Gondolatok

Több
17 éve 10 hónapja #313331 Írta: Arzeen
Arzeen válaszolt a következő témában: Gondolatok

Snuffles írta:

Phaedra/Namarie írta: Te, de akkor miért tanulod

Mert muszáj. Elvárják. Szülők, tanárok.

Ismerős :heu:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 10 hónapja #313330 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: Gondolatok

Phaedra/Namarie írta: Te, de akkor miért tanulod

Mert muszáj. Elvárják. Szülők, tanárok.

"Well, I'm back."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 10 hónapja #313318 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: Gondolatok

Panniii / Annis írta: Ez tartott addig amíg másodikban új földrajztanárt kaptunk aki kitalálta azt a mókát hogy úgy javít dolgozatot hogy a kimásolt térképét ráteszi a dolgozatra és ami nem pont a megfelelő helyen van az nem ér. Azért 2 mm eltérés engedtessen már meg... szal ott utáltam meg a vaktérképeket, meg az egész föcit...

nálunk a fiúknál is így volt, ezért utáltuk :evil:

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
17 éve 10 hónapja #313307 Írta: Annis
Annis válaszolt a következő témában: Gondolatok
Ethuil: Dehogynem raccsolok :wink: Csak mondom hogy elsőre nem lehet észrevenni, csak ha gyorsan, beszélek, vagy olyan neveknél mint Róbert, Richárd vagy Rebekka... szal szó elején, vagy hangsúlyozva... egyébként az évek során enyhült, 6-7 éve még megkérdezték honnan a francia akcentus annyira észrevehető volt...

Remzymama: Jó neked, hogy ötö voltál a vaktérkép ellenére is... én a hármast is alig bírtam összekaparni, pedig (és most lehet megkövezni) én kifejezetten szerettem térképnél felelni töriből, vagy vaktérképpel dolgozni. Ez tartott addig amíg másodikban új földrajztanárt kaptunk aki kitalálta azt a mókát hogy úgy javít dolgozatot hogy a kimásolt térképét ráteszi a dolgozatra és ami nem pont a megfelelő helyen van az nem ér. Azért 2 mm eltérés engedtessen már meg... szal ott utáltam meg a vaktérképeket, meg az egész föcit...
A másik a hazsnos tudás kérdése a tanár témában... nem értem miért kell a gyerekekből kétlábón járó lexikont csinálni csomó felesleges tudással (pl Suzuka legfőbb iparágai stb.) ahelyett hogy elmondanák az alapokat és utána megtanítanák hogy hogyna lehet utánanézni annak amire szükség van az adott témában. Mert könyvtárismeretet vagy lexikonhasználatot nem nagyon tanítanak... Persze kell megtanulni dolgokat de nem mindegy mit és mennyit.

Snuffles: én pont a XX. századi történelmet nem szeretem. Pontosabban nálam a középkorral vége lett azoknak a részeknek amik érdekelnek utána meg maradt a szükséges rossz.
Kedves tanárom meg igyekezett is tenni arról hogy ne élvezzem... érettségin meg jól meg is szivatott...

Nem minden vándorút céltalan /J.R.R. Tolkien/

Több
17 éve 10 hónapja #313297 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Gondolatok
Te, de akkor miért tanulod: A jóérzés miatt ráérsz később is. (ha tudásra vágysz) Azért nehéz, mert tudod, hogy nem kell sehova, és talán arra gondolsz, hogy az ebbe fektette energia máshova is mehetne.

Gondold ezt át!

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
17 éve 10 hónapja #313291 Írta: Snufi

Phaedra/Namarie írta: Snuffles: lehet, hogy fáradt vagy, vagy abszolút nem érdekel a téma. Miért kell neked a töri? Pszichológiáho, úgy tudom, biológia, vagy magyar is jó.

Sehova nem kell nekem a töri, de azt nem hiszem, hogy hét-nyolc éve folyamatosan fáradt lennék. :/ Biológiához kell nekem a biológia, a tartalékokhoz a magyar. Töriből már csak a jó érzés miatt lenne érdemes négyesnek lennem, de igazából nem számít sehova, duplázni szeretnék ráadásul.

"Well, I'm back."

Több
17 éve 10 hónapja #313284 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Gondolatok
Snuffles: lehet, hogy fáradt vagy, vagy abszolút nem érdekel a téma.

Miért kell neked a töri? Pszichológiáho, úgy tudom, biológia, vagy magyar is jó.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
17 éve 10 hónapja #313282 Írta: Snufi

Felagund írta:

Snuffles írta: A töritanulásról: köszönöm szépen, de minden hétvégén törit ver a fejembe a kedvesem (töriszakos ő is, csak Szegeden), de nem sok sikerrel... Lehet, hogy nem koncentrálok eléggé.

Most akkor nem biológus? Vagy lemaradtam valamiról? :hein:

öö, nem biológus. viszont biológia-történelem szakos. :]

"Well, I'm back."

Több
17 éve 10 hónapja #313268 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Gondolatok

Snuffles írta: A töritanulásról: köszönöm szépen, de minden hétvégén törit ver a fejembe a kedvesem (töriszakos ő is, csak Szegeden), de nem sok sikerrel... Lehet, hogy nem koncentrálok eléggé.

Most akkor nem biológus?
Vagy lemaradtam valamiról? :hein:

Our knees do not bend easily

Több
17 éve 10 hónapja #313240 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Gondolatok

Snuffles írta: Pszichológiára felvételiznék legszívesebben, de annyira nem vagyok jó tanuló és nem is voltam. Annyit olvastam a témában mindenféle egyetemi és kevésbé egyetemi jegyzetet, hogy már nem is tudom, mit tudnának megtanítani az egyetemen, ami érdekelne is... :P
A töritanulásról: köszönöm szépen, de minden hétvégén törit ver a fejembe a kedvesem (töriszakos ő is, csak Szegeden), de nem sok sikerrel... Lehet, hogy nem koncentrálok eléggé.

Vagy nem jó a módszer.
Próbálkozzon másfajta megközelítéssel. ;)

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
17 éve 10 hónapja #313231 Írta: Snufi
Pszichológiára felvételiznék legszívesebben, de annyira nem vagyok jó tanuló és nem is voltam. Annyit olvastam a témában mindenféle egyetemi és kevésbé egyetemi jegyzetet, hogy már nem is tudom, mit tudnának megtanítani az egyetemen, ami érdekelne is... :P
A töritanulásról: köszönöm szépen, de minden hétvégén törit ver a fejembe a kedvesem (töriszakos ő is, csak Szegeden), de nem sok sikerrel... Lehet, hogy nem koncentrálok eléggé.

"Well, I'm back."

Több
17 éve 10 hónapja #313215 Írta: Alyr Arkhon
Mi is gyakrabban rajzoltunk töriből, én igazából annak a híve vagyok, hogy házifeladatként kell térképet rajzolni. (lassan kezdem tudni a történelmi Magyarország megyéit, pedig konkrétan egyszer sem volt az a feladat, hogy tudni kell felrajzolni a térképre, de az utóbbi fél évben szinte óráról órára különféle feladatok folyták kellett velük térképet rajzolni)

Snuff: Korrepetáljalak töriből? Csokiért szívesen megteszem.
Egyébként meg ahhoz hogy jó feleletet adj egy tanárnak, sokkal több pszichológia kell, mint tudás.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
17 éve 10 hónapja #313195 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Gondolatok
Mi töriből sokkal gyakrabban rajzoltunk vaktérképet, mint föciből.

Több
17 éve 10 hónapja #313192 Írta: Snufi

Remzymama/Tünde írta: Lassan OFF lesz, de az is normális, ha valamelyik tanár minden egyes föciórára vaktérképet rajzoltat és óra elején az a dolgozat? Mert sztem mindenben a középút a legjobb. Én egyet sem csináltam mégis mindig ötös voltam föciből.

Mi is rajzolgattunk, én megrajzoltam rendesen őket, de hármas voltam földrajzból mindig. Igaz, nem is érdekelt, csak túl akartam lenni rajta.
De hidd el, van akinek segít. Persze ahhoz akarni is kell...
Történelemből viszont nem csinálunk térképeket, csak előszedjük a középiskolai atlaszt és nekem ez nem segít, mindig is rossz voltam történelemből és ha megfeszülük se bírok hármasnál jobb lenni. Pár éve felelnem kellett a kettesért, pedig édesanyám - és amíg élt, nagymamám is - a tanúja votl mindig annak, hogy készültem én rendesen, de nem tudom a kérdéseket felfogni rendesen. Illetve én mindig azt hiszem, hogy sikerült, leírom a választ, megírom az esszét és majdnem mindig nullpontos lesz az esszé.
Emiatt nem is szeretem már a történelmet, pedig a huszadik századi történelem azoknak is érdekes, akik amúgy nem szeretik.

"Well, I'm back."

Több
17 éve 10 hónapja #313189 Írta: Snufi
A biológusból soha nem lesz tanár, mert nincsenek tanári tárgyai. A biológiaszakosok viszont tanulnak pedagógiát, meg ilyen fincsiségeket, belőlük lehet tanár is, ha ott helyezkednek el.

"Well, I'm back."

Több
17 éve 10 hónapja #313140 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: Gondolatok

Alyr Arkhon írta: Kar'sa: Ne keverd az egyetemi tanérképzést az egyetemi képzéssel. Az egyetemi képzés szakirányú képzés, példának okáért biológus szerű lényeket oktatnak, vagy történész szerű lényeket, mindenesetre olyan tárgyban kapják a képzést, de ettől ők még maximum érteni fognak a dologhoz.
Az egyetemi tanárképzés során elvileg azt tanuljuk meg, hogy azt amit szakirányú képzésen tanultunk, hogyan tanítsunk meg másoknak. Elvileg.

A vaktérkép. Megint egy olyan dolog védelmében, amit én sem tudok rendesen megcsinálni. Szóval csak akkor tudod hogy hol van igazából egy hely, ha vaktérképen tudod jelölni. Térképet olvasni mindenki tud, mert oda van írva, h Debrecen.

Alyr, tökéletesen tisztában vagyok vele, csak szerintem ez így nem jó. Hanem egybe kéne valahogy olvasztani. Eleve ez így kiszúrás olyanokkal, akik esetleg nem engedhetik meg maguknak anyagilag a dolgot, pedig közben jó tanárok lennének.

Remzymama/Tünde írta: Mert sztem mindenben a középút a legjobb. Én egyet sem csináltam mégis mindig ötös voltam föciből.

Szerintem is a középút a jó, persze a megfelelő közép. :)
Viszont a második idézett mondattal nagyon-nagyon nem értek egyet.
Ötös voltál. ÉS??? Számít az valamit? Mert szerintem baromira nem.
Milyen érdekes, hogy 9-11-ben töriből például éppenhogy össze tudtam kaparni egy 4-est, 12-ben meg csuklóból csont 5-ös voltam.
És ez azért lett volna, mert többet tanultam? Fenét, még kevesebbet is sokkal. Egyszerűen a tanár nem kért annyit számon. Én mégis az elsőre gondolok jobb szívvel, mert tőle sokkal többet tanultam. Pedig ő, mint már régebben írtam, hat leckét kért számon minden órán. Vagy feleltünk egy egész órán, vagy x fő, általában 6 írásban felelt.

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 10 hónapja #313132 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Gondolatok
Nos rajzolgatni én is rajzolgattam. Többnyire várakat. No nem azért mert nem érdekelt az anyag, hanem mert én így tudok figyelni. Ennek megfelelően én sem cseszem le azt aki ezt csinálja. Ha viszont valakit egyáltalán nem érdekel az anyag és úgy rajzol, annak régen rossz. Nem azért mert megbüntetem, hanem mertvért fog izzadni, mire megtanulja az anyagot. Minden órán elmondom az anyag logikai vázát (meg természetesen némi pluszt is), a könyebb megérthetőség kedvéért, és innentől kezdve a tankönyv szövegével szabadon ki tudják egészíteni, annyira amennyire akarják vagy hozzá is olvashatnak. De a logikai vázat tudni kell.
A térkép jóbarát, ezt nem fogja fel sok ember. A jó térképhasználat a felelet jegyét akár 2-3 jeggyel is feltornászhatja. Volt olyan tanítványom, aki nem jött ki felelni a görög-perzsa háborúkból, mert nem készült, de volt egy olyan, aki kijött és a térképen lemutogatta az egészet és közben eszébe jutottak dolgok s végül ötöst kapott. Aztán persze van olyan, aki nekiáll Apulliában keresni a marathóni síkot. Én ezért eröltetem a térkép - vaktérkép használatot. Nincs annál fájdalmasabb, mint amikor valaki Debrecen környékén keresi Sopront.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
17 éve 10 hónapja #313130 Írta: Tünde
Lassan OFF lesz, de az is normális, ha valamelyik tanár minden egyes föciórára vaktérképet rajzoltat és óra elején az a dolgozat?
Mert sztem mindenben a középút a legjobb. Én egyet sem csináltam mégis mindig ötös voltam föciből.
Egyébként az oktatás sztem másik alapvető problémája, az, hogy a tanmenet (nem tom pontosan ez e a neve) nem kapcsolódik szervesen össze. Gondolok itt arra, hogy az irodalom, történelem, oktatást, meg még számosat, (pl. a természettudományokkal is) nyilván össze lehetne hangolni, hogy egy korról tanulj párhuzamosan.
Talán akkor öszefüggéseiben jobban felfogná számos diák.
(remélem nem voltam ződ :P )

Több
17 éve 10 hónapja #313114 Írta: Alyr Arkhon
Én pálcika-jediket rajzoltam mindig, akik mindenféle koreográfiák szerint vívnak egymással. Kb csak ezért hordtam magamnál színes ceruzát...

A nyomtatott képek kipingálásáról viszont elég gyorsan leszoktam, mert kevés fantáziát láttam benne.

Kar'sa: Ne keverd az egyetemi tanérképzést az egyetemi képzéssel. Az egyetemi képzés szakirányú képzés, példának okáért biológus szerű lényeket oktatnak, vagy történész szerű lényeket, mindenesetre olyan tárgyban kapják a képzést, de ettől ők még maximum érteni fognak a dologhoz.
Az egyetemi tanárképzés során elvileg azt tanuljuk meg, hogy azt amit szakirányú képzésen tanultunk, hogyan tanítsunk meg másoknak. Elvileg.

A vaktérkép. Megint egy olyan dolog védelmében, amit én sem tudok rendesen megcsinálni. Szóval csak akkor tudod hogy hol van igazából egy hely, ha vaktérképen tudod jelölni. Térképet olvasni mindenki tud, mert oda van írva, h Debrecen.

Xenosz: Egyszer nekem is fel kellett rajzolnom Lengyelországot, igaz a 11. századi alakját, de sehogyse ment. Ketetst is kaptam arra a dolgozatra.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
17 éve 10 hónapja #313100 Írta: Alcarcalimo
Alcarcalimo válaszolt a következő témában: Gondolatok
Huhúúú, Rabyn... ez... ööö... érdekesen hangzik:) Nem rosszul, csak érdekesen. Egy része. Úgy értve, megnézném, ahogy megvalósítod:) (merő jóindulatból mondom)
15 éve gyakorló tanárként:)
A többieknek is...

Több
17 éve 10 hónapja #313089 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Gondolatok
De náluk nem olyan magas az átlagéletkor :roll:

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
17 éve 10 hónapja #313088 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Gondolatok

Kincső (Thilanna) írta: És:

B.L. írta: A japánok hosszú, a világon leghosszabb átlag életkorának legvalószínűbb oka az udvarias szó. Mert a japán üzletben az eladók kórusban valami olyasmivel köszönnek, hogy Ön volt a legcsodálatosabb vásárló, akivel valaha is találkoztunk, míg a magyar boltban odacsapják az árut mondván, öszi, nem öszi, nem kap mást. Mert a japán anya és a gyerekek úgy köszönnek el minden reggel a munkába induló apától, hogy menj el, és méltóztassál hazajönni! De hiányzik ez nálunk, ahol az apák elmennek reggel, és nem jönnek vissza, csak hébe-hóba! A világon a magyar férfiaknak a legalacsonyabb az átlagéletkoruk, mert folyton elkódorognak.

Ehhez kapcsolódva: az araboknál nem jó éjszakát köszönnek, hanem "Reggelre kelve ébredj a jóra!" :) )

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
17 éve 10 hónapja #312989 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Gondolatok
Kicsit más téma. :)
Éppen (a nyelvtan oktv második fordulójaként) pályamunkát írok "retorikai eszközök a modern kommunikációban" címmel, és az ajánlott irodalomban annyi szépet és jót olvastam, hogy az hihetetlen. :) Az egyiket megosztom veletek most, igazából nem is a retorikáról, hanem a hatékony (mindennapi) kommunikációról szól - tanulságos lehet :P bár az egész tanulmányt(előadást) érdemes elolvasni. A címe A szó varázsa és válsága (megjelent A régi új retorika c. sorozat 2000. évi kiadásában).

Bencze Lóránt írta: A retorika a hatékony kommunikáció lehetőségeinek tudománya. A hatékony kommunikációé, amely nemcsak információátadás, hanem a másik ember motiválása, előítéletek és görcsök feloldása, szellemi határok megnyitása és eltörlése, érzelmi gödrök feltöltése és buckák elhordása egymás útjából. A retorika a hír olyan irányítása, amely bátorítja a másikat, hogy új módon gondolkodjék, és hatékonyabban cselekedjék. Ez a hatékony kommunikáció életáramlás, nem ráerőltetés. Kölcsönösen kreatív – beszélőben és hallgatóban, azaz (idegen szóval) interakció. A hatékony kommunikáció annak készsége, hogy mit, mikor, kinek, miért, hogyan stb. közlünk A hatékony kommunikáció minden ízében általában inkább konkrétabb, mint általános vagy elvont. Állandó nyitottságot követel meg, és azt, hogy legyen mondanivalónk, és akarjunk is közölni. (…) A retorika a lehetőségek tudománya is, és mint ilyen, elmélet. Az elméletben felvázolt lehetőségek közül a gyakorlatban választani kell. A legodaillőbbet, a leghatékonyabbat kell kiválasztani. De „az elmélet szónoki gyakorlat nélkül nem sokat ér, az ilyenfajta tanításokat a gyakorlatban kell alkalmazni” (A.C. Herenniusnak ajánlott retorika I.1. ADAMIK ford.). A leghatékonyabb módja a kommunikációnak a személyes jelenlét folyamán megy végbe.
Végül a hatékony kommunikáció mindig kockázat és izgalom is egyben. A rosszul megválasztott kommunikációs stratégia megtöri a szerelmes vonzódást, tönkreteszi a családi békét, felborítja a munkahelyi fegyelmet, a politikában pedig választási vereségbe torkollik.
A szó csak akkor válságos, ha álságos, különben csodálatosan varázslatos, teremtő, gyógyító, jobbító, igéző. i]ez sajna már visszautalás az előadás elejére - a szerk.[/i

Ugyanennek az elején van még két érdekes:

B.L. írta: A szerelem nem más, mint két személyiség legtökéletesebb és mindenféle információcserét és áramlást végigjáró, az emberi kommunikációs lehetőségeket kimerítő folyamat és létforma. A család ugyanennek egyfajta kiegyensúlyozott állandósága.

És:

B.L. írta: A japánok hosszú, a világon leghosszabb átlag életkorának legvalószínűbb oka az udvarias szó. Mert a japán üzletben az eladók kórusban valami olyasmivel köszönnek, hogy Ön volt a legcsodálatosabb vásárló, akivel valaha is találkoztunk, míg a magyar boltban odacsapják az árut mondván, öszi, nem öszi, nem kap mást. Mert a japán anya és a gyerekek úgy köszönnek el minden reggel a munkába induló apától, hogy menj el, és méltóztassál hazajönni! De hiányzik ez nálunk, ahol az apák elmennek reggel, és nem jönnek vissza, csak hébe-hóba! A világon a magyar férfiaknak a legalacsonyabb az átlagéletkoruk, mert folyton elkódorognak.

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
17 éve 10 hónapja #312968 Írta: Kar_sa

Remzymama/Tünde írta: nem elegem lett, amit írál az úgy ok nekem
de fordítva írtad :wink:

Nagy facepalm részemről... bocs, kivételesen idő hiányában nem olvastam át amit sietősen legépeltem...

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 10 hónapja #312954 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Gondolatok
Nekem a kedvenc iskolai pingálásom az énekkönyvemben volt. Volt egy nagyon érdekes kinézetű, fekete-fehér Mozart-kép benne. No, én rajzoltam neki egy pici kefebajuszt az orra alá, amolyan Hitleresen, s ha az ember ezek után letakarta a parókáját a zeneszerzőnek, a képről maga a Führer nézett le rá személyesen. :twisted: Alkotásomat "Wolfgang"-nak neveztem el, és nagy sikert arattam vele osztálytáraim körében.

Több
17 éve 10 hónapja #312951 Írta: Missy
Missy válaszolt a következő témában: Gondolatok
Rabyn: Az semmi, velem a lapot tépették ki. Igazán nem'tom miért, pedig Csajkovszkij olyan dizájnosan nézett ki bőrszerkóban, Dumbledoros szemüvegben meg holdacskás Gandalfos süvegben. :roll: :lol:

Elnézést attól akit Csajkovszkij ellen elkövetett merényletem felháborított, dehát még picinke voltam.... :lol:

Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)

Több
17 éve 10 hónapja #312945 Írta: Arzeen
Arzeen válaszolt a következő témában: Gondolatok

Rabyn írta: A 3.-os tanárom kiradíroztatta velem a színeket a tankönyvből... Nekem NEM tetszett, hogy feketefehérek a figurák az olvasókönyvben, inkább kiszíneztem... Ahol meg nem volt figura ott rajzoltam.

Szemétség :( Én a német könyvemet dekorálom immár harmadik éve (vagy második?). Csakhát, így végzősként nincsenek nálam a kéktől eltérő színek, ezért csak a kék töltőtollammal szórakozok :D A múlt héten egy Svájc térképpel szembesített minket, de nekem nem tetszett, hogy a folyók és a tavak nem kékek. Most már azok ;)

Annis: nem is raccsolsz :heu:

Több
17 éve 10 hónapja #312942 Írta: Xenosz
Xenosz válaszolt a következő témában: Gondolatok
Nemtudom mi bajotok a vaktérképpel, egyszer nekem lekellett rajzolni Lengyelországot egy tök üres lapra-> na jó, oké én föcifaktos voltam :D :D :D

Viszont a mi föcitanárunk úgy tanított hogy ihaj, állandóan történeteket mesélt meg ilyenek, az osztály röhögött és tanult, kért vaktérképet, de nem túl durván, úgyhogy szerintem az is kell, csak nem kell eltúlozni.

Egyébbként szerintem is megkellene szűrni a tanárjelölteket, hogy már eleve idegbajos emberek ne menjenek tanárnak, mert a gyerekek kimiskárolják őket félperc alatt( persze az idegbajosokat nem úgy értem hogy őrültek). Viszont tényleg jó kérdés az, hogy ezt mi tudjuk, sőt sokan mások is, de az oktatásügyi minisztérium, az egyetemek, meg stb. miért nem tudják ezt? És ha már valaki tanárnak megy, de nem is akar az lenni és csak azért megy, mert nem jutott más az eszébe-> az belegondolhatna,(ha már úgyis értelmiséginek készül) hogy mások életével játszik, hatalmas a felelőség minden tanáron, de ez MIÉRT nem esik le egyiknek sem?

Rabyn, te jól csinálod, neked vannak elképzeléseid, gondolataid és terveid a jövőre nézve, így kell ezt, beőled lehet jó tanító, úgyhogy kívánom is neked hogy sikerüljön!!! :wink:

"One Ring to rule them all
One Ring to find them
One Ring to bring them all
and in the darkness bind them..."

Több
17 éve 10 hónapja #312941 Írta: Tünde
nem elegem lett, amit írál az úgy ok nekem
de fordítva írtad :wink:

Több
17 éve 10 hónapja - 17 éve 10 hónapja #312933 Írta: Kar_sa

Rabyn írta: Azért ezt nem volt semmi végigolvasni:))

Én ha odafent is úgy akarják akkor Tanító leszek, aztán szeretnék egy valamilyen szakos tanár is lenni. És akkor 1-8ig taníthatok. Fölötte nem akarok, nekem nem kellenek olyan diákok akiket más már elszúrt. Egyébként előre sajnálom a diákjaimat mert nálam nem lesz telefonbecsörgés, baromira nem fog érdekelni az ő személyes joga a telefonhoz, pofázáshoz az órán (persze csak az idősebbeknél hiszen a kicsiket nekem kell megtanítani rá, hogy az iskolapadban hogyan kell viselkedni) levelezéshez. Valahogy nem az a tanár szeretnék lenni aki úgy tart órát, hogy "hátjó oké mindegy micsinálnak csak csendben legyenek." Már arra is kitaláltam valamit, hogy mit csinálok az órán olvasóval. :) Velem töbször fordult elő, hogy elvették tőlem a könyvet amit órán olvastam. (A Gyűrűk Urát pl rendszeresen). Én nem fogom elvenni a kölyöktől a könyvet, hanem megkérem, hogy mesélje már el mi olyan izgalmas abban a könyvben, hogy nem tud délutánig várni, mert lehet, hogy ha még nem olvastam én is elolvasnám. Ezzel talán a többiek érdeklődését is felkelti, meg ajánl nekem egy jó köynvet:)
A vaktérképek egyébként nekem is a halálom. Nem attól fogom megjegyzni, hogy hol van Timbuktu, hogy vaktérképen bejelölöm... Attól már könnyebben, hogy aha itt van mellette eza folyó/tenger/ország és dejó és ehhez ezt tudom kötni meg azt. Én tényleg úgy hiszem, hogy az alapoknál romlik el minden. Hogy lehet egy gyereket leszúrni mert beszédhibás? Azt el kell küldeni szakemberhez, hogy segítsen rajta vagy ha nem lehet akkor előnyt kovácsolni a beszédhibájából. Én is picit pösze vagyok és picit raccsolok néha dadogok is a hadarásról nem is szólva. Ugyanez a helyzet a viselkedés zavaros emberekkel is. Egyébként ma mindenkire rámondják, hogy hiperaktív pedig lehet, hogy csak unatkozik.
Én is rajzoltam anno, a tankönyveimbe, füzeteimbe, mindenhova rajzoltam:) Aztán egy tanárom közölte, hogy inkább vegyek elő egy lapot vagy másik füzetet és ha nagyon nem bírom ki akkor rajzoljak abba. A 3.-os tanárom kiradíroztatta velem a színeket a tankönyvből... Nekem NEM tetszett, hogy feketefehérek a figurák az olvasókönyvben, inkább kiszíneztem... Ahol meg nem volt figura ott rajzoltam.

Hüh, ezzel egyetértettem eléggé :)
Ha tanár lennék, én is hasonlóképp tanítanék.
A beszédhibát illetően: nekem a magyartanárom az egyik óra kellős közepén elkezdte, hogy raccsolok, és hogy ezen változtatni kell, elvette az ellenőrzöm, és írt a szüleimnek, hogy logopédus, blablabla.
Nem mentem logopédushoz. Óvodában jártam de marhára semmi értlme nem volt, mert az állítólagos pöszeségemmel volt elfoglalva.
Raccsolni máig raccsolok, bár nem feltűnő állítólag. A vicc az, hogy fogalmam nincs, hogy kéne kiejteni az R-t, állítólag valahogy a nyelvet kell rezegtetni, de nekem úgy tűnik az ilyen funkcióm kimaradt a gyártás során.
Remzymama/Tünde: örülök, hogy egyetértesz, ezek szerint végre sikerült érthetően kifejeznem magam. :roll:
[size=9:13sfmhgr](vagy csak egyszerűen eleged lett belőlem, és gyorsan igazat adtál :mrgreen: )[/size]
Egyébként én se vagyok vaktérkép-párti, de hálás vagyok a földrajz-tanáromnak, hogy minden órán számonkérte a táblánál a vízhálózatos térképen, hogy hol van ez meg az a folyó, mindenféle hegyek, és ilyesmik.
Minderre nem került volna sor, ha osztálytársaim an Andokot nem Ázsiában keresik, és egyéb "aranyos" dolgok.

Kārātārānen a áirâë...

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.497 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére