A 3. rész - A király visszatér

Több
18 éve 11 hónapja #277678 Írta: Annedun
Annedun válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
nem tudjátok, mikor jön ki a bővített?
vagy mkijött már, csak vak vagyok? :oops:

szeretni és szeretve lenni
Téma zárolva.
Több
19 éve 1 hete #275715 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Azt hiszem, ezek a becenevek a paródiák révén alakultak ki ;) A Bori-Fari-Ari nekem sem tetszik, de a Boz, Faz valahogy bejön :P
Téma zárolva.
Több
19 éve 1 hete #275689 Írta: Anyatünde
Anyatünde válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
OFF:

Hmm. Én is furcsállom kissé (?) ezeket a beceneveket. (Bori, Fari BRRRRR) De eddig azt hittem, csak túl öreg vagyok...

ON
Téma zárolva.
Több
19 éve 1 hete #275642 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

.Elessar király. írta:

Niphredil Eleanor írta: Az Arit értem...A Legsie-t is...sőt, még a Gandit is...

DE KI AZ A BOZ?! :confused2:

Szerintem Boromir, de nem biztos. :P

Az, Boromi :D :D
Téma zárolva.
Több
19 éve 1 hete #275640 Írta: .Elessar király.
.Elessar király. válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Niphredil Eleanor írta: Az Arit értem...A Legsie-t is...sőt, még a Gandit is...

Szerintem Boromir, de nem biztos. :P

"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
Téma zárolva.
Több
19 éve 1 hete #275638 Írta: Niphredil Eleanor
Niphredil Eleanor válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Az Arit értem...A Legsie-t is...sőt, még a Gandit is...

Lothlórien virágai; Niphredil és Elanor
Téma zárolva.
Több
19 éve 1 hete #275365 Írta: Noredhel
Noredhel válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Alyr Arkhon írta:

Salogel írta: Nem durva egy kicsit, hogy Aragornt Arinak hívjátok??? Szerintem szegény Tolkien forog a sírjában... :?

Szerintem nem durvább a Legsie-nél..

Vagy a Boznál... a Gandinál...

Toujours pur

kiejtés: "liedesz"
Téma zárolva.
Több
19 éve 1 hete #275352 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Salogel írta: Nem durva egy kicsit, hogy Aragornt Arinak hívjátok??? Szerintem szegény Tolkien forog a sírjában... :?

Szerintem nem durvább a Legsie-nél..

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
19 éve 1 hete #275348 Írta: Salogel
Salogel válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Nem durva egy kicsit, hogy Aragornt Arinak hívjátok??? Szerintem szegény Tolkien forog a sírjában... :?

Sometimes You Can't Make It On Your Own
Téma zárolva.
Több
19 éve 1 hónapja #270884 Írta: Beleg
Beleg válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Aragond írta: Az ki?

Aragorn

"...nincs semmi sem, csak semmi van, s e semmi én vagyok." - Babits
Téma zárolva.
Több
19 éve 1 hónapja #270851 Írta: Grion
Grion válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Az ki?

A bánat, amely néma, addig suttog a szívhez, amíg az megszakad.
Téma zárolva.
Több
19 éve 2 hónapja #270353 Írta: Beleg

.Elessar király. írta: Most Ariról folyik a szó?

Meggyőződésem...

Téma zárolva.
Több
19 éve 2 hónapja #270343 Írta: .Elessar király.
Most Ariról folyik a szó?

rajta a béke napjaiban!"
Téma zárolva.
Több
19 éve 2 hónapja #270342 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Én is állandóan ezt éreztem, főleg a FotR bővített után. Boromir is lecseszte Aragornt, hogy "fél...fél attól, ami."
Téma zárolva.
Több
19 éve 2 hónapja #270324 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

.Elessar király. írta: Hát sajna ez a téma is kihalt. :( :cry:

Persze, én nem tudtam olvasni eredetiben a regényt, de nálam a könyvben sokkal célratörőbbnek tűnt, mint a filmben, mert ott szinte kényszer volt neki a "királyság" :roll:

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
Téma zárolva.
Több
19 éve 2 hónapja #270322 Írta: .Elessar király.
Hát sajna ez a téma is kihalt. :( :cry:

rajta a béke napjaiban!"
Téma zárolva.
Több
19 éve 3 hónapja #267575 Írta: .Elessar király.
Nem is az események kőnyvhűek, hanem a jellem. Mert akkor még fontos volt neki Gondor dicsősége, és az, hogy Szauron elpusztuljon.

rajta a béke napjaiban!"
Téma zárolva.
Több
19 éve 3 hónapja #267570 Írta: Noredhel

.Elessar király. írta: Na végre valaki, aki mellém áll. Gandalfot meg amúgy sem csípték Gondorban, így hát... :lol: Sajnos Denethort elrontották, de a ttt bővítettben pedig kőnyvhű volt a jelleme. Akkor persze még élt Boromir.

