Delegációnk a Szlovén Tolkien Társaság ünnepségére

Több
16 éve 4 hónapja #368692 Írta: Lamy
Az én képeim még váratnak magukra, mivel most elutazom és a netkapcsolatom se elég gyors bármiféle feltöltéshez. Ergo, 2 hét múlva eljuttatom ickének és megkérem, hogy továbbítsa. Remélem így jó lesz.
Téma zárolva.
Több
16 éve 4 hónapja #368689 Írta: Sil
Celebrom: igen, az átjárhatóság fontos lenne, hogy ne csak egyfélét lehessen csinálni orrvérzésig, hanem amihez épp kedvük van. (Mondjuk én a táboroknál sem vagyok az ilyen kőkemény rendi bontás híve, de ez egyéni szocproblem.)

Morgana: OK, akkor kérek majd egy címet vagy FTP elérést, hogy eljuttathassam a képeimet.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Téma zárolva.
Több
16 éve 4 hónapja #368688 Írta: Sil

Ben írta: (Bár lehet, h a klikkesedés jön le belőle nagyrészt, de kiszedni gázabb lenne. Másrészt pedig, SÚ, szerintem azért elég sok helyen ott voltál. :) )

Szerintem egyáltalán nem gáz, végülis mi újak voltunk, és a többiek (pl osztrákok) is ugyanúgy hajlamosak voltak klikkesedni. Szvsz tök sokat beszélgettünk velük, meg a workshopokon és a játékokon is képviseltettük magunkat.

Tears unnumbered
Téma zárolva.
Több
16 éve 4 hónapja #368687 Írta: Celebrom
Igaz, de a tavalyihoz hasonló csoportokra bontott köm/vtf :) -ban bíztos nem éreznék jól magukat, én leírtam az adott topicban a véleménbyemet, h hogyan lehetne összegyúrni, pl az egyes rendek a teljes közösségnek tarthatnának programokat folyamatosan egymás után, pl mint ami kint volt: közös társasázás, majd kalligráfia, majd bunkósharc, nálunk is lehetnének hasonló rendi dolgok csak még tánc,íjazás stb... és akinek a fő progi nem tesszik az addig csinálja a többit (mint mi mikor fél délután bunkóztunk úgymond :lol: .És mellette lehetne készülés a gálára egyes csoportoknak, de tényleg a tavalyihoz hasonló kőkemény rendi dologba nem férnek bela, tehát vagy más lesz, vagy nem most jönnek.És támogatom a tavalyi játékos estet bővebben és többször.

"Férfi-e az ki nem teszi jobbá a világot?!"
Téma zárolva.
Több
16 éve 4 hónapja #368686 Írta: Morgana
Képekről:

Aida barátja kifejezetten kérte utolsó este, nem is egyszer,

1. juttassuk el az összes találkozós-képünket nekik
2. azonban ne legyen tudatos rontás, tehát ne kicsinyített verzió menjen :!:

Ezért Tamással már este megbeszéltük, hogy DVD-n vagy ftpre feltéve megy nekik az anyag.

Ez egy kis idő, de az osztrákok is egy hónapon belülre ígértek mindent.
Szóval, most az kell, hogy (ha jól értettem, Tamás ezt vállalta) egy helyre összegyűjtsük a kép- és videó-anyagunkat a találkozóról, és azt eljuttassuk nekik.

Mert kérték.
Meg egyébként is.

S. P. Q. L.

"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
Téma zárolva.
Több
16 éve 4 hónapja #368685 Írta: Gandalf
Téma zárolva.
Több
16 éve 4 hónapja #368684 Írta: Sil

Ben írta:

Kincső (Thilanna) írta: nekik meg nem produkálnunk kell, mint a külsősöknek, hanem velük együtt jólérezni magunkat. Ők se csináltak mást :)

Ezzel kivételesen teljes mértékben egyetértek. Ők sem szerveztek szorosan tolkieni jellegű workshopokat, a hangsúly szerintem inkább a hangulaton volt, nyilván nem mellőzve Középföldét meg miegyebet sem. Hidd el, élvezni fogják a KÖMF-öt is, szvsz.

Én is egyetértek, ezek a workshopos jellegű kisebb talik pont nekik valók. Az ilyen munkát akár nyelvtudás nélkül is lehet élvezni, és ez a találkozó is nagyon hasonló volt. Volt egy csomó kézműveskedés (pl minizászló- és bőrszütyőkészítés, pólófestés, kalligráfia...), harcos rendi dolgok (pl íjászkodás, club fighting, meg a vikinges játék is ilyesmi volt), a színészkedést kedvelőknek imprózás, meg tanítottak középkori/reneszánsz táncokat is... És külön érdekelte őket pl, hogy vannak-e zenészeink.

Tears unnumbered
Téma zárolva.
Több
16 éve 4 hónapja #368683 Írta: Ben

Kincső (Thilanna) írta: nekik meg nem produkálnunk kell, mint a külsősöknek, hanem velük együtt jólérezni magunkat. Ők se csináltak mást :)

Ezzel kivételesen teljes mértékben egyetértek. Ők sem szerveztek szorosan tolkieni jellegű workshopokat, a hangsúly szerintem inkább a hangulaton volt, nyilván nem mellőzve Középföldét meg miegyebet sem. Hidd el, élvezni fogják a KÖMF-öt is, szvsz.

<b>Sil:</b> Damnit, elfelejtettem, hogy a tar.hu cseszik működni külföldről... mindegy, remélem, senkinek sem gond, hogy belinkeltem nekik a képeket, ennyi azt hiszem, mégiscsak jár. (Bár lehet, h a klikkesedés jön le belőle nagyrészt, de kiszedni gázabb lenne. Másrészt pedig, SÚ, szerintem azért elég sok helyen ott voltál. :) )

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
Téma zárolva.
Több
16 éve 4 hónapja #368679 Írta: Kincső

Gandalf írta: De a KÖMF/T kifejezetten olyan rendezvény, amit ők kevésbé élveznének, mert nem tolkienita és nagyon belterj... egy LEP-pel sokkal jobban járnának.

Nehogy azt hidd :) a programok jórésze ún. workshop volt, ami kifejezetten a rendi foglalkozásokra emlékeztet. És pont a közös tevékenység lehet kiindulópontja a beszélgetéseknek, és biztos vagyok benne h. Nektek (az emtétének) is hihetetlen élmény lesz... nekem tavaly oxfordban már az is élmény volt, h. tudok más nemzetiségűekkel kommunikálni egész sok dologról, most meg még nagyobb hogy hozzánk hasonló őrültekkel. :)

LEP-pel azért nem járnának olyan jól, mert nem látnának belőlünk sokat mivel mki szervezne vagy be lenne osztva... nekik meg nem produkálnunk kell, mint a külsősöknek, hanem velük együtt jólérezni magunkat. Ők se csináltak mást :)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Téma zárolva.
Több
16 éve 4 hónapja #368678 Írta: Sil

Celebrom írta: Képeim:
kep.tar.hu/celebrom/50597309#2

Látom, Ben belinkelte a galériákat a szlovénekhez. A tár.hu viszont 1-2 éve híres volt arról, hogy külföldről gyakorlatilag nem lehetett elérni, mert nagyon kicsi volt a külföldi sávszélessége. Most már javult a helyzet, nem lesz ebből probléma?

Tears unnumbered
Téma zárolva.
Több
16 éve 4 hónapja #368677 Írta: Sötét Úr
Icke: remélem, hogy nem bánod: a képeidet is feltettem a képMutatóra, hogy megtekinthető formában is fent legyenek valahol. Külön csoportban vannak, Icke @ Soča címmel.
Ha problémát jelent neked, küldj egy privit, mailt, füstjelet, stb., és leszedem.
(Azért ide írtam, mert így más is tud róla, mi a helyzet, ha esetleg eltűnik az album.)
Téma zárolva.
Több
16 éve 4 hónapja #368676 Írta: Gandalf
De a KÖMF/T kifejezetten olyan rendezvény, amit ők kevésbé élveznének, mert nem tolkienita és nagyon belterj... egy LEP-pel sokkal jobban járnának.
Téma zárolva.
Több
16 éve 4 hónapja #368675 Írta: Kincső

Gandalf írta: Szlovénekkel (és m,ásokkal?) közös LEP január 3-4, amolyan Középfölde-fesztiválosan, hm? 8)

Úgy érted, szeretnél főszervező lenni? :twisted:

KÖMF-re hívtuk őket (Morgana vállalta h. a szervezés ezen részében besegít), mert LEP nem biztos h. lesz, és az gáz lenne ha arra hívtuk volna őket és nem lenne.

Az MTI-nek milyen sajtóanyag kéne? Már úgyértem, milyen hosszú, milyen részletes, milyen sajtóműfajban megfogalmazott? Rövidhír, részleteshír, egyéb? (Amúgy megvan a levél amit írtam Neked Gandalf a prividre, amiből tudok róla h. van 15 ingyenhírünk, bár számomra nem derül ki belőle h. hova kell küldeni, de lehet h. Te tudod, majd ha leszel msn-en elmondom pontosan mi van benne... vmi OS nemtommi szabályzat...)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Téma zárolva.
Több
16 éve 4 hónapja #368674 Írta: Celebrom
Türelem Gandalf, majd Anci és a többiek elmondják, de lehet , h ősszel jönnek, tehát úgy kell készülni.

Téma zárolva.
Több
16 éve 4 hónapja #368673 Írta: Gandalf
Csináljatok sajtóanyagot és majd jól szétterjesztjük. :wink: Esetleg soksok linkkel, hátha portáloknak is elmegy. (Stílus hivatalos, szájbarágós, de nem egy nagy kunszt, az MTI is csak igénytelenül összecsapja a maga anyagait...)

Szeretnék én is köszönetet mondani a szervezésért Ádámnak és Bennek, bár nem voltam ott, óriási dolgot csináltatok! :wink:

Szlovénekkel (és m,ásokkal?) közös LEP január 3-4, amolyan Középfölde-fesztiválosan, hm? 8)
Téma zárolva.
Több
16 éve 4 hónapja #368671 Írta: Sötét Úr
A külföldieknek szánt cucchoz a képanyagból érdemes lenne szelektálni, mert az is csak azt mutatja, amit nekem többen is szóvá tettek a szlovének: miért nem vegyülünk jobban velük, miért klikkesedünk állandóan... Szóval válogassunk közösségi dolgokra, és lehetőleg kerüljük ki az olyanokat, ahol az MTT-sek egymást közt a téma.
A videóanyagon dolgozni kell jól, éppen ma nyomtam át HDD-re, és közben végig is néztem jól. Elég kusza így, de egy bő 10 perces anyagot össze lehet hozni belőle kellemesen, a fentiek figyelembe vételével (is).

FONTOS! A Lassi-topikban felvetődött, hogy a találkozóról, a delegációról, stb. kellene egy sajtóanyagot kiadni (MTI), mert a későbbiekben jó lenne az ilyen EU-n belüli, régiókat-tagországokat átívelő dolgokra EU-s pénzeket megszerezni (és meg is lehet), amihez mindenképpen jó referencia, ha sajtóvisszhangja is van. Nem tudom, hogy állunk az MTI-s kerettel, de ha van erre mód, meg kellene lépni ezt is. Nem tudom, mi kell egy ilyen sajtóanyagba, különben már írtam volna egy vázlatot. Gandalf, Ankalimon, pls, véleményezzétek a dolgot.
Ja, és amint a Lassi-topikban is írtam, ez sürgősebb lenne mindennél, mert a jövő héten már csak akkor lesz hír a látogatásunk, ha Momóka UFÓ-vá válik a Soča vizétől...

[később]Még egy gondolat azért erről a klikkesedésről... Nem mondhatnám, hogy az osztrákok kevésbé "klikkesedtek" volna, nem is beszélve az olaszokról. Náluk viszont ezt magyarázta a nyelvi korlát, míg nálunk szerepet játszott az is, hogy újdonság voltunk, és nagyjából mind beszéltünk valamilyen közös nyelvet velük. (Ha mást nem, hát a nyilak és bunkók nyelvét - a jó értelemben, sporteszközként értve. :) ) Nem tudom, ti hogy látjátok a dolgot?

Celebrom, látom, téged is alaposan megfogott a Vršič-hágó. Engem is, bár elég keveset láttam belőle, és fotózni meg végképp nem volt érkezésem :D [/később]
Téma zárolva.
Több
16 éve 4 hónapja #368669 Írta: Celebrom
Támogatom a dvd-t!

Téma zárolva.
Több
16 éve 4 hónapja #368667 Írta: Ben
Juteszembe, SÚ, én kérnék szépen abból a képes dvd-ből, szerintem meg tudunk egyezni a személyes átvételben. :)
Illetve ehhez kapcsolódóan kérdés: megoldható-e, hogy az általad (meg mások által készített) kép-és videóanyagból összeállítsunk ~ egy dvd-nyit és eljuttassuk azt a szlovéneknek? Az ezügyben történő kontaktot és a postaköltséget természetesen állom (vagy utóbbit állja az MTT, ebben vki kompetens nyilatkozzék pls).

Téma zárolva.
Több
16 éve 4 hónapja #368662 Írta: Celebrom

Téma zárolva.
Több
16 éve 4 hónapja #368661 Írta: Ben
Nokérem, itt vagyok én is. (Már másodszorra, először elszállt a 90%-ban megírt hsz, de hát ugye az ismétlés és az ő jó édes anyukája...)

A magam részéről szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, akinek része volt valamilyen szinten a delegáció sikerességében, különösen Ádámnak az áldozatos munkáját a véghajrában, a sofőröknek a leutaztatást (ezek szerint mindenki túlélte a Vršič-hágót, jól van, jól van), no meg a delegáció tagjainak a részvételükért. Köszönőlistát nem kaptok, mert hosszú lenne és különben sem szeretek olyat írni. :) A helyszínen felmerült szervezési hiányosság(ok)ért (invitation kinyomtatása) utólagos elnézést kérek mindenkitől. A kelleténél kicsit lazábbra fogtam a dolog ezen részét, és lehet, hogy Soča négy házból áll mindössze, de azért éjszaka el lehet kavarni a környéken. :)

Egyebekben csatlakozom az előttem szólókhoz, nehezen tudnám megfogalmazni azt az élménydömpinget, ami az utóbbi három-négy napban ért, ahhoz túl tömény és túl komplex volt ez az egész.

Tanulságokat én sem igen vonnék le, mások többet foglalkoztak a kérdéssel az utóbbi napokban, mint magam. (Icke, én spec. kíváncsi volnék a véleményedre, ha más nem, jöhet privátban/mailben is.)
Véleményt azért kaptok.

Azt örömmel veszem észre, hogy beindulni látszik a gépezet (elsősorban ebben (is) látom a delegáció sikerességét), jó lenne, ha nem szakadna félbe, vagy maradna ennyiben a kapcsolatfelvétel - nem csak a szlovénekkel, hanem a többiekkel is, ahogyan SÚ is írta lentebb. Szerintem ez egy járható út, egyfajta kiteljesítése annak, amit az mtt eddig sikerrel véghezvitt: remek alkalom arra, hogy tanuljunk és átadjunk dolgokat, tapasztalatokat cseréljünk, stb, mindeközben szem előtt tartva a <i>lore</i>-t is, annyira, amennyire ez az mtt-ben lehetséges (Fangorn ebben szerintem tudna segíteni, de természetesen nem csak ő). Vsz rengeteg munka lesz vele, kisebb-nagyobb alakítások is, mint pl. pár mondatos angol nyelvű összefoglalók a Lassiba, és hasonlók, de hosszú távon szerintem mindenképpen megéri.

Felmerült, hogy mindezeket élőben is megvitassuk; ha tényleg van rá igény, akkor viszont ezt addig kéne megejteni, amíg friss az élmény. Én augusztus hátralevő részében sajnos már neccesen érek rá, de nélkülem is össze lehet hozni, egészen nyugodtan.

[off] Továbbá, nem tartozik szorosan ide, de feljegyzem, hogy ('minél hamarabb, annál jobb'-alapon) valahol nyoma maradjon az ötletnek, mielőtt verba volant: Ery tegnap reggel felvetette, hogy a tolkien.hu kiegészülhetne egy videó-részleggel, ahová felpakolhatnánk/linkelhetnénk a szignifikánsabb videókat, úgymint Earendil, a mostani "delegációs bemutatkozó videó", stb, adott esetben felirattal ellátva, ha szükséges. [/off]

Képek a gépen pihennek (nem sok, 53 db, plusz egy videó, amin icke hintázik, miközben SÚ és Celebrom óva intik a fenyőágtól), alkalomadtán feltöltöm őket valahová, SÚ, ha nem gond, lehet, hogy a képMutatód lesz az áldozat. :)

icke írta: Fetrengő népek szóalkotása a hedonista mintájára: kanapista.

Apró kiegészítés: a "kanapééé" felkiáltás előbb volt, ha jól emlékszem. :) Az pedig abból jött, hogy miután némi jéghideg Laško (gyk. szlovén sörmárka) kíséretében befoglaltuk a kanapét, Ankalimon rákezdte, hogy "hedonééé", amire nem sokkal utána benyögtem a fentit, aztán ebből valaki rövid úton deriválta a kanapistát is. :D

Még egyszer köszönet mindenkinek, akit illet,
Ben

Téma zárolva.
Több
16 éve 4 hónapja #368660 Írta: Sil
Nekem van képem a kész állapotról, egy kis türelmet kérek. Most értem haza, de mindjárt feltöltöm őket.

Tears unnumbered
Téma zárolva.
Több
16 éve 4 hónapja #368659 Írta: icke
Üdvözletem!

Az a baj, hogy teljes kép nincs róla, de itt még csak a betűk vannak kész, itt és itt meg úgy-ahogy a kész állapot látszik.
Ja, Tünde: persze, jól vannak, végül nem lett komoly baj :) =

icke

ignis sum quae contra frigus ardet
Téma zárolva.
Több
16 éve 4 hónapja #368657 Írta: Attila
Icke! Az MTT feliratra mondanál egy képszámot SÚ képei között, mert nem találom sehol sem. Köszi :oops:

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
Téma zárolva.
Több
16 éve 4 hónapja #368656 Írta: icke
Üdvözletem!

Feltöltöttem azt a pár képet és videót, amit én csináltam, itt vannak. Nem sok, de legalább rosszak.
A tanulságokkal inkább mégis megvárom a nálam illetékesebbeket, aztán, ha lemarad valami, majd kiegészítek :) =

icke

ignis sum quae contra frigus ardet
Téma zárolva.
Több
16 éve 4 hónapja #368644 Írta: Sötét Úr

Celebrom írta: Nemééér, most már minden szavamat félreértik :) .

Lassan kiérdemelsz vele egy saját szócikket a Wikipédián ;)
Téma zárolva.
Több
16 éve 4 hónapja #368642 Írta: Celebrom
A bemutatkozó videonkat kérem!!!!!!

Téma zárolva.
Több
16 éve 4 hónapja #368639 Írta: Morgana
Nem voltam olyan szorgalmas, mint icke, de azért...

(Zeg, Tesco-bejárat)
Morgana: Ádám, azt majd magyarázd már el, hogy miért készül ki az ember gyomra a nyers vértől.
Ádám legyint: Á, pszichés.
Mellettük egy fickó megtorpan, ránk bámul és az arcán látszik, valami örökre eltörött benne.

Ery: A kardom fegyvernek számít?
Tamás: Minden szabvány szerint.
Ery: Akkor 1918 óta én leszek az első magyar fegyverrel az Isonzo völgyében.

Ádám: Bocsi, olvashatatlan. Általában így néznek ki a jegyzeteim.
Morgana: A enyémek ígyebbisülse.

(Hazafelé, a hágón lefelé)
Tamás: Jé, leelőzött minket egy biciklista.
Ery: Ez kínos.
Tamás: Nem, csak furcsa érzés.

S. P. Q. L.

"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
Téma zárolva.
Több
16 éve 4 hónapja #368637 Írta: Celebrom
Harcosaink tessék:

Téma zárolva.
Több
16 éve 4 hónapja #368636 Írta: Celebrom
Az én képeim is töltődnek.Nemééér, most már minden szavamat félreértik :) .

Téma zárolva.
Több
16 éve 4 hónapja #368634 Írta: Orsie

Sötét Úr írta:

Orsie írta: szeretnék megkérni valakit a résztvevők közül, hogy a Lassiba egy kb 2 oldalas beszámolót (10-es times new roman, szimpla sorköz) írjon a történtekről!

6áridő? Mellesleg a times new roman 14pt alatt bűn. Mágiára vele!

SÚ drága, a azért írtam nagyjából ezt a terjedelemet, mert tapasztalat azt mutatja, hogy a 10-es times közelebb áll a Lassis 1 oldalhoz, mint a 12, illetve 14-es ;) [size=9:3t1ro8lz]/amúgy én speciel ki nem állhatom a times-t :P /[/size]

amúgy nézz át pls a Lassi topicba, illetve nézz emilt ;)

köszi

"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.502 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére