BESZÉLGETŐS topic
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Rayan
- Nem elérhető
madira: KÖSSSSSSZIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!
Eia (immár Rayannál:) )
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Fimbrethil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Aki Istenhez beszél, arról azt mondjuk, imádkozik,
akihez Isten beszél, arról azt mondjuk, megőrült.
- Fimbrethil
- Nem elérhető
NUpagagyibol kevesebbet láttam de az is király volt,meg a gyalogkakukk is és ha már a Macskafogonál és Vuknál tartunk, Mézgáékkal hogy álltok?
"kapcs-ford kapcs-ford"
Aki Istenhez beszél, arról azt mondjuk, imádkozik,
akihez Isten beszél, arról azt mondjuk, megőrült.
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Én a Kengyelfutó gyalogkakukkot jobban szerettem, mint a No, megállj csak!-ot.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Fereste
- Nem elérhető
na megugye az Oroszlánkirály a disneyk közt a legeslegeslegyobb rajzfilm
- zsoffija
- Nem elérhető
Meg mint vígjáték,imádom ezt a Jöttünk,láttunk,visszamennénk-et! Jean Reno tök jó fey!!!
de A Reszkess,Amerikát nem láttam
"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:
- Rayan
- Nem elérhető
Julius Cézár, aki a műlábában csempészte a heroint
Tudjátok, még mit imádtam? A Maszkot Az valami zseniális
Jim Carrey rulez, Jack Black ide v. oda...Jim az Ace Ventura-filmekben is megmutatta, hogy isteni komikus
ÁHH, már csak 1 nap Szegedig...
SSSSSMOKIN'!
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- amanibhavam
- Nem elérhető
de azért a Herkulest, az Oroszlánkirályt, az Egy bogár életét is szívesen nézem
love is the shadow that ripens the wine
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Ragoran
- Nem elérhető
- Yavanna
- Nem elérhető
Jajjajjaj! A Shrek! Majdnem hatalmas bűnbe estem, hiszen kishíján kifelejtettem! A Shrek a másik nagy kedvenc a Szépség és a szörnyeteg mellett! Ketten kézenfogva járnak nálam az élen! Nem tudnám őket rangsorolni, mert nagyon mások, de mindkettő csúcs a maga nemében!
"Aure entuluva!"
- Fíriel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
A skizofréniáról jut eszembe: Láttátok az Egy csodálatos elmét? Az is egy jó film! Meg az Amerikei pite 1,2 is!!!!!!! A Guns 'n rosest sajna még nem ismerem. Az Aerosmitht szeretitek??
Fru
- Yavanna
- Nem elérhető
Rayan írta: ha rock, akkor Guns 'n Roses.
Two stupid dogs, Cow and Chicken +a Dexter's LaboratoryA Disney-filmek közül szerintem máig a legszebb A szépség és a szörnyeteg, és a Mulan, a 2.helyen.
A Hídembert, és mint józan filmkritikus, megállapítottam, hogy bármennyire sem hagyja hidegen az embert, NEM fogom többször megnézni, mert Eperjes egyszerűen irritál
Éljenek a 'Gázrózsák'! Egyszerűen imádtam őket éveken keresztül! De még ma is szívesen meghallgatok tőlük időnként 1-2 számot. Most már nem elsősorban a zene miatt -persze még mindig van néhány kedvencem - hanem azért mert olyan jó kis emlékeket ébresztenek bennem!
Ahogy látom egyezik a rajzfilmes izlésünk! Disney stílusban nálam is a Szépség és a szörnyeteg az örök favorit!
Hm... Hídember? Nekem tetszett, kishazánk kitett magáért. Eperjesről bár sok rosszat hallottam, nekem még nem ártott, úgyhogy nem bántom. Viszunt UTÁLOM a hangját!
"Aure entuluva!"
- Brisa
- Nem elérhető
Ulmo írta: Akkor ez most mellément, bocsánat. Brisa, azért világosíts meg, mert ez nekem nem tiszta: a skizofrénia tünetei nem Gollamon jelentkeznek? Magával vitatkozik, többesszámban beszél magáról, és néha látszik rajta a tudathasadás.
Amit idézetnek szántam, az végülis nem az üldözési mánia tünete?
Ulmo: Ne keverjük össze a skizofréniát a tudathasadással. Az két külön dolog! A skizofrének azok, akik olyanokat mondanak, hogy pl. "azok az emberek/ufók/szellemek stb. ellopják a gondolataimat" vagy "meghallják a gondolataimat, ezért nem szabad arra/erre gondolnom", esetleg "valaki besugározza a gondolatait a fejembe, és én kénytelen vagyok mindig azokat kimondani, pedig nem akarom". Ezeknek a betegeknek a percepciójuk (észlelésük) is gyakran torzult: másképp látják a világot, mint mi (pl. a házakat íves formájúnak). Őknem magukkal, hanem egy általuk hitt valakivel veszekednek.
A tudathasadásról nem igazán olvastam sokat. Azt tudom, hogy elhárító mechanizmusként a gyerek vagy fenőtt leválasztja a tudatáról a traumatikus emlékképeket és érzéseket, és létrehoz számukra egy másik 'tudatot'. A kettő nem tud egymásról! (Gollamnál ugye tudnak!)
Estel: A hisztéria nagy "mester" Freud. Ha érdekel, ajánlom neked a Patkány embert ill. a Farkasember c. könyveket. (Mondjuk, minden olyan műben, amiben szerepel Freud, olvashatsz a hisztériáról. )
A dolgozatot megszültem (hajnali fél 3-kor) és leadtam. Remélem egészséges 5 lesz.
Azért köszönöm mindenkinek a segítségét!
