BESZÉLGETŐS topic
- Kar_sa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Oooh.... de azt ám *csillaggal* szokás...dorwinion írta: Hogy kihangsúlyozzam.
Vagy esetleg _underscore_-ral...
Kārātārānen a áirâë...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- dorwinion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 0
Ha nevetek, boldog leszek. Ezért tovább nevetek...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kar_sa
- Nem elérhető
dorwinion írta: Én is falusi gyerek volnék, de az "igazi" tehéntejjel a világból lehetett volna kikergetni már gyerekkoromban is. Még az otthon készült túróval is... És nekem is a szagával van problémám. Meg olyan zsíííííros! Forralni meg forralhatod amíg akarod (vagy nem, tetszés szerint), de a szaga akkor is megmarad...
Már a falusi gyerekek sem a régiek... Bezzeg az én időmben... :bawling:
Azt elárulnád, miért tetted idézőjelbe az igazit?
Kārātārānen a áirâë...
- dorwinion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Kar'sa írta:
Közlök veled egy meglepő tényt, Snuffles: én is tősgyökeres városi kölök vagyok.Snuffles írta: Engem nevezel finnyásnak? Csak azért, mert nem szeretem a tehéntej szagát/illatát és ezért nem iszom meg... Hát jó.
Én ezt szoktam meg, ezt iszom. Ha falun élnék, nyilván tehéntejet innék egész nap. Nem kell lenézni, csak mert városi vagyok.
És igen, ennyi szerintem totál elég a finnyássághoz.
(jah, amúgy kis tipp: ha forraltan ittál eddig, próbáld meg forralatlanul, már ha tiszta forrásból származik, ha meg forralatlanul, akkor menj el szűrésre, és forrald fel ivás előtt Egész más íze van a két verzióban. )
OOOH: lemaradtam a 700.-ról
Én is falusi gyerek volnék, de az "igazi" tehéntejjel a világból lehetett volna kikergetni már gyerekkoromban is. Még az otthon készült túróval is... És nekem is a szagával van problémám. Meg olyan zsíííííros! Forralni meg forralhatod amíg akarod (vagy nem, tetszés szerint), de a szaga akkor is megmarad...
Ha nevetek, boldog leszek. Ezért tovább nevetek...
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Kar_sa
- Nem elérhető
comm.: első alkalommal történt, hogy 1000 feletti összeget zsákmányoltam valakitől portyán BF-n... kicsit szégyenkezem...
Kārātārānen a áirâë...
- Liliom
- Nem elérhető
...
- Ulmo
- Nem elérhető
Azért elgondolkoztató, hogy az istenített EU-ban is képesek így kezelni a környezetet, még most is, a XXI. században
- Attila
- Nem elérhető
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Missy
- Nem elérhető
Ulmo írta:
Missy írta: Navégre!
NEM HABZIK TOVÁBB A RÁBA!!!!
Aha, csak a híradó szerint néhol elég kevés víz van benne (szinte semmi). De jó. :triste:
Híradót nem nagyon nézek mostanában. De legalább történtek már lépések és nem halogatják.
Tényleg nem értem, hogy miért kell tönkretenni mindent...Hogy ekkora úr a pénz! Hogy már semmi sem számít! Csak az lesz a gáz "azoknak", mikor majd rájönnek, hogy a pénzt bizony nem lehet meginni!
[size=9:176l29wv]Asszem csöppet kiakadtam.[/size]
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)
- Ardeth
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Habár jobb később,mint soha.
"A halál csupán a kezdet."
- Ulmo
- Nem elérhető
Missy írta: Navégre!
Aha, csak a híradó szerint néhol elég kevés víz van benne (szinte semmi). De jó. :triste:
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Missy
- Nem elérhető
Az egyik osztrák üzemet, ami 7 éve szennyezi a Rábát, bezárják. A másikra szűrőt szerelnek, az osztrák kormány pedig kártérítést fizet.
Végre megszületett a megállapodás, megoldás,amire 7 évet kellett várni.
Június 26-án szűrőberendezést szereltek föl a feldbachi bőrgyárnál. Ha a víz minősége javul-tehát a szűrő beválik-, fölszerelik a másik két üzemben is.
Az osztrák fél vállalta, hogy szeptemberre törvénycsomagot készít/ /, melyben jogszabályokat módosít, és szigorúbbra veszi a kibocsátási határértéket, figyelembe véve a szennyeződések összeadódásának problémáját.
Az osztrák hatóságok szigorítják az ellenőrzést, már most büntetőeljárást indítanak a szennyezők ellen.
2009-ben bezárják a fürstenfeldi geotermikus erőművet. Máris megkezdik a fölszámolást, jövőre már csak 8O 50%-os lesz az üzem szennyezőanyag-kibocsátása. /Több a semminél./
Ausztria anyagilag hozzájárul a károk fölszámolásához, a Rába eredeti állapotának visszaállításához. Vagyis talán újra lesz paduc, pisztráng és több más halfaj többek közt.
Több infó a Nőklapja eheti számában.
Szvsz már épp ideje volt vmit kezdeni a Rába- üggyel. Talán még nincs nagyon késő. Tudom én, hogy ez nem fog gyorsan menni...Majd meglátjuk mire jutnak.
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Olosta írta:
Missy írta: Esetleg vehetnénk egy thenet az MTT-nek is.
És majd Ankalimon a nappalijában tartja?
Ja, mert ő tuti nem fogja levágni és megenni
Our knees do not bend easily
- Kar_sa
- Nem elérhető
Tök jól agyonszerkeszgetjük a postokat, aztán meg lemaradunk a feléről XDMissy írta: Húdegusztamindmegette!Disznónak néztem..Bár én disznóként enném inkább. Patkányt azt neeeeeem.
Kārātārānen a áirâë...
- Missy
- Nem elérhető
Kar'sa írta:
Missy írta: Én kígyót kóstolnék meg.De a vadhúst..hát azt egyszerűen imáááádom!
Kar'sa, képet tudsz mellékekni?
www.travelingtiger.com/traveling ... tedrat.jpg
ez mondjuk nem pont ugyanaz... És per pillanat nem nagyon ingerelte meg a nyálmirigyeimet... Más kérdés, hogy most egyébre vagyok rákattanva XD
Kígyót én elvből nem ennék. Meg semmilyen hüllőt. Nagyon szeretem a hüllőket, meg amúgy is védettek...
Disznónak néztem..Bár én disznóként enném inkább. Patkányt azt neeeeeem.
- Kar_sa
- Nem elérhető
Missy írta: Én kígyót kóstolnék meg.De a vadhúst..hát azt egyszerűen imáááádom!
www.travelingtiger.com/traveling ... tedrat.jpg
ez mondjuk nem pont ugyanaz... És per pillanat nem nagyon ingerelte meg a nyálmirigyeimet... Más kérdés, hogy most egyébre vagyok rákattanva XD
Kígyót én elvből nem ennék. Meg semmilyen hüllőt. Nagyon szeretem a hüllőket, meg amúgy is védettek...
De hozzá kell tenni, hogy én a húst leginkább valahogy nagyon eltompítva elkészítve szeretem, pl. spagettiszósznak (Jézusom, de mennyei a spagettiszószom, asszem főznöm kéne egyet... XD ), vagy zöldségekkel (huh, a rakott kelem is nyam...)
(ejnye... mintha kissé öntelten beszélnék a kajáimról mostanság... Mindenesetre nekem ízlenek és kész... )
Kārātārānen a áirâë...
- Missy
- Nem elérhető
- Kar_sa
- Nem elérhető
Hát igen, ha nem lenne más, én is meg kéne egyem az ízeltlábúakat... :dead: Nálam egyedül ők a tabutéma. Azaz mégsem: a kecske és birkahústól a szó szoros értelmében hányok. Nem tudom miért, valami bűzanyag van a faggyúban, de .. uh... de ha az van enni, akkor megeszem, meg minden. De tuti, hogy magamnak sose fogok direkt azt főzni.Missy írta: Nem nézlek le. Ne ugorj már mindenre. Csak azt írtad, hogy túl ízes...a furcsából meg nekem nem derült ki, hogy a szagát nem szereted.
De ha nem lenne más, akkor bizoynára azt is meginnátok. Csak a nagy jó dolgunkban vagyunk ilyen finnyásak. Én is.
Viszont a patkányt megkóstolnám Szerintem nagyon nyamin néztek ki nyárson megsütve azon a képen amit láttam Végülis a nyúl se sokban különbözik tőlük, nem? XD
És hogy álltok az olajbogyóval? Nekem egyik kedvelt csemegém. A fekete is, sőt nem tudom eldönteni, melyiket szeretem jobban.
Kārātārānen a áirâë...
- Missy
- Nem elérhető
Olosta írta:
Kar'sa: én olyan helyen lakok, hogy akár tarthatnánk tehenet is, kecskét is. De sajnos az állatartás nem csak abból áll, hogy kicsapom a legelőre, oszt' ha köll megfejem. Na, de ezt ne én meséljem el neked, holott te ezt valószínűleg nálamnál jobban tudod.
Mondasz vmit Olosta. Na de ezt majd táborban lehet fölhozom neki . Márkás MTT tej...fejte sajátkezűleg Ankalimon./Hú de nagyon kell röhögnöm.. /
Az állattartás sajnos már a falvakban sem a régi. Nagymamámék falujában ami azért 300 lelket számlál, már csak 15 disznó és 4 tehén van...
- Olosta
- Nem elérhető
Kar'sa: én olyan helyen lakok, hogy akár tarthatnánk tehenet is, kecskét is. De sajnos az állatartás nem csak abból áll, hogy kicsapom a legelőre, oszt' ha köll megfejem. Na, de ezt ne én meséljem el neked, holott te ezt valószínűleg nálamnál jobban tudod.
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
- Missy
- Nem elérhető
Snuffles írta: Engem nevezel finnyásnak? Csak azért, mert nem szeretem a tehéntej szagát/illatát és ezért nem iszom meg... Hát jó.
Én ezt szoktam meg, ezt iszom. Ha falun élnék, nyilván tehéntejet innék egész nap. Nem kell lenézni, csak mert városi vagyok.
Nem nézlek le. Ne ugorj már mindenre. Csak azt írtad, hogy túl ízes...a furcsából meg nekem nem derült ki, hogy a szagát nem szereted.
De ha nem lenne más, akkor bizoynára azt is meginnátok. Csak a nagy jó dolgunkban vagyunk ilyen finnyásak. Én is.
- Kar_sa
- Nem elérhető
Közlök veled egy meglepő tényt, Snuffles: én is tősgyökeres városi kölök vagyok.Snuffles írta: Engem nevezel finnyásnak? Csak azért, mert nem szeretem a tehéntej szagát/illatát és ezért nem iszom meg... Hát jó.
És igen, ennyi szerintem totál elég a finnyássághoz.
(jah, amúgy kis tipp: ha forraltan ittál eddig, próbáld meg forralatlanul, már ha tiszta forrásból származik, ha meg forralatlanul, akkor menj el szűrésre, és forrald fel ivás előtt Egész más íze van a két verzióban. )
OOOH: lemaradtam a 700.-ról
Kārātārānen a áirâë...
- Kar_sa
- Nem elérhető
Arra is vissza lehet szokni... Én is megtettem, hogy Pesten vagyok... A koliszobámban mégse tarthatok egy kecskét, nem?Olosta írta: Sajnos nem teheti meg mindenki, hogy közvetlen a tehénből/kecskéből igya a tejet.
Persze, hogy bármit meg lehet szokni. Az igazi tejet is. De ha valaki nem teheti meg, hogy csak azt igya, akkor minek szokjon rá? Akkor még a pasztőrözött tejtől is elmegy az étvágya (vagy szomjvágya).
Ha nincs más, jó az is. De hát azért igen... ég és föld a különbség... És nem vagyok róla meggyőződve, hogy összességében aki olyan helyen lakik, annak nem olcsóbb-e kecskét tartania.
Már persze számítsuk hozzá a minőséget is, mert szerintem egy liter bolti tej összességében tartalmilag tuti nem tesz ki még két deci kecsketejet sem.
Kārātārānen a áirâë...
- Missy
- Nem elérhető
Olosta írta: Sajnos nem teheti meg mindenki, hogy közvetlen a tehénből/kecskéből igya a tejet.
Persze, hogy bármit meg lehet szokni. Az igazi tejet is. De ha valaki nem teheti meg, hogy csak azt igya, akkor minek szokjon rá? Akkor még a pasztőrözött tejtől is elmegy az étvágya (vagy szomjvágya).
Olosta!! Hát vegyünk tehenet! Vagy éjszaka lopakodjunk be vhova ahol tehenek vannak és kössünk el egyet. Esetleg vehetnénk egy thenet az MTT-nek is.
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
"Well, I'm back."
- Missy
- Nem elérhető
Kar'sa írta:
Jó ám a kecsketej nagyon... höhö, ha tudnátok milyen jó fagyit lehet belőle főzni példáulMissy írta: Én szeretem az igazi tehén tejet. Igaz, hogy más az íze, de szerintem még mindig jobb, mint a kecsketej. Csak sajnos ritkán jutok hozzá. Mármint a tehéntejhez.
[size=9:26uhwi37]És most *valódi* fagyiról van szó, nem műanyagporral készültről...[/size]
hát..izé Kar'sa azt pont most töröltem ki, de nem baj.
- Olosta
- Nem elérhető
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
- Kar_sa
- Nem elérhető
Jó ám a kecsketej nagyon... höhö, ha tudnátok milyen jó fagyit lehet belőle főzni példáulMissy írta: Én szeretem az igazi tehén tejet. Igaz, hogy más az íze, de szerintem még mindig jobb, mint a kecsketej. Csak sajnos ritkán jutok hozzá. Mármint a tehéntejhez.
[size=9:1xm4x5c8]És most *valódi* fagyiról van szó, nem műanyagporral készültről...[/size]
Kārātārānen a áirâë...