A 3. rész - A király visszatér

Több
19 éve 9 hónapja #237477 Írta: Ilweran
Ilweran válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Ha már kedvenc jelenetek:
:arrow: Lórien, úgy ahogy van
:arrow: Galadriel, amikor Frodó felkínálja neki a Gyűrűt
:arrow: Gandalf és Pippin párbeszéde a halálról
:arrow: Frodó monológja a hazaérkezés után: "Hogyan lehet felvenni újra a régi élet fonalát? Hogyan folytatod tovább, ha a szíved mélyén érzed, hogy nincs visszaút?" Szvsz ez volt a forgatókönyvírók egyik legjobb húzása. Nagyon jól kifejezi a küldetés súlyát és gyönyörűen rímel arra, amit Galadriel mond a Két Toronyban Elrondnak: "Frodó a szíve mélyén érzi, a küldetés az életébe kerül."
:arrow: Arwen látomása
:arrow: A kard összekovácsolása
:arrow: Eomer megtalálja Eowynt a csatatéren, és kimerevítettem a képet, Aragorn szeme akkor könnyes!!!!!!
:arrow: Samu monológja a Két Torony végén
:arrow: Faramirék kivonulása Minas Tirithből
:arrow: Theoden lelkesítő beszéde + "Hol a ló s a lovasa?"
:arrow: Theoden és Eowyn búcsúja Dúnhargnál
:arrow: Theodred temetése
:arrow: Amikor leomlik Barad Dúr, a felszabadult öröm után a szövetség tagjai ráébrednek, hogy Frodónak nincs visszaút - ott a színészek arca mindent elmond, zseniális!

8O Mint film, önmagában, könyvtől elvonatkoztatva szvsz a harmadik a legjobb.
8O Könyvhűség (nem történeti, hanem hangulati hűséget értek alatta) tekintetében az első.
8O Az alapján, hogy mennyit ad hozzá a moziváltozathoz, a TTT bővített a legjobb, de ha csak mint filmet nézzük, akkor a ROTK bővített.

"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja #237456 Írta: ruffian
ruffian válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Tinfang Gelion írta:
Még kiemelném Théoden "a k**va életbe, még ez is!?" arcát, amikor jön felé a Boszorkányúr, meg a négy hobbit othon a pubban-t, ami talán az egész lezárás legjobb jelenete.

:) ))Ja, Théoden hihetetlen arcokat tud vágni, és miden monológja meg harci lelkesítő beszéde óriási!
Legolasnak aranyosan csillog a szeme az X mennyiségű szesz után:)
Bocs a Mumakok miatt, nem tudom, honnan jutott eszembe a másik szó.

"Gondor has no king - Gondor needs no king!""Remember today, little brother ...":boromir1:
Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja #237450 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

ruffian írta: A másik a haradiak csatába vonulása - mint már írtam vhol, rohadt jól szól a kürtjük, meg a harci énekük is nagyon "tökös" - na és az ezt meglátó Téoden a következő vágásban (" Reform the line!" Take the charge!!") és amint nekilendülnek azoknak az eszetlen nagy mamelukoknak...húúú!

Ez tényleg szép. Más kérdés persze, hogy én nem vezényelnék frontális rohamot a múmakok ellen, hannem a klasszikus átkarokással élnék. S nem engedném, hogy a mordori gyalogság újrarendeződjön. A múmakokat intézze el a gyalogság...

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!
Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja #237448 Írta: Tinfang Gelion
Tinfang Gelion válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Tegnap nézegettem egy kicsit ROTK-ot, és nagy derültségemre eszembe villant, hogy Sz. szájának utolsó mondata "It takes more to make a king than a broken elvish blade" jelentősen összecseng a Gyalog-Galopp egyik mondatával... " strange women lying in ponds distributing
swords is no basis for a system of government" :lol: :lol:

A lovasroham tényleg nagyon finom... Mikor először néztem, végigborzongtam az egészet... No meg nemrég felfogtam, hogy Waterloo-nál d'Erlon(asszem így hívták) lovasrohama nagyjából ekkora volt... Az szép lehetett

Még kiemelném Théoden "a k**va életbe, még ez is!?" arcát, amikor jön felé a Boszorkányúr, meg a négy hobbit othon a pubban-t, ami talán az egész lezárás legjobb jelenete.

Ami lehetetlen, nem szállhat el
mint egy álomkép
ami hihetetlen, nem múlhat el
mint az ébrenlét
Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja #237444 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

ruffian írta: amint nekilendülnek azoknak az eszetlen nagy mamelukoknak...húúú!

Hehe, múmakoknak :) Arabok/törökök nem szerepelnek a filmben :)

Nekem (amint azt már írtam kb egy éve) Théoden lelkesítő beszéde és a rohírok lovasrohama volt olyan, hogy első alkalommal elsírtam magam rajta *szipp* És szinte lehetett érezni, ahogy dübörög a vetítő padlója a 6000 ló patája alatt.
Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja #237441 Írta: ruffian
ruffian válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Nekem annál a jelenetnél lesz mindig könnyes a szemem, amikor Gandalf elűzi a Minas Tirith felé menekülő Faramirék fölül a nazgulokat - nem tudom,az ének alatta, meg ahogy szó nélkül csinálja, Keselyüstök meg teljes erővel vágtázik...

A másik a haradiak csatába vonulása - mint már írtam vhol, rohadt jól szól a kürtjük, meg a harci énekük is nagyon "tökös" - na és az ezt meglátó Téoden a következő vágásban (" Reform the line!" Take the charge!!") és amint nekilendülnek azoknak az eszetlen nagy mamelukoknak...húúú!

"Gondor has no king - Gondor needs no king!""Remember today, little brother ...":boromir1:
Téma zárolva.
Több
19 éve 10 hónapja #237382 Írta: Ulmo

Robert B írta: A legjobb bővített verzió szerintem a második lett, mivel az valóban rengeteg hibát kijavított, sokat dobott a hangulaton és kiegyensúlyozta a szállakat és a filmet.

Ebben van valami. A FotR esetében még csak bizonyos részek hiánya, és pár változtatás tűnt fel. Ezt nagyrészt pótolta a bővített (pl lórieni ajándékozás). A TTT esetében már látszott, hogy sokmindent egyszerűen időhiány miatt kivágtak. Itt segített a legtöbbet a bővített verzió, sokkal érthetőbb lett a film. A RotK-ról lehetett tudni, hogy ez lesz a leghosszabb. A bővített verziójába bekerült jópár hiányzó rész (Holtak Ösvényének vége, Kőkirály, Ispotály, Frodó és Samu mordori útjának maradéka, Szauron Szája - Szarumán halála viszont kellett!), de ez túl sok pluszt, magyarázatot nem adott a filmhez, csak még hosszabb lett tőle. És én szégyenszemre bealudtam rajta :oops: A vége a gyönyörű szürkerévi jelenettől függetlenül nagyon el lett nyújtva. De ezt nem venném súlyos hibának, valahogy le kellett zárni a filmet.
Téma zárolva.
Több
19 éve 10 hónapja #237377 Írta: Robert B
Robert B válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Mornambar írta: Tényleg Ulmo, legyen szavazás, melyik volt a legjobb film alapból (s melyik a bővítettek közül pl.) :)

Filmként (forgatókönyv, rendezés, hangulat, látvány, zene, színészi teljesítmény stb.) és a könyv szempontjából mindenképp az első film volt a legjobb szerintem.

A legjobb bővített verzió szerintem a második lett, mivel az valóban rengeteg hibát kijavított, sokat dobott a hangulaton és kiegyensúlyozta a szállakat és a filmet.

The answer is Jesus. But tell me... what is the question?!
Téma zárolva.
Több
19 éve 10 hónapja #237369 Írta: Mornambar
Mornambar válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Tényleg Ulmo, legyen szavazás, melyik volt a legjobb film alapból (s melyik a bővítettek közül pl.) :)
Téma zárolva.
Több
19 éve 10 hónapja #237267 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Gyémánt_Hajnal/Hesszipé írta: Jarl hihetetlenül fiatal és egy nyeletlen srác - ki hinné el, hogy olyan idős és annyi mindent megjárt? A bölcsességről nem is beszélve...

