Gondolatok

Több
16 éve 9 hónapja #354070 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: Gondolatok

Kincső (Thilanna) írta:

Snuffles írta:

Kincső (Thilanna) írta: Snuff, de egyetemen nem vagy tanköteles, ott fontos hogy kapjál :P megjegyzem naaagyonrégen még olyan diák volt, ami nem ilyen kis kártya, és ahhoz se kellett matrica, aztán kitalálták a kártyát [...]

Nekem is volt még olyan diákom :) Azon tényleg nem volt matrica, csak pecsét. De matricát mi 16 éves korunk után is kaptunk, meg se fordult senkinek a fejében, hogy nem kéne, ezért furcsállom csak. Persze nem kételkedem, de egy iskola részéről ez olyan hányaveti szerintem. :)

mert Te már 16-tól nem voltál tanköteles, mi is kaptunk még, csak a lentebbi évfolyamok (akik 18ig tankötelesek, azok) nem :P
és az iskola nemigen tud mit csinálni, ha egyszer központilag nem adnak egyik iskolának sem...
a régin a pecsétre meg nem emlékszem, mert kb. elsőben volt olyanom és aztán váltás :D

Nemár, én ilyen öreg vagyok?! 8O
Az én emlékeimben még él a pecsétes diákigazolvány.

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 9 hónapja #354069 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Gondolatok

Snuffles írta:

Kincső (Thilanna) írta: Snuff, de egyetemen nem vagy tanköteles, ott fontos hogy kapjál :P megjegyzem naaagyonrégen még olyan diák volt, ami nem ilyen kis kártya, és ahhoz se kellett matrica, aztán kitalálták a kártyát [...]

Nekem is volt még olyan diákom :) Azon tényleg nem volt matrica, csak pecsét. De matricát mi 16 éves korunk után is kaptunk, meg se fordult senkinek a fejében, hogy nem kéne, ezért furcsállom csak. Persze nem kételkedem, de egy iskola részéről ez olyan hányaveti szerintem. :)

mert Te már 16-tól nem voltál tanköteles, mi is kaptunk még, csak a lentebbi évfolyamok (akik 18ig tankötelesek, azok) nem :P
és az iskola nemigen tud mit csinálni, ha egyszer központilag nem adnak egyik iskolának sem...
a régin a pecsétre meg nem emlékszem, mert kb. elsőben volt olyanom és aztán váltás :D

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 9 hónapja #354066 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: Gondolatok
Mi matricát csak 6. osztályig kaptunk, aztán valamiért elmaradt, és azóta se... :roll:

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
16 éve 9 hónapja #354057 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: Gondolatok

"Well, I'm back."

Több
16 éve 9 hónapja #354056 Írta: Snufi

Ben írta:

Rabyn írta: Kincsőnek már indexe se lesz:(

Már jövőre bevezetik a teljesen-elektronikus ügyintézést? Jááj.

Nekem már a mostani félévben se lenne, ha leadnám, de én inkább tovább vezetem, elvégre az egy biztos pont. Aztán senki ne mondja munkavállaláskor, hogy a piacon vettem a diplomát, mert a szájába tömöm az indexet. :)
A tanároknak kötelességük aláírni továbbra is, ha a diák azt szeretné. De a mérvadó az ETR lesz, ami havonta meghekkeli önmagát. Nevetséges.

"Well, I'm back."

Több
16 éve 9 hónapja #354055 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: Gondolatok
Nálunk az SZTE-n már a következő félévben (ami ha jól nézem, holnap indul) sem lesz index.
A JGYPK (ahova járok) TO-ján elzavarják azt a diákot, aki le akarja adni, mert nem kell. Remélem, engem nem fognak elzavarni másfél hét múlva, mert nekem az őszi féléves tárgyaimat és a vizsgaeredményeimet is csak az indexemmel tudják felvinni az ETR-be (az Erasmus "átka"). :P

De van jó oldala is a dolognak: nem kell késedelmi díjat fizetni, ha pár nappal később vinnéd be! :D

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Több
16 éve 9 hónapja #354053 Írta: Kincső
Ez az indexnélküliség nekem is új 8O :(

Snuff, de egyetemen nem vagy tanköteles, ott fontos hogy kapjál :P megjegyzem naaagyonrégen még olyan diák volt, ami nem ilyen kis kártya, és ahhoz se kellett matrica, aztán kitalálták a kártyát meg a matricát és tanköteles korban is kellett, aztán most kitolták a tankötelességet úh. rájöttek h. tulképp minek a matrica. (a diák alapvetően arra kell h. jogosult legyél a diákkedvezményekre, szal amíg kötelező annak lenned, addig csak a korod igazolására kell kb, még az is mindegy h. melyik suli, nem?)

