- Köszönetek: 0
A 3. rész - A király visszatér
- Saint
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Fear from the best and hope for the worst
- Ardeth
- Nem elérhető
A véleményetekre voltam kíváncsi("Ti mit gondoltok?").
Szánalmasnak tartom ,hogy mindenben politikát látnak ma már,Tolkien ilyet soha nem írt.Sőt,ha jól tudom elutasította azt.
"A halál csupán a kezdet."
- Saint
- Nem elérhető
Az osok tiszteletet en sem vetnem meg! Raferne a mai vilagra, hisz nagy peldakepeink lehetnenek!
Mindenki szerint Valinorrol beszelt Gandalf Pippinnek es csak en ertelmeztem a tulvilagkent, amiket mondott?
- Namarie
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Ardeth írta: Egyes vélemények szerint,a film azért is kapot néhol ilyen rossz kritikát,mert valakik károsnak tartják a hatásait.Félnek az ősök-kultuszának erősödésétől,újraéledésétől.
(Az egyház szerint a kerszténységre károshatással van ez és más fantasy is.....pl:könyvégetések Mexikó,Usa...stb.)
Legjobban a király-kultusz újraéledésétől tartanak(+ Szent Korona tan)
Valakik.
Ti mit gondoltok?
Hát, ha az ősök kultusza úgynyilvánulna meg, hogy kicsit több tisztelettel adóznának az időseknek, nem is lenne rossz, sőt. A filmben és a könyvben az ősök kultusza a hagyományokra való viszaemlékezést jelenti szerintem, ami abban a közegben létfontoságúvá válik. Pl. Andúril, és a hozzá fűződő dolgok, Aragorn saját vérvonalával konfrontálódik ("én nem vagyok Isildur, de bizonyulhatok ugyanolyan gyengének stb.) Ha arra gondolnak az illetők, hogy holmiféle szellemidézéses izé fog elkezdődni, nem tartom valószínűnek.
Egyetértek Ulmoval abban, hogy ilyen alapon Shakespeare-t is lehetne máglyára dobni. Mellékesen ez a könyvégetősdi főleg elvakult szektákra, esetleg kisegyházra jellemzőek, a történelmi egyházak tudtommal semmit nem kifogásolnak bennük.
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Ulmo
- Nem elérhető
Ardeth írta: Egyes vélemények szerint,a film azért is kapot néhol ilyen rossz kritikát,mert valakik károsnak tartják a hatásait.Félnek az ősök-kultuszának erősödésétől,újraéledésétől.
(Az egyház szerint a kerszténységre károshatással van ez és más fantasy is.....pl:könyvégetések Mexikó,Usa...stb.)
Valakik.
Ti mit gondoltok?
Jó lenne tudni, hogy KIK terjesztenek ilyeneket. Nem hinném, hogy egy ilyen filmtől hirtelen vissza akarnánk állítani a királyságot (bár ha Aragorn uralkodna... ) vagy valami ősi vallást vennénk fel, ugyanis pont a vallás nem jelenik meg ebben a filmben. Ennyi erővel be lehetne tiltani az István, a királyt, Shakespeare összes királydrámáját, és minden középkorban játszódó filmet.
Ez kicsit arra emklékeztet, amikor egy bizonoyos HP ellen kelt ki az egyház, mert hogy a boszorkányságot népszerűsíti a gyerekek körében.
Akár a természetvédők is tiltakozhatnának a RotK ellen, pókok és olifántok lemészárlása miatt
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Ez hízelgő rám nézve! De konkrétan mire gondoltál?Brisa írta: Samu nekem is nagyon tetszett. Meg Gandalf is (időnként nagyon emlékeztetett a mi kis Gandinkra a Móriai giXerből ).
Konkrétan kiket értesz "ősök" alatt, s mit értesz "ősök-kultusza" alatt? Mi köze van ennek A Gy.U.-hoz?Ardeth írta: Egyes vélemények szerint,a film azért is kapot néhol ilyen rossz kritikát,mert valakik károsnak tartják a hatásait.Félnek az ősök-kultuszának erősödésétől,újraéledésétől.
A Szentkorona-tan egy magyar jelenség, ráadásul nem feltétlenül kapcsolódik király-kultuszhoz, államformától független eszme. És semmi köze A Gy.U.-hoz.Ardeth írta: Legjobban a király-kultusz újraéledésétől tartanak(+ Szent Korona tan)
Valakik.
- Dún, a dán
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Palimir írta:
A könyvben nem Éowyn búcsúztatja, hanem Trufa... Éowyn mondhatni félholtan hever...Dún, a dán írta: Amikor néztem, egy pillantra Darth Vader halála jutott eszembe. (Kicsit off, bocsi) A helyzet is hasonló. Théodennek van lenne mit jóvátennie.
Szóról szóra ezek hangzottak el..
- A könyvben is így volt? Ennyire már nem emlékszem. (Ezek szerint Lucas bácsi koppintott.)
(- Vagy kissé elcsépelt hollywoody hatásvadász frázis?)
Csak arra vagyok kíváncsi, hogy akárhogy is, de elhangzik-e ez a rövid párbeszéd (én sp. nem emlékszem):
-(Nem hagylak itt,) megmentelek!
-Azt már megtetted.
Mert ha nem, akkor PJ koppintott.
Lépjünk ki az éjbe és kövessük léha csábítónk, a kaland hívó szavát.
- Saint
- Nem elérhető
- Ardeth
- Nem elérhető
Valakik.
Ti mit gondoltok?
"A halál csupán a kezdet."
- Elros
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Kovács Tímea írta: Amúgy én még nem olvastam el a 3dik könyvet,csak a másodikig,és mivel még csak egyszer néztem meg,valaki elmagyarázná hogy mi történik a legvégén?olyan lehangoló ..hova megy Frodo vagyis mért?
A Hatalom Gyűrűinek ideje lejárt, ezért az összes gyűrűhordozó elhagyja Középföldét (Valinorba, az Áldott Birodalomba mennek), köztük Frodó is. Ő már nem az a hobbit, aki az elején volt. A Gyűrű elpusztítása nagyon megviselte lelkileg. Egyébként Samu is elmegy majd. Szóval nem ez az utolsó hajó
- Kovács Tímea
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Sztem eszméletlen jó volt,én sírtam és röhögtem folyamatosan egyszerre..
imádom mind a 3-at,és rohadt kiváncsi vagyok már hogy hány oscarra jelölik de nagyon remélem hogy sokra és az lenne a legtutibb ha Elijah-t is jelölnék!
Amúgy én még nem olvastam el a 3dik könyvet,csak a másodikig,és mivel még csak egyszer néztem meg,valaki elmagyarázná hogy mi történik a legvégén?olyan lehangoló ..hova megy Frodo vagyis mért?
kedvenc részem (az egyik) amikorPipitér.vagy Rozi vagy ki az esküvőn Pippinnek dobja a csokrot.Állati aranyos fejeket vág!!
na helloo
Timi
- Eglarcarien
- Nem elérhető
Ankalimon írta: Szerintem ennek a filmnek is volt néhány filmtörténeti jelentőségű pillanata.
Az egyik, amikor Gandalfot mutatják egy pillanatra, amikor Faramaír kilovagol, és egyedül ül egy udvarban a botjára támaszkodva. Ez a kép valami hihetetlenül szuggesztíven mutatja egy a világ megmentésén töretlenül fáradozó ainu pillanatnyi tehetetlenségét. [size=9:1s0sp1qe](Egy pillanat alatt átfutott rajtam, minden, hogy Szauron a palantír segítségével hogyan mérgezte meg Denethor lelkét, és ezáltal hogyan volt képes az ellenségei között is viszályt kelteni úgy, hogy azt még a nagyhatalmú mia sem tudta megakadályozni, de még Szauron hatalmának az eredete, a megrontott Arda sorsa, Morgoth Gyűrűje és oly sok más ősi mítosz is megelevenedett ebben a képben)[/size]
Egyébként az egész Faramír kilovagoló jelenet (Pippin eredeti angol énekével, Denethor zabálásával, a lassított rohammal, és a főork gonosz magabiztosságával) überkhirály.
(Hasonló döbbenetes kompozíciójú jelenet volt A Két Toronyban is, amikor Théoden király Kürtvár tornyában áll mozdulatlanul és várja a csata kezdetét. Majd megdördül az ég, és elered az eső. A képen látható szereplők arckifejezése mindent elmond az emberek végső kétségbeeséséről, és az azt legyőző konok elszántságról...)
A kedvenc szöveges jelentem pedig, amikor Gandalf a halálra készülve Pippinnek mesél Valinorról. Ahhh...
(Ez méltó párja annak a monológnak A Gyűrű Szövetségében, amikor az emberek e világban követendő sorsáról beszél Frodónak...)
Nekem bármilyen kritikus írhat bármit. Ezek a jelenetek önmagában frenetikusak, és valóságosan megmutatják, miért is kellett megcsinálni ezt a filmet: vannak dolgok, amit filmen sokkal érzékletesebben lehet bemutatni, mint könyvben, lettlégyen az a világ legjobb könyve.
Őszintén tisztelem P.J.-t, hogy miközben elköltött a filmre mintegy 81 milliárd Ft-nak megfelelő pénzt, irányított 3000 embert, volt lelkiereje ilyen jelenetekkel is bibelődni...
Hát igen így is fel lehet fogni. A Gandalf-jelenet engem is megfogott. Mikor azonban Valinorról beszélt Pippinnek, bennem volt a tüske: neki könnyű, ő tudja, mi lesz a feájával...Míg Pippin...nem hiszem, hogy a hobbitok osztályrésze is lehetne ugyanez. (halandó-irígység ) Már ha abból indulunk ki, h a hobbitok hroája is romlandó-halandó, esetleg az emberekéhez hasonlóan az ő feájuk sincs Eához kötve. De ez csak felvetés. (Tényleg, hogy is van ez? Tudod, a "Fea és Hroa -élet és halál Középföldén" kicsit rég volt már.)
Your blood is not shared with your husband unless something goes wrong.
- bersel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Death! Ride, ride to ruin and the world's ending!
- Balrog Sándor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Timona
- Nem elérhető
Ami a film várva várt harmadik részét illeti szerintem minden várakozást felülmúlt. Az apró eltérések (amelyek néhol igencsak nem aprók) végülis érthetőek az akció és a hangulat felfokozása végett, de ezek csak nekünk tűnnek fel akik olvastuk a könyvet, viszont a látvány ezerszer tökéletesebb mint ahogy bármikor megpróbáltam a saját képzeletemben kialakítani. Az én kedvenc jelenetem amikor Pippin éneke hallatszik míg Faramirék a csatába rohannak. Az pedig hogy a dalnak nem találtam nyomát a könyvben nem von le semmit az élményből Én mondjuk még nem láttam szinkronizálva csak angolul, ezért nem tudom hogy sikerült, de majd megnézem.
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
- Palimir
- Nem elérhető
A könyvben nem Éowyn búcsúztatja, hanem Trufa... Éowyn mondhatni félholtan hever...Dún, a dán írta: Amikor néztem, egy pillantra Darth Vader halála jutott eszembe. (Kicsit off, bocsi) A helyzet is hasonló. Théodennek van lenne mit jóvátennie.
Szóról szóra ezek hangzottak el..
- A könyvben is így volt? Ennyire már nem emlékszem. (Ezek szerint Lucas bácsi koppintott.)
(- Vagy kissé elcsépelt hollywoody hatásvadász frázis?)
Minden megtörténhet... még az is ami nem.
- Panda
- Nem elérhető
Beszélgettünk a FILMről, főleg a ruhákról, zenéről, fegyverekről, épületekről és erre megjegyezte Hódica, aki szokott(ez most múlt idő) ide írni, hogy:
Olyan az egész, mint a középkor,csak nincs -keresztény- vallás, csak magukban hisznek és az őseikben.
- Anduin
- Nem elérhető
Last night, with many cares and toils oppress'd
Weary, I laid me on a couch to rest.
(Poe)
- Panda
- Nem elérhető
Abban én is reménykedem, hogy a bővítettben lesz még egy csomó jó rész. Írtam már úgy 5-6 dolgot ide, amit hiányoltam, azokat várom. De ha kimaradnak (nehogy! :deal: ) akkor majd hozzáképzelem.
- Anduin
- Nem elérhető
A elátkozott harcosok nagyon jól meg voltak csinálva. 8O
Itt viszont akad egy eltérés. Ha jól emlékszem a könyvben a ,, szellemek" csak a hajót foglalják vissza és nem mennek el Pelenor mezejére.
Aragorn a kószákkal szál partra. ( + Gimli és Legolas )
Last night, with many cares and toils oppress'd
Weary, I laid me on a couch to rest.
(Poe)
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
'Is there anybody out there?'
- Tinúviel!Tinúviel!
- Nem elérhető
Talán picit elragadtattam magam! Bocsi
"Ebben a mesében részeg a herceg és ronda a királylány, de a néha a szemétdomb felett is felragyok a szivárvány..."
- Celebrom
- Nem elérhető
"Férfi-e az ki nem teszi jobbá a világot?!"
- Nilraen
- Nem elérhető
Technikai problémák miatt, már jó régen nem tudtam írni, csak egyszer, akkor is info óra alatt, így csak egy rövid beszámolót írtam, de most írok egy hosszabb véleményt a filmről.
Nem is tudom, hol kezdjem, meg aztán nem is önthető szavakba, amit a film alatt éreztem. Most lehet, hogy túl elfogult vagyok, de számomra nagyon rövid volt a film. Nagyon látszott, hogy hihetetlenül meg van vágva az összes jelenet. Pl. a hazaút rendesen kimaradt,de nem panaszkodom, mert a film HIHETETLENÜL jóra sikerült. Nem alaptalanul büszke rá Peter. A színészek is nagyot alakítottak. Szívem szerint majdnem mindenkit Oscarral jutalmaznék, főleg magát a filmet.
Egy kicsit a történetről is. Hát én nagyon örültem neki, hogy most nem volt sok változtatás. Ha belegondolok, csak 4 jut eszembe. Ugye a Végzet hegyénél, Frodó kis akciója, hogy a Holtak serege elment Minas Tirithbe, és, hogy Éowyn búcsúztatja Théodent. Na meg Denethor halálának körülményei... De az új jelenetek, pl. Gollam átváltozása, és Arwen története (pedig nem igazán vagyok Liv fan), különösen tetszett.
A csatajelenetek, a speciális effektek és a számítógépes trükkök, pedig egyszerűen felülmúlhatatlanok, ha az nem kap Oscart.....
És néhány jelenet, amit, muszáj kiemelnem: [size=9:3nv9ow7o](a többi is rulz, csak mindent nem írhatok le, meg úgy is lesz, amit elfelejtek)[/size]
A Végzet hegye...hihetetlenül feszült a jelenet, én levegőt sem kaptam.(én Tinúviellel néztem a filmet-[size=9:3nv9ow7o]meg még 2 valakivel[/size]-végig markoltuk egymás kezét, de itt még a vért is kiszorítottam a kezéből) bocsi
A Szürkerév... gyönyörűen néz ki, és nagyon megható.
Faramir Denethornál...hát, no comment. Énbizony nagyon elszomorodtam.
Faramir csatába megy, közben Billy énekel...Öh, hogy valakinek ilyen gyönyörű hangja legyen,és ez is nagyon szomorú jelenet...
Frodó hazaküldi Samut Nagyon szomorú
Csatajelenetek...eszméletlen jók. 1000x jobb, mint Helm szurdok!
Aragorn koronázása...Aragornos, amikor pedig Aragorn meghajol a hobbitok előtt, és utána mindenki, az olyan szívszorító
Banyapók, és Mordor seregének kivonulása Minas Morgulnál...Lebilincselő. Én teljesen oda voltam tapadva a székhez...
Mordor bukása...Hát, igazából azt már nem is lehet megfogalmazni...a zene nagyon el volt találva. És az épületek összeomlása is szédületesen jó volt.
Samu elindul Rozihoz...Azon kevés jelenetek egyike, amin elmosolyodtam, mert bizony az én szemem majdnem végig könnyes volt
Hát és persze a film vége, "Well, I'm back."....örülök, hogy ez volt az utolsó mondat
Egyébként volt egy valami, ami nem tetszett, Szauron szeméből miért csináltak világítótornyot?
Na de, ezt most hagyjuk. Szomorú vagyok, hogy véget ért a várakozás, és jövő Szilveszterkor nem tudom majd azt mondani, hogy 1 hét múlva GYU. De örülök is, hogy végre láthattam, ezt a REMEKMŰVET, mert az, és ennél jobbat szerintem soha nem láthattunk volna. Igazán méltó a könyvhöz, mert remek emberek vitték filmvászonra Tolkien életművét, beleértve a színészeket is, akik nagyon nagy beleéléssel és odaadással formáltak meg egy-egy karaktert. Legalábbis a filmekből, ez jön le, ezért is mondom azt, hogy az évszázad filmje, ÉS OSCART NEKI! És Ulmonak igaza van, ez nem film, hanem a FILM.
Nem tudom sikerült-e megfogalmaznom, mit érzek most, és éreztem akkor, de szerintem nem, mert nem önthető szavakba, szóval nem is beszélek tovább, mert még mindig a film hatása alatt állok (és ilyenkor nem nagyon vagyok beszélőképes ) ,és egyhamar úgy sem fogom tudni, elmondani mennyire hálás vagyok azoknak az embereknek, akik a filmet csinálták.
"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
- rye
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
tegnap én is megnéztem másodszor is a filmet. (mindkétszer feliratosan). Nem hinném, hogy sok újat tudnék mondani , mert a film fantasztikus, teljesen elvarázsolódtam, és persze voltak apró dolgok, amik idegesítettek, ezek egy része megoldódik majd a bővítettben, másik része meg nem... ez van. És talán többszöri látás után akadnak újabb értelmezési lehetőségek.
Azért van olyan, ami zavart: mindhárom filmre jellemző, hogy más szájába adnak mondatokat, pl. Galadriel: a világ változik, érzem a levegőben... stb (eredetileg ugye Szilszakáll), aztán, hogy Frodó találja ki a Mellon-jelszót, ez OK, de pl a pelennori csata után miért Aragorn hozza fel, hogy "csináljunk áltámadást, hívjuk ki Szauront"? És Gandalf meg tök bizalmatlan az ötlettel szemben, a könyvben pedig ő javasolta, indokolta, fejtette ki hosszan. (persze erre is lehet magyarázat: az új kor közeleg, meg hogy milyen jó király lesz Aragorn - de azért még igencsak kétes a helyzetük akkor - namindegy, ez csak kötözködés)
Bocs, hogy ilyen hosszú lett... ez az első hozzászólásom itt...
Ja, és tegnap az én (nem-rajongó, könyvet nem olvasott, de filmeket látott) egyik barátomnak is a lépegetők jutottak eszébe...
- Iowa
- Nem elérhető
- Iowa
- Nem elérhető
Végre valaki. Szerintem is szép lett magyarul is.Saint írta: Szerintem Pippin eneke gyonyorure sikerult magyarul is!
Masodjara a vege kicsit vontatottnak tunt, ne kovezzetek meg, de Szurkerev nem nagyon tetszett. Kicsit olyan volt, mintha legalabb otszor akarta volna PJ befejezni a filmet, de nem birt elbucsuzni a szereploktol es mindnek ujra es ujra megadta az eselyt, hogy elkoszonhessen.
Ezzel viszont már nem értek egyet... vasárnap láttam Én is másodjára és nekem nem tűnt annak... ugyanolyan gyönyörű volt, mint elsőre...
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Na igen, a trilógia...
A filmek, az trilógia, de a könyv az 6 részből áll... Milyen kár h nem könyvenként filmesítették meg...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Tarathradiel
- Nem elérhető
Ami a háborús jeleneteket illeti, én jobban élveztem őket mint a TTT-ben...A Helm szurdoki csata is jó lett, de az ennyire nem tetszett...Én nem szeretem alapvetően a háborús részeket, de ezek kivételek...
"A művészet a kimondhatatlan tolmácsa..."
- Saint
- Nem elérhető