Brisa
- Dae/siss
- Nem elérhető
Rayan: Az Elsüllyedt világot én is imádtam!
Eperjes meg egy felfuvalkodott tudkó, nem is való Széchenyinek.
Egyébként a Disneyket is, bár nekem az abszolút szívem csücske az Oroszlánkirály.
LIONKING RULEZ!!
- zsoffija
- Nem elérhető
"A névvel kapcsolatban, pedig szerintem nem hiszem, hogy Zsóffijaként nem tartoztál közénk. Akkor ezek után megkérdem; én, mint Cicafül idepasszolok?"
most meg én írtam baromságot?
nemnemnem!
illetve,dehogynem,Cicafül,meg mindenki,jujj,hát most az így kissé ciki,de én akkor is ilyen alapon vedlettem át! lehet,hogy semmi értelme nem volt,de most izé... ezvan! (jobb befejezés nem jutott eszembe!)
jajj
Rayan:A Mulant én is naaagyon szeretem!
Film:én még mindig a Monte Cristo-nál tartok!
"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:
- Rayan
- Nem elérhető
Még mindig Santana az Isten (a koncertje is fantasztikus volt) és ha rock, akkor Guns 'n Roses.
Viszont nem zenén nőttem föl, hanem rajzfilmeken, a Disney-klasszikusoktól kezdve a francia Az Életen és az Elsüllyedt világokon keresztül a Cartoon összes rajzfilmjéig. (Ezek közül a Two stupid dogs és a The Real Adventures of Johnny Quest viszi a pálmát->utóbbi eszméletlenül király, nem tudom, hányan emlékeztek még rá, de valami hihetetlenül jó epizódok voltak benne. A Cow and Chicken +a Dexter's Laboratory szintén megakirályak )
A Disney-filmek közül szerintem máig a legszebb A szépség és a szörnyeteg, és a Mulan, a 2.helyen.
Más: ma láttam -még négy osztály kíséretében- A Hídembert, és mint józan filmkritikus, megállapítottam, hogy bármennyire sem hagyja hidegen az embert, NEM fogom többször megnézni, mert Eperjes egyszerűen irritál
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Liang
- Nem elérhető
Üdvözlettel, Beid, A Régi Korok Bajnoka
- Aralataion
- Nem elérhető
De jó hogy felhoztad Dvorak-ot! Az új világ szimfónia balzsam fáradt agytekervényeimre.
Olyan sok régi elfeledett kedvencemet soroltátok fel! Nagyon jó így visszaemlékezni: hopp ezt is mennyire szerettem... Hú az volt sokáig a kedvencem...
Imádok veletek fórumozni.
a kezemmel most mindenféle íveket rajzolok, amiből kiolvashatod a nevem ha tudsz gondolkodni az én fejemmel.
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
hajdankorok embereit,
már mások látnak itt.
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
hajdankorok embereit,
már mások látnak itt.
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
Egy nő, a gyaloglo-cseten, "CILA" névvel, eléggé rossz állapotban van..
Azt írta, hogy: mindenki erőszakosnak találja, semmi sem sikerül, tavaly megműtötték, a gyerekéből nem lesz semmi, a férje megcsalta, állása bizonytalan.., sehol semmi örömöt nem kap, mindenki baleknak nézi(még az ott lévő társaság is(én is)), mindenki elhagyja, kihasznáták... és én nem bírom megvigasztalni!!! Valaki segítsen!!!
hajdankorok embereit,
már mások látnak itt.
- Estel Adániel
- Nem elérhető
Nekem meg eszembe jutott egy másik h betűs szó is... :"Hisztéria"
Ha jól emlékszem, legalábbis az alapján, amit Várkonyi Nándor Az elveszett paradicsom című könyvében írt róla, az egy tipikus példa a pszichoszomatikus reakciókra... pl. leír egy esetet, ahol egy asszony miután először látott rozmárt, "rácsodált", és tízcentis szemfogai nőttek, említ egy olyan álterhességet, ahol még a magzat koponyája, illetve szívhangjai is megkülönböztethetőnek tűntek az orvosok számára, aztán kiderült, hogy a serdülő lány (akinek fogalma sem volt egy igazi terhesség lefolyásáról) méhe üres, ennek ellenére kilenc hónapon át pont a megfelelő ütemben növekedett... érdekes... végül pedig egy ember, aki megszúrta az ujját egy töltőtollal, és könyörgött az orvosnak, hogy amputálja a kezét, hogy megmeneküljön a vérmérgezéstől, pedig az orvos megnyugtatta, hogy nincs oka ettől félni, jól el van látva a seb... ám az ember annyira nem hitte el, hogy másnap hajnalra meghalt... az orvos egyszerűen úgy találta a boncolás után, hogy "semmi halálok"...
( És ez csak most jutott eszembe... már biztos későn... )
- Ulmo
- Nem elérhető
Amit idézetnek szántam, az végülis nem az üldözési mánia tünete?
- Brisa
- Nem elérhető
Brisa
- Ulmo
- Nem elérhető
"Nagyon furcsán érzem magam. Pedig jó lenne, ha megszabadulnék ettől a nyomástól. Az utóbbi időben egyre inkább rám telepedett ez a gyűrű. Néha úgy érzem, olyan, mint egy szem, ami folyton engem néz. "
"Azt mondta, a gyűrű egyre inkább rátelepszik, és ő folyton aggódik miatta, de nem sejtette, hogy maga a gyűrű a hibás.[...]De azért valami nyugtalanító érzése támadt. Mintha elvékonyodott volna: így mondta. Ez is annak a jele, hogy a gyűrű kezdte éreztetni az erejét"