Azt ugyan nem tudom, hogy mit értesz azon, hogy Jarl "nyeletlen", ezt a kifejezést én nem ismerem, de azt tudom, hogy nem "hihetetlenül fiatal", csak annak néz ki, és talán érettebb, mint J
Téma zárolva.
Több
19 éve 10 hónapja #237203 Írta: Gyémánt_Hajnal
Gyémánt_Hajnal válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

olorin.papa írta:

cortez71 írta:

Gyémánt_Hajnal/Hesszipé írta: Sokáig vita volt arról, hogy ki volt Glorfindel, míg végül Jarl Benzont, Jörn Benzon testvérét megjelölték hivatalosan is, hogy ő volt Glorfindel. Én addig - mint mások is, abban a hitben éltem, hogy a film végén - koronázás + Arwen megjelenése.... szóval az Elrond mellett álló tünde, az Glorfindel, akit Sandro Kopp alakított. Én azzal el is voltam - úgy bejött a srác, de mikor megláttam Jarl :P Én nem tudom, a sok rajongó mit tudnak csöpögni azon a srácon! Egyáltalán nem tündének való! Az a pisze orra meg állatlan feje, bocsánat - senkit nem akarok megsérteni, de Viggóból jobb tündét lehetne faragni.

na,akkor egy kép Glorfindelről:

decipherstore.fanhq.com/TCG/Card ... ardID=3528

ja,és sztem ez a csávó elég tündés :lol: .

:? Nekem mondhatnak akik éa amit akarnak, nekem mindig a zászló mögött álló tünde marad Glorfindel :evil: még Ő hasonlít kinézetre, de méginkább kisugárzásra egy halált megjárt tünde úrra (van valami derűs nyugalom benne)

Hát én is így vagyok vele... Aki ott állt (Sandro) marad a szememben Glorfindelként :wink: mert másként én sem nagyon tudom elképzelni.
Jarl hihetetlenül fiatal és egy nyeletlen srác - ki hinné el, hogy olyan idős és annyi mindent megjárt? A bölcsességről nem is beszélve...

"És ha egyszer rajtam lánckerék taposna

Alattam a Föld is sírva beomolna."
Téma zárolva.
Több
19 éve 10 hónapja #237196 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

cortez71 írta:

Gyémánt_Hajnal/Hesszipé írta: Sokáig vita volt arról, hogy ki volt Glorfindel, míg végül Jarl Benzont, Jörn Benzon testvérét megjelölték hivatalosan is, hogy ő volt Glorfindel. Én addig - mint mások is, abban a hitben éltem, hogy a film végén - koronázás + Arwen megjelenése.... szóval az Elrond mellett álló tünde, az Glorfindel, akit Sandro Kopp alakított. Én azzal el is voltam - úgy bejött a srác, de mikor megláttam Jarl :P Én nem tudom, a sok rajongó mit tudnak csöpögni azon a srácon! Egyáltalán nem tündének való! Az a pisze orra meg állatlan feje, bocsánat - senkit nem akarok megsérteni, de Viggóból jobb tündét lehetne faragni.

:? Nekem mondhatnak akik éa amit akarnak, nekem mindig a zászló mögött álló tünde marad Glorfindel :evil: még Ő hasonlít kinézetre, de méginkább kisugárzásra egy halált megjárt tünde úrra (van valami derűs nyugalom benne)

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
Téma zárolva.
Több
19 éve 10 hónapja #237173 Írta: Ulmo

cortez71 írta: na,akkor egy kép Glorfindelről:

Ha tündés = nyálas, akkor igen :twisted: Ez a fickó szvsz alkalmatlan lett volna a könyvbeli "nagyhatalmú tünde-úr" szerepére. Ez inkább Arwen torzított mása.
Téma zárolva.
Több
19 éve 10 hónapja #237170 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Téma zárolva.
Több
19 éve 10 hónapja #237121 Írta: Gyémánt_Hajnal

Phaedra/Namarie írta: Gyémánt Hajnal hozzászólásához: Figwith esetében érthető a csöpögés....
Újabb verzió: ha lesz, remélem, a regényhez sokkal hűségesebb lesz..de elsőnek lenni mindig a legnehezebb...

Jó, Figwith No Comment :D

Téma zárolva.
Több
19 éve 10 hónapja #237116 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Gyémánt Hajnal hozzászólásához: Figwith esetében érthető a csöpögés....
Újabb verzió: ha lesz, remélem, a regényhez sokkal hűségesebb lesz..de elsőnek lenni mindig a legnehezebb...

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
Téma zárolva.
Több
19 éve 10 hónapja #237111 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Ilweran írta: ...majd levetítem az unokáimnak, akik valszeg ki fogják röhögni az addigra elavult spec effekteket, de remélem, a történet őket is ugyanúgy elvarázsolja, mint engem.....

Biztosan. :) De ők valószínűleg már a film egy újabb verziójával fogják összehasonlítgatni ezt a művet...

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
Téma zárolva.
Több
19 éve 10 hónapja #237110 Írta: Gyémánt_Hajnal

Phaedra/Namarie írta:

cortez71 írta:
Imrahilről egy kép:
decipherstore.fanhq.com/TCG/Card ... ardID=3262

És tényleg benne volt. Forlongot sajnálom,meg Beregondot és Beregilt is :( .

És el is higgyem, hogy tünde vér folyik az ereiben????
Amúgy a harmadik rész tündéi kinézetileg szvsz hát elég siralmasra sikeredtek. Különösen Glorfindel. Majdnem lefordultam a székről, amikor megláttam. Tisztára, mintha valami reneszánsz ké női hajviseletét ötvözték volna egy férfi tündével...
elnézést a fanyalgásért, de a regényben Glorfindel mintha egy kicsit élettelibb és komolyabb lett volna...

Sokáig vita volt arról, hogy ki volt Glorfindel, míg végül Jarl Benzont, Jörn Benzon testvérét megjelölték hivatalosan is, hogy ő volt Glorfindel. Én addig - mint mások is, abban a hitben éltem, hogy a film végén - koronázás + Arwen megjelenése.... szóval az Elrond mellett álló tünde, az Glorfindel, akit Sandro Kopp alakított. Én azzal el is voltam - úgy bejött a srác, de mikor megláttam Jarl :P Én nem tudom, a sok rajongó mit tudnak csöpögni azon a srácon! Egyáltalán nem tündének való! Az a pisze orra meg állatlan feje, bocsánat - senkit nem akarok megsérteni, de Viggóból jobb tündét lehetne faragni.

Az én további kedvenc jeleneteim:

:arrow: Galadriel bevezetője
:arrow: Arwen megjelenése, amikor Frodó beteg
:arrow: Amikor Boromir a Fehér Városról beszél
:arrow: A Két Torony kezdése - szintén :)
:arrow: Haldír halála
:arrow: Hol a ló és a lovas
:arrow: Gollam párbeszéde önmagával
:arrow: Samu beszéde a TTT végén

Téma zárolva.
Több
19 éve 10 hónapja #237107 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

cortez71 írta:
Imrahilről egy kép:
decipherstore.fanhq.com/TCG/Card ... ardID=3262

És tényleg benne volt. Forlongot sajnálom,meg Beregondot és Beregilt is :( .

És el is higgyem, hogy tünde vér folyik az ereiben????
Amúgy a harmadik rész tündéi kinézetileg szvsz hát elég siralmasra sikeredtek. Különösen Glorfindel. Majdnem lefordultam a székről, amikor megláttam. Tisztára, mintha valami reneszánsz ké női hajviseletét ötvözték volna egy férfi tündével...
elnézést a fanyalgásért, de a regényben Glorfindel mintha egy kicsit élettelibb és komolyabb lett volna...

Viszont, ha rövidre is zárták, a Narsil újrakovácsolása szvsz szép volt. Csak kár, hogy ez előbb történt...

Ami tényleg szép volt: Frodó és samu párbeszéde, valamint a befejezés elgondolkodtató hangulat. Egyrészről "az itt van vége mindennek"- mindenféle értelembe, másfelől meg a továbbélés, újrakezdés lehetőségei.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
Téma zárolva.
Több
19 éve 10 hónapja #237101 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
:arrow: Nekem az első rész hangulata fogott meg a legjobban, szerintem az közelített legjobban a könyvhöz :up:
:arrow: Kevés film kezdődik olyan hatásosan mint a második :P
:arrow: A legelső nyíl, amit kilőttek az erődböl? :bounce:
:arrow: a harmadik részből mindig kicsordul a könnyem Pippin énekénél (tudtátok hogy ő maga irta? :itscool: )
:arrow: A jelzőtüzes jelenet :up:
:arrow: a lovasok megérkezése... :wink:

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
Téma zárolva.
Több
19 éve 10 hónapja #237090 Írta: Mornambar
Mornambar válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Robert B írta: Mordor volt a harmadik filmnél az egyik fő problémám. Mória tárnáihoz képest Mordor egy Disneylandre sikeredett a harmadik filmben. Hova lett a prológus, sötét, gigantikus, nyomasztó, homállyal burkolt földje?

Ezzel teljesen egyetértek.
Az elsőnek ollyan hangulata volt hogy ihaj.
Téma zárolva.
Több
19 éve 10 hónapja #237086 Írta: Lominas
Lominas válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Igen, ezek az abszolút csúcsjelenetei a filmnek, ezek azok a pontok ahol teljesen, abszolút visszaadja a könyv hangulatát. Nem a tartalmát, de a hangulatát.

Néhány további résszel még kiegészíteném:
:arrow: Théodred sírjánál Théoden - mikor Gandalf azt mondja, hogy ˝Lelke majd utat talál eleid csarnokába.˝ azzal a zenével, hát az valami gyönyörű :)
:arrow: első rész, Gandalf és Frodó párbeszéde Gollamról Móriában (erre emléxik aztán vissza Frodó a film végén - All you have to decide is what to do with the time that is given to you), nagyon fontos mondanivalót fogalmaz meg és fantasztikus.
:arrow: Boromir halála
:arrow: Théoden és Éowyn párbeszéde, mielőtt Dúnhargból elindul a rohír sereg.
:arrow: Hol a ló s a lovasa? - jelenet, mikor Théodent felvértezik, az egyik kedvencem.
:arrow: nagyon jó példa arra, ahol maga a jelenet fényévekre van a könyvbelitől, de mégis perfekt: Samu monológja Osgiliathban a TTT végén.
:arrow: Szürkerév

Ezek azok a részek, amik valahogy az egésznek az alapjára tapintanak rá és egytől egyik ezekben érezni, hogy valami döbbenetes mitológia húzódik meg a történet hátterében. És én végül mégegyszer kiemelném Gandalf szavait a halálról Pippinnek, mert szerintem az volt a legjobb húzás, vitán felül. Minden benne van, amiről a történet szól. És meggyőződésem, hogy amiről az élet szól, az is.
Téma zárolva.
Több
19 éve 10 hónapja - 19 éve 10 hónapja #237085 Írta: Panda
Panda válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Alyr Arkhon írta: A film, legalábbis ha a hivatalos honlapnak hinni lehet, trilógia.

Egen? :o ...

Gandalf írta: Nekem nagyon furcsa, hogy a 3 filmnek három teljesen különböző hangulata van, s nem csak annyira, mint a könyvekben, annál sokkal érezhetőbben. Sokszor nehezen áll össze a 3 film egyetlen alkotássá, a maratonon érezhetni is lehetett a váltást. Így tényleg mondható trilógiának a film.

Hááát... Jó. Tőlem... :lol: Meggyőztetek.
(Most jut eszembe, hogy a könyvnek, amit nyáron vettem, egy vasudvardi jelenet van a borítóján, és arra is rá van írva, hogy trilógia. Márhogy a film. A könyv borítóján reklámozzák a filmet.)
Téma zárolva.
Több
19 éve 10 hónapja #237072 Írta: Gyémánt_Hajnal
Nekem Arwen látomása az abszolut NO COMMENT.
A saját LOTR fanficjeim nekem is líraiak - az egész olyan sokszor mintha minden le lenne lassulva - az ilyen jelenetek a legmekapóbbak.

És ha a többit nézem:

:arrow: Théoden halála
:arrow: Amikor Gandalf, Pippinnek mesél - az egyik legszebb!!!
:arrow: Amikor búcsúznak
:arrow: És persze Arwen látomása
:arrow: Frodó és Samu - mindig

Na ezek azok, amikor mindig elsírom magam.... :oops:

Téma zárolva.
Több
19 éve 10 hónapja #237048 Írta: Ilweran
Ilweran válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Maga a figura nekem is bejött, csak ne vicsorgott volna olyan idétlenül!!!!! De az, hogy vak, nagyon jó húzás volt!
Pj ezzel a "még nagyobbat, még nagyobbat" hozzáállással egy olyan gyerekre emlékeztet, aki beszabadult a felnőttek játékai közé.... :D Tudjuk, hogy odavan az akcióért, meg a horrorért. Hát legyen neki. Elvégre ő a rendező. Én sok-sok mindent sokkal líraibbra csináltam volna (csak hogy képben legyetek: nálam az egész LOTR olyan hangulatú lenne, mint Arwen látomása, meg a jelzőtüzes rész, meg Lórien az első részben!!!!!!!! én így képzeltem el olvasás közben, még Mordort, és a gonoszt is lírainak-persze gőzöm nincs hogy kéne lírai csatákat csinálni filmen :confused2: )
De hát ez az ő filmje, az ő ízlését és értelmezését tükrözi, ahogy már írtam..... :D Én mindettől függetlenül valszeg mindig imádni fogom az egész trilógiát, és majd levetítem az unokáimnak, akik valszeg ki fogják röhögni az addigra elavult spec effekteket, de remélem, a történet őket is ugyanúgy elvarázsolja, mint engem.....

"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
Téma zárolva.
Több
19 éve 10 hónapja #237038 Írta: Máb
Máb válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Igen, nagy a különbség a hangvételét és tempóját tekintve az egyes részek között.
Azért talán nem kell szomorkodni, hogy egy csomót kivágtak a leforgatott anyagokból. Ilyenkor pl. arra gondolok, hogy Arwen Aragorn oldalán harcol a Helm szurdokban zajló csatában.
Szauron szája nekem is tetszett a furcsán kaffanó fogaival és a vakságát kiemelő sisakkal. Hát... valóban a Száj volt.
Téma zárolva.
Több
19 éve 10 hónapja #236991 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Nekem nagyon furcsa, hogy a 3 filmnek három teljesen különböző hangulata van, s nem csak annyira, mint a könyvekben, annál sokkal érezhetőbben. Sokszor nehezen áll össze a 3 film egyetlen alkotássá, a maratonon érezhetni is lehetett a váltást. Így tényleg mondható trilógiának a film.
Téma zárolva.
Több
19 éve 10 hónapja #236974 Írta: Gyémánt_Hajnal

Cerebrum írta:

Ulmo írta: Szabad megkérdeznem, hogy mi ez a hirtelen fanyalgási hullám? Miért kell minden egyes képkockán a könyvet számonkérni?

Szerintem nem is ez a legfőbb baj, hanem az, h. a legtöbb résznek nem tett túlságosan jót PJ megalomániája; aki látta pl. a DVD extráin a Boszorkányúr buzogányáról vagy a Szauron Szájáról készült részeket, az tudja mire gondolok... "Még nagyobbra, még nagyobbra!" :evil:

Nekem Szauron szája kifejezetten tetszett.... a filmekben majdnem mindig valamit jobban ki kell emelni, hogy jobban visszakapjuk a hatást. Nekem nagyon ott volt, ahogy akkora szája volt a pasasnak - kirázott tőle a hideg, meg érződött benne, hogy mennyire elvan telve magától meg az Urától...

Na meg a Boszorkányúr - ki ha nem ő lenne képes meglendíteni egy akkora buzogányt?

Téma zárolva.
Több
19 éve 10 hónapja #236972 Írta: Gyémánt_Hajnal
Ja azt én is tudom, hogy az utolsó pillanatig dolgoztak, de le a kalappal előttük amiért annyi energiát fektettek be, olyan elszántsággal és fanatizmussal. Hát ha összevetnénk az összes elkészült anyagot, amik még mindig kimaradtak, jóval több filmet kapnánk, mint 3 :twisted: :wink:

Téma zárolva.
Több
19 éve 10 hónapja #236961 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Panda írta: (Nem trilógia!!!! Se a film, se a könyv! Egy db összefüggő történet, amit könyv esetén néha 3 kötetben adnak ki, film esetében 3 nézhető hosszúságú részra bontva. [size=9:3p3u6fnn]Bár az extra- egyben- vetítés alapján lehetett volna 1 film az egész, csak így üzlet[/size]...)

A film, legalábbis ha a hivatalos honlapnak hinni lehet, trilógia. A könyv nem.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.062 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére