- Köszönetek: 5
Gondolatok
- Acho
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Evvel én is így vagyok. mármint mindig a végére marad. Sajnos. nem így kéne...Snuffles írta: Egyik volt osztálytársam már szeptember végén elintézte a karácsonyi ajándékokat. Ha évközben lát valamit, amiről úgy gondolja, ideális ajándék valakinek, akkor megveszi, nem halogatja, ezért irigylem őt. Én decemberig nem is gondolok az ünnepekre, egyszerűen nem jut eszembe...
Liliom: valóban, a karácsony lényege sokaknak elveszik az ajándékok után való rohanás miatt. De azért vannak, akik emlékeznek az ünnep eredetére is.
Amúgy a rohanást én se szeretem. Véleményem szerint pont az egymásra való figyelés lenne a lényege ennek a szent ünnepnek, és az a kapkodás miatt nem igazán jön össze. Nyugodt körülmények között jobban lehet ünnepelni. Ebben teljesen egyetértek Snuffal.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Attila
- Nem elérhető
Mostanában valahogy semmit nem tudok időben megcsinálni, amiből egy csomó kellemetlen dolog születik. Valószínűleg holnap fogok bemenni a városba és körbe nézni, hogy kinek mi lenne a praktikus ajándék. Vagy ha már semmit nem tudok kitalálni akkor készítek valamit, valamiből...
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Egyik volt osztálytársam már szeptember végén elintézte a karácsonyi ajándékokat. Ha évközben lát valamit, amiről úgy gondolja, ideális ajándék valakinek, akkor megveszi, nem halogatja, ezért irigylem őt. Én decemberig nem is gondolok az ünnepekre, egyszerűen nem jut eszembe...Awëndyl írta: Ugyanis ha mind a tizennégy unokatesómnak külön kéne készíteni, már októberben elkezdhetnémaz ajándékkészítést...
"Well, I'm back."
- Awendyl
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Köszönetek: 0
"A si i-Dhúath ú-orthor. Ú or le a ú or nin..."
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Mondjuk nem tudhatom, te mit értesz család alatt, mert én csak édesanyámat, az élettársát, aput és az ő élettársát, annak lányát és a féltestvéremet. Ez hat ember, közeli rokonságban ráadásul csak hárommal vagyok, ebből eggyel élek együtt, anyuval. A távolabbi rokonokkal nem tartjuk a kapcsolatot, nálunk nem szokás, egy-két képeslap évente, éppen elég kedves gesztus tőlünk és tőlük is.Encsi írta: Mi a család egy részével már megbeszéltük, hogy nem adunk egymásnak ajándékot, és így is nagyon jó volt/lesz
"Well, I'm back."
- Encsi
- Nem elérhető
'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Aputól hasznos és érdekes könyveket kapok, bár kivétel itt is volt már.
Szerencsére nálunk nem a vásárlásról szól, erre anyu hajlamos egyedül, amúgy a karácsony neki sem szíve-csücske, de magunknak megpróbáljuk olyanná tenni, hogy élvezzük ezt a néhány napot. Nem kell az általános klichékhez ragaszkodni, amit a többiek művelnek: hajkurászni az ajándékoka, rohanni, takarítani, őrültekháza.
Mi kényelmesen forraltborozunk, eszünk-iszunk, örülünk az ajándéknak, szerintem ebben semmi rossz nincs. A karácsony átlényegült, de mivel mi nem vagyunk vallásosak és nekünk nem szent annyira ez az ünnep (ez lehet hogy baj), nálunk így megy.
"Well, I'm back."
- Liliom
- Nem elérhető
Bah, ronda, ostoba december.
...
- Attila
- Nem elérhető
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Nesi
- Nem elérhető
- Attila
- Nem elérhető
Nesi írta:
Attila írta: Általában valamilyen kézzel készített ajándékot szoktam adni
Naja, ez nálunk is így szokás 15 éven alul. Felette már nemigen vesszük figyelembe. A baj az, hogy emiatt szoktam kifutni az időből...
Hát szerintem azért, mert valaki "15 év felett' kézzel készítí a karácsonyi ajándékot azért ez nem lenne...szóval szerintem sokkal értékesebb az amit kézzel készítesz, no jó nem a 6-7-8 évesek karácsonyfa sündisznóval zsírkréta rajzra gondolok. Egy kedves kép, bögre vagy karácsonyi képeslap gondolattal sokkal többet ér mint 1.000 és még több pénzzel vásárolt ajándék.
- Missy
- Nem elérhető
Nem erről szól. Nem erről szól.
Attila: "Általában valamilyen kézzel készített ajándékot szoktam adni, vagy keresek valami olyan"idézetet" amire tényleg azt mondom, hogy hát igen ez jellemzi a kraácsonyt, szép gondolatot,apró kedvességek."
Ezzel viszont egyetértek. Én is kézzel készítem. Olyat próbálok "összetákolni", hogy arról én jussak az eszébe az illetőnek , de valami olyan jelentést is hordozzon magában egyúttal amit ő jelent nekem.
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)
- Nesi
- Nem elérhető
Attila írta: Általában valamilyen kézzel készített ajándékot szoktam adni
Naja, ez nálunk is így szokás 15 éven alul. Felette már nemigen vesszük figyelembe. A baj az, hogy emiatt szoktam kifutni az időből...
Attila írta: Én nem a karácsonyt magát, mint ünnepoet szeretem, hanerm az előtte levő készülődést. Azt az érzést, amikor együtt vagytok és közösen járjátok a várost, gondolkodtok, hogy hogy nézzen ki idén a karácsonyfa, kit mivel szeretnél megajándékozni és ez csodálatos...
Érdekes, én mindig egyedül járom a várost ajándék után, és általában suli után, azaz inkább csak az kapcsolódik hozzá, mint emlék, hogy "hú-de-fáradt-vagyok-de-nehéz-a-táska", stb. Szóval nem épp a legjobbak. Hogyha nekem megemlítik a karácsonyt, akkor kapásból azt a fahéjas mézeskalácsillatot érzem az orromban, ami belengi a házat 23-ától 25-ig. És a legjobban azt szeretem, mikor közösen sütünk, és mindenféle madárkákat, meg koszorút fonunk a tésztából. (Igen, szeretek sütni. )
De az mégis jó dolog, hogy nem - vagy nemcsak - azért szeretjük a karácsonyt, mert ajándékozás van, hanem mert együtt van a család, mert mindenki örül, és mert ünnep van. És az ajándék csak mellékes.
(Ezért nem szeretem, mikor megjön az ember a téli szünetből, és mindenki azt kérdezi, hogy "Mit kaptál karácsonyra?" )
- Attila
- Nem elérhető
- Encsi
- Nem elérhető
'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
- Attila
- Nem elérhető
- Nesi
- Nem elérhető
Rabyn írta: Én a kötelező ajándékozást nem szerettem.
Annyi "haszna" van a kötelező ajándékozásnak, hogy mindenki kap ajándékot. Mert az elég kellemetlen, hogyha látod, hogy összevissza ajándékozzák a népek egymást, te meg nem kapsz semmit.
- Rabyn
- Nem elérhető
Nálunk is van fa:)
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- keshu
- Nem elérhető
És nálunk van az egyetemen, meg a kollégiumban is karácsonyfa, és az is jó, mert a zhk meg beadandók közt, legalább arra a pár pillanatra ünnepi hangulata lesz az embernek, amíg elmegy előtte
"A haldoklás magánügy. Ne hörögjünk!"
- Rabyn
- Nem elérhető
Én általános iskola alsóban még szerettem, sőt egészen hatodikig elvoltam, de aztán elveszette a báját a dolog. Nem értettem miért kell egy családi ünnepet az iskolában is megtartani.
Anyáéknál arról is szóvolt, hogy karácsonyfa kell-e egy bölcsibe, oviba. Szerintem nem kell... ünnepelni anélkül is lehet ott:) A karácsonyfa inkább családi dolog.
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Acho írta: Veled se verekednék szívesen, Olorin.papa!
Hidd el, még komoly verekedésem nem volt.
Álltalában már az első szakaszt megnyertem, és a tetlegességre nem került sor.
Fejben nyerd meg először a csatát, utána már gyerekjáték.
A szumó versenyeken legtöbbször a bevonulásnál, és a ső szórásnál eldől a küzdelem.
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Acho
- Nem elérhető
- Köszönetek: 5
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Remzy amikor általánosban elsős volt (najó azért ő nem egy tucat pasi ebben) megvert egy nyolcadikost, mert elvette a baseball sapiját... és mindenkit megvert, aki nem hagyta békén.. mert elhitte hogy meg tudja tenni szal csajok bokszra fel, egyet ne feledjetek, a pasiknak is vannak gyenge pontjaik (gonosz vagyok, de az erőn győzzön az ész) amúgy nem vagyok verekedéspárti, de ebben a világban mindenkinek meg kell tanulnia megvédeni önmagát, mert ez a vilg a túlélésről folytatott kemény harcról szól... sajnos...
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
Remzymama/Tünde írta:
Alyr Arkhon írta: - Hagyni magad.
Olorin.papa: Ilyesmivel én elő sem mertem hozakodni, iskolában ilyen hozzáállással nem jó harcolni mert a tanár általában épp akkor jön be amikor te ütöd a másikat és nem ő téged...
Igazad van, de amikor választani kell az aláztatás, vagy a harc mellett, akkor inkább a harc, mer az elkerülhetetlen, csak a lényeg, hogy mi válasszuk meg a csata helyszínét...
A harc, lehet verbális is, de arra is vonatkoznak a tanácsaim
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Remzymama/Tünde írta:
no ezzel nagyon nem értek egyet
ha vagy annyira karakán, akkor a verekedés helyett (ami jó néha, de én nem alacsonyodnék le egy idő után, ami mondjuk 14 év) azt tanácsolnám, hogy egy jó hangos és az agyi/testi képességeire való beszólással (ha lehet úgy fogalmazd meg előre hogy a felét se értse) égesd le mindenki előtt, jó ha minél többen vannak a közelben
megszégyenülni sokkal rosszabb mint egy pofont kapni
Pont ezért írtam a "nem szabad" listára azt h hagyni magad. Ha visszaszólsz akkor éppen nem hagyod magad, sőt.
(eddig nem írtam, de ahogy Nesi is mondta, a visszaszólás is jó lehet azt is "visszaütésként" értelmezem, hiszen ugyanazt a hatást éri el)
Olorin.papa: Ilyesmivel én elő sem mertem hozakodni, iskolában ilyen hozzáállással nem jó harcolni mert a tanár általában épp akkor jön be amikor te ütöd a másikat és nem ő téged...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Snuffles írta: Hát én egyszer visszaütöttem, erre addig rúgták a sípcsontomat, hogy két hétig sántikáltam, jobb nem lett, de legalább alapot adott újabb megalázó beceneveknek.
Hát igen!
Hagyni nem szabad magad semmi esetre sem, mert akkor véged van. Légy mindig határozottabb, vadabb, gátlástalanabb, gyilkosabb mint a másik, és akkor te vagy a nyerő (engem nem egyszer túlerő közül hozott ki, hogy elhittem, és elhitettem, hogy bármelyiket meg tudnám ölni).
A sitten aranyszabály, ha leütnek tizedszerre is, és vérzel, és nincsen semmi erőd, akkor is keljél fel, és vágd jól pofán az ellenfeledet, ne érezze győztesnek magát. Előbb vagy utóbb meg lessz a respekted.
A verés sohasem a fájdalom okozásáról szól, hanem a megtörésről, és ha megvernek is, csak meg ne törjenek soha.
Ha többen mennek neked, akkor válazd ki a hangadót, a vezért, és ha csak őt támadd, ha akkor nem éred el, várd ki az alkalmat és később intézd el (lehet telegességgel, vagy szóval is), és ha őt elintézted, a többiek békén hagynak.
Ha harcolsz, tiszta fejjel, de gyilkos hangulatban tedd, hogy az ellenfeleid elhiggyék, hogy meg tudnád őket ölni.
Szal sok sikert (és kékfoltot)
- Rabyn
- Nem elérhető
Néma csend lett.
És érdekes módón életemben először 3ast kaptam fizikából.
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
no ezzel nagyon nem értek egyet
ha vagy annyira karakán, akkor a verekedés helyett (ami jó néha, de én nem alacsonyodnék le egy idő után, ami mondjuk 14 év) azt tanácsolnám, hogy egy jó hangos és az agyi/testi képességeire való beszólással (ha lehet úgy fogalmazd meg előre hogy a felét se értse) égesd le mindenki előtt, jó ha minél többen vannak a közelben
megszégyenülni sokkal rosszabb mint egy pofont kapni
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Nesi
- Nem elérhető
- Attila
- Nem elérhető
Nem okvetlenül a férfi tanárok a karizmatikusabbak, bár lehet, hogy ezt csak én látom így. De ha bármilyen problémám volt anno általánosba az akkori töri tanáromnak, mindig elmondhattam...A lényeg az, hogy ha bármilyen bántalom ér téged, akkor ezt először ok másodszor...hát ok...de harmadszor már ne tűrd el!