Gondolatok

Több
17 éve 10 hónapja #312508 Írta: Missy
Missy válaszolt a következő témában: Gondolatok

Melyanna írta:

Remzymama/Tünde írta: Figyeld meg. Aki elmegy nyugdíjba és nem jár el sehova csak othon van és nem használja az agyát, bekövesedik bizonyos témák köré és egyre jobban elbutul. Aki tevékeny, az öregségére sem butul el.

Óóóó, nem kell ehhez megöregedni... :evil2:

Csak nem személyes tapasztalat??? :twisted: Sorry, most gonosz voltam. :lol:

Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 10 hónapja #312506 Írta: Melian
Melian válaszolt a következő témában: Gondolatok

Remzymama/Tünde írta: Figyeld meg. Aki elmegy nyugdíjba és nem jár el sehova csak othon van és nem használja az agyát, bekövesedik bizonyos témák köré és egyre jobban elbutul. Aki tevékeny, az öregségére sem butul el.

Óóóó, nem kell ehhez megöregedni... :evil2:

Melian
*tiuda meina tiutjandei*

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 10 hónapja #312498 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Gondolatok

Holtak vezére írta:

Ben írta: Viszont annak, aki tovább akar tanulni, a gimnázium csak egyfajta "ugródeszka", nem lehet ellébecolni a dolgot - márpedig osztálytársaim közül nagyjából mind tovább akar menni valahova, mégsem tanulnak (érdekes lesz...)

aki hülye, azon egy jó rendszer sem segít, nemhogy egy tökéletlen. :D

egyébként nem mondtam hogy a humán tárgyak nem fejlesztik a logikát, de azért lásd be hogy van amit tényleg sokkal jobban meg lehet tanulni reál tárgyakból. például a gyakorlatiasságot. :) (más részről viszont humán tárgyakra is szükség van, hogy ne váljunk gépekké (magyar, filozófia, etika), vagy hogy kiismerjük magunkat a világban (társadalomismeret, történelem))

Reáltárgyakból a minket körülvevő, pillanatnyilag beszélni nem tudó környezetről szerzünk hazsnos infókat, a humán tárgyakból pedig a környezet maradékáról.
Szerintem mindkettő hasznos. Nem árt tudni, hogy a hidrogén oxigénnel robbanó elegyet alkot, mint ahogy azt sem, hogy ne egy angoltól kérd, hogy ecsetelje Párizs látnivalóit.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
17 éve 10 hónapja #312487 Írta: Holtak vezére
Holtak vezére válaszolt a következő témában: Gondolatok

Ben írta: Viszont annak, aki tovább akar tanulni, a gimnázium csak egyfajta "ugródeszka", nem lehet ellébecolni a dolgot - márpedig osztálytársaim közül nagyjából mind tovább akar menni valahova, mégsem tanulnak (érdekes lesz...)

aki hülye, azon egy jó rendszer sem segít, nemhogy egy tökéletlen. :D

egyébként nem mondtam hogy a humán tárgyak nem fejlesztik a logikát, de azért lásd be hogy van amit tényleg sokkal jobban meg lehet tanulni reál tárgyakból. például a gyakorlatiasságot. :) (más részről viszont humán tárgyakra is szükség van, hogy ne váljunk gépekké (magyar, filozófia, etika), vagy hogy kiismerjük magunkat a világban (társadalomismeret, történelem))

"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"

Több
17 éve 10 hónapja #312485 Írta: Liliom
Liliom válaszolt a következő témában: Gondolatok
Egyet ertek Alyrral a kozepiskolakat illetoen.
Sajnos nem praktikusak. Azok alatt az evek alatt amig az ember kozepiskolaba jar, sokszor, sok iranyba formalodik a szemelyisege. Ez alatt az ido alatt kene megtanulni gondolkodni, latni a perspektivakat, toleranciat gyakorolni, satobbi. A gond az, hogy az oktatas arrol szol, hogy ki hany evszamot, fogalmat vagy egyenletet tud bemagolni. Nem tanitanak meg arra, hogy hogyan allj ki magadert, nem engednek kibontakozni, nem tagitjak a latokorod. Szerencsere azert meg akadnak olyan tanarok akik szeretik a munkajukat es probalnak hatni a diakokra, konyveket ajanlanak, beszelnek errol-arrol, ilyesmi. De a lenyeg a lenyeg, a mai fiataloknak maguknak kell szert tenni arra a bizonyos altalanos muveltsegre, maguknak kell kikutatni mi fogja oket kesobb erdekelni, mert az iskola ebben nem sok segitseget ad. Sajnos.

...

Több
17 éve 10 hónapja #312458 Írta: Adaneth
Adaneth válaszolt a következő témában: Gondolatok

Ezzel tökéletesen egyetértek... a két nagymamámon abszolút látszik ez a két ellentét. És mégmielőtt rámkiabálnák hogy rosszgyerek... imádom mindkét nagyimat, mert a nagyijaim, de egyiküket minden tekintetben csodálom, a másiknak viszont időnként nagyon szívesen odamondanám, hogy "egész biztos vagy te ebben" vagy "gondolkozzunk már egy kicsit", csak azért nem teszem, mert megsértődne és annyit meg nem ér. :oops: A gondolkodást is gyakorolni kell, nagyon is...

Megy a gyűrű vándorútra
Egyik kézből a másikba
Aki tudja, meg ne mondja
Merre van a gyűrű útja

Több
17 éve 10 hónapja #312455 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Gondolatok
Alyr, szerintem a magyartanítás is tanárfüggő. Van, aki jól el tudja magyarázni a diákoknak, hogy azok nem pusztán azt jegyzik meg, hogy szinesztézia, és énnemtudommi. :) Spiró Györgynek van egy nagyon jó írása, az a címe, h Bada tanár úr, érdemes elolvasni (bár én is csak részletével találkoztam a tavalyi etikakönyvben).

Középsikolai történelemtanítással egyetértek, valóban pontatlan sok helyütt. :roll:

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
17 éve 10 hónapja #312450 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Gondolatok
Szakközépből is lehet egyetemre menni...

Másrészt szerintem is kell a tanulás, de nem így. A közoktatásban megtanultak 90%át max a Legyen Ön is milliomosban tudjuk felhasználni.

Még történelemben is, ami nekem is a kedvenc tárgyam, túl sok a felesleg, ráadásul egyetemen rögtön úgy kezdik, hogy tessék elfelejteni amit eddig tanultak, mert felszínes és sok helyen téves is.
Sok az évszám, sok a fogalom, és kevés az érthetőség - pedig hát azok is ugyanolyan emberek voltak mint mi, ugyanazok mozgatták mint minket (pénz, hatalom, meggyőződés).

Én leginkább azt látom a mai oktatásban, hogy nem irodalom/történelem/biológia iránt érdeklődő műkedvelőket nevel, hanem pici szakembereket, sokszor olyan tudásmorzsákkal amik később állnának össze egésszé, ha az ember elmenne polihisztorképzőbe.

A magyartanítás nekem nem tetszik. Nyelvtanból tényleg jók az alapok, még a mondatelemzés is, de irodalomból sok változás kéne. Az nem művelődés, hogy elédraknak egy verset, és elmagyarázzák, hogy szinesztézia, metafora, meg cselekvés általi jellemábrázolás, (az utóbbi egyébként is csak azoknak érdekes akik írni akarnak ilyet, szerintem) és ráadásul ez még szép is, mert már megmondták a hozzáértők.
Így még azok kedvét is elveszik akiknek esetleg eredetileg tetszik. És nem arra fognak emlékezni, hogy Tóth Árpád Körúti hajnal c. verse szép és van hangulata, hanem, hogy a "kirakatban lila dalra kel egy nyakkendő" az szinesztézia és utána ebből írtunk dolgozatot.

:P

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
17 éve 10 hónapja #312428 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Gondolatok
Viszont annak, aki tovább akar tanulni, a gimnázium csak egyfajta "ugródeszka", nem lehet ellébecolni a dolgot - márpedig osztálytársaim közül nagyjából mind tovább akar menni valahova, mégsem tanulnak (érdekes lesz...). :roll: Az általános műveltség pedig igenis kell,későbbiekben is. Továbbá a humán tárgyak is megtanítanak valamiféle gondolkodásmódra, csak hogy kedvenc tárgyamat hozzam fel, a történelemben is valahogy át kell látni az összefüggéseket, és a többit, ahhoz pedig bizony logika kell... Ettől függetlenül persze nem tagadom, hogy bizonyos szinten szükségesek a reál tárgyak is. Bár most újfent kilyukadnék annál, hogy nem mindegy, hogy tanítják... Szünet előtti utolsó órán az igazgató jött be órát tartani fizikából és komolyan, úgy éreztem, hogy még érdekel is az egész, az eddigi 3 évben pedig teljesen kaotikus volt (pedig a tanárnő emberileg aranyos). :roll: Na mondjuk az osztály is kussban volt. :P

Ja igen, aki nem akar továbbtanulni nyilván, hogy szakmát kell(ene - optimális esetben) kitanulnia, csak kezdem azt észrevenni, és ezt nálam jóval tanultabbaktól is hallottam már, hogy az érettségi, mint olyan, egyfajta mérce lenne - ergo nem fontos, hogy a gyereket nem érdkli, érettségi kell és kész. Na nem tudom, értitek-e, sikerült jó kuszán megfogalmaznom...

(Az irodalomórai tananyag helyességével egyetértek. Jó az. :P )

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
17 éve 10 hónapja #312406 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: Gondolatok
Azt mondják, hogy azért jó tanulni folyamatosan (ezt én is tanúsítom) mert akkor nem punnyad el a szürkeállományod és sokkal gyorsabban is gondolkozol.
És nem öregszel olyan ritmusban. És amit használnak, nem rozsdásodik be. Én is kb. 5 évente elvégzek egy sulit és tök jó, amikor rájövök, hogy tudom használni az agyam. Csak egyre nehezebb tanulni, de muszáj, mert jót tesz. És aki sokat olvas, sokat meg is jegyez belőle. És minél többet olvasol, annál többet jegyzel meg, és annál nagyobb lesz az általános műveltséged.
Figyeld meg. Aki elmegy nyugdíjba és nem jár el sehova csak othon van és nem használja az agyát, bekövesedik bizonyos témák köré és egyre jobban elbutul. Aki tevékeny, az öregségére sem butul el.

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
17 éve 10 hónapja #312400 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Gondolatok
A mondatelemzés amúgy pont egy hasznos dolog... kedves osztálytársaim nyolcosztályos gimnázium 11. osztályban nem képesek értelmes magyar mondatokat papírra vetni (szószerint, tollal :P ), alany-állítmány egyeztetésével. A fizikatanár osztályfőnököm kap tőle idegbajt, hogy még aki megpróbálja venni a fáradságot legalább az elméletet megtanulni, még ha tudja is, nem képes értelmes magyar mondatban leírni. Na, erre jó a mondatelemzés (ami mellesleg általános iskolai tananyag, kilencedikben csak ismételtük...), mert ha átlátod, hogy egy mondatban melyik szó melyik másikhoz tartozik logikailag, sokkal könnyebben alkotsz értelmes mondatokat, netán magadtól észreveszed a hibádat...

És HVnak igaza van, hozzátenném, h. még gimnázium közben is át lehet menni szakközépbe... van egy osztálytársam, aki 6 évet végiggyűrt velünk, közepes-jó eredménnyel, de 10. után elment, mert autószerelő akar lenni. Nincs azzal semmi baj.

Egyébként én sem vagyok egy hű-de-reálpárti, viszont be kell látnom, hogy még fizikából és kémiából is olyan dolgokat veszünk, amik hasznosak lehetnek, ha tudunk róluk (nem a számolási feladatok részére gondolok...). Itt van körülöttünk ez az iszonyatosan gyorsan fejlődő világ, még talán a saját gyerekkorunkból is emlékszünk, h. mennyi minden nem volt 10-15-20 évvel ezelőtt. Pont azt próbálják elérni, hogy az embereket véletlenül se érdekelje, hogy mi hogyan működik, legalább alap szinten se, hanem az legyen az igényszintünk hogy megnyomjuk a gombokat és várjuk a csodát. Csak ha ennyire nem érdekel minket semmi, egy idő után úgy irányítanak majd, ahogy akarnak... :roll: :?
És mire jó a műveltség? Hát például azok a sokat szidott irodalom-tananyag művek azért nem teljesen véletlenszerűen lettek tananyagok, még ha nyilván a kor irodalmi kánonját tükrözik is, tehát időközönként változnak. Sokat lehet belőlük tanulni, párezer év felhalmozott tudásából... netán szimplán megtanul rajtuk az ember olvasni, mert manapság azt sem tudnak egyesek (mmint funkcionálisan)... az pedig azért nem árt, az interneten is betűk vannak... :roll:

Azért van igaza HVnak abban, hogy a középiskola azért van, hogy megtanuljunk tanulni, mert nem szerethet mindenki minden tantárgyat. Mindegyikben van hasznos, és amit az illető haszontalannak, érdektelennek ítél. Viszont az egész életben mindig lesz olyan, amit muszáj megtanulni, ha nem érdekel akkor is :P (még a szakmát tanulóknak is folyton up-to-date-nek kell lenniük, tehát továbbképzésekre meg mindenre járkálniuk...)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
17 éve 10 hónapja #312392 Írta: Holtak vezére
hát az ideális az lenne hogy aki nem akar továbbtanulni az nem is megy gimnáziumba, hanem egyből szakmát tanul. aki meg közben dönti el hogy mégse akar továbbtanulni, annek bizony rossz.

"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"

Több
17 éve 10 hónapja #312390 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Gondolatok
De ha teszemazt nem tanulsz tovább érettségi után akkor minek tanultál meg tanulni? arra Lvileg ott van az általános iskola.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
17 éve 10 hónapja #312384 Írta: Holtak vezére
az első felébe is bele tudnék kötni, de főleg a "tananyagos" részével nem értek egyet. egyrészt meggyőződésem, hogy középiskolában nem azért tanulunk mert használjuk majd amit megtanultunk, hanem hogy megtanuljunk tanulni. ennél fogva akár a párhuzamos vonalak lelki traumáinak szabályszerű kezelése tárgyat is be lehetne vezetni a nyelvtan helyett, de a nyelvtannak egy kicsit több értelme van. a reál tantárgyak meg igenis fejlesztenek egy bizonyos gondolkodásmódot (logika, objektivitás, gyakorlatiasság), amit a humán tantárgyak nem, vagy csak részben.
a műveltséggel kapcsolatban pedig nem az a kérdés hogy miért legyünk műveltek, hanem hogy miért ne. az alapműveltség elsajátítása nem olyan nehéz hogy sokat vesztenénk vele ha esetleg nem használnánk a későbbiekben.

((egyébként pedig sajnálom szegényt: mire érettségizik biztos átalakítják néhányszor a rendszert :) (feltéve hogy idén kilencedikes)))

Több
17 éve 10 hónapja #312380 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Gondolatok
Hoztam nektek azt hiszem ideillő témát. Egy blogon találtam, kilencedikes srác írta, jegyjavító esszé.

Mi is a műveltség? Egyszerű kérdés, nehéz válasz. Ráadásul kis élettapasztalatomra hagyatkozhatok csak és kizárólag. Viszont az embereket meg tudom ítélni a műveltségük alapján. És ez egy fontos pont, amiből kiindulnék.

Embereket a műveltségük alapján ismerünk és ítélünk meg. Ez régóta így van, hiszen már az ókorban is a tanult, művész embereket becsülték meg a legjobban. Ezt a modern világ átformálta, alakítgatta, de tény, hogy mai napig nagyra tartunk egy olyan embert, akit műveltnek látunk. A műveltsége sok mindenben állhat, de alapvetően mi is a műveltség?

Összetett dolog, tán nem is tudok a kérdésre válaszolni. Lehet a történelmi események, irodalmi művek, zenei művek, történelmi személyiségek ismerete, de (főleg az én koromban) egy jó ponyvaregény, esetleg egy számítógépes játék ismerete is.

Sajnos azonban a klasszikus értelemben vett alapműveltség, mint olyan egyre inkább eltűnik. Ahogy én látom: Egy adott ember manapság sokkal inkább csak egy bizonyos dologban művelt (zene, irodalom, modern technika, stb.). Ez talán fakadhat abból is, hogy az alapműveltségre a XX1. század kényelmes emberének nincs akkora szüksége. Hiszen, ha nem jut eszembe, hogy ki írta az anyám tyúkját (triviális példa, de ismerek olyat, aki nem tudtaJ), akkor szépen beírhatom a keresőbe, esetleg felhívhatom egy barátomat és két, maximum három percen belül a birtokában vagyok az információnak. Pedig, nem is olyan rég, talán tizenöt-húsz éve még komoly lexikonokra volt szükség egy-egy komolyabb témához. Ellustult az ember, ez tény, inkább a Google, mint az Iliász elolvasása…

A másik fontos dolog, hogy a valóban művelt, két-három diplomás emberek nincsenek már annyira megbecsülve. A tanári munka egyszerűen háttérbe szorult, pedig egy tanár nyilván talán a legműveltebb ember lehet. Lebecsülik a műveltséget? Nem tudom, de eléggé úgy látszik.

Mire jó a műveltség? Újabb kérdés, melyre talán nem tudok kielégítő választ adni, a fent említett kevés élettapasztalat miatt. Az biztos, hogy nem a Vágó-műsor megnyerésére. Mások lenyűgözésére? Talán, személytől függ. Leginkább talán saját magunkért jó, ha műveltek vagyunk. Hiszen az emberek szemében talán nagyobb megbecsülést kaphatunk ezáltal. Azt hiszem, hogy itt már filozófiai kérdésekbe is belemehetnék, ha tudnék, de kihagynám (pl.: Mért jó, ha az ember tréningezi az agyát?).

Ez volt az objektívebb része. Most jövök én, és az, hogy miben látom rossznak a mai műveltségi „tananyagot”.

Jó, ha az ember művelt, ezt kijelenthetem, azt hiszem. De a modern világ műveltségébe nagyon sok minden nem tartozik már bele, mert idejét múlt, felesleges, esetlegesen túlzó. A magyar tananyag 30%át dobnám ki az ablakon, ha rajtam állna. Mondatelemzés? Maximum, ha nyelvész akarok lenni. Sorfajták az eposzokban? Minek, nem leszek én irodalmár (vagy, ha esetleg leszek, akkor az egyetemen úgyis sokkal részletesebben megtanítják). Persze, jó, ha az ember sok mindenről hall, tudja mi az a mondatelemzés, tudja milyen sorfajták vannak, de hónapokat az iskolában ezekre szánni feleslegesnek tartok. A reál tantárgyakra ez főleg igaz. Sokszor elhangzik az, hogy bizonyos gondolkodásmódot fejleszt. Biztos vagyok benne, hogy az ilyen típusú gondolkodásmódot a többi tananyag is fejleszt, illetve abban is, hogy a mai világban egyre kevésbé lesz szükségem ezekre.

A másik lényegi kérdés az óraszám. Rengeteg óra van teljesen fölöslegesen tartva. A heti óraszámokat teljesen átalakítanám, természetesen, ha rajtam múlna. J Például az új érettségi rendszert nagyon támogatom, amilyen rosszul indult, talán olyan jó lett, hiszen nem a magolós „sohasemleszszükségemrá” lexikális tudásra, hanem a gondolkodókésségre épít, főleg a magyarnál. Ez talán egy lépés afelé, hogy tényleg szükséges, használható dolgokról szóljon az iskola. Márpedig, hol formálódik a mai ember műveltsége, ha nem egy oktatási intézményben? Bármennyire is jó (?), ha az ember konzervatív, a korhoz illően kellene alakítani a műveltséget és annak oktatását is, és ennek nem feltétlenül kell együtt járnia az elbutulással, hiszen azért a kor embere nem 100%ban műveltség-ellenes. Sőt, egy-egy kiállításon, koncerten, könyvesboltban ma már talán több a fiatal, mint valaha.

Körülbelül ennyit tudtam papírra vetni (ugye itt is mindenki a klasszikus papírra vetésre asszociál, pedig már rég minden ilyesmit számítógépen írunk…) a saját gondolataimból, köszönöm, ha elolvasta.

Lukács András

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
17 éve 10 hónapja #312286 Írta: Tünde
igen

most értem haza, sorry

áthelyezve a beszélgetősbe ott keressétek :P

Több
17 éve 10 hónapja #312284 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: Gondolatok
ennek az eszmecserének vagy a beszélgetős vagy az ajánló topicban lenne a helye... :roll:

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
17 éve 10 hónapja #312267 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: Gondolatok
Mondjuk szerintem a Tolkien-nemolvasás nem konzervativitást jelent. Engem sem köt le néhány könyv. Nem tehetnek róla, hogy őket egy egész stílus nem fog meg egységesen.

"Well, I'm back."

Több
17 éve 10 hónapja #312266 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: Gondolatok

Missy írta: Egyáltanán nem korfüggő Tolkient olvasni. Csak sokunknak vannak kissé konzervatív szülei, ismerősei akik hülyeségnek tartják a fanrasyt, Tolkient vagy éppen Harry Pottert.

Én anyuval élek, szóval apuról nem tudok nyilatkozni, de anyum olyan, hogy mindig azt mondja, hogy rengeteget olvasott, szeret most is olvasni, de ehhez képest ha a kezébe adok egy könyvet, a huszadik oldalhoz eljutva visszaadja, hogy unalmas és nehézkes, nem bírja.
Ilyen volt: A rózsa neve, A da Vinci-kód, A lepkegyűjtő, meg sok más olyan, ami meg sem közelíti a Godot-ra várva szánalmasan unalmas (:D) szintjét.
A Gyűrűk Ura, mint olyan, soha a kezébe se került, bár egyszer talán igen, amikor megkaptam a 2001 (2000?) karácsonyára. A filmet elkezdte nézni, de a felénél kiment fürdeni egy félóra látványos unatkozás után, hogy nem köti le, nem tudja megjegyezni, nem tetszik neki.
Elhiszem, hogy a sok dzsoni meg dzsekk helyett nehezebb megjegyezni, hogy Glóin fia Gimli, de azért izé.
Az utóbbi 20 évben mindennel így van szerintem. A Fűrész I-II. lekötötte...

"Well, I'm back."

Több
17 éve 10 hónapja #312264 Írta: Missy
Egyáltanán nem korfüggő Tolkient olvasni. Csak sokunknak vannak kissé konzervatív szülei, ismerősei akik hülyeségnek tartják a fanrasyt, Tolkient vagy éppen Harry Pottert.

Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.

Több
17 éve 10 hónapja #312258 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Gondolatok
Ezt kikérem magamnak az anyám, sőt a nagyanyám nevében. Az előbbi is idősebb Tündénél, és ismeritek; utóbbi pedig olvasta még a Szilmarilokat is (akkor adtuk a kezébe a GyUt, amikor mi is olvastuk), és pölö most LEPen is ott volt megnézni az esti előadásokat. :wink: (Igaz, apám a kezébe sem hajlandó venni Tolkient. :P )

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
17 éve 10 hónapja #312230 Írta: Sodrott
Sodrott válaszolt a következő témában: Gondolatok
na ja...nagymamám már be se mert jönni a nappaliba,mert mikor hazaértem ebéd közben mindig azt néztem...bármelyik filmet,bármelyik részletet...és azért ez ez annak a generációnak idegen,már-már ijesztő lehet.
szüleim..nah ők már más tészta.anya egyszer nekiált elolvasni,de az első könyv 20. oldalánál feladta..nekem ikerül 1 hét alatt ledarlni...le se tettem.apa egyszer megnézte mindegyiket...a 3.-at együtt a moziban,nem aludt el rajta...márpedig az a legjobb értékelés:a filmek 95%-ánál elalszik. :D

Több
17 éve 10 hónapja #311317 Írta: Grion
Grion válaszolt a következő témában: Gondolatok
Én is csak csatlakozni tudok. Ha netalántán úgy nézem a GyU filmet, hogy apa is ott van, ki se látok a kritizációk áradatából. Ha anyával, akkor meg mást se csinálok, csak magyarázok. :D

A bánat, amely néma, addig suttog a szívhez, amíg az megszakad.

Több
17 éve 10 hónapja #311280 Írta: Altaris
Altaris válaszolt a következő témában: Gondolatok

Missy írta: "olyan élményekkel gazdagodsz, amit egy idősebb szülő soha nem érthet meg "

Na ez bizony igaz. A szüleim sehogy sem képesek megérteni Tolkien és világa iránti "lelkesedésem", egyszerűen hülyeségnek atrtják. Pedig, ha tudnák miből maradnak ki!!!
:(

veled tartok Missy. az enéymek is már falnak emnnek a GyU szeretetemtől :) :):):)

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Több
17 éve 10 hónapja #311277 Írta: Missy
"olyan élményekkel gazdagodsz, amit egy idősebb szülő soha nem érthet meg "

Na ez bizony igaz. A szüleim sehogy sem képesek megérteni Tolkien és világa iránti "lelkesedésem", egyszerűen hülyeségnek atrtják. Pedig, ha tudnák miből maradnak ki!!!
:(

Több
17 éve 10 hónapja #310325 Írta: Tünde

Ethuil írta: Remzymama a mi mamánk is :wink: :D :nagyöleléééés:

szeretlek pótfiam :P
és az össze többi ilyen-olyan okból befogadott leányom és fiam
ha nem kerültem volna ide, nem is lennének ennyien :lol:
látjátok ezért is érdemes korán szülni, hisz akkor sokkal fiatalabbak közt vagy a gyermekeddel és olyan élményekkel gazdagodsz, amit egy idősebb szülő soha nem érthet meg
amikor átalakul egy kapcsolat, ami a fiad/lányod baráti kapcsolata volt, igaz barátsággá és olyan visszajelzéseket kapsz, ami nem mindenkinek adatik meg
és amikor kiderül, hogy tényleg szeretnek és nem csak másért vannak veled
no ezért érdemes itt lenni - de NAGYON :P
:meghatott:

Több
17 éve 10 hónapja #310313 Írta: Altaris

Ethuil írta: Remzymama a mi mamánk is :wink: :D :nagyöleléééés:

okééééé.... veled tartok ;) családi(as) összeborulás? ;)

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Több
17 éve 10 hónapja #310303 Írta: Arzeen
Arzeen válaszolt a következő témában: Gondolatok
Remzymama a mi mamánk is :wink: :D :nagyöleléééés:

Több
17 éve 10 hónapja #310298 Írta: Altaris
Remzymama: meghatottál... de komolyan. akárcsak anyámat hallanám.. ;)

Több
17 éve 10 hónapja #310159 Írta: Tünde
még mindig nincs biztos anyagi hátterem :cry:
de szeretem őket és ez mindennél fontosabb :P
és mindig megoldódott minden
ha az anyagi háttérre várnék, még mindig nem lennének
pedig lassan felnőnek :D
és megállnak a saját lábukon
és a legfontosabb, hogy akard, szeresd, légy vele rengeteget :P
enni és lakni kell, de a többi lényegtelen, vagy van.. vagy nincs
hol ilyen, hol olyan volt az anyagi helyzetünk
igaz... szerencsém van az apámmal :)

de én a világ minden kincséért sem adnám őket, akármilyenek is...
(aki ismer minket, tudja miről beszélek :wink: )

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.520 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére