- Köszönetek: 0
Gondolatok
- Artemisz
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Ringbearer írta:
miért?Rabyn írta: csak azt szeretném ha tudná a világ, hogy létezem, vagy, hogy léteztem.
Jó kérdés..
De én is így érzek..
Ugyanis egoistább pillanataimban különlegesnek tartom magam.. De hát minden ember különleges, mert egyszeri.. nem?
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ringbearer
- Nem elérhető
miért?Rabyn írta: csak azt szeretném ha tudná a világ, hogy létezem, vagy, hogy léteztem.
"Be the change you want to see." Gandhi
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Rabyn
- Nem elérhető
Középföldés világ.. Én nem éltem benne már jó régóta.. inkább összekutylva a Hp világával.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Artemisz
- Nem elérhető
Én az írói tehetségem honoráriumaképp megelégszem a barátaim elismerésével, metg azzal a tudattal, hogy ezt kamatoztatva valőszínűleg jobban tudok majd mesélni a gyerekeimnek...
Azért ez se utolsó szempont, nem gondoljátok?
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Ringbearer
- Nem elérhető
az van, amit akarsz, néha a sors keze eléggé meghosszabbítja az utadat,
de amúgy az leszel, ami akarsz, és ha tényleg akarod, és nem mástól várod,
hogy majd valaki megoldja. (szvsz)
"Be the change you want to see." Gandhi
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
Észrevettétek, hogy mindenki színész/író akar lenni? És azt hogy szinte mindenki híres? Én is e két pályán gondolkodom, és egyenlőre ott tartok, hogy ha egy kisvárosban lenne heti két fellépésem, és lenne egy alacsony bérem, akkor enyém lenne a világ, és ha egy könyvemet kiadnák alacsony példányszámban, és vennének is, repesnék az örömtől.
'Is there anybody out there?'
- Rabyn
- Nem elérhető
Így nem tudom megállapítani.. Azt tudom, hogy az az iskola rendesen hozzájárul ahhoz, hogy az önbecsülésem és az álmaim megtörjenek. Azótva valamicskét sikerült visszaszereznem ebből az önbizalomból de nem sokat. Néha még mindig kételkdem magamban, hogy tényleg sikerülhet-e ez nekem? Hogy meg fogom-e tudni csinálni? Aztán nyugtatgatom magamat, hogy persze, hogy sikerülni fog!!
De néha egyetlen pillanat is elég ahhoz, hogy úgy gondoljam nem mégsem, megy majd.. Pedig az az 5 perc taps... az mindent megér..
- Eruntale/Hanna
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
- Holtak vezére
- Nem elérhető
"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"
- Eruntale/Hanna
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Az álmokkal kapcsolatban még: ti éreztétek már, hogy van egy dédelgetett álmotok, amit egy másik ember sitty-sutty megvalósít ? Kb. 6 éve ábrándozom róla, hogy ha sok pénzem lesz, veszek egy régi házat Toszkanában, és ott fogok éldegélni. Erre elolvastam a Napsütötte Toszkána c. könyvet, és hanyattestem. Írónéni megcsinálta.
Nem baj, az én házam akkor is szebb lesz!
- Csavargó
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Üdv: Csavargó
Van ,mi arany, bár nem fénylik,
van, ki vándor, s hazaér.
- Léli
- Nem elérhető
Szerintem muszáj hogy legyenek az embernek álmai, de minimum céljai. Ha nincs célja, az nagy baj (tapasztaltam). Úgyhogy nekem most ez a célom. Nem az álmom (ami elérhetetlen), hanem a célom. Én hiszem, hogy egyszer világhírű író leszek, úgyhogy ezért tudok/fogok küzdeni. De azért megmaradok a realitás talaján is. Pl. reaálos suliba megyek tovább (közgazdász v. alkalmazott matek), és nem bölcsész, mert ez előbbiből normálisan meg lehet élni, az utóbbiból meg... (bocs, drága bőcsészeim, azért még szeretlek titeket ) ). De másoddiplomám valamilyen bölcsész dolog lesz (angol-matek v. angol-magyar párosítások nagyon tetszenek, de a latin-angol is érdekel ) Szóval szvsz tenni kell a célokért, ha van reaális esélyük, de ábrándokat kergetni nem szabad, mert akkor önmagába vész el az ember...
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Brisa
- Nem elérhető
Celeb írta: Igéretemhez híven: most nyilvánosan leveszem a kalapomat (egy )Csavargó előtt. Kösz a tanácsot, majd megpróbálom. Milyen jó ötlet ez a Kószák könyve... Kíváncsi vagyok, hogy ki találta ki...
Én.
Itt megtalálsz róla minden infót. Valamint a Kreatív Szekción belül is megtalálod a topikját.
Brisa
- Celeb
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Csavargó írta: Celeb: én tudnék megoldást arra, hogy valóra válthasd az álmodat! Középfölde sajnos csak papíron létezik, így neked is oda kell menned! Értelmesebben: kaptál Tolkientől egy kész világot, és ott az történik meg, amit leírnak. Amikor nekem itt indult a (hamvába holt) karrierem a fórumon még létezett egy csoport, a Kószák Szövetsége (ha jól tudom, még ma is létezik). És ott mindenki írt egy sztorit a Kószák könyvébe, ahol az történt, amit ő akart, és ő az volt aki mindig is szeretett volna lenni! Szóval én azt tanácsolnám, hogy írásra fel! Aztán, ha nincs olyan álmod, hogy nagy író akarsz lenni, akkor (akárcsak én) süllyeszd el a kész kéziratokat a fiókodba, és szvsz meg fogsz könnyebbülni. Nekem legalább is bevált.
Igéretemhez híven: most nyilvánosan leveszem a kalapomat (egy )Csavargó előtt. Kösz a tanácsot, majd megpróbálom. Milyen jó ötlet ez a Kószák könyve... Kíváncsi vagyok, hogy ki találta ki...
"...bolondok vagyunk és mind belehalunk..."
by Mau
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Laurelen írta:
Alyr írta: (ami azt illeti, azúton nyilvánosan kijelentem, hogyha nyerek egy nagyobb összeget a lottón, elviszem a társaságot Írországba...
szavadon foglak... (remélem szerencsés típus vagy, mert már összekészítettem az esernyőmet és a birkasütő nyársamat...)
ha szerencsés tipus lennék, most kb egy hajón beszélgetnénk...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Laurelen
- Nem elérhető
Alyr írta: (ami azt illeti, azúton nyilvánosan kijelentem, hogyha nyerek egy nagyobb összeget a lottón, elviszem a társaságot Írországba...
szavadon foglak... (remélem szerencsés típus vagy, mert már összekészítettem az esernyőmet és a birkasütő nyársamat...)
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Rabyn írta: alyr: miért szeretnél örökké élni? (amugy ha azt szeretéd, hogy nyerj a lototn akkor vegyél lottot:DD)
Én nem szeretnék örökké élni. Mert minden barátom és mindeki akit szeretekmeghalna körülöttem és abba én is belepusztulnék.
Hogy miért?
Szeretném tudni mi történik 100, 200 év múlva, szeretném megérni az űrkorszakot, és még annyi mindent...
A barátok... hát igen, esetleg ők is élhetnének addig amíg én...
(egyébként nem örökké, hanem csak nagyon-nagyon hosszú ideig szeretnék élni)
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Rabyn
- Nem elérhető
Én nem szeretnék örökké élni. Mert minden barátom és mindeki akit szeretekmeghalna körülöttem és abba én is belepusztulnék.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Áfonya írta: Az én nagy álmom, hogy egyszer elindulok, és beutazom Kelet-Ázsiát (de főleg Japánt), a nagyon-nagyon elérhetetlen meg az, hogy az egész világot.
Jelenleg ez persze mind irreális, de én remélem, hogy ha dolgozni fogok, akkor tudok félretenni annyi pénzt, hogy legalább egy részét megvalósítsam ezeknek az álmoknak.
Egyébként meg álmodozni jó! És nem is rontja meg az életet, bármit is állított drága Vörösmarty!
De azért hadd idézzem mindenki kedvenc Dumbledore professzorját... mert ezzel én is egyetértek:
"Rossz úton jár, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni."
Kelet- Ázsia nekem is álmom, de előtte a Brit szigetek is...
(ami azt illeti, azúton nyilvánosan kijelentem, hogyha nyerek egy nagyobb összeget a lottón, elviszem a társaságot Írországba... úh mostantól tessék minden mágikus energiát belefektetni (tudomásom szerint a lottó mágikus befolyásolása nem bűncselekmény ) hogy nyerjek... )
No, viccet félretéve: tűzhetsz magad elé nem reális álmokat, de csak akkor ha tudod, hogy nem megvalósítható, és lehetőleg ne ez legyen léted célja...
Én pl. szeretnék örökké élni... nem valószínű hogy összejön, de azért még szeretnék...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Csavargó
- Nem elérhető
- Csavargó
- Nem elérhető
Celeb: én tudnék megoldást arra, hogy valóra válthasd az álmodat! Középfölde sajnos csak papíron létezik, így neked is oda kell menned! Értelmesebben: kaptál Tolkientől egy kész világot, és ott az történik meg, amit leírnak. Amikor nekem itt indult a (hamvába holt) karrierem a fórumon még létezett egy csoport, a Kószák Szövetsége (ha jól tudom, még ma is létezik). És ott mindenki írt egy sztorit a Kószák könyvébe, ahol az történt, amit ő akart, és ő az volt aki mindig is szeretett volna lenni! Szóval én azt tanácsolnám, hogy írásra fel! Aztán, ha nincs olyan álmod, hogy nagy író akarsz lenni, akkor (akárcsak én) süllyeszd el a kész kéziratokat a fiókodba, és szvsz meg fogsz könnyebbülni. Nekem legalább is bevált.
A elérhető célok megfogalmazása szvsz nem könnyű. Tisztában kell lenni az adottságainkkal, a korlátainkkal (szigorúan fizikai értelemben, hiszen szellemileg nincs lehetetlen) és a saját, ismétlem saját, és nem valami nagy koponyától lopott értékrendükkel. Az fontossági sorrendnek még akkor is sajátnak kell lennie, ha sántít vagy önző, mert csak azt tudod finomítani magadban. Szóval, ha mindezt tudod csak akkor fogalmazódhatnak reális célok az emberben.
Álmok meg szvsz az ész és az érzelem közti űrt töltik ki. (tudjátok amire a fej nemet mond, a szív pedig igent)
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam.
- Jocii
- Nem elérhető
- Áfonya
- Nem elérhető
Jelenleg ez persze mind irreális, de én remélem, hogy ha dolgozni fogok, akkor tudok félretenni annyi pénzt, hogy legalább egy részét megvalósítsam ezeknek az álmoknak.
Egyébként meg álmodozni jó! És nem is rontja meg az életet, bármit is állított drága Vörösmarty!
De azért hadd idézzem mindenki kedvenc Dumbledore professzorját... mert ezzel én is egyetértek:
"Rossz úton jár, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni."
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- Dínchamion
- Nem elérhető
Celeb írta: Most mindenki azt mondta, hogy az álmok elérhetőek. Hát tessék: akinek sikerül ezt az álmot nem teljesíteni, csak a módot megadni rá hogy lehetővé váljon az előtt leveszem a kalapomat...persze csak képletesen
A Gyűrűk ura világában szeretnék élni. Nagy tetteket szeretnék végrehajtani és segíteni a cél elérésében: a gonosz elpusztítása. Biztos teljesen idiótának néztek, hogy így beleélem magamat egy könyvbe, de sajnos túlságosan is empírikus alkat vagyok.
Csak olyan álmot tűzz ki magad elé, ami reális... Nincs értelme délibábokat kergetni.
Másfelől ennyire beleélni valamibe magadat nekem nem tűnik túl empirikusnak.
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
- Celeb
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
A Gyűrűk ura világában szeretnék élni. Nagy tetteket szeretnék végrehajtani és segíteni a cél elérésében: a gonosz elpusztítása. Biztos teljesen idiótának néztek, hogy így beleélem magamat egy könyvbe, de sajnos túlságosan is empírikus alkat vagyok.
"...bolondok vagyunk és mind belehalunk..."
by Mau
- Dínchamion
- Nem elérhető
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
- Zarándok(Mist)
- Nem elérhető
Ami a saját álmokat illeti, nincsenek. Csak célok. Szeretném, ha egyszer véletlenül Diogenész arra járna, ahol én vagyok, és megtalálná bennem az Embert, akit keresett. A konkrét céljaimat inkább mellőzném, mert sok van, és sokan gyerekesnek neveznék őket, én pedig védem az összeset, mert a magányban megkeményednek. A megszállottság szerintem lehet jó is. És mindig gondoljatok a rókára: Jól csak a szívével lát az ember. Ami lényeges, a szemnek láthatatlan.
a soul in tension thats learning to fly
condition grounded but determined to try
- Rabyn
- Nem elérhető
sokszor nagyon jó ha vannak. De néha én teljesen elvesztem a hitemet bennük. Ma pl. a magyaróra után azon kezdtem el gondolkodni, hogy ha átmegyek estire akkor is meg kell-e majd ismételni az évet ha esetleg átmegyek estire, és akkor majd mehetk közbe dolgozni s akkor leveszem anyáék válláról a saját pénzügyi ellátásomat, és talán utána felvesznek a fösiskolára is. De talán nem. Teljesen el voltam keseredve és nem tudtam mit csinálni. Ez egészen a következQ óra végéig tartott. Aztán már jobb kedvem volt de nem tudo itQl. Talán, hogy már nem volt messz, hogy mehetek haza. De azért nem volt olyan mint szerettem volna..
ÁLmok néha kellennek, hogy az ember túlélje a hétköznapok fájdalmát, amit okozhat egy másik ember vagy három darab eggyes magyarbol...
Ésminden álom valóra válhat. Mind még azok is amik lehetetlennek tünnek. Nekem a legnagyobb álmaim közé tartozik az,hogy egyszer igazi színpadon igazi színházban álhassak és játszhassak, hogy kijussak külfödlre és igazi filmben szerepeljek, hogy ismerjenek, nem az, hogy rajongjanak, hanem hogy ismerjenek! Hogy tudják, hogy LÉTEZEM! Másik nagy álmom, hogy valóra váltsam anya álmát, egy nagy kertes házat ahol mindenkinek van saját szobája, a kertben virágok vannak, olyan dzsungel módra, a fákon ott vannak a gyümölcsök, és sok kicsi gyerek szaladgál a kertben.
És persze valóra válthatalan álmom, hogy olyan csodláatosan szép hangom legyen mint az apáca showban annak a lánynak aki a fQszereplQ lányt alakítja (nem nem a Whoppy Goldberg hanem az a fiatal aki tuljképp egy énekesnQ csk a nevét nemtudom)
- Haebrethilien
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
és az "álom" lehet egészen hétköznapi dolog is, nem kell nagy dolgokat kitűzni célként magunk elé. de fontos, sztem h legyenek olyan céljaink, amikért megizzadunk. nekem pl nagy álmom a raszta. 4,5ös átlagot kell kihoznom érte. hát nem könnyű. de elhatároztam, h megcsinálom. de vannak kicsi céljaim, tegnap este pl fizikafeladatokat csináltam, és először nagyon nem ment. aztán mindig ugrottam a következőre (volt miből választani, mer a tanár 19 feladatot adott...), és ez így ment egy darabig. és azt mondtam magamban, h addig nem fekszem le, amíg meg nem csinálok legalább 1 feladatot. és 3/4 11kor sikerült egy!!!hát nagyon örültem. ez is egy cél volt, és elértem! mongyuk több feladatba nem kezdtem, egyrészt mert már baromi fáradt vtam, másrészt a csúcson kell abbahagyni
na jó, nem kell minden esetben abba hagyni a csúcson, sőt!!, de tegnap éccaka asszem jól döntöttem...
remélem érthető vtam, ha nem akkor szóljatok, és megpróbálom érthetőbben...
"Elveszett, örökre - mondta -, s most minden sötét és üres."