Több
16 éve 9 hónapja #354052 Írta: Missy
Missy válaszolt a következő témában: Gondolatok

Rabyn írta: Papírtakarélkosság:)

Kincsőnek már indexe se lesz:(

Snuff: Ne keress logikát az ilyen dolgokban.. Nekünk a BTK-án az indexkitöltésnél rögtön az elején leszögezték, hogy itt logikát ne keressünk... :lol:

Nem lesz indexe?
8O Le vagyok maradva...Akkor mi lesz? ETR szimplán? Csak aztán nehogy ráfázzunk erre a teljesen elektronikus cuccra. Jártam már úgy, hogy épp mielőtt bejutottam volna összeomlott a rendszer és három óráig nuku gép...

Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)

Több
16 éve 9 hónapja #354051 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Gondolatok

Rabyn írta: Kincsőnek már indexe se lesz:(

Már jövőre bevezetik a teljesen-elektronikus ügyintézést? Jááj.

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
16 éve 9 hónapja #354050 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Gondolatok
Papírtakarélkosság:)

Kincsőnek már indexe se lesz:(

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
16 éve 9 hónapja #354049 Írta: Snufi

Kincső (Thilanna) írta:

Snuffles írta: Jé, de durva :) És a többiek miért nem kapnak matricát? Azt nem az iskola biztosítja?

Hát mert minek nekik, ha tankötelesek, tuti érvényes a diákjuk... (mint lentebb el"hang"zott valahova _muszáj_ járniuk)

Höhh, de ez milyen logika? Mi mind a 12 évben kaptunk, meg hát most is kapunk az egyetemen matricát, nekünk sose mondták, hogy minek, mert úgyis tankötelesek vagyunk. Ez nekem nagyon új/fura.
Értem, hogy tanköteles meg minden, és van diákja is, _tehát_ érvényes kell legyen, de ezt igazolnia is kéne azzal, hogy az iskola nem lusta adni egy nyamvadt matricát.

"Well, I'm back."

Több
16 éve 9 hónapja #354048 Írta: Kincső

Snuffles írta: Jé, de durva :) És a többiek miért nem kapnak matricát? Azt nem az iskola biztosítja?

Hát mert minek nekik, ha tankötelesek, tuti érvényes a diákjuk... (mint lentebb el"hang"zott valahova _muszáj_ járniuk)

Több
16 éve 9 hónapja #354047 Írta: Snufi
Jé, de durva :) És a többiek miért nem kapnak matricát? Azt nem az iskola biztosítja?

"Well, I'm back."

Több
16 éve 9 hónapja #354046 Írta: Kincső
Asszem mi, 2008-ban végzők vagyunk az utolsó évfolyam, akire a 16karika vonatkozik/-zott, a "kisebbek" már 18asok :P (azaz, mi még kapunk diákigazolvány-matricát, a 18ig tankötelesek már nem, viszont ezt az ellenőrök nem mindig tudják és szivatják őket.)

Több
16 éve 9 hónapja #354045 Írta: Holtak vezére
Holtak vezére válaszolt a következő témában: Gondolatok
"Emelkedett a tankötelezettség korhatára is, a korábbi 16 évesről 18 évre, illetve esetenként tovább is. („A tankötelezettség annak a tanévnek a végéig tart, amelyben a tanuló tizennyolcadik életévét betölti. A sajátos nevelési igényű tanuló tankötelezettsége meghosszabbítható legfeljebb annak a tanévnek a végéig, amelyben a huszadik életévét betölti.”)"

"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"

Több
16 éve 9 hónapja #354044 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Gondolatok

Snuffles írta: Nem 16 éves koráig tanköteles az ember? Nálunk 17 évesen rúgták ki osztálytársam, meg is érdemelte, de nem ebből gondolom, hogy 16 év a határ, hanem így tudom. Rosszul? :)

Én is úgy tudom, hogy 16 a korhatár...

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
16 éve 9 hónapja #354043 Írta: Snufi
Nem 16 éves koráig tanköteles az ember? Nálunk 17 évesen rúgták ki osztálytársam, meg is érdemelte, de nem ebből gondolom, hogy 16 év a határ, hanem így tudom. Rosszul? :)

"Well, I'm back."

Több
16 éve 9 hónapja #354033 Írta: Kincső
Ja, valami ilyesmi volt, hogy nyomatékosan javasolták a szülőknek, h. vigyék más iskolába, és akkor megadják a kettest. (De nem ismertem az illetőt csak hallottam róla, mert az oktv miatt túl sokat jártama tanáriban :P )

Több
16 éve 9 hónapja #354032 Írta: Rabyn
Nem lehet, mert 18 éves koráig mindenki tanköteles. Lehet kérni az áthelyezését de azt meg csak akkor ha két igazgató megegyzik vagy ha nem a körzeti iskolája a gyereknek ahova jár. Más osztályba is lehet helyezni ha nagyon muszáj, esetleg megbuktatni. De nem rúgható ki senki sem.

Több
16 éve 9 hónapja #354022 Írta: Kincső
Tudtommal el lehet tanácsolni (nálunk volt ilyen, nem az osztályban csak a suliban), csak nem az összes iskolából, mer'hogy tanköteles.

Több
16 éve 9 hónapja #354005 Írta: Missy
Missy válaszolt a következő témában: Gondolatok

Ery írta: Ami a fegyelmezést illeti: Rabynnak igaza van. Nagyon sok minden függ a tanár személyétől, fellépésétől. Ha úgy mész be egy osztályba, hogy "Jaj nekem, mi lesz velem, bizonytalan vagyok..." akkor az osztály ezt érzékeli és egy pillanat alatt szétszed. Egyszerű tömegpszichológia. Nekem komolyabb fegyelmezési problémáim eddig nem voltak (kopp-kopp-kopp).

A fegyelmezéssel kapcsolatban minap találtam egy érdekes cikket. Hát...csak "gratulálni" tudok hozzá, hogy így elharapódzott a helyzet..

"Hidegvér, röpdolgozat, szeretet - ezekkel kell felvérteznie magát a pedagógusnak, ha rendet akar tartani az osztályban. 18 éves koráig ugyanis egyetlen gyereket sem lehet elküldeni az iskolából, még akkor sem, ha mondjuk megverte a tanárt."

De itt az egész

Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)

Több
16 éve 10 hónapja #353510 Írta: Attila
Ide kapcsolódik egy film, amiben többek között ezt a témát is taglalja, a két főszereplőnőt, legjob női főszereplő és a legjobb női mellékszereplő kategóriában jelölték Oscar-díjra. Sajnos egyikük sem kapta meg. A két főszereplő Judi Dench (Barbara Covett a női főszereplő kategória jelöltje) és Cate Blanchet(Sheba Hart a női mellékszereplő kategória jelöltje.)
A film amiről beszélek az Egy borány részletei. Jólehet, amiről breszélek az csak egy mellékszála a dolognak, de Judi elmondja ezeket a "tapasztalatokat" Catenak.
Még annyit róla, hogy ez egy megtörtént eseményen alpaszik. :wink:

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
16 éve 10 hónapja #353503 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Gondolatok
Ami a fegyelmezést illeti: Rabynnak igaza van. Nagyon sok minden függ a tanár személyétől, fellépésétől. Ha úgy mész be egy osztályba, hogy "Jaj nekem, mi lesz velem, bizonytalan vagyok..." akkor az osztály ezt érzékeli és egy pillanat alatt szétszed. Egyszerű tömegpszichológia. Nekem komolyabb fegyelmezési problémáim eddig nem voltak (kopp-kopp-kopp).

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
16 éve 10 hónapja #353487 Írta: Rabyn
Én emiatt már előre félek egy kicsit a tanítási gyakorlattól:) Bár nekünk azt mondogatják folyamatosan, hogy a lényeg a kiálláson van. Ha látszik rajtad, hogy félsz akkor észreveszik és kihasználják de piszkosul. Ez egyébként mindenre igaz.

Szvsz az oviban tanítani írni olvasni kegyetelnség, mert akkor mit csinál a tanító első évben? Ugyanis ameddig az osztályt többi része tanulja a betűket addig azok akik már tudják marhára unatkoznak, zavarhatják az órát.
Az öcsém pl.: már 4 évesen megtanult olvasni (mert én akkor voltam elsős é velem együtt tanulta) és a suliban rettenetesen unatkozott emiatt, nem is szeretett járni.

Azt nem tudom óvódában mit kell fejlesztnei a gyerekeken (Artemisz jobban tudja ő az óvónő:))) csak, hogy nekünk mit kell majd köbö.

Ja egyébként az is nehéz amikor az ember megkap egy elsős osztályt, mert ugye nemmindenki azonos oviból jött és itt is egy szintre kell őket hozni bizonyos dolgokban.
Csodákat mesélnek néha erről egyes tanáraim. :)

Van egy iskola rendszer (Summerhill)ami azon alapul, hogy a gyerekek kvázi azt csinálnak amit akarnak. Tehát ha a 6 éves nem akar bemenni olvasás órára mert kint süt a napocska és neki inkább homokozni van kedve akkor megteheti, ha nem akar megtanulni írni 10 éves koráig akkor nem kell, de ha be akar ülni egy ötödikes törijére akkor beülhet ha nem zavarja az órát.
Az egyik csoporttársam szerint ez egy jó rendszer mert meghagyja a szabadságot.
Szerintem hülyesg, mert ha én e szerint a rendszer szerint jártam volna iskolába akkor matekra az életben soha nem megyek be, és a többi reál tárgyra se és a mai napig nem tudnék egy csomó mindent amit tudok és használok is.

Én azt nem szeretem a fiatal tanárokban, hogy rajtunk akarják megmutatni, hogy őőők tudnak. Nagyon kevés jó tapasztalatom volt friss diplomával rendelkező tanároknál.

Több
16 éve 10 hónapja #353485 Írta: Nesi
Nesi válaszolt a következő témában: Gondolatok

Attila írta: Tudom, kicsit felfoghatatlan, de valahogy jobban szeretik (lásd mi osztályunk) az idősebb tanárokat, mint a fiatal éppen most lediplomázottakat. Mert ők, kicsit (félre ne értsetek semmi bajom a fiatal tanárokkal9 csak Ők kicsit, nem tudom. Az idősebb tanárok valahogy jobban "bele vannak rázódva" az egész dologba. :roll:

Az idősebb tanárok többek között jobban tudnak fegyelmezni. Mi egy félévre kaptunk egy frissen lediplomázott tanárt, akit úgymond rajtunk "teszteltek", hogy melyik osztályhoz osszák majd be, hát azt szinte sajnáltuk, annyira szerencsétlen volt, sehogy se tudott se rendet tenni, se magyarázni.
Bezzeg a matektanárunk, aki olyan igazán "matektanár", köpennyel jár fel és alá, és úgy tesz rendet, hogy csak néz.Nem szól semmit az égvilágon. Ha kiabál, mert annyira felhúzzák a gyerekek, akkor meg mindenki lapul és mukkanni se mer. És nem mellesleg nagyon jól tanít. Szigorú ugyan, és sokat követel, de így mindenki meg is tanulja, amit kell. (Egyébként ő sem enged számológépet használni, úgyhogy nálunk az egész osztály nagyon tud fejben számolni, írásban meg még jobban.)
És lehet, hogy néha szeretettelennek látszik (mikor elkezdett minket tanítani, az első két évben nem láttuk nevetni... ), de ettől függetlenül nagyon igazságosan osztályoz, meg minden, és azért a diákok többsége szereti is, mégha nem is látszik. :)

Több
16 éve 10 hónapja #353483 Írta: Attila
Nálunk az alsós tanítónénink (Erzsi néni) nagyon szeretett minket, és mindenkivel olyan szépen beszélt, még most is eszembe jut a hangja. Ő volt az akkori igazgatóhelyettes ilyen kis 70 éves idős néni, és mindenki azért szerette, mert a többi tanárunk fiatal volt, Ő idős, és ez akkoriban nekünk olyan kimondhatatlan boldogság volt, hogy idős néni tanít minket.

Tudom, kicsit felfoghatatlan, de valahogy jobban szeretik (lásd mi osztályunk) az idősebb tanárokat, mint a fiatal éppen most lediplomázottakat. Mert ők, kicsit (félre ne értsetek semmi bajom a fiatal tanárokkal9 csak Ők kicsit, nem tudom. Az idősebb tanárok valahogy jobban "bele vannak rázódva" az egész dologba. :roll:

Több
16 éve 10 hónapja - 16 éve 10 hónapja #353482 Írta: Kincső
Nekem az olvasás-tanulással kapcsolatban pozitív élményeim vannak alsóból - habár én már évvesztesként úgy mentem elsőbe, hogy tudtam olvasni-számolni -: emlékszem, mi nagyon sokat olvastunk hangosan, és Jutka néni (így hívták a tanítónénim) odafigyelt mindenkire. Minden évben volt egy olyan felmérő, hogy felvettük magnóra az olvasásunkat, és utána visszahallgattuk, és a tanítónénivel közösen értékeltük. Erre mindig mindenki nagyon készült, és azért volt jó, mert nem volt az, hogy "belülről hallgatva" azt hitte valaki, hogy tök jó volt, és nem értette, miért mondják hogy nem annyira, hanem mindenki hallotta a saját olvasását is és tudta a többiekéhez vagy a fejében lévő "szép olvasás" elképzeléshez igazítani...
Egyébként az alsóskori tanulás egyik kulcsa a tanítónénihez való viszony - mi nagyonnagyon szerettük Jutka nénit, és nagyon jó tanítónő is volt, és tudtuk h. ha szorgalmasak vagyunk, örül, ha nem, szomorú, és persze hogy örömet akartunk neki szerezni. :)
De sajna a mostani sulimban, ami áltisk és gimn, az ebédlőbe menet átmenve az alsósok szárnyán, vagy magában az ebédlőben látok olyan szigorú és szeretettelennek látszó tanítónéniket, hogy elborzadok :?

(Egyébként írásban osztani úgy kell, hogy pl.:
   , , ,                 .
1 2 7 4 : 1 2 = 1 0 6, 1 6
  0 7
    7 4
      2 0
         8 0
           8

vagyis, elkezded olvasni az osztandót jegyenként, 1-ben nincs meg a 12 oda még nem teszel "aposztrófot", 12-ben megvan, oda kiteszed, elosztod benne, leírod az eredményt (1), visszaszorzol: 1*12=12, 12-höz hogy 12 legyen kell 0, leírod a 2 alá, melléírod a következő számjegyet (7), 7-ben a 12 0, leírod, 0*12= 0, 0-hoz hogy 7 legyen kell 7, leírod a 7 alá, melléírod a köv. szj.-t (4), 74-ben a 12 az 6, leírod, 6*12=72, ahhoz hogy 74 legyen kell 2, leírod a 4 alá, nincs több szj. úh. vagy megállsz hogy (1274:12=106 marad 2', vagy odaképzeled az osztandó tizedesvesszője utáni nullákat: 20-ban a 12 megvan 1szer, leírod a hányados tizedesvesszője után, 1*12=12 ahhoz h. 20 legyen kell 8, leírod a 0 alá, melléírsz egy 0-t, 80-ban a 12 az 6, 6*12=72 ahhoz h. 80 legyen kell 8, innentől kezdve mindig 80-ban fogom elosztani a 12-t ami mindig 6 lesz és mindig 8 marad, tehát kitehetem a 6 fölé a pöttyöt ami jelzi hogy végtelen szakaszos tizedes tört - így már rémlik? :) )

Több
16 éve 10 hónapja #353481 Írta: Attila

Rabyn írta: Én nem tartom hülyeségnek azt, hogy nem lehet alsóban buktatni, ha valaki nagyon nagyon lemarad, diszleksziás vagy egyéb gondja van akkor elvileg van rá valami szabály, hogy hogyan javasolható a gyereknél, hogy megismételje az osztályt.

Nem mernék rá mérget venni, de úgy tudom, hogy a szülő, a pedagógus, valamint az iskolavezetés közösen dönthetnek arról, hogy egy gyermeket 1-4 (ha jól tudom) osztály között évismétlés tényét állapítsák meg. (Talán így van.)

Rabyn írta: Egyébként ma rájöttünk egy vérciki dologra. Ültünk vizsga előtt és nem vihettünk be számoló gépet és hát az egyik számoláshoz osztani kell. És egyszerűen rá kellett döbbenünk, hogy nem tudunk írásban osztani! Egyszerűen elfelejtettük, hogy kell!

Sajnos személyes példa és nagyon de nagyon, :oops: , de nekünk általáosba nem engedtek számológépet használni (legalábbis a mi matek tanárunk) és mindenki kente, vágta a dolgokat. Pillanatok alatt bármiből bármit ki tudtunk számolni. Gimi: Számológép engedélyezve. 3 hónap után vettem észre, hogy amiket eddig, hipp-hopp ki tudtam számolni írásba, most nehézséget okoz, szóval kicsit mérsékeltem a számológépet és többet használom az írásbelit, ilyen esetek elkerülése végett.

Rabyn írta: DE a mai 15-25 évesek között rengetegen vannak, akik NEM tudnak olvasni! Mert nekik is ennyi idejük volt megtanulni az alapokat. Mert ugye az iskolában mindennek az alapja AZ OLVASÁS lenne. Anélkül nem megy.

Sajnos ez is állandósult. A saját osztályunkba veszem észre, hogy valaki(k)nek sajnos még mindig akadnak olvasási nehézségei.

Lehet, ohgy ezt csak én látom így, de az, hogy a gyerek, hogy tanul meg írni, olvasni az sokban az óvodában dől el. Szintén saját magamon tapasztaltam: Minket az óvünénik 4-5-6 éves korban "tanítottak" olvasni, írni. Ritka, de amikor általánosba kerültem rajtam kívül még 2-en voltak akik tudtak mind írni, mind olvasni. Ha nem is szuper módon, de jobban, mint ahogy azt a saját kora megköveteli.

Több
16 éve 10 hónapja #353479 Írta: Rabyn
Kincső: épp ezért kéne odafigyelni arra, hogy lerakják az alapokat rendesen és ez a tanítók feladata lenne.
Nekem anno 3 hónapom! volt arra, hogy megtanuljak folyékonyan olvasni meg írni. 3!!!!
Nem is tudok szépen és helyesen írni a mai napig és olvasni is azért tudok mert csodálatos szüleim vannak akik könyveket adtak a kezembe és így lettem értő olvasó.
DE a mai 15-25 évesek között rengetegen vannak akik NEM tudnak olvasni! mert nekik is ennyi idejük volt megtanulni az alapokat. Mert ugye az iskolában mindennek az alapja AZ OLVASÁS lenne. Anélkül nem megy.
Beszélgettem ma egy nővel akinek elsős a kisfia és még nem vettek minden betűt de amit vettek azt nagyon tudja a kölök.
Szorozni sem fog tudni az soha aki nem tanult meg úgy összeadni, hogy ne jelentsen neki gondot 3 szám fejbeni összeadása (három egyszerű szám).

Én nem tartom hülyeségnek azt, hogy nem lehet alsóban buktatni, ha valaki nagyon nagyon lemarad, diszleksziás vagy egyéb gondja van akkor elvileg van rá valami szabály, hogy hogyan javasolható a gyereknél, hogy megismételje az osztályt.

Nekünk azzal kezdték idén, hogy egy szintre kellett hozni az embereket nyelvanból mert ahány helyről jöttünk annyiféleképpen tudtunk nyelvtanul. Látszik is most a bukási arányon.

Egyébként ma rájöttünk egy vérciki dologra. Ültünk vizsga előtt és nem vihettünk be számoló gépet és hát az egyik számoláshoz osztani kell. És egyszerűen rá kellett döbbenünk, hogy nem tudunk írásban osztani! Egyszerűen elfelejtettük, hogy kell!

Több
16 éve 10 hónapja #353445 Írta: Snufi
Király Linda kint élt Áámerikában iksz évig, az ottani kultúra ragadt rá, a szülei szerintem odafigyeltek rá, csak hát a Himnusz nem jött össze teljesen...
Szerencsére Lugosi Béla, a sportolóink, Tony Curtis, Houdini meg még kismillió más híres magyar (származású) népszerűsíti az országunkat pozitívan. És még mi is tehetünk róla. :)

"Well, I'm back."

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.535 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére