Gondolatok
- Dínchamion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Brisa írta: És szerintem más igazsága is van Dínnek. Ha valaki nem képes összeegyeztetni az álmait a valósággal, az boldogtalan lesz. Egy nem vagy csak pokoli nehezen megvalósítható álomért küzdeni mindenáron, azt jelenti, hogy közben az illető elfelejt élni. Elrohan mellette az élet. És ez a megszállottság nem túl egészséges dolog. Az illető sokszor nemcsak a saját, hanem a környezete életét is tönkreteszi.
Hm. Én épp amellett vagyok, hogy igenis meg kell valósítani az ilyen álmokat is, persze nem úgy, hogy közben elfelejtünk élni -- pusztán minden alá van rendelve ennek a célnak.
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Brisa
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
És szerintem más igazsága is van Dínnek. Ha valaki nem képes összeegyeztetni az álmait a valósággal, az boldogtalan lesz. Egy nem vagy csak pokoli nehezen megvalósítható álomért küzdeni mindenáron, azt jelenti, hogy közben az illető elfelejt élni. Elrohan mellette az élet. És ez a megszállottság nem túl egészséges dolog. Az illető sokszor nemcsak a saját, hanem a környezete életét is tönkreteszi.
Brisa
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Dínchamion
- Nem elérhető
Dín
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
'Is there anybody out there?'
- Dínchamion
- Nem elérhető
Ez szerintetek jó? Tudom, h nem ésszerű, de mondjuk olyan a helyzet, hogy egy teljesen új életet építesz fel emiatt. Hm?
Dín
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Dodie, Áfonya nagyon igazatok van abban, amit írtatok. A "megvagyok"-ban is mennyi minden lehet és még nem is beszéltünk arról, hogy milyen arccal mondjuk. Mert ugye ez sem mindegy. De mi van, ha én egyáltalán nem vagyok meg? Egy idegen embernek is mondhatom azt hogy rosszul vagyok vagy neki úgy is mindegy? De akkor hazudok és az olyan rossz.
Sokunkban felmerült már a kérdés, hogy érdemes-e ilyen rövid pillanatokért élni? Csak ezekért a rövid pillanatokért érdemes. És ilyenkor minden tökéletes. Egy pillanatra.
- Áfonya
- Nem elérhető
Dodie írta: Sztem ha valaki sablonválaszt ad, (pl kösz megvagyok), akkor az, legalábbis számomra utal arra, hogy az illető nem akarja kifejteni, mi van vele. ha jóbarátról van szó, nem szoktam annyiban hagyni a dolgot.
Nálam például a "megvagyok" felelet tipikusan azt jelenti, hogy "nem, nem vagyok túlzottan jól, de ezt azért nem mondom, mert nem akarlak vele untatni, vagy csak nem szeretnék beszélni róla", meg az sem biztos, hogy ha valaki felteszi ezt az ártatlan kérdést, akkor rögtön hallani szeretné az összes sirámodat, még ha őszintén kérdezte is... De ilyenkor azért tényleg jó, ha van valaki, aki nem hagyja annyiban a dolgot.
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- Orsie
- Nem elérhető
Finwe írta: Az már maga a hit
Lehet, de a lényeg úgyis az, hogy műxik, nem?
"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."
- Finwe
- Nem elérhető
Alcarcalimo írta:
"Minden nap ajándékozd meg magad valamivel"- (Twin Peaks:Dale Cooper ügynök...Kyleie McLahan) ha jól meggondoljuk ez a filozófia rengeteget segít nekünk, nekem legalábbis... legyen az csak egy egy szelet süti, amit egy jóbarátom sütött nekem... máris szebb a napom!!! vagy egy jó rockszám, amit felteszek magamnak.... vagy akár csak egy Negró cukorka... vagy egy jótett amit mással szemben követtem el, pl. egy szegény nénivel az utcán... ha úgy érzem, ez jó, akkor jó nekem is!!! s ez nem egy nagy áldozatvállalás...
Tehát: ajándékozd meg magad minden nap, s fogd fel így az életet!!! Sokkal boldogabb leszel!!!
Alcar
Drága bátyó, szívemből szóltál! És ez tényleg segít, bárkinek, nem is kell hinni benne, csak oda kell figyelni az apró örömökre!
Az már maga a hit
- Rayan
- Nem elérhető
Ringbearer írta: szeretnék berakni nektek egy idézetet. úgy gondolom, tetszeni fog nektek.
Az Amerikai Szépség c. filmből van:
"olyan sok a..szépség a világban..
úgy érzem ki se bírom..és a szívem...egyszer csak...megszakad."
A világ legjobb filmjei között van. És nagyon köszi, hogy e sorokat beírtad nekünk.
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Nimrocco mirimafea
- Nem elérhető
Ez vmi olyasmit jelent,h kezdheti mesélni az egész napját...
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- Eruntale/Hanna
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
- Orsie
- Nem elérhető
Alcarcalimo írta: "Minden nap ajándékozd meg magad valamivel"- (Twin Peaks:Dale Cooper ügynök...Kyleie McLahan) ha jól meggondoljuk ez a filozófia rengeteget segít nekünk, nekem legalábbis... legyen az csak egy egy szelet süti, amit egy jóbarátom sütött nekem... máris szebb a napom!!! vagy egy jó rockszám, amit felteszek magamnak.... vagy akár csak egy Negró cukorka... vagy egy jótett amit mással szemben követtem el, pl. egy szegény nénivel az utcán... ha úgy érzem, ez jó, akkor jó nekem is!!! s ez nem egy nagy áldozatvállalás...
Tehát: ajándékozd meg magad minden nap, s fogd fel így az életet!!! Sokkal boldogabb leszel!!!
Alcar
Drága bátyó, szívemből szóltál! És ez tényleg segít, bárkinek, nem is kell hinni benne, csak oda kell figyelni az apró örömökre!
"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."
- Suhifarok
- Nem elérhető
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
Alcar
- Drizzt
- Nem elérhető
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Önmagában nem mindegyik sablonkérdéssel van bajom, csak ezzel az eggyel. (Végülis szeretek az "időjárásról" beszélni.) Főleg azért, mert ha észrevettétek ma már kötelező "jól" lenni vagy legalábbis "meglenni". (Értitek mire gondolok?) Pedig, valljuk be, azért nincs mindig így. És ha valaki azt mondja, hogy "rosszul vagyok", mikor egy idegen emberrel találkozik, akivel csak kis időre hozta össze a véletlen, akkor furcsán néznek rá.
Tehát a sablonválaszok, hogy úgy mondjam túl szögletesek... Ez a gondom.
- Drizzt
- Nem elérhető
Itt ugye arról beszélünk, hogy vannak, akikkel csak ilyen sablonszövegekkel tudunk társalogni, mert igazából vagy őt vagy minket nem érdekel, hogy közel tudunk-e kerülni hozzá, hogy igazából hogy megy sora, csak le kell futni a kötelező köröket. Vannak ilyen ismerőseim...akikkal régen sem voltam igazán jóban, és monnyuk évek óta nem láttam...mondjuk én olyankor is kíváncsi vagyok, hogy mi történt az illetővel, de ez azért van, mert én kíváncsi természet vagyok . Én olyankor is megkérdem ezt a hogy s mint dolgot, amikor érdekel, hogy mi van az illetővel, de olyan rég beszéltünk, hogy egyáltalán nem tudom mi volt vele mostanság...erre válaszol vmiket, és arról mán lehet beszélgetni...
Ragoz...ragoz...
Sztem ez csak egy kérdés, és minden kérdést fel lehet tenni többféle szándékkal...amúgymeg érzi azt az ember, hogy ha csak azé kérdezték tőle, mer' baromira nem kíváncsiak rá, tudom, tapasztalat
- Drowse
- Nem elérhető
Aki nem áll közel hozzám, úgyis elmondja, ami nyomasztja, vagy éppen örömet szerez neki, ha nem kérdezünk semmit. Meg aztán a legtöbben tolakodásnak veszik a kérdezősködést. Sajnos az az elterjedt nézet, hogy ha valaki kérdez rólunk, az áskálódik, stb. Mivel nekem sincsenek jó tapasztalataim, én is bizalmatlanul fogadom a sablonkérdéseket. Mert ha valakit komolyan érdeklem, olyasmiről fog kérdezni, amiről korábban beszélgettünk.
fFigyeleni szoktam a csoporttársaim, és esetleg vizsga előtt/után/közben meg szoktam kérdezni, h most már megnyugodott-e, vagy hogy ment, meg ilyesmiket. Ezzel lényegesen meg is könnyítem a dolgukat, mert az ilyen "mi újság" féle kérdésekre nehezebb válaszolni.
"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Cueddo
- Nem elérhető
most nincs sok időm, csak meg szeretném jegyezni, hogy az én hogylétem felől elég sokan szoktak érdeklődni - úgy érzem, őszintén. és ezért nagyon hálás vagyok az már az én hülyeségem, hogy ezt képtelen vagyok jól kommunikálni, de nagyon köszönöm Nektek, hogy köztetek azért számítok
Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.
(Dylan Thomas)
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Én a "Hogy vagy/van?" kérdést csak annak teszem fel, akinek tényleg kíváncsi vagyok rá. Például látod a szemén, hogy gond van, vagy majd kicsattan valami örömtől, de mostanában az előbbi gyakoribb, megkérdezed figyelsz és dől belőle a szó. Viszont, mikor olaszórán, hajnalok hajnalán (számomra az) megkérdezik tőlünk: "Come stai?" És mi még nem is tudnánk mást válaszolni, csak olyanokat, hogy jól, megvagyok és efféle sablonszövegeket akkor azt nagyon utálom. Inkább kibámulok az ablakon és nem szólok semmit. (Szép nagy ablakok vannak.) Persze ilyenkor mindig én leszek a kiválasztott. ("Sto bene.")
De azért azt is lehet ám szépen mondani, hogy "jó napot". Én úgy szoktam köszönni, mindenkinek, hogy (nem is tudom, hogy érzékeltessem) "JÓÓÓ napot!". De olyan száraz és érzéketlen is tud lenni az a "jó", mintha "rossz napot" kívántak volna.
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."
- Haebrethilien
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
viszont van egy másik lány, aki tök aranyos, bár vele se szoktam annyit lenni, de laboron együtt dolgozunk, szal inkább akkor szoktunk dumálni.
volt olyan időszakom, amikor eléggé ki voltam borulva, és sokat sírtam. és néha megkérdezte tőlem, h "most hogy érzed magad", "már jól vagy?". de éreztem, h tényleg érdekli, mi van velem. és nagyon jól esett, amikor kérdezte.
kb ennyi erről a véleményem
"Elveszett, örökre - mondta -, s most minden sötét és üres."
- Esgal
- Nem elérhető
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
'Is there anybody out there?'
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Rabyn írta: Elgondolkadtatok már azon, hogy milyen ritkán mondjuk az embereknek őszintén, hogy: Hogy vagy?
Persze megkérdezzük de valójában alig érdekel minket, a "kösz jólvagyok, köszmegvagyok, nem nem vagyok jol" kifejezéseken kívűl a másik tényleges hogyléte..
Engem szokott érdekelni...
Különben nem ezt kérdezném...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Rabyn
- Nem elérhető
Persze megkérdezzük de valójában alig érdekel minket, a "kösz jólvagyok, köszmegvagyok, nem nem vagyok jol" kifejezéseken kívűl a másik tényleges hogyléte..
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Leguanember
- Nem elérhető
Gyűrűk Úrnője írta: Sziasztok!A kérdésre válaszolva a Barátságban a legfontosabb emberi tulajdonság a megértés és az,hogy tudjunk segíteni megoldani barátaink problémáit.
Szerintem nem megoldani meg segíteni kell. A barátság nem problémamegoldó klub. A megértés valóban fontos, és ennek előzménye a meghallgatás. Ez a barátság, az elmondhatom és meghallgatsz és megértesz érzése. Ha fel tudsz tenni olyan kérdéseket, amelyek megvilágítanak valamit, amire a barátod egyáltalán nem gondolt, ha arra tereled, amerre magától nem menne, akkor máris segítettél neki egy kicsit. De nem a megoldásban, hanem az ahhoz vezető úton.
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.