- Köszönetek: 0
J. K. Rowling: Harry Potter
- knoppm
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Trithyn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Lilliana írta:
Ugy érted, nem lett olyan gazdag vagy nem lett olyan kapzsi mint Gates?Trithyn írta: Azért azt vegyük figyelembe hogy rettentő sokat jótékonykodik... és nem lett belőle egy "Bill Gécc"...
Természetesen a kapzsiságra gondoltam! (Bill Gécc kicsit még messze áll attól hogy jótékony lélek legyen!)
Na igen... valóban, az angol királynőnél is gazdagabb-no de hát ő is sokat tett az "emberekért", az előbb említett személlyel együt... sőt
"A világ tele van csodával, ám mi elvesztettük a képességet, hogy észrevegyük mindennapjainkban a varázslatot".
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Lilliana
- Nem elérhető
Ugy érted, nem lett olyan gazdag vagy nem lett olyan kapzsi mint Gates?Trithyn írta: Azért azt vegyük figyelembe hogy rettentő sokat jótékonykodik... és nem lett belőle egy "Bill Gécc"...
Nem inkább Carlos Slimre gondoltál?cortez71 írta: Amúgy pénzéhes, én azt mondom. Szerintem ^^ Biztos le akarja nyomni az említett emberkét dollármilliókban.
Knoppm: Az biztos, hogy Jo-nak többé nem kell kiadókat hajkurászni, ha egy újabb könyvre szánná magát. Viszont Snufflesnek igaza van, van amit nem lehet fokozni. A Harry Potter sikerét nehezen lehet felülmúlni, még magának a szerz
Cameron Duncan Lives!
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Nem, csak gazdagabb a királynőnél...Trithyn írta: Azért azt vegyük figyelembe hogy rettentő sokat jótékonykodik... és nem lett belőle egy "Bill Gécc"...
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- cortez71
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Indítványozom, hogy avassuk szentté!Trithyn írta: Azért azt vegyük figyelembe hogy rettentő sokat jótékonykodik... és nem lett belőle egy "Bill Gécc"...
Amúgy pénzéhes, én azt mondom. Szerintem ^^ Biztos le akarja nyomni az említett emberkét dollármilliókban.
- Trithyn
- Nem elérhető
"A világ tele van csodával, ám mi elvesztettük a képességet, hogy észrevegyük mindennapjainkban a varázslatot".
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
"Well, I'm back."
- knoppm
- Nem elérhető
cortez71 írta:
Ettől függetlenül mégis pénzbehajtás lesz Rowling-módra, egyre megyIlweran írta: A tervezett "utolsó utáni" könyv egy Harry Potter enciklopédia lenne, erről Jo már többször nyilatkozott. És kifejezetten nem a szereplők és a varázsvilág további sorsáról szólna, hanem összefoglalná benne a varázsvilág és a Roxfort történetét, és választ adna eddig nyitva maradt kérdésekre. Tehát kiegészítés lenne, nem folytatás!
Szvsz teljesen mindegy, hogy Rowling ezután milyen könyvet ír. Venni fogják mint a cukrot. Aki szerette a Harry Potter könyveket és megvette azokat, potenciális vásárló lesz, főleg ha kapcsolódik valamilyen szállal a HP-hez. Ha most kiadnák a Nyúl nevű nyúlról szóló 6 éves korában (vagy mikor) írt "mesét" azt is megvennék. Esetleg az "Ezt dobtam ki a Harry Potterből" című kéziratgyűjteményért is sokan állnának sorba. De ez így van rendjén. Az Ő neve már védjegy és a Harry Potterrel már megmutatta, hogy tud írni.
- cortez71
- Nem elérhető
Ettől függetlenül mégis pénzbehajtás lesz Rowling-módra, egyre megyIlweran írta: A tervezett "utolsó utáni" könyv egy Harry Potter enciklopédia lenne, erről Jo már többször nyilatkozott. És kifejezetten nem a szereplők és a varázsvilág további sorsáról szólna, hanem összefoglalná benne a varázsvilág és a Roxfort történetét, és választ adna eddig nyitva maradt kérdésekre. Tehát kiegészítés lenne, nem folytatás!
- Ilweran
- Nem elérhető
Cerebrum írta:
Ilweran írta: Szvsz egyértelmű, hogy Harry nem ölhetett, mert egy ifjúsági sorozat főhőse, akinek példát kell mutatnia gyerekek milliói számára szerte a világban... Meg kellett őrizni az ártatlanságát. A könyv legnagyobb baklövése szerintem, hogy Harry nem öli meg Voldemortot, hanem a saját átka csapódik vissza rá. (Mondjuk az nem rossz, hogy így kvázi keretbe foglalja az egész regényfolyamot a két visszacsapódó átokkal...) Nekem jobban bejött volna, ha Harry végre csinál is valamit, és konkrétan elteszi Voldit láb alól, nem csak ott áll, és hagyja, hogy történjenek a dolgok, de értem, miért így kellett lennie...
Jómagam írta: Ez most egy kicsit ellentmondásos így nem? Őrizze meg az ártatlanságát, de azért tegye el konkrétan Voldit láb alól?
Jaj, nem! Úgy gondoltam, értem, hogy Harrynek meg kell őriznie az ártatlanságát a sok-sok millió gyerekolvasó miatt... De én jobban örültem volna, ha csinál is végre valamit. Őszintén szólva nem izgat a gyerekek lelki világa, szerintem a HP utolsó kötetei nem is gyerekkönyvek, de ezt a csontot már lerágtuk párszor...
A tervezett "utolsó utáni" könyv egy Harry Potter enciklopédia lenne, erről Jo már többször nyilatkozott. És kifejezetten nem a szereplők és a varázsvilág további sorsáról szólna, hanem összefoglalná benne a varázsvilág és a Roxfort történetét, és választ adna eddig nyitva maradt kérdésekre. Tehát kiegészítés lenne, nem folytatás!
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
- Rabyn
- Nem elérhető
darkarts.hu/fanfic/vegyes/winter1.htm
érdemes elolvasni az egészet:) aki olvasta a hetedik könyvet rá fog jönni miért.)
sak annyit mondok : Arianna
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Sil
- Nem elérhető
Lilliana írta:
Attila írta: Ezekre a megválaszolatlan rejtélyekre fog válaszolni abba a külön könyvébe ...remélhetőleg...
Én olyan kérdésekre gondoltam, hogy kés
Tears unnumbered
- knoppm
- Nem elérhető
link:
szines.transindex.ro/?hir=8976
- Trithyn
- Nem elérhető
Sil írta:
Trithyn írta:
knoppm írta: Valamint két könyvön is dolgozik Rowling, egy felnőtteknek szólón (talán krimi) és egy gyerek regényen. Hogy aztán mi lesz belőle azt nem tudhatjuk.
A felnőtt az krimi lesz... a napokban legalábbis azt olvastam a neten!
Gyerekregényről nincs infóm...Sil pár oldallal ezelőtt írta: ON: Az elmúlt napokban körözött egy olyan pletyka, hogy Jo valami krimit kezdett írni, ugyanúgy kávéházakban, mint a HP-t. A "hír" egy Ian Rankin nevű krimiírótól származott (egy edinburgh-i könyvfesztiválon nyilatkozta), aki mellesleg Jo szomszédja. Az illető egy újabb nyilatkozatában elmondta, hogy ez csak vicc volt, nem komoly.
Akkor csak pletyka volt... ezer bocsi! Egyébként a lumoson olvastam...
- Lilliana
- Nem elérhető
Attila írta: Ezekre a megválaszolatlan rejtélyekre fog válaszolni abba a külön könyvébe ...remélhetőleg...
Én olyan kérdésekre gondoltam, hogy kés
Cameron Duncan Lives!
- Liliom
- Nem elérhető
Én egy interjúban azt olvastam, hogy első sorban Teddy Lupin miatt írta meg az epilógust, hogy az olvasók tudják, minden rendben van vele és jobb hely lett a világ.
Egyébként szerintem a kerettörténet miatt olyn amilyen (kis Albus fél, hogy melyik házba kerül, ellenszenves évfolyamtárs Scorpius, stb, stb), nem azért mert folytatást ígér.
...
- Sil
- Nem elérhető
Trithyn írta:
knoppm írta: Valamint két könyvön is dolgozik Rowling, egy felnőtteknek szólón (talán krimi) és egy gyerek regényen. Hogy aztán mi lesz belőle azt nem tudhatjuk.
Gyerekregényről nincs infóm...
Sil pár oldallal ezelőtt írta: ON: Az elmúlt napokban körözött egy olyan pletyka, hogy Jo valami krimit kezdett írni, ugyanúgy kávéházakban, mint a HP-t. A "hír" egy Ian Rankin nevű krimiírótól származott (egy edinburgh-i könyvfesztiválon nyilatkozta), aki mellesleg Jo szomszédja. Az illető egy újabb nyilatkozatában elmondta, hogy ez csak vicc volt, nem komoly.
Tears unnumbered
- Attila
- Nem elérhető
Lilliana írta: Epilógus: Szerintem Jo nem azért írta az epilógust, hogy a fanficeknek véget vessen, hiszen sok fontos kérdésre nem ad választ (ezt sajna az interjúiban tette meg ). Hanem inkább az ellenkez
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Lilliana
- Nem elérhető
Cameron Duncan Lives!
- Trithyn
- Nem elérhető
Gyerekregényről nincs infóm...
Abban viszont reménykedem, hogy majd jó tíz év múlva az új gyerkőcökről is írni fog egy.két könyvet!
Na, bár az is igaz hogy addig végtelen millió fanfic fog születni, ebben a kategóriában
- knoppm
- Nem elérhető
Rabyn írta: Szerintem nem feltétlenül lesz csökött agyú amerikaiknak szóló az a könyv... Pl lehet, hogy benne lesz a négy alapító sztorija ami engem kifejezetten érdekelne.
Sok dolog engem is érdekelne.
1. Szintén az alapítók sztorija
2. A varázslóvilág további sorsa nagyvonalakban ( most, hogy nincs Voldi)
3. A Roxfort további titkai
4. Azkaban (dmentorok)
- Rabyn
- Nem elérhető
- knoppm
- Nem elérhető
Attila írta: Azt hallottam, hogy Jo írni fog még egy könyvet ami azokra a kérdésekre fog választ adni aiket valamilyen oknál fogva nem tudott megmagyarázni a 7 könyv alatt.
Nem tudom, hogy ez mennyire igaz...de azért kiványcsi lennék rá...
Igen, én is hallottam, hogy lesz egy magyarázós könyv, elsősorban a csököttagyú amerikaiak miatt, de film nem készül belőle. Valamint két könyvön is dolgozik Rowling, egy felnőtteknek szólón (talán krimi) és egy gyerek regényen. Hogy aztán mi lesz belőle azt nem tudhatjuk.
- Acho
- Nem elérhető
- Köszönetek: 5
- Altaris
- Nem elérhető
Trithyn írta: Most olvastam hogy a 7. HP filmre visszajöhet/jön John Williams...természetesen mint zeneszerző
művetlen vagyok, de ő az aki az alaptémát megírta? *mert akkor juhééééé
Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/
- Acho
- Nem elérhető
- Köszönetek: 5
Nekem nem tűnt fel!de igazad lehet...Erdariel írta: Hahó!
Nem tudom Rowling direkt csinálta-e, de ha megnézzük a kezdőbetűket az Albus Severus Potter-ben, az áspiskígyó angol nevét kapjuk: asp. Lehet, hogy Al a Mardekárba fog kerülni:D
Trithyn: ez jó hír!
- Trithyn
- Nem elérhető
Aki szereti Williams-t az most örülhet
- cortez71
- Nem elérhető
OFFRabyn írta: De egyik se azért készült:)) Legalábbis tudtommal.
De mostmár nagyon offolunk.
vajon a varázslóknak van színháza és mozija?
Sajnos manapság minden film azért készül, hogy nyereséges legyen
ON
Hát ha van varázslózenekar, akkor lehet mozi is (maximum nem Oscar, hanem Filmes Merlin-díjat osztanak )
- Liliom
- Nem elérhető
Rabyn írta: vajon a varázslóknak van színháza és mozija?
Ha rádiójuk, magazinjaik és rockbandáik vannak, akkor biztosan.
...
- Rabyn
- Nem elérhető
De mostmár nagyon offolunk.
vajon a varázslóknak van színháza és mozija?