- Köszönetek: 0
A 3. rész - A király visszatér
- Ecthelion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Estelio írta: én különválasztom a könyvet és a filmet.
Ez mind szép és jó. De ha valakinek nem tetszik egy könyvadaptáció valamely jelenete, nem értem hogy miért ne adhatna neki hangot?! A filmet szvsz csak úgy lehet igazán értékelin ha a könyvhöz méred/hasonlítod, akkor adja ki milyen fantasztikus is, elvégre ez egy könyvadaptáció.
És igen én is imádom a filmeket, ha hiszed ha nem
"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."
- Estelio
- Nem elérhető
- .Elessar király.
- Nem elérhető
OFF vége.
"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
- Estelio
- Nem elérhető
volt-e valami ami nem tetszett? ilyen nem volt, én minden pillanatát imádom a filmnek. nincs amit hiányoltam volna (talán csak azt hogy galadriel nem beszélt a kv végén, de ez a könyvben nincs benne).Ecthelion írta:
Estelio írta: szidjátok (én ezt nem nevezném kritizálásnak), .
Azért volt idézőjelbe És ez szerintem nem szidás, korántsem. Biztos volt olyan jelenet ami neked nem tetszett, vagy hiányoltál. Nem értem ennek miért ne lehetne hangot adni, itt a fóruomon. Lehet nem ez a legjobb topic valóban.
én különválasztom a könyvet és a filmet.
- Namarie
- Nem elérhető
Egy embert is a hibáival együtt szeretünk, ami nem jelenti azt, hogy ezt finoman, kulturáltan meg ne mondanánk neki.
Amúgy szerintem összegészében a filmmel volt talán egy olyan baj is, hogy a színészek mintha csak a harmadik részben találtak volna magukra, Orlando Bloomot, Sir Ian Holmot, valamint Samut meg a másik két hobbitot leszámítva. nagyon érezhető, hogy nem olvasták a regényt. Gandalf meg mintha el lenne nyomva, legalábbis az első két részben, mintha nem engednék rendesen kibontakozni. Ne feledjük, hogy színészi játékra nem kapott Oscart, bár én Bilbo megformálásáért adtam volna.
Azt gondolom, nekünk leginkább azzal van bajunk, hogy regényadaptációként nem biztos, hogy a lehető legtöbbet kihozták belőle.
Ha csak pusztán film lenne, akkor tökéletes volna.
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Ecthelion
- Nem elérhető
Estelio írta: szidjátok (én ezt nem nevezném kritizálásnak), .
Azért volt idézőjelbe És ez szerintem nem szidás, korántsem. Biztos volt olyan jelenet ami neked nem tetszett, vagy hiányoltál. Nem értem ennek miért ne lehetne hangot adni, itt a fóruomon. Lehet nem ez a legjobb topic valóban.
"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."
- Estelio
- Nem elérhető
szidjátok (én ezt nem nevezném kritizálásnak), aztán én közbeszólok és valahogy mindenki aki hozzászólt mind azt csinálta miat előbb leírtam. ez szerintem undorító, a gyomrom felfordult tőle.Ecthelion írta: Lehet nem az legjobb fórum, de nem tudom hogy miért ne lehetne egy kicsit kritizálni a filmet? Vannak hibái bármilyen jó is.
- Ecthelion
- Nem elérhető
- Estelio
- Nem elérhető
- .Elessar király.
- Nem elérhető
"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
- Ecthelion
- Nem elérhető
A király visszatérése szvsz az egyik legfontosabb motívum a történet szempontjából. Persze lehet hogy az aki nem olvasta a könyvet (és úgy látja a filmet, mint jómagam is) az csak még jobban elveszne a részletekben. Biztos én se örültem volna, ha elkezdik regélni Gondor és Arnor királyait a filmben, és hogy miért is fontos Aragorn stb, mert bevallom így se nagyon értettem először.
Persze a filmek így jók ahogy vannak, de utólag van benne (vagy nincs ) néhány részlet, ami szsvsz fontos lett volna.
(Persze mint írtam a közönség megoszottsága miatt nem lett volna szerencsés nagyon elveszni a részletekben.)
- Ilweran
- Nem elérhető
Ecthelion írta: Nekem is hiányzott, hogy nem hangsúlyozták ki eléggé a jelentőségét a király a visszatérésének, holott erről szól maga az egész történet.
Továbbá szívesen láttam volna Aragorn és Szauron "harcát" is (palantír).
A történet maga a gyűrű megsemmisítéséről és Szauron legyőzéséről szól.... Aragorn alá is rendeli saját magát és céljait ennek a célnak...
Egyébként.... sok mindent kihagytak, ami kellett volna, sok mindent megváltoztattak, ami eredetiben jobb volt...DE! a filmek így is csodálatosak és örüljünk nekik, szerintem...
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
- Estelio
- Nem elérhető
[size=9:2g3807wx]off: Phaedra/Namarie talán már nem emlékszel mit mondtál egyszer nekem? ha olyan lennék mint te, akkor most én is hasonló jókat kívánnék neked. de nem vok. [/size]
- Ecthelion
- Nem elérhető
Továbbá szívesen láttam volna Aragorn és Szauron "harcát" is (palantír).
- Ben
- Nem elérhető
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Namarie
- Nem elérhető
- cortez71
- Nem elérhető
Hm. Most erre csak azt tudom mondani, h ha Andúrilról 10 percen keresztül magyaráztak volna, az átlag mozinéző már a haját tépte volna (a RotK a maga hosszával meg aztán abszolút ilyen hajtépős film az átlag mozinézőnek)Phaedra/Namarie írta: Nekem egy bajom van vele: hogy sok jelenettel együtt csak úgy "odakenték".
Amúgy szerintem az egész trilógiát jellemzi az, hogy sok mindent elkenetk, ami fontos lett volna, és kevésbé, vagy egyáltalán nem fontos elemeket meg nem hangsúlyoztak. Én pl. a Helm kürtjénél se éreztem első alkalommal azt a frenetikus hatást, amit a könyv leírt. Az Andúril összekovácsolásánál is elidőzhettek volna még, jobban megmagyarázva, hogy miért is olyan fontos az a tény, hogy újra összekovácsolják, valamint azt, hogy ez előtt a kard előtt nemigen van lény, aki megállhat.
Elsősorban akármilyen filmről van szó, olyannak kell csinálni, h eladható legyen. Mert a hihetetlen nagy bevételeket nem inkább a rajongók termelték, hanem az átlag mozinézők. Ha meg már itt tartunk, akkor Halbaradék meg a drúdánok is hiányoztak
- Namarie
- Nem elérhető
.Ethuil írta:
Nagyon sok jó jelenetet kihagytak, nekem Toma is hiányzottPhaedra/Namarie írta: Nekem egy bajom van vele: hogy sok jelenettel együtt csak úgy "odakenték".
Amúgy szerintem az egész trilógiát jellemzi az, hogy sok mindent elkenetk, ami fontos lett volna, és kevésbé, vagy egyáltalán nem fontos elemeket meg nem hangsúlyoztak. Én pl. a Helm kürtjénél se éreztem első alkalommal azt a frenetikus hatást, amit a könyv leírt. Az Andúril összekovácsolásánál is elidőzhettek volna még, jobban megmagyarázva, hogy miért is olyan fontos az a tény, hogy újra összekovácsolják, valamint azt, hogy ez előtt a kard előtt nemigen van lény, aki megállhat.
Még Toma az csak hagyján, de szvsz a legnagyobb gáz Szauron hangja. A bővítetteben sincs rendesen kiemelve, hogy ez miért is fontosToma erősen mellékalak a regényben is, de bizonyos szepontból nagyon fontos. nemcsak a titokzatossága, hanem az ősisége miatt is, és talán ő tud a legtöbbet egész középföldén.
- Arzeen
- Nem elérhető
Nagyon sok jó jelenetet kihagytak, nekem Toma is hiányzottPhaedra/Namarie írta: Nekem egy bajom van vele: hogy sok jelenettel együtt csak úgy "odakenték".
- Namarie
- Nem elérhető
- Arzeen
- Nem elérhető
Eldafinde írta: Mae govannen!
Jó, akkor vissza a kedvenc jelenetekhez: illetve a kedvenceknél kedvencebbekhez - Andúril kovácsolása-jelenet senkinek nem tartozik rajtam kívül a kedvencei közé????
De de, mondassz vmit, meg is nézem ha hazamegyek
- Eldafinde
- Nem elérhető
Jó, akkor vissza a kedvenc jelenetekhez: illetve a kedvenceknél kedvencebbekhez - Andúril kovácsolása-jelenet senkinek nem tartozik rajtam kívül a kedvencei közé????
"Ó, tünde-nép Völgyzugolya,
mint villám vágtatunk oda"
- Namarie
- Nem elérhető
Komolyra fordítva: szvsz ne itt tárgyaljuk ki a témát.
- cortez71
- Nem elérhető
Váááh, ne is monddGandalf írta: Vagy szerezzetek a netről egy tökéletes kalózfordítást.
Anno mikor moziba került a TTT, kaptam egy verziót, amiben nagyon paraszt fordítás votl a feliratban. Az Éowyn helyett Heroin volt, a többit nem is folytatom...
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- cortez71
- Nem elérhető
Nézzétek úgy, ahogy én: angol hang, angol szinkron. Mindenki úgy ordít, ahogy kell
- Cerebrum
- Nem elérhető
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Estelio
- Nem elérhető
Én nem erre gondoltam, de mindegy. hanem mikor pippin leesik a troll hátáról és nem lippai lászló ordít (itt mos tényleg a szó szerint vett ordításról van szó) hanem kerekes józsef. de igazad van, csak én nem arra gondoltam.cortez71 írta:
Ez a móriás jelenet, amikor Gandalf olvassa a feliratot Mória kapuján, akkor Stohl András helyett Pippin magyarhangja szólal megEstelio írta: Ezen kívül van mikor nem az ordít akinek kellene (A király visszatér legelején pl. tuti biztos hogy Csöre Gábor ordít Bozsó Péter helyett, meg móriában is van egy ilyen csak ott nem tom ki ordít ki helyett)
- Namarie
- Nem elérhető
- cortez71
- Nem elérhető
Ez a móriás jelenet, amikor Gandalf olvassa a feliratot Mória kapuján, akkor Stohl András helyett Pippin magyarhangja szólal megEstelio írta: Ezen kívül van mikor nem az ordít akinek kellene (A király visszatér legelején pl. tuti biztos hogy Csöre Gábor ordít Bozsó Péter helyett, meg móriában is van egy ilyen csak ott nem tom ki ordít ki helyett)