Könyvhű? ööö... mikor mondott ő olyat, hogy eriggy Imladrisba, oszt nyúld le a smukkot? Mellesleg a könyvben Boris menni akart! Az álomról meg beszéltek is meg nem is... :(

Mellesleg a jelzőtüzeket nyugodtan láthatta volna Gandi és Pippin útközben, aztán rájuk mehetett volna a kamera, és ugyanúgy végig a láncon...

Hát igen, normális esetben a főnököt bántani nem célszerű... (ha ez egy Coppola-film lett volna, Gandi pillanatok alatt a padlón lenne pár száz golyóval spékelve, de hát nem az)

Most megnéztem kb. huszadszor, ezúttal angol hanggal és angol felirattal, és így mondjuk elviselhető...bár a lángolvarohanástól mindig röhögnöm kell. :twisted:

Toujours pur

Téma zárolva.
Több
19 éve 3 hónapja #267502 Írta: .Elessar király.
Na végre valaki, aki mellém áll. Gandalfot meg amúgy sem csípték Gondorban, így hát... :lol: Sajnos Denethort elrontották, de a ttt bővítettben pedig kőnyvhű volt a jelleme. Akkor persze még élt Boromir.

rajta a béke napjaiban!"
Téma zárolva.
Több
19 éve 3 hónapja #267481 Írta: Beleg

.Elessar király. írta: Tinuivel: De viszketne a kezem, csakhogy normális esetben, ha fejbekólintanám az uralodót, már is 5 nyílvessző állna ki a fejemből :!: 8)

Teljesen egyet értek! Szerintem még az se mentség, hogy a Helytartó elméje egy cseppet megbomlott, és vele együtt a fegyelem is! A katonák felesküdtek a Helytartó szolgálatára, és akkor végignézik ahogy megverik?
Az más kérdés, hogy mennyit tehet egy egyszerű gondori katona a Fehér Mágus ellen.

Téma zárolva.
Több
19 éve 3 hónapja #267109 Írta: .Elessar király.
Tinuivel: De viszketne a kezem, csakhogy normális esetben, ha fejbekólintanám az uralodót, már is 5 nyílvessző állna ki a fejemből :!: 8)

rajta a béke napjaiban!"
Téma zárolva.
Több
19 éve 3 hónapja #267074 Írta: Beren Erchamion
Beren Erchamion válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Denethorral kapcsolatban egyetértek az előbbiekkel. Szerintem John Noble igenis jól játssza a ráosztott szerepet, de az tény, hogy ez a szerep egyszerűen rossz lett. Egy őrültet játszik a méltóságos, kemény helytartó helyett, aki egész életében képes volt dacolni az ellenséggel.
Nevetséges, hogy nem készül fel a filmben az ostromra (persze csak így lehetett e jelzőtüzes részt megcsinálni..). Meg az a zabálás tényleg elég durva. Arról nem is beszélve, h a könyvben nem visszafoglalni próbálták Osgiliathot, csak Faramir az összes vállalkozó emberrel visszalovagolt megerősíteni a nyugati parti helyőrséget...

A változtatásokkal kapcsolatban én úgy gondolkodok, hogy a történet egy mitológia, amelynek a könyv és a film is csak egy-egy változata, amelyek más-más eseményeket és erkölcsi tanulságokat domborítanak ki. Ezáltal az amúgy jól átgondolt filmbeli változtatások sem tűnnek annyira rossznak..
Mindazonáltal nekem A Gyűrű Szövetsége a kedvencem, pont azért, mert nekem ebben a részben jön át leginkább a könyv és Középfölde hangulata.

"...a quendek szépsége ifjúságukban fölülmúlt minden más szépséget... s a bánat meg a bölcsesség csak gazdagította."
Téma zárolva.
Több
19 éve 3 hónapja #267062 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Tinuviel/Liu írta:

.Elessar király. írta: Én külőnválasztom a két dolgot, és ha visszalapozol pár 100 oldalt, meg is bizonyosodhatsz felőle. Én nem a kőnyvhőz hasonlítom a hibákat, hanem az én szemszőgemhez. Nem is hibák, hanem olyan dolgok, amelyeket nem így képzeltem el. Ez nem lehet bűn. Én nem is kívántam soha, hogy a kőnyv teljesen olyan legyen, mint a film, hiszen mindkettőt másért szeretjük. Én csak azt nem értem, hogy Gandalfnak miért kellet leütni Denethort, és miért kell a halálát gyilkosságnak feltüntetni? Hogy jót is szóljak Aragorn beszédétől az egész film teljesen magával ragad. De persze az elején is vannak jó részek. Nekem a Frodó elküldi Samut külőnősen tetszett, mert nagyon megható rész. Én az ilyen részeket hiányoltam a ttt-ből.

Most őszintén, neked nem viszketett a botod, hogy jól pofán csapd?

Az kérem nem volt gyilkosság! keselyüstök előzékenyen segített neki feljutni a máglyára! :twisted:
Különben meg áááááááááááááááá-paccs-megsebesült, Grabovszki?-nem szokásom...

Denethor a filmben ROSSZ. Rosszul írták meg, rosszul játssza a színész, hiányzik belőle a MÉLTÓSÁG és a JÓ MODOR (l. ebéd), meg más ilyesmik... mellesleg túl fiatal is a csávó. Nem tragikus hős, hanem egy idegbeteg állat... akit a kutya se sajnál, bezzeg a könyvben gyakran megsiratom... :cry:

jó modor: szegénykém akkor már meg volt őrülve. Sajnos, hogy PJ a csatajelenetekre több hangsúlyt fekette, mint az érzelmek árnyalt ábrázolására.. ennek ellenére volt pár gyönyörű jelenet, mint amikor gandalf Pippinnek a halálról beszél, amikor a 2. részben theoden a ráömlő napfényben a verset szavalja, Arwen és Elrond látomásai Arwen jövőjét illetően, a koronázás (bár minth a Khirály picit túl szőrös lett volna... :P )

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
Téma zárolva.
Több
19 éve 3 hónapja #267060 Írta: Ecthelion
Ecthelion válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Na igen Denethort én is nagyon másnak képzeltem 8O A színészi játékkal szvsz nem volt baj, csupán maga a karakter nem stimmelt. :) :roll:

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."
Téma zárolva.
Több
19 éve 3 hónapja #267045 Írta: Noredhel

.Elessar király. írta: Én külőnválasztom a két dolgot, és ha visszalapozol pár 100 oldalt, meg is bizonyosodhatsz felőle. Én nem a kőnyvhőz hasonlítom a hibákat, hanem az én szemszőgemhez. Nem is hibák, hanem olyan dolgok, amelyeket nem így képzeltem el. Ez nem lehet bűn. Én nem is kívántam soha, hogy a kőnyv teljesen olyan legyen, mint a film, hiszen mindkettőt másért szeretjük. Én csak azt nem értem, hogy Gandalfnak miért kellet leütni Denethort, és miért kell a halálát gyilkosságnak feltüntetni? Hogy jót is szóljak Aragorn beszédétől az egész film teljesen magával ragad. De persze az elején is vannak jó részek. Nekem a Frodó elküldi Samut külőnősen tetszett, mert nagyon megható rész. Én az ilyen részeket hiányoltam a ttt-ből.

Most őszintén, neked nem viszketett a botod, hogy jól pofán csapd?

Az kérem nem volt gyilkosság! keselyüstök előzékenyen segített neki feljutni a máglyára! :twisted:
Különben meg áááááááááááááááá-paccs-megsebesült, Grabovszki?-nem szokásom...

Denethor a filmben ROSSZ. Rosszul írták meg, rosszul játssza a színész, hiányzik belőle a MÉLTÓSÁG és a JÓ MODOR (l. ebéd), meg más ilyesmik... mellesleg túl fiatal is a csávó. Nem tragikus hős, hanem egy idegbeteg állat... akit a kutya se sajnál, bezzeg a könyvben gyakran megsiratom... :cry:

Toujours pur

Téma zárolva.
Több
19 éve 3 hónapja #267028 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
A film és a könyv két különböző műfaj.
Ami a könyvben nagyon jó, az nembiztos, hogy a fimen is olyan jól mutat, és fordítva is igaz.
PJ szvsz van olyan jó rendező, hogy jól megtudja ítélni, hogy mi való, és mi illik a filmbe, és mi az ami kilóg belőle. Oszkár-díjas rendező, de nem valószínű, hogy jó könyvet tudna írni, és ez fordítva is igaz lehet.
Amit látunk a vásznon, az elsődlegesen PJ látásmódja, és ahány ember, annyi féleképpen "látja" magában a könyvet, és ez nagyban, és apróságokban is eltérhet a moziban látottaktól.
Ez a fórum szvsz arra lett kitalálva, hogy beszélgessünk a filmről, és másokkal is megosszuk a gondolatainkat, és ezt meg is tesszük.

Én is (magamban persze) a könyvhöz, és a bennem kialakult első képhez hasonlítom a filmet. Így sokmindenben nem értek egyet, egyes dolgokat hiányolok, másokat meg egyenesen ki nem állhatok. (Samu elküldése :evil: )

De ez nem ösztönöz arra, hogy másokat leszóljak, és fikázzak mert más a véleményük. (ez nem személyre szóló célzás :roll: )

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
Téma zárolva.
Több
19 éve 3 hónapja #266927 Írta: .Elessar király.
Én külőnválasztom a két dolgot, és ha visszalapozol pár 100 oldalt, meg is bizonyosodhatsz felőle. Én nem a kőnyvhőz hasonlítom a hibákat, hanem az én szemszőgemhez. Nem is hibák, hanem olyan dolgok, amelyeket nem így képzeltem el. Ez nem lehet bűn. Én nem is kívántam soha, hogy a kőnyv teljesen olyan legyen, mint a film, hiszen mindkettőt másért szeretjük. Én csak azt nem értem, hogy Gandalfnak miért kellet leütni Denethort, és miért kell a halálát gyilkosságnak feltüntetni? Hogy jót is szóljak Aragorn beszédétől az egész film teljesen magával ragad. De persze az elején is vannak jó részek. Nekem a Frodó elküldi Samut külőnősen tetszett, mert nagyon megható rész. Én az ilyen részeket hiányoltam a ttt-ből.

rajta a béke napjaiban!"
Téma zárolva.
Több
19 éve 3 hónapja #266919 Írta: Ecthelion
Ecthelion válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Persze, egy film soha nem lehet olyan, mint a könyv. De az itt lévők többsége szerintem a könyvhöz méri a filmet (lehet hogy ez nem helyes dolog).
Igaz hogy két különb műfaj, de szerintem egy könyvadaptáció akkor lehet igazán sikeres ha minél hűebben (de szép szó :D ) adja vissza a könyvet (amit milliók imádnak). És ha jól vettem észre itt többen is azt rebesgettük (én legalábbis igen :) ), vagy próbáltuk rebesgetni, hogy mi az ami nem eggyezik a könyvvel, mi az ami hiányzik és mi az ami nem úgy lett kidolgozva ahogy elképzeltük stb. Ez szvsz nem konkrétan számonkérés, csupán egyéni vélemények (na ezt megint jól megaszontam :D ). Bocs hogy más nevében is beszéltem, elnézést! :oops:

Estelio: mert nem azt agyja vissza ami valójában történt, vagyis ahogy történt. És mert ez a Tolkien rajongóknak szúrhatja a szemét. Ez is saját vélemény persze. ;)

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."
Téma zárolva.
Több
19 éve 3 hónapja #266917 Írta: Estelio
Estelio válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
És mért hiba az ami különbözik a filmben?
Téma zárolva.
Több
19 éve 3 hónapja #266916 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Ecthelion írta:

Estelio írta: én különválasztom a könyvet és a filmet.

Ez mind szép és jó. De ha valakinek nem tetszik egy könyvadaptáció valamely jelenete, nem értem hogy miért ne adhatna neki hangot?! A filmet szvsz csak úgy lehet igazán értékelin ha a könyvhöz méred/hasonlítod, akkor adja ki milyen fantasztikus is, elvégre ez egy könyvadaptáció. ;)
És igen én is imádom a filmeket, ha hiszed ha nem :P

Könyvadaptáció, de nem jó dolog számonkérni a filmen a könyvtől való eltéréseket. Két különböző műfajról van szó.
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.098 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére