J. K. Rowling: Harry Potter

Több
17 éve 2 hónapja #342785 Írta: Dindae
Dindae válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

knoppm írta: Természetetsen léteznek típuskarakterek. Létezik a szó és a fogalom is.
Szvsz a típuskarakterek: az egysíkú, markánsan elkülöníthető tulajdonságokkal rendelkező karakterek, melyek behelyettesíthetők bármely történetbe.

Amit Rabyn leírt, - "Harry tipikus szenvedő hős karakter. Ron a segítő bajtárs. Hermione az ÉSZ. " - mint meghatározás az illene a típuskarakterek közé, csak az ő karakterük nem ilyen egyszerű és ezért tiltakoztam a besorolás ellen. Voldemort karaktere megfelel ezeknek a kritériumoknak. Főgonosz csupa rossz tulajdonságokkal, viszonylag egysíkú, tehát típuskarakter.

sztem Herri akkoris tipuskarakter. én nála nem láttam semmi egyebet. :!: :!: SPOILER ( bár nem biztos, deh azért teszem...) a hetesben a megtáltosodása az ok, deh az összes részhez karakteridegen( egyszerüen furcsa, alapozatlan, és He?!). és a nyafogás meg ott lappang végig. sztem.
spoiler END

"No one knows, what the future holds, if we just hold on, maybe life could be sweet"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 2 hónapja #342774 Írta: Szméagol
Szméagol válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Minerva írta: Azért Harry sem éppen típuskarakter, vannak gyengéi neki is. (Mondjuk egyes olvasóknak pont ez nem tetszik, konkrétan az ötödik kötet hisztirohamaira gondolok. :) )

Szerintem az 5. részben történő hisztirohamai egyszerűen a kamaszkor mellékhatásai.

A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 2 hónapja #342771 Írta: knoppm
knoppm válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Természetetsen léteznek típuskarakterek. Létezik a szó és a fogalom is.
Szvsz a típuskarakterek: az egysíkú, markánsan elkülöníthető tulajdonságokkal rendelkező karakterek, melyek behelyettesíthetők bármely történetbe.

Amit Rabyn leírt, - "Harry tipikus szenvedő hős karakter. Ron a segítő bajtárs. Hermione az ÉSZ. " - mint meghatározás az illene a típuskarakterek közé, csak az ő karakterük nem ilyen egyszerű és ezért tiltakoztam a besorolás ellen. Voldemort karaktere megfelel ezeknek a kritériumoknak. Főgonosz csupa rossz tulajdonságokkal, viszonylag egysíkú, tehát típuskarakter.

Több
17 éve 2 hónapja #342767 Írta: Acho
Acho válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Rabyn írta: Harry tipikus szenvedő hős karakter. :P
Ron a segítő bajtárs.
Hermione az ÉSZ.

Totally agree! :)

Több
17 éve 2 hónapja #342763 Írta: Chyrdan
Chyrdan válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Hm, lehet, hogy mégegyszer meg kéne próbálnom elolvasni a könyveket, meghoztátok hozzá a kedvem! :D Mondjuk egyik kedvenc figurámat itt is kinyírják :( , de úgy látszik ez az én sorsom... :? :cry:
Hermione nekem is szimpi! :wink:

"Mikor halkan leszáll az est,/ Egy szebb világról mesélni kezd/ S láng-lelke fénye falra fest/ Ezer csodát és látomást."

Több
17 éve 2 hónapja #342762 Írta: Nesi
Nesi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Rabyn írta: Hermione az ÉSZ.

Ez frappáns volt, tömör, és - igaz :D

Több
17 éve 2 hónapja #342759 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Szerintem nagy hülyeség ezen vitatkozni, szvsz olyan, hogy "típuskarakter" nem is létezik, vagy ha igen, akkor vagy minden szereplő az, vagy egy se.

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 2 hónapja #342754 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Harry tipikus szenvedő hős karakter. :P
Ron a segítő bajtárs.
Hermione az ÉSZ.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
17 éve 2 hónapja #342738 Írta: knoppm
Szvsz Voldemort igazán típuskarakter, meg egy - két mellékszereplő, de Harry, Ron, vagy Hermione egyáltalán nem.

Több
17 éve 2 hónapja #342696 Írta: Rabyn
Én a hét rész alapján mondom, hogy Hermionénak milyen szerepe van.

Több
17 éve 2 hónapja #342682 Írta: Chyrdan
Vettem, :wink: és köszönöm a tippet,most megyek és utánnanézek, hogy kicsit kiműveltebben térhessek vissza! :lol:

"Mikor halkan leszáll az est,/ Egy szebb világról mesélni kezd/ S láng-lelke fénye falra fest/ Ezer csodát és látomást."

