A 3. rész - A király visszatér

Több
20 éve 10 hónapja #166353 Írta: Ellana
Ellana válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Sil írta: Rubikon:A plázalényeknek el sem jut a tudatáig ilyesmi, ők nem gondolkoznak...

Totál egyetértek. Az ilyen emberek felületesek, csak a külsőségeknek élnek, nekik a mélyebb érzések mit sem számítanak. Az önzetlen barátság, hűség nekik semmit nem jelent. Volt már szerencsé(tlensége)m ilyen emberekhez... :x

"Szállani, szállani, szállani egyre
Új, új Vizekre, nagy szűzi Vizekre..."
/Ady: Új vizeken járok/
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166351 Írta: Mornambar
Mornambar válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Énnekem még a Két Toronynál volt: két kiscsaj ül mellettünk, épp kezdődik a film, WarnerBroths logo, + azok a házak, tudjátok. Erre az egyik kisgádzsi: "Jé! Ezt a filmet már láttam!" :roll:
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166348 Írta: Nuwanda
Nuwanda válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Szerintem nagyon a helyén volt a film, OK, kis csalódást éreztem a Faramir-Éowyn szál elegáns elhagyása miatt, +picit túl intenzív volt a végén a hobbit-idill Samuékkal, de alapjában véve szinte én is végigbőgtem az egészet, legjoban akkor, mikor elpusztult a Gyűrű, és Szauron hatalma összeomlott. (vagyis konkrétabban ő maga is....). A jelzőtüzes rész nekem is nagyon tetszett.
A plázalényekről meg csak annyit, hogy előttem négy tahó srác végigröhögte a filmet, mellettünk pedig három 13 éves lányka szó szerint végigpofázta, kiszűrtem egy-két megjegyzést, pl. "Fú, de ronda!!"(Aragorn) ,"Jé, Orlando!", de a kegyelemdöfés az volt, amikor a puszta csöndben meghallottam, hogy "Szia, anya, igen, még a moziban vagyunk"... komoly kísértést éreztem, hog nyakonöntsem őket tacco szósszal és kólával...

"I went into the woods, because I wanted to live deliberately."
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166347 Írta: Annatar
Annatar válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Rubikon írta: Annatar, totál igazad vagyon, de én most a filmet próbáltam elemezgetni.

En is ;)
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166345 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Rubikon: Stargazer-nek szokás szerint igaza van... :wink: A plázalényeknek el sem jut a tudatáig ilyesmi, ők nem gondolkoznak...

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166342 Írta: Rubikon
Rubikon válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Megosztok veletek egy nagyon érdekes hozzászólást az origo fórumról Stargaser tollából. Téma: Vajon van-e hatással ez a film a ( Stargaser kifejezése) "plázalényekre" egyáltalán? Hatnak-e rájuk olyan magasztos eszmék, mint összetartozás, barátság, önfeláldozás? Szerinte, nem ! Magasról tojnak ezekre az eszmékre, mindenen átgázolnak, még a saját mocskukat sem szedik össze! Teljesen olyanok, mint az orkok!
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166340 Írta: Elros
Elros válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Háhá! Végre láttam másodszor is :D :D Nagggyon nagy ez a film!!
A kedvenc részem a jelzőtüzek felgyulladása, meg a rohani roham, meg a holtak, meg a morannoni csata, meg amikor jönnek a sasok, meg a koronázás. Ezek annyira szép jelenetek. A többségüknél kicsordult a könnyem :) Lehet, hogy hülyének néztek, de én akkor sírtam először, amikor Aragorn elküldi a holtakat. Azt szerintem megható látni, hogy mennyire megkönnyebbülnek, hogy a sok ezer évi szenvedés után végre békét lelnek.
Ami nem annyira tetszett az, hogy Denethor leugrik a szikláról. Már nem az nem tetszett, hogy leugrik, hanem az, hogy szerintem mire a sírboltból odaér addig már az égéstől arra sem maradna ereje, hogy összeessen, nem, hogy leugorjon...
Samu szerintem azért morzsolta szét a lembast, mert a tehetetlenségből adódó düh akkor tört rajt ki, és jobb híján a lembason vezette le :) utána mondjuk azért összeszedhette volna :D

Amin nagyon kiakadtam, az az volt, hogy ült mellettem két 10akárhány éves kissrác, akik végig pofázták az egész filmet, meg fél óránként járkáltak ki kóláért :evil: Már nem sok hiányzott hozzá, hogy alaposan helyre rakjam őket, de addigra vége lett a filmnek :D
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166333 Írta: Rubikon
Annatar, totál igazad vagyon, de én most a filmet próbáltam elemezgetni.
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166329 Írta: Iowa
Iowa válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Nekem nagyon tetszett az az elszántság és düh ami kiült Samu arcára... és ahogy elmorzsolta a lembast. :roll:

Lij, you are my life!
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166327 Írta: Annatar
Annatar válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Lehet, hogy elsore azt gondolhatta, hogy amilyen kimerultek voltak, esetleg tenyleg o ette meg almaban... de az a szetmorzsolas akkor is nagyon bolond dolog volt, a konyvben pont az ellenkezoje tortenik a toronyszobaban, ahol az utolso morzsaig osszeszedik a szetszorodott lembast....
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166325 Írta: Timona
Timona válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Rubikon írta: Hozzászólás a szétszórt lembashoz:
Vmely más fórumon egy más topicban (tényleg nem emlékszem a konkrét helyre) olvastam egy olyan véleményt, hogy mért akkor jön rá az ármányra Samu, mikor megtalálja a lembast. Addig nem tudta, hogy nem ő dobta le? És miért morzsolja szét?
Filozofikus magyarázatom: Mikor Frodó elküldi, nagyon rosszul esik neki, és már nem az első eset volt, mikor Gollamon összekülönböztek. Teljes kétségbeesésében visszafordul. De mikor meglátja a szétszórt lembast tudatosodik benne, hogy tényleg Gollam ármánykodott, és hogy mekkora veszélyben van a gazdája.És persze első indulatában szétmorzsolja a lembast.

Ez a kérdéstén is feltettem magamban és kb igy fogalmazódott meg bennem is a válasz, de nem tudtam ilyen jól megfogalmazni :)

"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166318 Írta: Rubikon
Hozzászólás a szétszórt lembashoz:
Vmely más fórumon egy más topicban (tényleg nem emlékszem a konkrét helyre) olvastam egy olyan véleményt, hogy mért akkor jön rá az ármányra Samu, mikor megtalálja a lembast. Addig nem tudta, hogy nem ő dobta le? És miért morzsolja szét?
Filozofikus magyarázatom: Mikor Frodó elküldi, nagyon rosszul esik neki, és már nem az első eset volt, mikor Gollamon összekülönböztek. Teljes kétségbeesésében visszafordul. De mikor meglátja a szétszórt lembast tudatosodik benne, hogy tényleg Gollam ármánykodott, és hogy mekkora veszélyben van a gazdája.És persze első indulatában szétmorzsolja a lembast.
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166315 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Cerebrum írta:

Azog írta:

Peety írta: Sajnáltam hogy Szürkerévben nem lehetett látni Círdant, dehát ez még megbocsájtható.

Aki Elrondék mögött áll, sztem is Círdan.

Bár még csak egyszer láttam, de szerintem majdnem biztos, hogy az Círdan. Szakáll nélkül, persze... :|

Szerintem is, bár alig látszik szegény... :cry:
img-nex.theonering.net/images/sc ... 2_orig.jpg

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166313 Írta: Timona

Palimir írta:

Timona írta: Ha már a pici hibáknál tartunk amikor Gollam ledobja a lembast akkor látszik, hogy a vizbe hull, utána pedig mikor Samu elindul lefelé mégis talál egy kis darabot a sziklán. :roll: (Háromszor láttam eddig a filmet most ez 3.szorra tűnt fel :oops: )

Vízbe? Ott volt víz? 8O Nekem inkább az tűnt fel, hogy a darabok nagyon szétszóródnak, majd Samu egy kupacban találja meg... :)
Egyébként magad válaszoltad meg a kérdésedet... :) Attól még, hogy víz felé hull, találhat lembast a sziklán... :)

Oh yes, you have right. :oops: Ott nem lehet viz csak olyan homályba hull arra emlékszem és tuti, hogy nem volt az esés útjában szikla és tényleg jól szétszóródtak. :)

Fodor Ákos
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166312 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Azog írta:

Peety írta: Sajnáltam hogy Szürkerévben nem lehetett látni Círdant, dehát ez még megbocsájtható.

Aki Elrondék mögött áll, sztem is Círdan.

Bár még csak egyszer láttam, de szerintem majdnem biztos, hogy az Círdan. Szakáll nélkül, persze... :|

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166307 Írta: Palimir
Palimir válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Timona írta: Ha már a pici hibáknál tartunk amikor Gollam ledobja a lembast akkor látszik, hogy a vizbe hull, utána pedig mikor Samu elindul lefelé mégis talál egy kis darabot a sziklán. :roll: (Háromszor láttam eddig a filmet most ez 3.szorra tűnt fel :oops: )

Vízbe? Ott volt víz? 8O Nekem inkább az tűnt fel, hogy a darabok nagyon szétszóródnak, majd Samu egy kupacban találja meg... :)
Egyébként magad válaszoltad meg a kérdésedet... :) Attól még, hogy víz felé hull, találhat lembast a sziklán... :)

Minden megtörténhet... még az is ami nem.
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166297 Írta: Peety
Peety válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
lehet hogy círdan volt, itt az őjabb ok hogy megnézzem 3madjára is :) Nálunk is volt szünet Egerben és nem is láttam hogy vannak grafikák a végén, de majd most megnézem :tongue:
Pippin éneke szerintem is jó volt, meg minden zene (nekem a rohírok zenéje jött be leginkább), a rohírok rohama pedig csodálatos...

Et Earello Endorenna utúlien. Sinome maruvan ar Hildinyar tenn' Ambar-metta!
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166290 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Győrben nem volt szünet, ott az emberek indultak meg kifelé, köztük én is, aztán vagy 10-en végignéztük a végén a grafikákat is :P nagyon szépek!
Nekem legjobban a lovasroham tettszett! :P meg Pippin éneke azzal a gyönyörű képpel amikor Faramirék rohamoznak! az olyan szép volt...

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166286 Írta: Azog
Azog válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Aki Elrondék mögött áll, sztem is Círdan. V.ö. a FOTR-ben a legelején, mikor a tündék megkapják a Három Gyűrűt, Galadriel ott áll két másik tünde (elvileg Círdan és Gil-Galad) társaságában. Szerintem az egyikre nagyon hasonlít az a tünde Szürkerévben.
Én majdnem biztos vagyok benne, hogy Círdan az, bár még csak egyszer láttam.

,,Ha a koldusok nem várnak az ajtó előtt, hanem beosonnak, és lopni próbálnak, így bánunk el velük."
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166275 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Hát, mondjuk a tévében is be tudnak nyomni egy 15 perces reklámot a legizgibb részeknél.... Kanizsán szerencsére szünet nélkül adták le. De a végét nálunk sem ajánlatos végignézni... persze nem tessékelnek ki, de ha 3 percnél tovább maradsz, akkor már ölni tudnak a szemeikkel..... :evil:

'Is there anybody out there?'
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166267 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Luineheciel írta:

Gandalf írta: Miskolcon is egy tízperces szünettel sugározzák (annál a résznél szakad meg a film, amikor Éowyn és Théoden összekoccintják a fejüket :lol: ), ráadásul amint megjelenik a végén a The End felirat, már tessékelik is ki az embereket a teremből, még a betétdalt sem lehet meghallgatni... :?

Hát akkor bizony rossz moziban nézted kedves Gandalf (gondolom a Plázában) :? , viszont a Szinvában szünet nélkül végignyomatják, és még a betétdal végéig vígan bent ülhetc :D

[size=9:1jbwsudx]megj: gyertek ide miskócra nézni, és akkor csinálhatunk egy közös mozizást ;) [/size]

Nem én, Idril és Éowyn! látták ott...
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166265 Írta: Timona
Ha már a pici hibáknál tartunk amikor Gollam ledobja a lembast akkor látszik, hogy a vizbe hull, utána pedig mikor Samu elindul lefelé mégis talál egy kis darabot a sziklán. :roll: (Háromszor láttam eddig a filmet most ez 3.szorra tűnt fel :oops: )

Hát én fel lennék háborodva, ha egy szünetet iktatnának be nekem egy moziban, még ilyet nem is hallottam... 8O

Fodor Ákos
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166261 Írta: Luine Baenre
Luine Baenre válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Gandalf írta: Miskolcon is egy tízperces szünettel sugározzák (annál a résznél szakad meg a film, amikor Éowyn és Théoden összekoccintják a fejüket :lol: ), ráadásul amint megjelenik a végén a The End felirat, már tessékelik is ki az embereket a teremből, még a betétdalt sem lehet meghallgatni... :?

Hát akkor bizony rossz moziban nézted kedves Gandalf (gondolom a Plázában) :? , viszont a Szinvában szünet nélkül végignyomatják, és még a betétdal végéig vígan bent ülhetc :D

[size=9:d2ve5ccw]megj: gyertek ide miskócra nézni, és akkor csinálhatunk egy közös mozizást ;) [/size]
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166258 Írta: Palimir

Engem biztos nem lehetne kitessékelni :) legfeljebb úgy, ha leállítják a filmet... :) de szerencsére ez nagyon ritkán fordult elő...

Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166257 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Szméagol írta: Ő azt mondta Frodó nem is csinál semmit csak "nyögdécsel". Ezt nem hagyhattam annyiban. :wink:

Igen, ezt nekem is mondták, de én is megvédtem! :wink:

Én ezt a biccentést, csak a kikockázott képeknél láttam!
A filmben valahogy nem tűnt fel.

"Be the change you want to see." Gandhi
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166250 Írta: Tarathradiel
Tarathradiel válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Hát akkor Miskolcon nem fogom megnézni... :lol:
Nekem egy kicsit sem hiányzott a szünet és a végén az is zavart, hogy mások rögtön felálltak, nem hogy még engem küldjenek ki... :D

"A művészet a kimondhatatlan tolmácsa..."
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166248 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Miskolcon is egy tízperces szünettel sugározzák (annál a résznél szakad meg a film, amikor Éowyn és Théoden összekoccintják a fejüket :lol: ), ráadásul amint megjelenik a végén a The End felirat, már tessékelik is ki az embereket a teremből, még a betétdalt sem lehet meghallgatni... :?
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166245 Írta: Palimir

Szméagol írta: De akkor meg mi lett az élelemmel... De javítsatok ki, én még csak 1x láttam. :roll:

Tolkien írta: – Nos, jobb a helyzet, mint hinnéd – vigasztalta Frodó. – Amíg nem voltál velem, egyvalamiben azért szerencsém volt. Az igaz, hogy mindent elvettek tőlem. De az elemózsiászsákomat megleltem a rongyok között a földön. Beletúrtak, persze, de azt hiszem, a lembasnak még a szagát, külsejét is utálták, még Gollamnál is jobban. Szétszórták, egy részét széttaposták és összetörték, de én összeszedegettem. Nem sokkal kevesebb, mint volt. De Faramir elemózsiáját elvitték, s a kulacsomat is összevagdosták.

Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166239 Írta: Tarathradiel
Tarathradiel válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Ungwe írta: A másik ami megfogott..nem tudom hogy csak én láttam-e úgy(immáron 3adszorra), de mielőtt Frodo végleg eltűnne a hajón, mosolya mellé biccent is egyet alig észrevehetően.És úgy mintha ez nem csak a parton álló hobbitoknak szólna..

Ez milyen igaz! Ezt én is megfigyeltem és szerintem egy kicsit mintha a közönségnek szólt volna, én úgy éreztem...Szerintem ez a jelenet a film egyik csúcspontja, legalábbis számomra. :)

Ami még nagyon tetszett az az volt, amikor a végén koccintanak a hobbitok...Nem tudom, de nekem úgy tűnt, mintha ott nem csak szerepelnének, hanem TÉNYLEG koccintanának egymással erre az egészre amit együtt végigcsináltak...Csodálatos az a jelenet is...

Az engem is érdekelne hol lehet megtalálni azokat a szép grafikákat...

"A művészet a kimondhatatlan tolmácsa..."
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166233 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Sziasztok!

Erda niire (Area) írta: különben azt észrevettétek, hogy Frodót ugye gatyáravetkőztették, aztán ork ruhát vettek, és amikor levették, akkor megint volt megyei inge..... :?

Ezt én is észrevettem, de azzal magyaráztam, hogy az orkok ott hagyták a ruháját a toronyban, mikor összevesztek a mithril ingen. Mert ugye nem lehetett látni, hogy esetleg elviszik valahová. De akkor meg mi lett az élelemmel... De javítsatok ki, én még csak 1x láttam. :roll:

Az is szép volt, mikor Pippin és Trufa rádöbbennek, hogy Frodó ott veszik a hegyen és sírni kezdenek. Azon is úgy könnyeztem. :emotikonnemfejeziki: Én holnap megyek megnézni a csodát. :D
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.057 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére