én emlékezem meg róla... Föleg, mert nem igazán értem, hogyan kell átszámolni...Alyr Arkhon írta:
Pontosítanék.Ille / Illewen írta: Ma van szeptember 22-e, Frodó és Bilbó születésnapja!
Boldog szülinapot nekik!
Frodó és Bilbó Halimot 22-én születtek ami idén szept 13-án volt.
Én sem viszont az MTT által kiadott kalendáriumban benne van.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Coralie
- Nem elérhető
Oh, ez kellemetlen... :blackeye: Én minden évben 22-én emlékezem meg róla... Föleg, mert nem igazán értem, hogyan kell átszámolni...Alyr Arkhon írta:
Pontosítanék.Ille / Illewen írta: Ma van szeptember 22-e, Frodó és Bilbó születésnapja!
Boldog szülinapot nekik!
Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Ille / Illewen írta: Ma van szeptember 22-e, Frodó és Bilbó születésnapja!
Boldog szülinapot nekik!
Pontosítanék.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ille Lórien
- Nem elérhető
Boldog szülinapot nekik!
"Elen síla lúmenn' omentielvo."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
*Anonymus* írta: Aiya!
Nos, Frodóról ( és másokról is) jó sok információt és háttérképet találtok itt: www.buga.gportal.hu
Továbbra is igen felületes és inkább a filmre alapoz mint a könyvre.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Raistlin lánya
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Nos, Frodóról ( és másokról is) jó sok információt és háttérképet találtok itt: www.buga.gportal.hu
Hit, remény, szeretet
- Ellana
- Nem elérhető
Onering írta: Egyetértek. Frodó nemcsak fizikai megpróbáltatásokat, hanem a legnehezebbet, az akaraterejét kellet, hogy végig használja, különben elveszett volna, és amire más hobbit nem lett volna képes. De Samu nélkül sem sikerült volna az útja. Ő is hatalmas elismerést kell, hogy kapjon, mert számára még nehezebb volt a Gyűrű ereje, ő teljes egészében vérbeli hobbit, aki inkább otthon ül, és a földjén kertészkedik, mégis hihetetlen nagy bátorságra és hűségre vallanak tettei. Legyőzte egyszerűségét a bátorságával, és Frodó iránti szeretetével!
Így volt ez tökéletes, hogy Frodó mellet ott volt Samu, de a legnagyobb elismerés mégiscsak Frodóé, mert egy Samufajta hobbitot hamar elpusztította volna a Gyűrű álnok ereje.
Lehetne arról beszélni, hogy kinek ki a szimpatikusabb, Samu vagy Frodo, de Samu talán méginkább eredeti jellemének ellenére cselekedett, ahogy mondod, ő "vérbeli hobbit". És ez a csodálatos az egészben, hogy valaki ilyen gyökeresen meg tudjon változni valaki másért. Ez tényleg hatalmas szeretetre és akarásra vall, és mint már írtad is, ez biztosan rengeteget segített Frodónak lelkileg. (Meg néha fizikailag is, pl. Banyapók.)
- Onering
- Nem elérhető
Így volt ez tökéletes, hogy Frodó mellet ott volt Samu, de a legnagyobb elismerés mégiscsak Frodóé, mert egy Samufajta hobbitot hamar elpusztította volna a Gyűrű álnok ereje.
"miért nő a fü, hogyha majd leszárad?
miért szárad le, hogyha újra nő?"
(Babits)
- Ellana
- Nem elérhető
A Szürke Zarándok írta: A könyv (GyU) előszöri olvasása óta mindig más szereplő hatása alatt vagyok. Lenyűgöznek szellemi, erkölcsi tulajdonságaik, természetük. Az első ilyan Gandalf volt. Egyrészt mivel maia, másrészt, mert ebből következően halhatatlan, végül pedig szerénysége és tudása, ereje miatt. A második volt néhány hónappal később Aragorn. Ő már sokkal emberibb, halandó, bár hosszú ideig él és saját akaratából választja meg halála óráját. De ő is olyan tudással, természettel, erővel rendelkezik, ami lenyűgözött. S most, Frodó a "példakép". Azért, mert a történet végére ő is "nagyra nől", de ehhez rengeteg küzdelem és hatalmas jellemfejlődés kell. Mert neki nem voltak a természetében azok a dolgok, amelyek Aragornnak, vagy Gandalfnak. Habár őket sem szabad leértékelni. És emiatt szerintem Frodó a legtiszteletreméltőbb szereplő a GyU-ban.
Igen, igen. Mert ha úgy vesszük, Frodó "önmagát győzte le", már az elején, azzal, hogy erőt vett magán, és elvállalta a feladatot, és hogy soha nem jutott eszébe visszafordulni, és hogy minden félelme és kétsége llenére el tudta hagyni a Szövetség többi tagját, amikor arra került a sor. Azt hiszem, ez a legnehezebb. A saját félelmeinket legyőzni.
- A Szürke Zarándok
- Nem elérhető
- Onering
- Nem elérhető
Ellana írta: Utana pedig egyre komolyabb lett, egyre inkabb felfogta, milyen hatalmas es komoly is ez a feladat.
Igen. És mikor már Mordorban jártak Samuval, az is egyre világosabbá vált előttük, hogy valószínűleg nem fognak már soha visszatérni, és a "halálukba gyalogolnak". És éppen ez a bátorság, hősiesség, ez az önzetlenség teszi őket naggyá.
"miért nő a fü, hogyha majd leszárad?
miért szárad le, hogyha újra nő?"
(Babits)
- Ellana
- Nem elérhető
Szméagol írta: Sziasztok!
Ezekre is van külön topic: Megye-Hobbitok
Visszatérve Frodóra. Szerintem Frodó egy fejlődő személyiség volt a regény elején, aki figyelt és tanult. Mikor elindult az útra még nem volt felkészülve és ezzel az úttal, még ha el is bukott vele befejeződött a tanulása. Ezért mondta a végén Szarumán: "Felnőttél félszerzet. Bölcs vagy."
Szvsz teljesen igazad van. Es ha megnezed, az elejen meg inkabb hobbit volt, a vegen meg mar inkabb tunde. Ugy ertem, hogy az utazas kezdeten meg neha-neha elojott benne az a kis hobbitos kenyelemszretet, hogy "jobb volna el sem indulni", meg a felelem, hogy "miert pont en", de aztan egyre inkabb megertette, hogy ezt a feladatot mas nem vegezheti el. Es ez Volgyzugolyban lett nyilvanvalo, amikor elvallalta a Mordorba tarto utat. Utana pedig egyre komolyabb lett, egyre inkabb felfogta, milyen hatalmas es komoly is ez a feladat.
- Lora
- Nem elérhető
- Lin
- Nem elérhető
:woland írta: láttam Frodót a rockmaratonon, nagyon lefogyott de Ő volt
Szvsz pont azáltal is tanult nagyon sokat, hogy a végén elbukott.Szméagol írta: Mikor elindult az útra még nem volt felkészülve és ezzel az úttal, még ha el is bukott vele befejeződött a tanulása.
"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"
- Woland
- Nem elérhető
Mindenek felett,
s3.bitefight.hu/c.php?uid=43202
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Ezekre is van külön topic: Megye-Hobbitok
Visszatérve Frodóra. Szerintem Frodó egy fejlődő személyiség volt a regény elején, aki figyelt és tanult. Mikor elindult az útra még nem volt felkészülve és ezzel az úttal, még ha el is bukott vele befejeződött a tanulása. Ezért mondta a végén Szarumán: "Felnőttél félszerzet. Bölcs vagy."
- A Szürke Zarándok
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
A Tolkien-leveleket meg innen lehet leszedni:
tolkien.ru/texts/eng , jelszó a kicsomagoláshoz: tolkien
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Alatar
- Nem elérhető
- Alatar
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Angwen írta:
Alyr Arkhon írta: A törp köpenynél inkább azt mondanám hogy "olyan mint egy törp-köpeny" itt gondolom Bilbóra gondol. (lehet hogy a szó nem ezt jelenti, csak próbálom értelmezni)
Sil jól fordította. (Ezt leendő angolszakosi tekintélyemmel mondom! ) Ugyanis ha jól értem, ez nem általában a hobbitok, hanem kifejezetten Bilbó leírása. Ő pedig, ugyebár, egyik törp(e)társa csuklyáját viselte.
Meg köpenyét.
Hát igen, az a részeltből nem derül ki hogy itt pont Bilbóról van szó.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Angwen
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: A törp köpenynél inkább azt mondanám hogy "olyan mint egy törp-köpeny" itt gondolom Bilbóra gondol. (lehet hogy a szó nem ezt jelenti, csak próbálom értelmezni)
Sil jól fordította. (Ezt leendő angolszakosi tekintélyemmel mondom! ) Ugyanis ha jól értem, ez nem általában a hobbitok, hanem kifejezetten Bilbó leírása. Ő pedig, ugyebár, egyik törp(e)társa csuklyáját viselte.
"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)