Több
17 éve 2 hónapja #342677 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
A darkarts.hu oldalon a Könyv menüpont alatt megtalálod az összes rész fejezetenkénti rövidített tartalmát, még a hetedikét is! :wink:
De itt csak akkor szabad a hetedikről beszélni, ha előtte igen feltűnően jelzed, hogy SPOILER következik! :!:

Több
17 éve 2 hónapja #342675 Írta: Chyrdan
Üdvözlet!
Az a helyzet, hogy én csak részleteket olvastam a könyvekből, illetve rendesen végig csak a Tűz Serlegét(ha jól emlékszem a címre... :oops: )így nem vagyok valami benfentes, viszont lenne egy kérdésem: a záró részről nagyon eltérő és nagyon durva pletykák keringenek, a Harry meghaltól egyész az apokalipszisig. Van itt valaki aki pontosabbat tud, vagy az összes könyvet elolvasva akad reális elképzelése erről a zárásról?

Több
17 éve 2 hónapja #342668 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Azért Harry sem éppen típuskarakter, vannak gyengéi neki is. (Mondjuk egyes olvasóknak pont ez nem tetszik, konkrétan az ötödik kötet hisztirohamaira gondolok. :) )

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"

Több
17 éve 2 hónapja #342648 Írta: Szméagol

Dindae írta:

Rabyn írta: Nem:))
Hermione mint NŐ kell a két fiú mellé, mert azok nem tudnak gondolkodni:D

én csak azt nem tom, miért kell ehhez még nyafogni is. v csak szerintem nem mindig indokolt? :roll:
amugy sztem a legjobban kidolgozott karakter. már ha ienekről beszélhetünk JKR-nál. mert többnyire tipusokkal dolgozik... ami nem feltétlen baj.

Szerintem a főbb szereplők többek típuskaraktereknél. A 6. részben még Dumbledore-ra is ráfoghatták, hogy típuskarakter, a hetedik részben közölt infók tudatában viszont már nem mondanék rá ilyet.

A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.

Több
17 éve 2 hónapja #342585 Írta: Dindae
Dindae válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Rabyn írta: Nem:))

én csak azt nem tom, miért kell ehhez még nyafogni is. v csak szerintem nem mindig indokolt? :roll:
amugy sztem a legjobban kidolgozott karakter. már ha ienekről beszélhetünk JKR-nál. mert többnyire tipusokkal dolgozik... ami nem feltétlen baj.

"No one knows, what the future holds, if we just hold on, maybe life could be sweet"

Több
17 éve 2 hónapja #342580 Írta: Altaris
Altaris válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
[Hermionéről nem tudok elfogultság nélkül nyilatkozni, mert már (jellem alapján) közölték, ha regényalak lennék valaha is, az csak ő lehetnék :P :) ]
Szóval Rabyn, teljes mértékben értelek...(gondolom én :) ) (Valami olyasmi ez, mint amikor mondani szokás, hogy a férfi a család feje. persze, a nő meg a nyaka, és az irányítja a fejet.. :P )
Szóval így Hermione is rendes medrébe rendezte a fiúk ötleteit, kiegészítette, segített nekik, irányította őket. [Persze ehhez kellettek a fiúk is...]

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Több
17 éve 2 hónapja #342529 Írta: Rabyn
Nem:))

Több
17 éve 2 hónapja #342524 Írta: knoppm

Rabyn írta: Neem nem így értem!!! (tudom, hogy saját magát írta bele, minden író beleírja magát a műveibe...)
Hanem, hogy kellett valaki aki a két forrófejű srác helyett GONDOLKODIK, mert Harry és Ron olyan szinten mennek fejjel a falnak ha Hermione nincsen velük, hogy öröm nézni. Hermione az aki mindig előre gondolkodik, aki csitítja őket, aki hármuk helyett is tanul:)

Hermione mint sárvérű kisebbrendűségi komplexusban szenvedő lány, bebizonyította az aranyvérű & félvér varázslótanoncoknak, hogy lány létére a két fiú helyett is gondolkodik, hideg fejjel, határozottan, megmentve többízben őket a biztos haláltól.
Erre gondoltál? :D

Több
17 éve 2 hónapja #342523 Írta: Rabyn
Neem nem így értem!!! (tudom, hogy saját magát írta bele, minden író beleírja magát a műveibe...)
Hanem, hogy kellett valaki aki a két forrófejű srác helyett GONDOLKODIK, mert Harry és Ron olyan szinten mennek fejjel a falnak ha Hermione nincsen velük, hogy öröm nézni. Hermione az aki mindig előre gondolkodik, aki csitítja őket, aki hármuk helyett is tanul:)

Több
17 éve 2 hónapja #342521 Írta: knoppm

Rabyn írta: Rájöttem HErmione miért szerepel a könyvben:D
Kell egy józan ész a két fiú mellé.

Egyértelmű, hogy Rowling saját magát Hermioneként írta bele a történetbe, ezt ő maga is nyilatkozta egy interjúban. A Potter gyerek meg gyerekkori játszótársa volt. Mivel Rowling is okos (vagy okoskodó) lány volt az iskolában, biztos saját élményeit is beleszőtte a történetbe, amikor lealázta a bugyutább fiúkat. Biztos imádták ezért. :D

Több
17 éve 2 hónapja #342505 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Rabyn írta: Rájöttem HErmione miért szerepel a könyvben:D

Ez eddig is nyilvánvaló volt.

Na meg Rowling magát is bele akarta írni a sztoriba.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
17 éve 2 hónapja #342499 Írta: Rabyn
Rájöttem HErmione miért szerepel a könyvben:D

Több
17 éve 2 hónapja #342493 Írta: Szméagol

knoppm írta:

Gandalf írta: Hát, ha a muglik szemével nézzük, azért elég durva és törvénytelennek minősíthető dolgok történnek a varázslóvilágban... :roll: Még egy egyszerű kviddics-mérkőzés is elég durva sérülésekkel jár, ehhez képest egy rögbimérkőzés kutyafüle!

Ez csak egy mese, teljesen mindegy, hogy mit csinálnak benne. A Piroska és a farkasban pl. a farkas kísérletezett a nagymamával és a Piroskával, hogy túlélik-e ha lenyeli őket. A Jancsi és Juliskában sült banyát készítettek a gyerekek. Az agresszív kismalac bebizonyította, hogy a farkas nem viseli jól a forrázást. Egy - két állatkísérlet a Harry Potterben teljesen természetes.

Nem értek egyet. Rowling komolyan foglalkozik a rasszizmussal és hasonlókkal, tehát az állatvédelem gondolatát sem kéne elhanyagolnia.

Több
17 éve 2 hónapja #342477 Írta: Liliom
Liliom válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Hát, az alábbiak alapján tényleg nem is olyan fura. :)

...

Több
17 éve 2 hónapja #342474 Írta: knoppm

Gandalf írta: Hát, ha a muglik szemével nézzük, azért elég durva és törvénytelennek minősíthető dolgok történnek a varázslóvilágban... :roll: Még egy egyszerű kviddics-mérkőzés is elég durva sérülésekkel jár, ehhez képest egy rögbimérkőzés kutyafüle!

Ez csak egy mese, teljesen mindegy, hogy mit csinálnak benne. A Piroska és a farkasban pl. a farkas kísérletezett a nagymamával és a Piroskával, hogy túlélik-e ha lenyeli őket. A Jancsi és Juliskában sült banyát készítettek a gyerekek. Az agresszív kismalac bebizonyította, hogy a farkas nem viseli jól a forrázást. Egy - két állatkísérlet a Harry Potterben teljesen természetes.

Több
17 éve 2 hónapja #342468 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Hát, ha a muglik szemével nézzük, azért elég durva és törvénytelennek minősíthető dolgok történnek a varázslóvilágban... :roll: Még egy egyszerű kviddics-mérkőzés is elég durva sérülésekkel jár, ehhez képest egy rögbimérkőzés kutyafüle!

Több
17 éve 2 hónapja #342467 Írta: Rabyn
Liliom: Szerintem nem maradandó amit csinálnak velük:)

Több
17 éve 2 hónapja #342466 Írta: Liliom
Liliom válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Missy írta:

Liliom írta: Mi a véleményetek arró, hogy a Roxfortban rendszeresen állatkísérleteket folytatnak?

Fred és George emberekkel is kísérleteznek...

Mondanál példát, mert szégyenszemre most nem jut eszembe egy sem. :oops:

Például az átváltoztatástan órákra gondolok. Minden részben.

...

Több
17 éve 2 hónapja #342446 Írta: Szméagol

Kar'sa írta:

Szméagol írta: Na, kicsit megkésve, de én is elolvastam a hetediket. Ééééééééés... igazam volt, a horcrux-teóriát illetőleg! :lol: :lol: Most nagyon elégedett vagyok magammal. 8)
Amúgy nagyon tetszett a könyv. Az első 200. oldalon szerintem SEMMI, de tényleg SEMMI eredeti, új vagy izgalmas dolog nem történt, aztán beindult... és az uccsó száz oldal olyan jó volt, hogy megbocsátottam Rowlingnak azt az első kétszázat.

No, ezzel én pont fordítva voltam. Az első kétszáz oldalban történő események nem voltak annyira kiszámíthatóak, aztán az utolsó száz oldal meg nekem olyan volt, hogy "tudtam, hogy ez lesz", "tudtam, hogy ő szerepelni fog", "tudtam, hogy ez így volt", etc.
Másodszorra már sokkal jobban tetszett, mert nem voltak elvárásaim meglepetésügyileg...

Én úgy éreztem az első kétszáz oldalt, mintha összvágta volna az 5. és 6. rész néhány jelenetét... kicsit töltelékként hatott.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.112 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére