- Köszönetek: 0
Gondolatok
- Cunnir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Snuffles írta:
bogárkám! nem a tizenkét éves cigánylánykákra gondoltam, akik már öt gyerekkel mászkálnak az utcán...Cunnir írta: Ő tökéletes negatív példa erre.
semmi köze a műveltségnek ahhoz, hogy ki mikor szül.
Már boccs, de nem arra értettem.
Az a lány nem cigány volt, de tökéletesen műveletlen tudom 3 évig jártam vele egy osztályba...És ott tökéletesen bebizonyított magáról mindent.
MOnd az ellenpéldát, kiváncsi vagyok rá.
Én felhoztam egy negatív példát és nem általánosítottam.
De várom az ellenpéldát
A gyenge soha nem képes megbocsátani.A megbocsátás az erősek tulajdonsága.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Snufi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- meow
bogárkám! nem a tizenkét éves cigánylánykákra gondoltam, akik már öt gyerekkel mászkálnak az utcán...Cunnir írta: Ő tökéletes negatív példa erre.
semmi köze a műveltségnek ahhoz, hogy ki mikor szül.
"Well, I'm back."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ecthelion
- Nem elérhető
Bár igen tény, hogy a mai világban már sokkal kevesebbre megy az ember tanulás nélkül, de nem ez adja meg egy ember értékét.
Egyébként értem mire akarsz kilyukadni, felfogtam a lényegét, csak ne általánosítsunk. Mert bizony ha kell tudok ellenpéldát is mondani (igen a mai fiatalok közül).
"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."
- Cunnir
- Nem elérhető
Snuffles írta: Engem is huszonévesen szült anyu. 27 volt, most 46. És szerintem sokkal jobb, ha a szülő és gyermeke között minél kevesebb a korkülönbség. Viszont ennek ellenére én nem szülnék öt éven belül, mert nem érzem érettnek magam hozzá, és nem is szeretnék, de csodálom mindig a fiatal anyukákat, akik érettségi bankettre viszik fiatal felnőtt fiukat/lányukat. Klassz dolog lehet.
Maradok a kis malackáknál.
Nekem volt egy volt lányosztálytársam.
15 évesen szült.
Nem arról volt híres, hogy agyon iskolázott volt.
2-3-4-szer bukott azt hiszem.
Ő tökéletes negatív példa erre.
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
"Well, I'm back."
- Ecthelion
- Nem elérhető
"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."
- Cunnir
- Nem elérhető
*Nessa* írta:
Mi? te biztos tudod, mit akartál, és szerintem én is, de nekem muszáj mindig mindenbe belekötnömGaladriel14 írta: korán szülés téma: nem hinném hogy aki AKARJA a gyereket 19-20 évesen miért meglepő?
(sorry )
Én is belekötök mindenbe.
Csak tudod én nem vagyok hozzá szokva ahhoz, hogy valaki 19-20 évesen szüljön, nekem ez meglepő és vegyes bámulatot vált ki.
Sem negatívumot nem mondok rá sem pozítivumot.
Ez vegyes csodálkozás, mást nem tudok mondani:D
Rezmy nem akarom megsérteni, sem megbántani csak nem vagyok hozzászokva, hogy valaki fiatalon szüljön.
...A mostani rohano világban....
Már nem tudom mit gondoljak
- Nessa
- Nem elérhető
Mi? te biztos tudod, mit akartál, és szerintem én is, de nekem muszáj mindig mindenbe belekötnömGaladriel14 írta: korán szülés téma: nem hinném hogy aki AKARJA a gyereket 19-20 évesen miért meglepő?
(sorry )
*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"
- Cunnir
- Nem elérhető
Ahogy ismerem a mostani világot és ahogy elterveztem jövőbeni foglalkozásomat, inkább nem lenne jó az illető lelkivilágának.
Csak nekem furcsa, ha valaki 19 évesen szül.
Nálunk a városban itt van nagyon csúnya kifejezés.
Sajnos.
De én tényleg csodálkozok mivel én akkor születtem mikor anyu huszonéves volt.
Csak tudod nekem ez furcsa, nálunk a városban elvárt norma, ha lehet így fogalmazni az a 25-35 év között van , akiket ismerek a városból.
Tudod nálunk azoknak van gyereke fiatalon akik eléggé ostobák.
De tisztelet a kivételnek , nem ismerlek Téged, így nincs jogom ítélkezni fölötted.
- Altaris
- Nem elérhető
Remzymama/Tünde írta: pl. az Elfújta a szél Scarlettje nagyon közel áll hozzám (márha valaki ismeri a karaktert)
ismerem, és olvastam de tőlem például nagyon messze áll az ő karaktere, hozzám abból a könyvből Melly áll nagyon közel, és akik olvasták, azok mind helyeselnek, hogy igen, én bizony teljesen Melly vagyok
korán szülés téma: nem hinném hogy aki AKARJA a gyereket 19-20 évesen miért meglepő? ebben a mai rohanó világban jobb ha minél előbb rászánod magad. én például egyetem után szándékozom, ha addig összejön. 24-25 évesen - gondolom én ezt most magamról - érett leszek hogy megtegyem, és vállaljam. és igen, nagyon nehéz ha az ember késői gyerek. az én szüleim most 50 és 51 évesek, és néha bizony nehezen jövünk ki.. de szívből állítom a világ legdrágább szülei és nem cserélnék senkivel
busz-téma: hát.. erről már regéltem van ilyen is olyan is, de egyre kevesebb a jó..
karácsony: ezen a télen több barátnőm kijelentette, hogy ők utálják a karácsonyt... meghökkenten néztem rájuk, mert hármójuk közül kettő vallásos... és utána sem azt mondták h azért utálják, mert nagy a felhajtás, a cécó, a félreértett ünneplés, hanem úgy mindenestül, jobb is lenne ha nem lenne... majd megszakadt a szívem amikor mondták. ez annyira képtelenség. a mai világ ennyire kiölné az emberekből (gyerekekből) az érzéseket? szívfájdító. megpróbáltam nekik elmagyarázni, hogy ennek nem így kéne lennie, és úgy néztek rám mint aki az űrből jött.. na ez még rosszabb volt...
Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/
- Ecthelion
- Nem elérhető
Karácsony: Nem veszett ki belőle a szeretet, csak szerintem ahogy kezd felnőni az ember már nem lát benne akkora örömet. Én ezt magamon tapasztalom. Régen imádtam, most idén valahogy eltelt és ennyi. De tudom, hogy idővel majd vissza fog jönni a hangulata, ha majd egyszer lesznek saját gyerekeim, akikért érdemes lesz visszahozni a karácsony szellemét.
Na jó ez kicsit ellentmondásosra sikeredett
- Nessa
- Nem elérhető
Cunnir írta: Egyik látta hogy futok a busz után, oda érek képembe röhög:D ajtót becsukja és elhúz.
Nekem is volt hasonló "élményem". A busz állt a megállóban, az ajtó előtt hosszú sor volt. kb. az emberek harmada szállt fel, mikor a sofőr ránézett az órájára, megállapította, hogy ha tovább áll itt, késni fog a következő megállóból. Ezért egyszercsak becsukta az ajtót, és elment
legalább 8-10 embert hagyott a megállóban...
az ilyeneket nem értem...
Akkor kicsit mást is írnék.
Tegnap egy ismerősömmel beszélgettem msn-en. Szóba került a karácsony. Azt mondta, ő unatkozott. Kérdeztem, miért? Azt felelte, mert ebből az ünnepből is kiveszett a szeretet. Ezzel hagyott ott, nem volt időnk tovább beszélni erről. Engem viszont nagyon bánt, hogy ő ezt így gondolja, ráadásul általánosít.
Szerintetek igaza van? Ha igen, mennyire?
*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Cunnir írta: És 19-évesen szültél? Nekem ez kicsit meghökkentő, meg furcsa:D
és mi ezen a meghökkentő????? és főleg furcsa?
a gyermekem 19 éves most, és én teljesen jól érzem magam így
így lett a barátom és így lettek az ő barátai az én barátaim is
mindketten itt vagyunk, ha jössz LEPre megnézhetsz minket, bár többször néznek a barátnőjének vagy a havernőjének, mint az anyjának
és ez egy nőnek frenetikus érzés, nekem elhiheted
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Missy
- Nem elérhető
Na ez azért már.. Az ilyeneket nem tudom megérteni. Ettől jobb nekik???
"Ha lelépsz az útra valamelyik direkt rátapos a gázra"
Állatok vannak az utakon komolyan mondom.A felétől elszedném a jogsiját, olyan bírságot akasztanék a nyakukba, hogy még az unokája is fizetné.
"És 19-évesen szültél? Nekem ez kicsit meghökkentő, meg furcsa:D"
Nem olyan ritka, mint azt gondolod. Már ezelőtt 5-6 évvel is volt ilyen. Idén meg az én osztályomban is szült egy 19 éves lány. Azzal a lehelletnyi különbséggel, hogy ő bukott hozzánk, így még érettségije sincs.... Hát nem tudom. Ebben a a mai világban én azért így nem vállalnék gyereket érettségi nélkül.
Az, hogy egyre később vállalunk gyereket, vagy vki egyáltalán nem, szóval az a mai fefokozott, szinte rohanó életvitel eredménye. A sok "okos fej ott fönt" a gyereket egyáltalán nem kalkilálja be a beosztottja életébe. És divatba jött a szingliség is.
Úgy érzem nagyon, nagyon rossz irányba "fejlődünk".
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)
- Cunnir
- Nem elérhető
Egyik látta hogy futok a busz után, oda érek képembe röhög:D ajtót becsukja és elhúz.
Vagy ha átkelnél az uton lassan félned kell, mert azért nem mindegyik autos fog NEked megállni:D, talán lelassítani.
Nálunk a városban egy - két söfőr van aki megáll és int , hogy menj.
Ha lelépsz az útra valamelyik direkt rátapos a gázra >>ez miatt volt ősszel nálunk baleset.
Egy roma motoros áthajtott egy idős nénin Néni sajnos meghalt, pedig műtötték is:(
És 19-évesen szültél? Nekem ez kicsit meghökkentő, meg furcsa:D
- Tünde
- Nem elérhető
mindemellett elég őrült vagyok ehhez a társasághoz (néha lehet túlságosan is )
- Liliom
- Nem elérhető
Azért esküdtem olyan ruhában, amilyenben, mert az a Mária Terézia ruhájára hasonlított.
és igen, azért szültem 19 évesen, mert így tervezetem és nem azért mert bepottyant - AKARTAM azt a gyereket
és igen, volt egy társaság, ahol nagyon nőnek érezhettem magam 16 és 19 éves korom közt, és imádtam ott lenni (vacsorázni vittek, kinyitották az ajtót, kezetcsókoltak) szerencsém volt, ők még ilyen nevelést kaptak
és mindemellett nem voltak unalmasak, ha kirándulni mentünk ugyanúgy viselkedtünk, mint mások
mindig azt mondom, nekem nem ebben a világban kellene élni: vagy valamikor Egyiptomban a 2. időszakban, valami fáraó közelében vagy valamikor a XIX. században egy polgári családban vagy mint egy grófnő pl.
imádnám
pl. az Elfújta a szél Scarlettje nagyon közel áll hozzám (márha valaki ismeri a karaktert)
Megdobbentoen hasonlitasz anyukamra. Amit leirtal, az mind ra is igaz.
Azt hittem csak o ilyen "furcsan jo", ha erted mire gondolok, de orulok hogy vannak meg ilyen nok mint ti.
Neha sajnalom hogy en mas vagyok.
...
- Tünde
- Nem elérhető
Gandalf írta:
De vajon tizen- és huszonévesen is így gondolkodtál-e?Remzymama/Tünde írta: tudod ez is olyan ló túloldala, addig harcoltak a nők az egyenjogúságért, míg ide jutottak
de én nem harcoltam
én régi nő szeretnék lenni
itthon lenni, tenni-venni, társadalmi életet élni, szervezeteket segíteni, gyereket nevelni és tartson el a férjem
tudom - 100 évvel ezelőtt kellett volna éljek egy polgári családban
igen
Azért esküdtem olyan ruhában, amilyenben, mert az a Mária Terézia ruhájára hasonlított.
és igen, azért szültem 19 évesen, mert így tervezetem és nem azért mert bepottyant - AKARTAM azt a gyereket
és igen, volt egy társaság, ahol nagyon nőnek érezhettem magam 16 és 19 éves korom közt, és imádtam ott lenni (vacsorázni vittek, kinyitották az ajtót, kezetcsókoltak) szerencsém volt, ők még ilyen nevelést kaptak
és mindemellett nem voltak unalmasak, ha kirándulni mentünk ugyanúgy viselkedtünk, mint mások
mindig azt mondom, nekem nem ebben a világban kellene élni: vagy valamikor Egyiptomban a 2. időszakban, valami fáraó közelében vagy valamikor a XIX. században egy polgári családban vagy mint egy grófnő pl.
imádnám
pl. az Elfújta a szél Scarlettje nagyon közel áll hozzám (márha valaki ismeri a karaktert)
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Liliom írta: Lefogadom, hogy ha azt mondanam, hogy "he kisanyam, szerintem te nem vagy normalis!" akkor tuti megsertodnel.
Dehogyis. Megkérdezném hogy "mi mást gondoltál?" Vagy hogy "csak most jöttél rá?"... Nem ismersz te engem...
A segítőkészség témához:
Igen, valóban annyira nem szokás a segítőkészség, hogy én ha ilyennel találkozom (egyszer hullafáradtan és soksok szatyorral utaztam a villamoson és egy huszonéves srác átadta a helyét), akkor elősször ledöbbenek és lefagyok (elgondolkoztam, hogy hátha olyan kövér vagyok, hogy terhesnek nézett... ), majd idióta bamba hálálkodásba kezdek...
Az elsőbbség megadása is ez a kategória valahol... Mint gyalogos, lassan már hiába állnak meg ekem az autók ha már fél órája állok a zebránál, van hogy annyira nem számítok rá, hogy észre sem veszem...
Meg amikor az ember rohan a busz után ami 20 percenként jár és az rácsukja az ajtót a lábára...
Persze észre kell venni a pozitívumot is. Pölö nekem már állt meg busz két megálló között amikor látta hogy futok (még) előtte...
Szóval lehet szidalmazni a társadalmat, csak ne legyünk már vénasszonyok, lássuk meg jót is!
Mondok jobbat: Mint nő, jogomban áll, hogy csendben maradjak, ámde felháborodjak ha kívánságom nem teljesül.A nök érdekes lények, kiakadnak, amikor nöként kezeled, amikor nem akarja, és vérig sértődik, ha nem nőként tekintessz rá, amikor elvárja.
Puszipuszit én is nagyon utálom, de h avalaki máris cuppan a nyakamba, hát nem lököm el...Rabyn írta: Huu én mennyire utálmo amikor egy bemutatkozásnl rögötön puszipuszi. És, hogy meglepődnek amikor kezet nyújtok.
Egyébként mi nők is tehetünk róla, hogy a pasik nem férfiasak. Én spec igenis kiharcolom magamnak azoknál akik nem figyelnek oda, hogy előre engedjenek, hogy kinyissák az ajtót, hogy odafigyeljenek rám, tisztelettel bánjanak a Nőkkel. Mert azért nem minden nő érdemli meg a tiszteletet.
valóban kevesen vannak már manapság a hölgyek, én sem tartozom közéjük, de akkoris jól esik egy kis mittomén milyen bánásmód... De kiharcolni nem tudom, talán nem is akarom... ha harcolni kell érte, már nem az igazi, vagy mittomén...
Én szeretek kezet fogni, és gyűlölöm ha a másik keze kocsonyként elfolyik a kezemben, főképp ha pasié az illető kéz, volt hogy egy fiatalabb ismerősömnek ezért meg is szorítottam jól
James Bond nem úriember... Főképp ha az előző... (Pierce Brosnan vagy hogy hívják...) Az a pasi még a mellszőrét is fédüli, pfuj 8O [size=9:3ini2tr5]Brosnan rajongóktól elnézést kérek, saját vélemény, ne bántsatok[/size]
Nagyon nehéz a mai nőknek, mert hüjj kivívtuk az egyenjogúságot, dolgozhatunk hejhó, de a bizonyos "női munkák" megmaradtak emellett... Egy két generációnak el kell még mennie, nem olyan régen van ez a helyzet hogy a nők dolgoznak is meg családanyák is, meg háziasszonyok is, nem alakult ki még rá a recept hogy hogyan kell mindenzt jól megcsinálni, hogy emellett hölgynek is megmaradjunk...Rabyn írta: Egyébként szerintetek hol romlott el az egyensúly? MErt végülis az volt, hiszen mindenki tudta hol a helye és mi illik.
Gandalf írta:
De vajon tizen- és huszonévesen is így gondolkodtál-e?Remzymama/Tünde írta: tudod ez is olyan ló túloldala, addig harcoltak a nők az egyenjogúságért, míg ide jutottak
de én nem harcoltam
itthon lenni, tenni-venni, társadalmi életet élni, szervezeteket segíteni, gyereket nevelni és tartson el a férjem
Én 19 évesen azt mondom sk száz évvel ezelőtt kellett volna születnem...
[size=9:3ini2tr5]igaz hogy akkor megégettek volna boszorkányságért...[/size] [/i]
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
de én nem harcoltam
- Altaris
- Nem elérhető
Remzymama/Tünde írta: tudod ez is olyan ló túloldala, addig harcoltak a nők az egyenjogúságért, míg ide jutottak
de én nem harcoltam
hm. nekem még például senki se csókolt kezet, úgyhogy abba az érzésbe még nem tudok beleszólni. DE: elvárom (na jó, jól esik) hogy nőként tekintsenek rám. és nekem ki szokták nyitni az ajtót, , előre is köszönnek ( hű de megalázó, amikor azt hiszem h köszönni fog és azért köszönt, mert én köszöntem.. ekkor szoktam le erről..) meg már helyet is kaptam például a buszon. az jól esett: reggeli tömegnyomor, sehol egy hely , nyolc zacsi a kezemben mert rajzfaktom meg kutyafüle lesz délután, és erre átadta a helyét egy ember... szívet melengető érzés. elég fiatal volt. húsz év körüli, de jön az ellenpélda drága jó öreguracskámról, akit ha lehet ma már minél messzebbre kerülöm el.. következő eset: akkora tömeg hogy mozdulni sem lehet. (SZÓ SZERINT!!) én ülök a 'busz folyosója' felől, és épp akkor ért oda egy történelemtanár (ezt azóta tudtam meg, most csak mint értdekesség teszem hozzá) és elkezd arról ORDÍTOZNI hogy ő lát még egy helyet hátul engedjük már oda. Nem baj hogy mire a busz első negyedétől odáig elér tízszer ülnek oda le. neki kell az a hely. tapos, rúg, ordítozik, káromkodik, szidja a fiatalokat, a középkorúakat, a cigányokat, a politikai vezetőséget. mindennek az lett az eredménye hogy nagyon megelégeltem, hogy épp fölöttem csinálja mindezt (megjegyzem nem volt olyan öreg hogy első blikkre felálljak és átadjam a helyem) meg még ráadásul elkezdett valami cukorbetegeknek való gyógyszert beadni magának, de közöltee, mivel nem engedték leülni, ezért a mozgó buszon nem tűvel fogja csinálni.. kirázott a hideg.. mondtam neki tessék leülni, én úgy is hamarabb leszállok mint az úr. erre ő bepöccent hogy még merek ilyet mondani, leugatta a fejem hogy bizonyára ezt azért mondom mert ő az előbb már műsorozott egy sort. erre beszólt egy felnőtt: nem kéne mást hibáztatni csak mert hülye valaki... egy kicsit durvának tűnt előszörre, aztán rájöttem hogy a pórias fogalmazás mögött az igazság bújik meg. na ennyit a kedves udvarias öregekről...
ez persze nem változtat azon hogy átadom a helyet az idősebbeknek, csupán egy elég megrázó ellenpélda hogy az idősebbik korosztályban is akadnak "bunkók"...
apropó, 100 évvel ezelőtt: én - nem titok - 17 vagyok és teljesen így gondolom már most, hogy kihal mindennemű jóság az emberiségből ... hál ég vannak ellenpéldák, és remélem egyszer én is az leszek...
meg kéne tartani az erkölcsi szintet amit az olyan szülők adnak a gyerekeiknek, akik azt tanítják: hogy add át a helyed kisfiam/lányom az öreg néniknek/bácsiknak, köszönj előre kisfiam, ne menj/fuss/rohanj olyan szekér után ami nem vesz fel (értem itt a lányok lezüllőfélben való magatartására a fiúkkal szemben.. ) stb. nem sorolnám tovább, azt hiszem megértetéttek
Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Rabyn írta: Persze voltak előnyei, de azt hiszem elég sokat veszítettünk is vele.
Ha egyszer pl.: tanító leszek (most éppen az akaork lenni) akkor az én diákjaim megtanulnak majd ilyen alap dolgokat is, (meg táncolni mert igenis tudnia kell egy embernek legalább keringőzni)
Na ezzel sokat lehet javítani, minden tanár/tanító megcsnálhatja, hogy csak úgy "megemlíti" a diákjainak, hogy hát így is lehetne. Ha 20 gyerekből csak 1-en is fog akkor már jó.
Naigen, a nők némelykor elfelejtik, hogy az egyenjogúság az előjogok elveszítését is jelenti.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Altaris
- Nem elérhető
Ecthelion írta: A rendes füzetes naplóírás szerintem a lányok hobbija inkább. Én legalábbis még nem találkoztam olyan sráccal aki naplót írt volna. A blog az más, mert az nem olyan bensőséges, nem olyan személyes, mivel azt mindenki olvashatja.
Amúgy szerintem sem naplót, sem blogot nem kell rendszeresen írni, mert akkor értelmét veszti a dolog. Amikor az embernek igénye van rá, akkor adja ki magából és írjon, de ha már rutinszerűvé válik ez is az nem jó. Persze ha valakinek arra van igénye, hogy mindig írjon....
Sóvárgás: Szerintem az ember mindig sóvárog valami után, mert mindig hiányzik valami az életéből. Ha valamit megkap, akkor az élet elvesz tőle valami mást és fordítva.
kivételt képez akkor a bátyám....
Cunnir: nekem feledékenyebb az agyam a dátumokat, pontos történéseket illetőleg..
- Rabyn
- Nem elérhető
Ha egyszer pl.: tanító leszek (most éppen az akaork lenni) akkor az én diákjaim megtanulnak majd ilyen alap dolgokat is, (meg táncolni mert igenis tudnia kell egy embernek legalább keringőzni)
Na ezzel sokat lehet javítani, minden tanár/tanító megcsnálhatja, hogy csak úgy "megemlíti" a diákjainak, hogy hát így is lehetne. Ha 20 gyerekből csak 1-en is fog akkor már jó.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Cunnir írta:
Rabyn írta: A kézcsók is jó dolog: ) Megtisztelő: )
Egyébként szerintetek hol romlott el az egyensúly? MErt végülis az volt, hiszen mindenki tudta hol a helye és mi illik.
Igazándiból szülökön múlik.
Ők neveleik fel a gyermeiket.
Én egy dolog értek nagyon jól, meghúzni a ravaszt.
Meghúzni egy ravaszt még egy csecsemő is tud.
Hogy mikor, miért húzod vagy nem húzod meg, az a lényeg.
Az udvariasság szerintem nevelés és önnevelés kérdése. És persze a társadalmi elvárásoké.
Ma mindenki puszizkodik, még fura kézfogások közben is, amit én nem tartok normálisnak, mertt az csak barátok közt illene. Szerintem. (és csak ellenkező neműek között, de ez ízlés dolga)
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Niph
- Nem elérhető
Egyébként szerintetek hol romlott el az egyensúly? MErt végülis az volt, hiszen mindenki tudta hol a helye és mi illik.
hm.... valahol ott is nézhetjük a dologot, mikor a nők aztán kiharcolták az "egyenjóguságot" és társaik. Nem mondom h nem volt jó dolog, de innen is nézhetjük.......
“A gyermektársaság gyógyír a lélekre.” (Dosztojevszkij)
- Ecthelion
- Nem elérhető
- Tünde
- Nem elérhető
tudod ez is olyan ló túloldala, addig harcoltak a nők az egyenjogúságért, míg ide jutottak
de én nem harcoltam
- Cunnir
- Nem elérhető
Mesés éjszakát és mámoros reggelt majd
- Annis
- Nem elérhető
Szerintem valahol ot, hogy már nem oktatják sem a nőknek, sem a férfiaknak hogy hogyan kell az adott nemnek viselkednie...
Régen erre iskolák épültek és a tananyag része volt, és ahhoz adódott hozzá a háttér és a szülői nevelés. Most mindkettő hibádzik...
Nem minden vándorút céltalan /J.R.R. Tolkien/