111. születésnap - 2003. január 3.

Több
21 éve 10 hónapja #91824 Írta: Gumipók
Gumipók válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
ez itt a reklám helye ::::)
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #91823 Írta: Gumipók
Gumipók válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.

fenwick írta: Sziasztok! Egy furcsa dolog történt velem a LEP-en. Az utolsó (nyelvészeti :) ) előadás előtt beszélgettem egy kb. 10 éves kissráccal. Nagy örömmel elujságolta, hogy kapott ingyen egy DVD-t meg egy gyűrűt, ő is, meg a nővére is. Ez engem eléggé meglepett, mert láttam még korábban, hogy ezt az összeállítást 15 ezer pénzért árulták. Azonnak a helyszínre rohantam (naná, képzelhetitek :) ), de már nem volt ott semmi.

Én elégé furcsálnám, ha tényleg ingyenes szóró-anyagként lettek volna szétdobva azok a DVD-k. Viszont az tuti, hogy az a kisfiú nem fizetett érte egy fillért sem, és az is biztos, hogy nála volt a dolog..

Csak arra tudok gondolni, hogy vagy a gyerek volt nagyon "élelmes" (bár a beszélgetésünk alapján ezt a verziót nem tartom túl valószínűnek), vagy valaki valamit elkavart annál a pultnál.

Erről tudnátok mondani valamit?

Figyu...azthiszem az automexes standra gondolsz ahol a PS/2-es játékot lehetett nyomni.
Azok a DVD-k demók voltak és mi s kaptunk belőle 3 példányt meg egy gyűrűt...ami hát szépszép, de szóróanyagon kívül másra nemigen alkalmas...(és most nem arra gondoltam, hogy nem lettem tőle láthatatlan)
Ha akarod és ennyire szíved vágya megnézni a DVD-t akkor azt itt nálunk az MTT-ben megteheted. Még Battit megkérdezem, de mivel három darab van az sem kizárt, hogy az egyiket kölcsön kaphatod némi időre :::: )))
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #91822 Írta: Szanten
Szanten válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Január 3.-án elvesztettem egy barna börkesztyűt persze csak az egyiket, aki tud róla valamit segítsen, mert most mondták a hiradóban, hogy "folytatódik a hideg"!
Köszi

"Te csak azzal törődj, hogy mit kezdj az idővel, ami megadatott."
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #91816 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.

Sil írta: Ilyen piros szemekkel tisztára olyan vagyok, mint egy nazgul.

Svin, biztos, hogy jó képeket tettél fel? Azokat, amik a CD-n a "LEP retusált" könyvtárban voltak?
Mert ugyanis egy csomót bajlódtam a piros szemek retusálásával, és mintha jobban virítanának, mint ahogy hagytam. Az tény, hogy nem lehetett mindenhol teljesen kiszedni, mert akkor meg teljesen bedöglöttek a képek, és vámpírok helyett zombik lettek rajtuk... :o \ Sajnos az istentelenül rossz fényviszonyok megtették a maguk átkos hatását. (Ezek után kicsit félek, hogy az előadásokról készült videó milyen lesz...)
A másik meglátásom, hogy mivel a képeket más célra is szántuk, nem kicsinyítettem le őket, de azért a webre felkerülőket nem ártott volna lehúzni 640*480-ra vagy legalább 800*600-ra. Egy Irfan-nal batch-ben meg lehet csinálni, kb. fél perc az egész, de Photoshopban is lehet batch-ban, vagy Action-nel automatizálni az átméretezést. Még mindig érdemes lenne megtenni, ha van rá időd. Persze tudom, hogy sajnos a szabadidő a legkevesebb - nekem sincs soha elég.
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #91800 Írta: fenwick
fenwick válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Sziasztok! Egy furcsa dolog történt velem a LEP-en. Az utolsó (nyelvészeti :) ) előadás előtt beszélgettem egy kb. 10 éves kissráccal. Nagy örömmel elujságolta, hogy kapott ingyen egy DVD-t meg egy gyűrűt, ő is, meg a nővére is. Ez engem eléggé meglepett, mert láttam még korábban, hogy ezt az összeállítást 15 ezer pénzért árulták. Azonnak a helyszínre rohantam (naná, képzelhetitek :) ), de már nem volt ott semmi.

Én elégé furcsálnám, ha tényleg ingyenes szóró-anyagként lettek volna szétdobva azok a DVD-k. Viszont az tuti, hogy az a kisfiú nem fizetett érte egy fillért sem, és az is biztos, hogy nála volt a dolog..

Csak arra tudok gondolni, hogy vagy a gyerek volt nagyon "élelmes" (bár a beszélgetésünk alapján ezt a verziót nem tartom túl valószínűnek), vagy valaki valamit elkavart annál a pultnál.

Erről tudnátok mondani valamit?

üdv

Fenwick
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #91785 Írta: Mike
Mike válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Felvette valaki videóra a mai Fókuszban lévő dolgot? Esetleg betudná digizni és felrakni a netre?
Azt jól hallottam egyik reggel, hogy az Rtl Klubbon volt a reggeliben szó a LEPrúl és ott volt Göncz papa és valaki az MTT-ből? Azt fel vette valaki?
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #91702 Írta: Fio
Fio válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Láttam a fókuszt, és meg voltam lepődve:

Anca, Bati már tud róla? :biggrin2: :deal: :mrgreen:

Igen kevés volt rólunk!! :bawling: :o h: :eek4: :shake:

Marsi jól mondta a szöveget!! :wink:

"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #91661 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
holnap reggel, 8:20, Radio Deejay, 92.9 Mhz

love is the shadow that ripens the wine
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #91626 Írta: Morgana
Morgana válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Varda, Ancalimon: láttalak Titeket a Fókuszban. Vardát kiemelték, mint aki jobban tud tündéül, mint Liv Tyler, Ancalimont meg felavatták a Társaság elnökévé... Mehetsz mea culpázni Battihoz... :twisted: :twisted: :twisted:

Gratula magunknak! Soha nem néztem még ezt a műsort, de mégis, jó volt magunkat a képernyőn látni!

S. P. Q. L.

"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #91624 Írta: E. Eia Ayna
E. Eia Ayna válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Most voltunk a fókuszban... Ancalimont és vardát mutatták... ugye jól vettem ki, hogy Ancát nézték elnöknek? :roll: :evil:

Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #91478 Írta: Ezüstliliom
Ezüstliliom válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Azért köszi, Svindler! :) Majd próbálkozunk.

"...Ha játszol gitáron, zongorán,
érezd, hogy lehetnél vidám!
A húrok benned feszülnek..."
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #91456 Írta: birefi
birefi válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Nem tudom Svindler, én már próbálkoztam ott, de eddig nem sok eredménnyel. :(
Abban persze igazad van, hogy ott érdemes próbálkozni. :)

Más:
Nem lehetne, hogy jelezze (mondjuk a Tárgy rovatban), hogy mire válaszolok éppen. (mondjuk rákattintva a hozzászólásra) :?:
[/b]
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #91446 Írta: svindler
svindler válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.

Ezüstliliom írta: Kedves Szervezők!
Lenne egy kérdésem: szó volt róla, hogy az a hölgy, aki a Tolkien és a fantasy című előadást tartotta (sajnos nem tudom a nevét), ezen a fórumon fog majd válaszolni az idő hiányában megválaszolatlan vagy fel sem tett kérdésekre. Pontosan melyik topikban és mikor lesz ez? Megbeszéltétek vele? Már nagyon várom. :) :bounce:

Szerintem a Kozepfolde kategoria Tolkien és a fantasy topicjaban tedd fel az ilyen iranyu kerdeseidet, es hamarosan valaszt kapsz rajuk.

Figyelem!
Mivel a foldrajzos temaknak eddig nem volt sajat topicjuk, es altalaban a Tavol-kelet topicban lettek kitargyalva nyitok a szamukra egy ujat 'Kozepfolde foldrajza' cimen a Kozepfolde kategoriaban.
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #91441 Írta: Batti
Batti válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Mégegyszer felhívom mindenki figyelmét, pénteken 19:00 kor zárszámadás a LEP-el kapcsolatban. Akit érint feltétlen legyen ott. A többiek elött sem zárt a megbeszélés. Elsösorban azoknak kell ott lenni akik valamilyen fizetös munkát végeztek vagy intéztek a társaságnak, akiknek tartozik a társaság, a vezetség tagjai, a felügelöbizottság tagjai. Ez elég népes társaság még akkoris ha vannak átfedések. Elöre megkérek mindenkit, hogy a bandázást máskorra halassza mert pénzröl lesz szó. Ja, a helyszín Ancalimon irodája.

"Kane o Keizai Suru"
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #91416 Írta: Ezüstliliom
Ezüstliliom válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.

Ezüstliliom írta: Kedves Szervezők!
Lenne egy kérdésem: szó volt róla, hogy az a hölgy, aki a Tolkien és a fantasy című előadást tartotta (sajnos nem tudom a nevét), ezen a fórumon fog majd válaszolni az idő hiányában megválaszolatlan vagy fel sem tett kérdésekre. Pontosan melyik topikban és mikor lesz ez? Megbeszéltétek vele? Már nagyon várom. :) :bounce:

Skacok!
Senki sem tudja a választ a kérdésemre? :confused2: Amikor az előadás után javasoltam a fórumos válaszadást, nagyon bólogatott ott valaki a szervezők közül, de nem tudom, ki, mert még nem ismerlek Benneteket. És az előadó is beleegyezett a dologba.
Szóval melyik topikban lesz :?: :hein:

"...Ha játszol gitáron, zongorán,
érezd, hogy lehetnél vidám!
A húrok benned feszülnek..."
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #91410 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Talált tárgy: Beleg, ugye Te mondtad, hogy elvesztettél egy sötétkék hajszalagot? :roll: :wink: Mi találtunk egyet, masnira van kötve, a Tied? :idea:

"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #91350 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.

Ancalimon írta: A Fókuszban holnap (8-án fogunk szerepelni) valamikor, még a szerkesztő sem tudta, hogy az adáson belül pontosan hányadikok leszünk. Állítólag 3-4 perces összeállítás lesz, erősen összemosva a film bemutatóval, és a filmből vett képekkel.

Velem még külön csináltak egy felvételt, ahol megkísérlem eldadogni a köszöntéskor mondott idézetet quenyául, plusz a tengwar írást is be kellett mutatnom gyakorlatban. Mivel összesen csak ekkor legalább 25 perc anyagot vettek fel (a legtöbb időt azzal töltöttük, hogy egy üvegfalu liftbe kellett le és fel mászkálnom, illetve be és kiszálnom), igazán nem tudom mi fog kisülni belőle...

Ancalimon, ai Indexes topikomban is voltak, akik jelezték, hogy felvették a Híradókat

love is the shadow that ripens the wine
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #91305 Írta: Csavargó
Csavargó válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Most Szendi nevében írok:
Úgy láttuk, hogy senki sem jelentkezett eddig a sajtóban megjelent anyagok szakszerű leírására (katalogizálására) és megőrzésére. Szóval mivel Szendi könyvtáros ért az ilyesmihez és szívesen elválalná/nk
ezekkel az anyagokkal kapcsolatos teendőket!
Már ha jó ötletnek találjátok. Ezen kívül jó lenne az összes video és cd felvételt is összegyűjteni (LEP, alakuló ülés bármilyen tali stb.).
Valamint jó lenne ha a fényképekből is legalább egy pár így katalogizálva lenne. Ha már itt tartunk természetesen a plakátok és szórólapok, valamint a megjelen t reklámok sem maradnának ki a sorból (jó lenne a teljességre törekedni).
Még egy ötlet: mivel felajánlottátok eladásra a LEP teljes dekorációját jó lenne ha legalább egy-egy fényképp maradna mindegyikről.

Nekünk sajnos koránt sincs meg az összes itt felsorolt anyag, úgyhogy (feltéve ha mi kapjuk a munkát) jó lenne ha mindenki aki csak nélkülözni tudja, elküldené a felvételt, előadása anyagát cikkeket stb.

Külföldi anyag is jöhet, a leírásával nem lesz gond!

Üdv: Csavargó + Szendi

Van ,mi arany, bár nem fénylik,
van, ki vándor, s hazaér.
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #91292 Írta: svindler

Brisa írta: Svinnél megvan az összes kép, amit elküldtünk neki. Több, mint 500 db (560 körül asszem). Ezt a mennyiséget ki fogja átnézni és kijavítgatni?
Ja, és ebben nincsenek benne a LEP-es képek...

Cirka 1000 foto van nalam.
Viszont az alakulo ulesrol ALIG van kepem! En meg maig nem kaptam az alakulo ules CD-jebol...
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #91291 Írta: svindler

Ancalimon írta: Ha minden igaz a jövő héten el fog indulni a vadonatúj, megújult Tolkien.hu, ott lenne érdemes konszolidálni az összes valaha készült MTT-s képet.

Mar megtortent :) Be is kategorizaltam oket. (alapito, tabor1, tabor2, kosza talik, stb...)
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #91262 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.

birefi írta: Minek a rövidítése a LEP???

Long Expected Party, azaz Rég Várt Ünnepély. :wink:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #91260 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.

birefi írta: Minek a rövidítése a LEP???

Long Expected Party - Egy régen várt ünnepély...

Brisa
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #91259 Írta: birefi
Más:
Bár gondolom nincs hosszú távú szerződésetek velük, de lécci, lécci, adjatok vmi elérhetőséget a Gabó kiadóhoz, mert tökjó volt a könyves pult! :roll:

Előre is köszi.
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #91258 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.

Ancalimon írta: Hm. Ezt a piros szem effektust nem igazán értem. Sötér Úr elvileg "kifotósoppozta" az összes ilyent... (Lehet, hogy rosszat töltöttem fel a net-re?)

Sil mi a sorszáma képednek?

7, 48. De nem annyira piros, csak világít. :wink: És persze fent maradhat, egész jó képek, csak én nem vagyok túl fotogén. :wink:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #91256 Írta: birefi
Minek a rövidítése a LEP???
Én most a fotókról jöttem csak rá mi az amiről annyit beszéltetek. :(
Amúgy a fotók remekek, és bár némelyen tényleg sejtelmes vámpír külsőt kölcsönöz a vörös szem, de legalább mindenkinek. :)
Mint tudjuk a Szem mindig sarkallatos pont. :lol:
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #91242 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Svinnél megvan az összes kép, amit elküldtünk neki. Több, mint 500 db (560 körül asszem). Ezt a mennyiséget ki fogja átnézni és kijavítgatni?
Ja, és ebben nincsenek benne a LEP-es képek...

Brisa
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #91237 Írta: ÉSzAH
ÉSzAH válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.

Ancalimon írta: Hm. Ezt a piros szem effektust nem igazán értem. Sötér Úr elvileg "kifotósoppozta" az összes ilyent... (Lehet, hogy rosszat töltöttem fel a net-re?)

ÉSzAH: Elvileg az összes képed kint van a Weben.
Ha minden igaz a jövő héten el fog indulni a vadonatúj, megújult Tolkien.hu, ott lenne érdemes konszolidálni az összes valaha készült MTT-s képet.

Akkor nem tudom, hogy mi van. Nekem nem volt időm rá és nem tudom, hogy a cucc meddig volt SÚ-nál. Mindenesetre ezt utólag is meg lehet csinálni.

Igen, már én is látom, hogy felkerült az összes, csak az előző bejegyzésem előtt az isteneknek sem akart bejönni a link. :-)

Tényleg indul az új tolkien.hu??? Király!
Svin, Gandalf, vagy aki még benne van, akkor ugye nálatok van már az összes eddig készült MTT-s kép? (Alakuló közgyűlés, következő közgyűlés és a LEP, valamint a táborok, ha jól számolom.)

ÉSzAH

"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #91236 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Nekem van híradófelvételem, bár rövid, és lehet hogy már le lett törölve.
majd utánanézek

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #91224 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.
Hm. Ezt a piros szem effektust nem igazán értem. Sötér Úr elvileg "kifotósoppozta" az összes ilyent... (Lehet, hogy rosszat töltöttem fel a net-re?)

ÉSzAH: Elvileg az összes képed kint van a Weben.
Ha minden igaz a jövő héten el fog indulni a vadonatúj, megújult Tolkien.hu, ott lenne érdemes konszolidálni az összes valaha készült MTT-s képet.

Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #91223 Írta: Vic
Vic válaszolt a következő témában: 111. születésnap - 2003. január 3.

ÉSzAH írta:

Sil írta: Muszáj volt ezeket ekkorában?! :roll: :oops: Ilyen piros szemekkel tisztára olyan vagyok, mint egy nazgul.

Többek között ezért és az ilyenekért szerettük volna Photoshoppal kicsit előzetesen megdolgozni a képeket.
Én csak annyit tudok, hogy tegnap le kellett adnom a képeket Sötét Úrnál. Ha ezt előre tudom, akkor már a hétvégén igyekeztem volna az ilyen javítgatásokat elvégezni. A sietség néha a minőség rovására megy.

De így legalább senki sem fog panaszkodni, hogy hol vannak a képek olyan sokáig. 8)
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.329 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére