- Köszönetek: 0
A 3. rész - A király visszatér
- Ellana
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Totál egyetértek. Az ilyen emberek felületesek, csak a külsőségeknek élnek, nekik a mélyebb érzések mit sem számítanak. Az önzetlen barátság, hűség nekik semmit nem jelent. Volt már szerencsé(tlensége)m ilyen emberekhez...Sil írta: Rubikon:A plázalényeknek el sem jut a tudatáig ilyesmi, ők nem gondolkoznak...
"Szállani, szállani, szállani egyre
Új, új Vizekre, nagy szűzi Vizekre..."
/Ady: Új vizeken járok/
- Mornambar
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
mornambar-totto.deviantart.com
-tessék voksolni
E-MAIL CÍMEM: rokkertotto@gmail.com
- Nuwanda
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
A plázalényekről meg csak annyit, hogy előttem négy tahó srác végigröhögte a filmet, mellettünk pedig három 13 éves lányka szó szerint végigpofázta, kiszűrtem egy-két megjegyzést, pl. "Fú, de ronda!!"(Aragorn) ,"Jé, Orlando!", de a kegyelemdöfés az volt, amikor a puszta csöndben meghallottam, hogy "Szia, anya, igen, még a moziban vagyunk"... komoly kísértést éreztem, hog nyakonöntsem őket tacco szósszal és kólával...
"I went into the woods, because I wanted to live deliberately."
- Annatar
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
En isRubikon írta: Annatar, totál igazad vagyon, de én most a filmet próbáltam elemezgetni.
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Rubikon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Elros
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
A kedvenc részem a jelzőtüzek felgyulladása, meg a rohani roham, meg a holtak, meg a morannoni csata, meg amikor jönnek a sasok, meg a koronázás. Ezek annyira szép jelenetek. A többségüknél kicsordult a könnyem Lehet, hogy hülyének néztek, de én akkor sírtam először, amikor Aragorn elküldi a holtakat. Azt szerintem megható látni, hogy mennyire megkönnyebbülnek, hogy a sok ezer évi szenvedés után végre békét lelnek.
Ami nem annyira tetszett az, hogy Denethor leugrik a szikláról. Már nem az nem tetszett, hogy leugrik, hanem az, hogy szerintem mire a sírboltból odaér addig már az égéstől arra sem maradna ereje, hogy összeessen, nem, hogy leugorjon...
Samu szerintem azért morzsolta szét a lembast, mert a tehetetlenségből adódó düh akkor tört rajt ki, és jobb híján a lembason vezette le utána mondjuk azért összeszedhette volna
Amin nagyon kiakadtam, az az volt, hogy ült mellettem két 10akárhány éves kissrác, akik végig pofázták az egész filmet, meg fél óránként járkáltak ki kóláért Már nem sok hiányzott hozzá, hogy alaposan helyre rakjam őket, de addigra vége lett a filmnek
- Rubikon
- Nem elérhető
- Iowa
- Nem elérhető
- Annatar
- Nem elérhető
- Timona
- Nem elérhető
Rubikon írta: Hozzászólás a szétszórt lembashoz:
Vmely más fórumon egy más topicban (tényleg nem emlékszem a konkrét helyre) olvastam egy olyan véleményt, hogy mért akkor jön rá az ármányra Samu, mikor megtalálja a lembast. Addig nem tudta, hogy nem ő dobta le? És miért morzsolja szét?
Filozofikus magyarázatom: Mikor Frodó elküldi, nagyon rosszul esik neki, és már nem az első eset volt, mikor Gollamon összekülönböztek. Teljes kétségbeesésében visszafordul. De mikor meglátja a szétszórt lembast tudatosodik benne, hogy tényleg Gollam ármánykodott, és hogy mekkora veszélyben van a gazdája.És persze első indulatában szétmorzsolja a lembast.
Ez a kérdéstén is feltettem magamban és kb igy fogalmazódott meg bennem is a válasz, de nem tudtam ilyen jól megfogalmazni
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
- Rubikon
- Nem elérhető
Vmely más fórumon egy más topicban (tényleg nem emlékszem a konkrét helyre) olvastam egy olyan véleményt, hogy mért akkor jön rá az ármányra Samu, mikor megtalálja a lembast. Addig nem tudta, hogy nem ő dobta le? És miért morzsolja szét?
Filozofikus magyarázatom: Mikor Frodó elküldi, nagyon rosszul esik neki, és már nem az első eset volt, mikor Gollamon összekülönböztek. Teljes kétségbeesésében visszafordul. De mikor meglátja a szétszórt lembast tudatosodik benne, hogy tényleg Gollam ármánykodott, és hogy mekkora veszélyben van a gazdája.És persze első indulatában szétmorzsolja a lembast.
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Szerintem is, bár alig látszik szegény...Cerebrum írta:
Azog írta:
Peety írta: Sajnáltam hogy Szürkerévben nem lehetett látni Círdant, dehát ez még megbocsájtható.
Aki Elrondék mögött áll, sztem is Círdan.
Bár még csak egyszer láttam, de szerintem majdnem biztos, hogy az Círdan. Szakáll nélkül, persze...
img-nex.theonering.net/images/sc ... 2_orig.jpg
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Timona
- Nem elérhető
Palimir írta:
Vízbe? Ott volt víz? 8O Nekem inkább az tűnt fel, hogy a darabok nagyon szétszóródnak, majd Samu egy kupacban találja meg...Timona írta: Ha már a pici hibáknál tartunk amikor Gollam ledobja a lembast akkor látszik, hogy a vizbe hull, utána pedig mikor Samu elindul lefelé mégis talál egy kis darabot a sziklán. (Háromszor láttam eddig a filmet most ez 3.szorra tűnt fel )
Egyébként magad válaszoltad meg a kérdésedet... Attól még, hogy víz felé hull, találhat lembast a sziklán...
Oh yes, you have right. Ott nem lehet viz csak olyan homályba hull arra emlékszem és tuti, hogy nem volt az esés útjában szikla és tényleg jól szétszóródtak.
Fodor Ákos
- Cerebrum
- Nem elérhető
Azog írta:
Peety írta: Sajnáltam hogy Szürkerévben nem lehetett látni Círdant, dehát ez még megbocsájtható.
Aki Elrondék mögött áll, sztem is Círdan.
Bár még csak egyszer láttam, de szerintem majdnem biztos, hogy az Círdan. Szakáll nélkül, persze...
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Palimir
- Nem elérhető
Vízbe? Ott volt víz? 8O Nekem inkább az tűnt fel, hogy a darabok nagyon szétszóródnak, majd Samu egy kupacban találja meg...Timona írta: Ha már a pici hibáknál tartunk amikor Gollam ledobja a lembast akkor látszik, hogy a vizbe hull, utána pedig mikor Samu elindul lefelé mégis talál egy kis darabot a sziklán. (Háromszor láttam eddig a filmet most ez 3.szorra tűnt fel )
Egyébként magad válaszoltad meg a kérdésedet... Attól még, hogy víz felé hull, találhat lembast a sziklán...
Minden megtörténhet... még az is ami nem.
- Peety
- Nem elérhető
Pippin éneke szerintem is jó volt, meg minden zene (nekem a rohírok zenéje jött be leginkább), a rohírok rohama pedig csodálatos...
Et Earello Endorenna utúlien. Sinome maruvan ar Hildinyar tenn' Ambar-metta!
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Nekem legjobban a lovasroham tettszett! meg Pippin éneke azzal a gyönyörű képpel amikor Faramirék rohamoznak! az olyan szép volt...
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Azog
- Nem elérhető
Aki Elrondék mögött áll, sztem is Círdan. V.ö. a FOTR-ben a legelején, mikor a tündék megkapják a Három Gyűrűt, Galadriel ott áll két másik tünde (elvileg Círdan és Gil-Galad) társaságában. Szerintem az egyikre nagyon hasonlít az a tünde Szürkerévben.
Én majdnem biztos vagyok benne, hogy Círdan az, bár még csak egyszer láttam.
,,Ha a koldusok nem várnak az ajtó előtt, hanem beosonnak, és lopni próbálnak, így bánunk el velük."
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
'Is there anybody out there?'
- Gandalf
- Nem elérhető
Nem én, Idril és Éowyn! látták ott...Luineheciel írta:
Gandalf írta: Miskolcon is egy tízperces szünettel sugározzák (annál a résznél szakad meg a film, amikor Éowyn és Théoden összekoccintják a fejüket ), ráadásul amint megjelenik a végén a The End felirat, már tessékelik is ki az embereket a teremből, még a betétdalt sem lehet meghallgatni...
Hát akkor bizony rossz moziban nézted kedves Gandalf (gondolom a Plázában) , viszont a Szinvában szünet nélkül végignyomatják, és még a betétdal végéig vígan bent ülhetc
[size=9:1jbwsudx]megj: gyertek ide miskócra nézni, és akkor csinálhatunk egy közös mozizást [/size]
- Timona
- Nem elérhető
Hát én fel lennék háborodva, ha egy szünetet iktatnának be nekem egy moziban, még ilyet nem is hallottam... 8O
Fodor Ákos
- Luine Baenre
- Nem elérhető
Gandalf írta: Miskolcon is egy tízperces szünettel sugározzák (annál a résznél szakad meg a film, amikor Éowyn és Théoden összekoccintják a fejüket ), ráadásul amint megjelenik a végén a The End felirat, már tessékelik is ki az embereket a teremből, még a betétdalt sem lehet meghallgatni...
Hát akkor bizony rossz moziban nézted kedves Gandalf (gondolom a Plázában) , viszont a Szinvában szünet nélkül végignyomatják, és még a betétdal végéig vígan bent ülhetc
[size=9:d2ve5ccw]megj: gyertek ide miskócra nézni, és akkor csinálhatunk egy közös mozizást [/size]
- Palimir
- Nem elérhető
Engem biztos nem lehetne kitessékelni legfeljebb úgy, ha leállítják a filmet... de szerencsére ez nagyon ritkán fordult elő...Gandalf írta: Miskolcon is egy tízperces szünettel sugározzák (annál a résznél szakad meg a film, amikor Éowyn és Théoden összekoccintják a fejüket ), ráadásul amint megjelenik a végén a The End felirat, már tessékelik is ki az embereket a teremből, még a betétdalt sem lehet meghallgatni...
- Ringbearer
- Nem elérhető
Szméagol írta: Ő azt mondta Frodó nem is csinál semmit csak "nyögdécsel". Ezt nem hagyhattam annyiban.
Igen, ezt nekem is mondták, de én is megvédtem!
Én ezt a biccentést, csak a kikockázott képeknél láttam!
A filmben valahogy nem tűnt fel.
"Be the change you want to see." Gandhi
- Tarathradiel
- Nem elérhető
Nekem egy kicsit sem hiányzott a szünet és a végén az is zavart, hogy mások rögtön felálltak, nem hogy még engem küldjenek ki...
"A művészet a kimondhatatlan tolmácsa..."
- Gandalf
- Nem elérhető
- Palimir
- Nem elérhető
Szméagol írta: De akkor meg mi lett az élelemmel... De javítsatok ki, én még csak 1x láttam.
Tolkien írta: – Nos, jobb a helyzet, mint hinnéd – vigasztalta Frodó. – Amíg nem voltál velem, egyvalamiben azért szerencsém volt. Az igaz, hogy mindent elvettek tőlem. De az elemózsiászsákomat megleltem a rongyok között a földön. Beletúrtak, persze, de azt hiszem, a lembasnak még a szagát, külsejét is utálták, még Gollamnál is jobban. Szétszórták, egy részét széttaposták és összetörték, de én összeszedegettem. Nem sokkal kevesebb, mint volt. De Faramir elemózsiáját elvitték, s a kulacsomat is összevagdosták.
- Tarathradiel
- Nem elérhető
Ungwe írta: A másik ami megfogott..nem tudom hogy csak én láttam-e úgy(immáron 3adszorra), de mielőtt Frodo végleg eltűnne a hajón, mosolya mellé biccent is egyet alig észrevehetően.És úgy mintha ez nem csak a parton álló hobbitoknak szólna..
Ez milyen igaz! Ezt én is megfigyeltem és szerintem egy kicsit mintha a közönségnek szólt volna, én úgy éreztem...Szerintem ez a jelenet a film egyik csúcspontja, legalábbis számomra.
Ami még nagyon tetszett az az volt, amikor a végén koccintanak a hobbitok...Nem tudom, de nekem úgy tűnt, mintha ott nem csak szerepelnének, hanem TÉNYLEG koccintanának egymással erre az egészre amit együtt végigcsináltak...Csodálatos az a jelenet is...
Az engem is érdekelne hol lehet megtalálni azokat a szép grafikákat...
"A művészet a kimondhatatlan tolmácsa..."
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Erda niire (Area) írta: különben azt észrevettétek, hogy Frodót ugye gatyáravetkőztették, aztán ork ruhát vettek, és amikor levették, akkor megint volt megyei inge.....
Ezt én is észrevettem, de azzal magyaráztam, hogy az orkok ott hagyták a ruháját a toronyban, mikor összevesztek a mithril ingen. Mert ugye nem lehetett látni, hogy esetleg elviszik valahová. De akkor meg mi lett az élelemmel... De javítsatok ki, én még csak 1x láttam.
Az is szép volt, mikor Pippin és Trufa rádöbbennek, hogy Frodó ott veszik a hegyen és sírni kezdenek. Azon is úgy könnyeztem. :emotikonnemfejeziki: Én holnap megyek megnézni a csodát.