- Köszönetek: 4
MTT Nyári Tábor - 2004
- Finduilas
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
"I can love
But I need his heart.
I am strong even on my own
But from him I never want to part."
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
köszönöm szépen csak tudod ha az ember 10 napi irományt olvas végig az egész fórumon az éjszaka közepén, ami becslésem szerint legalább 50-60 oldal volt, akkor nem biztos hogy egy mellékmondatban szereplő dolgot észrevesz. Tudom hogy hülye vagyok meg minden (ezt most komolyan mondtam), de remélem azért nem dőlt össze a világ hogy megkérdeztem mégegyszer.
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Ugy olvastam hogy penteken a legelso kaja ami van az vacsora este 7 korul. Ugyhogy ebedet hozz magaddal!
Vagy megeszunk teged es akkor nem lesz gond a kajankra nekunk se, neked se
"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"
- Ulmo
- Nem elérhető
Kincső írta: FONTOS!!!
Első nap lesz már ebéd, vagy magunknak vigyünk???
[size=9:qtblwb8o]u.i.: Ha igaz akkor lesz egy 3. varrógép is mert Vass Klára is hoz. [/size]
Brandir júli 12-én írta: Velem:
Érkezés 14 óra körül. Első nap még nincs ebéd, ezért mindenki hozzon annyi útravalót amivel kibírja este hétig.
Köszönjük, hogy figyelmesen olvassa Fórumunkat
- Melian
- Nem elérhető
Javaslom a
www.metnet.hu
lapot. (Pontos és megbízható )
Kincső, tavaly első nap vacsora volt csak (ha jól emlékszem, vmi olaszos tészta ).
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Kincső
- Nem elérhető
Sil írta: És egy kérdés a pestiekhez: a piros metró hogy áll? Lehet közlekedni a Deák tér és a Déli között, pl? (Azt tudom, hogy újítják fel, csak azt nem, hogy melyik szakaszon. És szvsz nem lesz időm ott keresgélni alternatív útvonalat a nagytáskával, reggel.)
Igen, a Deák és a Déli között jár, csak a Kossuth téren nem áll meg. Valamint a Stadionok és a Deák között metrópótló jár.
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Ranamarth: majd a táborban megtanulod... A Tolkien Ensemble 2 CD-jét viszem, a többit sajna nem tudom most kiírni CD-re.
Kincső: én úgy emlékszem, első nap nincs kaja.
És egy kérdés a pestiekhez: a piros metró hogy áll? Lehet közlekedni a Deák tér és a Déli között, pl? (Azt tudom, hogy újítják fel, csak azt nem, hogy melyik szakaszon. És szvsz nem lesz időm ott keresgélni alternatív útvonalat a nagytáskával, reggel.)
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
'Is there anybody out there?'
- Ankalimon
- Témaindító
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
A következő napokban erős felmelegedés veszi kezdetét. A hétvégén még előfordulhat egy-egy nyárias zápor, zivatar, majd a jövő héttől száraz, napos, forró idő veszi kezdetét, amely tartósnak ígérkezik.
A középtávú időjárás előrejelzés Szombathely környékére vonatkozóan.
Nagyrészt változó idő, és 25-30 fok közötti hőmérséklet. (Velemben 1-2 fokkal biztosan hűvösebb van, mint Szombathelyen.)
www.met.hu/magyarorszag.phtml?ci ... zombathely
(kedden zivatar)
- Kincső
- Nem elérhető
Első nap lesz már ebéd, vagy magunknak vigyünk???
[size=9:c16stkk4]u.i.: Ha igaz akkor lesz egy 3. varrógép is mert Vass Klára is hoz. [/size]
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."
- Ankalimon
- Témaindító
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Ranamarth írta: Nekem továbbra is az a kérdésem,hogy milyen dalok kötődnek a tolkieni mitológiához és ezek hol lelhetők fel???
A tolkieni mitológiához a Tolkien művekben (elsősorban A Gyűrűk Urában) található dalok kötődnek...
Ezak azok a versek, amelyeknek a könyvben ugyan csak a szövege található, de a professzor azt írja róluk, hogy énekelték őket.
Két forrás van, ahol hallhatóak dalként is ezek:
Tolkien mester még életében segített egy Donald Swan nevű zeneszerzőnek megzenésíteni a legfontosabb, legismertebb dalokat. Ennek az a jelentősége, hogy bírják a professzor személyes jóváhagyását.
1996 óta egy Tolkien Ensemble névű dán együttes elkezdte szizstematikusan megzeneésíteni az összes dalt, ami A Gyűrűk Urában szerepel. Eddig 3 cd-t adtak ki, összesen kb 40 dallal (időnként Magyarországon is lehet kapni az első kettőt).
Ez utóbbi forrásból a Magyar Tolkien Társaság kórusa magyar nyelven is előadott egy kisebb csokrot a Tolkien Születésnapon.
Kriszana felhívása gondolom azoknak szól, akik ismerik ezeket a megzenésített változatokat...
Egyébként a táborban lesz egy külön előadás csak ezekről a dalokról.
- Mírrand / Verinen Enkeli
- Nem elérhető
"Alarms will ring for eternity
The waves will break every chain on me"
- Melian
- Nem elérhető
kriszana írta: o Legyél kipihent: a tábori programnak alapvető részét jelentik a természetjáró túrák, amelyek akkor is megerőltetőnek bizonyulhatnak, ha azokat nem a profi tájfutók szintjéhez terveztük meg...
...háááát, én ugyan még ma (utolsó nap) is legalább 5-ig dolgozom, de ígérem, kipihent leszek... :sleepy:
Bocs az OFFért, de nem hagyhattam ki...
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."
- kriszana
- Nem elérhető
- A válasz az, hogy talán. És ez végleges.
Helyszín:Gyermeküdülő, Velem község (9726, Kossuth u. 1.), Vas megye
A tábor programok kezdete:2004. július 16. 15 óra
A tábor programok befejezése:200. július 25. 14 óra
UTAZÁS
Az utazás fakultatív, minden tábori résztvevő alapértelmezetten saját felelősségére tetszőleges módon juthat el a táborba. Azonban a tábor szervezői a következő utazási lehetőséget javasolják:
Gyorsvonat 09:05 Budapest-Déli pu. - 12:57 Szombathely
2 db Különbusz: Szombathely 13:00 – Velem 14:00
A fenti időpontokban a vonaton, illetve a különbuszon történő utazáshoz felnőtt kísérőket biztosítunk, de a vonatjegyet mindenkinek magának kell megvásárolnia. (Diák retúrjegy: 1 430 Ft) A különbuszokon való utazás a tábor résztvevői számára ingyenes (a költségeket a tábori részvételi díjból fedezzük).
Néhány kérés Ugye nem felejtettétek el?
o Mindenki hozzon magával vizipisztolyt, egy színes pólót:
o Bëor népe – barna pólót
o Haleth népe - zöld pólót
o Marach népe – kék pólót
o Fingolfin népe – sárga pólót
o Thingol népe – szürke pólót
o Curufin népe – piros pólót
További egyeztetés végett keresd a saját csapatvezetődet.
o Mindenki hozzon magával egy teamécsest és egy kis/középméretű befőttesüveget, amelyben a mécses elhelyezhető.
o Ha valamilyen, a kreatív foglalkozásokon felhasználható eszköz, ötlet, nyersanyag van otthon, azt hozd magaddal. o Ha van hangszered, amin játszol (akár csak nagyon kicsit is), akkor - amennyiben a szállítása megoldható - szintén ne felejtsd otthon.
o Az énekhang gondos ápolása, és a tolkieni mitológiához kötődő dalok felfrissítése szintén szükséges lehet.
o Amennyiben vannak kész írásaid, ötleteid, ne habozz magaddal hozni.
o Kérjük, hozz magaddal evőeszközt, poharat és egy műanyag tányért.
o Feltétlenül legyen nálad esőkabát (az idei nyár az átlagosnál sokkal esősebb lesz), kullancs-, és szúnyogriasztó!
o Legyél kipihent: a tábori programnak alapvető részét jelentik a természetjáró túrák, amelyek akkor is megerőltetőnek bizonyulhatnak, ha azokat nem a profi tájfutók szintjéhez terveztük meg...
Brandir írta: Vonat indul: Budapest-Déli pu. 09:05
Székesfehérvár: 10:04
Veszprém: 10:46
Érkezik Szombathelyre 12:57-kor
Ez a vonat NEM Győr felé megy! Ajánlott alternatíva:
Tatabánya: 08:59
Győr: 10:08
Érkezik Szombathelyre 11:45-kor
Vagy busszal Veszprémbe
Budapest:
Találkozó jeggyel fél kilenckor (08:30-kor) a Déli zárt részén, a pénztárak előtt.
A MÁV utasbarát akciója keretében bárki számára biztosít különkocsit, aki fizet érte nagyon sokat. Ezért a tavalyihoz hasonlóan, önkéntes honfoglaláshoz kérnék összesen 8 db nagytermetű fiút, vagy nagyszájú lányt, akik 7:45-re kijönnek a pályaudvarra. E célra jelentkezés nálam emilben!
Szombathely:
Találkozó 13 órakor a pályaudvar előtt! Innen két db különbusszal Velembe. Az előzetes jelentkezések, és a netes kérdőív alapján el fogunk férni a buszokon.
Velem:
Érkezés 14 óra körül. Első nap még nincs ebéd, ezért mindenki hozzon annyi útravalót amivel kibírja este hétig.
Fontos:
Megkérnék mindenkit, hogy a csapatvezetőjét tájékoztassa, hogy hogyan utazik Velembe. Hol száll föl a vonatra, csak Szombathelyen várjuk, vagy „egyedül” odamegy a táborba. Aki nincs beosztva csapatba de velünk utazik, az nekem szóljon. Aki nem szól, arra nem is várunk. :evil3:
A tábor területén tegnap (szerdán) kullancs-, darázs és mindenféle más rovarírtás is volt a szomybathelyi Művelődési Ház jóvoltából. Ezért reméljük, a támadók nem lesznek annyian, mint múlt nyáron.
"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)
- sebcsaba
- Nem elérhető
"De hiszen Elrondot legyőztük?!?"
- Vewy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Léli
- Nem elérhető
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- nido
- Nem elérhető
Hozzunk még elemeket is vagy aksikat (ha sikerül, lenyúlom az itthoni töltőt (normál elem méretű aksihoz való))
- Julcsi_
- Nem elérhető
[size=9:2whva1ch]De tényleg...[/size]
Értve. Hozunk.
argh
- Brisa
- Nem elérhető
[size=9:3lb5ge82]Nólindir: Jóvanna. :tongue: [/size]
Brisa
- Adelard
- Nem elérhető
Kincső írta: FONTOS!
Varrógép lesz a táborban :
Tavaly tudtommal volt, csak azért...
igen, tavaly volt és nagy segitségére vált minden csapatnak, mert meg lehetett varrni a zászlókat, stb... (emléxem legalább anyu is tudta magát hasznositani )idén sem ártana!
Caress the one
The never-fading rain in your heart
The tears of snow-white sorrow
- Kincső
- Nem elérhető
Varrógép lesz a táborban :
Tavaly tudtommal volt, csak azért...
- Cala
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
...
- Niph
- Nem elérhető
“A gyermektársaság gyógyír a lélekre.” (Dosztojevszkij)
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
Őőő... szerintem úgy mint tavaly. [size=9:lh4juey9]Te akkor ott voltál, nem?[/size] Én úgy emléxem úgy volt, h nem kellett sokat sétálnunk...Niph/Elentári írta: Kérdés: most akkor a buszpályaudvaron vagy a vasútállomáson lesz a busz. Bocs picit fátadt vagyok már ehhez.
[size=9:lh4juey9]Busszal kapcs: most köcsög leszek, de lehetne megoldani, h akik korábban jöttek az első busszal menjenek? (pl a pécsiek asszem csaknem 3 órával megelőzik a pesti társaságot)[/size]
Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.
- Niph
- Nem elérhető
Kérdés: most akkor a buszpályaudvaron vagy a vasútállomáson lesz a busz. Bocs picit fátadt vagyok már ehhez.
“A gyermektársaság gyógyír a lélekre.” (Dosztojevszkij)
- Julcsi_
- Nem elérhető
Amint az az összes létező topicba ki volt plakátozva, az első meccs már megvolt hétfőn. De ettől még nincs lezárva semmi és kizárva senki, szóval no para, a java még csak eztán jön...! De most úgyse tudok mit írni, majd táborban beszélünk erről, addig (meg azután is) inkább a találkozások, esetleg a beszélgetős topicot nézegessétek, mert valójában - ha nem is látszik - ez a tábor topicja lenne és nem kéne széjjeloffolnunk...
Szóval hagyjuk az ilyen "kellek-e még" típusú hozzászólásokat, mert persze, mindenki kell, aki szeretne, és egy lejátszott - és nem kicsit elvesztett - meccs nem a világ.
No, táborig bírjátok!
N.
argh
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
'Is there anybody out there?'