Gondolatok

Több
17 éve 9 hónapja #315158 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Gondolatok

Thereon írta: Oly eset, előfordulhat valóban, mikor a női gonoszság így kiburjánozna, de nem tartanám gyakori dolognak. "Gonosz" lánnyal még nem találkoztam eddigi életem során, így illúzióm megmarad arról a tényről, hogy a fériakban sokkal gyakoribb a brutalitás és az erőszak ahhoz, hogy az tetlegességig fajulna.

Hát éppen ez a különbség. A férfi már évmilliók óta tettlegességből él, ezért is fordul ehhez ha nem lát kiutat.
A nők viszont ritkán használnak fizikai erőszakot, az általuk okozott károkat csak a boncasztalon derítik fel, amikor csodálkoznak, hogy élhetett a pasi annyira stresszes életet, hogy ötvenévesen szívrohamban halt meg...

Persze, nem minden nő ilyen, de a házasságon belüli erőszak az nem annyiból áll, hogy a férfi üti a nőt, és a nő szenved. (persze van ahol ennyiből... )

A lovagok: Árvák és elesettek védelmére? Maximum az újkorban. Másrészt lovagrendje válogatja.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 9 hónapja #315130 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Gondolatok

Thereon írta:

Alyr Arkhon írta: A régi szép időkben a lovagok sem minden nő védelmére esküdtek, hanem a hölgyekére.

Jól beszélsz! Nem minden nő = hölgy. Képzeljük magunkat a mostanra, oly szemmel, mintha eddig lovagkorban éltünk volna: Nem illetne meg minden nőt a lovagok feláldozó-készsége, eskütétele. És Alyr itt jól illette a kiválasztott nőket a hölgy jelzővel, hisz ezzel is illeték őket megszólításkor. Persze lovag nem csak hölgyekre esküdött fel, minden elesett és árva védelmezője.

Oly eset, előfordulhat valóban, mikor a női gonoszság így kiburjánozna, de nem tartanám gyakori dolognak. "Gonosz" lánnyal még nem találkoztam eddigi életem során, így illúzióm megmarad arról a tényről, hogy a fériakban sokkal gyakoribb a brutalitás és az erőszak ahhoz, hogy az tetlegességig fajulna.

Nos, én most olvastam Ranschburg Jenőtől a meghitt erőszak c. könyvét, és az derül ki, hogy bizony a nők sokkal többször nyilvánulnak meg agresszívan, mint a férfiak, igaz, a férfiak agressziója látványosabb.

Véleményem szerint egyik nem sem aljasabb, mint a másik, csak másképp. A női gonoszság talán azért veszélyesebb, mert nehezebben ismerhető fel, hogy mi is folyik valójában.

Alyr. én csak hallgattam egyszer egy orvosi rendelőben, hogy egy nő hogy rúgatta ki a volt férjét négy munkahelyről. A hajam sz égnek állt. Igaz, a nő is olyan stílusú volt, hogy komolyan tartottam tőle, hogy hozzámszól. Így mélyen a könyvembe temetkezetm, és senkiről se vettem tudomást.
Tehát semmiféle lelki terror nem kell, hogy egy nő tönkretegye más életét.

Amúgy az ilyen nőket anno nem nőnek/hölgynek, hanem némbernek hívták. Arany nagyon jól eljátszik a szóval a hamlet fordításban:
Nem ember- némber...Ugyan a szövegkörnyezet nem az én általam leírt kategóriára vonatkozik (ez a sírásó-jelenet, Ophélia temetési előkészülete), de érdemes ezen elgondolkodni.

Alyr: ebben a kontextusban természetesen igazad van, leszámítva a mártírokról mondottakat. Tudod: "jobb jogatlanságot elszenvedni, mint elkövetni."

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 9 hónapja #315120 Írta: Feanor Faelivrin
Feanor Faelivrin válaszolt a következő témában: Gondolatok
Az igaz hogy most már kevés a hölgy, mint a fehér holló.

A legjobban az zavar hogy mostanra a legtöbb nő felvette azt a stílust amit a csövestől kapsz ha nem adsz neki vmit.

"A mosoly a leger

Több
17 éve 9 hónapja #315110 Írta: Thereon
Thereon válaszolt a következő témában: Gondolatok

Alyr Arkhon írta: A régi szép időkben a lovagok sem minden nő védelmére esküdtek, hanem a hölgyekére.

Jól beszélsz! Nem minden nő = hölgy. Képzeljük magunkat a mostanra, oly szemmel, mintha eddig lovagkorban éltünk volna: Nem illetne meg minden nőt a lovagok feláldozó-készsége, eskütétele. És Alyr itt jól illette a kiválasztott nőket a hölgy jelzővel, hisz ezzel is illeték őket megszólításkor. Persze lovag nem csak hölgyekre esküdött fel, minden elesett és árva védelmezője.

Oly eset, előfordulhat valóban, mikor a női gonoszság így kiburjánozna, de nem tartanám gyakori dolognak. "Gonosz" lánnyal még nem találkoztam eddigi életem során, így illúzióm megmarad arról a tényről, hogy a fériakban sokkal gyakoribb a brutalitás és az erőszak ahhoz, hogy az tetlegességig fajulna.

Thereon, a vándorló varázsló

Több
17 éve 9 hónapja #315099 Írta: Alyr Arkhon
Nő vs. férfi: Nem szeretem, hogyha képtelenek az emberek túlnézni a korlátaikon és szabályaikon. Ne tegyetek ilyet mert káros.
Ha engem neadjisten ki akar rabolni egy nő, ugyanakkorát fog kapni mint egy férfi. Csak azért mert nő, még megérdemli. A régi szép időkben a lovagok sem minden nő védelmére esküdtek, hanem a hölgyekére.

Egyébként hisztis nőknél (bár annyira hisztis nőt, akinek adni kéne, én még csak filmben láttam) a kijózanító pofon nem véletlenül pofon és nem kézkitekerés vagy efféle. Pszichológiai hatása van.

Az "elvből nem támadok vissza" módszer csak a mártíroknál pozitívum, de náluk is csak haláluk után.

És +1: el tudok képzelni olyan esetet, amikor egy nő olyan helyzetbe hoz egy férfit ahogy nincs más kiút csak az erőszak. Igaz, ehhez nagyon gonosznak kell lenni a nőnek és tönkretennie a pasit lelkileg.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
17 éve 9 hónapja #315095 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Gondolatok
Verekedésre van három ötletem.

Legyél mindig egy kicsit határozottabb és brutálisabb mint a másik
Amikor eldöntötted, hogy nekimész, akkor abban a pillanatban hitesd el magaddal, hogy megtudnád ölni, nem baj, ha már elmulik később
hamár elnáspángoltak: megverni megverhetnek, csak meg ne törjenek soha!!!

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
17 éve 9 hónapja #315093 Írta: Altaris
Altaris válaszolt a következő témában: Gondolatok

Ben írta:

Snuffles írta: de azzal vigasztalom magam, hogy már csak három hónap és soha többet nem kell látnunk egymást.

Ó, igen! Én kifejezetten örülök neki, h már csak három hónap... :P :D (kva szr osztályom van nekem is:P)

eh.. nekem még a jövő év.. de ne tudjátok meg mekkora egy nagy * * * az ofőnk is.. :oops: no off...

Namarie: :) :):) ez igen. engem speciel akkor nem tángáltak el nagyon amikor megtalálták ütni a hiányzó fél bordám helyét és aba ütöttek bele. csillagokat láttam és olyan dühös lettem hogy két fiút tropára vertem.. három rúgással és két pofonnal. azóta se tudom mi volt akkor a bajuk velem...

anyu csak annyit mondott hogy most már nem félt... (dehogynem :) ) és bekente meg kezelte egy darabig a kékeslila mellkasomat...

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Több
17 éve 9 hónapja #315024 Írta: Namarie

Snuffles írta: Ja, nem ezért a verekedésért rúgták ki, volt vele más baj is. A verekedésre nálunk azt szokás mondani a tanár részéről: magánügy, oldd meg magad, én nem tudok semmit se tenni.
Nem egy ilyen tapasztalatom volt már sajnos.

Hát ez csodálatos.. aztán, meg ha benne lesz a suli tévében, majd akkor mondják. Én tanítottam, meg akarok is még, de ha elkaptunk egy gyereket, hogy veri a másikat, különösen, ha za kisebb, gyengébb volt, hát jobb nem tudni, mit kapott. (Nem lett megverve, de pl. nagynénémnek van oylan stílusa, hogy jobbnak látja egy egész iskola befogni a száját, ha megszólal. Mindemelett imádják)

Tudod, nekem anno az anyukám vert meg a főűton egy nálánál fejjel nagyobb kölyköt, aki rendseresen bántott engem. Teszem hozzá, Anya 175 centi. Úgy megtépte, hogy a langaléta fiú elkezdett sírni, és azzal fenyegetőzött, hogy hívja az anyját. Any reakciója: fiam, ne az anyád hívd, hanem az apádat, az is megkaphatja, amit te..

mondani se kell, senkit se hívott.

A tradíciót én is fogom folyatni, ha szükség lesz rá.

Több
17 éve 9 hónapja #314898 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: Gondolatok

Ben írta: De ez itt már kezd OFF lenni. :roll:

épp akartam szólni

takarítani fogok, ha cseteltek - irgum-burgum :twisted: :evil:

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
17 éve 9 hónapja #314882 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Gondolatok

Gandalf írta: Azért egy kicsivel több, mint 3 hónap...

Jó, maximum öt. De már kevesebb, mint fél év. :) Aztán, ahogy Babits mondá, "Testvérek, ha túl leszünk, / sohse nézünk hátra!" :P

De ez itt már kezd OFF lenni. :roll:

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
17 éve 9 hónapja #314881 Írta: Nessa
Nessa válaszolt a következő témában: Gondolatok

Gandalf írta: Azért egy kicsivel több, mint 3 hónap...

Egy kicsivel...de az se sok. Nekem még van 3 évem :roll:

*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"

Több
17 éve 9 hónapja #314880 Írta: Gandalf

Több
17 éve 9 hónapja #314873 Írta: Nessa

Ben írta:

Snuffles írta: de azzal vigasztalom magam, hogy már csak három hónap és soha többet nem kell látnunk egymást.

Ó, igen! Én kifejezetten örülök neki, h már csak három hónap... :P :D (kva szr osztályom van nekem is:P)

Jó nektek, hogy már csak annyi... :wink:
Nekem még igencsak sok van hátra velük :roll:

Több
17 éve 9 hónapja #314871 Írta: Missy
Missy válaszolt a következő témában: Gondolatok
Ecthelionhoz csatlakozva én is teljesen abszurdnak tartom, ha egy fiú megver egy lányt (velem is történt már ilyesmi). Eddig nem igazán tudtam elképzelni.Lehet túl naívnak tartotok, szvsz az is vagyok.
Nem tudom. Valszeg az ilyeneknél tényleg az lehet, mint az oviban...

Néhány évvel ezelőtt még azt hittem, hogy én kerültem a legrosszabb osztályba, aztán végzős koromra már normalizálódott a helyzet. Snuffleséknél meg Benéknél nem tudom mi a helyzet, de csak azt tudom mondani, hogy kitartás, már tényleg csak 3 hónap aztán.. aztán TÁBOR!!! :D :D :D

Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)

Több
17 éve 9 hónapja #314861 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Gondolatok

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
17 éve 9 hónapja #314860 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: Gondolatok

Feanor Faelivrin írta: Lehet hogy tetszel neki csak nem a hajadat húzgálja mint az oviban. :P

:P az én osztálytársaim speciel gonoszak, kifejezetten azok, és tudom, hogy némelyikük egyenesen gyűlöl engem, de van ez így. nekem sem szimpatikusak ők :P de ez már több, mint diákcsíny, csak tudod nekem már annyira elegem van ebből, hogy nem is írom le, nekik szóvá se teszem, ti meg úgysem hinnétek el. :)
de azzal vigasztalom magam, hogy már csak három hónap és soha többet nem kell látnunk egymást. osztálybeli barátnőm is ezzel nyugtatja magát. szomorú, de igaz.

"Well, I'm back."

Több
17 éve 9 hónapja #314857 Írta: Feanor Faelivrin
Lehet hogy tetszel neki csak nem a hajadat húzgálja mint az oviban. :P

"A mosoly a leger

Több
17 éve 9 hónapja #314843 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Gondolatok
Nessa: Nekem a leöntöm egy adag ragadós kólával hatásos volt:)

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
17 éve 9 hónapja #314842 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: Gondolatok
Ja, nem ezért a verekedésért rúgták ki, volt vele más baj is. A verekedésre nálunk azt szokás mondani a tanár részéről: magánügy, oldd meg magad, én nem tudok semmit se tenni.
Nem egy ilyen tapasztalatom volt már sajnos.

"Well, I'm back."

Több
17 éve 9 hónapja #314838 Írta: Nessa

Alyr Arkhon írta:
Én azt javasolnám, hogy tanulj valamilyen harcművészetet, és verd meg a srácot. (pontosítanék: védekezz hatékonyan. A kettő kb ugyanazt jelenti, csak ez szebben hangzik) Remélhetőelg duplán megalázó lesz neki, hogy egy lánytól kap ki.
Persze mire olyan szintre jutsz egy harcművészetben, hogy ilyet tégy, eltelik 2-3 év...

A másik: Miért ver téged? Úgy alapvetően.

UI: Ha más nem, szólj és megverjük mi. Ugyan egyikünk sem Jet Li, de vannak köztünk olynaok akik elég régen foglalkoznak kungfuval vagy más ilyen esetben igen hasznos dologgal...

Gondolkoztam már, hogy járnom kéne valamire, de elvetettem az ötletet.

Hogy miért ver?
Igazából nem tudom. Lehet, hogy ő maga se... Talán azért, mert zavarja, hogy nem tud különösebben felidegesíteni azzal, hogy beszólogat, szemétkedik. Meg nem bírja a stílusom...
Leállítani vsz. senki nem fogja, mert viselkedése ellenére elég népszerű.
Ha kell, én visszaütök neki, nem riaszt vissza a megtorlás. Már tudom, mekkora ereje van a gyereknek, nem ér meglepetésként. Inkább "elvből" nem támadok vissza.

Több
17 éve 9 hónapja #314825 Írta: Elryn
Elryn válaszolt a következő témában: Gondolatok

Oisin írta:

Remzymama írta: Nagyon nagyban függ a gyerek természetétől, hogy milyen nevelést, szigort és büntetést igényel.

Ez is igaz. Nincs általános szabály, legalábbis amíg nem csupa egyforma klón-gyereket nevelünk. :twisted:

Ezt akartam én is írni :) A pszichológiában ma már ez a követendő példa (goodness of fit -nek, jó összeillésnek nevezik). Például alapvető (laikus) gondolat, hogy a gyerekeknek ingerekben gazdag környezet kell - az, hogy vannak csecsemők (szóval veleszületett tulajdonságokról van szó), akik új környezetben, vagy túl sok inger hatására rosszul érzik magukat, már gyakrabban marad ki a mindenféle nevelési tanácsadó könyvekből (amik szigorúan az én véleményem szerint összességében nem érnek egy üveg poshadt szilvalekvárnyit).

A hiba tényleg ott lehet, hogy szigorú receptek alapján nevelni egyedi gyerekeket nem lehet jól, még ha az kényelmesebb is (persze, ez csak erre az euro-amerikai jellegű társadalomra érvényes - Kínában sokkal inkább létezik egy jól bevált recept a nevelésre, de ott a hangsúly a hasonló emberek nevelésén van, nem a nyugati kultúrára annyira jellemző egyediségen - bocs, de ma vizsgáztam belőle :oops: )

"Hajamba hét csillagot és szalmát tűztem én"

Több
17 éve 9 hónapja #314783 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Gondolatok
Olorin: Már nemazért de szerintem egy gyerek fel tud nőni és tisztességes ember tud lenni verés nélkül is.

Egyébként egy ötéves is meg tudja érteni mért kapott ki, mert rosszat csinált. (ha egy kutya meg tudja érteni akkor egy gyerek is)

Én ritkán kaptam ki, és akkor is inkább annak volt súlya amikor anya adott. Meg nálunmk az volt, hogy semmibe vettek ha rosszat csináltam. Annál nincsen rémesebb mint amikor levegőnek néznek a szüleid...

Lányverésről: Én verekedtem fiúkkal:)) Nem is eggyel. Kaptam is érte a suliban rendesen. Viszont szerintem eleve megütni valaki nem jó dolog. Viszont tényleg létezik az a helyzet amikor egy nőt meg kell ütni...

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
17 éve 9 hónapja #314779 Írta: Namarie

Feanor Faelivrin írta: Nálunk is volt egy külyegyerek aki keménykedett a lányokkal aztán helyretettüt (mi akiknek nem tetszett) hogy hogyan kell illendően viselkedni :twisted: .

Én is szoktam verekedni másokkal (fiúkkal), de amikor egy lány nekem esik, poénból vagy a franc se tudja miért, nem úgy nyugtatom le hogy visszaütök hanem szimplán eltérítem az ütéseit és alrébb megyek. Ennyi. Ha egy lány pedig tenyérbe mászóan viselkedik nem csak fizikailag lehet visszatartani, hanem lehet neki olyat is mondani amítől lenyugszik.

Mondjuk én néha szoktam tenyérbemászóan viselkedni (értsd: hisztizni, de akkor, amikor már tényleg több a soknál) olyankor nálam a legértelmesebb kivárni szépen a kb. két perces hisztigörcs végét, semmit nem szólni, aztán én kérek elnézést. ha közbeszólnak, vagy leállítanának, akkor sokkal tovább tart.

Mondjuk azt végképp nem értem,hogy egy nő miért kezd el szimplán verekedni, holott ha tényleg föl van bőszülve, egy nő szavai sokkal veszedelmesebbek, mint az ütései.

Több
17 éve 9 hónapja #314778 Írta: Feanor Faelivrin
Nálunk is volt egy külyegyerek aki keménykedett a lányokkal aztán helyretettüt (mi akiknek nem tetszett) hogy hogyan kell illendően viselkedni :twisted: .

Én is szoktam verekedni másokkal (fiúkkal), de amikor egy lány nekem esik, poénból vagy a franc se tudja miért, nem úgy nyugtatom le hogy visszaütök hanem szimplán eltérítem az ütéseit és alrébb megyek. Ennyi. Ha egy lány pedig tenyérbe mászóan viselkedik nem csak fizikailag lehet visszatartani, hanem lehet neki olyat is mondani amítől lenyugszik.

"A mosoly a leger

Több
17 éve 9 hónapja #314772 Írta: Namarie

Remzymama/Tünde írta:

Nessa írta: Engem sose vertek a szüleim, és szerintem nem is nagyon lett volna rá szükség. (bár mostanában néha már én érzem úgy, hogy jót tenne nekem egy-két pofon :roll: ) De valahogy mégis megtanultam, hol vannak a határok. Pedig szüleim nem számítanak a keményen nevelők közé.

Viszont ismerek olyat (sajnos) akinek nem lenne elég egy komoly beszélgetés, se verés, mert rá az sem hatna. Az ilyen gyerekből hogyan lehet embert faragni? Mert hogy nem az az 100%...
Az biztos, hogy ő többször ütött(rúgott) meg engem, mint a szüleim nevelő célzattal :? Nem tudom, mit kéne tennem, hogy békén hagyjon, de ezt már nem bírom sokáig idegekkel.. :cry:

rúgj vissza, abba fogja hagyni, mert meglepődik

Nessa: tudod, férfiaknál, fiúknál egy tuti hatásos technika van: jól irányzott tökönrúgás. Bocsánat a szóért. Ne a lábaddal vidd be, hanme emeld fel a térdedet, és teljes erődből térdelj oda neki. Fájni fog (mmint a srácnak) de ez téged ne érdekeljen. Ha panaszra megy, te védekeztél. (Fontos, hogy akkor csináld, amikor nekedmegy, hogy ne téged hordjanak le.)

Alyr: nőt verni szvsz mindig ocsmány dolog. Ha én nekedmennék, mert elmegy az eszem, nem tudnál lefogni, és úgy megszorítani a kezem, hogy fájjon? Utána meg esetleg megrázni. Jó, ha te épp az edzésen teszed ezt, az más eset.

Atz abaj, hogy egy férfi nagyon könnyen kimondja, hogy a nő megérdemelte azt a pofont, aminek a végén az egész teste kék-zöld, lila lesz, esetleg csontja tört.

Több
17 éve 9 hónapja #314760 Írta: Oisin
Oisin válaszolt a következő témában: Gondolatok

Snuffles írta: Eleve jószándékúnak, optimistának és hidegvérűnek kell lenni a gyerekneveléshez, nem mintha értenék hozzá, de eddig "ez jött le".

Igen, ez igaz, de időnként határozottnak is.

Remzymama írta: Nagyon nagyban függ a gyerek természetétől, hogy milyen nevelést, szigort és büntetést igényel.

Ez is igaz. Nincs általános szabály, legalábbis amíg nem csupa egyforma klón-gyereket nevelünk. :twisted: (Ez is megeshet még, ha a biotechnológusainkat meg nem fékezzük!)
Persze a neveléstől is függ, hogy milyen lesz a gyerek természete, de nem csak attól. Nem minden nevelési módszer válik be mindenkinél. Sajnos kevés az olyan szülő, aki veszi a fáradságot, hogy valóban megismerje a gyerekét (pld. az én szüleim sem vették), és azt adja neki, amire annak szüksége van. Bár ezen a fórumon valószínűleg felülreprezentáltak az ilyenek. :)

Üdv, Oisin

If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!

Több
17 éve 10 hónapja #314750 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: Gondolatok
chatelést azért fogjátok vissza :evil:
köszi :P

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
17 éve 10 hónapja #314744 Írta: Alyr Arkhon
Egy régebbihez:
Grion: Bud Spencer csak akkor veri meg Jet Li-t, ha az van a forgatókönyvben.
A karatekínai egyébként sem túl találó szó, a kínaiak kungfuzni szoktak.

Nessa:
Én azt javasolnám, hogy tanulj valamilyen harcművészetet, és verd meg a srácot. (pontosítanék: védekezz hatékonyan. A kettő kb ugyanazt jelenti, csak ez szebben hangzik) Remélhetőelg duplán megalázó lesz neki, hogy egy lánytól kap ki.
Persze mire olyan szintre jutsz egy harcművészetben, hogy ilyet tégy, eltelik 2-3 év...

A másik: Miért ver téged? Úgy alapvetően.

UI: Ha más nem, szólj és megverjük mi. Ugyan egyikünk sem Jet Li, de vannak köztünk olynaok akik elég régen foglalkoznak kungfuval vagy más ilyen esetben igen hasznos dologgal...

Ecthelion:
Szerintem nőket megütni lehet, ha rászolgáltak (nagyon). Az más kérdés, hogy nem illik, mert a nők gyengébbek és egyébkéntis nők. De attól még előfordulhat olyan eset amikor félre kell tenni az ilyen konvenciókat.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
17 éve 10 hónapja #314740 Írta: Holtak vezére
Holtak vezére válaszolt a következő témában: Gondolatok

Nessa írta: Biztos lehet továbblépni, de mégis hova?

szerintem először az osztályfőnökhöz kell fordulni, majd az igazgatóhelyetteshez, utána az igazgatóhoz, utána meg a diákönkormányzathoz, vagy a tantestülethez, mert ők javasolhatják a fegyelmi büntetést vagy akár a kirúgást. végső és nagyon komoly esetben a rendőrséghez.

"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"

Több
17 éve 10 hónapja #314727 Írta: Altaris
Altaris válaszolt a következő témában: Gondolatok
uh.. az nem jó arány.. nálunk már kettőt kitettek az osztályból egy meg lebukott... de soha nem vetemednének arra h megüssenek egy lányt. csak a volt osztályomban van erre példa: szitu a következő: elvették a vonalzómat, eltörték, meg akartam vele vetetni, vagy legalább egy bocsánatotkérést kicsikarni az illetőből erre az elkezdett verni. és az egész osztály a fiúnak drukkolt. megalázó volt... de már öt éve nem oda járok :) hál' ég...

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.555 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére