111. születésnap - 2003. január 3.

Több
21 éve 10 hónapja #90436 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Ide is beteszem: sajnos nem mehettem, de őszintén szeretnék még egyszer gratulálni, ezúttal ahhoz, hogy ilyen jól tűrtétek a rengeteg hülyeséget. :P

Azt hiszem, Einstein mondta, hogy szerinte két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi butaság, bár az előzőbe nem biztos...

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #90432 Írta: Alteriesse
Alteriesse válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Pancsi: hol lesztek a tévében? mi lesz ott?

Lasto beth nin, tolo dan na ngalad.
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #90430 Írta: Augustíne
Augustíne válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Akkor most pontosan mikor leszünk benne a tv-ben , és hol? aki fölvette a tegnapelőtti híradóbót, az majd 1x adja kölcsön, ha lehet!
Áfi: Ezen a " Készült belőle film?"-en 1/2 órát röhögtem!!! :D Hogy lehet vk. ennyire HÜLYE?!! :roll: :wink:

ORLANDO 4ever!!!! :mrgreen:
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja - 21 éve 10 hónapja #90429 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Áfi: Semmi gond, Evenstar lemondott a jegyéről, így van még egy szabad. Ezt ezennel visszaszármaztatjuk rád. (Nálam lesz megtalálható.)

Gyöngyszem: Az üdvözöllek tündebarát így hangzik: Aiya elendil!

Telcontar: Csak egy kis pontosítás - A fordításod tökéletes, de a helyes formula így hangzik: Elen síla lúmenn' omentielvo. A magyar fordításban szereplő "Elen síla lúmenn omentilmo" kifejezés hibás. A GYU első angol és amerikai kiadásaiban ez a "hibás" kifejezés szerepelt, amit Tolkien mester a későbbi kiadásokban javított a helyes mondatra. A magyar kiadást az első kiadások egyike alapján fordították (pedig a fordítás idején kiadott angol változatokban már az új formula szerepel), és azóta sem vette senki a fáradtságot, hogy felülvizsgálja a magyar fordítást az újabb angol kiadások szövegváltozataihoz.
Hogy pontosan mi is a különbség a két forma között, azt leginkább egy quenya nyelvlecke keretében lehetne elmagyarázni (a quenyában kétféle többes szám első személy van e kettő közötti különbség miatt változtatta meg Tolkien ezt a mondatot).

Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #90423 Írta: Alteriesse
Alteriesse válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
biztos nagyon jó volt a 111. szülinap, kár hogy nem mehettem:( jah, amúgy új vagyok, de páran biztos ismernek innen (Darkmoon, ha mond valamit)

Lasto beth nin, tolo dan na ngalad.
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #90405 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Dodie mit szoltál hozzája??
és mikor lesz a tvben??

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #90364 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Én ma vettem meg a Népszabit, de még én se olvastam el, csak azt a részt olvastam fel apunak, amiben az én beszólásom van:)) amúgy jófej ez a csaj, aki írja, tetszik az, amit eddig olvastam a cikkből:)akkor hetedikén leszünk a tévében? már várom:)

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #90340 Írta: Vic
Vic válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.

varda írta:

Brisa írta: A szüleim nézték, de ott nem láttak minket... A Fókuszban sem (talán ma?). Ennyit tudok.

A Fókusz 7-ét mondott.

Ez mennyire biztos? Tud valaki azóta többet? Mindenesetre feltétlenül beállítom én is a videót. :D

Mivel azóta nem voltam fent a fórumon, csak most tudom megköszönni a hihetetlen teljesítményt mindenkinek, aki a szervezésben részt vett, valamint természetesen azoknak is, akik eljöttek és megnézték a rendezvényt. :D :hello:

Észi begyűjtött nekem is egy Népszabit, de még nem olvastam sajna, pedig nagyon kiváncsi vagyok rá. :D A TV2-n a Híradót én is láttam, nem volt semmi!!
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #90331 Írta: Beleg Cúthalion
Beleg Cúthalion válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Afi, kerem a polot :) de nincs L-esem.

B.

"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #90320 Írta: Ezüstliliom
Ezüstliliom válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Szia Pat! Látom, megelőztél. :wink:

Morgana írta: és persze üdvözlöm az MTT új tagjait, és azokat, akik e rendezvény hatására csatlakoznak kis (?) fórumozó közösségünkhöz!

Köszönöm! :)

Akkor most én is megírom első hozzászólásomat ezen a fórumon, mely eddig sem volt ismeretlen előttem, de a pénteki nap vett rá (bizonyos - esetleg később részletezhető - okok miatt), hogy regisztráltassam magam itt is.
Szerintem a mélyen tisztelt és szeretett szervezők a következő ilyen rendezvényig sem fogják megunni a sok lelkendezést és köszönetmondást, úgyhogy természetesen én is csatlakozom az előttem szólókhoz. Mint ahogy a vendégkönyvbe is írtam (bár a pocsék kézírásommal nem illene dicsekedni :roll: ): köszönet Nektek ezért a FANTASZTIKUS napért!!!! :hello: Én kezdéstől befejezésig ott voltam Stargazerrel (nem tudom, itt mi a neve), és remekül szórakoztunk végig. Sőt! Szerettem volna többfelé szakadni, hogy egyszerre több dologban is részt vehessek. S mivel az előadások mindegyike (amelyiket meg tudtam nézni) úgy fejeződött be számomra, mintha épp csak most kezdődne, nagyon várom a következő ilyen rendezvényt.
Kedvenc földrajzszakértőnk jóvoltából a köszöntésre bontott pezsgő felét a koncert idejére eltárolhattam a szervezők szobájában, de mikor visszamentem érte a koncert után, láttam, hogy magukévá tették. Ezt nem panaszképp írom, hanem azért, hogy megüzenjem: cseppet sem sajnáltam Tőletek! Legalább ennyit megérdemeltetek tőlem is, úgyhogy EGÉSZSÉGETETKRE!
:cheers:

"...Ha játszol gitáron, zongorán,
érezd, hogy lehetnél vidám!
A húrok benned feszülnek..."
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #90308 Írta: Telcontar
Telcontar válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Szó szerint: "Csillag ragyogta be találkozásunk óráját". Bár a könyvben kicsit másképp hangzott: "Elen síla lúmenn omentilmo".
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #90305 Írta: Lora
Lora válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
A TV2-n volt a híradóban és azt Mondták hogy az "Elen síla lúmen' omentielvo" azt jelenti hogy: Csillag ragyogja be találkozásunkat, köszöntik egymást a tündék...bla bla bla. Nem azt jelenti hogy Üdvözöllek tündebarát :?: :!:

Gyöngycem (voltam valaha)
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #90301 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Hát, én is nagyon szomorúan mentem el a kerekasztal beszélgetéstől, és ezért Lamotól és Ancalimontól is elnézést kérek, hogy ott át kellett verekednem magam...Családi okok miatt.
Én meg amikor brossúrt osztogattam mandja egy pasi:
Már megint Harry Potter nap? :evil: :x 8O :?
Azt hittem megörülök!!!!!

"Be the change you want to see." Gandhi
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #90147 Írta: Fereste
Fereste válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
nagyon szeretnék gratulálni mindenkinek, aki részt vett ebben az egészben, qrva yo volt, és sajnálom, hogy csak 2 előadás erejéig maradhattam :( GRATULA!
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #90102 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.

Gandalf írta: Minerva: Grrrrrrrr! :rmad2:

OFF: Naa, azért nem kell leharapni a fejem! Az ember vállalja önmagát! :lol:
Ulmi: oké, talán, ha Gandalf nem fog érte megharagudni. :D
Áfi: szegénykém... De nekünk sem lesz jobb, 10-kor átrohangálni a Pólusból a Plázába... Meg fogunk dögleni... :dead: 8O

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #90094 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Jah, párbeszédek. :lol:

*arc az infopultnál, nézegeti a filmkönyvet*
Arc: Ez micsoda?
Fin, Szendi, Áfi: Ez a hivatalos filmkönyv.
Arc: Így néz ki a könyv?
F+Sz+Á: *csönd*
Arc: Én olvastam a könyvet, de nem ilyenre emlékszem.
Áfi: Ez a Peter Jackson filmhez kiadott hivatalos könyv...
Arc: Csináltak belőle filmet??
F+Sz+Á: 8O 8O 8O
Arc: Nahát...

(Máig nem tom, hogy csak poénra vett-e minket, de *úgy* meglepődött...)

Más. Itthon rájöttem, hogy az XL-es póló szerénységemnek kissé nagy, ezért becserélném egy... hm, mondjuk L-esre. Szóval aki nagyon ég a vágytól egy XL-es póló iránt, az szóljon!

U.i: Időközben arra is rájöttem, hogy lehet, hogy mégis tudnék menni a premier előtti vetítésre, amire tegnap ajándékoztam el a jegyemet. *sóhaj* Konklúzió: Áfi már megint előbb beszélt, mint gondolkodott. :?
-_-;;;

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #90090 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Dodiee: nem pali volt, hanem csaj :)

Annyira Khirály nap volt a tegnapi! Hihetetlen, hogy összejött, nem csúszott be semmi vészes hiba, stb...

Nekem is van egy jó beszólásom (ha nem számít nagyon offnak... :oops: ) :

bátyám egyik haverja kérdezte: "És ilyenkor mit csináltok? Beöltöztök Frodónak?"

Gondolhatjátok...egy szuszra elsoroltam neki kb az összes programot... utána meg se tudott szólalni :twisted:

I feel complete when I feel sick inside
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #90083 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
A sörpultnál derült, ki, mennyire nem tudnak az emberek semmit erről az egészről. Azt sem tudták, kire kell inni....
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja - 21 éve 10 hónapja #90082 Írta: Elrond
Elrond válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Én csak Svintől kérdeztem meg (szánt szándékkel - én köcs*g :D ), hogy a Tolkien.hu fórum műxik-e. 8)

Gandalf: Végre van VZ! Huurrá!!

The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #90080 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Min: ezt a fanclub dolgot majd fejtsd ki bővebben a megfelelő topicban :)

Ami még tetszett: a kalandjáték résztvevői nagyon hamar megtanulták, mire jó a számítógép: megtalálni a válaszokat a játék kérdéseire :)

Még egy jó mondat: "Valamelyik gépnél megnézhetem a freemailemet?" :D
Téma zárolva.
Több
Több
21 éve 10 hónapja #90072 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Ulmo, Gandalf: sztem elkezdhetitek szervezni azt a bizonyos Fan Clubot... :lol: :roll:

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #90064 Írta: Gandalf
Jaj, azok, akik aknakeresőzni, vagy passziánszozni ültek le, az őrületbe kergettek!
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja - 21 éve 10 hónapja #90063 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Ha még nem unjátok: én is szeretném megköszönni mindenkinek a segítséget, a részvételt, a jó hangulatot, a kitartást. (Gandalf: reklámoztuk Völgyzugolyt!)

Párbeszéd a számítógépes részlegnél:
- De miért csak Tolkienes weboldalakat lehet megnézni?
- Azért uram, mert ez a rendezvény Tolkien születésnapjáról szól.

A dalárda a CB-koncert alatt :itscool:
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #90061 Írta: Gandalf
Az ingyér' vót! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hát..kevesen bírták lenyomni az egészet a torkukon!
De a kórusunk RULZ!
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #90055 Írta: Dodiee
Gandalf:és a díj ugye kivinevű, retinarettentőzöld-színű, szamócaízű izéből három karton????

Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #90052 Írta: Gandalf
De sokan vagyunk fennt egyszerre! Mindenki a beszámolókat olvasgatja?

Dodiee: Gratulálok! Ön elnyerte a "fejrázós, asztal túloldalán üldögélő lány" címét! :wink:
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #90046 Írta: Dodiee

Áfonya írta:

Hű, akkor ez egy jó hosszú játék, jegyzi meg mellettem kissé csalódottan két fiú. Jaj, dehogy, azért annyira nem, rázza meg a fejét az asztal túloldalán üldögélő lány – aki eddig végtelen türelemmel magyarázta nekik a szabályokat –, a múltkor már fél óra alatt mind meghaltunk!

:lol: Ez tök jó! Ki követte el? :wink:

:D :oops: Hááát...Én:)))BENNE VAGYOK AZ ÚJSÁGBAN!!!!! :hello: :dance: Ugye még meg lehet venni a Népszabadságot?kell egy példány :wink: Még sose oltam benne az újságban :D Amúgy nem emlékszem erre a palira:) Ha tudtam volna hogy ott van, nem mondok ilyen baromságokat :roll: :look:

Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #90045 Írta: Mike
Mike válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
A premieres előadásra hogy volt a sorsolás mi alapján?
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #90033 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Üdv!

Tegnap Eianor írt egy SMS-t (köszi!), hogy engem is kihúztatok egy premieres előadásra. Szóval az érdekelne, hogy az mikorra és hova szól, illetve ki kapott még, és mikor, hol, hogyan kapom meg?

Léli

Ui.: Még mindig fáradt vagyok, úgyhogy nem biztos, hogy értelmesek a mondataim.

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.317 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére