111. születésnap - 2003. január 3.

Több
21 éve 10 hónapja #90020 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Szvsz a nap fénypontja a Cross Borns koncert volt, meg amikor beszélgettem velük, de autogramot kérni nem volt pofám... Sokáig éljenek a főszervezők és a Cross Borns! ;)
Ja, és a főszervezőknek jó pihenést és sok alvást kívánok. ;) :lol:

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #90011 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
És kikérjük magunknak, hogy a rendezvény fénypontja a rajzverseny eredményhirdetése volt!
A valóság az, hogy az igazi fénypont "A Professzorra!" pillanata volt!
(Nem beszélve arról a fura nevű, fura színű, fura ízű és fura hatású italról és az éneklésről!) :wink:
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #90007 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Ha még esetleg nem unnátok a köszönők bejegyzéseit:

LE A (MÁGUS)KALAPPAL MINDEN SZERVEZŐ ELŐTT! :hello:
KÜLÖN KÖSZÖNJÜK, HOGY SEGÍTHETTÜNK VALAMILYEN MÉRTÉKBEN A MEGVALÓSÍTÁSNÁL!
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #90006 Írta: Dae/siss
Dae/siss válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Sztem is szuper volt minden!!!! Köszönet minden főszervezőnek, akiken egyáltalán nem látszott, hogy holtfáradtak lennének, és minden "földi halandónak", akikkel segítettünk egymásban tartani a lelket! :D Többet nem írok, már mindent elmondtak előttem. :)
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #90003 Írta: Irunien
Irunien válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
FANTASZTIKUS jó volt!!!!!! :hello: :dance: :dance: :bounce: :bounce: :itscool: :sungl:
ÉLJEN ÉLJEN ÉLJEN A PROFESSZOR!!!!!!!! :up: :hello: :dance:

Ui: Szüleim felvették a tv2 és a Duna által leadott interjúkat, de nagyon rövidecskék :crap: , persze majd közszemlére bocsájtom... :itscool:

"Nincs értékesebb egyetlen napnál"- Goethe
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #89997 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Én be akartam lépni8 de nem volt 500ftm ott helyben....
Mikor lesz(ünk) a Fókuszban?

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #89985 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
TÚLÉLTÜK!!!!!! :LOL: TÖK JÓ!!!!! :bounce: :bounce:
Na mit szóltok, mekkora siker volt??? Nem hittem volna, hogy ennyien eljönnek... ÉLJEN TOLKIEN!!!!!!!! ;) :bounce: :itscool:

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #89981 Írta: Augustíne
Augustíne válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Aha! Mondjuk én már 2002 Április óta fórumos vagyok, de csak most léptem be, mert azt hallottam, hogy vm. levelet kellett volna írni, de lusta vagyok! :oops: Úgyhogy így könnyebb volt, hogy csak a lapot kellett kitölteni. Tényleg: kapunk majd olyan kitűzőt (avatarral)?! :wink:

ORLANDO 4ever!!!! :mrgreen:
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #89966 Írta: Morgana
Morgana válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Észi: a belépők legnagyobb része nálam töltötte ki a lapot (és fizette a januári tagdíjat 8) ), és mikor koradélelőtt megszámoltam, az 21 nyilatkozat volt. Ez estére legföljebb harmincegynéhányra növekedhetett.

De szerintem ez is FANTASZTIKUS!!!

:hello:

S. P. Q. L.

"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #89959 Írta: Varda Tintallë
Varda Tintallë válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.

Brisa írta: A szüleim nézték, de ott nem láttak minket... A Fókuszban sem (talán ma?). Ennyit tudok.

A Fókusz 7-ét mondott.

Namárie!

Varda Tintallë

I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #89920 Írta: ÉSzAH
ÉSzAH válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.

Brisa írta:

ÉSzAH írta: Egyébként tegnap voltunk a RTL Klubbon a hiradóban. Kb. 2-3 perces összállítás volt a rendezvényről, egy-két szó a társaságról.

Az nem a tv2 hiradója volt? Én úgy tudom, hogy az RTL nem foglalkozott velünk... Legalábbis eddig.

De igen, igen! Bocsi a desinfoért! Tényleg a TV2 követte el, csak én keverem mindig ezt a két adót. :-)

Áfi, tényleg 60 új tagunk lett??? Hihetetlen!

Gyorsan lerohantam Népszabiért. Még volt! Nagyon klassz az a cikk én nagyon örülök, hogy írtak rólunk. Egyébént gyűjti valaki a sajtóanyagokat az archívumunk számára?

ÉSzAH

"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #89919 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Áfi: Tollaim vannak. Majd kiválogatod a tiédet. A beosztást... szerintem kidobtuk... :oops:

Brisa
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #89918 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
De kár nem láttamm-(((

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #89915 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Ja és Brisa, a lepecsételt beosztás-lapomat nem találtad meg? Azt is elveszejtettem valahol, pedig olyan jól nézett ki... :cry:

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #89912 Írta: Brisa
A szüleim nézték, de ott nem láttak minket... A Fókuszban sem (talán ma?). Ennyit tudok.

Brisa
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #89911 Írta: Áfonya
Akkor RTL Klub mégsem?

Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #89910 Írta: Augustíne
Hát elvileg kint volt az RTL Klub, a Tv2 és a Duna TV... Ma nem adnak semmit a híradóban? :roll:

Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #89909 Írta: Áfonya
Észi: kb. 60 új tagunk lett, azt hiszem.
Eddigi TV-állás: RTL Klub Híradó, TV2 Tények, Duna TV Híradó, M1 Híradó :itscool:

Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #89907 Írta: Brisa

ÉSzAH írta: Egyébként tegnap voltunk a RTL Klubbon a hiradóban. Kb. 2-3 perces összállítás volt a rendezvényről, egy-két szó a társaságról.

Az nem a tv2 hiradója volt? Én úgy tudom, hogy az RTL nem foglalkozott velünk... Legalábbis eddig.

Brisa
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #89905 Írta: Augustíne
Gyerekek!! Ezt a napot én sem fogom elfelejteni soha!!! :D Akkora buli volt! Egyetértek Teluval, Dodiee-val, és a többiekkel, és köszönök mindent mindenkinek (nem akarok elismételni semmit :wink: ) :!: :!: :!: Kár, hogy nem tudtam tovább maradni, de azért iszonyat jól éreztem magam.
Még 1x mindent, mindenkinek köszönök!!!

A professzorra! - És Orlira!

U.i.: Telu: BoZ Rulz, OrlI Rulz, GyU Rulz, TolkieN Rulz!!!

Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #89902 Írta: Áfonya
Sziasztok Drágaszágok!

Ez a sok dícséret és lelkendezés olyan jól esik, hogy csak na!

A lábam kissé nehezen tart meg, és még mindig nem sikerült magamat kialudni, de igyekszem pótolni ezt is hamarosan. (Morgi: a nyúlkáló kezeket néha én is látom, ha becsukom a szemem… 8O)

Most, hogy itt ülök itthon a gép előtt, van bennem egy kis üresség, hogy „de kár, ennek is vége”, nincs több napi stressz, „ezt is el kell még intézni??” féle felkiáltások, folyamatos topicfigyelés…?
Az azonban biztos, hogy ez egy gyönyörű szép élmény marad, amire még nagyon sokáig fogunk emlékezni, és sokat fogjuk emlegetni. És remélhetőleg a java még csak ezután jön! :mrgreen:

Hatalmas puszi mindenkinek, aki csak egy szalmaszálat is keresztbetett, mert az is számított!
És tudjátok, a legkisebbek is képesek fordítani a világ kerekén… :wink:

Egyéni köszönet (hogy én se maradjak ki):

- a főszervezőknek (you know who you are)
-a szerkesztőknek a Lassiért
-az infopultos teamnek -> főként Rózsának, Morginak, Belegnek és Szendinek (Aragornok vagytok mindannyian! :itscool:)
-mindenkinek, aki elviselt néhány idegrohamom során… :oops: :roll:
-a türelmes biztonsági őrnek a hangosbemondónál :wink:
-mindenkinek aki megkajáltatott :lol:
-Árpi bácsinak, hogy olyan aranyos volt, amilyen :D
-a Cross Bornsnak (RULZOTT!! )
-mindenkinek aki eljött és jól érezte magát :hello:

Hű, akkor ez egy jó hosszú játék, jegyzi meg mellettem kissé csalódottan két fiú. Jaj, dehogy, azért annyira nem, rázza meg a fejét az asztal túloldalán üldögélő lány – aki eddig végtelen türelemmel magyarázta nekik a szabályokat –, a múltkor már fél óra alatt mind meghaltunk!

:lol: Ez tök jó! Ki követte el? :wink:

És csatlakozva Elanorhoz: külön élmény volt, ahogy Finnel álmélkodva néztük a pesti(!) égen a gyönyörűen ragyogó csilagokat, miközben fülig érő szájjal hazafelé vonszoltuk magunkat... Még Eru is kidíszítette az eget a Professzor tiszteletére! :D

GRATULÁLOK MAGUNKNAK, EZ IGAZI SZÍVBŐL JÖVŐ CSAPATMUNKA VOLT!

([size=9:38ox9df4]Brisa, remélem, az én tollamat is megtaláltad...[/size]:lol:)

Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #89900 Írta: ÉSzAH
ÉSzAH válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Mivel már mindenki mindenkinek mindent megköszönt, nem írok egy újabb listát, csak néhány személyes köszönetet osztanék ki.

- SÚ, imádom a ketyeréidet! Köszi, hogy garázdálkodhattam velük.
- Áron, Laci (Decipher), köszi a türelmeteket, a cipekedést és, hogy olyan jól fogadtátok a rossz híreket is.
- Vic, köszi a Pocket Coffee-ért. Anélkül nem éltem volna túl.
- L.M.! Köszi a fotóért. Még az unokáimnak is mutogatni fogom!

És egy-két kérdés:
Tudja valaki, hogy hány új tagunk lett?
Ki lett a Vendégkönyv-hordozó? Nem lehetne, hogy egy-két frappáns bejegyzést közzé tegyünk itt a fórumon? Nagyon érdekelnének a vélemények.

Egyébként tegnap voltunk a RTL Klubbon a hiradóban. Kb. 2-3 perces összállítás volt a rendezvényről, egy-két szó a társaságról.
A Népszabi cikknek nagyon örülök. Megyek, hátha el tudok még csípni egyet valahol.

Azt hiszem a neve elé minden szervező és segító felteheti az ARAGORN jelzőt. :-)

ÉSzAH

"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #89899 Írta: Telperien(Ithil)
Telperien(Ithil) válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
:cry: :cry: :cry:

Oan szomorú vagyok.Most olvasom milyen szuper volt a tegnapi nap,én meg nem mentem el(nem volt időm+nem gondoltam volna,hogy ilyen jó lesz-nem a szervezőket becsülöm le ezzel). :lol: "fejem verem a falba" :evil:

"Hol a ló,a lovas?Hol a kürt,mely megharsant csatajelre?...""...Nyerget a lóra,a kürt szava zengjen!Hajrá,Éorlfiak!"
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #89897 Írta: Szendi
Szendi válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Üdv mindenkinek!
Hálás köszönetem minden résztvevőnek, dolgozónak, hajtónak, mindenütt jelenvalónak! Jók voltatok!!!!!
Bár nagyon elfáradtam, de remekül éreztem magam!
Brisa!
Nem találtál az infópulton egy Lassit és egy szakadt GyU plakátot?

Ai lintulinda Lasselanta
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #89886 Írta: Brisa
Drága Erum, hogy milyen jó érzés ezeket a hozzászólásokat olvasgatni... :D Fáradt vagyok, fáj minden porcikám, de ezért nagyon érdemes volt végig csinálni. Jó csapat vagyunk. :wink:

Voltam ma is a Corvinban (már álmomban sem tévednék el ott), és összeszedtem, valamint magamhoz vettem a szétszóródott, elhagyott cuccokat. Szóval jöhetnek az olyan kérdések, hogy "Brisa, nincs nálad véletlenül...?" :wink:
(Thaur, de igen, nálam van a számológéped. Léli, igen, nálam van a pólód. És Gumipókocska a mágneseket nálam találod.) (Van még egy piros ollóm, egy gazdátlan macim, egy préselt leveles képem, egy szürke pulcsim, tollak, ragasztók stb.)

Brisa
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja - 21 éve 10 hónapja #89883 Írta: Patiszon
Patiszon válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Sziasztok!

Ezúton és e helyen szeretném kifejezni őszinte gratulációmat és elismerésemet ezért a csodálatos napért. Az előadások remekek voltak, én például hármat végighallgattam és 1-et elkezdtem (Tolkien élete...), de sajnos a film csábított, így lemaradtam a feléről. A gyermekprogramok is nagyon-nagyon ötletesek voltak és láttam, hogy mindenütt elég sokan voltak és nem hagyták élni a szervezőket :)
A Díjkiosztáson még ott voltam (nagyon kedves volt Árpi bácsi :) ), de utána sajnos mennem kellett haza, bár olyan szívesen maradtam volna a köszöntőn vagy a Cross Borns koncerten, de hát majd legközelebb :)

Remélem, jövőre is lesz egy ehhez hasonló születésnapi ünneplés :)

Köszönet mindenkinek, aki csak kicsit is hozzájárult ennek a csodálatos eseménynek létrejöttében: legfőképpen J. R. R. Tolkiennek és fiának, a szervezőknek(+minden 'hivatalosan' jelenlévőnek) a kitartásért, az ottlevőknek a hangulatért meg mindenkinek, akit véletlenül kihagytam.
Szeretettel, tisztelettel, üdvözlettel:
Patiszon

A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #89873 Írta: hedge_hog
hedge_hog válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
A kép, ami tényleg nem az igazi, voltak ott sokkal figyelemreméltóbb dolgok is... 8O
www.nol.hu/Popup.asp?ImgID=30552

~ Une lumi
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #89871 Írta: hedge_hog
hedge_hog válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Íme a teljes cikk:

A tündék szépek
Száztizenegy éve született a Gyűrűk ura írója – Tolkien-hívők napja a Corvin Palotában

NSZ • 2003. január 4. • Szerző: Féderer Ágnes

Hű, akkor ez egy jó hosszú játék, jegyzi meg mellettem kissé csalódottan két fiú. Jaj, dehogy, azért annyira nem, rázza meg a fejét az asztal túloldalán üldögélő lány – aki eddig végtelen türelemmel magyarázta nekik a szabályokat –, a múltkor már fél óra alatt mind meghaltunk!

Persze, hogy felkapom a fejem erre a mondatra. Eldar vanimë nar, mormolom közben magamban, memorizálom rendíthetetlenül tovább a szöveget. Intenzíven tanulok quenya nyelven. A tündék szépek. I eldar lindëar, azaz a tündék énekelnek.

Nem, még nem őrültem meg. Csak próbálom felvenni a ritmust, próbálok beolvadni a társaságba. Gondoltam, én ezzel a két tünde nyelvű mondattal ünnepelném meg John Ronald Reuel Tolkien születésnapját. Az író ugyanis éppen száztizenegy esztendővel ezelőtt, 1892. január 3-án, Dél-Afrikában látta meg a napvilágot, amiről a Magyar Tolkien Társaság (MTT) egész napos rendezvénnyel emlékezett meg pénteken a Corvin Budapest Filmpalotában. Volt itt nézőcsalogató filmvetítés, számítógépes-, kártya-, szerep-, és Gyűrűk ura társasjáték – ennek a szabályismertetőjébe füleltem bele nyelvtanulás közben –, valamint előadások – például bevezetés a tünde nyelvekbe –, és kerekasztal-beszélgetés arról, hogyan hatott Tolkien a XX. század kultúrájára.

J. R. R. Tolkien fő művét a háromkötetes Gyűrűk urát bizonyára sokan ismerik, ha máshonnan nem, legalább a mozikból, hiszen Magyarországon tavaly nyolcszázezren látták moziban a Gyűrű szövetsége filmet, és nagy érdeklődés kíséri a jövő héten bemutatandó Két torony című második részt is. Azt viszont talán már kevesebben tudják a szövevényes mese kitalálójáról, hogy igen jó nevű nyelvészprofesszor volt Angliában, és a régi germán nyelvek szeretete inspirálta írói munkásságát. Az első meséit azért írta meg, mert amikor rábukkant egy-egy oda nem illő, régi, olykor mitologikus tartalmú szóra az általa tanulmányozott középkori szövegekben, akkor unalmas tudományos értékelés helyett inkább kitalált egy tündéri történetet a szó magyarázatára.

Tolkien egész életében azon munkálkodott, hogy rendbe tegye az „óidők” mitológiáját, legendáit, közben – ahogy ő nemegyszer mentegetőzve mondogatta – a „történetek meg csak írták magukat”. A klasszikafilológus-professzor mosolygott, ha arról faggatták, mi is a gyűrűk ura belső jelentése, avagy eszmei mondanivalója. A szerzőnek nem állt szándékában, hogy ilyesmi is legyen benne, válaszolta ilyenkor, hozzátéve: szívből utálja az allegóriát minden formájában, sokkal jobban szereti a történelmet akár valóságos, akár kitalált, éspedig azért, mert igen változatosan alkalmazható az olvasó gondolataihoz és élményeihez.

Tolkien 1949-ben fejezte be a Gyűrűk urát – amely a tévhitekkel ellentétben nem trilógia, csupán terjedelmi okok miatt lett három kötetes –, de az csak öt évvel később jelent meg. Ennek meg az volt az oka, hogy az író szándéka szerint az alaptörténet mögött rejlő, a szereplők cselekedeteit résztelesebben, pontosabban magyarázó, érhetőbbé tevő ősi mondákat, meséket a regénnyel együtt szerette volna megjelentetni. A Szilmarilok című mű azonban csak az író halála után négy évvel, 1977-ben, a fia, Christopher szerkesztésében jutott el az olvasókhoz, Tolkien hiába dolgozott rajta nagyon sokat élete végig, nem tudta befejezni, Ez a mű ugyanúgy töredékes, vélték sokan, mint Tolkien többi alkotása is, lévén az író gyakran módosítgatta, sőt át is írta a könyvei szövegét, akár még két kiadás között is.

Bármennyire fanyalogtak a Gyűrűk urán a kritikusok, azt hangoztatva, hogy nem lehet igazán hova tenni ezt a művet, hiszen nem sorolható egyértelműen a gyermekirodalomhoz. Bármennyire nem volt igazán nagy visszhangja közvetlenül az első megjelenése után Angliában a könyvnek, nem sokkal később Amerikában is kiadták, és Tolkiennek komoly rajongótábora akadt. Ma már világszerte szinte minden nagyvárosban létezik Tolkien Társaság, az első film bemutatása óta immár nálunk is.

– A Gyűrűk ura nem csupán tündérmese, professzionálisan megírt történet, de olyan egyedi világot tár elénk – vélekedik Füzessy Tamás, a pénteki rendezvény egyik főszervezője, és a társaság egyik alapítója –, amely mögött valószínűleg még sok-sok megfejtendő gondolat húzódik. A regény filozófiája ugyanakkor egyszerű, a jó és rossz harcát jeleníti meg, azt állítja, hogy a világon minden jót meg lehet rontani, de azért mindig akad valaki, aki megmenti a világot.

A társaság célkitűzése egyebek között az író könyveinek, teljes életművének megismertetése a nagyközönséggel, Tagja lehet bárki, akit érdekel Tolkien világa, a nyelvészet, a kultúrtörténet. Február 7-én és 8-án Szegeden megrendezik például az első magyarországi tudományos Tolkien-konferenciát azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az író munkásságának tanulmányozása, a Tolkien által megalkotott különleges nyelvek szerkezetének, történetének, használatának kutatása nálunk is elfogadottá váljon a hivatalos tudomány számára.

Az MTT első megmérettetése a tegnapi Tolkien-nap volt. Az érdeklődők nagy száma azt is bizonyította, a társaság szervezői valószínűleg nem tévednek, amikor azt gyanítják: Tolkien csodavilágának, tündéinek, és hobbitjainak Magyarországon is szép számmal akadnak rajongói. Már nyitáskor szinte telt ház volt, magam sem gondoltam volna, hogy a téli szünet utolsó napján ilyen sok gyereket és ifjút be lehet csalogatni például tudományos előadásokra.

A rendezvény fénypontja az egy hónapja meghirdetett rajzpályázat délutáni díjkiosztója volt, amelyre a rövid határidő ellenére 350 mű érkezett. Az eseményt Göncz Árpád is megtisztelte jelenlétével, nem csupán a Gyűrűk ura regény fordítójaként, de ő az MTT tiszteletbeli elnöke is. Pontban este kilenckor, ahogy a világon mindenütt, minden Tolkien-hívő, úgy természetesen a Corvin moziban összegyűltek is, egy pohár itallal mondtak köszöntőt a professzor emlékére.

Arra pedig már délelőtt rájöttem – amíg „Középfölde” különös díszletei és „alattvalói” között tébláboltam –, hogy alapvetően csodálom a Tolkien-értőket. A Magyar Tolkien Társaság tagjainak és szimpatizánsainak – ahogy erről a társaság Lassi Laurië (azaz Aranyló levelek) című újságjában olvashattam – az egyik legfontosabb vitatémája ugyanis: vajon tudnak-e repülni a balrogok? Van-e szárnyuk vagy nincs? Egyáltalán kell nekik szárny a repüléshez?

Nem mernék állást foglalni. Bevallom, nekem ez a téma már amúgy is halla egy kicsit.

Ja, hogy Önök még mindig nem tudnak tündéül?!

~ Une lumi
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #89869 Írta: Csavargó
Csavargó válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
elfelejtettem írni az előbb, hogy a cikkhez tartozó kép sajnaos nem az igazi: a két torony egyik plakátja van lefényképezve. :cry:
Sajna nem látszik semmi a saját dekorálásból!!!!!!!!
Miért nem tudták a Boldog szülinapos feliratot berakni??????????????? :evil :cry:

Üdv: Csavargó

Van ,mi arany, bár nem fénylik,
van, ki vándor, s hazaér.
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #89867 Írta: Csavargó
Csavargó válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
color=red]size=24][size=1]Emberek[/size][/size] ([size=9:27ol4ulp]tündék, hobbitok, orkok, balrogok,kószák és a többiek)[/size[size=200!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/size]
Megjelent egy nagy (fél oldalas) cikk a mai Népszabadságban!
"A rendezvény fénypontja az egy hónapja meghirdetett rajzpályázat délutáni díjkiosztója volt.....Az eseményt Göncz Árpád is megtisztelete a jelenlétével...."
"Arra pedig már délelőtt rájöttem- amíg Középfölde különös díszletei és alattvalói között tébláboltam- hogy alapvetően csodálom a Tolkien- értőket. A Magyar Tolkien Társaság tagjainak és szimpatizánsainak- ahogy erről a társaság Lassi Laurie (azaz Aranyló levelek) című újságjában olvashattam- az egyik legfontosabb vitatémája ugyanis: vajon tudnak-e repülni a balrogok? Van-e szárnyuk vagy nincs? Egyáltalán kell-e nekik szárny a repüléshez?"

A cikk egyébként A tündék szépek címet viseli.

Nagyon gratulálok újra!!!!!!!!!!!

Üdv: Csavargó[/color]

Van ,mi arany, bár nem fénylik,
van, ki vándor, s hazaér.
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.349 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére