- Köszönetek: 5
Gondolatok
- Acho
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Thereon
- Nem elérhető
Akadnak nagyon hülyék, de vannak nagyon normálisak, sőt kifejezetten okosak. Én ismerek mindegyik félét is, és a többségükkel semmi bajom.
Sőt olyan tanár is van, aki nem tanít közvetlenül, de nagyon tisztelem, és bárcsak ő tanított volna angolul - most nem angolul tanít (lehet találgatni).
Thereon, a vándorló varázsló
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Acho
- Nem elérhető
- Feanor Faelivrin
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
"A mosoly a leger
- Acho
- Nem elérhető
- Nessa
- Nem elérhető
Hogyha az ember nem tudja biztosan valakinek a nevét, akkor azon szólítja, ami eszébe jut róla?
*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"
- Feanor Faelivrin
- Nem elérhető
[size=9:344xnxyc]Egyébként teljes nevem Juhász Csaba Jenő, a father után, szóval teljesen jogos az a Jenci[/size]
"A mosoly a leger
- Olosta
- Nem elérhető
Ahány közösség, annyi név: itt Olosta, íjászok közt Álmodó, barátoknak Móni, nővérem baráti körében KisJimmy, anyunak néha Jancsi....
Az egyik tanárom meg mindig Erikának hív. Ehhez a névhez csak annyi közöm van, hogy majdnem ez lett a nevem, de aztán nővérkém a Mónika mellett döntött. De a tanár ezt a családi sztorit nem tudja! Mégis Erikáz. Egy ideig kijavítottam, aztán mikor már hónapok óta is így hívott ráhagytam.
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Alyrnak is szerintem megengedtem, végülis mókás ja Suhinak "séné" vagyok olykor.Ben írta: Meg ha jól emlékszem, anno megengedted, h Sufninak szólítsalak...
"Well, I'm back."
- Ben
- Nem elérhető
Hm, érdekes, vhol egyetértek, bár nemtudom.Snuffles írta: Én általában nem szeretem megszólítani azokat az embereket, akiket igazán szeretek, akik nagyon közel állnak hozzám, valahogy nem érzem úgy, hogy biztonságban van nálam a nevük, vagy nem is tudom, furcsa érzés, de ritkán szólítom őket a nevükön.
Meg ha jól emlékszem, anno megengedted, h Sufninak szólítsalak...Snuffles írta: és hát minden emtétésnek és tolkienistának Snuff(les)
Jé.Niph írta: Itthon meg rámragadt a Rozi név valamiért...... :biggrin2: :heu:
Hát, én nem tudom, hogy vagyok a nevemmel... Igazából ha leírva (szal itt fórumon, msnen. mailben, stb) leírva látom, megszoktam a "Ben"-t, de élőben még kicsit fura, ha nem mindig hallgatok rá, akkor ez ezért van. Persze, igyekszem. De azért sem haragszom meg, hogyha esetleg vki a polgári nevemen merészel megszólítani (Dani) - bár mtt-ben van vagy három.
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Engem viszont sokféle néven szólítanak. Iskolában a teljes nevemen hívnak, mert sok Annánk van az osztályban, magyartanárnőmnek épp ezért már csak Krizsike (kicsit flúgos a nő, de amúgy rendes nagyon ), anyuéknak Annuska, apunak olykor Panni, kedvesemnek Anna vagy Kedves, osztálytársaknak Nyiffi (ahogy wiwen is lehet látni ) vagy Nyiflet (ez bizony a Snufflesből jött), és hát minden emtétésnek és tolkienistának Snuff(les)
Minegyiket a magaménak érzem, de egyszer Zarándok nyomán összeállítottam egy listát versekből, hogy vajon melyik kedvenc versem melyik ilyen külön becenévvel felruházott saját magamnak ajánlanám. És egyébként hogy Rabyn kérdésére válaszoljak, én is máshogy viselkedem kicsit, attól függően, hogy szólítanak. Krizsiként nyilván cserfes diáklány vagyok ( ) de Snufflesként idétlen Tolkienmán (tudom, ez oximoron, de ez most mindegy is ), Annaként viszont én is hivatalos és hűvös vagyok.
(Kicsit sokat írtam, bocsi, tudom, semmi izgi nincs benne, de ha már idáig eljutottál, akkor jó, túlélted )
"Well, I'm back."
- Feanor Faelivrin
- Nem elérhető
Mások által gyakorta használt neveimet nem írnám le mert kizárnának a fórumról trágárkodásért
"A mosoly a leger
- Acho
- Nem elérhető
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Nektek Papa vagyok, ritkán Olorin :nono:
Van akinek Sanyi, Sanyikám, Santer, Sanci, Sándor vagy csak Németh úr.
De attól még mind én vagyok.
"ellenség ha elédbe áll, hét legyen kit elő talál..."
/Jozsef Atilla/
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Esgal
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Snuff: Te (is) Anna vagy? Jééé...
Én a barátnőmet (aki itt írt egy párral előttem) általában nevén szólítom (fórumos nicknéven, mint minden rendes tolkienista minden rendes tolkienistát), ha emlegetni kell, akkor "a barátnőm", páromnak semmiképpen sem szoktam, mert az roppantul hülyén hangzik. Csajomnak sem, kivéve viccből.
A cica sztem még egy egész jó név, ha ráillik az illetőre (bár sztem inkább lányra kéne alkalmazni).
Én Eryre gyakran alkalmazom, h "párom", mert van ahol ez helyénvaló. Mondjuk a főnököm vagy kollégák előtt nem lehet szalonképesebbet használni, esetleg a vőlegény, de ott még nem tartunk... de pl bizonyos barátnőimnek ő a "pasim". ott az a környezet. A "barátom" ia működhet. fene tudja, mikor kinek mondom. De pl őt magát vegyesen hívom - Drága kettesben, családnak Gyuszi, mttnek Ery. Ugyanakkor Eryzem az öcsém előtt is... mondom, attól függ, milyen a kontextus.
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Niph
- Nem elérhető
Liliom írta: Na akkor most melyik vagyok vagy nem vagyok igazan?
Ezt magadnak kell eldöntened.
Én pl. első táborban nem igen hallgattam a fórumos nevemre....de most már egészen megszoktam.
Amúgy a polgári nevem Dia, de néha kifejezetten utálom, pl. mikor volt tanáraim ugy mondták hogy Dianna.....
Itthon meg rámragadt a Rozi név valamiért...... :biggrin2: :heu:
“A gyermektársaság gyógyír a lélekre.” (Dosztojevszkij)
- Melian
- Nem elérhető
Tinikoromban is volt egy "nicknevem", bár ezt akkoriban, a 80-asok végén még nem így hívtuk. Ez a név az Isabell volt, egy számomra akkoriban nagy becsben álló nőszemély második keresztnevét vettem kölcsön.
A Melyannát/Meliant pedig igazán a magaménak tartom, mint választott nevet.
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Liliom írta: Ezen a nev dolgon mar en is gondolkodtam.Engem is mindenhol maskeppen hivnak.
Polgari nevem Zsuzsanna, igy csak a hivatalos leveleket irom ala.
Ha melyen dekoltalt ruha es ruzs van rajtam, akkor Zsuzsa vagyok.
Ha csak ugy, farmerben meg tornacipoben, Zsuzsi.
Anyameknak, a 19 evem ellenere Zsuzsika.
Az itteni angol nepnek Susie (ettol hanyok).
Nektek meg Liliom.
Na akkor most melyik vagyok vagy nem vagyok igazan?
Erről volt cikk régebben a Lassiban is
Tulajdonképpen az vagy, amelyiknek tartod magad. Én legalább annyira vagyok Alyr mint Gergely, sőt, néha jobban...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Liliom
- Nem elérhető
Polgari nevem Zsuzsanna, igy csak a hivatalos leveleket irom ala.
Ha melyen dekoltalt ruha es ruzs van rajtam, akkor Zsuzsa vagyok.
Ha csak ugy, farmerben meg tornacipoben, Zsuzsi.
Anyameknak, a 19 evem ellenere Zsuzsika.
Az itteni angol nepnek Susie (ettol hanyok).
Nektek meg Liliom.
Na akkor most melyik vagyok vagy nem vagyok igazan?
...
- Arzeen
- Nem elérhető
Én szeretem nevén nevezni az embereket De ha valaki kedveskedni akar, biztos megtalálja a módját. Az egyetlen kicsinyítős becenév, amitől nem kell a falat vakarnom, a "kicsim". Az még tűrhető az én fülemnek. De az ilyen állatnevek nem érintenek meg
Rabyn: észrevettem az osztálytársaimon, hogy ha valami szívességet szeretnének, akkor Atinak (Atti?) szólítanak. Ha kevésbé nagy a szívesség, de mégis meg akarják mutatni, hogy tudják a nevemet, akkor marad az Attila. Ha meg csak úgy hozzámszólnak, pl. hogy megyünk-e kártyázni, akkor marad a Béres.
Remzymama: engem anyu, ha kedveskedni akar, vagy valamit akar tőlem (főzzek neki kávét ), akkor "kisapám"-nak szólít. De ez már kicsi korom óta így van. Apám, ha épp nem korhol, akkor a "csöpfiam" elnevezést használja. (persze nem állandó jelleggel, mert attól falra másznék. Van nekem szép keresztnevem is )
Az a legbiztosabb, ha az ember fia nyitva tartja a szemét, és figyel, hogy mikor szólnak hozzá
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Rabyn írta: Egyébként nem tudom megfigyeltétek-e, hogy attól függően, hogy hogyan hívnak minket másképpen viselkedünk?!
van benne igazság, de az sem mindegy ki mondja
ha Remzymama vagyok, akkor anyás leszek, mint egy tyúkanyó, Tündeként önmagam vagyok, cicaként (by Remzy) olyan bújós leszek, és ha máshogy, máshogy reagálok
egyébként én is megfigyeltem, hogy attól függ mit akarok mondani, a fiúknak is más neveket használok
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Alison West
- Nem elérhető
Rabyn írta: Egyébként nem tudom megfigyeltétek-e, hogy attól függően, hogy hogyan hívnak minket másképpen viselkedünk?!
Én megszoktam, hogy akármilyen névre hallgassak, mert a munkahelyemen az a heppem, hogy minden nap más névtáblát tűzök ki. Persze az állandó vendégek tudják a nevemet, de poén, amikor mindenki mindig másnak szólít, és a többiek néha nem tudják, hogy kiről beszélnek.
Van vagy 6 különböző névtábla a szekrényemben, ahogy valaki elhagyja a sajátját, lecsapok rá.
Talán annyiból jobb, amikor más név van kitűzve az ingemre, hogy olyankor kevésbbé veszem fel az anyázásokat. (Ha valaki a képembe ordít fél méterről, hogy "Fuck you, Anita!", akkor csak röhögök, hogy mi van veled, vaze... de ha a nevemen szólítanak, azt nem szeretem annyira.)
Nem a ruha teszi az embert; az ember teszi azt, amire a ruha kötelezi.
- Rabyn
- Nem elérhető
Engem ha Annáznak akkor Annaként viselkedem, olyan... hidegebben és tartozkódóbban.
Ha Rabynnak akkor olyannak amilyennek ti ismertek.
Ha Panniznak (de ezt nem lehet mindenkinek) akkor inkább vagyok gyerek, gyerekes mint felnőtt.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Én a barátnőmet (aki itt írt egy párral előttem) általában nevén szólítom (fórumos nicknéven, mint minden rendes tolkienista minden rendes tolkienistát), ha emlegetni kell, akkor "a barátnőm", páromnak semmiképpen sem szoktam, mert az roppantul hülyén hangzik. Csajomnak sem, kivéve viccből.
A cica sztem még egy egész jó név, ha ráillik az illetőre (bár sztem inkább lányra kéne alkalmazni).
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Rabyn írta: Valaki találjon ki egy normális szót arra, hogyan lehet nevezni azt az embert aki a szívünkben külön helyen lakik.
szerintem erre neked kell egy szót kitalálni
nekem mindig volt valami, nem nyuszómuszó, macikám, bungyulim, hanem valami amiről tudtam hogy ő az, és mások előtt is kimondható volt és ha jót találsz ki akkor a kiejtésedről tudni fogják a helyét a szívedben
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Ringbearer
- Nem elérhető
[size=9:2oen3dec]Szerintem szavakkal nem lehet kifejezni.Rabyn írta: Valaki találjon ki egy normális szót arra, hogyan lehet nevezni azt az embert aki a szívünkben külön helyen lakik.
(villog a közhely lámpa)[/size]
"Be the change you want to see." Gandhi
- Rabyn
- Nem elérhető
A barátom megszólítást utálom a legjobban. Nekem a barátom sok ember, a kedvesem az a kedvesem, és persze a barátom is, de sosem hívom így. Mondjuk amikor külsős embernek próbálom magyarázni, hogy kicsoda akkor muszáj valahogy beszélnem róla. A Kedves-t olyan sokan használják, hogy én nem akarom a Párom néha nekem is olyan ééérdekes. Valaki találjon ki egy normális szót arra, hogyan lehet nevezni azt az embert aki a szívünkben külön helyen lakik.
Mellesleg én a falramászom a cicukám, drágám, tündérkém stb... től. Néha én is bogárkázom meg használok ilyeneket de azt általánosan is szoktam mindenkire:))
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Altaris
- Nem elérhető
pasi-csaj-nő: hm... sokban egyetértek veletek, de azt hozzá kell tennem, a közönségesnek kinéző megszólítás is takarhat igazi és szép érzéseket... (icipicc tapasztalat )
Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Nevess ki, vagy nézz rám furcsán, de nálunk a kedvesem elég régóta hangya becenéven ismert. Igaz, hogy ezt nagyon ritkán használom, és akkor is csak viccből, de a hangya mindig őt jelentette :] Egyébként nem nagyon szeretem az ilyesmi beceneveket. Cicuka, Micuka, Cucuka, Bocika, köszi, inkább nem. Maradok Anna.Phaedra/Namarie írta: Számomra az egyik legmegdöbbentőm, amikor egy leány vizsga előtt félrerakott egy csomó cukorkát. Kérdezem, a testvérednek? Mondja nem, a macskájának. Mondom neki, hogy a cicáknak nagyon nem tezs jót a cukor. Erre rámnéz, majd közli, hogy ő a párja a macskája. Szegény fiú...
"Well, I'm back."
- Namarie
- Nem elérhető
Thereon írta:
Phaedra/Namarie írta: Nem vagyok férfigyűlölő, de utálom a kifacsart értékrendet, ami embert élvezeti cikknek, használati tárgynak tekint.
Én pontosan ezért nem álhatom, ha valaki párját úgy hívja: "A pasim.. a csajom.." Van benne valami olyan hangsúly, ami mögött egy tárgyi gondolat áll és ez nem tetszik.
Thereon, Ben: köszönöm.
Számomra az egyik legmegdöbbentőm, amikor egy leány vizsga előtt félrerakott egy csomó cukorkát. Kérdezem, a testvérednek? Mondja nem, a macskájának. Mondom neki, hogy a cicáknak nagyon nem tezs jót a cukor. Erre rámnéz, majd közli, hogy ő a párja a macskája. Szegény fiú...
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"