Gondolatok

Több
17 éve 8 hónapja #318465 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Gondolatok

Gandalf írta: Hogy másokban mennyire tudsz megbízni, az nagyban függ attól is, hogy magadban mennyire tudsz megbízni.

Nem föltétlenül. Ugyanis hiába bízol meg magadbanm, ha rengeteget bántottak, és esetleg olyanok, akiknek abszolúte nem ez lett volna a dolguk.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 8 hónapja #318441 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Gondolatok
Hogy másokban mennyire tudsz megbízni, az nagyban függ attól is, hogy magadban mennyire tudsz megbízni.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 8 hónapja #318423 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: Gondolatok

Nessa írta: Honnan döntitek el, hogy megbíztok-e valakiben vagy nem? (Mármint arra gondoltam, hogy az illető nem régi barát vagy ilyesmi, hanem olyan valaki, akit még nem ismertek jól.)

ez nem olyan részemről, amit kijelentek magamban, hogy na akkor benne megbízom, hanem néha rajtakapom magam, hogy azon gondolkodom, neki elmondhatnám ezt meg azt, vagy csak egyszerűen érzem ez ta bizalmat anélkül hogy kimondanám magamban vagy jobban ismerném az illetőt. kisugárzás-, első benyomás-, kor- és hangulatfüggő elsősorban nálam, lehetőleg mindet egyszerre. :P

"Well, I'm back."

Több
17 éve 8 hónapja #318411 Írta: Altaris
Altaris válaszolt a következő témában: Gondolatok

Nessa írta: Csak azért kérdeztem, néhányszor sikerült már ezzel melléfognom. És magam sem értem, hogy egyes emberekben miért tudok megbízni, mikor semmit sem tettek ezért, más meg csinálhat akármit, akkor se menne.

igen, nekem is. az a baj, hogy aki megérdemelné, néha azzal vagyok a legbizalmatlannabb. nem tudom miért, de úgy érzem sokszor nem értene meg. és amikor néha mégis rámjön az őszinteségi roham akkor kiderül, hogy rengeteg dologban nagyon egy véleményen vagyunk, és sokmindent úgy csinálna ahogyan én tettem. sokat meg nem. de nem vagyunk egyformák. másvalaki meg egyáltalán nem is érdemes rá, de kihozza belőlem a legféltettebb titkaim. amik talán nem tűnnek nagynak de ha egy pletyis kezébe, ill. fülébe, kerülnek az nagy veszélyt jelent... na de ez van.. nem szabad bedőlni embereknek, és a megérzéseinkben nagyon kell hinni. sokat segítenek. főleg egy idegennél. :!:

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Több
17 éve 8 hónapja #318408 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Gondolatok
Hogy kiért halnék meg? A testvéreimért. Komolyan.
Azt tudom, hogy az Édesanyám bármikor feláldozná bármelyikünkért az életét. Talán Apa is.
És teljesen rájuk is merném bízni magam.

A tűzbe viszont többekért bemennék.

És tudtommal nincsen olyan titkom ami ha kiderülne akkor az életemmel fizetnék... Illetve talán egy de az már régen nem titok. Elég sokan tudják.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
17 éve 8 hónapja #318406 Írta: dorwinion
dorwinion válaszolt a következő témában: Gondolatok

Nessa írta: Ez nem tudom mennyire tartozik ide, csak úgy eszembe jutott:
Honnan döntitek el, hogy megbíztok-e valakiben vagy nem?
(Mármint arra gondoltam, hogy az illető nem régi barát vagy ilyesmi, hanem olyan valaki, akit még nem ismertek jól.)

Tapasztalat, megfigyelés és ösztön.
De ha friss ismeretségről van szó, akkor azért még nem zúdítom rá a legbelső gondolataimat, titkaimat.

Ha nevetek, boldog leszek. Ezért tovább nevetek... :-)

Több
17 éve 8 hónapja #318401 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Gondolatok
Persze, sokan melléfognak.. :( És van hogy olyanban nem bízunk meg akiben meglehetne...
sajno sez tényleg a másik kisugárzásán múlik leginkább...

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
17 éve 8 hónapja #318399 Írta: Nessa
Nessa válaszolt a következő témában: Gondolatok
Csak azért kérdeztem, néhányszor sikerült már ezzel melléfognom. És magam sem értem, hogy egyes emberekben miért tudok megbízni, mikor semmit sem tettek ezért, más meg csinálhat akármit, akkor se menne.

*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"

Több
17 éve 8 hónapja #318398 Írta: Nóli i linantea
Ez egy nagyon összetett dolog...
nemcsak az ismeretség hossza, hisz van akit alig ismer az ember és mégis megbízik benne... Függ ez tőlem is, meg a másik kisugárzásán..

Több
17 éve 8 hónapja #318397 Írta: Nessa
Ez nem tudom mennyire tartozik ide, csak úgy eszembe jutott:
Honnan döntitek el, hogy megbíztok-e valakiben vagy nem?
(Mármint arra gondoltam, hogy az illető nem régi barát vagy ilyesmi, hanem olyan valaki, akit még nem ismertek jól.)

Több
17 éve 8 hónapja #318313 Írta: Altaris

Snuffles írta: Néha szerintem van rosszabb dolog a világon egy éhező hajléktalannál, ha pedig ennyire a szívükön viseled a sorsukat, etesd őket... Nem tudok mást mondani és nem gonoszságból, de a világ összes csövesét nem mentheted meg. Az utcára kidobott állatok is éheznek, Afrikában is éheznek, a fejletlen gazdaságú országokban is mind éhező gyerekek vannak, Magyarországnak csak a hajléktalanok és állatok jutottak, nem pedig egy egész nemzet, aki éhezik és nincs hol laknia.

[size=9:vhyppy68]na inkább meghúzom magam, de: afrikába nem érek el, így inkább, ha nekem fölös vmi azt odaadom annak akinek nincs fölöse. és akit én elérek. próbálok a való világban élni,persze azokat is sajnálom akik ott élnek, de azokat nem tudom a meg nem evett de mire odaérne megromló zsömlémmel segíteni. bocs... [/size]

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Több
17 éve 8 hónapja #318298 Írta: Missy
Missy válaszolt a következő témában: Gondolatok
Nem csak a pénz számít, bár nagyon fontos az is.

Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)

Több
17 éve 8 hónapja #318271 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: Gondolatok
már elnézést
felmerült egy gondolat, kire bíznád az életed....
sem több, sem kevesebb volt a kérdés
nem a hajléktalanok helyzetét elemeztük ki és nem is hasonlítható össze
de
ha én minden hajléktalannak adnék, aki kér és aki szembejön velem az utcán, akkor napi 10000 forintot is adhatnék 100 forintjával
és nekem sincs, úgyhogy ebbe ne menjünk bele, ha lehet

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
17 éve 8 hónapja #318258 Írta: Snufi
Néha szerintem van rosszabb dolog a világon egy éhező hajléktalannál, ha pedig ennyire a szívükön viseled a sorsukat, etesd őket... Nem tudok mást mondani és nem gonoszságból, de a világ összes csövesét nem mentheted meg. Az utcára kidobott állatok is éheznek, Afrikában is éheznek, a fejletlen gazdaságú országokban is mind éhező gyerekek vannak, Magyarországnak csak a hajléktalanok és állatok jutottak, nem pedig egy egész nemzet, aki éhezik és nincs hol laknia.

"Well, I'm back."

Több
17 éve 8 hónapja #318251 Írta: Liliom
Liliom válaszolt a következő témában: Gondolatok
Hat nem tudom, az en bolygomon tobbszor talalkozni hajlektalanokkal mint ego hazakkal. Sok embernek nincs lehetosege normalis korulmenyek kozott elni es ez teny.
Nem feltetelezek senkirol se sokat, se keveset. Csak jo lenne, ha az aprobb, kevesbe eszreveheto (vagy tudatosan nem eszrevett) problemakra is oda tudnank figyelni.
Hetkoznapokban elunk, nem akciofilmekben.
Aki meg enni ad a csoveseknek azok elott le a kalappal, tessek gondoskodni masokrol. En Galadriel14 modszeret tartom a legcelravezetobbnek, igy nem is bantok meg senkit, es meg se dobalnak sorosdobozzal.

...

Több
17 éve 8 hónapja #318225 Írta: dorwinion
dorwinion válaszolt a következő témában: Gondolatok

Liliom írta: Miert kell mindig szelsosegekbe kavarodni? ...
Ha azt kerdezem hanyan mentetek oda az aluljaroban fekvo csoveshez es adtatok neki egy pokrocot, hany igenlo valasz erkezne? Jaj, de persze, o maganak koszonheti hogy ott van, meg miert az en dolgom, meg mittudomen.
Amugy en nem mennek be az ego hazba senkiert, talan csak a testveremert. Csoveseket menteni valoszinubb. Igazibb.

Ne haragudj, de szerintem ez is hajlik egyféle szélsőség felé, nem? Folytasd tovább a gondolatmenetedet, rájössz...
És elég szomorú, hogy csak ennyit nézel ki azokból, akik erre a fórumra járnak. :?

Ha nevetek, boldog leszek. Ezért tovább nevetek... :-)

Több
17 éve 8 hónapja #318220 Írta: Snufi

Nessa írta: Pénzen kívül semmit nem fogadnak el...

Anyuval többször is észleltük az ta jelenséget, hogy beinvitáltuk a boltba, hogy válaszon kenyeret vagy néhány zsemlét, még egy liter tejet is, ha úgy gondolja, kifizetjük neki, de elküldött minket a bizonyos nénikénkbe, pedig tudom, hogy neki az is jó lett volna, de a csecsemős cigányasszonyok is pénzt koldulnak, ételt nem, mert nem maguknak koldulják, hanem másoknak, kényszerből. Csak ugye egy éhező csecsemőn jobban megesik a szívünk, mint egy karattyoló koszos nőn, pedig neki is jólesne az a falat kenyér és tej. Csak azért ő nem kap pénzt a behajtótól.

De ilyennel ti is biztosan találkoztatok. De nem hiszem, hogy a hajléktalanok is ilyenbe lennének behálózva, csak a bércsecsemős asszonyok.

"Well, I'm back."

Több
17 éve 8 hónapja #318199 Írta: Altaris

Liliom írta: Ha azt kerdezem hanyan mentetek oda az aluljaroban fekvo csoveshez es adtatok neki egy pokrocot, hany igenlo valasz erkezne? Jaj, de persze, o maganak koszonheti hogy ott van, meg miert az en dolgom, meg mittudomen.

hm.. nézzetek ki, de én egyszer odamentem az egyikhez beszélgetni. és lám mily meglepő, de ő is ember. és szoktam (ha van nálam) aprót adni.. már ahányszor én pestre járok.. egy évben ha kétszer... egyszer odaadtam egynek a zsömlémet mert épp nem voltam éhes és tudtam h egy órán belül otthon leszek, ergó semmi szükségem rá, és először nem akarta elfogadni. de leraktam melléje, majd megeszi ha éhes lesz. furcsán nézett, majd amikor kb. tíz méterrel arrébb voltam, és visszanéztem, farkaséhesen vetette rá magát.. hát ennyit arról h ki mit fogad el.. érezniük kell h nem szánakozásból adunk (mert fellép az emberi büszkeség h "engem aztán ne sajnáljon senki se") hanem szeretetből. azt elfogadják.

Annis: érthető. a párodnak jobbulást és drukk a holnapi műtétért!!!!!

Több
17 éve 8 hónapja #318197 Írta: Nessa
Liliom: hajléktalannak pokrócot: hát nemtom ki mivel találkozik az utcán, de akiket itthon szoktam látni, biztos, hogy nem igényelnek ilyesmit. Pénzen kívül semmit nem fogadnak el... :roll: :?
Azt meg nagyon nemszeretem, mikor odajönnek hozzám, hogy adjak nekik pénzt kenyérre, vagy ilyesmi. Na persze. Kajára nincs pénze, de a haját melíroztatni...hát arra van...

Annis:szerintem nem önzőség egyáltalán. tulajdonképpen természetes reakció...

(Párodnak meg jobbulást!)

Több
17 éve 8 hónapja #318165 Írta: Annis
Annis válaszolt a következő témában: Gondolatok
Üdv!

Kire bíznám rá az életemet... fenntartás nélkül valószínüleg senkire... vannak emberek akikben megbízom (bár egyre kevesebben) de úgy hogy közben hagyjam elveszíteni az önkontrollom és tényleg egy az egyben a másikra bízzam magam úgy valószínüleg senkire (bár persze ki tudja, hisz kerülhetek olyan helyzetbe,vagy lehetek annyira kiszolgáltatott stb...)

Hogy kiért tenném kockára az életem... nehéz kérdés... nem fogom azt mondani hogy bárkiért, mert ez nem igaz. Lehet önzőségnek venni, de van nekem is egy természetes életösztönöm ami igenis visszatart... ugynakkkor adott helyzetben alakulhat úgy hogy megteszem, de nem tudom mi kéne hozzá...
A szeretteimért viszont gondolkodás nélkül... a családom, a kedvesem és a barátaim nekem ennél többet is érnek.
(pont most jövök a páromtól a kórházból és amikor megláttam elesetten úgy, hogy fájdalmai vannak bizony megfordult a fejemben hogy akármit megtennék hogy segíthessek neki... nem tudom melyikünk tart jobban a holnapi műtéttől...)

Nem minden vándorút céltalan /J.R.R. Tolkien/

Több
17 éve 8 hónapja #318160 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Gondolatok
OFF

A Bandika, igen, Ő az!!! :D :D :mrgreen:

ON

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
17 éve 8 hónapja #318157 Írta: Snufi

Remzymama/Tünde írta: kire mernél rábízni egy titkot, amitől az életed függ ha kitudódik?

a Bandikára, mert ő okos és megérti, hogy valami fontosról van szó, de elmondani ugyebár senkinek nem tudja, mert én még nem láttam beszélő macskát...
szóval én inkább senkire. kínzással mindenkiből ki lehetne szedni, abból is, aki jobban szeret téged még saját magánál is. a nagy akaraterő is megtörhető, én pedig enyhén paranoid vagyok. :P

"Well, I'm back."

Több
17 éve 8 hónapja #318156 Írta: Snufi

Acho írta: ami fordítottját illeti,nektek hány ember van,akiért gázos helyzetben feláldoznátok az életeteket?(ez drasztikus,de gondolom,nem csak nekem van ilyen).

uhh, elég durva kérdés, mert belegondolni is iszonyú, milyen helyzet lehet az ilyen. de ha pl én már csak az időt húznám, de mindenképp meghalnék, akkor végülis majdnem bárkiért. (mint a hegymászós filmekben általában legalább egy ilyen van.)
de egy olyan helyzetben, ahol nem erről van szó, ott talán csak három ember lenne, de ebből egy nem engedné meg, ez biztos.

"Well, I'm back."

Több
17 éve 8 hónapja #318155 Írta: Liliom
Liliom válaszolt a következő témában: Gondolatok
Milyen erdekes tema.
Es mennyi minden elojott kozben.
Egyebkent meg a fele ures beszed. Hogy barkiert felaldoznatok az eleteteket? Ego haz, meg minden? Miert kell mindig szelsosegekbe kavarodni?
Ha azt kerdezem hanyan mentetek oda az aluljaroban fekvo csoveshez es adtatok neki egy pokrocot, hany igenlo valasz erkezne? Jaj, de persze, o maganak koszonheti hogy ott van, meg miert az en dolgom, meg mittudomen.
Amugy en nem mennek be az ego hazba senkiert, talan csak a testveremert. Csoveseket menteni valoszinubb. Igazibb.

...

Több
17 éve 8 hónapja #318148 Írta: Nóli i linantea
hegymászós: van
titok-elmondós: nincs, mert azaimat amúgy is magamban tartom, nem csak ha az életem függ tőle :mrgreen:

Több
17 éve 8 hónapja #318106 Írta: Tünde
OFF magamnak
ha ő az őr én alhatok
ON
akkor nem jut eszembe hirtelen más ötlet, talán

rábízod az életed, mert kirándultok, ő ért a hegymászáshoz, te most tanulod, tőle függsz (természetesen ez nem a nagymama) általános tipp nem jut az eszembe

pl. esetleg
kire mernél rábízni egy titkot, amitől az életed függ ha kitudódik?

Több
17 éve 8 hónapja #318102 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Gondolatok
OFF

Jajj, most hirtelen a Gyalog Galopp jutott eszembe... "Azt hittem, hogy rá kell vigyázni, gondoltam is, milyen hülye ötlet, minek őt őrizni, mikor ő őr..." - vagy hogy is van... :D :D

ON

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
17 éve 8 hónapja #318101 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Gondolatok

Remzymama/Tünde írta: pl. háborúban el mersz aludni mellette mert ő örködik

A háborúban az őr ne aludjon! :nono:

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
17 éve 8 hónapja #318100 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Gondolatok
Ez nálam nem az emberbe vetett bizalom függvénye, hanem az adott dologgal kapcsolatos kompetenciájába vetett bizalom függvénye. Tehát hiába bízom meg mondjuk a nagymamámban, nem hagynám, hogy őrködjön éjjel az életemet védve, mert hiába tudom, hogy bármi áron megtenné, erre nem alkalmas. Ugyanígy nem biztos, hogy más dolgokat ugyanarra bíznék, ha az életem függne tőlük.
Mindig attól függ, mi az, ami veszélyezteti az életemet és ki az, aki garantálni tudná a biztonságomat ez esetben.

A két ember közötti bizalmas viszony valami egész másról szól inkább.

Több
17 éve 8 hónapja #318099 Írta: Tünde
pl. háborúban el mersz aludni mellette mert ő örködik

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.536 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére