- Köszönetek: 0
A 3. rész - A király visszatér
- Ilweran
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
8O Mint film, önmagában, könyvtől elvonatkoztatva szvsz a harmadik a legjobb.
8O Könyvhűség (nem történeti, hanem hangulati hűséget értek alatta) tekintetében az első.
8O Az alapján, hogy mennyit ad hozzá a moziváltozathoz, a TTT bővített a legjobb, de ha csak mint filmet nézzük, akkor a ROTK bővített.
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
- ruffian
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
Tinfang Gelion írta:
Még kiemelném Théoden "a k**va életbe, még ez is!?" arcát, amikor jön felé a Boszorkányúr, meg a négy hobbit othon a pubban-t, ami talán az egész lezárás legjobb jelenete.
Legolasnak aranyosan csillog a szeme az X mennyiségű szesz után:)
Bocs a Mumakok miatt, nem tudom, honnan jutott eszembe a másik szó.
"Gondor has no king - Gondor needs no king!""Remember today, little brother ...":boromir1:
- Ery
-
- Nem elérhető
-
ruffian írta: A másik a haradiak csatába vonulása - mint már írtam vhol, rohadt jól szól a kürtjük, meg a harci énekük is nagyon "tökös" - na és az ezt meglátó Téoden a következő vágásban (" Reform the line!" Take the charge!!") és amint nekilendülnek azoknak az eszetlen nagy mamelukoknak...húúú!
Ez tényleg szép. Más kérdés persze, hogy én nem vezényelnék frontális rohamot a múmakok ellen, hannem a klasszikus átkarokással élnék. S nem engedném, hogy a mordori gyalogság újrarendeződjön. A múmakokat intézze el a gyalogság...
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Tinfang Gelion
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
-
swords is no basis for a system of government"
A lovasroham tényleg nagyon finom... Mikor először néztem, végigborzongtam az egészet... No meg nemrég felfogtam, hogy Waterloo-nál d'Erlon(asszem így hívták) lovasrohama nagyjából ekkora volt... Az szép lehetett
Még kiemelném Théoden "a k**va életbe, még ez is!?" arcát, amikor jön felé a Boszorkányúr, meg a négy hobbit othon a pubban-t, ami talán az egész lezárás legjobb jelenete.
Ami lehetetlen, nem szállhat el
mint egy álomkép
ami hihetetlen, nem múlhat el
mint az ébrenlét
- Ulmo
-
- Nem elérhető
-
ruffian írta: amint nekilendülnek azoknak az eszetlen nagy mamelukoknak...húúú!
Hehe, múmakoknak
Nekem (amint azt már írtam kb egy éve) Théoden lelkesítő beszéde és a rohírok lovasrohama volt olyan, hogy első alkalommal elsírtam magam rajta *szipp* És szinte lehetett érezni, ahogy dübörög a vetítő padlója a 6000 ló patája alatt.
- ruffian
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
A másik a haradiak csatába vonulása - mint már írtam vhol, rohadt jól szól a kürtjük, meg a harci énekük is nagyon "tökös" - na és az ezt meglátó Téoden a következő vágásban (" Reform the line!" Take the charge!!") és amint nekilendülnek azoknak az eszetlen nagy mamelukoknak...húúú!
"Gondor has no king - Gondor needs no king!""Remember today, little brother ...":boromir1:
- Ulmo
-
- Nem elérhető
-
Robert B írta: A legjobb bővített verzió szerintem a második lett, mivel az valóban rengeteg hibát kijavított, sokat dobott a hangulaton és kiegyensúlyozta a szállakat és a filmet.
Ebben van valami. A FotR esetében még csak bizonyos részek hiánya, és pár változtatás tűnt fel. Ezt nagyrészt pótolta a bővített (pl lórieni ajándékozás). A TTT esetében már látszott, hogy sokmindent egyszerűen időhiány miatt kivágtak. Itt segített a legtöbbet a bővített verzió, sokkal érthetőbb lett a film. A RotK-ról lehetett tudni, hogy ez lesz a leghosszabb. A bővített verziójába bekerült jópár hiányzó rész (Holtak Ösvényének vége, Kőkirály, Ispotály, Frodó és Samu mordori útjának maradéka, Szauron Szája - Szarumán halála viszont kellett!), de ez túl sok pluszt, magyarázatot nem adott a filmhez, csak még hosszabb lett tőle. És én szégyenszemre bealudtam rajta
- Robert B
-
- Nem elérhető
-
Mornambar írta: Tényleg Ulmo, legyen szavazás, melyik volt a legjobb film alapból (s melyik a bővítettek közül pl.)
Filmként (forgatókönyv, rendezés, hangulat, látvány, zene, színészi teljesítmény stb.) és a könyv szempontjából mindenképp az első film volt a legjobb szerintem.
A legjobb bővített verzió szerintem a második lett, mivel az valóban rengeteg hibát kijavított, sokat dobott a hangulaton és kiegyensúlyozta a szállakat és a filmet.
The answer is Jesus. But tell me... what is the question?!
- Mornambar
-
- Nem elérhető
-
mornambar-totto.deviantart.com
-tessék voksolni
E-MAIL CÍMEM: rokkertotto@gmail.com
- Penngaladiel
-
- Nem elérhető
-
Azt ugyan nem tudom, hogy mit értesz azon, hogy Jarl "nyeletlen", ezt a kifejezést én nem ismerem, de azt tudom, hogy nem "hihetetlenül fiatal", csak annak néz ki, és talán érettebb, mint JGyémánt_Hajnal/Hesszipé írta: Jarl hihetetlenül fiatal és egy nyeletlen srác - ki hinné el, hogy olyan idős és annyi mindent megjárt? A bölcsességről nem is beszélve...
- Gyémánt_Hajnal
-
- Nem elérhető
-
olorin.papa írta:
cortez71 írta:
na,akkor egy kép Glorfindelről:Gyémánt_Hajnal/Hesszipé írta: Sokáig vita volt arról, hogy ki volt Glorfindel, míg végül Jarl Benzont, Jörn Benzon testvérét megjelölték hivatalosan is, hogy ő volt Glorfindel. Én addig - mint mások is, abban a hitben éltem, hogy a film végén - koronázás + Arwen megjelenése.... szóval az Elrond mellett álló tünde, az Glorfindel, akit Sandro Kopp alakított. Én azzal el is voltam - úgy bejött a srác, de mikor megláttam Jarl
Én nem tudom, a sok rajongó mit tudnak csöpögni azon a srácon! Egyáltalán nem tündének való! Az a pisze orra meg állatlan feje, bocsánat - senkit nem akarok megsérteni, de Viggóból jobb tündét lehetne faragni.
decipherstore.fanhq.com/TCG/Card ... ardID=3528
ja,és sztem ez a csávó elég tündés.
Nekem mondhatnak akik éa amit akarnak, nekem mindig a zászló mögött álló tünde marad Glorfindel
még Ő hasonlít kinézetre, de méginkább kisugárzásra egy halált megjárt tünde úrra (van valami derűs nyugalom benne)
Hát én is így vagyok vele... Aki ott állt (Sandro) marad a szememben Glorfindelként
Jarl hihetetlenül fiatal és egy nyeletlen srác - ki hinné el, hogy olyan idős és annyi mindent megjárt? A bölcsességről nem is beszélve...
"És ha egyszer rajtam lánckerék taposna
Alattam a Föld is sírva beomolna."
- Olorin.papa
-
- Nem elérhető
-
cortez71 írta:
na,akkor egy kép Glorfindelről:Gyémánt_Hajnal/Hesszipé írta: Sokáig vita volt arról, hogy ki volt Glorfindel, míg végül Jarl Benzont, Jörn Benzon testvérét megjelölték hivatalosan is, hogy ő volt Glorfindel. Én addig - mint mások is, abban a hitben éltem, hogy a film végén - koronázás + Arwen megjelenése.... szóval az Elrond mellett álló tünde, az Glorfindel, akit Sandro Kopp alakított. Én azzal el is voltam - úgy bejött a srác, de mikor megláttam Jarl
Én nem tudom, a sok rajongó mit tudnak csöpögni azon a srácon! Egyáltalán nem tündének való! Az a pisze orra meg állatlan feje, bocsánat - senkit nem akarok megsérteni, de Viggóból jobb tündét lehetne faragni.
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Ulmo
-
- Nem elérhető
-
cortez71 írta: na,akkor egy kép Glorfindelről:
Ha tündés = nyálas, akkor igen
- cortez71
-
- Nem elérhető
-
ja,és sztem ez a csávó elég tündés
- Gyémánt_Hajnal
-
- Nem elérhető
-
Phaedra/Namarie írta: Gyémánt Hajnal hozzászólásához: Figwith esetében érthető a csöpögés....
Újabb verzió: ha lesz, remélem, a regényhez sokkal hűségesebb lesz..de elsőnek lenni mindig a legnehezebb...
Jó, Figwith No Comment
- Namarie
-
- Nem elérhető
-
Újabb verzió: ha lesz, remélem, a regényhez sokkal hűségesebb lesz..de elsőnek lenni mindig a legnehezebb...
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Cerebrum
-
- Nem elérhető
-
Ilweran írta: ...majd levetítem az unokáimnak, akik valszeg ki fogják röhögni az addigra elavult spec effekteket, de remélem, a történet őket is ugyanúgy elvarázsolja, mint engem.....
Biztosan.
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Gyémánt_Hajnal
-
- Nem elérhető
-
Phaedra/Namarie írta:
cortez71 írta:
Imrahilről egy kép:
decipherstore.fanhq.com/TCG/Card ... ardID=3262
És tényleg benne volt. Forlongot sajnálom,meg Beregondot és Beregilt is.
És el is higgyem, hogy tünde vér folyik az ereiben????
Amúgy a harmadik rész tündéi kinézetileg szvsz hát elég siralmasra sikeredtek. Különösen Glorfindel. Majdnem lefordultam a székről, amikor megláttam. Tisztára, mintha valami reneszánsz ké női hajviseletét ötvözték volna egy férfi tündével...
elnézést a fanyalgásért, de a regényben Glorfindel mintha egy kicsit élettelibb és komolyabb lett volna...
Sokáig vita volt arról, hogy ki volt Glorfindel, míg végül Jarl Benzont, Jörn Benzon testvérét megjelölték hivatalosan is, hogy ő volt Glorfindel. Én addig - mint mások is, abban a hitben éltem, hogy a film végén - koronázás + Arwen megjelenése.... szóval az Elrond mellett álló tünde, az Glorfindel, akit Sandro Kopp alakított. Én azzal el is voltam - úgy bejött a srác, de mikor megláttam Jarl
Az én további kedvenc jeleneteim:
- Namarie
-
- Nem elérhető
-
cortez71 írta:
Imrahilről egy kép:
decipherstore.fanhq.com/TCG/Card ... ardID=3262
És tényleg benne volt. Forlongot sajnálom,meg Beregondot és Beregilt is.
És el is higgyem, hogy tünde vér folyik az ereiben????
Amúgy a harmadik rész tündéi kinézetileg szvsz hát elég siralmasra sikeredtek. Különösen Glorfindel. Majdnem lefordultam a székről, amikor megláttam. Tisztára, mintha valami reneszánsz ké női hajviseletét ötvözték volna egy férfi tündével...
elnézést a fanyalgásért, de a regényben Glorfindel mintha egy kicsit élettelibb és komolyabb lett volna...
Viszont, ha rövidre is zárták, a Narsil újrakovácsolása szvsz szép volt. Csak kár, hogy ez előbb történt...
Ami tényleg szép volt: Frodó és samu párbeszéde, valamint a befejezés elgondolkodtató hangulat. Egyrészről "az itt van vége mindennek"- mindenféle értelembe, másfelől meg a továbbélés, újrakezdés lehetőségei.
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Olorin.papa
-
- Nem elérhető
-
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Mornambar
-
- Nem elérhető
-
Robert B írta: Mordor volt a harmadik filmnél az egyik fő problémám. Mória tárnáihoz képest Mordor egy Disneylandre sikeredett a harmadik filmben. Hova lett a prológus, sötét, gigantikus, nyomasztó, homállyal burkolt földje?
Ezzel teljesen egyetértek.
Az elsőnek ollyan hangulata volt hogy ihaj.
mornambar-totto.deviantart.com
-tessék voksolni
E-MAIL CÍMEM: rokkertotto@gmail.com
- Lominas
-
- Nem elérhető
-
Néhány további résszel még kiegészíteném:
Ezek azok a részek, amik valahogy az egésznek az alapjára tapintanak rá és egytől egyik ezekben érezni, hogy valami döbbenetes mitológia húzódik meg a történet hátterében. És én végül mégegyszer kiemelném Gandalf szavait a halálról Pippinnek, mert szerintem az volt a legjobb húzás, vitán felül. Minden benne van, amiről a történet szól. És meggyőződésem, hogy amiről az élet szól, az is.
- Panda
-
- Nem elérhető
-
Egen?Alyr Arkhon írta: A film, legalábbis ha a hivatalos honlapnak hinni lehet, trilógia.
Hááát... Jó. Tőlem...Gandalf írta: Nekem nagyon furcsa, hogy a 3 filmnek három teljesen különböző hangulata van, s nem csak annyira, mint a könyvekben, annál sokkal érezhetőbben. Sokszor nehezen áll össze a 3 film egyetlen alkotássá, a maratonon érezhetni is lehetett a váltást. Így tényleg mondható trilógiának a film.
(Most jut eszembe, hogy a könyvnek, amit nyáron vettem, egy vasudvardi jelenet van a borítóján, és arra is rá van írva, hogy trilógia. Márhogy a film. A könyv borítóján reklámozzák a filmet.)
- Gyémánt_Hajnal
-
- Nem elérhető
-
A saját LOTR fanficjeim nekem is líraiak - az egész olyan sokszor mintha minden le lenne lassulva - az ilyen jelenetek a legmekapóbbak.
És ha a többit nézem:
Na ezek azok, amikor mindig elsírom magam....
- Ilweran
-
- Nem elérhető
-
Pj ezzel a "még nagyobbat, még nagyobbat" hozzáállással egy olyan gyerekre emlékeztet, aki beszabadult a felnőttek játékai közé....
De hát ez az ő filmje, az ő ízlését és értelmezését tükrözi, ahogy már írtam.....
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
- Máb
- Nem elérhető
-
Azért talán nem kell szomorkodni, hogy egy csomót kivágtak a leforgatott anyagokból. Ilyenkor pl. arra gondolok, hogy Arwen Aragorn oldalán harcol a Helm szurdokban zajló csatában.
Szauron szája nekem is tetszett a furcsán kaffanó fogaival és a vakságát kiemelő sisakkal. Hát... valóban a Száj volt.
- Gandalf
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
- Gyémánt_Hajnal
-
- Nem elérhető
-
Cerebrum írta:
Ulmo írta: Szabad megkérdeznem, hogy mi ez a hirtelen fanyalgási hullám? Miért kell minden egyes képkockán a könyvet számonkérni?
Szerintem nem is ez a legfőbb baj, hanem az, h. a legtöbb résznek nem tett túlságosan jót PJ megalomániája; aki látta pl. a DVD extráin a Boszorkányúr buzogányáról vagy a Szauron Szájáról készült részeket, az tudja mire gondolok... "Még nagyobbra, még nagyobbra!"
Nekem Szauron szája kifejezetten tetszett.... a filmekben majdnem mindig valamit jobban ki kell emelni, hogy jobban visszakapjuk a hatást. Nekem nagyon ott volt, ahogy akkora szája volt a pasasnak - kirázott tőle a hideg, meg érződött benne, hogy mennyire elvan telve magától meg az Urától...
Na meg a Boszorkányúr - ki ha nem ő lenne képes meglendíteni egy akkora buzogányt?
- Gyémánt_Hajnal
-
- Nem elérhető
-
- Alyr Arkhon
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
Panda írta: (Nem trilógia!!!! Se a film, se a könyv! Egy db összefüggő történet, amit könyv esetén néha 3 kötetben adnak ki, film esetében 3 nézhető hosszúságú részra bontva. [size=9:3p3u6fnn]Bár az extra- egyben- vetítés alapján lehetett volna 1 film az egész, csak így üzlet[/size]...)
A film, legalábbis ha a hivatalos honlapnak hinni lehet, trilógia. A könyv nem.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/